Grote bek maar moeite doen ho maar. Je bent voor als iemand die vraagt gezonder te willen eten maar vraagt naar frikandel ellende. Je wilt goed vegetarisch eten? Dan moet je daar moeite voor doen.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:29 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Moet je weer uit de hoogte doen?
Nee, want dit is voor mij goed vegetarisch eten. Top zelfs! Kan niet beter. Hoepel op met je konijnenvoerquote:Op vrijdag 24 maart 2017 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grote bek maar moeite doen ho maar. Je bent voor als iemand die vraagt gezonder te willen eten maar vraagt naar frikandel ellende. Je wilt goed vegetarisch eten? Dan moet je daar moeite voor doen.
Nou, sorry hoor, dat maak je mij niet wijs. In de meeste restaurants waar ik kom serveren ze vegetarische gerechten. Daar waar die vroeger echt niet standaard op de kaart stonden.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:22 schreef Allures het volgende:
Iedereen blij behalve ik. Want vervangers die ik lekker vind zijn er niet. En in een restaurant denken ze op dezelfde manier verkeerd om: vanuit het vervangen van vlees. Vanuit hun vlees menu en wat ze daar voor in huis hebben
Het lijkt alsof de wereld vegetariër vriendelijker word maar dat is dus juist niet. Het word vleeseter vriendelijker. Ook leuk voor die groep, maar jammer voor mij
Ik weet niet in welke restaurants jij komt, maar in de restaurants waar ik (als carnivoor) eet hebben ze heel vaak fantastische vegetarische gerechten die niks te maken hebben met het vervangen van vlees.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:22 schreef Allures het volgende:
Iedereen blij behalve ik. Want vervangers die ik lekker vind zijn er niet. En in een restaurant denken ze op dezelfde manier verkeerd om: vanuit het vervangen van vlees. Vanuit hun vlees menu en wat ze daar voor in huis hebben
Het lijkt alsof de wereld vegetariër vriendelijker word maar dat is dus juist niet. Het word vleeseter vriendelijker. Ook leuk voor die groep, maar jammer voor mij
niet vleesvervangers perse, maar weer die gevulde paprika of courgette. Met geitenkaas, want die hebben ze nog van het lunchmenuquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, sorry hoor, dat maak je mij niet wijs. In de meeste restaurants waar ik kom serveren ze vegetarische gerechten. Daar waar die vroeger echt niet standaard op de kaart stonden.
Als er restaurants zijn waar ze van die prefab vleesvervangers serveren lijken me dat restaurants die ook kant-en-klare sate serveren en voorheen helemaal niks vegerarisch op de kaart hadden.
dit, dit, dit en dit.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap het gezanik van carnivoren niet. Is dat angst? Dat "ze" aan je vlees komen?
Laat iedereen toch lekker zelf beslissen wat ie eet. En laat iedereen vrij een ander te verleiden tot iets anders.
Vegetariers willen niet alleen dat er voor hen geen dieren sterven, maar voor jou ook niet. En als een carnivoor zegt niet zonder zijn vlees te kunnen/willen maar vervolgens regelmatig frikandellen, gehaktstaven en berenschijven eet en een vegetarier kan zulke meukdingen maken van plantaardige dingen en de carnivoor vindt het te eten en vindt het prima dat het plantaardig is? Laat ze! mooi toch, iederee. Blij.
Netjes! Dit wist ik niet en haalt mij over om het toch eens te proberen.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Of je laat het gewoon, zoals de Vegetarische Slager, in Nederland verbouwen:
https://www.devegetarischeslager.nl/ons/lupine
http://www.degroenekring.nl/lingehof/pages.php?page=19
Geen idee hoe groot de biologische slager inmiddels is, maar met een bouwplan van een kleine honderd bunder zal zo'n 70 bunder wel al gevuld zijn met aardappels, ui en tarwe/spelt. Dat betekent denk ik op jaarbasis slechts 35 ton lupine.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Of je laat het gewoon, zoals de Vegetarische Slager, in Nederland verbouwen:
https://www.devegetarischeslager.nl/ons/lupine
http://www.degroenekring.nl/lingehof/pages.php?page=19
laat mensen eten wat ze willenquote:Op zondag 26 maart 2017 01:48 schreef MrSweets het volgende:
Dit slaat echt helemaal nergens op wtf heb je die lijst ingrediënten wel gezien ? ik ga liever normaal dood.
En dan ook uberhaubt vleesvervangers ? ik eet geen vlees en heb niets te vervangen, waarom eet je die troep ? Eet gewoon normale dingen als je geen vlees wilt eten, niet deze neppe troep
Genoeg andere opties inderdaad voor kroketten, waarbij je echt geen bewerkte soja voor hoeft te gebruiken.quote:Op zondag 26 maart 2017 10:11 schreef AnanYaw het volgende:
Weet je wat het is met vleesvervangers? Het zijn enkel de matigste, minst als vlees herkenbare producten waar je enigszins fatsoenlijk een vleesvervanger van kan maken.
Een vegetarische karbonade, procureur of kippenpoot gaat simpelweg niet lukken. Die andere gerechten vormen niet de basis van mijn vleesconsumptie.
Overigens zijn zowel loempia's als kroketten geen vleesproducten, maar producten die je ook met vlees kan bereiden als je wil. Ik zie niet echt een reden om daar een product voor te gebruiken dat het vlees zou nabootsen.
Wel een mooie bloemquote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Inderdaad een stuk beter voor het milieu, al die lupine uit Australië importeren.
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:12 schreef highender het volgende:
mc2 burrger van de vegetarische slager
quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:57 schreef Villas__Rubin het volgende:
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.
hm, ik heb hem naar aanleiding van dit topic ook net geprobeerd, maar ik zou het zeker geen waardige vervanger van een echte hamburger willen noemen. Het was niet extreem vies of zo, maar lekker kon ik het toch ook niet noemen. Ik kan me voorstellen, als je hem tussen een broodje doet en je er een berg sla, tomaat, augurk, kaas, saus en dergelijke opgooit dat het goed te doen is, maar ja, dat komt dan simpelweg doordat je de burger een stuk minder proeft.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:57 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.
Daar hebben we weer zo'n puristquote:Op zondag 26 maart 2017 01:48 schreef MrSweets het volgende:
Dit slaat echt helemaal nergens op wtf heb je die lijst ingrediënten wel gezien ? ik ga liever normaal dood.
En dan ook uberhaubt vleesvervangers ? ik eet geen vlees en heb niets te vervangen, waarom eet je die troep ? Eet gewoon normale dingen als je geen vlees wilt eten, niet deze neppe troep
Ik was vergeten bolletjes te kopen en mijn idee was ook om er een heel feest van te maken, zoals hier beschreven. Dus ook gewoon puur en alleen die twee burgers op. Ik vond 'm wel echt lekker. Klein beetje anders dan een dierlijke hamburger, uiteraard. Maar ik vond 'm toch echt zeer goed te doen, en stelde me tijdens het eten 'm in de context van een belegd bolletje voor Dat gaat echt wel goed te pruimen zijn. Volgende keer probeer ik dat zeker ook eens uit!quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:10 schreef gelestipjes het volgende:
[..]
hm, ik heb hem naar aanleiding van dit topic ook net geprobeerd, maar ik zou het zeker geen waardige vervanger van een echte hamburger willen noemen. Het was niet extreem vies of zo, maar lekker kon ik het toch ook niet noemen. Ik kan me voorstellen, als je hem tussen een broodje doet en je er een berg sla, tomaat, augurk, kaas, saus en dergelijke opgooit dat het goed te doen is, maar ja, dat komt dan simpelweg doordat je de burger een stuk minder proeft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |