Volgens mij zijn milieuredenen niet zijn overweging, haal ik iig niet uit de OP.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Inderdaad een stuk beter voor het milieu, al die lupine uit Australië importeren.
Extrapolatie van het stukje "waarom zou je vlees eten als... " Dan kom je negen van de tien keer op milieu uit.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:53 schreef Chai het volgende:
[..]
Volgens mij zijn milieuredenen niet zijn overweging, haal ik iig niet uit de OP.
Dit dus.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:58 schreef CrashO het volgende:
Vleesvervangers.. heb ze nooit gesnapt en doe het nog steeds niet.
Als je geen vlees wilt eten, waarom dan wel allemaal moeite doen om een klomp soja erop te laten lijken?
Er zijn genoeg lekkere (vega) gerechten te maken zonder zwaar bewerkte soja producten..
Alsof planten niet leven. .quote:
Is dit idd niet beter op zijn plaats in CUL?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 13:37 schreef ChipsZak. het volgende:
Krijgen we weer een discussietopic, ? Zo vermoeiend. TS vraagt toch alleen welke vleesvervangers we lekker vinden? Al had dit misschien meer in CUL gepast, maar soit.
De Vegetarische Slager heeft altijd supergoede dingen, . Ik vind hun kipstuckjes ook lekker. En eigenlijk hun gehackbal ook wel, al is 'ie wel een beetje aan de zoute kant.
Nope. Ik ben nog wel vaak wat sceptisch en heb de nog een beetje de automatische neiging te denken 'hmmm, dat zal wel niks zijn', maar zal die ook eens proberen!quote:Op vrijdag 24 maart 2017 13:41 schreef Cikx het volgende:
De kipnuggets van de vegetarische slager al geprobeerd? Die zijn echt goddelijk
Hmmm die ziet er idd lekker uit!quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:04 schreef Amarantha het volgende:
Ik vind deze ook erg lekker:
[ afbeelding ]
Is er ook met kaas enz: http://valess.nl/producten.phpquote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:07 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Hmmm die ziet er idd lekker uit!
Zeker doen! Vooral wat zoetzure saus erbij maakt het helemaal af.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:03 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Nope. Ik ben nog wel vaak wat sceptisch en heb de nog een beetje de automatische neiging te denken 'hmmm, dat zal wel niks zijn', maar zal die ook eens proberen!
Dat was mijn eerste gedachte ook.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 13:14 schreef Fera het volgende:
Die loempia's snap ik niet zo. Je kan toch gewoon een met groente gevulde loempia eten?
Kan ik mij voorstellen... Ik zou willen dat ik hetzelfde had... misschien komt dat ooit nog...quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:34 schreef Allures het volgende:
Ik eet al 20 jaar geen vlees en ik vind ze dus juist niet lekker. Ik denk omdat ze tegenwoordig zo op vlees lijken. Wat ik al nooit lekker vond en dus ook niet gewend ben na zo'n lange tijd
Jammer
Ik vind de fijngehakt van quorn lekker want die lijkt nergens op
Of je laat het gewoon, zoals de Vegetarische Slager, in Nederland verbouwen:quote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Inderdaad een stuk beter voor het milieu, al die lupine uit Australië importeren.
Die balletjes gebruik ik ook altijd in een chilli .quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:29 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik vind die vegetarische balletjes altijd lekker vooral met chilli saus
En lekker dat dat isquote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:30 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Die balletjes gebruik ik ook altijd in een chilli .
Jaaaa, . Hoe maak jij het?quote:
Ik vind het chilli recept van Jamie Oliver erg lekkerquote:
Ken ik niet, maar zal het eens opzoeken. Ik heb echt een belachelijk snelle/makkelijke, want ik houd niet zo van koken, .quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik vind het chilli recept van Jamie Oliver erg lekker
oh heb je een receptje?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:43 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ken ik niet, maar zal het eens opzoeken. Ik heb echt een belachelijk snelle/makkelijke, want ik houd niet zo van koken, .
Hapjespan (of iets): eerst ui en knoflook . Als dat een beetje gefruit (noem je dat zo?) is, gooi je er in 'blokjes'/stukjes gesneden paprika bij, kikkererwten en de balletjes (doe ik altijd in 4en snijden zodat je 'meer' hebt ). Als dat een beetje warm is enzo, gooi je er 1 of 2 flessen chilisaus bij (wij doen altijd 2 want ik houd van veel saus). Afhankelijk van hoe pittig je het wilt, kan je er nog chilipoeder of een chilipeper bij doen. Oh, en gooi een beetje water in de pan nadat je de saus hebt toegevoegd.quote:
Oh ja dat is idd wel een hele versimpelde versie haha. Probeer die van Jamie een keerquote:Op vrijdag 24 maart 2017 18:15 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Hapjespan (of iets): eerst ui en knoflook . Als dat een beetje gefruit (noem je dat zo?) is, gooi je er in 'blokjes'/stukjes gesneden paprika bij, kikkererwten en de balletjes (doe ik altijd in 4en snijden zodat je 'meer' hebt ). Als dat een beetje warm is enzo, gooi je er 1 of 2 flessen chilisaus bij (wij doen altijd 2 want ik houd van veel saus). Afhankelijk van hoe pittig je het wilt, kan je er nog chilipoeder of een chilipeper bij doen. Oh, en gooi een beetje water in de pan nadat je de saus hebt toegevoegd.
En tegelijk rijst klaarmaken in een pan.
Dit is mijn snelle versie, . Is echt lekker, al kan het vast veel lekkerder. Maar zoals ik zei; ik houd er niet van om lang in de keuken te staan.
Ja, je kan er in principe van alles bijgooien. Kidneybonen was ik nog vergeten btw.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 18:38 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Oh ja dat is idd wel een hele versimpelde versie haha. Probeer die van Jamie een keer
Döner.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:39 schreef Villas__Rubin het volgende:
Mij is opgevallen de afgelopen tijd, dat sommige van die vleesvervangende producten steeds meer op echt vlees zijn gaan beginnen te lijken. Ze hebben echt een heerlijke smaak gekregen en zijn een waardig alternatief geworden! Ik haal het daarom ook steeds vaker. Want waarom zou je vlees eten als dit net zo lekker is, of zelfs nog lekkerder? Geen reden voor dus.
Welke ik zelf erg lekker vind, is:
[ afbeelding ]
!! Te koop bij AH.
En deze vind ik erg goed te doen:
[ afbeelding ]
Een ding: vlees vind ik altijd lekker met kruidencurry, maar dat matcht op één of andere manier niet met vegetarisch 'vlees' haha. Maar het is zonder saus ook erg lekker.
Welke producten op dat gebied vinden jullie het lekkerst op het momenteel? Die boomstammetjes zijn wel mijn favoriet.
Moet je weer uit de hoogte doen?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Leer gewoon goed vegetarisch koken ipv deze prefab ellende te kopen
nou het is op zijn minst typisch dat veel vegetariërs niet op zitten te wachten.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:29 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Moet je weer uit de hoogte doen?
Ik snap dat jij er zelf niks aan hebt, maar over het algemeen bekeken alleen maar mooi toch als vleeseters op deze manier overgehaald worden om (ook) vegetariër/flexitariër te worden?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:44 schreef Allures het volgende:
[..]
nou het is op zijn minst typisch dat veel vegetariërs niet op zitten te wachten.
Het lijkt vooral een product voor vleeseters
Inderdaad ja.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:51 schreef Forbry het volgende:
[..]
Ik snap dat jij er zelf niks aan hebt, maar over het algemeen bekeken alleen maar mooi toch als vleeseters op deze manier overgehaald worden om (ook) vegetariër/flexitariër te worden?
Dat klinkt wel als kwaliteit ja!quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:12 schreef highender het volgende:
Een sesambroodje van de gril, daartussen een mc2 burrger van de vegetarische slager krokant bakken in de olijfolie, blaadje sla, jalepenos en samoeraisaus eronder, ananasschijf of dwarsliggers met nog wat samoeraisaus erop. Lekker, snel en makkelijk burgertje.
Grote bek maar moeite doen ho maar. Je bent voor als iemand die vraagt gezonder te willen eten maar vraagt naar frikandel ellende. Je wilt goed vegetarisch eten? Dan moet je daar moeite voor doen.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:29 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Moet je weer uit de hoogte doen?
Nee, want dit is voor mij goed vegetarisch eten. Top zelfs! Kan niet beter. Hoepel op met je konijnenvoerquote:Op vrijdag 24 maart 2017 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grote bek maar moeite doen ho maar. Je bent voor als iemand die vraagt gezonder te willen eten maar vraagt naar frikandel ellende. Je wilt goed vegetarisch eten? Dan moet je daar moeite voor doen.
Nou, sorry hoor, dat maak je mij niet wijs. In de meeste restaurants waar ik kom serveren ze vegetarische gerechten. Daar waar die vroeger echt niet standaard op de kaart stonden.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:22 schreef Allures het volgende:
Iedereen blij behalve ik. Want vervangers die ik lekker vind zijn er niet. En in een restaurant denken ze op dezelfde manier verkeerd om: vanuit het vervangen van vlees. Vanuit hun vlees menu en wat ze daar voor in huis hebben
Het lijkt alsof de wereld vegetariër vriendelijker word maar dat is dus juist niet. Het word vleeseter vriendelijker. Ook leuk voor die groep, maar jammer voor mij
Ik weet niet in welke restaurants jij komt, maar in de restaurants waar ik (als carnivoor) eet hebben ze heel vaak fantastische vegetarische gerechten die niks te maken hebben met het vervangen van vlees.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:22 schreef Allures het volgende:
Iedereen blij behalve ik. Want vervangers die ik lekker vind zijn er niet. En in een restaurant denken ze op dezelfde manier verkeerd om: vanuit het vervangen van vlees. Vanuit hun vlees menu en wat ze daar voor in huis hebben
Het lijkt alsof de wereld vegetariër vriendelijker word maar dat is dus juist niet. Het word vleeseter vriendelijker. Ook leuk voor die groep, maar jammer voor mij
niet vleesvervangers perse, maar weer die gevulde paprika of courgette. Met geitenkaas, want die hebben ze nog van het lunchmenuquote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, sorry hoor, dat maak je mij niet wijs. In de meeste restaurants waar ik kom serveren ze vegetarische gerechten. Daar waar die vroeger echt niet standaard op de kaart stonden.
Als er restaurants zijn waar ze van die prefab vleesvervangers serveren lijken me dat restaurants die ook kant-en-klare sate serveren en voorheen helemaal niks vegerarisch op de kaart hadden.
dit, dit, dit en dit.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 22:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap het gezanik van carnivoren niet. Is dat angst? Dat "ze" aan je vlees komen?
Laat iedereen toch lekker zelf beslissen wat ie eet. En laat iedereen vrij een ander te verleiden tot iets anders.
Vegetariers willen niet alleen dat er voor hen geen dieren sterven, maar voor jou ook niet. En als een carnivoor zegt niet zonder zijn vlees te kunnen/willen maar vervolgens regelmatig frikandellen, gehaktstaven en berenschijven eet en een vegetarier kan zulke meukdingen maken van plantaardige dingen en de carnivoor vindt het te eten en vindt het prima dat het plantaardig is? Laat ze! mooi toch, iederee. Blij.
Netjes! Dit wist ik niet en haalt mij over om het toch eens te proberen.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Of je laat het gewoon, zoals de Vegetarische Slager, in Nederland verbouwen:
https://www.devegetarischeslager.nl/ons/lupine
http://www.degroenekring.nl/lingehof/pages.php?page=19
Geen idee hoe groot de biologische slager inmiddels is, maar met een bouwplan van een kleine honderd bunder zal zo'n 70 bunder wel al gevuld zijn met aardappels, ui en tarwe/spelt. Dat betekent denk ik op jaarbasis slechts 35 ton lupine.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 16:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Of je laat het gewoon, zoals de Vegetarische Slager, in Nederland verbouwen:
https://www.devegetarischeslager.nl/ons/lupine
http://www.degroenekring.nl/lingehof/pages.php?page=19
laat mensen eten wat ze willenquote:Op zondag 26 maart 2017 01:48 schreef MrSweets het volgende:
Dit slaat echt helemaal nergens op wtf heb je die lijst ingrediënten wel gezien ? ik ga liever normaal dood.
En dan ook uberhaubt vleesvervangers ? ik eet geen vlees en heb niets te vervangen, waarom eet je die troep ? Eet gewoon normale dingen als je geen vlees wilt eten, niet deze neppe troep
Genoeg andere opties inderdaad voor kroketten, waarbij je echt geen bewerkte soja voor hoeft te gebruiken.quote:Op zondag 26 maart 2017 10:11 schreef AnanYaw het volgende:
Weet je wat het is met vleesvervangers? Het zijn enkel de matigste, minst als vlees herkenbare producten waar je enigszins fatsoenlijk een vleesvervanger van kan maken.
Een vegetarische karbonade, procureur of kippenpoot gaat simpelweg niet lukken. Die andere gerechten vormen niet de basis van mijn vleesconsumptie.
Overigens zijn zowel loempia's als kroketten geen vleesproducten, maar producten die je ook met vlees kan bereiden als je wil. Ik zie niet echt een reden om daar een product voor te gebruiken dat het vlees zou nabootsen.
Wel een mooie bloemquote:Op vrijdag 24 maart 2017 12:52 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Inderdaad een stuk beter voor het milieu, al die lupine uit Australië importeren.
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:12 schreef highender het volgende:
mc2 burrger van de vegetarische slager
quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:57 schreef Villas__Rubin het volgende:
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.
hm, ik heb hem naar aanleiding van dit topic ook net geprobeerd, maar ik zou het zeker geen waardige vervanger van een echte hamburger willen noemen. Het was niet extreem vies of zo, maar lekker kon ik het toch ook niet noemen. Ik kan me voorstellen, als je hem tussen een broodje doet en je er een berg sla, tomaat, augurk, kaas, saus en dergelijke opgooit dat het goed te doen is, maar ja, dat komt dan simpelweg doordat je de burger een stuk minder proeft.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:57 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Net deze geprobeerd. Zeer lekker!!!! Een waardige vervanger ook bij deze voor de hamburger, dus die strepen weer ook weer weg; geen dierlijke hamburgers meer voor mij.
Daar hebben we weer zo'n puristquote:Op zondag 26 maart 2017 01:48 schreef MrSweets het volgende:
Dit slaat echt helemaal nergens op wtf heb je die lijst ingrediënten wel gezien ? ik ga liever normaal dood.
En dan ook uberhaubt vleesvervangers ? ik eet geen vlees en heb niets te vervangen, waarom eet je die troep ? Eet gewoon normale dingen als je geen vlees wilt eten, niet deze neppe troep
Ik was vergeten bolletjes te kopen en mijn idee was ook om er een heel feest van te maken, zoals hier beschreven. Dus ook gewoon puur en alleen die twee burgers op. Ik vond 'm wel echt lekker. Klein beetje anders dan een dierlijke hamburger, uiteraard. Maar ik vond 'm toch echt zeer goed te doen, en stelde me tijdens het eten 'm in de context van een belegd bolletje voor Dat gaat echt wel goed te pruimen zijn. Volgende keer probeer ik dat zeker ook eens uit!quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:10 schreef gelestipjes het volgende:
[..]
hm, ik heb hem naar aanleiding van dit topic ook net geprobeerd, maar ik zou het zeker geen waardige vervanger van een echte hamburger willen noemen. Het was niet extreem vies of zo, maar lekker kon ik het toch ook niet noemen. Ik kan me voorstellen, als je hem tussen een broodje doet en je er een berg sla, tomaat, augurk, kaas, saus en dergelijke opgooit dat het goed te doen is, maar ja, dat komt dan simpelweg doordat je de burger een stuk minder proeft.
Nee, het komt niet in de buurt van een zelfgemaakte hamburger vol met vleessappen, het lijkt meer op een gefrituurde hamburger van de snackbar. Zou jij er zo een (of een zeperige McDonalds burger) zonder broodje en garnituur lekker vinden?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:10 schreef gelestipjes het volgende:
hm, ik heb hem naar aanleiding van dit topic ook net geprobeerd, maar ik zou het zeker geen waardige vervanger van een echte hamburger willen noemen. Het was niet extreem vies of zo, maar lekker kon ik het toch ook niet noemen. Ik kan me voorstellen, als je hem tussen een broodje doet en je er een berg sla, tomaat, augurk, kaas, saus en dergelijke opgooit dat het goed te doen is, maar ja, dat komt dan simpelweg doordat je de burger een stuk minder proeft.
Looks good. Waar koop je dat?quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:04 schreef Amarantha het volgende:
Ik vind deze ook erg lekker:
[ afbeelding ]
Hier sluit ik mij bij aan.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:57 schreef Allures het volgende:
Dat zeg ik ook niet maar het is niet 'vegetarisch koken'. Het is je vleesmaaltijd voortzetten met nepvlees
Was meer een reactie op het 'leer fatsoenlijk vegetarisch koken'. Dat het wel echt 2 verschillende dingen zijn
Vertel?quote:Op dinsdag 28 maart 2017 20:23 schreef Maghrebijnse het volgende:
Voor de veganisten onder ons: in die vleesvervangers zitten wel dierlijke producten.
Oh dat.quote:Op woensdag 5 april 2017 12:08 schreef Farenji het volgende:
[..]
Niet altijd, maar er zit vaak ei in of kaas. Ei als bindmiddel, kaas om het smeuïg te maken.
Ik vind die in de kaas versie super lekkerquote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:04 schreef Amarantha het volgende:
Ik vind deze ook erg lekker:
[ afbeelding ]
Klopt, oa falafel, seitan, tofu, tempeh. Ik ben wel fan van falafel. Is ook makkelijk om zelf te maken.quote:Op woensdag 5 april 2017 12:47 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Oh dat.
Nou er zijn er volgens mij ook heel veel zonder kaas/ei. Gelukkig maar
Ja en als je van makkelijk houdt zijn er steeds meer veganistische burgers etc.quote:Op woensdag 5 april 2017 13:39 schreef Farenji het volgende:
[..]
Klopt, oa falafel, seitan, tofu, tempeh. Ik ben wel fan van falafel. Is ook makkelijk om zelf te maken.
Zeker!quote:Op woensdag 5 april 2017 14:39 schreef Aphrodyte het volgende:
Overigens is een pizza zonder kaas verassend lekker
Die verkopen ze niet meer bij mijn plaatselijke AH. En dat was nou net één van de weinige vleesvervanger die ik wel lekker vond. Verder koop ik af en toe vegaburgers van de vegetarische slager voor als ik behoefte heb om een broodje hamburger te eten.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 13:41 schreef Cikx het volgende:
De kipnuggets van de vegetarische slager al geprobeerd? Die zijn echt goddelijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |