abonnement Unibet Coolblue
pi_169717787
Hey allemaal,

Ik zit met een vraagje. Sinds een aantal weken hebben wij in onze huurwoning een nieuwe combi HR ketel (type Remeha Calenta 40L CW 6). In eerste instantie was dit een hele verbetering omdat wij eerst een vrij oude open geiser hadden waar maar een geringe hoeveelheid warm water uit kwam. Met de nieuwe ketel kwam er een stevige straal warm water uit de douche.

Het geval wil helaas dat over de installatie van de ketel een hoop gesteggel is ontstaan met de huisbaas (ik bespaar jullie de details maar het is een venijnige man). Nu is het zo dat wij het weekend weg zijn geweest, en bij terugkomst kwam er ineens een stuk minder warm water uit de douche (ik bedoel met minder warm water het volume, niet de temperatuur). Helaas was door een onhandigheid van onze onderbuurvrouw de huisbaas op de hoogte van onze afwezigheid, en zijn wij bang dat hij wellicht instellingen heeft gewijzigd oid van de ketel puur om ons te sarren. Ik kom er zelf niet uit welke instelling dit zou moeten zijn (pompsnelheid oid?), de temperatuur van het SWW is in elk geval niet gewijzigd, Ook de kraan die aan de ketel zit voor het SWW staat vol open.

Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat in onze afwezigheid er een echt probleem is opgetreden ipv sabotage. Ook als iemand hier een tip of idee over heeft ben ik erg benieuwd wat het zou kunnen zijn en wat er aan gedaan kan worden. Mocht er meer info nodig zijn dan hoor ik dat graag! Alvast bedankt!
pi_169717953
Is er ook minder druk met alleen koud water?
pi_169717995
Nee, koud water lijkt onveranderd, even veel druk als voor het weekend.
pi_169718104
Inlaatcombinatie half dichtgedraaid??
pi_169718132
Is dat het kraantje tussen de ketel en de warmwaterleiding? Die staat namelijk vol open. Waar vind ik de inlaatkraan?
pi_169718167
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 10:46 schreef Exportbier het volgende:
Is dat het kraantje tussen de ketel en de warmwaterleiding? Die staat namelijk vol open. Waar vind ik de inlaatkraan?
Google op inlaatcombinatie
pi_169718372
Gegoogled, die kraan staat vol open. Ik zie wel een imbussleutel gat aan de achterkant, ik weet niet of daar me gerommeld zou kunnen zijn? Is dat veilig om daar aan te draaien?
pi_169718632
Als je een waterballet wilt wel, anders kun je daar beter vanaf blijven.
pi_169718669
Kan de huisbaas in je woning komen?
Hooguit besparende douchekoppen, extra doorstroombegrenzers of kranen geknepen indien instellingen ongewijzigd zijn.

Of vervuilde zeefjes
pi_169736482
Hoofdkraan iets dichtdraaien kan wel invloed hebben op je sww opbrengst, zonder dat het echt merkt met koud water. Of anders ergens de leiding richting de combiketel ingeknepen.
.
pi_169738964
Hoe kan de huisbaas in godsnaam bij de ketel komen als jullie niet thuis zijn? Of huur je een onzelfstandige woonruimte en hangt de ketel in 1 van de gemeenschappelijke ruimten?

De vermindering van warm water kan verschillende oorzaken hebben.

Hoe zit het met het warm water op andere tappunten? In de wastafel en/of in de keuken? Als je daar nu ook een verminderde hoeveelheid warm water hebt, zit het probleem waarschijnlijk in de aanvoer/ketel.

Heb je daar nog steeds veel warm water, dan zit het probleem eerder in vervuiling van de douchekraan en douchekop. Dat kan komen doordat er bij werkzaamheden vuildeeltjes in de leidingen terecht zijn gekomen die zich na enige tijd zijn gaan ophopen op het punt waar een filtertje in de leiding zit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')