FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #166
Burdiedonderdag 23 maart 2017 @ 19:54
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjrn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
Burdiedonderdag 23 maart 2017 @ 19:55
Ik sloot 'm dus met:

quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 19:51 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Welke?

Ik wil ook nog een doek met zijde (en dan welke van de 80 soorten zijde? :D). Nouja ik heb er al een maar die gebruik ik nooit :@.
Oscha Starry Night Nebula O+.
Stormqueenzaterdag 25 maart 2017 @ 17:56
Ik heb net even snel de ringsling gegrist omdat ik aan het koken was en noud begon te huilen. Ideaal! Ik vond het idee een beetje eng met een newborn maar dit ga ik echt veel gebruiken.
littledrummergirlzaterdag 25 maart 2017 @ 18:53
Question O-)

Hier een toekomstige mama met, laten we zeggen, een serieuze heuppartij _O-. Ik ben van plan om te gaan dragen, en wil eigenlijk het liefst een kant en klare draagzak of iets wat ik supersnel om/aan kan doen. Maar ik kan op veel sites niet goed terugvinden wat geschikt zou zijn. Ondertussen weet ik dat one size fits all doorgaans niet opgaat :+.

Iemand goede ervaringen met t een of ander?
Stormqueenzaterdag 25 maart 2017 @ 18:58
Draagzakken zitten niet om je heupen dus dat loopt wel los ;)
littledrummergirlzaterdag 25 maart 2017 @ 18:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:58 schreef Stormqueen het volgende:
Draagzakken zitten niet om je heupen dus dat loopt wel los ;)
haha nou laat ik even toevoegen dat ik boven mn heupen ook niet ineens een strak zandloperfiguur heb _O-
Stormqueenzaterdag 25 maart 2017 @ 19:01
Ik heb mijn tula om iemand met maat 32 en iemand met maat 50 gekregen en het paste bij beiden. Die dragers zijn echt enorm verstelbaar. Pas bij maten onder de 32 of boven de 56 heb je een serieus probleem :)
Budabuddumbamzaterdag 25 maart 2017 @ 19:23
Nou met maat 46/48 pas ik er genoeg niet meer hoor :o

De kokadi flip is bijvoorbeeld echt net dicht te krijgen en niet fijn voor de wat vollere dames.
De bondolino heb je echt de verlenger voor nodig sowieso.

De tula is een positieve uitzondering voor de wat stevigere dames!
Er zijn nog wel enkele andere merken waar het goed bij past.

Mijn advies is om echt te gaan passen.
Bloesem.zaterdag 25 maart 2017 @ 19:28
quote:
17s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:23 schreef Budabuddumbam het volgende:

Mijn advies is om echt te gaan passen.
+1

Passen O+ Zelfs bij een gemiddeld maatje zitten alle dragers anders, zijn net wel/niet lekker aan te spannen, zitten wel/niet lekker op je schouders, leunen wel/niet lekker op je heupen and so on and so forth :D
Nazilzaterdag 25 maart 2017 @ 19:29
Ik heb zo huge veel staart over in m'n mei tai(Babylonia), dat ik denk dat 90% van de mensheid die wel past.
Stormqueenzaterdag 25 maart 2017 @ 19:29
Oh ja natuurlijk, sorry. Ik heb alleen een tula dus baseer mijn mening daar op :') :@
En anders een doek! Altijd goed!
Bloesem.zaterdag 25 maart 2017 @ 19:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:29 schreef Nazil het volgende:
Ik heb zo huge veel staart over in m'n mei tai(Babylonia), dat ik denk dat 90% van de mensheid die wel past.
Hahaha ja Babylonia is altijd erg scheutig met de stof :') Lekker enthousiast, zeg maar! Tula is ook zo met de banden, die doen aan elke kant een rolletje band geloof ik :D Maar die schouderbanden zijn dan weer vaak te lang en te breed voor smallere schouders (en het rugpand dan ook weer te breed voor smallere kindjes)

Ik doe elke week een paar pasconsulten en ik verbaas me elke keer weer over de veelzijdigheid van lijven (zowel in formaat als in beweging :D )
littledrummergirlzaterdag 25 maart 2017 @ 21:16
Passen dus :) waar doet een mens dat? Weet iemand een goede winkel oid in de buurt van rotterdam? Ik had er een in delft gezien maar die had geen mega groot aanbod wat ik zo op de site zag.
Cassandra87zaterdag 25 maart 2017 @ 21:19
Een rose en rebellion vond ik dan weer voor geen meter passen, daar was ik gewoon serieus te smal voor. Daar ik dat ooit nog kan zeggen :') tula zit bij mij goed en bij mijn man ook. Hij is denk ik toch onderhand wel twee keer zo groot en breed.
Goitskezaterdag 25 maart 2017 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 18:53 schreef littledrummergirl het volgende:
Question O-)

Hier een toekomstige mama met, laten we zeggen, een serieuze heuppartij _O-. Ik ben van plan om te gaan dragen, en wil eigenlijk het liefst een kant en klare draagzak of iets wat ik supersnel om/aan kan doen. Maar ik kan op veel sites niet goed terugvinden wat geschikt zou zijn. Ondertussen weet ik dat one size fits all doorgaans niet opgaat :+.

Iemand goede ervaringen met t een of ander?
Ik heb goede ervaring met ergo baby en tula. Heb zelf maat 46 en bij beide ruimte over qua band. Bij de tula nog meer dan bij de ergobaby. Nadeel is wel dat de eerste tijd een verkleiner nodig is
McLaurazaterdag 25 maart 2017 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 21:38 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb goede ervaring met ergo baby en tula. Heb zelf maat 46 en bij beide ruimte over qua band. Bij de tula nog meer dan bij de ergobaby. Nadeel is wel dat de eerste tijd een verkleiner nodig is
Niet meer, Tula heeft een "free to grow" versie uitgebracht.
Bloesem.zaterdag 25 maart 2017 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 21:38 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb goede ervaring met ergo baby en tula. Heb zelf maat 46 en bij beide ruimte over qua band. Bij de tula nog meer dan bij de ergobaby. Nadeel is wel dat de eerste tijd een verkleiner nodig is
Bij Tula binnenkort niet meer :D

LDG, google anders op draagconsulent Rotterdam en kijk of er iemand pasconsulenten doet :) Zijn er best veel in jouw regio!
Goitskezaterdag 25 maart 2017 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 21:39 schreef McLaura het volgende:

[..]

Niet meer, Tula heeft een "free to grow" versie uitgebracht.
oh dat is wel handig! Ik loop tegenwoordig met een toddler versie dus hou dat niet meer in de gaten
McLaurazaterdag 25 maart 2017 @ 21:41
Ik heb ook een Toddler, maar ik zag het op FB.
Razztwizzlezondag 26 maart 2017 @ 10:38
Dus ik koop een Tula standard, maakt m'n dreumes ineens een groeispurt en zit het niet meer helemaal knie-tot-knie.. Moet ik nu al over naar een toddler? Of zie ik iets over het hoofd?

B173B78C-0EFA-4099-A42F-8CEEBF06C204_zps8grq7gwd.jpg
FlyingFishzondag 26 maart 2017 @ 10:45
Die tula free to grow is nog niet te koop toch? Kon iig zo snel nog geen prijzen vinden.
littledrummergirlzondag 26 maart 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 10:45 schreef FlyingFish het volgende:
Die tula free to grow is nog niet te koop toch? Kon iig zo snel nog geen prijzen vinden.
ik zie op de website alleen een reclamefilmpje maar nog nergens waar je kunt bestellen idd
mousemickyzondag 26 maart 2017 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 10:38 schreef Razztwizzle het volgende:
Dus ik koop een Tula standard, maakt m'n dreumes ineens een groeispurt en zit het niet meer helemaal knie-tot-knie.. Moet ik nu al over naar een toddler? Of zie ik iets over het hoofd?
Nee, groterd! Ik heb F nu dus in de toddler, en die is nog wel wat breed voor m. Hij heeft broekmaat 86. Wij zijn toch overgestapt omdat het rugpand van de baby te kort werd. Als dat nog wel prima zit, misschien nog even niet overstappen? Hij lijkt nog wel netjes te zitten.

Wel leuk om m in 'mijn' Jasper te zien O+
Unihipilizondag 26 maart 2017 @ 14:53
Volgens mij zit 'ie nog prima zo.

De free to grow is er begin april. O+ Ik ga 'm halen.

En ik heb een doekje geklikt oeps :@..
17388793_1511609202207127_2412149034783973135_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=557f2398c23201e71cd533305a62fe3d&oe=596EA970
Franny_Gzondag 26 maart 2017 @ 16:18
Oh die is gaaf, Uni. Welk merk?
Bloesem.zondag 26 maart 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 10:45 schreef FlyingFish het volgende:
Die tula free to grow is nog niet te koop toch? Kon iig zo snel nog geen prijzen vinden.
Hij gaat 130 kosten! En hij komt vroeg in april O+ Ik zal een seintje geven zodra dat mag, Tula is nogal van de geheimhouding }:|

Razz, ik denk dat je wel over kunt, maar als deze nog prima zit en jullie hebben geen last van afgeknelde beentjes/het kortere rugpand/anders verdeelde draaglast kun je best nog even wachten :)

Mooi Uni O+ Van Didy toch? Die met zijde?
pinquitzondag 26 maart 2017 @ 16:44
Waauw Uni, ik zag 'm ook en omg ik wil 'm O+
silliegirlzondag 26 maart 2017 @ 17:27
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 10:45 schreef FlyingFish het volgende:
Die tula free to grow is nog niet te koop toch? Kon iig zo snel nog geen prijzen vinden.
Hij wordt in April verwacht begreep ik op zo'n fb groep..
Oh spuit 11, er was nog een pagina :')

Ik heb trouwens uiteindelijk ook een Tula toddler gekocht voor W. Beetje ruim nog, maar het gaat wel prima voor kleine stukjes. Ik heb een beetje spijt dat ik niet eerder een tula heb gekocht, ik vind dit zoveel comfertabeler dragen dan de meitai die ik al had. Voor toekomstig baby 2.0 wil ik die tula free-to-grow.
Unihipilizondag 26 maart 2017 @ 19:19
Ja is van Didymos met tussahzijde!
MevrouwCactuszondag 26 maart 2017 @ 19:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 19:19 schreef Unihipili het volgende:
Ja is van Didymos met tussahzijde!
Is dat Haags voor 'tussenzijde'?
Budabuddumbamzondag 26 maart 2017 @ 20:32
Ik heb een nieuwe tula gekocht, mijnes is echt vies, en moet in de was maar ik vind dat zo bagger, zal je net zien dat ik dan een avond heb waarin hij enorm huilt en niet te knopen valt en blah.

Plus het was echt een koopje :D

acxcUJZ.png

quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 19:19 schreef Unihipili het volgende:
Ja is van Didymos met tussahzijde!
Ik ben zo jaloers!! O+ O+ O+
Spees_Eendzondag 26 maart 2017 @ 20:36
Wtf, een tula kopen omdat de andere in de was zit _O- _O- you've got to be kidding me _O-
silliegirlzondag 26 maart 2017 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:36 schreef Spees_Eend het volgende:
Wtf, een tula kopen omdat de andere in de was zit _O- _O- you've got to be kidding me _O-
Heb jij er geen 3 dan? 1 voor als de andere in de was zit, en een reserve! Want stel je voor dat je kleine net moet Tula 2 moet onderspugen als Tula 1 in de wasmachine zit! O+
Unihipilizondag 26 maart 2017 @ 20:54
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:36 schreef Spees_Eend het volgende:
Wtf, een tula kopen omdat de andere in de was zit _O- _O- you've got to be kidding me _O-
Wat is dat nou weer voor opmerking er staat toch
quote:
17s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:32 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ik heb een nieuwe tula gekocht, mijnes is echt vies, en moet in de was maar ik vind dat zo bagger, zal je net zien dat ik dan een avond heb waarin hij enorm huilt en niet te knopen valt en blah.
Als je met zo'n simpele oplossing als een reservedrager een rustige baby hebt en daardoor de andere kinderen beter aandacht kan geven etc.. wat is daar dan raar aan?
Mariposaszondag 26 maart 2017 @ 20:55
Worden de Tula standard en toddler niet meer gemaakt als die nieuwe Tula Free to grow uitkomt? Gaan deze straks allemaal voor dumpprijzen dan weg? :P
gewoonmezelf87zondag 26 maart 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:55 schreef Mariposas het volgende:
Worden de Tula standard en toddler niet meer gemaakt als die nieuwe Tula Free to grow uitkomt? Gaan deze straks allemaal voor dumpprijzen dan weg? :P
als dat ff kan. :P
silliegirlzondag 26 maart 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:55 schreef Mariposas het volgende:
Worden de Tula standard en toddler niet meer gemaakt als die nieuwe Tula Free to grow uitkomt? Gaan deze straks allemaal voor dumpprijzen dan weg? :P
De toddler sowieso wel denk ik, want die is vanaf maat 86, terwijl de free to grow tot 86 zou moeten zijn..

Maar ze zullen die free to grow wel hanteren naast de standard, ik gok op een grotere diversiteit aan printjes in de "standard" collectie en wat beperkter in free to grow, zodat je nog overstapt als je baby ook zonder insert in de standard past :p
Budabuddumbamzondag 26 maart 2017 @ 21:01
De FTG is even groot als de standard ( ftg in de brede stand), dus die zou wel de ander kunnen vervangen De FTG komt niet in de buurt van de toddler afmetingen. Materiaal van de FTG is ook heel anders

agrVvMY.png

ftg, standard en toddler,
pinquitzondag 26 maart 2017 @ 22:00
Wat is er anders aan 't materiaal?

Wat een drolletje die ftg O+ zo mini!
Cassandra87zondag 26 maart 2017 @ 22:02
quote:
budda welke is dat O+
En hoezo heb je nu maar een tula _O-

O+ is helemaal in de wolken met zijn tula Toddler navigator. Hij is het hele weekend wezen wandelen met hond en G haha.
Budabuddumbamzondag 26 maart 2017 @ 22:11
Dat is de treasure cove O+
Ik had ze verkocht, ik dacht dat ik meer voor doeken zou kiezen, maar mijn tulaliefde blijft sterk.
WupWupzondag 26 maart 2017 @ 22:14
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 19:22 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Is dat Haags voor 'tussenzijde'?
Ik moest lachen :@
Cassandra87zondag 26 maart 2017 @ 22:21
quote:
17s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:11 schreef Budabuddumbam het volgende:
Dat is de treasure cove O+
Ik had ze verkocht, ik dacht dat ik meer voor doeken zou kiezen, maar mijn tulaliefde blijft sterk.
oooh als we ooit een andere tula moeten laat ik jou eerst zoeken, ik kom alleen de standaard prints tegen
Unihipilizondag 26 maart 2017 @ 23:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:14 schreef WupWup het volgende:

[..]

Ik moest lachen :@
Oh lol ik las er overheen, moest ook lachen :D.
kniftyhookerwoensdag 29 maart 2017 @ 10:28
Hi Dames,

Even een vraagje.
Binnenkort gaan wij op vakantie met onze 2 kids, een is dan net een jaar en de andere is dan net 3 jaar.
We hebben een Manduca en die bevalt erg goed.
Nu wil ik er eigenlijk een Tula Toddler erbij hebben, die zijn zooo mooi!!
Heeft iemand ervaring met beide en kan mij vertellen of de heupbanden op elkaar lijken?
Ik vind het altijd zo lelijk bij mijzelf staan als die heupband helemaal in mijn buikspekjes drukt. ;(
Ik draag trouwens het liefst op de rug.

Zelf heb ik ook 2 draagdoeken en wil er daarvan ook een meenemen.
Maar van een draagzak weet ik zeker dat ie blijft zitten en wiggleproof is. :D


Edit:
Ennn, ik ga eerst een Tula huren of lenen om te kijken of het echt wat is.
(Iemand misschien in de omgeving Haarlemmermeer met een Tula toddler? 8-)

[ Bericht 13% gewijzigd door kniftyhooker op 29-03-2017 10:31:09 (zie edit) ]
Budabuddumbamwoensdag 29 maart 2017 @ 10:52
nee de heupbanden zijn heel anders, wel beide grote vetrolfactor :'(
Cassandra87woensdag 29 maart 2017 @ 11:19
Ik ben trouwens heel erg fan van de Isara, vind hem fijner als de tula (op de rug) maar ook daar vetrol gehalte..
Ik heb er voor gekozen om nog een paar kilo af te vallen in de hoop dat het beter staat 😂
kniftyhookerwoensdag 29 maart 2017 @ 11:54
Ohh dan ben ik gelukkig niet de enige met dat probleem haha.
Ik heb maat 44 en opzich valt het wel mee, maar het zou vervelend zijn als je de band in je buik voelt trekken zeg maar.

Anders toch opzoek naar een mooie Manduca evt 2ehands. :{
tombolafanwoensdag 29 maart 2017 @ 12:19
Knifty, wanneer/hoe lang ga je op vakantie? Ik heb een (saaie grijze :+ ) manduca die je op zich kan lenen? :)
kniftyhookerwoensdag 29 maart 2017 @ 12:37
Ik ga vanaf 16 juni tot en met 2 juli naar Frankrijk. Wij gaan naar Normandie, omgeving Dieppe / le Havre.

Super lief van jou! O+

Ik ben wel aan het snuffelen, want ik heb wat in mijn hoofd en zulks. Zal vast wel bekend klinken.
hihi
Budabuddumbamwoensdag 29 maart 2017 @ 12:40
x4OjlAN.png

Hier kan je goed zien dat de vorm heel anders is, en de tula is wat dikker in banden.
tombolafanwoensdag 29 maart 2017 @ 12:47
Manduca is ook wat te smal voor een 3-jarige misschien?

Nou ja, mocht je hem willen lenen prima, wij gaan pas daarna een keer op vakantie dus hij kan best even uit logeren ;)
kniftyhookerwoensdag 29 maart 2017 @ 12:48
Wat heb jij een plaatje van een Tula!
Val zomaar in zwijmel. O+
Die manduca hebben wij ook, die kleur.
Ik heb idd al gelezen dat de schouder banden wat breder zijn ed.
Rugpand is een paar cm korter maar dat zou niet zo een issue moeten zijn.
Welke drager heeft jouw persoonlijke voorkeur op draag comfort?
(dat zegt natuurlijk niets wat een ander ervan vind, maar ben nieuwsgierig.)

Ik ga gewoon een Tula huren binnenkort. Dan probeer ik m een weekje met wat langere afstanden met peuter dochter.
En als het wat is, dan moet man maar funds vrij maken. *O*

Dank jullie voor jullie hulp en feedback!

Ik laat jullie weten wat het gaat worden tegen die tijd. :*
kniftyhookerwoensdag 29 maart 2017 @ 12:49
Ik houd je in gedachten Tombolafan! :*
Budabuddumbamwoensdag 29 maart 2017 @ 13:58
ik vind manduca en tula beide fijn, bij mijn huidige figuur vind ik de tula prettiger.
Slanker vond ik de manduca fijner.
Cassandra87woensdag 29 maart 2017 @ 17:51
Wij hebben voor het eerst weer een hele middag met doek gedragen. Heb twee doeken waar ik niets mee deed kunnen inruilen voor een Oscha. Super mooi en fijn O+
352ndd3.jpg
Budabuddumbamzaterdag 1 april 2017 @ 16:19
ik dacht dat niemand mee deed aan dat ruilen :D
ging het soepel? leuke foto!

Mijn tula is er *O* en hij is veel mooier dan op de stock foto's :o
Miezziejmaandag 3 april 2017 @ 09:09
Misschien dat ik toch ook bij de dark side kom :@ :+
Beetje uitleg gehad bij buurvrouw, viel me best mee met het knopen zo'n doek, alleen even wennen aan al die meters stof :D Ik heb het zelf daarna ook nog alleen geprobeerd, en dat ging toch even wat lastiger :P M wilde niet echt stilzitten dus ik moest het al dansend doen :+

Ik heb wat moeite met een goed zitje en het strak aanspannen. Maar voor een eerste keer is het best aardig toch? :9

SPOILER
IMAG1663_zpsivxizndk.jpgIMAG1672_zpsqzp1opkv.jpg
Bij de onderste foto had ik de banen dus gespreid en bij de bovenste niet
Ik merk wel dat M graag haar armen eruit heeft. Bij de Isara kan ze haar armen richting mijn zij doen zeg maar, maar in een doek alleen omhoog natuurlijk.
Budabuddumbammaandag 3 april 2017 @ 10:31
Cute!! O+ Armen kunnen gewoon hetzelde als bij de isara hoor :D
F. kriebelt vaak lekker in mijn zij O+
En absoluut heel aardig geknoopt :Y
Lamb29maandag 3 april 2017 @ 11:09
Ik kwam er laatst achter dat mijn doek een lange mt5 is ipv mt6 wat ik dacht :')

Maakt dat veel knoop verschil? Ik pakte altijd mijn emeibaby en later Boba omdat ik dacht dat ik niet strak genoeg kon knopen ipv heel kleine stukjes over.

En hier iemand interesse in een handgeweven indijani (grote maat 5 dus ;) )
En ook mijn emeibaby mag gaan

[ Bericht 3% gewijzigd door Lamb29 op 03-04-2017 11:49:20 ]
Mariposasmaandag 3 april 2017 @ 11:21
Wow miezziej wat een mooie doek! O+ En mooie baby ook!
Stippelrientjemaandag 3 april 2017 @ 13:26
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 09:09 schreef Miezziej het volgende:
Misschien dat ik toch ook bij de dark side kom :@ :+
Beetje uitleg gehad bij buurvrouw, viel me best mee met het knopen zo'n doek, alleen even wennen aan al die meters stof :D Ik heb het zelf daarna ook nog alleen geprobeerd, en dat ging toch even wat lastiger :P M wilde niet echt stilzitten dus ik moest het al dansend doen :+

Ik heb wat moeite met een goed zitje en het strak aanspannen. Maar voor een eerste keer is het best aardig toch? :9

SPOILER
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Bij de onderste foto had ik de banen dus gespreid en bij de bovenste niet
Ik merk wel dat M graag haar armen eruit heeft. Bij de Isara kan ze haar armen richting mijn zij doen zeg maar, maar in een doek alleen omhoog natuurlijk.
welkom.. wij hebben koekjes ^^,

Als je je kindje plaatst kan je de baan over je buik bij elkaar houden en wat strakker zodat je er net doorheen kunt kijken. Benen erdoor en je kindje op dat randje laten zitten. Dan krijg je eigenlijk al die M houding. Je kunt dan de baan stof over de rug omhoog trekken. En aan de onderkant wat stof richting navel duwen..... ik doe meestal de stof die ik overhoud ertussen. (Plooien over de rug weg)

Helpt die tip? Is het berhaupt duidelijk wat ik schrijf?

Ze zit al mooi hoor;)
Mooie doek. Lekkere frisse kleuren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Stippelrientje op 03-04-2017 13:31:45 ]
Miezziejmaandag 3 april 2017 @ 14:13
Bedankt Buda en Mari :9

Bedankt voor de tips Stippel! Ik snap het, binnenkort eens proberen :)
Ik was wel behoorlijk aan het hupsen en prutsen met het zitje. Met een verse baby had ik dat niet aangedurfd denk ik. Maar zal ook oefenen zijn natuurlijk.
Logician2.0maandag 3 april 2017 @ 14:53
Iemand toevallig nog een ringsling of Tula te koop ivm manlief (tula baby insert heb ik hier nog wel).
Mariposasdinsdag 4 april 2017 @ 07:29
Er zijn weer Kokadi dragers en doeken op Limango: https://www.limango.nl/shop/overview/27624
Franny_Gdinsdag 4 april 2017 @ 16:10
Ik heb als cadeautje voor mijn vriend de Tula Free to Grow gereserveerd. Ik ga de eerste tijd alleen draagdoeken gebruiken, maar mijn vriend draagt ook graag en gebruikte daar de ergo voor met de baby insert. Ik denk dat dit een stuk fijner is. O+ .
Miezziejwoensdag 5 april 2017 @ 12:30
Vandaag voor het eerst met de doek naar buiten. Ze was weer erg nieuwsgierig dus gooide haar hoofd alle kanten op. Bij de isara maakte ik dan gewoon 1 kant van het slaapkapje vast, maar een doek heeft die natuurlijk niet :P Dus had toen een baan een beetje over haar hoofd gedaan en toen viel ze in slaap O+ En ze slaapt nu nog steeds in de doek O+
Zit wel een stuk comfortabeler op de bank trouwens, zonder zo'n heupband.
Stippelrientjezondag 9 april 2017 @ 11:35
17800392_691231444398574_9028588298560573112_n.jpg?oh=3adf3efcbaf1f9edce3642d9877244a5&oe=598DF56C

gisteren op een caravanbeurs gestaan voor onze brouwerij. Wurm was doodmoe van al dat proosten met iedereen :D

Even nappen in de yaro met Hennep.
Roomsnoeszondag 9 april 2017 @ 12:36
quote:
5s.gif Op maandag 3 april 2017 14:53 schreef Logician2.0 het volgende:
Iemand toevallig nog een ringsling of Tula te koop ivm manlief (tula baby insert heb ik hier nog wel).
Ik! En ik kom vrijdag naar Nederland, dan kan ik m meenemen. Twee keer gebruikt.
https://www.indajani.com/(...)bozo-ushin-vino.html

Heb ook een tula colow wheel. Als een vriend die vanmiddag niet wil hebben, dan is die ook te koop :)
Logician2.0zondag 9 april 2017 @ 19:03
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 12:36 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Ik! En ik kom vrijdag naar Nederland, dan kan ik m meenemen. Twee keer gebruikt.
https://www.indajani.com/(...)bozo-ushin-vino.html

Heb ook een tula colow wheel. Als een vriend die vanmiddag niet wil hebben, dan is die ook te koop :)
Jammer dat de kleuren zo donker zijn anders was het ideaal geweest!

Zit nu heel erg te twijfelen aan deze:
https://dragenenzo.nl/sho(...)sh-red-natural-hemp/

https://www.vonvavoom.nl/(...)-shades-of-pink.html

[ Bericht 7% gewijzigd door Logician2.0 op 09-04-2017 19:23:13 ]
Kimpossiblezondag 9 april 2017 @ 19:17
Logi ik heb nog een hele mooie ringsling te koop, babyproof want heel zacht en met linnen, maar dat is wel een artipoppe. Perfect voor een man qua kleur (staalblauwgrijs met wit en zilveren ringen). Wat is je budget?
Logician2.0zondag 9 april 2017 @ 19:20
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 19:17 schreef Kimpossible het volgende:
Logi ik heb nog een hele mooie ringsling te koop, babyproof want heel zacht en met linnen, maar dat is wel een artipoppe. Perfect voor een man qua kleur (staalblauwgrijs met wit en zilveren ringen). Wat is je budget?
Heb je een foto?
Qua kleur is voorkeur lekker fris/zomers manlief loopt zonder problemen met roze (krijgen nog een meisje) alleen vind hij het knopen lastig. :)
Mijn richtprijs voor een ringsling is ong 70e excl verzenden :)
tombolafanzondag 9 april 2017 @ 20:13
Logi ik heb een ringsling van didymos elisa, dat is dit patroon;


https://www.google.nl/amp(...)n/33003009741025069/
Ik kan nergens een plaatje van deze ringsling vinden :')
Ik dacht dat ik m zelfs via FOK! overgenomen had :D maar geen idee... Wij gebruiken m eigenlijk niet dus mag weg voor weinig :)
Kimpossiblezondag 9 april 2017 @ 20:13
Ik heb wel foto's natuurlijk; het is de poormans delft, alleen hij mag weg voor 250 exc dus dat matcht niet heel lekker :*
Logician2.0zondag 9 april 2017 @ 20:17
Tomba niet geheel de kleur/stijl waar ik op zoek naar ben, maar wel mooi zacht van kleur, wat vraag je er voor?

Oh kim nee idd :D

Ik heb een oscha orion eros doek klaarliggen, vind die stijl heel erg mooi.
tombolafanzondag 9 april 2017 @ 20:35
Ik weet niet of je hem lang wilt gebruiken, je mag hem ook lenen (of dat ik m opstuur en je m eerst uitprobeert of t wat voor je is)?
Logician2.0zondag 9 april 2017 @ 20:44
Dat is lief O+
Ik zal je een pb sturen :)
Budabuddumbamzondag 9 april 2017 @ 20:55
ooh de elisa! die wil ik ooit nog eens kopen, dat vind ik echt een leuk old skool didy patroon
Cholulazondag 9 april 2017 @ 21:09
quote:
5s.gif Op maandag 3 april 2017 14:53 schreef Logician2.0 het volgende:
Iemand toevallig nog een ringsling of Tula te koop ivm manlief (tula baby insert heb ik hier nog wel).
Ik heb een Tula Rockets te koop.
tombolafanzondag 9 april 2017 @ 21:12
quote:
17s.gif Op zondag 9 april 2017 20:44 schreef Logician2.0 het volgende:
Dat is lief O+
Ik zal je een pb sturen :)
prima! :D
Logician2.0zondag 9 april 2017 @ 21:38
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 21:12 schreef tombolafan het volgende:

[..]

prima! :D
Verkocht O+

Cholula, die vind ik meer voor jongentjes, toch bedankt :)
kniftyhookermaandag 10 april 2017 @ 09:58
Nou Dames, zoals beloofd zou ik jullie nog laten weten wat het geworden is.
Het is de Tula Toddler geworden. :)
Via via kon ik deze een keer proberen, dus hup met dochter naar de winkels.
Toen ze moe werd heb ik haar met Tula en al op de rug geslingerd en na wat afstellen zat ie perfect!
En nu ben ik de trotse eigenaar van een Tula Toddler Chloe. Zo een mooie is dat.
Helaas nog geen draagfoto's, maar als ik de heb dan zal ik deze posten.
*O*
littledrummergirlmaandag 10 april 2017 @ 10:24
Heeft er hier iemand ervaring met de boba drager? Ziet er op foto's vergelijkbaar uit met de tula en zit qua prijs ook ongeveer in dezelfde range. Ben benieuwd naar de verschillen :)

https://dragenenzo.nl/product-categorie/draagzakken/boba-carrier/
Stippelrientjemaandag 10 april 2017 @ 10:27
Ik vond het niks.

Maar een drager is zo persoonlijk.
Miezziejmaandag 10 april 2017 @ 10:38
Geen ervaring mee.
Ik heb Tula alleen een keer gepast bij een consult, maar vond het niet zo, terwijl iedereen Tula altijd aanbeveelt :P Bij buikdragen heb ik de banden liever gekruisd. Dus smaken verschillen :D
Anders even kijken of je hem ergens kunt huren om te proberen?
WupWupmaandag 10 april 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 10:24 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft er hier iemand ervaring met de boba drager? Ziet er op foto's vergelijkbaar uit met de tula en zit qua prijs ook ongeveer in dezelfde range. Ben benieuwd naar de verschillen :)

https://dragenenzo.nl/product-categorie/draagzakken/boba-carrier/
Ik heb een vorige generatie Boba versleten, maar geen persoonlijke ervaring met Tula. Volgens mij zijn ze redelijk vergelijkbaar.
Budabuddumbammaandag 10 april 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 10:24 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft er hier iemand ervaring met de boba drager? Ziet er op foto's vergelijkbaar uit met de tula en zit qua prijs ook ongeveer in dezelfde range. Ben benieuwd naar de verschillen :)

https://dragenenzo.nl/product-categorie/draagzakken/boba-carrier/
Er zit wel wat verschil in.
Zo heeft een boba geen pfa's en ik zou niet zonder een pfa kunnen.
De tula heeft dikkere schouderbanden en over de gehele band, de boba niet.
De tula klikt dicht wat meer aan de zijkant en de boba achter.
De tula is iets breder en de boba ietsje hoger.
De boba heeft voetensteuntjes die ondersteuning bieden en de tula niet.
Bij de tula moet je de insert los kopen bij de boba zit hij er bij.
De boba baby insert is meer verstelbaar.
De boba heeft geen legpadding en de tula wel.
De boba heeft een slaapkapje wat makkelijker dicht te doen is, de tula vergt wat oefening bij het rugdragen.
Het slaapkapje van de boba kan je er in stoppen en zo zie je hem niet als je hem niet gebruikt. de tula kan je er alleen helemaal afhalen.

Min tip is om te passen, ze voelen heel anders aan in gebruik. En het is maar net wat je voorkeur heeft.
Burdiemaandag 10 april 2017 @ 13:49
Pfa?
Unihipilimaandag 10 april 2017 @ 14:10
Perfect fit adjusters, die versteldingen op de schouderbanden tegen het rugpand aan
0Kyl4n9.jpg
littledrummergirlmaandag 10 april 2017 @ 16:53
quote:
17s.gif Op maandag 10 april 2017 12:24 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Er zit wel wat verschil in.
Zo heeft een boba geen pfa's en ik zou niet zonder een pfa kunnen.
De tula heeft dikkere schouderbanden en over de gehele band, de boba niet.
De tula klikt dicht wat meer aan de zijkant en de boba achter.
De tula is iets breder en de boba ietsje hoger.
De boba heeft voetensteuntjes die ondersteuning bieden en de tula niet.
Bij de tula moet je de insert los kopen bij de boba zit hij er bij.
De boba baby insert is meer verstelbaar.
De boba heeft geen legpadding en de tula wel.
De boba heeft een slaapkapje wat makkelijker dicht te doen is, de tula vergt wat oefening bij het rugdragen.
Het slaapkapje van de boba kan je er in stoppen en zo zie je hem niet als je hem niet gebruikt. de tula kan je er alleen helemaal afhalen.

Min tip is om te passen, ze voelen heel anders aan in gebruik. En het is maar net wat je voorkeur heeft.
Over grondige uitleg gesproken haha, thnx ^O^
Logician2.0dinsdag 11 april 2017 @ 16:59
De ringsling hangt te drogen, ik vind hem O+ Erg blij mee Tombo O+
tombolafandinsdag 11 april 2017 @ 22:43
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 april 2017 16:59 schreef Logician2.0 het volgende:
De ringsling hangt te drogen, ik vind hem O+ Erg blij mee Tombo O+
superfijn O+
Hoop dat ie jullie veel plezier en geluk brengt :* :*
Unihipiliwoensdag 12 april 2017 @ 01:11
Laatste Didydoek retour gedaan dus ik had weer PayPal voor een drager.
Tula FTG Play besteld bij Bloesem. <3
* Unihipili so excited

Play_Stock_large.jpg?v=1491857560
excl man en pet
Stormqueenwoensdag 12 april 2017 @ 02:08
Waarom had je die geretourneerd uni? Niet fijn? Hij zag er namelijk prachtig uit op de foto!
Roomsnoeswoensdag 12 april 2017 @ 06:48
Ik heb ook een ftg besteld. Niet de gele. :'( De grijze. Matcht mooi met alle gele kleding die we hebben :D
Ben erg benieuwd!!
Unihipiliwoensdag 12 april 2017 @ 13:38
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 02:08 schreef Stormqueen het volgende:
Waarom had je die geretourneerd uni? Niet fijn? Hij zag er namelijk prachtig uit op de foto!
Ja wel heel fijn, had 'm bijna alleen daarom gehouden, maar ik vond 'm te grijs, heel anders dan de foto. Wil toch iets vrolijkers voor de zomer.
Roomsnoeswoensdag 12 april 2017 @ 13:39
Iemand interesse in een Tula Color Wheel? Of een Indajani RS? Zo ja, dan neem ik ze mee naar NL overmorgen :)
nectarientjewoensdag 12 april 2017 @ 13:42
Room, welke kleur heeft de RS en wat wil je ervoor hebben? O+
Cygnewoensdag 12 april 2017 @ 13:58
Mijn man heeft de tula ftg play besteld. :o
Logician2.0woensdag 12 april 2017 @ 14:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 22:43 schreef tombolafan het volgende:

[..]

superfijn O+
Hoop dat ie jullie veel plezier en geluk brengt :* :*
O+
Logician2.0woensdag 12 april 2017 @ 14:03
Gaaf Cygne!
Cygnewoensdag 12 april 2017 @ 14:09
quote:
10s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:03 schreef Logician2.0 het volgende:
Gaaf Cygne!
Ja he. O+
Had net de kokadi flip gekocht. Maar 'deze wilde je zo graag'. Jaja, eigenlijk wilde hij er gewoon een voor zichzelf. :{w
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 14:20
Welke heb je onderweg, ik de blossom, want hij doet mij denken aan belle en het beest :D
BlueEyeswoensdag 12 april 2017 @ 14:35
Kunnen ze eerder in de ftg dan in de standaardversie of moet er dan ook een insert in?

Alsof ik geld overheb :')
Maar merk gewoon dat ik het knopen minder makkelijk doe dan de Tula pakken en dus de kleine meid minser vaak draag dan ik wil
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 14:38
Ja de ftg is vanaf geboorte, met meerdere afmetingen.
Geen insert nodig dus meer :D

agrVvMY.png

ftg op zijn smalst, de standard en de toddler op elkaar.
BlueEyeswoensdag 12 april 2017 @ 14:41
De standaard en toddler heb ik al, dus opzich is het niet nodig.... maar ik wil het wel.
Misschien dan eerst maar mn doek verkopen :{
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 14:42
de tula ftg is iets hoger.. als je hem op de grootste stand zet.

OIyN6tR.png

de tula standard op de ftg.
Roomsnoeswoensdag 12 april 2017 @ 14:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 13:42 schreef nectarientje het volgende:
Room, welke kleur heeft de RS en wat wil je ervoor hebben? O+
https://www.indajani.com/(...)bozo-ushin-vino.html
Dees!
60 euro denk ik? Dat is 50% van de nieuwprijs hier :)
Bloesem.woensdag 12 april 2017 @ 14:44
SPOILER
67846F48-91BE-4CF4-97A1-07DA2F1B8C3F_zpsdprzx6jm.jpg
O+
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 14:50
oohh hij is echt zo erg veel mooier dan op de stockfoto :D
Roomsnoeswoensdag 12 april 2017 @ 14:53
Oh hij is tof! Mine ❤
Bloesem.woensdag 12 april 2017 @ 14:54
quote:
17s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:50 schreef Budabuddumbam het volgende:
oohh hij is echt zo erg veel mooier dan op de stockfoto :D
Ja! Ik vind ze allemaal mooier dan op de stockfoto. Play is ook een wat andere kleur, meer caramel. Ze zijn echt fijn O+
tombolafanwoensdag 12 april 2017 @ 15:47
Vanaf welke maat tot welke maat kan de FTG?

Misschien ook maar het eea verkopen en er n bestellen :@
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 15:51
ongeveer 56 tot 98
nectarientjewoensdag 12 april 2017 @ 16:01
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:43 schreef Roomsnoes het volgende:

https://www.indajani.com/(...)bozo-ushin-vino.html
Dees!
60 euro denk ik? Dat is 50% van de nieuwprijs hier :)
Je link wil bij mij op telefoon en iPad niet ;(
tombolafanwoensdag 12 april 2017 @ 16:03
quote:
17s.gif Op woensdag 12 april 2017 15:51 schreef Budabuddumbam het volgende:
ongeveer 56 tot 98
oh hahahaha dan kunnen m'n 4-jarige n m'n baby erin O+ _O-
Roomsnoeswoensdag 12 april 2017 @ 16:04
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 16:01 schreef nectarientje het volgende:

[..]

Je link wil bij mij op telefoon en iPad niet ;(
Bij mij ook niet :D

Gouden ringen. En de sling is handgeweven <3

images?q=tbn:ANd9GcSo0UNFK_P333f4Sbt_0I9feBRJjmUr39QjnCVfyRZ6UeNORRp9
Cygnewoensdag 12 april 2017 @ 16:19
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:54 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Ja! Ik vind ze allemaal mooier dan op de stockfoto. Play is ook een wat andere kleur, meer caramel. Ze zijn echt fijn O+
Oooh zo benieuwd. :D
nectarientjewoensdag 12 april 2017 @ 16:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 16:04 schreef Roomsnoes het volgende:

Bij mij ook niet :D

Gouden ringen. En de sling is handgeweven <3

[ afbeelding ]
Dank :* Voor mij hoef je 'm dan niet mee te nemen, zijn niet mijn kleuren :)
Unihipiliwoensdag 12 april 2017 @ 16:31
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 13:58 schreef Cygne het volgende:
Mijn man heeft de tula ftg play besteld. :o
Dat zijn de beste mannen :D O+.
Miss_Congenialitywoensdag 12 april 2017 @ 16:35
Als je dan een Tula FTG zou vergelijken met bv een Ergobaby of een Beco, is Tula dan ook echt fijner? Of is dat puur afhankelijk van persoonlijke voorkeur? Ik twijfel nog steeds welke draagzak ik moet aanschaffen voor een newborn (evt met insert)...
tombolafanwoensdag 12 april 2017 @ 16:44
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:54 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Ja! Ik vind ze allemaal mooier dan op de stockfoto. Play is ook een wat andere kleur, meer caramel. Ze zijn echt fijn O+
hoe/waar kan ik 'bij jou' bestellen? :@ O-)
Stormqueenwoensdag 12 april 2017 @ 17:03
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 16:35 schreef Miss_Congeniality het volgende:
Als je dan een Tula FTG zou vergelijken met bv een Ergobaby of een Beco, is Tula dan ook echt fijner? Of is dat puur afhankelijk van persoonlijke voorkeur? Ik twijfel nog steeds welke draagzak ik moet aanschaffen voor een newborn (evt met insert)...
heb je nieuws? O-)
Miss_Congenialitywoensdag 12 april 2017 @ 17:05
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 17:03 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

heb je nieuws? O-)
Ja :D
Stormqueenwoensdag 12 april 2017 @ 17:06
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 17:05 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Ja :D
ah leuk! Gefeliciteerd! Specs?
Miss_Congenialitywoensdag 12 april 2017 @ 17:12
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 17:06 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ah leuk! Gefeliciteerd! Specs?
Dankjewel! Ben nu 11.4, UD eind oktober.

Heb bij B1 een polsblessure opgelopen vanwege het vele dragen en ondersteunen terwijl ze op me lag te slapen in de bank omdat ze niet in bed wou slapen overdag. Dat wil ik bij B2 anders doen dus dan lijkt een fijne draagzak me wel een goede investering :P Maar er zijn er zoveel...
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 18:26
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 16:35 schreef Miss_Congeniality het volgende:
Als je dan een Tula FTG zou vergelijken met bv een Ergobaby of een Beco, is Tula dan ook echt fijner? Of is dat puur afhankelijk van persoonlijke voorkeur? Ik twijfel nog steeds welke draagzak ik moet aanschaffen voor een newborn (evt met insert)...
Ergo en beco staan wat mij betreft onderaan de te gebruiken dragers :o
Ergo baby's zijn veel nagemaakt op aliexpress en mist veel voor mij aan opties.
Je zal er tweedehands zonder bewijs van aankoop ook niet meer dan 20 a 30 voor krijgen.
De beco eigenlijk hetzelfde, mist dingen, niet lang bruikbaar. hele andere afmetingen.

De tula ftg verschilt 300% met de andere dragers, en is veel meer vergelijkbaar met o.a een kokadi flip of een storchenwiege carrier.

De tula en de ftg zijn ook zo enorm anders :o ik heb hem nu net binnen en jeetje.

De tula zelf is heel stug, dikke paddings de ftg is heel dun en soepel, dunnere paddings, echt heel anders ik vond hem voor de 3 minuten dat ik hem om had met F. heel fijn.

Hij is soepeler, zitten met een gewone tula is best stug, met de ftg zou je beter kunnen zitten.
Het pand is goed in hoogte verstelbaar, dat het ruggetje altijd mooier gevormd zal zitten dan in bijvoorbeeld de ergo of de beco.

Maar voor mijn mening zijn er genoeg die iets anders zeggen, dus passen en voelen is mijn tip. :Y
Franny_Gwoensdag 12 april 2017 @ 18:29
Ergo (geen namaak) heeft mijn vriend gebruikt bij I, eerst met insert en daarna zonder. Ik vond dat ze er - zeker zonder de insert - mooi inzat. Maar ook met de insert ging het prima. Mijn vriend vond het dan ook niet nodig eigenlijk dat ik voor hem de Tula FTG ging bestellen, Maar we kunnen straks dus mooi vergelijken.
Svanewoensdag 12 april 2017 @ 19:04
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 17:05 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Ja :D
Wow! Jij snelle! Gefeliciteerd!
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 19:18
http://thehappyhippiehome(...)rier-comparison.html

Mooie vergelijking van 3 dragers die er op het oog bijna hetzelfde uitzien!
Lemijnwoensdag 12 april 2017 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 16:34 schreef Bloesem. het volgende:
Hij gaat 130 kosten! En hij komt vroeg in april O+ Ik zal een seintje geven zodra dat mag, Tula is nogal van de geheimhouding }:|
<knip>
Kan het zijn dat ik 'm voor 160 zie staan op verschillende sites?

Ik vind 'm mooi en het lijkt me handig, maar ik heb ook al een Bondolino klaarliggen en een rekbare doek en een ringsling... dus nodig is het niet volgens mij. Ik hoor grg als ik het mis heb :P
Bloesem.woensdag 12 april 2017 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:27 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Kan het zijn dat ik 'm voor 160 zie staan op verschillende sites?

Ik vind 'm mooi en het lijkt me handig, maar ik heb ook al een Bondolino klaarliggen en een rekbare doek en een ringsling... dus nodig is het niet volgens mij. Ik hoor grg als ik het mis heb :P
Ja! Tula heeft op het laatste moment de EU-prijs verhoogd helaas. Hij is nu overal 159,90. En natuurlijk heb je hem heel erg nodig! :Y Onmisbaar!

SPOILER
C700AB8A-955D-4C24-BEF2-EF710BC328AE_zpsitpe1ym3.jpg

Deze ook nog even O+
Lemijnwoensdag 12 april 2017 @ 19:35
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:33 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Ja! Tula heeft op het laatste moment de EU-prijs verhoogd helaas. Hij is nu overal 159,90. En natuurlijk heb je hem heel erg nodig! :Y Onmisbaar!

SPOILER
[ afbeelding ]

Deze ook nog even O+
Jammer (meer de prijs dan het nodig hebben). Even over denken dan. En sparen.
Miezziejwoensdag 12 april 2017 @ 19:37
Werkt de tula ftg eigenlijk hetzelfde als isara? Dus met klittenband het zitpand verstellen. Vraag me af wat het verschil tussen die twee is eigenlijk :D

Vandaag weer gewandeld in de doek O+
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:37 schreef Miezziej het volgende:
Werkt de tula ftg eigenlijk hetzelfde als isara? Dus met klittenband het zitpand verstellen. Vraag me af wat het verschil tussen die twee is eigenlijk :D

Vandaag weer gewandeld in de doek O+
nee met 3 drukknoopjes. aan beide kanten, niet traploos verstelbaar dus
Bloesem.woensdag 12 april 2017 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:37 schreef Miezziej het volgende:
Werkt de tula ftg eigenlijk hetzelfde als isara? Dus met klittenband het zitpand verstellen. Vraag me af wat het verschil tussen die twee is eigenlijk :D

Vandaag weer gewandeld in de doek O+
De Tula is met drukknoopjes. En de stof schuift niet over de heupband, maar over een band achter de heupband. Volgens mij is de Tula smaller in de kleinste stand en breder in de breedste stand, maar daar kan ik naast zitten.
Budabuddumbamwoensdag 12 april 2017 @ 19:40
breder wel, smaller weet ik ook niet

de ftg is 5, 10 en iets groter dan 15 inch
Lemijnwoensdag 12 april 2017 @ 19:53
Bloesem, pas na speuren op je facebookpagina snap ik dat vierluik :) Leuk om je hele familie te zien!
Bloesem.woensdag 12 april 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 19:53 schreef Lemijn het volgende:
Bloesem, pas na speuren op je facebookpagina snap ik dat vierluik :) Leuk om je hele familie te zien!
Oh haha, ik vergeet dat niemand die mensen kent :@ Op de foto staan mijn moeder, mijn dochter, ikzelf en mijn man! Mini met draagpop O+
Miezziejwoensdag 12 april 2017 @ 20:10
Interessant. Word altijd hebberig van nieuwe dingen. Heb ook alweer bedacht dat ik ook echt wel nog andere maat doeken nodig heb als ik de doek echt fijn vindt :') (tot nu toe vind ik het wel erg fijn dus... :9 )

Leuke foto's trouwens bloesem!
Gogo83woensdag 12 april 2017 @ 20:12
Nu wil ik ook een Tula ftg! Hoewel de gewone Tula leukere printjes heeft. Denk dat ik voor mijn verjaardag geld ga vragen aan ouders en schoonouders, koop ik 'm als cadeautje. Aan de andere kant, misschien moet ik gewoon eerst eens passen en vergelijken. Iemand nog tips waar dat kan in de buurt van Den Bosch?
Unihipiliwoensdag 12 april 2017 @ 20:37
Oh ik zie nu pas de eerste foto van de Wonder, mooier idd dan stockfoto's! En die vierluik O+.
De postbode komt morgenochtend :o.

Over Ergobaby gesproken, ik zag laatst iemand daarin faceforward dragen, ik dacht echt wut hoe dan :? Maar ik zie nu dat Ergobaby zelfs op de productfoto's dat als voorbeeld heeft.
tombolafanwoensdag 12 april 2017 @ 21:54
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:37 schreef Unihipili het volgende:
Oh ik zie nu pas de eerste foto van de Wonder, mooier idd dan stockfoto's! En die vierluik O+.
De postbode komt morgenochtend :o.

Over Ergobaby gesproken, ik zag laatst iemand daarin faceforward dragen, ik dacht echt wut hoe dan :? Maar ik zie nu dat Ergobaby zelfs op de productfoto's dat als voorbeeld heeft.
dat is alleen de ergobaby 360 toch?
Cygnedonderdag 13 april 2017 @ 15:59
Play is binnen! Hij is echt O+
McLauradonderdag 13 april 2017 @ 18:05
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:12 schreef Gogo83 het volgende:
Nu wil ik ook een Tula ftg! Hoewel de gewone Tula leukere printjes heeft. Denk dat ik voor mijn verjaardag geld ga vragen aan ouders en schoonouders, koop ik 'm als cadeautje. Aan de andere kant, misschien moet ik gewoon eerst eens passen en vergelijken. Iemand nog tips waar dat kan in de buurt van Den Bosch?
Bij Mw Cactus, denk ik.
Mineoladonderdag 13 april 2017 @ 18:55
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:12 schreef Gogo83 het volgende:
Nu wil ik ook een Tula ftg! Hoewel de gewone Tula leukere printjes heeft. Denk dat ik voor mijn verjaardag geld ga vragen aan ouders en schoonouders, koop ik 'm als cadeautje. Aan de andere kant, misschien moet ik gewoon eerst eens passen en vergelijken. Iemand nog tips waar dat kan in de buurt van Den Bosch?
Babybij?
BlueEyesdonderdag 13 april 2017 @ 19:56
Doek verkocht en ftg besteld :D
Roomsnoesdonderdag 13 april 2017 @ 20:04
Haha, nieuwe rage :P
Mijnes is binnen! Nu wij nog :D

(Bij mamanova besteld naar mn zus, wij komen morgen pas :P)
Stormqueendonderdag 13 april 2017 @ 20:04
Ik overweeg om een tencel / linnenmix doek te kopen. Iemand ervaring? Budabambam? :P
Roomsnoesdonderdag 13 april 2017 @ 20:08
Tencel ken ik niet maar ik had een katoenen doek met 40%? linnen. Prachtding, zat als een huis maar duurde erg lang voor ie zacht was.
Stormqueendonderdag 13 april 2017 @ 20:10
Tencel is een soort viscose en is dus erg zacht van nature. Ik zoek vooral iets wat geschikt is voor wat hogere temperaturen. Ik heb namelijk twee doeken met wol.
Unihipilidonderdag 13 april 2017 @ 20:17
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 15:59 schreef Cygne het volgende:
Play is binnen! Hij is echt O+
Playboks. Ik was bang voor de kleur, hij is donkerder dan verwacht en gehoopt maar toch is 'ie perfect in het echt O+.
Ik moet wel nog flink prutsen met afstellen. Heb de neiging alles maximaal strak te doen. Misschien moet ik wat meer gewicht kweken :').
mignonnedonderdag 13 april 2017 @ 20:17
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:12 schreef Gogo83 het volgende:
Nu wil ik ook een Tula ftg! Hoewel de gewone Tula leukere printjes heeft. Denk dat ik voor mijn verjaardag geld ga vragen aan ouders en schoonouders, koop ik 'm als cadeautje. Aan de andere kant, misschien moet ik gewoon eerst eens passen en vergelijken. Iemand nog tips waar dat kan in de buurt van Den Bosch?
Babybij zit in DB toch? Wellicht dat je daar kunt passen?

SQ een mix met zijde lijkt me ook heerlijk voor de zomer. Tencell of bamboe idd heerlijk zacht maar dat zal wrsl voor een deel dan opgeheven worden door de stugheid van linnen lijkt me.
Cygnedonderdag 13 april 2017 @ 20:18
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 20:17 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Playboks. Ik was bang voor de kleur, hij is donkerder dan verwacht en gehoopt maar toch is 'ie perfect in het echt O+.
Ik moet wel nog flink prutsen met afstellen. Heb de neiging alles maximaal strak te doen. Misschien moet ik wat meer gewicht kweken :').
Echt he. Ik vind de kleur prachtig. O+
Unihipilidonderdag 13 april 2017 @ 20:19
Ja kleur, ik zag allemaal spoilerpics donkerder dan stockpics dus vond het extra spannend worden.

Tencel O+. In kleding dan, geen ervaring mee als draagdoek.
Gogo83donderdag 13 april 2017 @ 20:22
Ik heb al iets geregeld, ga de Tula ftg twee weken huren zodat ik 'm even goed uit kan proberen! Bedankt voor de tips!
Budabuddumbamdonderdag 13 april 2017 @ 21:56
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 20:04 schreef Stormqueen het volgende:
Ik overweeg om een tencel / linnenmix doek te kopen. Iemand ervaring? Budabambam? :P
Fijne blend! Hangs van het merk af hoe stug de linnen is maar de Tencel is een fijne toevoeging!
Fazzolettivrijdag 14 april 2017 @ 09:07
Nu wil ik ook een FTG }:| Deze baby mag toch wel een nieuwe drager :{w O-)

Gaan er binnenkort nog meer printjes volgen? Ik zou een lichte kleur wel mooi vinden maar dat gele past niet echt bij m'n garderobe
/snob
Stormqueenvrijdag 14 april 2017 @ 12:36
quote:
1s.gif Op donderdag 13 april 2017 21:56 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Fijne blend! Hangs van het merk af hoe stug de linnen is maar de Tencel is een fijne toevoeging!
heb je nog andere goede tips voor zomerblends?
Bloesem.vrijdag 14 april 2017 @ 13:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 09:07 schreef Fazzoletti het volgende:
Nu wil ik ook een FTG }:| Deze baby mag toch wel een nieuwe drager :{w O-)

Gaan er binnenkort nog meer printjes volgen? Ik zou een lichte kleur wel mooi vinden maar dat gele past niet echt bij m'n garderobe
/snob
Er komen wel andere printjes, maar wanneer is niet geheel duidelijk. Rond de herfst zal sowieso wel een nieuwe serie komen.
BlueEyesvrijdag 14 april 2017 @ 14:51
Ftg has arrived O+
De discover gaat de kleine Diva prima mee rondgesjouwd worden :D
kniftyhookervrijdag 14 april 2017 @ 15:15
Zoals nog beloofd een foto van mijn mini in de Tula.
Ze had alleen geen zin in een leuke foto...
9
kwakz0rvrijdag 14 april 2017 @ 18:57
Vriendinnetje van me deelt net allemaal trotse foto's van haar kindje (3 weken) in een sling, zo'n mini monkey of mucibi, in kommahouding.

Zij blij, kind blij, maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen... die kommahouding is gewoon echt gevaarlijk....
truivrijdag 14 april 2017 @ 19:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 18:57 schreef kwakz0r het volgende:
Vriendinnetje van me deelt net allemaal trotse foto's van haar kindje (3 weken) in een sling, zo'n mini monkey of mucibi, in kommahouding.

Zij blij, kind blij, maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen... die kommahouding is gewoon echt gevaarlijk....
Misschien moet je dat dan gewoon toch maar zeggen? Ik zou 't wel prettig vinden als iemand me zou waarschuwen voor iets waar ik het gevaar niet van kende.
Bloesem.vrijdag 14 april 2017 @ 19:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 18:57 schreef kwakz0r het volgende:
Vriendinnetje van me deelt net allemaal trotse foto's van haar kindje (3 weken) in een sling, zo'n mini monkey of mucibi, in kommahouding.

Zij blij, kind blij, maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen... die kommahouding is gewoon echt gevaarlijk....
En daarom zou ik er echt wat van zeggen. Kijk, Baby bjrn is niet optimaal, maar niet levensgevaarlijk. Daar houd ik meestal m'n waffel over (behalve als ernaar gevraagd wordt) Dit is echter wel gevaarlijk, dus dan loop ik liever het risico om als betweter gezien te worden :Y

Je zou 't misschien kunnen verpakken in een steunende boodschap (over hoe fijn dragen is, dat er prachtige ergonomische dragers bestaan etcetera)
BlueEyesvrijdag 14 april 2017 @ 19:33
Even snelle uitprobeer, Pollewop is tevreden en dan ik ook.
Morgen even goed banden en alles zetten

(Niet letten op mn moeie hoofdpijnhoofd trouwens :') )
SPOILER
20170414_192700_zps2o2faq1i.jpg
Stormqueenvrijdag 14 april 2017 @ 20:03
Blue O+
Selvariavrijdag 14 april 2017 @ 20:19
O+
Franny_Gvrijdag 14 april 2017 @ 20:49
Blue, wat mooi en lief om jullie zo te zien. O+ .
Ik heb die ook juist vandaag binnen gekregen. Het is een cadeautje voor mijn vriend en hij is er erg blij mee, kleur en print passen hem goed. :) .
Fazzolettivrijdag 14 april 2017 @ 21:00
Leuk Blue O+
Cygnevrijdag 14 april 2017 @ 21:03
Hier ook uitgeprobeerd. Baby werd er helemaal ontspannen van. O+
tombolafanvrijdag 14 april 2017 @ 21:04
Ooooh blue O+
MevrouwCactusvrijdag 14 april 2017 @ 21:06
Ik vind de Free-to-Grow ook erg fijn, kreeg er vandaag 2 binnen en heb er eentje met Sjaak uitgeprobeerd. Sjaak was het daar absoluut niet mee eens dus hij krijste alles bij elkaar, maar die 30 seconden zat de Tula echt perfect :') O+
Stormqueenvrijdag 14 april 2017 @ 21:18
Iedereen aan de nieuwe tula? :D

Ik blijf toch even bij doeken zolang ie nog zo'n frutje is O+
marel88vrijdag 14 april 2017 @ 21:26
Wat een mooie drager en een mooi meisje O+

Ik ben een hele praktische drager, heb 1 katoenen doek met wat haaltjes die vies mag worden, 1 Bondolino en 1 sling. Maar van dit topic zou ik hebberig worden, zo'n ftg voor manlief misschien? En misschien nog een mooie doek erbij?

Vandaag was hier draagdag, baby gedragen bij dagje dierentuin en peuter wilde thuis ook in de doek dus ik heb 'm in een provisorische double hammock op m'n rug geknupt. Laatste keer was hij een maand of tien, maar was superleuk hem een kwartiertje te dragen! Sluit niet uit dat ik het nog eens wat beter en langer probeer...
MevrouwCactusvrijdag 14 april 2017 @ 21:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 21:18 schreef Stormqueen het volgende:
Iedereen aan de nieuwe tula? :D

Ik blijf toch even bij doeken zolang ie nog zo'n frutje is O+
Ik wil een nieuwe baby voor in die nieuwe Tula, zo erg is het... ;)
BlueEyesvrijdag 14 april 2017 @ 21:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 21:46 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Ik wil een nieuwe baby voor in die nieuwe Tula, zo erg is het... ;)
Heule goeie reden O+
Cassandra87vrijdag 14 april 2017 @ 22:56
Stuiterstuiter *O* Ik werd laatst op FB getagd bij mijn DISO tula toddler, winter solstice, maar kon niet tijdig reageren omdat ik in het buitenland zat. Ik balen ;( Heb ik m vandaag kunnen kopen voor 30% minder van de prijs dus al met al ben ik blij dat ik die andere niet heb gekocht.
Ik vind Tula minder fijn dragen als Isara maar hij is zooo mooi dat ik m toch in huis wilde hebben O+
Unihipilizaterdag 15 april 2017 @ 00:07
Omg BlueEyes O+ O+ Zo cute...
..je hoofdpijnhoofd O+.

Ik ben nog mega aan het prutsen met geduld op nul met de FTG. Sowieso ben ik geen drager gewend dus voelt anders dan doek. Toen vond ik 'm fijn joepie goed afgesteld.. iig voor 5min en toen ging ik zitten en deed het au :D. Maar hij is zo mooi en voelt zo zacht ik moet er gewoon aan wennen O+.
MevrouwCactuszaterdag 15 april 2017 @ 07:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 22:56 schreef Cassandra87 het volgende:
Stuiterstuiter *O* Ik werd laatst op FB getagd bij mijn DISO tula toddler, winter solstice, maar kon niet tijdig reageren omdat ik in het buitenland zat. Ik balen ;( Heb ik m vandaag kunnen kopen voor 30% minder van de prijs dus al met al ben ik blij dat ik die andere niet heb gekocht.
Ik vind Tula minder fijn dragen als Isara maar hij is zooo mooi dat ik m toch in huis wilde hebben O+
Wat fijn dat het toch gelukt is!! Ik hoopte zo dat je hem nog kon vinden!
Razztwizzlezaterdag 15 april 2017 @ 08:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:33 schreef BlueEyes het volgende:
Even snelle uitprobeer, Pollewop is tevreden en dan ik ook.
Morgen even goed banden en alles zetten

(Niet letten op mn moeie hoofdpijnhoofd trouwens :') )
SPOILER
Och O+ wat mooi
Gogo83zaterdag 15 april 2017 @ 10:54
Zojuist MevrouwCactus op bezoek gehad met een Tula ftg om uit te proberen. En mijn mini-baby ligt daar nu heerlijk in te tukken. O+
MevrouwCactuszaterdag 15 april 2017 @ 11:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 10:54 schreef Gogo83 het volgende:
Zojuist MevrouwCactus op bezoek gehad met een Tula ftg om uit te proberen. En mijn mini-baby ligt daar nu heerlijk in te tukken. O+
En wat voor een mini-baby O+
Quoizaterdag 15 april 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 10:54 schreef Gogo83 het volgende:
Zojuist MevrouwCactus op bezoek gehad met een Tula ftg om uit te proberen. En mijn mini-baby ligt daar nu heerlijk in te tukken. O+
Nohhh O+ O+

En ik word hebberig van dit topic.
Stormqueenzaterdag 15 april 2017 @ 13:52
zeg, heet het Indio-patroon van Didymos nu ineens Prima? Hoezo dat dan?

En ik heb na wikken en wegen toch maar een 100% Tencel doek besteld. Weliswaar niet peuterproof maar is toch voornamelijk voor deze zomer O+

yaro-stars-purple-turkis-tencel.jpg

en zo spendeer ik mijn avonden momenteel:

20170414_211723_zpsfttz2j7k.jpg
:')
ViviRAWRSzaterdag 15 april 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Stormqueen het volgende:
en zo spendeer ik mijn avonden momenteel:

:')
Je mag niet thuis op de bank hangen van KrampjesNoud? :')

Mooi kleurtje van die andere doek!
Budabuddumbamzaterdag 15 april 2017 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:52 schreef Stormqueen het volgende:
En ik heb na wikken en wegen toch maar een 100% Tencel doek besteld. Weliswaar niet peuterproof maar is toch voornamelijk voor deze zomer

Tencel kan ook heel peuterproof zijn, het is een fabeltje dat je daar linnen of hemp voor nodig hebt.
je hebt vooral vezels nodig zonder veel rek en een patroon zonder stretch.
zo rond de 300 a 330 gsm.

Fijne zomerblend vind ik zellf linnen met klein beetje wol, of hennep.
Maar vooral de weving maakt veel uit, en de dikte gsm (grams/squaremeter


https://introvert-adelita(...)ve-nature-of-didymos
vanwege dit heet de indio nu prima
marel88zaterdag 15 april 2017 @ 16:06
Maak je veel kilometers, SQ? Wat zal je blij zijn als je straks (hopelijk snel!) in de clusterfase bent beland ;) . Maar on the positive side: "een standbeeld voor de vrouw die de draagdoek heeft uitgevonden"
marel88zaterdag 15 april 2017 @ 16:11
Ok...
SPOILER
"Your “Indios” are racist. If you, having read this far, and choose to continue carrying your babies in cloth dripping in colonization, racism, and appropriation that is on you. "
En dat hebben ze opgelost met een nieuwe naam? Ik geloof dat ik wel blijf dragen met mijn "prima", en heus daar bedoel ik niks mee ;(
veldenzaterdag 15 april 2017 @ 16:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 april 2017 19:27 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

En daarom zou ik er echt wat van zeggen. Kijk, Baby bjrn is niet optimaal, maar niet levensgevaarlijk. Daar houd ik meestal m'n waffel over (behalve als ernaar gevraagd wordt) Dit is echter wel gevaarlijk, dus dan loop ik liever het risico om als betweter gezien te worden :Y

Je zou 't misschien kunnen verpakken in een steunende boodschap (over hoe fijn dragen is, dat er prachtige ergonomische dragers bestaan etcetera)
In kommahouding dragen:
De luchtpijp (trachea) is gemaakt van kraakbeen. Bij baby's is die in de eerste tijd na de geboorte nog niet helemaal uitgehard. Daardoor kan hij relatief makkelijk dicht'klappen' als de kin op de borst rust. Bij sommige draagsystemen waarbij de baby in kommahouding ligt dalen de zuurstofwaarden ook aanzienlijk (waarom die nog niet verboden zijn is me een raadsel). De luchtpijp slaat niet per defnitie dicht in deze houding, zolang de kin niet op de borst rust is er niet zoveel aan de hand. Het probleem is alleen dat het ongemerkt kan gaan en dat je kindje door een beweging oid ineens wel in die houding komt.
Budabuddumbamzaterdag 15 april 2017 @ 16:26
didmos heeft het slecht aangepakt allemaal :o geen indio/prima voor mij iig meer .
Bloesem.zaterdag 15 april 2017 @ 17:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 16:22 schreef velden het volgende:

[..]

In kommahouding dragen:
De luchtpijp (trachea) is gemaakt van kraakbeen. Bij baby's is die in de eerste tijd na de geboorte nog niet helemaal uitgehard. Daardoor kan hij relatief makkelijk dicht'klappen' als de kin op de borst rust. Bij sommige draagsystemen waarbij de baby in kommahouding ligt dalen de zuurstofwaarden ook aanzienlijk (waarom die nog niet verboden zijn is me een raadsel). De luchtpijp slaat niet per defnitie dicht in deze houding, zolang de kin niet op de borst rust is er niet zoveel aan de hand. Het probleem is alleen dat het ongemerkt kan gaan en dat je kindje door een beweging oid ineens wel in die houding komt.
Weet ik! Waarom quote je mij? :D

Ja Indio/Prima is niet zo netjes opgelost (en rijkelijk laat) maar a la. Ik heb er ook eentje, die ga ik niet ritueel verbranden :@
Stormqueenzaterdag 15 april 2017 @ 18:22
Oh is mijn doek racistisch? Jeetje :P
Stormqueenzaterdag 15 april 2017 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 14:29 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Je mag niet thuis op de bank hangen van KrampjesNoud? :')

Mooi kleurtje van die andere doek!
neen. Lopen zal ik! :')
AwayTLzaterdag 15 april 2017 @ 18:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 18:22 schreef Stormqueen het volgende:
Oh is mijn doek racistisch? Jeetje :P
Lonsdale en zwarte kisten witte veters all over again.
kwakz0rzaterdag 15 april 2017 @ 19:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 18:58 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Lonsdale en zwarte kisten witte veters all over again.
Nah, cultural appropriation is wel een beetje anders dan dat. Heel moeilijk te begrijpen (ook voor mij) maar niettemin hebben ze een legit punt.
Burdiezaterdag 15 april 2017 @ 20:22
Blue, je pollewop O+.
SQ je noudje O+.
veldenzondag 16 april 2017 @ 09:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 17:48 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Weet ik! Waarom quote je mij? :D

Ja Indio/Prima is niet zo netjes opgelost (en rijkelijk laat) maar a la. Ik heb er ook eentje, die ga ik niet ritueel verbranden :@
Oh ik wist het niet! Dus dacht ik zet het erbij voor als een lezer het niet wist.
Logician2.0woensdag 19 april 2017 @ 20:59
Tombo, hij is helemaal goedgekeurd O+

https://instagram.com/p/BTE-tr5lJBF/
tombolafanwoensdag 19 april 2017 @ 21:31
Wat fijn! *O* *O* O+ O+
ViviRAWRSwoensdag 19 april 2017 @ 21:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 19:17 schreef kwakz0r het volgende:
Nah, cultural appropriation is wel een beetje anders dan dat. Heel moeilijk te begrijpen (ook voor mij) maar niettemin hebben ze een legit punt.
Ik kende dat begrip nog niet, maar zijn draagdoeken an sich dan niet ook cultural appropriation?

babywearing1_zps9fcd6a49.jpg

En Logi wat ziet dat er knus uit! O+ O+
Stormqueenwoensdag 19 april 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 21:46 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik kende dat begrip nog niet, maar zijn draagdoeken an sich dan niet ook cultural appropriation?

[ afbeelding ]

En Logi wat ziet dat er knus uit! O+ O+
ik liep in de supermarkt met noud in de doek en werd aangesproken door een oudere vrouw:
"Wat ziet dat er heerlijk uit! Dat bestond in mijn tijd niet maar oh wat had ik dat fijn gevonden!"
Ik: "dit bestaat al heel lang!"
Vrouw: "ja... in aaaaafrika!"
Bloesem.woensdag 19 april 2017 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 21:46 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik kende dat begrip nog niet, maar zijn draagdoeken an sich dan niet ook cultural appropriation?

[ afbeelding ]

En Logi wat ziet dat er knus uit! O+ O+
Niet per s :) Toevallig hebben we dit op de opleiding behandeld. Draagdoeken en dragers komen in zo'n beetje de gehele geschiedenis van de mensheid voor in allerlei soorten en maten. Eigenlijk zijn in alle culturen manieren van dragen bekend.
Deze bijvoorbeeld!

Ik mocht deze week allerlei dragers en doeken uitzoeken O+ Nu 'geduldig' wachten op alle pakketjes a.k.a. de hele week als een enthousiaste puppy voor de brievenbus rondrennen :') Als klap op de vuurpijl ook nog een draagdate met Cygne O+
Cygnewoensdag 19 april 2017 @ 22:40
Jaaa zin in. O+
Unihipiliwoensdag 19 april 2017 @ 23:08
Ik ben wel nieuwsgierig wat je verwacht Bloesem :D ik zie je al rondrennen voor de brievenbus O+.
Bloesem.woensdag 19 april 2017 @ 23:59
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 23:08 schreef Unihipili het volgende:
Ik ben wel nieuwsgierig wat je verwacht Bloesem :D ik zie je al rondrennen voor de brievenbus O+.
PM dus :@ In elk geval een Wompat Ring Tai O+ en een Vanamo O+
Roomsnoesdonderdag 20 april 2017 @ 07:25
Wat een toffe link Bloesem, met al die prenten en schilderijen met draagbaby's!

Ik gebruik mijn nieuwe Tula frg veel nu. Toch net even wat sneller dan de doek. Iets praktischer ook met dan natte weer. Vind het zo zonde om mijn lichtgele doek over de grond te slepen bij het knopen.
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:18
Mijn nieuwe doek is heel lelijk uit de was gekomen -O- alle glans is er af en hij lijkt nu wel een theedoek. Ben benieuwd wat ze er op zeggen...
WupWupdonderdag 20 april 2017 @ 11:21
Oef, dat is balen. Welke doek is dat?
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:23
De yaro stars tencel... uiteraard vinden ze dat het aan mijn wasmiddel ligt :')
Miezziejdonderdag 20 april 2017 @ 11:30
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:23 schreef Stormqueen het volgende:
De yaro stars tencel... uiteraard vinden ze dat het aan mijn wasmiddel ligt :')
-O-

Ik heb geen verstand van tencel, maar is het nu voorgoed verpest of kan het nog beter worden?
Budabuddumbamdonderdag 20 april 2017 @ 11:31
dit is waarom ik dus al aangaf dat ik nooit maar dan ook nooit meer een solnce of yaro koop.
heb je het gekocht bij slingomama? dan ben je helemaal verloren. naar bedrijf, heel fb staat er vol van, ze blocken gewoon iedereen die klaagt en dan mag je niet meer bij ze kopen :r

draagdoeken mogen alleen gewassen worden in vloeibaar wasmiddel zonder optische bleekmiddelen, waar heb je het mee gewassen?
Unihipilidonderdag 20 april 2017 @ 11:33
Mijn tencel kleding komt ook als een stijve theedoek uit de was. Met dragen wordt dat weer soepel. Glans nvt.
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:33
quote:
17s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:31 schreef Budabuddumbam het volgende:
dit is waarom ik dus al aangaf dat ik nooit maar dan ook nooit meer een solnce of yaro koop.
heb je het gekocht bij slingomama? dan ben je helemaal verloren. naar bedrijf, heel fb staat er vol van, ze blocken gewoon iedereen die klaagt en dan mag je niet meer bij ze kopen :r

draagdoeken mogen alleen gewassen worden in vloeibaar wasmiddel zonder optische bleekmiddelen, waar heb je het mee gewassen?
robijn wol & fijn. Klein drupje maar.
Heb bij dragen&zo besteld. Zij reageren iig beter dan yaro zelf :')
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:34
Bright note: hij is inderdaad heerlijk makkelijk knoopbaar en koel.
Budabuddumbamdonderdag 20 april 2017 @ 11:37
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:33 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

robijn wol & fijn. Klein drupje maar.
Heb bij dragen&zo besteld. Zij reageren iig beter dan yaro zelf :')
dragen&zo is vaak heel fijn, heb je een foto van alle ingredienten van de wol en fijn? dan kan ik iig proberen te helpen met het uitsluiten van het wasmiddel
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:41
quote:
17s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:37 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

dragen&zo is vaak heel fijn, heb je een foto van alle ingredienten van de wol en fijn? dan kan ik iig proberen te helpen met het uitsluiten van het wasmiddel
20170420_113903_zpsce9imyla.jpg
Miezziejdonderdag 20 april 2017 @ 11:45
Ik schaam me bijna dat mijn eerste (en (tot nu toe?) enige) doek van Yaro is :+ Maar ik wilde niet meteen een heel dure doek :+
Ik zag ook een paar mooie oscha's, maar daar is mijn portemonnee het niet mee eens :+ En met zijde enzo leek me ook wel wat lastiger als beginner dan katoen, maar misschien zeg ik nu iets geks :P

Maandag heb ik M veel in de draagdoek gehad O+ Ziekige baby die niet wil slapen is wel goed voor het indragen van een doek :+
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:45 schreef Miezziej het volgende:
Ik schaam me bijna dat mijn eerste (en (tot nu toe?) enige) doek van Yaro is :+ Maar ik wilde niet meteen een heel dure doek :+
Ik zag ook een paar mooie oscha's, maar daar is mijn portemonnee het niet mee eens :+ En met zijde enzo leek me ook wel wat lastiger als beginner dan katoen, maar misschien zeg ik nu iets geks :P

Maandag heb ik M veel in de draagdoek gehad O+ Ziekige baby die niet wil slapen is wel goed voor het indragen van een doek :+
waarom schamen? Ik heb er drie en het zijn doorgaans prima doeken hoor! Ook bij dure merken gaat er wel eens wat mis ;)
Miezziejdonderdag 20 april 2017 @ 11:48
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

waarom schamen? Ik heb er drie en het zijn doorgaans prima doeken hoor! Ook bij dure merken gaat er wel eens wat mis ;)
Omdat bagger-klantenservice :P
Nouja mijn doek is verder prima dus heb de klantenservice ook niet nodig :Y)
(Al bleef ik maandag wel hangen met mijn nagel die een beetje gescheurd was, en nu hangt er een draadje ergens ;( )

Ik heb trouwens een poging gedaan tot vingerhaken met de doek (ik las dat hij dan sneller zacht wordt), maar het lukte me maar niet :') Ik heb echt geen verstand van haken blijkt maar weer.
Unihipilidonderdag 20 april 2017 @ 11:56
Maar bagger klantenservice staat los van de prijs van de doek.
Stormqueendonderdag 20 april 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:48 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Omdat bagger-klantenservice :P
Nouja mijn doek is verder prima dus heb de klantenservice ook niet nodig :Y)
(Al bleef ik maandag wel hangen met mijn nagel die een beetje gescheurd was, en nu hangt er een draadje ergens ;( )

Ik heb trouwens een poging gedaan tot vingerhaken met de doek (ik las dat hij dan sneller zacht wordt), maar het lukte me maar niet :') Ik heb echt geen verstand van haken blijkt maar weer.
gewoon gebruiken werkt beter dan vingerhaken vind ik. Dat vingerhaken is vooral fijn als je de doek weinig tot niets gebruikt.
Budabuddumbamdonderdag 20 april 2017 @ 12:00
yaro is van slingomama en solnce ook, waarbij de 1 goedkoop is en de ander duur.
ik heb maanden lang kunnen fluiten naar mijn geld omdat ze niet het volle bedrag wilde terugsturen onder de wet koop op afstand, ging om 487. duur kan net zo slecht zijn in klantenservice.

quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:48 schreef Miezziej het volgende:
Ik heb trouwens een poging gedaan tot vingerhaken met de doek (ik las dat hij dan sneller zacht wordt), maar het lukte me maar niet Ik heb echt geen verstand van haken blijkt maar weer.
vingerhaken sowieso alleen doen met een katoenen doek, met blends kan je zo de vezels enorm beschadigen. en dragen werkt echt 3000 keer sneller
Bloesem.donderdag 20 april 2017 @ 12:04
Of een avondje op de bank leggen en erop zitten tijdens tv kijken :@ Werkt ook goed haha
Miezziejdonderdag 20 april 2017 @ 12:05
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2017 11:59 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

gewoon gebruiken werkt beter dan vingerhaken vind ik. Dat vingerhaken is vooral fijn als je de doek weinig tot niets gebruikt.
Moest toch wat doen op de bank :7

Ik word trouwens best vaak aangesproken door oude vrouwtjes dat ze het zo schattig vinden, kindje in de doek.
De wat jongere generatie (30-40 ofzo) kijkt me vaak raar aan :P 1 iemand vroeg zelfs of ik geen geld had voor een kinderwagen. Ik zei maar niets over de prijzen van sommige doeken, of de collecties die mensen verzamelen :+
Budabuddumbamdonderdag 20 april 2017 @ 12:10
Des te kleiner de baby des te leuker zijn de reacties :Y en het is nu al een stuk positiever dan 9 jaar geleden.

Mijn favoriet is die van mensen met een 3 jarige in de buggy die commentaar leveren over dreumesen of peuters in de doek. "ze kunnen zelf lopen hoor"
Miezziejdonderdag 20 april 2017 @ 12:16
quote:
17s.gif Op donderdag 20 april 2017 12:10 schreef Budabuddumbam het volgende:
Des te kleiner de baby des te leuker zijn de reacties :Y en het is nu al een stuk positiever dan 9 jaar geleden.

Mijn favoriet is die van mensen met een 3 jarige in de buggy die commentaar leveren over dreumesen of peuters in de doek. "ze kunnen zelf lopen hoor"
Ben benieuwd of ik zolang zal dragen. Hoop het wel O+ Hopelijk vindt M dat ook een goed idee :+
Als ik loop met de kinderwagen voel ik me vaak zo awkward, helemaal niet gewend haha. Mijn man pakt wel sneller de kinderwagen.
Cygnezaterdag 22 april 2017 @ 20:34
Geen drager of baby zichtbaar hier maar ok.

Draagpapa. O+
IMG_20170422_202754_zpsqlwgumms.jpg
ViviRAWRSzondag 23 april 2017 @ 00:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2017 20:34 schreef Cygne het volgende:
Geen drager of baby zichtbaar hier maar ok.

Draagpapa. O+
Nohh O+ zelfs vanaf de zijkant kan je zien hoe trots hij is!
Nolitazondag 23 april 2017 @ 09:53
Leuk om te zien, een draagpapa.

Hoe zijn de ervaringen met dragen na een keizersnede? Moet ik er vanuit gaan dat dit de eerste weken gewoon niet kan/mag?
nectarientjezondag 23 april 2017 @ 10:08
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 09:53 schreef Nolita het volgende:
Leuk om te zien, een draagpapa.

Hoe zijn de ervaringen met dragen na een keizersnede? Moet ik er vanuit gaan dat dit de eerste weken gewoon niet kan/mag?
Ik ben na drie weken een blokje om naar de bakker geweest met ukje in doek en dat was wel genoeg even ook. Heb wel ervaren dat de opbouw vrij snel ging :)
Miezziejzondag 23 april 2017 @ 10:17
Wat lief Cygne O+
Malteserzondag 23 april 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 09:53 schreef Nolita het volgende:
Leuk om te zien, een draagpapa.

Hoe zijn de ervaringen met dragen na een keizersnede? Moet ik er vanuit gaan dat dit de eerste weken gewoon niet kan/mag?
Je mag niets zwaarders tillen dan je baby. Dus dragen mag O+. Mits het voor jou lichamelijk kan. Ik droeg Twix 12 dagen na de keizersnede voor het eerst. Gewoon rustig opbouwen en echt goed naar je lijf luisteren. En netjes knopen (of een goed afgestelde drager) maakt het verschil.
Kindje zit ook veel hoger dan de keizersnedewond, zie foto (eerste keer dragen, 12 dagen na sectio):
SPOILER
DAE0AA69-D1C3-444F-B63D-F9BBCB8FF09A_zpsx5bibzxg.jpg


[ Bericht 13% gewijzigd door Malteser op 23-04-2017 14:37:59 ]
Miss_Congenialityzondag 23 april 2017 @ 14:48
Ah wat lief die draagfoto's!

Voor degenen die de Tula FTG hebben, kun je daar ook comfortabel mee zitten?
Ik heb bij N al vrij snel een polsblessure gekregen doordat ze overdag alleen maar tegen mij aan wou slapen. Dus wil een drager waarmee ik ook in de bank kan netflixen :P
Budabuddumbamzondag 23 april 2017 @ 15:00
zitten is niet zo prettig met een drager, ook niet voor een kind omdat de druk en bolling van op/van het lijfje dan anders is. het kan wel, maar als je echt lekker wil zitten zou ik een doek en ringsling kiezen.
Stormqueenzondag 23 april 2017 @ 15:05
Doek en dan zijwaarts afknopen O+
(Al is dat laatste wel een uitdaging in je eentje heb ik gemerkt :'))
Franny_Gzondag 23 april 2017 @ 22:38
Zijn hier ervaringen met het gebruik van een draagdoek als hangmatje voor baby?

Ik heb nog een grote Little Frog doek die ik niet prettig vind dragen, en het leek me wel een aardig idee, maar tegelijk ook wel lastig om dat veilig te doen?
Stippelrientjemaandag 24 april 2017 @ 01:05
quote:
1s.gif Op zondag 23 april 2017 15:05 schreef Stormqueen het volgende:
Doek en dan zijwaarts afknopen O+
(Al is dat laatste wel een uitdaging in je eentje heb ik gemerkt :'))
rs of heupdragen met een slipknot is gemakkelijk (aanspannrn slipknot is alleen naar achter terwijl bij de rs naar voren is (gemakkelijker).

Kunt ook met losse ringen een rs nabootsen met een doek, maar dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Ik zie het wel eens voorbij komen.

Je kunt de doek ook los maken als je baby slaapt... zodat je kunt zitten met kind op je borst en netflixen ;)
Stippelrientjemaandag 24 april 2017 @ 01:07
quote:
2s.gif Op zondag 23 april 2017 22:38 schreef Franny_G het volgende:
Zijn hier ervaringen met het gebruik van een draagdoek als hangmatje voor baby?

Ik heb nog een grote Little Frog doek die ik niet prettig vind dragen, en het leek me wel een aardig idee, maar tegelijk ook wel lastig om dat veilig te doen?
lastig om goed op spanning te krijgen.. het gaat ^^,.

Een box zonder lade is hier wel het handigste voor.

Zorg dat de hangmat breed en strak genoeg staat. Zodat je geen komma houding krijg of losse doek zijkanten op je baby.
Budabuddumbammaandag 24 april 2017 @ 13:21
een goede hangmat vond ik zo lastig om goed voor elkaar te krijgen zonder dat ik bij elke beweging mij zorgen maakte. ik heb een amazonas hangmat gekocht ook met gordeltjes, en omslaan beveiliging (vond ik handig met een peuter in huis)
Franny_Gmaandag 24 april 2017 @ 21:23
De box staat nog niet, maar vandaag vond de peuter het in ieder geval al heel tof. :D .Bedankt voor de tips, Stippel. Ik ga het tzt wel proberen.

SPOILER
B7DED928-356C-4B14-888D-42200A462AF1_zps59rjopnr.jpg
Roomsnoeswoensdag 26 april 2017 @ 09:40
Weet iemand hier of de sabbel-pads van de gewone Tula op de ftg passen? S is een knagertje :'(
BlueEyeswoensdag 26 april 2017 @ 09:49
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:40 schreef Roomsnoes het volgende:
Weet iemand hier of de sabbel-pads van de gewone Tula op de ftg passen? S is een knagertje :'(
Ik ga zometeen passen en laat het je weten!
Heb namelijk ook alweer een lijntje uitstaan naar mijn Amerikaanse adresje voor nieuwe droolpads
Nolitawoensdag 26 april 2017 @ 09:55
bedankt voor de ervaringen nectarientje en Malteser. Fijn om even te kunnen lezen.
Roomsnoeswoensdag 26 april 2017 @ 10:07
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:49 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Ik ga zometeen passen en laat het je weten!
Heb namelijk ook alweer een lijntje uitstaan naar mijn Amerikaanse adresje voor nieuwe droolpads
Mochten ze passen, dan houd ik me aanbevolen voor adresjes :)
Logician2.0woensdag 26 april 2017 @ 10:11
Franny O+ O+ O+
pinquitzondag 30 april 2017 @ 21:59
Hoe bevalt de ftg hier? Is hij traploos verstelbaar, of zijn er gewoon 3 standen?
Budabuddumbamzondag 30 april 2017 @ 22:09
ik vind hem minder fijn dan de gewone tula.
de legpadding is veel dunner dan de normale tula en dat zorgt er juist voor dat beentjes minder hangen. hij is minder prettig af te stellen voor mijn lijf.
Maar het slaapkapje is wel veel fijner, die kan ook op als ze niet slapen en zit niet zo strak, in de zomer geweldig tegen de zon.

helaas niet helemaal traploos maar 3 standen in de breedte, hoogte is wel traploos.

agrVvMY.png
narrow ftg <<< standard >>> toddler
pinquitzondag 30 april 2017 @ 22:15
Hm, ok thx! Ik twijfel over ftg of strakjes een toddler. Als ik zeker zou weten dat er een derde komt, zou ik denk voor de ftg gaan, maar nu ik jou lees denk ik dat k voor een toddler ga. Plus ik draag een kleintje liever in de doek toch :P
Ik vind het rugpand van de standard wat kort worden nu, maar hij kan nog wel even mee.
Budabuddumbamzondag 30 april 2017 @ 22:19
rugpand van de ftg is op de grootste stand wel iets hoger dan de gewone tula.
Bloesem.zondag 30 april 2017 @ 22:39
Voor pasgeboren en kleine babytjes vind ik de FTG sowieso veel fijner dan de standard, want die Tula-insert :X Ik kan me voorstellen dat de FTG in het begin heel fijn is, dat 'ie vanaf maat 74 ook nog prima voldoet, maar dat de standard (ingedragen) dan wat meer padded is.

Ik vind het prettig dat hij gelijk zacht is in tegenstelling tot de standard, die vaak superstug uit de doos komt en waar je eerst een hele avond op moet zitten en in moet knijpen. Bij een Toddler vind ik dat toch minder erg.
LadyBlackzondag 30 april 2017 @ 22:43
Misschien dat een van jullie een tip heeft. Ik heb vandeweek een tula standard gepast met S (<9 kg en ongeveer 74 cm). Ik vond dat ik hem op mijn rug maar errrrg lastig hoog genoeg kon krijgen. Ik moest de banden op de schouder echt maximaal aantrekken. De 'heup'band zat toen al ongeveer onder mn borsten. En ik ben echt niet lang ofzo, 1.68m :')

Heb geen foto helaas, maar is er iemand die dan gelijk roept: "o dat had ik ook en drager X zat bij mij veel beter!"? oO<
Quoizondag 30 april 2017 @ 23:15
Begrijp ik overigens nu goed dat de Tula Standard boven een bepaald(e) gewicht/maat niet meer zo geschikt is? Mijn ogen zijn een beetje vierkant na een paar uurtjes werken, dus misschien lees ik niet goed. Max is nu denk ik ca 10 kg en draagt maat 80.
Unihipilizondag 30 april 2017 @ 23:47
86 of 92 pas, AFAIK, afhankelijk van hoe lang de benen zijn.

En heb ik ook LadyBlack.. ik ben 163
Bloesem.maandag 1 mei 2017 @ 00:15
Een toddlerdrager is niet altijd essentieel, maar vaak wel (een stuk) comfortabeler voor drager en gedragene tzt Quoi ;) Voorlopig zal 'ie nog prima in standard passen.

LadyBlack, hoe hoog wil je hem precies op je rug?

[ Bericht 11% gewijzigd door Bloesem. op 01-05-2017 00:27:59 ]
Budabuddumbammaandag 1 mei 2017 @ 00:24
meestal rond maat 92/98 bij juist gebruik pas echt te klein.
soms iets sneller door lichaamsverhoudingen.
Selvariamaandag 1 mei 2017 @ 07:02
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 23:15 schreef Quoi het volgende:
Begrijp ik overigens nu goed dat de Tula Standard boven een bepaald(e) gewicht/maat niet meer zo geschikt is? Mijn ogen zijn een beetje vierkant na een paar uurtjes werken, dus misschien lees ik niet goed. Max is nu denk ik ca 10 kg en draagt maat 80.
N. zit in maat 86/92 en is zo'n 12 kilo en haar heb ik vorige week nog makkelijk kunnen dragen in de standaard. :)
Nanukemaandag 1 mei 2017 @ 09:09
Ik wilde gister de draagdoek bestellen waar mijn oog op was gevallen.... is die (tijdelijk) uitverkocht. Bah.
Nolitamaandag 1 mei 2017 @ 09:35
op welke draagdoek is je oog gevallen Nanuke? Balen dat je 'm niet kon bestellen, hopelijk binnenkort weer op voorraad!
Ik denk nu iig over de tula ftg en dan wellicht ook een doek erbij, maar daar moet ik me nog wat meer in verdiepen.
Roomsnoesmaandag 1 mei 2017 @ 09:38
Mijn dochter zit in maat 98 en de toddler zit precies goed nu. Hij is echt groot :D

Maar! Bij nood kan een beeb van 6 mnd er ook een paar minuten in :D We waren bij de molen om meel te kopen en toen kon je em bezichtigen. Ik had de wagen en de toddler bij me. Dus S in de toddler gedaan (op zn hurkjes, "zittend" op een trui) en O aan de hand en dan de trap op. Ging prima :')

(Disclaimer: baby's horen natuurlijk niet in een toddler. Hij zat er 10 min in ;))
LadyBlackmaandag 1 mei 2017 @ 09:40
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 00:15 schreef Bloesem. het volgende:
Een toddlerdrager is niet altijd essentieel, maar vaak wel (een stuk) comfortabeler voor drager en gedragene tzt Quoi ;) Voorlopig zal 'ie nog prima in standard passen.

LadyBlack, hoe hoog wil je hem precies op je rug?
Zo als je m ook in een ruck zou hebben, dus dat ie zn hoofdje in mijn nek kan leggen, of over mijn schouder heen kijken.

Ik kreeg het uit eindelijk dus wel voor elkaar, maar echt fijn zat t toen niet want helemaal strak onder mn oksel door :{
Budabuddumbammaandag 1 mei 2017 @ 09:59
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:09 schreef Nanuke het volgende:
Ik wilde gister de draagdoek bestellen waar mijn oog op was gevallen.... is die (tijdelijk) uitverkocht. Bah.
Welke doek?
Budabuddumbammaandag 1 mei 2017 @ 10:01
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:40 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Zo als je m ook in een ruck zou hebben, dus dat ie zn hoofdje in mijn nek kan leggen, of over mijn schouder heen kijken.

Ik kreeg het uit eindelijk dus wel voor elkaar, maar echt fijn zat t toen niet want helemaal strak onder mn oksel door :{
Een ssc hoort gewoon niet zo hoog te zitten. Het kan idd wel maar vaak is het gewoon niet heel prettig.
Bloesem.maandag 1 mei 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:40 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Zo als je m ook in een ruck zou hebben, dus dat ie zn hoofdje in mijn nek kan leggen, of over mijn schouder heen kijken.

Ik kreeg het uit eindelijk dus wel voor elkaar, maar echt fijn zat t toen niet want helemaal strak onder mn oksel door :{
Een Tula is eigenlijk niet gemaakt voor die hoogte. Met een mei tai lukt het wel om zo hoog te dragen, maar de meeste SSC's zijn gemaakt om wat lager op de rug te dragen :)

Edit: wat buda zegt dus haha
Roomsnoesmaandag 1 mei 2017 @ 10:09
Over rugdragen in een ssc- mijn broek zakt er zo van af :D trucs daarvoor? Of high waist kopen?
Razztwizzlemaandag 1 mei 2017 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:09 schreef Roomsnoes het volgende:
Over rugdragen in een ssc- mijn broek zakt er zo van af :D trucs daarvoor? Of high waist kopen?
Dat ja :D . Of zwangerschapleggings :7 . Heupband superhoog doen helpt hier ook.
Stormqueenmaandag 1 mei 2017 @ 10:15
Een broekriem omdoen. Of is dat te makkelijk? :P
Bloesem.maandag 1 mei 2017 @ 10:18
Hou die heupband nou maar gewoon waar 'ie hoort ;) Beter passende broeken kopen haha, of met een hogere taille.
Roomsnoesmaandag 1 mei 2017 @ 10:39
Zonde dat ik mn zwangerschapsbroeken weg heb gedaan :D riem en heupband knelde heel erg :'(

Die band blijft met 15kg peuter mooi waar ie hoort ja :D Dan maar met mn broek halverwege mn billen. Lekker Skater '99 stijl 😂
Lijnloosmaandag 1 mei 2017 @ 10:44
Ik moet bekennen dat ik Fedde nog steeds in de Standard mik... met zijn mt92/16kg :') Maar het gaat echt prima nog, zowel ik als hij kunnen het rustig een uur of 2 volhouden (vorige week met Koningsdag over de kleedjesmarkt gestruind: ideaaaaaal! _O_ )
Maar ik ben ook nog erg terughoudend voor wat betreft de aanschaf van een Toddler, ik vraag me af hoeveel ik nog zal blijven dragen eerlijk gezegd dus is het nog de aanschaf waard. En dan moet ik mijn mooie standard wegdoen :@
Budabuddumbammaandag 1 mei 2017 @ 10:46
quote:
17s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:44 schreef Lijnloos het volgende:
En dan moet ik mijn mooie standard wegdoen
Zelfde in een toddler kopen? :D
Lijnloosmaandag 1 mei 2017 @ 10:51
quote:
17s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:46 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Zelfde in een toddler kopen? :D
Haha, ja dat zou wel de beste optie zijn :D

edit: effe snel googlen levert geen resulaat :{ Weet iemand dat: is de Bandit alleen een standaard? Never mind...
Quoimaandag 1 mei 2017 @ 12:01
Dankje voor jullie antwoorden :) Standaard kan hier dus nog wel effies!
Mariposasmaandag 1 mei 2017 @ 13:22
quote:
17s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:44 schreef Lijnloos het volgende:
Ik moet bekennen dat ik Fedde nog steeds in de Standard mik... met zijn mt92/16kg :') Maar het gaat echt prima nog, zowel ik als hij kunnen het rustig een uur of 2 volhouden (vorige week met Koningsdag over de kleedjesmarkt gestruind: ideaaaaaal! _O_ )
Maar ik ben ook nog erg terughoudend voor wat betreft de aanschaf van een Toddler, ik vraag me af hoeveel ik nog zal blijven dragen eerlijk gezegd dus is het nog de aanschaf waard. En dan moet ik mijn mooie standard wegdoen :@
Zelfde issue hier.
Het enige wat ik wel een issue vind aan de standaard, is dat het rugpand nu te laag is, daardoor buk ik bij de boze-dreumes-driftbui snel voorover, ik ben echt bang dat hij er nog eens uit kiepert. :o

[ Bericht 0% gewijzigd door Mariposas op 01-05-2017 16:19:38 ]
LadyBlackmaandag 1 mei 2017 @ 13:57
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:06 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Een Tula is eigenlijk niet gemaakt voor die hoogte. Met een mei tai lukt het wel om zo hoog te dragen, maar de meeste SSC's zijn gemaakt om wat lager op de rug te dragen :)

Edit: wat buda zegt dus haha
Maar waarom dan? Dat is toch voor het kindje helemaal niet prettig? :?
BlueEyesmaandag 1 mei 2017 @ 13:59
Ik heb gewoon 3 Tula's en geen enkele doek meer.
Zou mezelf bijna budabuddumbam gaan noemen met zoveel Tula's ;)

Toch ga ik de standaard wel verkopen, vind de ftg wel erg prettig en idd minder stug.
En dan kan ze als ze uit de ftg gegroeid is over naar de toddler.
Bloesem.maandag 1 mei 2017 @ 14:14
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 13:57 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Maar waarom dan? Dat is toch voor het kindje helemaal niet prettig? :?
Even algemeen gezegd (dit geldt absoluut niet voor iedereen of in elke situatie): De meeste (grotere) kindjes hebben voldoende nek- en rugkracht om ook op die plek lekker om zich heen te kijken. Ook zijn ze fysiek voldoende ontwikkeld om in die holling van de rug te zitten (niet zoals bij pasgeboren baby's, die de bolling van ons lichaam nog nodig hebben om de juiste houding aan te kunnen nemen). Daarom zijn er ook van die 'regels' die zeggen dat je kindje op je rug dragen in een SSC pas mag vanaf het moment dat je kindje zelf mag gaan zitten, omdat ze dan de druk van de drager in die positie op jouw rug aan (zo'n regel waar ik het overigens niet mee eens ben, ik ben van mening dat je ieder geval individueel moet bekijken. Er zijn ook kindjes die nooit kunnen gaan zitten bijvoorbeeld, kunnen die dan nooit op de rug gedragen worden?)

Daarbij is het gewicht voor veel mensen wat lager op de rug beter te dragen naarmate kindjes wat zwaarder worden, de torso en heupen dragen dan mee. De meeste rugdraagknopen met draagdoek voor grotere kindjes zitten ook iets lager op de rug (dan de ruck), zijn meer gericht op de torso en plaatsen het kindje meer in de holling dan op de bolling van de rug.

Maar dit is een algemeen verhaaltje. Wat past en wat werkt hangt af van voorkeur, behoefte, lichaam van het kindje, lichaam van de drager etcetera.
Franny_Gmaandag 1 mei 2017 @ 14:14
Hier nu ook drie tula's! Aangezien I sowieso nogal de neiging had zover mogelijk uit de tula te hangen en ze zich bij frustratie naar achteren gooide, vond ik de standaard op een gegeven moment ook te gevaarlijk worden met het lage rugpand. De toddler zat toen een stuk fijner.
Nanukemaandag 1 mei 2017 @ 14:18
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:59 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Welke doek?
De Hoppediz Darjeeling Aquamarijn. Mooie kleur met iets van een printje, volledig katoen en machinewasbaar en een leuke prijs voor een eerste kindje. Plus het niet weten of t bevalt, en niet zeker weten of er ooit meer kinderen komen speelt daarbij ook mee.
Budabuddumbammaandag 1 mei 2017 @ 16:43
Die is op echt heel veel sites nog gewoon is stock!
Welke maat zoek je nanuke?
Nanukemaandag 1 mei 2017 @ 20:17
Je hebt gelijk! Ik heb even gegoogled en gelijk besteld, een maat 6. Mooi verjaardagscadeua dacht ik. :D Was door het kiezen en lezen over verschillende doeken een beetje bij een site blijven hangen. Ik had er dan ook even niet bij stilgestaan dat ik m nog ergens anders kon bestellen. :@ Ik ben heel benieuwd hoe hij in t echt is!
Unihipilimaandag 1 mei 2017 @ 21:03
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:15 schreef Stormqueen het volgende:
Een broekriem omdoen. Of is dat te makkelijk? :P
En dan die in je buik laten drukken? Noeees.

Ik vind een high waist sportlegging eronder het fijnst :').

quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 13:57 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Maar waarom dan? Dat is toch voor het kindje helemaal niet prettig? :?
Hier viel ze wel in slaap O+ met heupband op de heup.
Later deed ik heupband onder m'n tetten, dan zit ze lager dan met de ruck maar wel vrij hoog.
LadyBlackmaandag 1 mei 2017 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 14:14 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Even algemeen gezegd (dit geldt absoluut niet voor iedereen of in elke situatie): De meeste (grotere) kindjes hebben voldoende nek- en rugkracht om ook op die plek lekker om zich heen te kijken. Ook zijn ze fysiek voldoende ontwikkeld om in die holling van de rug te zitten (niet zoals bij pasgeboren baby's, die de bolling van ons lichaam nog nodig hebben om de juiste houding aan te kunnen nemen). Daarom zijn er ook van die 'regels' die zeggen dat je kindje op je rug dragen in een SSC pas mag vanaf het moment dat je kindje zelf mag gaan zitten, omdat ze dan de druk van de drager in die positie op jouw rug aan (zo'n regel waar ik het overigens niet mee eens ben, ik ben van mening dat je ieder geval individueel moet bekijken. Er zijn ook kindjes die nooit kunnen gaan zitten bijvoorbeeld, kunnen die dan nooit op de rug gedragen worden?)

Daarbij is het gewicht voor veel mensen wat lager op de rug beter te dragen naarmate kindjes wat zwaarder worden, de torso en heupen dragen dan mee. De meeste rugdraagknopen met draagdoek voor grotere kindjes zitten ook iets lager op de rug (dan de ruck), zijn meer gericht op de torso en plaatsen het kindje meer in de holling dan op de bolling van de rug.

Maar dit is een algemeen verhaaltje. Wat past en wat werkt hangt af van voorkeur, behoefte, lichaam van het kindje, lichaam van de drager etcetera.
Helder verhaal, dankje ^O^
Cassandra87dinsdag 2 mei 2017 @ 03:43
Ik draag met ssc ook heel hoog, buikband onder mijn bh. G kan dan over mij heen kijken. Zodra ik met ssc lager draag heb ik echt binnen 5 minuten pijn in mijn schouders en rug. Overigens vind ik Isara fijner dan tula, voor rugdragen.
G wil eindelijk weer in doeken gedragen worden, dus ik heb een tula geruild voor een doek. Nu hebben we nog maar 4 tulas en een Isara :')
Mazouzondag 7 mei 2017 @ 18:44
Ik wil graag een doek aanschaffen voor ons kindje dat over een week of 4 wordt geboren. Ik ben op zoek naar een dunne/luchtige doek omdat er (waarschijnlijk) in de zomer veel gedragen zal worden. Daarnaast heb ik het zelf altijd snel warm dus lijkt een dunnere doek me fijner.
Vorige week heb ik bij een Mama Caf hier in de buurt wat doeken kunnen voelen en de consulenten daar adviseerden de Calin Bleu doek omdat die lekker dun is. Ik vond het zelf ook een fijne stof.
Nu zijn er vast meer merken of specifieke doeken met ongeveer dezelfde eigenschappen. Hebben jullie nog tips? Ik ben een echte beginner wat dit betreft dus vind het eng om zomaar een doek te kopen/bestellen terwijl er misschien betere of andere opties zijn waar ik graag van had geweten.
Stormqueenzondag 7 mei 2017 @ 18:48
Calin bleu is redelijk uniek in zijn soort. Ik heb er nu ook 1 en moet zeggen dat ik m verrassend handelbaar vind.
LadyBlackzondag 7 mei 2017 @ 21:01
Ik vond m met mijn dochter fantastisch tijdens mijn verlof. Voor een groter kindje is t denk ik alleen prettig als je echt netjes knoopt ;)
SummerBreezedonderdag 11 mei 2017 @ 19:35
Ik kom even binnenvallen.

Tijdens een grote opruiming kwam ik erachter dat ik nog een Beco heb liggen. Bijna nooit gebruikt en daarom dus ook vergeten.

Dochter is inmiddels echt te groot om te dragen en een tweede zit niet in de planning. De Beco mag dus naar een nieuw huis.

Iemand misschien interesse?LleE7W1.jpg
Stormqueenvrijdag 12 mei 2017 @ 18:11
Schijtzooi. Mijn peuter heeft mijn mooiste draagdoek door de kamer getrokken en nu is er een draad kapot. Kan dit nog gered worden? Ik kan wel janken :'(
Budabuddumbamvrijdag 12 mei 2017 @ 18:15
Vaak kan dit wel gemaakt worden het is een heel tijdrovend klusje dat wel. ik dm je iemand
Bloesem.vrijdag 12 mei 2017 @ 18:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 18:11 schreef Stormqueen het volgende:
Schijtzooi. Mijn peuter heeft mijn mooiste draagdoek door de kamer getrokken en nu is er een draad kapot. Kan dit nog gered worden? Ik kan wel janken :'(
Binnenkort: https://www.facebook.com/dedoekendokter/

Het kan nog gefixt worden en er zitten zoveel draden in een doek dat je er ook nog veilig mee kunt dragen. Misschien door de kleermaker of een geduldige oma terug laten zetten? Wel balen :'(
Budabuddumbamvrijdag 12 mei 2017 @ 18:25
njah niet alle doeken zijn onzichtbaar te maken ;o zeker de complexere niet.
En oppassen met bepaalde didy's die zijn zwakker.
Stormqueenvrijdag 12 mei 2017 @ 18:35
Oh ik kan de draad gewoon terugsteken? Ik las altijd overal van die verhalen dat je doek dan meteen EXTREEM ONVEILIG was enzo. Maar dat valt dus mee?
Sam1993dinsdag 16 mei 2017 @ 09:45
ik kan aan een lodger cocooner draagdoek komen. nu las ik dat deze 100 % katoen is van htdrofiel stof. iemand ervaring mee? is er aan een draagdoek iets wat niet ergonomisch kan zijn behalve de manier van dragen?
Stormqueendinsdag 16 mei 2017 @ 09:50
Volgens mij is dat een rekbare doek? Hou er dan rekening mee dat dit steeds minder comfortabel wordt naarmate je baby zwaarder wordt.
Bij draagdoeken is vooral je knooptechniek belangrijk, dus de doek an sich is dan wel ergonomisch maar het gaat uiteindelijk om de manier van gebruiken ;)
Sam1993dinsdag 16 mei 2017 @ 09:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 09:50 schreef Stormqueen het volgende:
Volgens mij is dat een rekbare doek? Hou er dan rekening mee dat dit steeds minder comfortabel wordt naarmate je baby zwaarder wordt.
Bij draagdoeken is vooral je knooptechniek belangrijk, dus de doek an sich is dan wel ergonomisch maar het gaat uiteindelijk om de manier van gebruiken ;)
dat dacht ik inderdaad ook maar door de 100 % katoen ging ik twijfelen. een rekbare heb ik al en vind ik niet zo fijn. wil juist een geweven maarja zie die maar te vinden voor 2/3 tientjes haha
Stormqueendinsdag 16 mei 2017 @ 09:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 09:51 schreef Sam1993 het volgende:

[..]

dat dacht ik inderdaad ook maar door de 100 % katoen ging ik twijfelen. een rekbare heb ik al en vind ik niet zo fijn. wil juist een geweven maarja zie die maar te vinden voor 2/3 tientjes haha
ah yaro had een paar weken terug een draagdoek voor 29 euro.

Oh wacht, je kan nog pre-orderen :)

http://www.slingomama.nl/(...)broken-twill-33.html
Budabuddumbamdinsdag 16 mei 2017 @ 09:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 09:51 schreef Sam1993 het volgende:

[..]

dat dacht ik inderdaad ook maar door de 100 % katoen ging ik twijfelen. een rekbare heb ik al en vind ik niet zo fijn. wil juist een geweven maarja zie die maar te vinden voor 2/3 tientjes haha
Het is een rekbare de lodger, ik heb ook nog wel wat goedkope doekjes voor rond de 30 te koop.
Miezziejdinsdag 16 mei 2017 @ 10:17
Ik wil die Yaro met sterretjes (stars random ofzo) maar elke keer is hij uitverkocht :(
Hier was ik dus al bang voor als ik begon met draagdoeken. Hebben hebben hebben :9
MevrouwCactusdinsdag 16 mei 2017 @ 10:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 09:50 schreef Stormqueen het volgende:
Volgens mij is dat een rekbare doek? Hou er dan rekening mee dat dit steeds minder comfortabel wordt naarmate je baby zwaarder wordt.
Bij draagdoeken is vooral je knooptechniek belangrijk, dus de doek an sich is dan wel ergonomisch maar het gaat uiteindelijk om de manier van gebruiken ;)
Zondag zagen SaskiaR en ik in het Safaripark een mevrouw lopen met een baby in de doek geknoopt. Face forward. Ik vond het knap.

Moraal van het verhaal: doeken zijn altijd ergonomisch, maar de manier van gebruiken niet altijd.
Roomsnoesdinsdag 16 mei 2017 @ 11:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 10:34 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Zondag zagen SaskiaR en ik in het Safaripark een mevrouw lopen met een baby in de doek geknoopt. Face forward. Ik vond het knap.

Moraal van het verhaal: doeken zijn altijd ergonomisch, maar de manier van gebruiken niet altijd.
Wow das een hele prestatie ja!