abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_169768617
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_169770751
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 18:26:23 #Hama Battle: seems the TOS-1 shipped from #Tartus already striking Rebel territory, here E. of Khan Sheikhoun.… https://t.co/NCjE5YhcTl reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169772590
quote:
binnenkomend zag het er (kennelijk) zo uit

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 25 maart 2017 @ 23:08:58 #4
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
  zaterdag 25 maart 2017 @ 23:12:09 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169780415
Lees andere bronnen die zeggen dat ze nog niet bij de vliegbasis zijn

quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

binnenkomend zag het er (kennelijk) zo uit

[ link | afbeelding ]
Lijkt me niet van dezelfde gebeurtenis

[ Bericht 85% gewijzigd door Szura op 25-03-2017 23:19:55 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 23:59:39 #6
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169781890
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:12 schreef Szura het volgende:
Lees andere bronnen die zeggen dat ze nog niet bij de vliegbasis zijn
Ze zijn er wel, de vraag is of ze de basis (volledig) onder controle hebben of niet
24Raqqa twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 22:10:19 US forces and #SDF fighters are near of W #Tabqa military airport after retreat of #Daesh from RajomKhazna village.#R24 reageer retweet
TheArabSource twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 22:48:20 Kurdish forces close in on #ISIS controlled #Tabqa Airbase amid blitz offensive in #Raqqa https://t.co/xY3BGjuajj reageer retweet
Say what?
pi_169785620
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

binnenkomend zag het er (kennelijk) zo uit

[ link | afbeelding ]
Het is natuurlijk ook knap dom om in het open veld te gaan staan. Ze hadden juist achter het gebouwtje moeten overleggen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_169788706
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:12 schreef Szura het volgende:

Lijkt me niet van dezelfde gebeurtenis
zou kunnen, maar toffe foto/screen hoe dan ook
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169788744
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 09:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Het is natuurlijk ook knap dom om in het open veld te gaan staan. Ze hadden juist achter het gebouwtje moeten overleggen.
beetje tegenslag voor de assadisten kan geen kwaad, anders wordt het snel saai en kunnen we dit topic opdoeken :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169790417
assadisten zijn alweer begonnen met de counter vanaf qomhana.

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 26-03-2017 om 14:24:30 #Hama Battle: #HTS destroyed a T-72 and stopped an attempt by pro-Regime forces to advance from #Qomhana. https://t.co/Nrw32n8GVj reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169791740
Weet niet of deze al gepost is, maar ziek dit:

  zondag 26 maart 2017 @ 18:15:18 #12
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169795089
Say what?
pi_169795161
De SAA zoveel manschappen aan verloren daar :') Moet toch wel een beetje pijn doen denk ik.
  zondag 26 maart 2017 @ 18:18:51 #14
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169795186
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:17 schreef BEFEM het volgende:
De SAA zoveel manschappen aan verloren daar :') Moet toch wel een beetje pijn doen denk ik.
Andere tijden, maar alsnog verkeerde strategie.
pi_169795216
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Andere tijden, maar alsnog verkeerde strategie.
Dat gefaalde offensief is ook maar een half jaar geleden ofzo toch?

Overigens vraag ik me af wat het nut is van die 1000 en 1 verschillende soorten bommen die er allemaal wel niet bestaan. Bommen aan een parachute, wtf heb je daar aan :o
  zondag 26 maart 2017 @ 18:32:31 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169795475
quote:
11s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat gefaalde offensief is ook maar een half jaar geleden ofzo toch?

Overigens vraag ik me af wat het nut is van die 1000 en 1 verschillende soorten bommen die er allemaal wel niet bestaan. Bommen aan een parachute, wtf heb je daar aan :o
Toen was IS nog stevig in het zadel in Oost-Aleppo en hadden ze meer territorium in Raqqa. Ze konden makkelijker en met meer manschappen de tegenaanval inzetten.
  zondag 26 maart 2017 @ 21:20:56 #17
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169800279
Reuters twitterde op zondag 26-03-2017 om 20:52:07 U.S-backed forces storm IS-held Tabqa military airport in northern Syria: spokesman https://t.co/qwkJtx3IBk reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op zondag 26-03-2017 om 20:49:30 #BREAKING#SDF FULLY DOMINATING #TABQA AIRPORT, WESTERN #RAQQAH. reageer retweet
_paulo34 twitterde op zondag 26-03-2017 om 21:15:55 #Raqqah ( #WrathOfEuphrates #SDF Operation) Situation Map 26-03-2017 UPDATE: SDF liberated the Tabqa airport at 20:00 local time today!! https://t.co/oVrqZ05LYw reageer retweet
Say what?
  zondag 26 maart 2017 @ 21:21:36 #18
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169801625
quote:
2s.gif Op zondag 26 maart 2017 15:39 schreef no1uknow het volgende:
Weet niet of deze al gepost is, maar ziek dit:

propaganda van de terroristen en hun buitenlandse backers :') :') :')

als de terroristen syrie zouden overnemen, dan zal je zien wat ziek is :( :( :(

allah, bashar, suriya _O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169801685
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:17 schreef BEFEM het volgende:
De SAA zoveel manschappen aan verloren daar :') Moet toch wel een beetje pijn doen denk ik.
who cares? inwisselbare nobodys. het regime staat en de kanonnenvoer wordt aangevuld door iran.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169801725
quote:
11s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:19 schreef BEFEM het volgende:

Overigens vraag ik me af wat het nut is van die 1000 en 1 verschillende soorten bommen die er allemaal wel niet bestaan. Bommen aan een parachute, wtf heb je daar aan :o
voorraad kast moest opgeruimd worden ;) de assadisten hebben zelf zee mijnen gekoppeld aan een parachute overigens :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 maart 2017 @ 22:14:53 #22
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169801947
''Assadisten''
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169802009
wat voorzichtiger te werk gaan is misschien zo gek nog niet, als je bekijkt wat de politieke implicaties zouden zijn.

ik denk dat de coalitie zich in raqqa (ook een soennitische stad) meer zal kunnen veroorloven dan in mosul, omdat in irak de sunnis de macht delen en zo voor politieke struggles zou kunnen veroorzaken. iets wat in raqqa dus niet kan.


Sektarische spanningen in Irak lopen op na omstreden luchtaanval VS op Mosul

Het Amerikaanse leger bekent verantwoordelijk te zijn voor een luchtaanval waarbij mogelijk tientallen burgers omkwamen in de Iraakse stad Mosul. De gevechten om Mosul te heroveren op IS zijn inmiddels grotendeels gestaakt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 26-03-2017 22:21:20 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169802187
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:14 schreef Zahreddine het volgende:
''Assadisten''
pro loyalisten beter? *) daar kan ik me ook in vinden :P maar assadist vind ik toch passender.

ik ga iig geen SAA ofzo gebruiken, dat station zijn we jaren terug gepasseerd. het regime kan zaelfs in latakia zijn broek niet eens omhoog houden en zijn ze overgeleverd aan de ingevlogen shia milities.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 maart 2017 @ 22:25:31 #25
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169802359
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

pro loyalisten beter? *) daar kan ik me ook in vinden :P maar assadist vind ik toch passender.

ik ga iig geen SAA ofzo gebruiken, dat station zijn we jaren terug gepasseerd. het regime kan zaelfs in latakia zijn broek niet eens omhoog houden en zijn ze overgeleverd aan de ingevlogen shia milities.
Ok dan gebruik ik vanaf nu ook 'Jawlanisten' genoemd naar Al-Jawlani.

Pro-Loyalisten is al beter.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:26:04 #26
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169802378
quote:
Coalitie verovert vliegveld op IS bij dam bij Raqqa

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hebben zondag een voormalig militair vliegveld bij de stad Taqba in Syri veroverd op de groep Islamitische Staat.


Taqba ligt ongeveer 40 kilometer ten westen van Raqqa, de hoofdstad van het door IS uitgeroepen kalifaat.
Say what?
  zondag 26 maart 2017 @ 22:27:47 #27
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169802450
mooi
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169802472
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:25 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ok dan gebruik ik vanaf nu ook 'Jawlanisten' genoemd naar Al-Jawlani.

Pro-Loyalisten is al beter.
nusra of al qaida klinkt toch beter :P ik ga ze geen HTS ofzo noemen, het zijn gewoon dezelfde nusra jongens die door baghdadi vanuit irak zijn gestuurd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169802566
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:26 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

dat had je een uur terug al gemeld :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 maart 2017 @ 22:32:05 #30
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169802630
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:27 schreef Zahreddine het volgende:
mooi
Raqqa is nu gesoleerd en de SAA kan eenvoudig de gehele Maskaneh-vlakte veroveren
Say what?
  zondag 26 maart 2017 @ 22:33:19 #31
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169802672
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat had je een uur terug al gemeld :P
just for confirmation ;)
Say what?
  zondag 26 maart 2017 @ 22:33:41 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169802686
Wellicht dat ze Tabqa Airbase nog cadeau krijgen in de toekomst van de SDF.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169802750
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:33 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

just for confirmation ;)
als nu.nl het meldt zal het wel waar zijn, een tweet blijft naar een tweet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_169802782
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:33 schreef Szura het volgende:
Wellicht dat ze Tabqa Airbase nog cadeau krijgen in de toekomst van de SDF.
_O- heel reeel :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 maart 2017 @ 22:36:38 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169802804
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

_O- heel reeel :Y)
Dit is Syri, daar kan alles.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:37:43 #36
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169802860
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

als nu.nl het meldt zal het wel waar zijn, een tweet blijft naar een tweet :P
die krijgen het via AFP, ik had ook de AFP tweet kunnen posten
AFP twitterde op zondag 26-03-2017 om 21:12:34 #BREAKING US-backed Syria force takes airport from IS: spokesman reageer retweet
Say what?
  zondag 26 maart 2017 @ 22:42:55 #37
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169803062
en SAA krijgt Jirah Airbase _O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:53:15 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169803436
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

pro loyalisten beter? *) daar kan ik me ook in vinden :P maar assadist vind ik toch passender.

ik ga iig geen SAA ofzo gebruiken, dat station zijn we jaren terug gepasseerd. het regime kan zaelfs in latakia zijn broek niet eens omhoog houden en zijn ze overgeleverd aan de ingevlogen shia milities.
Niet eens? Ze vechten tegen groepen met steun en strijders uit tientallen landen, die door een open grens met Turkije naar binnen komen.
pi_169803893
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 26 maart 2017 @ 23:38:10 #40
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169804699
MIG29_ twitterde op zondag 26-03-2017 om 22:06:55 Breaking , SAA Tiger Forces with Allies repels HTS Attack on Qoumhaneh village north Hama CSHTS bodies in all area around the village reageer retweet
MIG29_ twitterde op zondag 26-03-2017 om 23:01:00 North Hama CSHTS Bodies After Repels the Attack on Syrian Army points in Qamhaneh last night https://t.co/L5L7OFAjEs reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169804906
IsraelBreaking twitterde op zondag 26-03-2017 om 23:37:14 BREAKING: Syria tells Israel via Russian mediators any future strikes on soil will be responded by Scud missle attacks on Israel. - sputnik reageer retweet
Oei
  zondag 26 maart 2017 @ 23:49:16 #42
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169804947
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:47 schreef Nintex het volgende:
IsraelBreaking twitterde op zondag 26-03-2017 om 23:37:14 BREAKING: Syria tells Israel via Russian mediators any future strikes on soil will be responded by Scud missle attacks on Israel. - sputnik reageer retweet
Oei
_O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169806772
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:21 schreef Slayage het volgende:

ik ga iig geen SAA ofzo gebruiken, dat station zijn we jaren terug gepasseerd. het regime kan zaelfs in latakia zijn broek niet eens omhoog houden en zijn ze overgeleverd aan de ingevlogen shia milities.
En de rebellen, kunnen we die de internationale coalitie noemen?
pi_169806807
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:47 schreef Nintex het volgende:
IsraelBreaking twitterde op zondag 26-03-2017 om 23:37:14 BREAKING: Syria tells Israel via Russian mediators any future strikes on soil will be responded by Scud missle attacks on Israel. - sputnik reageer retweet
Oei
Mooi voor Isral, de export naar bv India van Arrow en andere systemen komt na een dergelijke demonstratie wel op gang. :D
pi_169806867
Sowieso wel tijd dat ISIS doodleuk als verassing weer een ander land binnentrekt, Jordani lijkt mij niet zo'n logische kandidaat ivm Circassiers aan de grens maar Libanon kan best een optie zijn.
pi_169807090
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 02:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Sowieso wel tijd dat ISIS doodleuk als verassing weer een ander land binnentrekt, Jordani lijkt mij niet zo'n logische kandidaat ivm Circassiers aan de grens maar Libanon kan best een optie zijn.
Ben jij een totaal idioot?
pi_169807120
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 02:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Sowieso wel tijd dat ISIS doodleuk als verassing weer een ander land binnentrekt, Jordani lijkt mij niet zo'n logische kandidaat ivm Circassiers aan de grens maar Libanon kan best een optie zijn.
Zie het als een voetbalwedstrijd. Hezbollah speelt uit tegen ISIS en staat 10 - 1 voor. Denk je dat als ze thuis spelen ze opeens zwakker zijn?
pi_169807240
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 02:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Sowieso wel tijd dat ISIS doodleuk als verassing weer een ander land binnentrekt, Jordani lijkt mij niet zo'n logische kandidaat ivm Circassiers aan de grens maar Libanon kan best een optie zijn.
_O-. Ja, ik denk dat Hezbollah ze wel de ruimte zal geven hiervoor. :')
pi_169807328
The Guardian has get its hands on a memo of a meeting between King Abdullah of Jordan and US congressional leaders in January of this year. A number of notes in which King Abdullah makes some interesting statements:

About Turkey:

quote:
The memo indicates that Abdullah also told US lawmakers:

The Turkish president, Recep Tayyip Erdoğan, “believes in a radical Islamic solution to the problems in the region” and the “fact that terrorists are going to Europe is part of Turkish policy, and Turkey keeps getting a slap on the hand, but they get off the hook”.
Internet jihadism:

quote:
Intelligence agencies want to keep terrorist websites “open so they can use them to track extremists” and Google had told the Jordanian monarch “they have 500 people working on this”.
About Israel:

quote:
Israel “looks the other way” at the al-Qaida affiliate Jabhat al-Nusra on its border with Syria because “they regard them as an opposition to Hezbollah”.
https://www.theguardian.c(...)d-memo-king-abdullah
pi_169807696
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 12:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

beetje tegenslag voor de assadisten kan geen kwaad, anders wordt het snel saai en kunnen we dit topic opdoeken :P
Ik dacht dat deze topic juist was bedoelt om de stand van zaken bij te houden.
mon citoyens vous serez unis.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')