abonnement Unibet Coolblue
pi_169766751
Barcelona vernoemt jeugdstadion naar Cruijff

FC Barcelona zal het nieuw te bouwen stadion voor de jeugdspelers vernoemen naar Johan Cruijff. Bovendien laat de Spaanse club een standbeeld maken van de voetbalicoon, die gisteren een jaar geleden overleed.

Het bestuur van de Catalaanse topclub maakte het permanente eerbetoon vandaag bekend tijdens een speciale bijeenkomst.


Cruijff, die als speler en coach Barcelona naar grote successen voerde, krijgt vermoedelijk in de wijk waar stadion Camp Nou ligt ook nog een plein en een straat met zijn naam.

Zoon Jordi Cruijff toonde zich verheugd met alle eerbetoon aan zijn vader. ,,Ik ben ontzettend trots en dankbaar. Mijn vader zou dit zeer gewaardeerd hebben'', sprak hij tijdens de plechtigheid. Die had twee dagen later plaats dan gepland wegens het overlijden van oud-voorzitter Agustí Montal, uitgerekend de man die Cruijff in 1973 naar Barcelona haalde.

Cruijff, de legendarische nummer 14, overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker. Zijn dood leidde al tot een grootse herdenking in het stadion Camp Nou en kreeg vandaag een vervolg met het besluit van het bestuur om het toekomstige stadion waar de jeugd en beloften trainen en spelen het 'Estadi Johan Cruyff' te noemen. Het standbeeld krijgt een plek in Camp Nou, dat de komende jaren een grondige verbouwing ondergaat.

Een sectie van het museum van de club zal ook worden gewijd aan Cruijf. De familie schonk zaterdag een shirt van Barcelona met het rugnummer 9, dat de voetballer heeft gedragen, aan het museum. Alsmede een gouden bal die Cruijff in 1974 won als beste voetballer van Europa.

,,Cruijff liet ons weer rechtop staan met onze kin omhoog en bewees dat niets onmogelijk is'', zei voorzitter Josep Maria Bartomeu van Barcelona. Cruijff kwam in 1973 over van Ajax en leidde destijds Barcelona voor het eerst in veertien jaar weer naar de Spaanse titel. ,,Het verhaal Barça-Cruijff is voor eeuwig.''

Na het overlijden van Cruijff gingen in Amsterdam stemmen op de Arena, de thuishaven van Ajax, om te dopen tot Johan Cruijff Stadion. Tot nog toe is het daar niet van gekomen.



DE schande vanuit Amsterdam wordt met de dag groter..... :(
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169767924
Eigenlijk zou je iedereen met Amsterdam in hun paspoort gewoon moeten zuiveren.
  Moderator zaterdag 25 maart 2017 @ 16:19:52 #3
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_169768000
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')