abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169716319
registreer om deze reclame te verbergen
101 redenen om borstvoeding te geven

Borstvoedingsorganisaties:
Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
La Leche League
Beide organisaties hebben een GRATIS telefonische informatiedienst.

Handige en betrouwbare sites:
Borstvoeding.com biedt veel informatie over borstvoeding verzorgd door een team van borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoedingservaring.
Het Borstvoedingsforum is een initiatief van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.
Kellymom.com, breastfeeding and parenting Engelstalige site met zeer uitgebreide informatie.

Medicijnen en borstvoeding
Protocol borstvoeding prematuren

Directe links naar veel voorkomende vragen en problemen:
Het belang van goed aanleggen
Tepelproblemen
Spruw
Spruwbehandeling
Kolven
Bewaren, vervoeren en opwarmen van moedermelk; je kolf schoonhouden
Regeldagen
Verstopte melkkanaaltjes en borstontsteking
Borstontsteking te lijf
Borstvoeding en de wet

Telefoonnummer Avent: 0900 101 101 5

De multidisciplinaire borstvoedingsrichtlijn: http://www.richtlijnborstvoeding.nl/
pi_169716329
Hier verder over flestraining en spenen :)
pi_169716368
Wat fijn dat het kolven al zo goed gaat, SQ. En dat een eerste flesje aardig ging.

Hier nog niet geprobeerd, maar morgen is papa thuis en wil ik het een keer proberen. Ze is dan 4,5 week. Van een speen moet ze niks weten in ieder geval, hopelijk gaat fles beter...
pi_169716630
registreer om deze reclame te verbergen
Wij zijn ook vrij snel begonnen met een flesje, maar dat kwam ook omdat ik op een gegeven moment elk uur moest kolven ivm (dreigende) borstontsteking en ik nogal heel moe was :P
Speen vanaf een week of 8 en alleen bij het in slaap vallen.

Bij een eventuele volgende zou ik denk ik ook wel snel oefenen met de fles, maar ik zou denk ik wel langer doorzetten met live-voeden..
Daarover, M dronk altijd met een tepelhoedje. Wanneer ik haar nu probeer aan te leggen met tepelhoedje is het gelukkig geen gebrul meer, maar nu trekt ze steeds het tepelhoedje eraf om erop te 'kauwen' :') Ik had haar laatst na het kolven op mijn borst gelegd (dan heeft ze wat meer grip zeg maar :+) en ze hapte zowaar aan :o Ze schrok er zelf van, want ze liet weer los :+
pi_169717762
T heeft nooit melk uit een flesje gedronken. Of ja, nu soms wel maar nu is het niet meer nodig. Scheelde hier ook dat het niet hoefde, want ik was het eerste jaar thuis..

Ik heb m'n (halve) mijlpaal helemaal gemist, 18 maand bv. Van te voren niet gedacht, maar nu geniet ik er echt van. Vanmorgen T in bed nog even gevoed, en zo nu en dan liet hij los en keek met een grote grijns op z'n gezicht naar me. Dan kan ik nog niet aan stoppen denken...
  donderdag 23 maart 2017 @ 10:57:00 #6
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169718320
Wel of niet oefenen met fles maakte bij ons geen verschil... Kuiken vond alles wel prima, als er maar melk uit kwam. Guppy wordt heeeeeeel boos als hij een fles krijgt. Hij accepteert het (uiteindelijk) wel, maar dan wel alleen maar onder protest ( :') O+).
KuikenGuppy
pi_169718385
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ken het van N. ook niet en dat maakt het wel extra lastig vind ik.

Chanty, ik pm je later even.
pi_169718654
Ja misschien is noud er ook wel zo 1 die uit alles wil en kan drinken hoor. Maar ik kom er liever niet achteraf achter als het niet zo is :P
Daarbij zal hij vanaf 12 weken toch 4 dagen per week uit een fles moeten drinken ;)
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_169721318
Flesjes oefenen, bij tweede na de eerste week (wat flesjes gekolfde melk ivm wat teveel afvallen) niet meer gedaan en de maand voor start kdv flink peentjes gezweet want dusnietdoennee. Op de wendag dronk hij een keer 30 en 15 ml en daarna ging het snel beter gelukkig. Ik geloof dat ze na zes weken aanraden voor het geval de drinktechniek aan de borst nog niet helemaal top is. Bij een natuurtalentje aan de borst is het denk ik lood om oud ijzer wanneer je start.
Fijn JT: 18 mnd bv en genieten :).
Op het moment drinkt mijn kereltje nog maar een paar keer overdag maar wel fanatiek. Hij drinkt vooral goed voor het middagslaapje en laat dan gewoon niet meer los :D. Ikzelf wordt op het moment een beetje kriegel daarvan en maak hem meestal na een tijdje voorzichtig los en leg hem over in zijn bedje. Met een mini zou ik dat niet snel doen, maar he het is nu een grote knul dus als hij meer wil kan hij dat na zijn slaapje prima aangeven :P
  donderdag 23 maart 2017 @ 14:43:18 #10
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169722437
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 11:00 schreef Selvaria het volgende:
Ik ken het van N. ook niet en dat maakt het wel extra lastig vind ik.

Chanty, ik pm je later even.
^O^
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169723396
Flesweigeren; ervaring, check! Tot 4 maanden werd alles geweigerd, toen ging ik werken en dronk W. wel uit de fles, maar minimaal (max 100 ml per flesje, 2 a 3 keer per werkdag). Maar er waren ook dagen dat 'ie echt geen fles moest.. Met 8 maanden had 'ie het helemaal gehad met de fles en schreeuwde hij als 'ie dat ding nog maar zag.

Wat wij deden: op dagen dat een fles echt drama was gaven ze melk uit een cupje. Kreeg hij toch wat binnen. Met 6 maanden kreeg hij fruithap of pap ipv een fles als hij weigerde. Niet ideaal, want ik wilde eigenlijk volledig rapley'en, maar het idee dat 'ie dan toch wat binnen kreeg woog uiteindelijk zwaarder.

Wat hielp bij flessen: andere houdingen proberen. Ik kreeg W. uiteindelijk zo ver dat hij de fles dronk liggend in de box (op het voedingskussen) of in een wipstoel. Op mijn arm/op schoot was drama. Op 't kdv moest 'ie ook in een wipstoel, bij de leidsters op schoot moest 'ie ook echt geen fles.
pi_169770429
The soap continues. :+

Sinds gisteren weer heel veel huilen bij de voeding, vooral aan de linkerkant. Ook komt die tepel vervormd uit haar mond, prikt mijn tsr daar enorm en voelt de borst ook beurs: heel erg pijnlijk. Vandaag de lactatiekundige gebeld van ons kraamzorgbureau (hulde voor 7 dagen per week dienst _O_ ) en die vond het wel erg als spruw klinken. Gaasje gepakt en geprobeerd de witte melkwaas van L.'s tong te vegen. Aangezien haar mondje zo klein is en mijn vinger zo groot ( :+ ) was het moeilijk te beoordelen, maar het leek erop dat het niet weg te vegen was. Op aanraden van de lk heb ik toen de HAP gebeld en man is nu een middeltje tegen spruw aan het ophalen.

Ik hoop zo enorm dat het hierna opgelost is en ze weer rustig kan drinken.
pi_169771829
Oei dat is niet tof! Maar hopelijk lost de behandeling wel het probleem op!
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_169771874
Hebben andere newborns ook standaard krampfeest na elke voeding? Maud had dit nauwelijks dus ik ben niet helemaal zeker wat nou "normaal" is en wanneer ik in actie zou moeten komen.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_169772074
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:35 schreef Stormqueen het volgende:
Hebben andere newborns ook standaard krampfeest na elke voeding? Maud had dit nauwelijks dus ik ben niet helemaal zeker wat nou "normaal" is en wanneer ik in actie zou moeten komen.
De meeste baby's hebben wel in meer of mindere mate krampjes. Is het bij elke voeding raak? Is er een patroon te vinden? Denk je bijvoorbeeld aan overproductie? Of refluxklachten? A. had het erger dan I. en bij toeval kwamen wij erachter dat het een stuk minder was als ik geen melkproducten at/dronk. Nog steeds verdraagt hij slecht koemelk. Dat is iets wat je een dag of 3 zou kunnen uitproberen, als dat krampjes veroorzaakt (of verergert), merk je echt snel verschil. Sterkte, krampjes zijn sowieso klote!
Venus in pocketformaat
Š loveli
pi_169772289
Ja aan melk kan het niet liggen want ik eet nauwelijks zuivel. Ik denk niet dat het echt zorgelijk is maar ben soms wel een uur bezig na een voeding voor ik hem weg kan leggen. Overdag pak ik nu meteen de doek maar om 3 uur 's nachts vind ik het wel pittig :')
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_169772365
Krampjes waren hier compleet over na het stoppen met melkproducten (net als bij dreumes) en thee met theīne. Ik drink helemaal geen koffie, maar het schijnt dat kindjes daar ook heftig op kunnen reageren. Als het echt heel heftig is zou ik het eens overwegen deze producten even achterwege te laten, dan heb je dat in elk geval vast uitgesloten.
pi_169772676
Ik drink alleen water en 1 kopje decaf per dag.
Maar misschien is mijn baby cacao intolerant. Dat kan ik wellicht nog wel proberen want dan valt er veel winst te behalen :')
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_169772793
Eet je sterk eten? Mijn mini reageert erg op knoflook en uien. En thee. Dan was het veel en snel huilen. Nu is ie gewoon blij 😊
pi_169772831
gisteren is jason geboren. meteen aangelegd na een uur huid op huid contact en dat ging meteen goed. nu zijn we een dag verder en doen mijn beide tepels de hele dag zo enorm veel pijn. en als hij aanhapt dan zak ik door de grond net als bij elke teug die hij doet. het is al wel goed opgang en moet ook echt al wegslikken. de kraam heefg vandaag de optie spruw bekeken en besproken maar dat is het niet. ook aanhappen doet hij vrijwel foutloos. is er iets wat ik kan foen aan dat gevoel? heb nu medela tepelcreme om de huid zachter te maken maar dat is natuurlijk niet iets wat op korte termijn werkt..
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
pi_169773744
Bij mij deed het de eerste weken echt zeer, Sam. Alleen bij het aanhappen en de eerste slokken trouwens, daarna ging het weg. Ik denk dat het wel 4-5 weken duurde voordat het pijnloos was.
pi_169774919
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:10 schreef Stormqueen het volgende:
Ik drink alleen water en 1 kopje decaf per dag.
Maar misschien is mijn baby cacao intolerant. Dat kan ik wellicht nog wel proberen want dan valt er veel winst te behalen :')
hoe is je productie?

Heb je overproductie?

Hoe ziet de poep eruit van kleur. Schuimt het? Is het groen groen? Of gewone gelige normale borstboedingsbabypoep?
Schudden voor gebruik
pi_169774998
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 20:16 schreef Sam1993 het volgende:
gisteren is jason geboren. meteen aangelegd na een uur huid op huid contact en dat ging meteen goed. nu zijn we een dag verder en doen mijn beide tepels de hele dag zo enorm veel pijn. en als hij aanhapt dan zak ik door de grond net als bij elke teug die hij doet. het is al wel goed opgang en moet ook echt al wegslikken. de kraam heefg vandaag de optie spruw bekeken en besproken maar dat is het niet. ook aanhappen doet hij vrijwel foutloos. is er iets wat ik kan foen aan dat gevoel? heb nu medela tepelcreme om de huid zachter te maken maar dat is natuurlijk niet iets wat op korte termijn werkt..
zijn je tepels normaliter ook erg gevoelig?

Het kan de eerste tijd met de eerste slokken heftig voelen...
Schudden voor gebruik
pi_169775316
Lastig selvaria, spruw! Hier ook :( herkende het van toen oudste en ik t hadden, dus naar de ha (eerst langs lastige assistente moeten komen :') ), ha zelf vroeg of ik t niet eerst even aan wilde kijken... Nou nee dank u, ze dronk al lastiger dan eerst en om dan nog af te wachten leek mij niet handig...

Heb je wel ook voor jezelf crčme? Dat gaat niet op recept maar moet je gewoon zelf kopen... En ik kreeg van de lactatiekundige t advies om ipv 4x daags een ml te geven, na elke voeding een beetje te geven (en dan 4ml delen door het aantal voedingen per dag, dan weet je hoeveel je moet geven).

SQ elke voeding kramp lijkt me vreselijk! Hier is t af en toe, meestal tussen 17 en 19 op z'n ergst. Was al gestopt met koffie maar dat lijkt niet te helpen (maar las dat spruw ook niet bevorderlijk is voor kramp...)

Sam zijn je tepels niet vervormd na het drinken? Misschien een lactatiekundige om advies vragen?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_169775425
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 21:13 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

zijn je tepels normaliter ook erg gevoelig?

Het kan de eerste tijd met de eerste slokken heftig voelen...
niet echt heel gevoelig ook tijdens de zwangerschap nagenoeg geen last van gehad. zie nu al op naar de volgende voeding. gewoon omdat de pijn non stop aanwezig is. miss iets wat ik tussen de voedingen kan doen om de pijn te verminderen?
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')