Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.quote:
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
Mijn eerste gedachte was iig dat het goor zal zijn, maar wie weet.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:12 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.
jah want sushi is chinees??? droeftoeterquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:50 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Nederlandse Chinezen die willen dat je dorst krijgt en drankjes bestelt in hun all you can eat-tent.
ja want fermentatie is rottingquote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
quote:
Het is een rottingsproces. Ik weet ook wel dat de waarheid een stuk subtieler is, maar het eerst waar ik aan dacht was rotte garnalen. Ja, die zijn goor. Nee, een fermentatieproduct hoeft niet goor te zijn of er op te lijken. Drama om niks dit allemaal.quote:Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob). Bacteriën, celculturen of schimmels staan bekend om hun fermentatie, al vindt het ook in sommige dierlijke cellen plaats (zoals skeletspieren). Bij fermentatie vindt er - in tegenstelling tot anaerobe respiratie - geen doorlopen van elektronen in een elektronentransportketen plaats.
Olijven kan je ook niet zo van de boom etenquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviakquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
maar el gecontroleert...en niet bedorven zooi die oneetbaar is *btw team trassie
Joh!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchiquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak
Ik ben niet bekend met het specifieke fermentatieproces voor trassi of kimchi, mijn opmerkingen waren dan ook betreffende generale fermentatieprocessen.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchi
Ik gok dat 90 procent van de Nederlandse sushitenten in handen is van Chinezen ja.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:30 schreef liedetector het volgende:
[..]
jah want sushi is chinees??? droeftoeter
I learnedquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:37 schreef Bienelientjee het volgende:
(Ja, ik was lui) Was een paars bakje met saus voor een pasta ovenschotel. (Insert bekend sauzen merk)
Geen idee wat ze er verkeerd mee gedaan hadden. Maar het rook en smaakte naar kots. Letterlijk exact dezelfde geur en smaak. Uiteraard geklaagd en blijkbaar was ik online niet de enige met diezelfde klacht! Gadver dat was ranzig!
Is leuk om ze te plukken en in pekel te leggen om de bitterstoffen er uit te trekkenquote:
ewwwwwquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een vriend van mij is dit z'n lievelingseten.
Ik heb het nog nooit gegeten en is dus wel off-topic, maar spinazie uit een pot lijkt me dus ook erg vies !quote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 19:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.
Bij mij hetzelfde Ik geloof dat ik ze toen nog gebeld heb om te melden dat dat wel een beetje raar wasquote:Op zaterdag 25 maart 2017 21:23 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |