abonnement Unibet Coolblue
pi_169843503
Oeh! Eten/niet eten. Met onze eerste ging de tijd dat ze net echt lekker vast voedsel ging eten naadloos over in avondeten steeds meer weigeren (rond 13 mnd). Nu zijn we dus volledig gewend aan niet etende peuter (ochtend/middag en fruit gaan wel super) en heb ik me met enige regelmaat afgevraagd of we nr 2 niet te weinig aanboden (heerlijke slokop!). Gelukkig is de 'wordt het aangeboden voedsel in de mond gestopt of in het rondgegooid' proef nog steeds een aardige indicatie van het vulniveau. Hij begint nu wel duidelijk wat minder te bunkeren, maar ja dat verwacht je ookwel in jaar 2.
Tussendoor stukjes groenten aanbieden of net voor/tijdens maaltijd heb ik ook altijd beschouwt als een prima methode om er wat vitamientjes en mineralen extra in te krijgen
pi_169843613
Leuk om de eetperikelen te lezen bij anderen, herkenning! E weigert sinds een kleine week ineens al het 'verse' avondeten, potjes gaan er nog wel goed in. Alleen het vlees pikt ze eruit maar dat doen er meer lees ik al, haha. Het zal wel een fase zijn (hoop ik :D). Goed idee om wat meer rauwkost gedurende de dag aan te bieden, dat zal ik nu eens gaan doen.

Wij eten helaas niet vaak met z'n drietjes, omdat wij pas laat thuis zijn (half 7) en E om half 7 / 7 uur echt naar bed moet.. dus dan heeft ze vaak al gegeten. Daar baal ik wel van, ik vond en vind het zelf heel fijn en waardevol om als gezin aan tafel te eten.
pi_169843642
Hier is het ook best wisselend hoe L eet. Havermout, fruit en brood vaak best goed. Drinken en avond eten wisselt meer. Vandaag had ik bijv. noodles met mango, courgette, boontjes, lente ui en spinazie. Dan vond ze vooral de courgette en mango lekker. Het eitje erbij at ze ook niet supergoed, terwijl ze dat normaal wel lekker vindt. Ik probeer ook zeker geen strijd te maken van het eten. Als ze een keer wat minder eet dan zal ze vast minder honger hebben. Groenten zijn hier nu nog vaak favoriet en vlees laat ze vaak liggen. Als toetje krijgt ze altijd griekse yoghurt.

We zijn dit weekend weg geweest met de schoonfamilie en L heeft het heel goed gedaan! We hadden ook geluk met het zonnetje, echt fijn!!

L is zo lekker knuffelig de laatste tijd, superlief ♡♡♡!!!

Verder vandaag haar eerste echte schoentjes gekocht :)!!!
pi_169843792
Oh jongens, ik kwam vandaag thuis van werk en haalde W. op bij opa en oma. Hij ziet mij, begint te stralen en komt zo naar me toe gestapt O+ , los *O*. Stond ik daar bijna te huilen van trots, mijn kleine grote vent!
pi_169845925
Jeeeej voor een lopende W! Wat leuk Sillie! Echt een bijzonder moment!
pi_169846008
Leuk, Sillie!

ik had vanmiddag een dag zoals ik het altijd voorstelde, het leven met een dreumes. Toen ik T ophaalde van het kdv waren ze buiten aan het spelen. Wij zijn doorgegaan naar de speeltuin en hebben daar met vrienden afgesproken. Om 5 uur waren we thuis, en was T zo vies dat ik hem gelijk in bad gebonjoured heb. Daarna hij met een doosje rozijntjes voor de TV, en ik eten koken. Eten, bv, en kind in bed. Het stelt niets voor, maar het was zo fijn!
pi_169847394
Tof is dat, silliegirl!
En heel herkenbaar (en fijn) is dat gevoel, Jagar. O+

Wij zitten zoveel mogelijk samen aan tafel voor de maaltijden. Moet wel zo af en toe het telefoonverbod herhalen voor vriend }:|. Dat vind ik zķ ongeinteresseerd naar J toe.
En ach, dat ik dus wat eerder mijn bed uit moet zodat J thuis ontbijt ipv op de opvang, het went.
pi_169848263
Jay Sillie *O*
JT: zo'n dag dat alles loopt is echt heerlijk
O+
pi_169848438
Ik las pas trouwens dit over moeite met groenten (en voorkeur voor vlees en vet en suikers): https://kiind.nl/waarom-kinderen-geen-groente-lusten-en-prima-is/

En dacht: ja veel hiervan klinkt wel logisch.
pi_169848992
Oh en Vieve: leuk-eerste echte schoentjes! Vond ikzelf zo'n emo-moment (mijn kleine dabbert op echte schoentjes-nu kan de grote wereldverkenning echt beginnen :'))
pi_169849797
Wat goed van W sillie! Dat is snel gegaan van los staan tot eerste stapjes!

Jagar klinkt als een heerlijk middagje ^^.

Hupje dat telefoonverbod is herkenbaar helaas.. dat samen ontbijten met dreumes vind ik ook fijn, 's ochtends samen de dag starten.

E wilde dus geen avondeten en dus heb ik haar alleen yoghurt ("toetie!!") gegeven. Wrrronngg :'). Kind werd rond 22u wakker.. "hap!". Toch maar mee naar beneden.. 2 mandarijnen in no time op :X. Lesson learned, volgende x eerst maar iets anders aanbieden en niet zo naar bed :P. Gelukkig ging ze daarna wel slapen. En nu wij ook :O. Truste!
pi_169851596
Wij doen bewust maar af en toe een toetje om het niet standaard te maken, we eten zelf ook maar af en toe een toetje. Meestal krijgt O dus juist een toetje als hij weinig gegeten heeft (want als hij veel gegeten heeft ga ik er niet ook nog eens een toetje bij doen). Hier overigens een kritische eter, maar zodra hij eenmaal door heeft dat het lekker is schuift hij het zo naar binnen. Hij eet geregeld meer dan een volwassene eet... Heeft dan ook echt zo'n bolle buik daarna. Het lijkt ook alsof hij door blijft eten zolang er maar iets voor zn neus staat, dus we remmen dat zelf soms een beetje af. Overigens is groente hier vaak ook maar vies in eerste instantie. Patat vreemd genoeg ook, terwijl hij dol is op alle andere varianten van aardappels.

Jager, wat klinkt je dag fijn O+ O had ook een leuke dag met een fietstochtje naar het strand en spelen met zand. Terwijl ik aan het werk was :( Na de verhuizing straks hebben we ook een dreumes-proof speeltuin in de buurt *O*
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  woensdag 29 maart 2017 @ 09:53:51 #138
409579 LuDann
All the way
pi_169855849
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 13:05 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

dat doen wij heel bewust 1 of 2 keer in de week. Even wat tijd samen. T vind potjes hartstikke lekker, en wij genieten ervan om voor de tv te eten.
Ja, wij genieten er aan de andere kant ook wel weer van inderdaad. Lekker een film aan.
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 20:35 schreef hetzusjevan het volgende:

Wij eten helaas niet vaak met z'n drietjes, omdat wij pas laat thuis zijn (half 7) en E om half 7 / 7 uur echt naar bed moet.. dus dan heeft ze vaak al gegeten. Daar baal ik wel van, ik vond en vind het zelf heel fijn en waardevol om als gezin aan tafel te eten.
Same! Ik ben 18:30 thuis, dan heeft man Wolk om 18 uur opgehaald van het KDV. Ze is dan volkomen gesloopt, op dagen dat ik thuis ben ligt ze er doorgaans om 18:30 al in. Ze heeft dan geen geduld meer om te wachten tot ik gekookt heb. Ook niet als ik het eten al voorbereid heb.
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 21:57 schreef Hupje het volgende:
Tof is dat, silliegirl!
En heel herkenbaar (en fijn) is dat gevoel, Jagar. O+

Wij zitten zoveel mogelijk samen aan tafel voor de maaltijden. Moet wel zo af en toe het telefoonverbod herhalen voor vriend }:|. Dat vind ik zķ ongeinteresseerd naar J toe.
En ach, dat ik dus wat eerder mijn bed uit moet zodat J thuis ontbijt ipv op de opvang, het went.
Ontbijten op de opvang? Is dat een ding joh? :o
  woensdag 29 maart 2017 @ 09:59:11 #139
409579 LuDann
All the way
pi_169855946
Even een jompel voor Sillie! Wat leuk joh! *O*

Jagar: oh, zo'n soort dag had ik ook gisteren. O+ In de ochtend bij een vriendin langs terwijl de dreumessen in de zon speelden met een emmer water en in de middag met een andere vriendin en haar dreumes bij een strandtentje gezeten met een wijntje. Tijdens het dutje van Wolk nog cupcakes gebakken. :Y) Heerlijk kneuterig allemaal. 8-) O+
pi_169856007
Lekker, Ludann!

Hier kun je ook op het kdv ontbijten. Zijn ook redelijk wat kinderen die dat doen. Alleen ontbijten ze pas om half 9. Dan zou alles hier echt drama zijn, want dan heeft T zo'n honger dat niets meer goed is. Sowieso moet vrijwel gelijk na het opstaan ontbeten worden...Vaak is T wel op het kdv voor half 9, en eet hij nog een beetje fruit ofzo, terwijl de andere kindjes ontbijten.
  woensdag 29 maart 2017 @ 10:10:30 #141
409579 LuDann
All the way
pi_169856132
Het zou hier ook geen succes zijn. :D Wolk staat om eten te juichen aan het aanrecht zodra ze beneden is.

Ze krijgen fruit om 9 uur maar het is de bedoeling dat alle kinderen ontbeten hebben voordat ze gebracht worden.
pi_169860700
S. krijgt in bed al pap, en daar kan ook echt niet mee gewacht worden, want dan is het herrie.
Op woensdag doet hij wel aan second breakfast bij opa en oma :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_169861663
Hier ook bij wakker worden een papfles in bed.
Of bij ons in bed O+ . En dan later nog een boterham. Of twee. En fruit. Lunch weer twee boterhammen. 's Middags fruit of anders lekkers. Volle bak avondeten met ons mee en griekse yoghurt na. En dan 's avonds nog een fles.

Hij eet meer dan z'n zus van 2,5 :') .
pi_169861671
En al dat eten zorgt voor een heleboel....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 29 maart 2017 @ 15:02:03 #145
56471 pinquit
oh my lama!
pi_169862051
Hahahahaaha hahahah O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_169862984
Hahahaha, die Tas! O+

Hier ook een papfles in de ochtend. Hij drinkt de fles in ons bed. Verder eet hij niks 's morgens. Dus hulde aan de papfles.

Iemand nog de gouden tip voor een goede fles die niet teveel lekt?
We gebruiken dr. Browns met speen 4 en laten dan het ventiel en het staafje eruit. Want daar gaat de pap niet door. Maar zonder ventiel lekt de fles. Speen is dus prima, fles is drama.
pi_169863546
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 15:39 schreef Malteser het volgende:
Hahahaha, die Tas! O+

Hier ook een papfles in de ochtend. Hij drinkt de fles in ons bed. Verder eet hij niks 's morgens. Dus hulde aan de papfles.

Iemand nog de gouden tip voor een goede fles die niet teveel lekt?
We gebruiken dr. Browns met speen 4 en laten dan het ventiel en het staafje eruit. Want daar gaat de pap niet door. Maar zonder ventiel lekt de fles. Speen is dus prima, fles is drama.
De nieuwe flessen van browns kun je met en zonder ventiel gebruiken meen ik! Dan neem ik aan dat ze zonder ook niet lekken :P maar wat dan de meerwaarde is van een dure browns fles zonder het ventiel weet ik niet. Kun je de speen niet gewoon in een ander universeel flesje stoppen?
  woensdag 29 maart 2017 @ 16:00:56 #148
56471 pinquit
oh my lama!
pi_169863604
Ik heb daarom ook een nieuwe dr Brown gekocht, prijs kon me op dat moment niet veel schelen :P en dan dus zonder ventiel :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_169863850
Aventfles met papspeen hier. Gaat prima ^O^ .
pi_169864364
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 15:39 schreef Malteser het volgende:
Hahahaha, die Tas! O+

Hier ook een papfles in de ochtend. Hij drinkt de fles in ons bed. Verder eet hij niks 's morgens. Dus hulde aan de papfles.

Iemand nog de gouden tip voor een goede fles die niet teveel lekt?
We gebruiken dr. Browns met speen 4 en laten dan het ventiel en het staafje eruit. Want daar gaat de pap niet door. Maar zonder ventiel lekt de fles. Speen is dus prima, fles is drama.
Wij gebruikten altijd de grote Difrax-fles met een dr. Browns speen 3 of 4 meen ik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')