Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.quote:
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
Mijn eerste gedachte was iig dat het goor zal zijn, maar wie weet.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:12 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Komt op hetzelfde neer. Camembert stinkt ook, maar is wel erg lekker. Tevens lijkt het me sterk dat je het niet minstens een keertje gegeten hebt.
jah want sushi is chinees??? droeftoeterquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:50 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Nederlandse Chinezen die willen dat je dorst krijgt en drankjes bestelt in hun all you can eat-tent.
ja want fermentatie is rottingquote:Op zaterdag 25 maart 2017 16:08 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dat is wel anders natuurlijk. Kan me gewoon niet voorstellen dat er iets lekkers voort kan komen uit rottende garnalenpasta.
quote:
Het is een rottingsproces. Ik weet ook wel dat de waarheid een stuk subtieler is, maar het eerst waar ik aan dacht was rotte garnalen. Ja, die zijn goor. Nee, een fermentatieproduct hoeft niet goor te zijn of er op te lijken. Drama om niks dit allemaal.quote:Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob). Bacteriën, celculturen of schimmels staan bekend om hun fermentatie, al vindt het ook in sommige dierlijke cellen plaats (zoals skeletspieren). Bij fermentatie vindt er - in tegenstelling tot anaerobe respiratie - geen doorlopen van elektronen in een elektronentransportketen plaats.
Olijven kan je ook niet zo van de boom etenquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviakquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
maar el gecontroleert...en niet bedorven zooi die oneetbaar is *btw team trassie
Joh!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchiquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Gecontroleerd? Valt ook best mee. Ja, bij bierbrouwen en andere industriële processen zijn tegenwoordig redelijk onder controle. Maar, er zijn ook nog genoeg fermentatieprocessen waarbij men maar een beetje loopt te gokken. Zie bijvoorbeeld de fermentatie van vogels in IJsland. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiviak
Ik ben niet bekend met het specifieke fermentatieproces voor trassi of kimchi, mijn opmerkingen waren dan ook betreffende generale fermentatieprocessen.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:37 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja je nemt nu echt een ander voorbeeeld dan trassi of kimchi
Ik gok dat 90 procent van de Nederlandse sushitenten in handen is van Chinezen ja.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:30 schreef liedetector het volgende:
[..]
jah want sushi is chinees??? droeftoeter
I learnedquote:Op zaterdag 25 maart 2017 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Olijven kan je ook niet zo van de boom eten
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:37 schreef Bienelientjee het volgende:
(Ja, ik was lui) Was een paars bakje met saus voor een pasta ovenschotel. (Insert bekend sauzen merk)
Geen idee wat ze er verkeerd mee gedaan hadden. Maar het rook en smaakte naar kots. Letterlijk exact dezelfde geur en smaak. Uiteraard geklaagd en blijkbaar was ik online niet de enige met diezelfde klacht! Gadver dat was ranzig!
Is leuk om ze te plukken en in pekel te leggen om de bitterstoffen er uit te trekkenquote:
ewwwwwquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een vriend van mij is dit z'n lievelingseten.
Ik heb het nog nooit gegeten en is dus wel off-topic, maar spinazie uit een pot lijkt me dus ook erg vies !quote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja weet het alweer. Een olijf van olijvenboom op Samos. Nog nooit zoiets bitters gehad. Het duurde ook nog een paar uur voordat ik de bittere smaak had weggekwijld
Ow en goede tweede... Spruitjes uit pot!
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!quote:Op zaterdag 25 maart 2017 19:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.
Bij mij hetzelfde Ik geloof dat ik ze toen nog gebeld heb om te melden dat dat wel een beetje raar wasquote:Op zaterdag 25 maart 2017 21:23 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Ik ook, stuurde ze een sorry pakket op met sauzen enzo. En nog zo'n bakje!!!!!!!
wut?quote:
lekker bij een biefstukjequote:Op zaterdag 25 maart 2017 23:12 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
wut?
Champignons zijn heerlijk. Vrij laat toevoegen, zodat de champignons een deel van de smaak van het gerecht overnemen. Of gewoon bakken met knoflook en tijm en er een beetje kaas over smelten.
Het is dan ook geen groente maar een schimmel.quote:
Dit is wel heel herkenbaar allemaal. Kieskeurige zeikerds af en toe.quote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
dit is wel iets voor sirdanilot.quote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
Ja, al zou ik daar een custom made bingo voor kunnen maken.quote:
Heb je geen senseo!quote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
Die kipfilet mensen zijn toch juist fijn? Hoef je zelf niet het vieste gedeelte van de kip te eten maar kan je al het lekkers kluivenquote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
Ik mis de 'Dat lust ik niet, want ik heb het nog nooit gegeten.'quote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
Dan ga je er vanuit dat er kip op tafel staat....quote:Op zondag 26 maart 2017 12:40 schreef Frits_Teddy het volgende:
[..]
Die kipfilet mensen zijn toch juist fijn? Hoef je zelf niet het vieste gedeelte van de kip te eten maar kan je al het lekkers kluiven
Correct. Genetisch gezien meer overeenkomsten met dieren dan met plantenquote:Op zondag 26 maart 2017 10:49 schreef Rezania het volgende:
[..]
Het is dan ook geen groente maar een schimmel.
Haha, echt geweldigquote:Op zondag 26 maart 2017 11:22 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij is het in dit gezelschap makkelijk scoren met de lussiknie bingo
[ link | afbeelding ]
Eens. Geen groente, maar goed. Schimmel eten.quote:
Je eet geen brood of brie, drinkt geen bier of wijn?quote:Op zondag 26 maart 2017 17:42 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Eens. Geen groente, maar goed. Schimmel eten.
En bloedsinaasappels. Jeugdtrauma.
Ik eet brood, drink bier en wijn.quote:Op zondag 26 maart 2017 17:53 schreef Rezania het volgende:
[..]
Je eet geen brood of brie, drinkt geen bier of wijn?
Je gewone kaas is ook gewoon gefermenteerd hoor.quote:Op zondag 26 maart 2017 18:07 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Ik eet brood, drink bier en wijn.
Maar brood met paarsgroene vlekken gooi ik weg.
Ik eet geen schimmelkazen, wel jong belegen op brood of blokjes.
Gisten is vaak schimmel, ik weet het.
Champignons vind ik gewoon smerig.
Het smaakt vies en ik ga over mijn nek.
Niet rationeel, maar zo zijn mensen.
Mensen redeneren rationeel, maar reageren emotioneel.
Alleen bepaalde worst. Salami wel, leverworst niet bijvoorbeeld.quote:Op zondag 26 maart 2017 18:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je gewone kaas is ook gewoon gefermenteerd hoor.
En worst ook.
Gore troep man, ik snap echt niet dat daar elke dag weer rijen voor staan, de patat dat over is als het even druk is geweest.quote:
Okok, droge worstquote:Op zondag 26 maart 2017 20:23 schreef Rezania het volgende:
[..]
Alleen bepaalde worst. Salami wel, leverworst niet bijvoorbeeld.
Weet ik. Het is ook meer psychologisch dan rationeel.quote:Op zondag 26 maart 2017 18:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je gewone kaas is ook gewoon gefermenteerd hoor.
En worst ook.
Remia saus voor ovenschotel. http://www.remia.nl/items/nieuw-remia-saus-voor-ovenschotel.aspxquote:Op zaterdag 25 maart 2017 19:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Oh god ja! Ik weet precies wat je bedoelt. Heb ik geloof ik ook nog een klacht over ingediend. Wat was dat smerig.
Nee, het goorste.quote:Op maandag 27 maart 2017 03:55 schreef JedimindhaX het volgende:
de meest goorste?
het meest gore.
geen idee overigens. zal er eens over nadenken.
Klopt, maar als je die bagger in de TT woord per woord gaat vertalen krijg je dat.quote:
Ook niet mijn favoriet, maar smaakt beter dan dat het ruikt.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Stinky tofu. (onder de link ook het verhaal erbij van die ervaring. Klein traumaatje)
Ik heb een keer 'pure' natto geprobeerd. Echt niet te vreten.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:20 schreef _Arual_ het volgende:
Sushi met natto erin. Sojaboontjes maar dan gefermenteerd en dat had ik niet zien aankomen
Als het kan gebruik je alleen het bijvoeglijk naamwoord.quote:
Sowieso alle pre-fab maaltijden en pakjesonzin. Ik kan het nog wel begrijpen dat je als provinciaal een keer een "exotische" pre-fab maaltijd koopt omdat je niet weet hoe je dat in godsnaam zou moeten maken of wat het überhaupt is. Maar dingen zoals pre-fab shit met aardappelen of rijst/nasi heb ik nooit begrepen, dat is echt geen moeite voor niemand niet om dat een beetje vers zelf te doen.quote:Op maandag 27 maart 2017 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Een van het meest smerige wat ik proefde is denk ik aardappel anders.
Volgens mij is het kopen van shit waar veel marketing voor gemaakt wordt eerder urbaan dan provinciaal.quote:Op maandag 27 maart 2017 14:50 schreef leeell het volgende:
[..]
Sowieso alle pre-fab maaltijden en pakjesonzin. Ik kan het nog wel begrijpen dat je als provinciaal een keer een "exotische" pre-fab maaltijd koopt omdat je niet weet hoe je dat in godsnaam zou moeten maken of wat het überhaupt is. Maar dingen zoals pre-fab shit met aardappelen of rijst/nasi heb ik nooit begrepen, dat is echt geen moeite voor niemand niet om dat een beetje vers zelf te doen.
Mwah, bij ons in Zeeland was het bij de meeste mensen ook voornamelijk pakjes en zakjes.quote:Op maandag 27 maart 2017 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij is het kopen van shit waar veel marketing voor gemaakt wordt eerder urbaan dan provinciaal.
Mensen die geen zin hebben om meer te koken na het werk, die plots moeten eten op hun werk, bejaarden, etc.quote:Op maandag 27 maart 2017 14:50 schreef leeell het volgende:
[..]
Sowieso alle pre-fab maaltijden en pakjesonzin. Ik kan het nog wel begrijpen dat je als provinciaal een keer een "exotische" pre-fab maaltijd koopt omdat je niet weet hoe je dat in godsnaam zou moeten maken of wat het überhaupt is. Maar dingen zoals pre-fab shit met aardappelen of rijst/nasi heb ik nooit begrepen, dat is echt geen moeite voor niemand niet om dat een beetje vers zelf te doen.
Ik heb natto in Japan ook op sushi gehad en lekker vond ik t zeker niet maar zo goor als vriendlief hij is werkelijk drie keer naar de wc gerend en is de hele dag nog van slag geweestquote:Op maandag 27 maart 2017 14:39 schreef Chule het volgende:
[..]
Ook niet mijn favoriet, maar smaakt beter dan dat het ruikt.
[..]
Ik heb een keer 'pure' natto geprobeerd. Echt niet te vreten.
Pah, als je kan koken zet je net zo snel wat lekkers op tafel als pakjes aanroerenquote:Op maandag 27 maart 2017 17:52 schreef Rezania het volgende:
[..]
Mensen die geen zin hebben om meer te koken na het werk, die plots moeten eten op hun werk, bejaarden, etc.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |