Met wel meer soorten vis wordt gefraudeerd.quote:Op donderdag 23 maart 2017 08:36 schreef Spanky78 het volgende:
Jip, komt vaker voor. Overigens wordt er heel veel gefraudeerd met dit soort vis. Dus het kan zomaar zijn dat het geen eens echte 'snapper' is, maar een heel andere soort. Wellicht een soort die eigenlijk op toxines gescreend had moeten worden...
http://time.com/4480426/f(...)-rampant-new-report/
Ik ook niet, eet liefst zeevis uit onze regionen. Maar het laat wel zien wat een enorm schimmige wereld het is. Containers met bevroren filets worden per schip verstuurd en ergens onderweg wordt de boel omgecat naar een andere soort. Een deel wordt vast echt per ongeluk verkeerd gelabeld, een snappersoort die net een andere naam krijgt is voor mij niet zo'n groot probleem. Maar 20% mislabeling duidt op een enorme fraude.quote:Op donderdag 23 maart 2017 08:38 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Met wel meer soorten vis wordt gefraudeerd.
Sowieso koop ik geen vis uit die regio.
Die 20% is van alle vis die er verkocht wordt, bij duurdere en heel dure vissoorten is de kans dat je krijgt wat er opstaat veel kleiner dan dat je wat anders krijgt. Een test in Brussel bij restaurants bleek 96% van de bestelde tonijn wat anders dan tonijn.quote:Op donderdag 23 maart 2017 08:53 schreef Spanky78 het volgende:
. Maar 20% mislabeling duidt op een enorme fraude.
Daarom haal ik graag een wijting van de viskraam. Kost geen drol, ze kunnen me niet iets heel anders verkopen (toegegeven zou ik er verschil met een kleinere schelvis niet zien maar dat is ook prima vis) en smaakt primaquote:Op donderdag 23 maart 2017 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe duurder de vis, hoe groter de kans is dat je wat anders krijgt dan gelabeld
Wijting is dan ook erg lekker. Net als sardines.quote:Op donderdag 23 maart 2017 18:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Daarom haal ik graag een wijting van de viskraam. Kost geen drol, ze kunnen me niet iets heel anders verkopen (toegegeven zou ik er verschil met een kleinere schelvis niet zien maar dat is ook prima vis) en smaakt prima
Waarschijnlijk wordt de meeste roodbaars als red snapper verkocht als ik de cijfers zo bekijkquote:Op donderdag 23 maart 2017 19:04 schreef derLudolf het volgende:
Red Snapper is het tropische broertje van de roodbaars lees ik net. Ook lekkere vis, onlangs voor het eerst gegeten. Ook niet heel duur
En verse makreel, heerlijk!quote:Op donderdag 23 maart 2017 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wijting is dan ook erg lekker. Net als sardines.
Kost geen drol en is verrukkelijk. Gebakken wijting, gegrillde sardines, kan je me voor wakker maken.
Ook lekker, een hollandse nieuwe in het beslag van de lekkerbek gebakken, jum. Net als gerookte hollandse nieuwe.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |