abonnement Unibet Coolblue
pi_169715930
quote:
Dringend advies aan kabinet: kinderarmoede daalt niet, roer moet echt om

VANDAAG, 03:17BINNENLAND, ECONOMIE

Ondanks forse inspanningen van de overheid en van maatschappelijke organisaties lukt het niet om armoede onder kinderen terug te dringen. Het beleid moet drastisch veranderen. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een advies aan het toekomstige kabinet.

De armoede onder Nederlandse kinderen is structureel, zegt de SER. Het aantal kinderen dat in armoede leeft, daalt niet, ondanks allerlei initiatieven van verschillende organisaties. Andere landen lukt het wel om kinderen uit armoede te halen.

In 2014 leefden in Nederland 378.000 kinderen in armoede; dat is één op de negen. Gezinnen die onder de armoedegrens zitten die de SER hanteert, hebben geen geld voor bijvoorbeeld een laptop, schoolreisjes of lidmaatschap van een sportclub.

SER hanteert zogenoemde Niet-veel-maar-toereikend budget van het SCP

NETTO MAANDBEDRAG IN EURO
Alleenstaande 1063
Paar 1 kind 1780
Paar 2 kinderen 2000
Paar 3 kinderen 2190
Eenoudergezin 1 kind 1410
Eenoudergezin 2 kinderen 1610
Eenoudergezin 3 kinderen 1870

Werkende minima

Opmerkelijk is dat de meerderheid van de arme kinderen opgroeit in een autochtoon tweeoudergezin, waarbij ten minste één van de ouders werkt. Dit zijn meestal 'werkende minima': mensen met tijdelijk werk, in kleine deeltijdbanen of zzp'ers die moeilijk kunnen rondkomen.

"We zien dat ouders soms te weinig verdienen aan hun werk", zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. "Daar komt bij dat deze ouders te weinig gebruikmaken van de voorzieningen die er zijn en dat een deel ook nog te maken heeft met schulden. De overheid doet aan die drie dingen nu apart wel iets, maar niet aan het geheel."

Aanbod ingewikkeld

Meer dan de helft van de gemeenten biedt arme gezinnen 'kindpakketten' aan. Steun in natura, zoals gratis abonnementen en lidmaatschappen. Maar de werkende minima worden nauwelijks bereikt.

Volgens het adviesorgaan is het aanbod te complex en zijn de aanvraagprocedures ingewikkeld. Gemeenten zouden de procedures simpeler moeten maken, onder meer door het taalniveau te verlagen. Hamer: "Want nu komt de hulp vaak niet terecht bij de kinderen die het zo hard nodig hebben."

Gevolgen van armoede bij kinderen:

- op korte termijn: minder welbevinden en sociale uitsluiting.

- op middellange termijn: lagere schoolprestaties en probleemgedrag.

- op lange termijn: verhoogde kans op armoede en sociale uitsluiting op volwassen leeftijd.
Stress


Ook moet in het armoedebeleid meer aandacht komen voor nieuwe inzichten vanuit de psychologie. Hulpverleners zouden meer rekening kunnen houden met de gevolgen van armoede op het gedrag en oplossend vermogen van mensen. Armoede leidt bijvoorbeeld vaak tot stress en tot het 'wegstoppen' van de financiële problemen.

Als het aan de SER ligt, worden ook scholen verplicht om te helpen bij het signaleren van armoede. Ze moeten ouders ondersteunen bij het vinden van hulp. Bovendien zouden scholen gezond eten moeten verstrekken en kinderen moeten leren hoe ze verantwoord met geld omgaan.

Effectief armoedebeleid loont, zegt de raad. Met name het investeren in kinderen heeft positieve effecten op hun ontwikkeling. Zo vinden kinderen uit arme gezinnen die goede ondersteuning krijgen later makkelijker een baan en doen ze minder vaak een beroep op de zorg.

http://nos.nl/artikel/216(...)er-moet-echt-om.html
En dit past hier ook wel. Steeds meer huurders in armoede.

quote:
Huurverhoging leidt tot stijgende armoede onder huurders

Betalingsrisico is groot onder jongeren en mensen rond het sociaal minimun

Ruim een half miljoen huurders hadden in 2015 een 'betaalrisico', zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dat betekent dat hun besteedbare inkomen te laag is voor hun woonlasten en minimale uitgaven voor levensonderhoud.

Door: Koen Haegens 22 maart 2017, 10:00

De armoede onder huurders is bovendien hardnekkiger geworden. Van de mensen die in 2012 een betaalrisico hadden, kampte de helft daar drie jaar later nog altijd mee. Voorheen gold dat slechts voor eenderde.

PBL-onderzoeker Frans Schilder wijt de problemen aan een combinatie van factoren. 'Het huurbeleid van het afgelopen kabinet speelt een rol, maar ook de crisis en persoonlijke gebeurtenissen, van scheiding tot baanverlies.'

Waar huizenbezitters de afgelopen jaren profiteerden van een steeds lagere hypotheekrente, zaten huurders in de hoek waar de klappen vallen. Sinds 1 juli 2013 mogen huren harder stijgen dan de inflatie. Dat doen ze ook: in 2013 en 2014 gingen de huren omhoog met respectievelijk 4,7 en 4,4 procent. Tegelijkertijd daalde het netto besteedbare inkomen. Huurders gingen er tussen 2009 en 2015 met gemiddeld 9 procent op achteruit.

Het betalingsrisico blijkt vooral groot bij mensen rond het sociaal minimum en onder jongeren. 'Die laatste groep heeft als toetreders tot de huursector ook het meeste last van stijgende woonlasten', zegt Schilder. De gemiddelde huurverhoging bij woningen die van bewoner wisselden, bedroeg in het recordjaar 2013 maar liefst 15,6 procent.



De cijfers van het PBL hebben betrekking op de magerste huurjaren. Maar Schilder denkt niet dat de problemen snel zullen verdwijnen. Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, vreest hetzelfde. 'Positief is dat sinds 2015 de huren veel minder hard stijgen', laat een woordvoerder weten. 'Tegelijkertijd zien we ook de inkomens aantrekken. Maar niet iedereen profiteert daarvan.'

Om de huurders te ontlasten is hoe dan ook meer nodig, stelt Marcel Trip van de Woonbond. 'Wij zien een steeds groter deel van onze achterban in de financiële problemen komen', zegt hij. 'Twee jaar geleden hebben we afspraken met de woningcorporaties gemaakt om een rem te zetten op de huurstijgingen. Maar daarmee maak je de huurverhogingen van de crisisjaren nog niet ongedaan. Wil je de armoede echt bestrijden, dan moeten de huren omlaag.' Ook zal er veel meer gebouwd moeten worden, benadrukt Trip. De vraag blijft stijgen: van vluchtelingen tot ouderen die langer op zichzelf moeten blijven wonen.

Al die wensen staan of vallen met de omstreden verhuurdersheffing. Alleen als een nieuw kabinet daarin het mes durft te zetten, benadrukken huurders en verhuurders eendrachtig, krijgen woningcorporaties weer ruimte voor extra investeringen of lagere huren.

http://www.volkskrant.nl/(...)r-huurders~a4477248/
Zoals het nu lijkt gaan VVD, D66 en het CDA de kern vormen van een nieuw kabinet. Al deze partijen willen denivelleren wanneer je afgaat op de doorrekening van hun verkiezingsprogramma's door het CPB. Dat belooft op voorhand niet veel goeds voor mensen die nu te maken hebben met armoede. Het advies van de SER aan het toekomstige kabinet om dringend wat aan de armoede onder kinderen te doen zal verwacht ik aan dovemansoren gericht zijn. Want wanneer je maatregelen voorstaat als geen vakantiegeld meer voor bijstandgerechtigden (VVD) en je de verhuurdersheffing niet wilt aanpakken en flex wel prima vindt dan heeft de armoedebestrijding niet bepaald je prioriteit. En daarbij speelt natuurlijk ook mee dat de mensen die in armoede verkeren niet bepaald de achterban van deze rechtse partijen vormen. De framing zal wel weer gericht worden op eigen verantwoordelijkheid zodat de context van deze problematiek gemarginaliseerd wordt.
En gelukkig voor die partijen is er in nood nog altijd de afleidingsmogelijkheid het oeverloos zeuren over identiteit. Een veel belangrijker onderwerp dan armoede natuurlijk (afgaande op de lijsttrekkersdebatten). ;)
pi_169715969
Misschien eens wat minder geld uitgeven aan vrouwen en drank, stelletje paupers.
<hr>
pi_169715993
Gezinnen die onder de armoedegrens zitten die de SER hanteert, hebben geen geld voor bijvoorbeeld een laptop, schoolreisjes of lidmaatschap van een sportclub.

De armoedegrens wordt steeds dichterbij gehaald!
Armoede is het niet hebben van primaire levensbehoeften, zoals eten, drinken, kleding en onderdak.
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:27:30 #4
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169716079
Gelukkig gaat dat de aankomende kabinetsperiode wel goed komen ;(
pi_169716249
Niet met geld om kunnen gaan :')
AMG heten en dan een Volvo rijden...
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:50:03 #6
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716310
Hoezo meer geld voor onderwijs, wegen en defensie? In Afrika, daar hebben ze pas geen defensie.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:50:04 #7
309673 Yogaflame
Haters gaan Haten
pi_169716312
Fucking paupers, als je geen geld hebt moet je gewoon dood :') mensen met minder dan een ton op spaar zijn vies en een blaag op onze mooie samenleving, en de armoedegrens is bullshit. :') Vieze stinkpaupers die minder dan 2x modaal verdienen, ze moeten gewoon minder shag roken en bier zuipen. Vooral die pauperkinderen, met hun telefoons en schoolboeken en zo, ga werken kutplebs. Bah. Of ga dood of zo. :')

(Ben ik nu ook stoer op Fok? *O* )
Don't sweat the petty things and don't pet the sweaty things.
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:50:43 #8
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716315
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:43 schreef -AMG- het volgende:
Niet met geld om kunnen gaan :')
Geef mensen meer geld en ze gaan er beter mee om.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:52:42 #9
66825 Reya
Fier Wallon
pi_169716345
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:50 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Geef mensen meer geld en ze gaan er beter mee om.
Vraag dat Winston Bogarde maar.
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:53:16 #10
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169716357
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:50 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Geef mensen meer geld en ze gaan er beter mee om.
Nee geloof ik niets van.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:54:25 #11
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_169716371
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:50 schreef Klopkoek het volgende:
Hoezo meer geld voor onderwijs, wegen en defensie? In Afrika, daar hebben ze pas geen defensie.
Kapitein scheurbuik en de aids brigade beschermen het continent met Somalische piraten, Ethiopische ebola en Robert Mugabe :')
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:58:48 #12
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716416
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:53 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

Nee geloof ik niets van.
Het omgekeerde is ook het geval gebleken: pak 30% af en ze gaan met het restant slechter om.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 maart 2017 @ 08:59:24 #13
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716421
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:52 schreef Reya het volgende:

[..]

Vraag dat Winston Bogarde maar.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169716422
Kinderarmoede is niet meer dan logisch. Toen ik nog een kind was had ik geen cent te makken,ik kreeg tien gulden zakgeld per maand. Daar kun je een handvol snoepjes voor kopen en wat speelgoed.

Dat gezegd hebbende, een kind hoeft niet veel geld aangezien het ook nauwelijks kosten heeft. Kinderen hebben geen hypotheek, geen zorgverzekering, geen eigen aanschaf van kleding etc.

Kinderarmoede is normaal en moet normaal blijven!!!
  donderdag 23 maart 2017 @ 09:00:18 #15
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716435
quote:
6s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:52 schreef Reya het volgende:

[..]

Vraag dat Winston Bogarde maar.
Neuh, vraag het Rutger Bregman. Onder andere.

Armoede maakt dom en misvormd het brein. Kost welvaart.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 maart 2017 @ 09:08:40 #16
309673 Yogaflame
Haters gaan Haten
pi_169716548
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 09:00 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Neuh, vraag het Rutger Bregman. Onder andere.

Armoede maakt dom en misvormd het brein. Kost welvaart.
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150720115142.htm

Dit dus. MAAR FUCK DIE RANZIGE PLEBS MET HUN ARMOEDE EN HUN SCHULTENBRAU :(
Don't sweat the petty things and don't pet the sweaty things.
  donderdag 23 maart 2017 @ 09:13:09 #17
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169716612
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:58 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het omgekeerde is ook het geval gebleken: pak 30% af en ze gaan met het restant slechter om.
En dat heeft enkel op gekregen geld of ook verdiend geld?
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  donderdag 23 maart 2017 @ 09:33:04 #18
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169716905
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 09:13 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

En dat heeft enkel op gekregen geld of ook verdiend geld?
Allebei, alhoewel het effect voor 'verdiend' geld groter is (als het als 'verdiend' wordt ervaren).

Maar goed, de tijd dat er werd gestreefd naar volledige werkgelegenheid is alweer even geleden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 23 maart 2017 @ 15:13:05 #19
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169723054
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 09:08 schreef Yogaflame het volgende:

[..]

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150720115142.htm

Dit dus. MAAR FUCK DIE RANZIGE PLEBS MET HUN ARMOEDE EN HUN SCHULTENBRAU :(
Hier nog een goed stukje.

http://www.parool.nl/opin(...)itsluiting~a4477977/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169723141
Is hier nog geen reactie geweest dat armoede in Nederland niets voorstelt, dat iedereen het er zelf naar gemaakt heeft en niemand het recht heeft op andermans centen te leven? Grappig; normaal worden zulke clichés binnen zo'n 5 minuten uitgespuwd.

Dit gaat de komende jaren niets veranderen. Het volgende kabinet zal de laagste inkomens totaal niet als prioriteit hebben.
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
pi_169723196
Misschien moeten mensen die al weinig geld hebben eerst eens hun leven op de rails zetten voordat ze kinderen krijgen. Natuurlijk geldt net zo goed dat er veel allochtonen in de armere regionen zitten en die meer dan gemiddelde aantallen kinderen krijgen.

Kortom: meer anticonceptie en niet zo zeiken.
Whatever...
pi_169723242
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:20 schreef Spanky78 het volgende:
Misschien moeten mensen die al weinig geld hebben eerst eens hun leven op de rails zetten voordat ze kinderen krijgen. Natuurlijk geldt net zo goed dat er veel allochtonen in de armere regionen zitten en die meer dan gemiddelde aantallen kinderen krijgen.

Kortom: meer anticonceptie en niet zo zeiken.
_O- Dat men zoiets over een relatieve ver-van-hun-bed-show als overbevolking in Afrika zeggen is al redelijk lachwekkend, maar om in Nederland voor meer anticonceptie te pleiten..
"We do not measure a culture by its output of undisguised trivialities, but by what it claims as significant"
Neil Postman - Amusing Ourselves to Death
pi_169723320
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:23 schreef keste010 het volgende:

[..]

_O- Dat men zoiets over een relatieve ver-van-hun-bed-show als overbevolking in Afrika zeggen is al redelijk lachwekkend, maar om in Nederland voor meer anticonceptie te pleiten..
Ga gewoon eens een programma als: vier handen op een buik kijken. Daar helpt echt niets tegen, zulke domheid en luiheid. Dat is zeker niet de volledige groep, maar absoluut een flink deel.

Juist de slechtste wijken van Nederland zijn behoorlijk kinderrijk. Misschien moeten mensen ook eens nadenken voordat ze een kind uitpoepen.

Er zijn gewoon veel mensen die niets kunnen en willen maken van hun leven. Ik zou zeggen, zorg dat er in ieder geval niets aan school betaald hoeft te worden zodat die kinderen het later zelf beter kunnen doen. Zorg dat ouders hun uitkering pas krijgen nadat vaste kosten eraf zijn gehaald en zorg dat ze desnoods onder bewind komen.

Dat betekent niet zuipen, roken, geen iphones of auto's voor de tokkies. Ach wat zielig.
Whatever...
pi_169723529
Eigen verantwoordelijkheid van de ouders.
  donderdag 23 maart 2017 @ 15:51:09 #25
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_169723691
Zetten die gasten nu echt een latop en lidmaatschap sportclub op een lijn???!!! _O- _O- _O-
  donderdag 23 maart 2017 @ 16:25:23 #26
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169724119
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ga gewoon eens een programma als: vier handen op een buik kijken. Daar helpt echt niets tegen, zulke domheid en luiheid. Dat is zeker niet de volledige groep, maar absoluut een flink deel.

Juist de slechtste wijken van Nederland zijn behoorlijk kinderrijk. Misschien moeten mensen ook eens nadenken voordat ze een kind uitpoepen.

Er zijn gewoon veel mensen die niets kunnen en willen maken van hun leven. Ik zou zeggen, zorg dat er in ieder geval niets aan school betaald hoeft te worden zodat die kinderen het later zelf beter kunnen doen. Zorg dat ouders hun uitkering pas krijgen nadat vaste kosten eraf zijn gehaald en zorg dat ze desnoods onder bewind komen.

Dat betekent niet zuipen, roken, geen iphones of auto's voor de tokkies. Ach wat zielig.
Dit is feitenvrij geleuter. Laagopgeleiden blijven vaker kinderloos dan middelbaar en hoger opgeleiden.

Daar komt nog bij dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen kindertal en materiële welvaart. Zo is het historisch altijd geweest en is het nog steeds.

Verlaag het minimumloon met 20% en je kunt er vergif op in nemen dat het kindertal stijgt.

Negeer ook maar lekker het wetenschappelijk onderzoek over armoede en hersenactiviteit.

Dat hele riedeltje van eigen verantwoordelijkheid draagt er juist toe bij dat de overlevers meerdere kinderen nemen. Het is voor afrikanen niet irrationeel maar juist 'verstandig' om dat zo te doen. De Afrikaanse Spanky staat namelijk aan de zijlijn toe te kijken en zal bij tegenslag roepen "had je maar kinderen moeten grootbrengen".

Nare sfeer in Nederland. Een sfeer van elkaar naar beneden trappen
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169724899
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 16:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is feitenvrij geleuter. Laagopgeleiden blijven vaker kinderloos dan middelbaar en hoger opgeleiden.

Daar komt nog bij dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen kindertal en materiële welvaart. Zo is het historisch altijd geweest en is het nog steeds.

Verlaag het minimumloon met 20% en je kunt er vergif op in nemen dat het kindertal stijgt.

Negeer ook maar lekker het wetenschappelijk onderzoek over armoede en hersenactiviteit.

Dat hele riedeltje van eigen verantwoordelijkheid draagt er juist toe bij dat de overlevers meerdere kinderen nemen. Het is voor afrikanen niet irrationeel maar juist 'verstandig' om dat zo te doen. De Afrikaanse Spanky staat namelijk aan de zijlijn toe te kijken en zal bij tegenslag roepen "had je maar kinderen moeten grootbrengen".

Nare sfeer in Nederland. Een sfeer van elkaar naar beneden trappen
Dit is helemaal geen feitenvrij geleuter.

https://www.cbs.nl/NR/rdo(...)/2008k2b15p32art.pdf

In nederland krijgen hoger opgeleiden minder kinderen. En ook later. Wat je zegt is dus gewoon niet waar. En hoogopgeleiden zijn ook vaker kinderloos. In nederland heeft dat niets te maken met het feit dat die kinderen een oudedagsvoorziening zijn. Mensen denken gewoon niet na. En het feit dat zij niet nadenken, is dat dan ineens mijn schuld, waarom moet ik daarvoor opdraaien?

Niet alles is eigen verantwoordelijkheid, maar het krijgen van een kind voordat je er financieel/economisch en ook als mens klaar voor bent schaar ik daar wel onder. Juist de mensen die dit niet doen, worden armer omdat ze minder kunnen werken of veel geld kwijt zijn aan kinderopvang en de algemene kosten die omhoog gaan. Zoals mijn oma zei: wie zijn billen brandt, mag op de blaren zitten.

De afrikaanse Spanky is niet representatief voor Nederland, dus haal die er maar helemaal niet bij.

Naar beneden trappen is iets dat erg makkelijk gezegd wordt, zeker voor een land met een van de beste sociale systemen ter wereld. Vertel maar tegen spanky in Afrika dat hier iedereen die geen fuck uitvoert bijstand kan krijgen, in rpincipe voldoende voor een zuinig en spartaans leven. Met toegang tot zorg, onderwijs en met toegang tot alle faciliteiten die er zijn in dit land.
Whatever...
  donderdag 23 maart 2017 @ 18:33:42 #28
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169726349
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 17:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit is helemaal geen feitenvrij geleuter.

https://www.cbs.nl/NR/rdo(...)/2008k2b15p32art.pdf

In nederland krijgen hoger opgeleiden minder kinderen. En ook later. Wat je zegt is dus gewoon niet waar. En hoogopgeleiden zijn ook vaker kinderloos.
Je deed wel aan feitenvrij gebazel omdat je deed voor komen alsof er enorme verschillen zijn tussen laag en hoogopgeleiden. Alsof laagopgeleiden gemiddeld 3 kinderen krijgen en hoogopgeleiden anderhalf kind. Dat is niet zo.

Ik kan je echter wel garanderen dat als je de inkomsten met 30% naar beneden schroeft dat dan het kindertal razendsnel toe neemt. Die relatie is meerdere malen keihard bewezen.

Dat wordt trouwens ook bewezen door de CBS cijfers:

https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)aar-opleidingsniveau

Laagopgeleide mannen blijven vaak kinderloos. Bij laagopgeleide vrouwen is het gat geslonken, en dat komt door de (toentertijd) toegenomen welvaart en sociale voorzieningen, alsmede de betere rechtspositie voor vrouwen (pre-Baudet ;) ). 'Gratis geld' helpt wel degelijk, en het helpt een land vooruit. Sowieso is het rancuneus gebazel want het echte 'gratis geld' zit ergens anders.

quote:
In nederland heeft dat niets te maken met het feit dat die kinderen een oudedagsvoorziening zijn.
Dat heeft er wel degelijk mee te maken, net zoals dat carriere perspectief een rol speelt.

quote:
Naar beneden trappen is iets dat erg makkelijk gezegd wordt, zeker voor een land met een van de beste sociale systemen ter wereld. Vertel maar tegen spanky in Afrika dat hier iedereen die geen fuck uitvoert bijstand kan krijgen, in rpincipe voldoende voor een zuinig en spartaans leven. Met toegang tot zorg, onderwijs en met toegang tot alle faciliteiten die er zijn in dit land.
Acht jaar geleden toonde Marcel van Dam al reeds aan dat de Nederlandse verzorgingsstaat niet zoveel meer af week van die in het Verenigd Koninkrijk. Hij kreeg prijzen voor correct feitengebruik. Dat Nederland er niet meer bovenuit springt blijkt ook uit het world happiness report.

Ik kan je ook deze twee linkjes aanbevelen:
https://economielinks.wor(...)gezonde-levensstijl/
http://www.joop.nl/opinie(...)eleide-is-geen-keuze
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169727580
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 18:33 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Je deed wel aan feitenvrij gebazel omdat je deed voor komen alsof er enorme verschillen zijn tussen laag en hoogopgeleiden. Alsof laagopgeleiden gemiddeld 3 kinderen krijgen en hoogopgeleiden anderhalf kind. Dat is niet zo.

Ik kan je echter wel garanderen dat als je de inkomsten met 30% naar beneden schroeft dat dan het kindertal razendsnel toe neemt. Die relatie is meerdere malen keihard bewezen.

Dat wordt trouwens ook bewezen door de CBS cijfers:
[ afbeelding ]
https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)aar-opleidingsniveau

Laagopgeleide mannen blijven vaak kinderloos. Bij laagopgeleide vrouwen is het gat geslonken, en dat komt door de (toentertijd) toegenomen welvaart en sociale voorzieningen, alsmede de betere rechtspositie voor vrouwen (pre-Baudet ;) ). 'Gratis geld' helpt wel degelijk, en het helpt een land vooruit. Sowieso is het rancuneus gebazel want het echte 'gratis geld' zit ergens anders.

[..]

Dat heeft er wel degelijk mee te maken, net zoals dat carriere perspectief een rol speelt.

[..]

Acht jaar geleden toonde Marcel van Dam al reeds aan dat de Nederlandse verzorgingsstaat niet zoveel meer af week van die in het Verenigd Koninkrijk. Hij kreeg prijzen voor correct feitengebruik. Dat Nederland er niet meer bovenuit springt blijkt ook uit het world happiness report.

Ik kan je ook deze twee linkjes aanbevelen:
https://economielinks.wor(...)gezonde-levensstijl/
http://www.joop.nl/opinie(...)eleide-is-geen-keuze
Jammer dat je eigen cbs bron bewijst dat je uit je nek lult:

quote:
Vrouwen
Bij de vrouwen is er een sterke positieve relatie tussen opleidingsniveau en kinderloosheid. Het aandeel kinderloze vrouwen neemt toe met de hoogte van het opleidingsniveau. In de jongste generatie zijn de aandelen kinderloosheid voor hoog-, middelbaar- en laagopgeleide vrouwen respectievelijk 27, 19 en 15 procent. Opvallend is dat het aandeel kinderloze hoogopgeleide vrouwen voor beide generaties gelijk is gebleven, terwijl het aandeel kinderlozen bij middelbaar en laag opgeleiden is toegenomen (grafiek 2). Daardoor zijn de verschillen in kinderloosheid tussen de opleidingsniveaus van vrouwen afgenomen.

Mannen
Bij mannen is de relatie tussen opleiding en kinderloosheid veel minder duidelijk. In tegenstelling tot de vrouwen, zijn de aandelen kinderloze mannen voor de drie opleidingsniveaus nagenoeg gelijk. In het oudste cohort hebben middelbaaropgeleide mannen met 15 procent het laagste aandeel kinderloosheid. Dit is maar iets lager dan bij de andere opleidingsniveaus. In het cohort 1960-1964 is het aandeel kinderloze mannen bij alle opleidingsniveaus toegenomen, maar nu hebben hoogopgeleide mannen de laagste kinderloosheid. In dit cohort is de relatie tussen opleiding en kinderloosheid tegengesteld aan die bij vrouwen. Hier geldt: hoe hoger het opleidingsniveau van mannen, hoe lager de kinderloosheid.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-03-2017 19:31:42 ]
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:07:02 #30
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169728451
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 19:29 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Jammer dat je eigen cbs bron bewijst dat je uit je nek lult:

[..]

Ja dus? Het vetgedrukte dat ik zei klopt gewoon. Het gat tussen laag en hoogopgeleide vrouwen is geslonken.

Hier nog een artikel voor jullie.
https://www.groene.nl/artikel/werken-of-wegwezen
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169728699
Wat een natte wind klopkoek.
Whatever...
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:18:36 #32
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_169728810
Waar kan ik geld storten? Ik wil graag dat elk arm kindje een laptop krijgt!
pi_169728823
Een gezin met drie kinderen met 2190 netto is dus arm volgens deze definitie. Dat is een gezin met een verpleegkundige of agent en een thuisblijver of twee parttimers bijvoorbeeld. Ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat je daarmee arm bent. Ja, het is goed budgetteren. Maar arm?
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:25:29 #34
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169729044
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:15 schreef Spanky78 het volgende:
Wat een natte wind klopkoek.
Leuk dat soort kreten maar wat is er fout aan? Dat het gat in kindertal kromp is gewoon juist.

Ondertussen worden hier de meest debiele kreten gedaan en hele groepen gedemoniseerd met stigmatiserende borreltafelpraat.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169729206
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:19 schreef MevrouwPuff het volgende:
Een gezin met drie kinderen met 2190 netto is dus arm volgens deze definitie. Dat is een gezin met een verpleegkundige of agent en een thuisblijver of twee parttimers bijvoorbeeld. Ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat je daarmee arm bent. Ja, het is goed budgetteren. Maar arm?
Nja, dat mag je van klopkoek niet vinden. Want dan trap je naar onderen.

Overigens zijn we in Nederland zo genivelleerd dat je pas wat meer geld overhoudt als je meer dan 2x modaal verdient.
Whatever...
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:43:14 #36
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169729758
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nja, dat mag je van klopkoek niet vinden. Want dan trap je naar onderen.

Overigens zijn we in Nederland zo genivelleerd dat je pas wat meer geld overhoudt als je meer dan 2x modaal verdient.
Om te beginnen krijgt een beginnend agent al 1800 euro netto zonder loontoeslagen of andere extra's. Laat staan een agent die eenmaal drie kinderen heeft.

Je mag het wel zeggen maar die haatpraat moet ook af en toe ontmaskerd worden. Niet altijd, soms.

En ja, dit zijn inderdaad als de landwerkers die op de horigen trappen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  † In Memoriam † donderdag 23 maart 2017 @ 21:21:00 #37
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_169731000
quote:
NETTO MAANDBEDRAG IN EURO
Alleenstaande 1063
Hoe dan?
Carpe Libertatem
  donderdag 23 maart 2017 @ 21:22:34 #38
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169731041
quote:
15s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:21 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Hoe dan?
Wat dacht je van gestegen GWL en huren... Om daar maar mee te beginnen. Gestegen onderwijskosten en voeding.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  † In Memoriam † donderdag 23 maart 2017 @ 21:22:54 #39
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_169731051
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:43 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Om te beginnen krijgt een beginnend agent al 1800 euro netto zonder loontoeslagen of andere extra's. Laat staan een agent die eenmaal drie kinderen heeft.
Wellicht moet die agent dan eerst even nadenken voor hij drie kinderen neemt.
Carpe Libertatem
  † In Memoriam † donderdag 23 maart 2017 @ 21:24:39 #40
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_169731096
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:22 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wat dacht je van gestegen GWL en huren... Om daar maar mee te beginnen.
Ik bedoel dat het laag is. Zou daar zelf echt nooit van je lang zal ze leven rond van kunnen komen.
Carpe Libertatem
pi_169738709
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:20 schreef Spanky78 het volgende:
Misschien moeten mensen die al weinig geld hebben eerst eens hun leven op de rails zetten voordat ze kinderen krijgen. Natuurlijk geldt net zo goed dat er veel allochtonen in de armere regionen zitten en die meer dan gemiddelde aantallen kinderen krijgen.

Kortom: meer anticonceptie en niet zo zeiken.
Wat een onzin, men kan toch goed zien, dat de rijken veel fieken. Als de armen zouden mogen fieken, waren er wel meer mooie intelligente vrouwen en mannen om van te genieten. Dan was er niet zo'n lastig dom lelijk volk.
  vrijdag 24 maart 2017 @ 06:42:26 #42
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_169738735
Zoals te verwachten allemaal FOK!ers die vinden dat de armoede grens veel te hoog wordt gelegd.

Het is hier geen Afrika. Als je puur kijkt naar Nederland (wat je zou moeten doen in dit geval) is armoede inderdaad als je als kind niet goed mee kan draaien in de maatschappij. Ja een laptop of telefoon zou in sommige arme delen van Afrika inderdaad een luxe zijn, maar daar zijn we niet he. Betekent dus niet dat die kinderen niks te klagen hebben.

Uiteindelijk heeft niemand er wat aan als je allemaal onderontwikkelde mensen hebt in je samenleving met een achterstand.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 24 maart 2017 @ 06:52:53 #43
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_169738763
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 20:19 schreef MevrouwPuff het volgende:
Een gezin met drie kinderen met 2190 netto is dus arm volgens deze definitie. Dat is een gezin met een verpleegkundige of agent en een thuisblijver of twee parttimers bijvoorbeeld. Ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat je daarmee arm bent. Ja, het is goed budgetteren. Maar arm?
Met drie kinderen moet je(regels zijn regels) naar een grotere = duurdere huurwoning en je verdient teveel voor huurtoeslag. Drie kinderen brengen meer kosten met zich mee, o.a. voor school. Juist omdat je werkt val je buiten allerlei subsidieregelingen. Als zzper kun je het nog zwaarder hebben, omdat er geen werkgever is die meebetaalt en je nietvan werk verzekerd bent.
Bovendien is het sociaal minder acceptabel om je kinderen oude, tweedehands kleren aan te trekken (zoal 40 jaar terug normaal was). En een pc hebben ze voor school nodig, dat is allang geen luxe meer.
Ik neem aan dat kinderbijslag is meeberekend in het maandbedrag, het is niet 100% loon.

Heel veel armoede onder lage lonen komt juist doordat je niet zelf kunt beslissen hoe je je geld besteedt, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar naar een goedkopere woning verhuizen en dat heeft toch echt met politiek te maken. Huisvesting zou maximaal 25% van je inkomen mogen kosten, maar door de verziekte woningmarkt zitten mensen daar al heel snel boven. Eigen risico in de zorg, bam, een heel besteedbaar maandinkomen naar de vaantjes en dan heb je mazzel als verder alles vergoed wordt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lunatiek op 24-03-2017 07:00:26 ]
  vrijdag 24 maart 2017 @ 10:36:34 #44
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169741033
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169742942
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 06:52 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Met drie kinderen moet je(regels zijn regels) naar een grotere = duurdere huurwoning en je verdient teveel voor huurtoeslag. Drie kinderen brengen meer kosten met zich mee, o.a. voor school. Juist omdat je werkt val je buiten allerlei subsidieregelingen. Als zzper kun je het nog zwaarder hebben, omdat er geen werkgever is die meebetaalt en je nietvan werk verzekerd bent.
Bovendien is het sociaal minder acceptabel om je kinderen oude, tweedehands kleren aan te trekken (zoal 40 jaar terug normaal was). En een pc hebben ze voor school nodig, dat is allang geen luxe meer.
Ik neem aan dat kinderbijslag is meeberekend in het maandbedrag, het is niet 100% loon.

Heel veel armoede onder lage lonen komt juist doordat je niet zelf kunt beslissen hoe je je geld besteedt, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar naar een goedkopere woning verhuizen en dat heeft toch echt met politiek te maken. Huisvesting zou maximaal 25% van je inkomen mogen kosten, maar door de verziekte woningmarkt zitten mensen daar al heel snel boven. Eigen risico in de zorg, bam, een heel besteedbaar maandinkomen naar de vaantjes en dan heb je mazzel als verder alles vergoed wordt.
En waarom betalen die mensen dan zoveel belasting? Omdat we een enorm systeem hebben opgetuigd waar we geld rondpompen.

Laten we. Dat nu eens afschaffen en ipv tig oneerlijke, fraudegevoelige en dure teruggavesystemen te hebben mensen die werken gewoon minder belasting te laten betalen en in de uitkeringen alles verrekenen.

Dan besparen we miljarden aan dure uitvoering, fraude en pakken ongelijkheid ook meteen aan. Want nu is degene die de weg weet in het systeem spekkoper.

Als we daarnaast basisvoorzieningen ook echt gratis cq. Goedkoop houden, dus geen schoolgeld/bijdrage, boeken gratis, studiebeurzen weer terug en collegegeld enorm verlagen voor Nederlandse staatsburgers dan zijn de kinderen al een stuk beter af.
Whatever...
pi_169742973
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 06:24 schreef torentje het volgende:

[..]

Wat een onzin, men kan toch goed zien, dat de rijken veel fieken. Als de armen zouden mogen fieken, waren er wel meer mooie intelligente vrouwen en mannen om van te genieten. Dan was er niet zo'n lastig dom lelijk volk.
Dit is echt met stip de allerdomste opmerking van dit topic... Ik heb bewijs geleverd een stukje terug.

Ga dat lezen, als je tenminste in staat bent om dergelijke stukken te begrijpen. Gezien jouw opmerking twijfel ik daaraan.
Whatever...
  vrijdag 24 maart 2017 @ 13:30:26 #47
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169744081
quote:
15s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:22 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Wellicht moet die agent dan eerst even nadenken voor hij drie kinderen neemt.
Dat vooruit plannen wordt steeds meer een opgave in een steeds flexibelere, onzekere en vluchtigere arbeidsmarkt. Je moet welhaast een econometrist of medewerker bij een gokbedrijf zijn om de risico's goed in te schatten.

Laten we ook niet doen alsof de lagere inkomens het patent hebben op 'domme' en ontwrichtende beslissingen. Er is een verzorgingsstaat voor banken, multinationals, icesave spaarders, huizenbezitters enz. De beloningen en machtsconcentratie is twee decennia lang goedgepraat door middel van vermeende wijsheid en het dragen van verantwoordelijkheid. Het is evenwel een verdraaiing van psychologie en geschiedenis om zgn. domme beslissingen exclusief op een groep pariahs te projecteren.

https://mobile.twitter.com/ewaldeng/status/845165010938609665
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169744097
Interesseert ze geen flikker. De economie moet groeien, het reilen en zijlen van de burger is daartoe geenszins relevant.

[ Bericht 61% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2017 13:32:19 ]
pi_169746507
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 12:17 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit is echt met stip de allerdomste opmerking van dit topic... Ik heb bewijs geleverd een stukje terug.

Ga dat lezen, als je tenminste in staat bent om dergelijke stukken te begrijpen. Gezien jouw opmerking twijfel ik daaraan.
Je hebt gewoon een aanname van jezelf geplaatst. Maar goed, kom dan maar eens met betrouwbare bronnen dat de mensen met weinig geld zoveel domme lelijke kinderen hebben geproduceerd.? Want jij vergeet dat mensen met weinig geld niet zo potent zijn, door het niet-voedzame voedsel dat de rijken overlaten.
pi_169746559
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 16:02 schreef torentje het volgende:

[..]

Je hebt gewoon een aanname van jezelf geplaatst. Maar goed, kom dan maar eens met betrouwbare bronnen dat de mensen met weinig geld zoveel domme lelijke kinderen hebben geproduceerd.? Want jij vergeet dat mensen met weinig geld niet zo potent zijn, door het niet-voedzame voedsel dat de rijken overlaten.
Donder op met je onzin. Als je iets claimt mag je zelf met bewijs komen.

Ik heb een rapport gelinkt met alles erin,inclusief gevalideerde cijfers. Lezen. Le-zen.

Ik vind het niet vaak, maar jij bent echt een debiel van de bovenste plank met dergelijke Posts.
Whatever...
  vrijdag 24 maart 2017 @ 16:08:09 #51
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169746598
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 16:02 schreef torentje het volgende:
Want jij vergeet dat mensen met weinig geld niet zo potent zijn, door het niet-voedzame voedsel dat de rijken overlaten.
_O-
  vrijdag 24 maart 2017 @ 17:10:42 #52
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169747745
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 16:02 schreef torentje het volgende:

[..]
Want jij vergeet dat mensen met weinig geld niet zo potent zijn, door het niet-voedzame voedsel dat de rijken overlaten.
Heb je daar ook een bron van?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169747968
Eerste reacties van het aanstaande kabinet:

Mark: "Ik verlaag de uitkeringen en kinderbijslagen met 5%!"

Jesse: "We moeten weer idealen krijgen en kinderen moeten voelen alsof ze er bij horen. We gaan een curcus: "Jij hoort er bij" organiseren om dat te realiseren. En dat geld halen we weg van de vervuilende vieze auto's met rekeningrijden"

Sybrand: "Kinderen, jullie mogen allemaal staand het Wilhelmus zingen."

Pechtold: "Voor D66 is onderwijs heel belangrijk. Daarom gaat er extra geld naar onderwijs en moeten jullie ouders meer bijdragen aan beter onderwijs. Wij willen dat de ouders verplicht hun schoolbijdrages gaan betalen voor een betere toekomst voor hun kinderen."
pi_169750072
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 16:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Donder op met je onzin. Als je iets claimt mag je zelf met bewijs komen.

Ik heb een rapport gelinkt met alles erin,inclusief gevalideerde cijfers. Lezen. Le-zen.

Ik vind het niet vaak, maar jij bent echt een debiel van de bovenste plank met dergelijke Posts.
Tja, als het jou ontbreekt aan verstandelijke vermogens, doordat jij een zoon bent van rijke ouders. Dan kan ik met zoveel bewijzen komen als ik wil, dan zie jij dat nooit zo. Jij gelooft dan toch slechts jouw rijke ouders.
pi_169756646
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 19:15 schreef torentje het volgende:

[..]

Tja, als het jou ontbreekt aan verstandelijke vermogens, doordat jij een zoon bent van rijke ouders. Dan kan ik met zoveel bewijzen komen als ik wil, dan zie jij dat nooit zo. Jij gelooft dan toch slechts jouw rijke ouders.
Ik kom uit een slechte wijk en heb normale ouders.

Dus nogmaals, wat een domme aannames weer.
Whatever...
pi_169758744
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 16:02 schreef torentje het volgende:

Want jij vergeet dat mensen met weinig geld niet zo potent zijn, door het niet-voedzame voedsel dat de rijken overlaten.
Flikker toch op, als je liever een pizza door je strot duwt dan gezond eten ben je te lui om te koken. Heeft niets met geld te maken.
pi_169760781
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 22:36 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik kom uit een slechte wijk en heb normale ouders.

Dus nogmaals, wat een domme aannames weer.
Jij reageert echter op mensen met geheel andere wereldbeelden als een rijke.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 08:43:21 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169761452
Weer een mooi voorbeeld hoe overheidsbeleid zichzelf dwarszit. Decennialang de woningmarkt krap houden zodat de huizenprijzen door het dak gaan en dan er achter komen dat mensen nauwelijks nog wat te besteden hebben. De lastendruk steeds maar verhogen doet dit ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 09:01:13 #59
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_169761573
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Weer een mooi voorbeeld hoe overheidsbeleid zichzelf dwarszit. Decennialang de woningmarkt krap houden zodat de huizenprijzen door het dak gaan en dan er achter komen dat mensen nauwelijks nog wat te besteden hebben. De lastendruk steeds maar verhogen doet dit ook.
Precies dat.
Het gaat ook op voor mensen zonder kinderen, maar het is wel ernstig dat kinderen hierdoor een goede start in het leven ontberen.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 09:50:40 #60
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_169762152


sandrakuhne twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 07:50:36 Sheila Sitalsing plaatst terechte kanttekeningen bij 'de boel staat er goed voor'...'Arm' #politiek #beleidhttps://t.co/GxvkmwS073 reageer retweet
  zaterdag 25 maart 2017 @ 10:28:24 #61
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169762615
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Weer een mooi voorbeeld hoe overheidsbeleid zichzelf dwarszit. Decennialang de woningmarkt krap houden zodat de huizenprijzen door het dak gaan en dan er achter komen dat mensen nauwelijks nog wat te besteden hebben. De lastendruk steeds maar verhogen doet dit ook.
Woningmarkt krap houden = VVD beleid.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169762717
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 10:28 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Woningmarkt krap houden = VVD beleid.
Nee hoor. PvdA beleid. Want de gemeentekas moest gespekt worden, om theaters te bouwen, kunstenaars te betalen, veel ambtenaren aan het werk te houden, dat gebeurde door de bouwgrond te duur in de boeken te zetten. Nu willen mensen daar geen te dure huizen bouwen. En dus is er te weinig doorstroming op de huizenmarkt.

Door rijkere mensen te beperken, pak je de armere. Ironisch wel. Vergeet niet dat mensen niet dom zijn, hoogstens ongeïnteresseerd.

Wat betreft de situatie die er nu is, zij zowel links als rechts beiden schuldig. Rechts door het geld weg te halen bij armere mensen, links door heel veel uit te geven aan onzin.
Whatever...
  zaterdag 25 maart 2017 @ 10:45:59 #63
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169762784
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 10:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nee hoor. PvdA beleid.
Zoek de cijfers maar eens op. Het zakte fors in na de liberaliseringen van begin jaren 90.

Tegelijkertijd betekende PvdA in de regering (jaren 70 en 90) een positieve impuls voor de bouw, of althans niet verdere achteruitgang.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 25 maart 2017 @ 15:40:03 #64
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_169767400
quote:
Aan een 'armoederegisseur' heeft een kind geen biet - rtlz.nl

Om armoede onder kinderen tegen te gaan adviseert de Sociaal-Economische Raad om 'armoederegisseurs' te installeren. Een enorm slecht plan, betogen Eelke Blokker en Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden. Een kind heeft meer aan een betaalbare woning dan aan de zoveelste 'regisseur'.

Zo'n 10 procent van de kinderen in Nederland groeit op in armoede, constateert de SER in het rapport 'Opgroeien zonder armoede'.

Een opvallende conclusie was ook dat 60 procent van de ouders van die kinderen werkt. Blijkbaar biedt een salaris niet meer voldoende inkomen om kinderen zonder armoede op te laten groeien.

De adviesclub heeft een aantal oplossingen voor het nieuwe kabinet in petto. Een daarvan is dat gemeenten een armoederegisseur moeten aanstellen die armoede onder kinderen op de kaart zet, regelingen eenvoudiger maakt en de effectiviteit van het beleid van de gemeente meet.

Het klinkt allemaal mooi, maar in die laatste oplossing hebben we bijzonder weinig vertrouwen.

In vrijwel iedere gemeente zijn wijkteams bezig om mensen met meerdere problemen te helpen. De vraag is wat een armoederegisseur daaraan toevoegt. Voor de mensen die in armoede leven is vooral de vraag: bij welke regisseur moet ik straks zijn? De CJG-regisseur? De Wijkregisseur? De WMO-regisseur? De Participatieregisseur?

De Haagse mode om voor ieder politiek omstreden probleem een lokale regisseur aan te wijzen heeft blijkbaar ook bij de SER post gevat. Wij komen wekelijks gezinnen tegen waar niet zozeer 10 hulpverleners, maar tien regisseurs achter de voordeur komen. Wie lost nog iets op als iedereen regisseert? Bovendien: gemeenten mogen nauwelijks inkomensbeleid voeren van het Rijk. Wat gaat een regisseur dan doen?

Het echte probleem is dat armoedebeleid armoede creëert. En wie daar nog efficiënter regie op voert, creëert dus nog meer armoede. Het is vrij eenvoudig: armoedebeleid lost geen armoede op, maar compenseert de gevolgen van armoede. En met het compenseren van de gevolgen van armoede houd je armoede in stand. Het is symptoombestrijding.

Duidelijker dan Maslov kunnen wij het niet uitleggen: garandeer bestaanszekerheid en mensen zullen zich ontplooien. Nu willen we dat mensen zich eerst gaan ontplooien (lees: werken en onderwijs volgen) in de hoop dat ze bestaanszekerheid voor zichzelf creëren. Voor veel mensen werkt dat. Voor de ouders van wie kinderen in armoede leven niet.

Kortom: Het is tijd voor bestaanszekerheidsbeleid in plaats van armoedebeleid. En tijd voor goedkopere woningen in plaats van regisseurs. Tijd voor hogere leefgeldnormen in plaats van coördinatoren.

Wie iets wil doen aan armoede onder kinderen, moet geen regisseurs aanstellen, maar goedkopere woningen bouwen en zorgen dat mensen met schulden meer overhouden iedere maand. Het is onze ervaring dat gezinnen die structureel in armoede leven vooral onzeker zijn over geld en over wonen. Daar komen gigantische kosten uit voort voor de belastingbetaler. Een gezin met drie kinderen dat uit huis wordt gezet vanwege een huurachterstand kost de samenleving met gemak 50.000 euro. Terwijl de huurschuld 2.200 euro was. Maar voor het voorkomen van huurschulden bestond geen regeling in het kader van het armoedebeleid.

Kortom: een regisseur en efficiëntere armoederegelingen zijn allemaal prothesen om regressief armoedebeleid draaiende te houden. We hebben geen efficiënt armoedebeleid nodig, maar solide bestaanszekerheidsbeleid. Biedt mensen een perspectief in plaats van compensatie. Maak publieke voorzieningen goedkoper in plaats van ze te compenseren. Schaf het toeslagen circus af en zorg dat mensen hun huur kunnen betalen. Verander armoedebeleid in bestaanszekerheidsbeleid en de armoederegisseur in minder maandlasten.

Eelke Blokker en Albert Jan Kruiter
Actieonderzoekers bij het Instituut voor Publieke Waarden
Bron: www.rtlz.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 26 maart 2017 @ 19:58:11 #65
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169797270
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:15 schreef Dawnbreaker het volgende:
Misschien eens wat minder geld uitgeven aan vrouwen en drank, stelletje paupers.
alle huurders zin paupers die drinken en zuipen en te lui om te werken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 20:18:28 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169797833
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 10:28 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Woningmarkt krap houden = VVD beleid.
Nee, dat is decennialang overheidsbeleid. Maar mooi om te zien dat jij ook van mening bent dat de overheid zich niet met de (woning)markt had moeten bemoeien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 20:19:47 #67
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169797864
quote:
De beste garantie voor de lage werkloosheidspercentages uit de jaren 60 en 70 is meer gratis geld.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 20:21:17 #68
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169797907
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is decennialang overheidsbeleid. Maar mooi om te zien dat jij ook van mening bent dat de overheid zich niet met de (woning)markt had moeten bemoeien.
Jij wilt Belgische toestanden?

En nee, het maakt wel degelijk uit welke politieke kleur aan de macht was...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 20:23:53 #69
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_169797977
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is decennialang overheidsbeleid. Maar mooi om te zien dat jij ook van mening bent dat de overheid zich niet met de (woning)markt had moeten bemoeien.
En als ze dat dan wel doen dan zou het beleid moeten zijn om wonen zo goedkoop mogelijk te maken.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_169798027
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:23 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

En als ze dat dan wel doen dan zou het beleid moeten zijn om wonen zo goedkoop mogelijk te maken.
Met maximale huurtoeslag kost huren al geen drol. De kunst is eerder een woning vinden.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 26 maart 2017 @ 20:36:40 #71
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169798400
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is decennialang overheidsbeleid. Maar mooi om te zien dat jij ook van mening bent dat de overheid zich niet met de (woning)markt had moeten bemoeien.
ze hadden de woningbouwverenigingen niet moeten privatiseren / marktwerkingen

de meeste woningen komt al 10 jaar geen mens van de woningbouw voor onderhoud meer binnen, maar wel betalen iedere maand en ieder jaar gaat er een paar procent bij

en geen ene woning bouwen ook al stoppen er 100.000 boeren en is er 1000.000 ha grond vrij
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 20:37:19 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169798427
quote:
14s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:19 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De beste garantie voor de lage werkloosheidspercentages uit de jaren 60 en 70 is meer gratis geld.
nee lagere euro koers en lagere lonen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 20:53:57 #73
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169799066
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee lagere euro koers en lagere lonen
Jij wilt nog meer loonmatiging? Sinds dat beleid op kwam is de trendmatige werkloosheid enkel gestegen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 20:54:05 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169799071
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:21 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij wilt Belgische toestanden?

En nee, het maakt wel degelijk uit welke politieke kleur aan de macht was...
Ik toon gewoon het falen van het beleid aan, overheid die bewust de markt al vele decennia lang bewust krap houd zodat de inkomsten voor de overheid maximaal zijn. Gevolg, hoge huizenprijzen, nauwelijk doorstroom vanuit de sociale woningbouw, groot deel van het inkomen gaat aan wonen.
Grote overheid is een dure overheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 20:55:29 #75
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169799126
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik toon gewoon het falen van het beleid aan, overheid die bewust de markt al vele decennia lang bewust krap houd zodat de inkomsten voor de overheid maximaal zijn. Gevolg, hoge huizenprijzen, nauwelijk doorstroom vanuit de sociale woningbouw, groot deel van het inkomen gaat aan wonen.
Grote overheid is een dure overheid.
In de jaren 70 was men de helft minder kwijt (van het inkomen) aan wonen. Zoek maar op.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 20:56:15 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169799155
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

In de jaren 70 was men de helft minder kwijt (van het inkomen) aan wonen. Zoek maar op.
En je punt is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169799163
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 08:10 schreef Bondsrepubliek het volgende:

[..]

En dit past hier ook wel. Steeds meer huurders in armoede.

[..]

Zoals het nu lijkt gaan VVD, D66 en het CDA de kern vormen van een nieuw kabinet. Al deze partijen willen denivelleren wanneer je afgaat op de doorrekening van hun verkiezingsprogramma's door het CPB. Dat belooft op voorhand niet veel goeds voor mensen die nu te maken hebben met armoede. Het advies van de SER aan het toekomstige kabinet om dringend wat aan de armoede onder kinderen te doen zal verwacht ik aan dovemansoren gericht zijn. Want wanneer je maatregelen voorstaat als geen vakantiegeld meer voor bijstandgerechtigden (VVD) en je de verhuurdersheffing niet wilt aanpakken en flex wel prima vindt dan heeft de armoedebestrijding niet bepaald je prioriteit. En daarbij speelt natuurlijk ook mee dat de mensen die in armoede verkeren niet bepaald de achterban van deze rechtse partijen vormen. De framing zal wel weer gericht worden op eigen verantwoordelijkheid zodat de context van deze problematiek gemarginaliseerd wordt.
En gelukkig voor die partijen is er in nood nog altijd de afleidingsmogelijkheid het oeverloos zeuren over identiteit. Een veel belangrijker onderwerp dan armoede natuurlijk (afgaande op de lijsttrekkersdebatten). ;)
Hoe naar ook voor die kinderen, de vraag komt wel vaak op waarom mensen met geen cent te makken zo makkelijk een enorme financiële last willen dragen die bij kinderen hoort.

Wat kan de overheid daaraan doen. Ja, ze kunnen gratis geld uit gaan delen, maar ik heb eigenlijk liever dat men talenten herkent en die stimuleert (dat is namelijk slim investeren). Maar kind 6 in een bijstandsgezin kan echt eens beter zijn of haar ouders een rotschop verkopen als deze meent dat zijn financiële situatie fucked up is.

(Beter accepteer je het als kado en motiveer je jezelf om je uit de financiële ellende te knokken, als is armoede in Nederland daarvoor teveel een lachertje)
pi_169799562
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

In de jaren 70 was men de helft minder kwijt (van het inkomen) aan wonen. Zoek maar op.
Aan het begin ja. En op zich is het waar, maar je kan het toch niet helemaal vergelijken. Om te beginnen zijn de woningen in die periode flink verbeterd en heeft men ruimere bestedingsmogelijkheden gekregen en daarmee is de consument gaan opbieden (want voor veel mensen is hun woning een van de belangrijkste uitgaven).

Niemand die terug zou willen naar de levensstandaard van toen trouwens. En terecht.
  zondag 26 maart 2017 @ 21:12:28 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169799893
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:05 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Aan het begin ja. En op zich is het waar, maar je kan het toch niet helemaal vergelijken. Om te beginnen zijn de woningen in die periode flink verbeterd en heeft men ruimere bestedingsmogelijkheden gekregen en daarmee is de consument gaan opbieden (want voor veel mensen is hun woning een van de belangrijkste uitgaven).

Niemand die terug zou willen naar de levensstandaard van toen trouwens. En terecht.
De prijsstijging van huizen zit vooral in de grond, niet in de opstal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 21:16:12 #80
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169800043
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:53 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij wilt nog meer loonmatiging? Sinds dat beleid op kwam is de trendmatige werkloosheid enkel gestegen.
ja en meer geld naar de woningbouwverenigingen om Maseraties van te kopen en flats te verkopen aan vrienden tegen een rotprijsje
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 21:17:56 #81
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169800146
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grote overheid is een dure overheid.
klopt

alleen de overheid laat zich niet klein maken
het is een kankergezwel dat steeds groter wordt

en zeker voor de volstrekt nutteloze provincies en hun doortrapte verkiezingen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 21:20:07 #82
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169800247
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik toon gewoon het falen van het beleid aan, overheid die bewust de markt al vele decennia lang bewust krap houd zodat de inkomsten voor de overheid maximaal zijn. Gevolg, hoge huizenprijzen, nauwelijk doorstroom vanuit de sociale woningbouw, groot deel van het inkomen gaat aan wonen.
Grote overheid is een dure overheid.
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:55 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

In de jaren 70 was men de helft minder kwijt (van het inkomen) aan wonen. Zoek maar op.
Hier nog iets voor je, misschien valt het kwartje.





De verregaande liberalisatie van de woningmarkt is van 1989, om maar wat te noemen. Toen zakte het structureel onder de 100000 bijgebouwde woningen per jaar, opeens.

Voor de gein, hier een oud krantenartikel uit 1973:
quote:
Voor duizend inwoners waren in Nederland 298 woningen beschikbaar, in Frankrijk 378. Het aantal van 298 is het op een na de laagste in het Europa van de negen: in Ierland zijn er 245. In Denemarken zijn 371 woningen per duizend inwoners, in België 368, in Engeland 344, in Duitsland 337, in Italië 320 en in Luxemburg 315. In Nederland is 55 procent van de woningen na de oorlog gebouwd. In Duitsland, Engeland, Denemarken en Frankrijk (de enige landen waarover cijfers beschikbaar zijn), bedragen deze percentages 51, 39, 37 en 29.

Het aantal gereedgekomen woningen per duizend inwoners was in 1970 echter in Nederland hoger dan in enig ander land: 10,4 tegen 10,0 in Denemarken en 9,3 in Frankrijk. Ook in de periode 1965 tot en met 1968 werd in Nederland verhoudingsgewijs meer gebouwd dan in de andere landen die later de uitgebreide gemeenschap zouden vormen.

GEZINSUITGAVEN

Nederlanders besteedden meer van hun beschikbare geld aan meubelen, woninginrichting en huishoudelijke artikelen dan de inwoners der vijf overlanden. Zij geven minder uit voor huishuur, water en woningonderhoud en vervoer en verkeer, zo blijkt uit de statistiek.

Van de totale gezinsuitgaven was in 1970 in Nederland 15,5 procent bestemd voor meubelen etc, en 3,1 procent voor tabak. Italianen besteedden slechts 5,8 procent voor meubelen, Fransen 8,4, maar Belgen 13,1 procent. Fransen gaven 1,5 procent van hun geld voor rookwaren uit, Luxemburgers 1,7 maar Italianen 2,9 en Duitsers 2,7 procent.

Huishuur etc. vergde in Nederland gemiddeld 8,5 procent van de gezinsuitgaven, in Luxemburg 12,0 procent, in Duitsland 11,1. in België 9,5 en in Italië 0,6 procent. Vervoer en verkeer eisten in Nederland, met 5,8 procent der gezinsuitgaven, minder geld dan elders in de EEG. Vooral in vergelijking met Duitsland (11,9 procent), Luxemburg (10,9), Italië (10,5) en België (10,3).
De relatieve krapte is dus overduidelijk van latere decennia (alhoewel het in heel West Europa een probleem was, met rellen tot gevolg). Na 1978 en in het bijzonder na 1989.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 21:28:15 #83
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_169800615
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:25 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Met maximale huurtoeslag kost huren al geen drol. De kunst is eerder een woning vinden.
De overheid moet gewoon bouwgrond tegen kostprijs uitgeven en er voldoende van te beschikking stellen.
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zondag 26 maart 2017 @ 21:30:36 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169800708
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]


[..]

Hier nog iets voor je, misschien valt het kwartje.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De verregaande liberalisatie van de woningmarkt is van 1989, om maar wat te noemen. Toen zakte het structureel onder de 100000 bijgebouwde woningen per jaar, opeens.

Voor de gein, hier een oud krantenartikel uit 1973:

[..]

De relatieve krapte is dus overduidelijk van latere decennia (alhoewel het in heel West Europa een probleem was, met rellen tot gevolg). Na 1978 en in het bijzonder na 1989.
Liberalisatie? De overheid heeft nog steeds het monopoly op bouwrijp maken.
Maar je bevestigd gewoon wat ik al zei, het overheidsbeleid zorgt voor het steeds duurder worden van wonen. Al decennia lang.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169800722
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:

De prijsstijging van huizen zit vooral in de grond, niet in de opstal.
Dat is niet waar. Kijkend naar een normale gezinswoning in een normale grotere stad in Nederland (neem bv Eindhoven) kom ik op een kleine 25% van de waarde die te herleiden is naar de grond.

Hoe kan de waarde van de woning dan toch vooral in de grond zitten? Zelfs als de grond van 0 naar X is gegaan, dan nog was diezelfde woning indertijd de helft waard. En dat klopt al niet.

En de waarde van de grond was niet 0 natuurlijk.

Misschien dat je iets teveel geneigd bent om te kijken naar excessen, zoals Amsterdam Centrum en daar heb je panden die ongezond snel in waarde gestegen zijn. Dan kun je dat toewijzen aan de grondprijs (want de opstal kost ruwweg hetzelfde in heel Nederland), maar de kenmerkende factor is dan gewoon: wat is men nog bereid te betalen (wat dan vaak afgelegd wordt van de beleggers en die bepalen eea gewoon aan de hand van wat ze er maandelijks voor kunnen vangen).

Hoge woningprijzen zijn dan ook vaak weer perfect te koppelen aan de economische voorspoed.
  zondag 26 maart 2017 @ 21:31:56 #86
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169800742
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liberalisatie? De overheid heeft nog steeds het monopoly op bouwrijp maken.
Maar je bevestigd gewoon wat ik al zei, het overheidsbeleid zorgt voor het steeds duurder worden van wonen. Al decennia lang.
De sturingsmogelijkheden van de overheid waren voor 1989 aanzienlijk groter.

"Overheid moet grond tegen kostprijs weggeven" klinkt leuk, maar dan reken je buiten de macht van de speculanten en handjeklap met de lokale wethouders.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 21:32:51 #87
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169800777
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:31 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat is niet waar. Kijkend naar een normale gezinswoning in een normale grotere stad in Nederland (neem bv Eindhoven) kom ik op een kleine 25% van de waarde die te herleiden is naar de grond.

Hoe kan de waarde van de woning dan toch vooral in de grond zitten? Zelfs als de grond van 0 naar X is gegaan, dan nog was diezelfde woning indertijd de helft waard. En dat klopt al niet.

En de waarde van de grond was niet 0 natuurlijk.

Misschien dat je iets teveel geneigd bent om te kijken naar excessen, zoals Amsterdam Centrum en daar heb je panden die ongezond snel in waarde gestegen zijn. Dan kun je dat toewijzen aan de grondprijs (want de opstal kost ruwweg hetzelfde in heel Nederland), maar de kenmerkende factor is dan gewoon: wat is men nog bereid te betalen (wat dan vaak afgelegd wordt van de beleggers en die bepalen eea gewoon aan de hand van wat ze er maandelijks voor kunnen vangen).

Hoge woningprijzen zijn dan ook vaak weer perfect te koppelen aan de economische voorspoed.
Lang leve de erfpacht
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 21:33:20 #88
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_169800791
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:31 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat is niet waar. Kijkend naar een normale gezinswoning in een normale grotere stad in Nederland (neem bv Eindhoven) kom ik op een kleine 25% van de waarde die te herleiden is naar de grond.

Hoe kan de waarde van de woning dan toch vooral in de grond zitten? Zelfs als de grond van 0 naar X is gegaan, dan nog was diezelfde woning indertijd de helft waard. En dat klopt al niet.

En de waarde van de grond was niet 0 natuurlijk.

Misschien dat je iets teveel geneigd bent om te kijken naar excessen, zoals Amsterdam Centrum en daar heb je panden die ongezond snel in waarde gestegen zijn. Dan kun je dat toewijzen aan de grondprijs (want de opstal kost ruwweg hetzelfde in heel Nederland), maar de kenmerkende factor is dan gewoon: wat is men nog bereid te betalen (wat dan vaak afgelegd wordt van de beleggers en die bepalen eea gewoon aan de hand van wat ze er maandelijks voor kunnen vangen).

Hoge woningprijzen zijn dan ook vaak weer perfect te koppelen aan de economische voorspoed.
De grondquote is veel hoger. Vaak wel 70%. http://woningmarktcijfers(...)uwkavel-op-de-kaart/
a man convinced against his will is of the same opinion still
  zondag 26 maart 2017 @ 21:35:01 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169800846
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:31 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De sturingsmogelijkheden van de overheid waren voor 1989 aanzienlijk groter.

"Overheid moet grond tegen kostprijs weggeven" klinkt leuk, maar dan reken je buiten de macht van de speculanten en handjeklap met de lokale wethouders.
Je hebt er echt moeite mee dat je het met me eens bent, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 21:40:47 #90
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169801019
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:56 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Hoe naar ook voor die kinderen, de vraag komt wel vaak op waarom mensen met geen cent te makken zo makkelijk een enorme financiële last willen dragen die bij kinderen hoort.

Wat kan de overheid daaraan doen. Ja, ze kunnen gratis geld uit gaan delen, maar ik heb eigenlijk liever dat men talenten herkent en die stimuleert (dat is namelijk slim investeren). Maar kind 6 in een bijstandsgezin kan echt eens beter zijn of haar ouders een rotschop verkopen als deze meent dat zijn financiële situatie fucked up is.

(Beter accepteer je het als kado en motiveer je jezelf om je uit de financiële ellende te knokken, als is armoede in Nederland daarvoor teveel een lachertje)
Het is geen lachertje.

Nederland is bijvoorbeeld uit de top 10 gekukeld van de kinderrechtenlijst van de Verenigde Naties. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met armoede en budgetten.

Niet voor niets kwamen ze even poolshoogte nemen gezien het feit dat Nederland met het ontwikkelingsniveau beter zou moeten scoren. Nederland zou op het niveau van o.a. Denemarken moeten zitten maar doet dat niet.
https://www.defenceforchi(...)ituatie-in-nederland
http://www.rtlnieuws.nl/n(...)gen-over-kansen-kind
https://www.kinderopvangt(...)este-kinderrechten-/

Ook de OESO geeft dat al een tijdje aan




Het is wmb een beetje te simpel om het linea recta af te serveren. Nederland is zeker gedaald, óók tov de mogelijkheden (en: dit is niet zomaar een luxe, maar ook gewoon een investering in de toekomst, iets dat een klein land met kleine schaalvoordelen keihard nodig heeft).


"Nederland heeft in 1995 het VN-Kinderrechtenverdrag geratificeerd en moet zich een keer in de vijf jaar verantwoorden bij de Verenigde Naties. Na deze verantwoording doet het VN-Comité van kinderrechtendeskundigen bindende aanbevelingen waar de Nederlandse regering elk beleid dat kinderen raakt, op moet afstemmen."

Oplossing CDA en VVD: verdrag opzeggen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 21:45:53 #91
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_169801144
Is er eigenlijk nog iemand anders die POL leest of is iedereen die geen zin heeft in links-rechts geneuzel al vertrokken?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_169801194
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:40 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het is geen lachertje.

Nederland is bijvoorbeeld uit de top 10 gekukeld van de kinderrechtenlijst van de Verenigde Naties. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met armoede en budgetten.

Niet voor niets kwamen ze even poolshoogte nemen gezien het feit dat Nederland met het ontwikkelingsniveau beter zou moeten scoren. Nederland zou op het niveau van o.a. Denemarken moeten zitten maar doet dat niet.
https://www.defenceforchi(...)ituatie-in-nederland
http://www.rtlnieuws.nl/n(...)gen-over-kansen-kind
https://www.kinderopvangt(...)este-kinderrechten-/

Ook de OESO geeft dat al een tijdje aan
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is wmb een beetje te simpel om het linea recta af te serveren. Nederland is zeker gedaald, óók tov de mogelijkheden (en: dit is niet zomaar een luxe, maar ook gewoon een investering in de toekomst, iets dat een klein land met kleine schaalvoordelen keihard nodig heeft).


"Nederland heeft in 1995 het VN-Kinderrechtenverdrag geratificeerd en moet zich een keer in de vijf jaar verantwoorden bij de Verenigde Naties. Na deze verantwoording doet het VN-Comité van kinderrechtendeskundigen bindende aanbevelingen waar de Nederlandse regering elk beleid dat kinderen raakt, op moet afstemmen."

Oplossing CDA en VVD: verdrag opzeggen.
We zitten op het niveau van Zwitserland en dat met de wetenschap dat Nederland veel meer kansloos importvolk heeft.

Nee, het is echt om je dood te schamen.
pi_169801239
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:33 schreef Paper_Tiger het volgende:

[..]

De grondquote is veel hoger. Vaak wel 70%. http://woningmarktcijfers(...)uwkavel-op-de-kaart/
Gemiddelde woning is NL is ruwweg 250.000 euro. Jij wil een gemiddelde woning bouwen voor 75.000 euro?

Hell no!
  zondag 26 maart 2017 @ 21:55:24 #94
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169801398
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:47 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

We zitten op het niveau van Zwitserland en dat met de wetenschap dat Nederland veel meer kansloos importvolk heeft.

Nee, het is echt om je dood te schamen.
Zwitserland is altijd een vrij apart land geweest (een fout land: een vrijhaven voor fout geld, oorlogsmisdadigers, gestolen nazi kunst, nazi goud enz., strenge smaadwetgeving, notoir softe corruptiewetgeving). Zij staan echter wel keurig in de top 10, op een vijfde plek, voor wat betreft kinderrechten. Wel fors lager vwb educatie. Plek 49 vs plek 29 voor Nederland.

Zwitserland moet geen vergelijkingsmateriaal zijn. Duitsland, Oostenrijk, België, Ierland en de Noordelijke landen wel wmb.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169801401
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:40 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het is geen lachertje.

Nederland is bijvoorbeeld uit de top 10 gekukeld van de kinderrechtenlijst van de Verenigde Naties. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met armoede en budgetten.

Niet voor niets kwamen ze even poolshoogte nemen gezien het feit dat Nederland met het ontwikkelingsniveau beter zou moeten scoren. Nederland zou op het niveau van o.a. Denemarken moeten zitten maar doet dat niet.
https://www.defenceforchi(...)ituatie-in-nederland
http://www.rtlnieuws.nl/n(...)gen-over-kansen-kind
https://www.kinderopvangt(...)este-kinderrechten-/

Ook de OESO geeft dat al een tijdje aan
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het is wmb een beetje te simpel om het linea recta af te serveren. Nederland is zeker gedaald, óók tov de mogelijkheden (en: dit is niet zomaar een luxe, maar ook gewoon een investering in de toekomst, iets dat een klein land met kleine schaalvoordelen keihard nodig heeft).


"Nederland heeft in 1995 het VN-Kinderrechtenverdrag geratificeerd en moet zich een keer in de vijf jaar verantwoorden bij de Verenigde Naties. Na deze verantwoording doet het VN-Comité van kinderrechtendeskundigen bindende aanbevelingen waar de Nederlandse regering elk beleid dat kinderen raakt, op moet afstemmen."

Oplossing CDA en VVD: verdrag opzeggen.
Nogmaals: ik vind het sneu voor kansarme kinderen, maar de potentiële ouders hebben verl meer invloed dan de overheid.

Ik weet wat kinderen kosten en zo'n financiële last moet je gewoon niet willen dragen als je op het minimum hangt. En als je dan toch eigenwijs bent, dan is het laatste wat je moet doen vervolgens de overheid de schuld geven van de problemen waarmee je geconfronteerd wordt.
pi_169801501
quote:
14s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:45 schreef Fir3fly het volgende:
Is er eigenlijk nog iemand anders die POL leest of is iedereen die geen zin heeft in links-rechts geneuzel al vertrokken?
Ik snap wat je bedoelt, ik haak doorgaans ook al af voordat er een reactie staat. Maar het is natuurlijk niet alleen Pol waar dit verschijnsel optreedt...
  zondag 26 maart 2017 @ 22:03:03 #97
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169801611
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:55 schreef VEM2012 het volgende:
Ik weet wat kinderen kosten en zo'n financiële last moet je gewoon niet willen dragen als je op het minimum hangt.
Goede zaak ja als alleen de hoger ontwikkelden met een goede baan kinderen zouden nemen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:04:45 #98
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169801651
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:03 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Goede zaak ja als alleen de hoger ontwikkelden met een goede baan kinderen zouden nemen.
ja en alleen goed opgeleide mensen van stand en goed inzicht zoals ik, met een vader die in de politiek zit
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 22:07:44 #99
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169801742
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:04 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja en alleen goed opgeleide mensen van stand en goed inzicht zoals ik
Precies ^O^ Wie dan later je vuilnis nog op komt halen is een ander probleem aangezien al die kinderen dan natuurlijk ook een hoge opleiding gaan volgen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:09:14 #100
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169801785
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:03 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Goede zaak ja als alleen de hoger ontwikkelden met een goede baan kinderen zouden nemen.
De dystopische samenleving is niet ver weg meer. De slachtoffers van de maatschappij zonder privacy, zonder rechtsstaat, vervuiling, voedselvergiftiging, uitbuiting, vernedering, onder bestaansminimum dwangarbeid verrichten ontnemen we de mogelijkheid tot kinderen.

Ik val in herhaling maar het kindertal houdt direct verband met het ontwikkelingsniveau. Hoe hoger de welvaart is, des te lager het kindertal.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:11:57 #101
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169801859
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:07 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Wie dan later je vuilnis nog op komt halen is een ander probleem aangezien al die kinderen dan natuurlijk ook een hoge opleiding gaan volgen.
maakt niet uit, die mensen mogen toch niet stemmen , dus die kunnen niet tegen zijn he
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169802005
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:03 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Goede zaak ja als alleen de hoger ontwikkelden met een goede baan kinderen zouden nemen.
Het is in ieder geval een slechte zaak als vooral de kansarmen zich voortplanten.

Kinderen hebben stabiliteit nodig. En dat gaat veel verder dan geld (je kan zelfs betogen dat geld een van de minder belangrijke factoren is) natuurlijk, maar als je kinderen neemt zonder ze een stabiel vooruitzicht kan bieden, dan ben je mijns inziens verkeerd bezig.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:17:29 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802052
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:09 schreef Klopkoek het volgende:

[..]


Ik val in herhaling maar het kindertal houdt direct verband met het ontwikkelingsniveau. Hoe hoger de welvaart is, des te lager het kindertal.
Nee, hoe hoger het opleidingsniveau van vrouwen hoe lager het kindertal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169802063
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Liberalisatie? De overheid heeft nog steeds het monopoly op bouwrijp maken.
Maar je bevestigd gewoon wat ik al zei, het overheidsbeleid zorgt voor het steeds duurder worden van wonen. Al decennia lang.
Ook zonder dat projectontwikkelaars er tussen zitten en als je de kavel rechtstreeks van de gemeente koopt is de grondprijs al veel te duur in Nederland.
Met de werkelijke kostprijs van de grond en kosten van bouwrijp maken heeft het niets meer te maken.
Het wordt gewoon gebruikt om de gemeentebegroting te spekken.

Ik woon in een dorp in het oosten van het land, voor NL begrippen is de kavelprijs hier goedkoop, ¤155/m2
Maar 5km over de grens in Duitsland is het ¤41-48/m2, voor ¤55/m2 krijg je een kavel met uitzicht op het riviertje de Vecht.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:18:33 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802088
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:16 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is in ieder geval een slechte zaak als vooral de kansarmen zich voortplanten.

Kinderen hebben stabiliteit nodig. En dat gaat veel verder dan geld (je kan zelfs betogen dat geld een van de minder belangrijke factoren is) natuurlijk, maar als je kinderen neemt zonder ze een stabiel vooruitzicht kan bieden, dan ben je mijns inziens verkeerd bezig.
In het gros van de wereld neemt men kinderen om zichzelf een stabiel vooruitzicht te geven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169802091
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:09 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De dystopische samenleving is niet ver weg meer. De slachtoffers van de maatschappij zonder privacy, zonder rechtsstaat, vervuiling, voedselvergiftiging, uitbuiting, vernedering, onder bestaansminimum dwangarbeid verrichten ontnemen we de mogelijkheid tot kinderen.

Tuurlijk. Niet ver weg meer.

Tsjonge jonge zeg...
pi_169802160
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het gros van de wereld neemt men kinderen om zichzelf een stabiel vooruitzicht te geven
In het grootste deel van de wereld wil je dan ook liever niet ter wereld komen...
  zondag 26 maart 2017 @ 22:21:53 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802222
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:17 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ook zonder dat projectontwikkelaars er tussen zitten en als je de kavel rechtstreeks van de gemeente koopt is de grondprijs al veel te duur in Nederland.
Met de werkelijke kostprijs van de grond en kosten van bouwrijp maken heeft het niets meer te maken.
Het wordt gewoon gebruikt om de gemeentebegroting te spekken.

Ik woon in een dorp in het oosten van het land, voor NL begrippen is de kavelprijs hier goedkoop, ¤155/m2
Maar 5km over de grens in Duitsland is het ¤41-48/m2, voor ¤55/m2 krijg je een kavel met uitzicht op het riviertje de Vecht.
Daarom woon ik ook in Duitsland, woon vrijstaand aan een bosrand met twee garages voor een prijs waar je in het oosten van NL een rijtjeshuis in een zozo buurt hebt. Een huis in een vergelijkbare locatie en een vergelijkbaar huis, dan zit je aan Velp ofzo te denken, kost een slordige 3 keer zoveel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:22:17 #109
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802238
Het zijn nazi toestanden en Amerikaanse toestanden (van voor jaren 70). De gemarginaliseerden en gemaakte zwakkeren stelselmatig uitroeien met bureaucratisch en uitgekiend beleid. Nederland zakt rap af, en wordt er armer door.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:23:38 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802288
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:18 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Tuurlijk. Niet ver weg meer.

Tsjonge jonge zeg...
Hij denk waarschijnlijk dat hij Sam Lowry is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:23:41 #111
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802291
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:18 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Tuurlijk. Niet ver weg meer.

Tsjonge jonge zeg...
Jouw moraal schuurt er akelig dicht tegenaan. Democratie en rechtsstaat is al reeds een farce.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169802294
Nounou Klopkoek niet overdrijven.
Die gemarginaliseerden en zwakkeren van jou krijgen nog steeds een uitkering.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:24:36 #113
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802326
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:16 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is in ieder geval een slechte zaak als vooral de kansarmen zich voortplanten.

Kinderen hebben stabiliteit nodig. En dat gaat veel verder dan geld (je kan zelfs betogen dat geld een van de minder belangrijke factoren is) natuurlijk, maar als je kinderen neemt zonder ze een stabiel vooruitzicht kan bieden, dan ben je mijns inziens verkeerd bezig.
Jij wilt nog verdere flexibilisering. Weg stabiliteit.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:24:56 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802341
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:22 schreef Klopkoek het volgende:
Het zijn nazi toestanden en Amerikaanse toestanden (van voor jaren 70). De gemarginaliseerden en gemaakte zwakkeren stelselmatig uitroeien met bureaucratisch en uitgekiend beleid. Nederland zakt rap af, en wordt er armer door.
:')
Echt, de triestheid van deze post..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:25:42 #115
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802367
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:23 schreef bluemoon23 het volgende:
Nounou Klopkoek niet overdrijven.
Die gemarginaliseerden en zwakkeren van jou krijgen nog steeds een uitkering.
Welke steeds minder wordt met steeds langduriger armoede.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:26:34 #116
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802402
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, hoe hoger het opleidingsniveau van vrouwen hoe lager het kindertal
Zonder geld geen opleiding.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:28:44 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169802485
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:26 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zonder geld geen opleiding.
Zoals gewoonlijk begin je over wat anders
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:30:22 #118
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802555
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:16 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is in ieder geval een slechte zaak als vooral de kansarmen zich voortplanten.
Dit is nazi gedachtegoed.

"Krijgen intelligente mensen slimmer nageslacht"
https://www.npo.nl/de-och(...)03389/RBX_KN_4015140

Het sociaal darwinisme, Malthus is allang ontkracht.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169802588
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jouw moraal schuurt er akelig dicht tegenaan. Democratie en rechtsstaat is al reeds een farce.
Als jij praat over rechten van het kind heb jij het feitelijk over gratis geld voor kansarmen die kinderen nemen. Dat is onder de streep eerder uitbuiting van diezelfde kinderen!
  zondag 26 maart 2017 @ 22:31:51 #120
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802619
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gewoonlijk begin je over wat anders
Nee. Het is niet iets anders. Het is het originele geclaimde verband.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169802640
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij wilt nog verdere flexibilisering. Weg stabiliteit.
Onzin. Zorg dat je goed werk levert en de afnemers staan in de rij.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:34:16 #122
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802714
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:31 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Als jij praat over rechten van het kind heb jij het feitelijk over gratis geld voor kansarmen die kinderen nemen. Dat is onder de streep eerder uitbuiting van diezelfde kinderen!
Jij riep dat kinderarmoede in Nederland een "grap" is. Ik toonde aan van niet. Zeker gezien het ontwikkelingsniveau.

Daarna begin je als een regelrechte nazi te orakelen. Als een echte rasonderdrukker ipv de wil om mensen (en het land) vooruit te helpen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169802734
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:30 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is nazi gedachtegoed.

"Krijgen intelligente mensen slimmer nageslacht"
https://www.npo.nl/de-och(...)03389/RBX_KN_4015140

Het sociaal darwinisme, Malthus is allang ontkracht.
55% erfelijk.

En die godwin zegt vooral iets over jou.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:35:09 #124
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169802748
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:32 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Onzin. Zorg dat je goed werk levert en de afnemers staan in de rij.
DNB, WRR en CPB zijn het met je oneens.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169802855
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:34 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Jij riep dat kinderarmoede in Nederland een "grap" is. Ik toonde aan van niet. Zeker gezien het ontwikkelingsniveau.

Daarna begin je als een regelrechte nazi te orakelen. Als een echte rasonderdrukker ipv de wil om mensen (en het land) vooruit te helpen.
Waar heb ik het een grap genoemd?

En kap eens met mij een nazi te noemen, hork!
pi_169802998
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

DNB, WRR en CPB zijn het met je oneens.
Nee.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:42:50 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169803058
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:34 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

55% erfelijk.

En die godwin zegt vooral iets over jou.
Ach, als klopkoek zo intelligent is als hij meent, en hij zulke geweldige inzichten als hij meent te hebben daadwerkelijk heeft, zou hij tonnen kunnen verdienen (en heel veel belastinggeld en premies bijdragen aan de sociale voorzieningen) bij een denktank.
Dat doet hij niet, dus eigenlijk valt het hem te verwijten dat hij niet genoeg bijdraagt aan de samenleving.
Hij vind dat mensen naar kunnen moeten bijdragen, maar doen, ho maar.
Hij gaat hierover heel boos worden, hij, die jou voor nazi uitmaakt en mij voor racist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:44:55 #128
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169803140
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:34 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

55% erfelijk.
Luister die link maar.

quote:
En die godwin zegt vooral iets over jou.
Jij wilt het minimumloon en de bijstand ook nog eens fors verlagen, vasthouden aan loonmatiging, demotie van ouderen, verdere flexibilisering, CAOs afschaffen.

En dan de zogenaamde 'kansarmen', die het bijna volledig aan zichzelf te danken hebben in jouw optiek, de mogelijkheid tot kinderen ontzeggen. Dat ze iig het niet redelijkerwijs kunnen betalen. Met een pseudo wetenschappelijk genetica sausje eroverheen.

Dat is het nazistische denken. Maar goed, de conservatief liberalen van de jaren 30 stonden daar dan ook niet negatief tegenover. Het is misdadig en pure dehumanisering.

En de zogenaamde wijzen? Die geef je 80 miljard per maand.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:51:23 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169803363
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:44 schreef Klopkoek het volgende:

pure dehumanisering.

Zoals mensen uitmaken voor Nazi of racist omdat je het er niet mee eens bent wat ze zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:51:33 #130
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169803374
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach, als klopkoek zo intelligent is als hij meent, en hij zulke geweldige inzichten als hij meent te hebben daadwerkelijk heeft, zou hij tonnen kunnen verdienen (en heel veel belastinggeld en premies bijdragen aan de sociale voorzieningen) bij een denktank.
Dat doet hij niet, dus eigenlijk valt het hem te verwijten dat hij niet genoeg bijdraagt aan de samenleving.
Hij vind dat mensen naar kunnen moeten bijdragen, maar doen, ho maar.
Hij gaat hierover heel boos worden, hij, die jou voor nazi uitmaakt en mij voor racist.
Ik ben een slachtoffer van luchtvervuiling en medicijnschandaal.

Jij bent iemand die mensen marginaliseert, de sociale mobiliteit ontneemt, en vervolgens uit roeit. Daar komt het voorstel op neer.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:53:36 #131
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169803446
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals mensen uitmaken voor Nazi of racist omdat je het er niet mee eens bent wat ze zeggen.
Groepen mensen willen uitroeien, stoppen met voortplanten, aan de hand van een pseudo wetenschappelijk genetica verhaaltje.

Noem het maar zoals je het wil noemen.

Nederland gaat echt de verkeerde kant op. Zie ook Dijkhoff met zijn frenologie/schedelmetingen. Lombroso.

Tabee en toedeloe.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 22:54:29 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169803481
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik ben een slachtoffer van luchtvervuiling en medicijnschandaal.

Jij bent iemand die mensen marginaliseert, de sociale mobiliteit ontneemt, en vervolgens uit roeit. Daar komt het voorstel op neer.
waarom zijn je analyses op fok dan wel valide?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169803533
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:44 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Luister die link maar.

[..]

Jij wilt het minimumloon en de bijstand ook nog eens fors verlagen, vasthouden aan loonmatiging, demotie van ouderen, verdere flexibilisering, CAOs afschaffen.

En dan de zogenaamde 'kansarmen', die het bijna volledig aan zichzelf te danken hebben in jouw optiek, de mogelijkheid tot kinderen ontzeggen. Dat ze iig het niet redelijkerwijs kunnen betalen. Met een pseudo wetenschappelijk genetica sausje eroverheen.

Dat is het nazistische denken. Maar goed, de conservatief liberalen van de jaren 30 stonden daar dan ook niet negatief tegenover. Het is misdadig en pure dehumanisering.

En de zogenaamde wijzen? Die geef je 80 miljard per maand.
Jij bent top in die enkele mening kiezen die jou uitkomt en de rest te negeren. In de wetenschap geldt die 55%. Ik had ook kunnen schermen met:

https://www.google.nl/amp(...)-bepaald~a620703/amp

Je verzint dat ik de bijstand wil verlagen. Je vezint dat ik het minumumloon fors wil verlagen. Cao's afschaffen, demotie van ouderen, ik heb het hier niet eens over gehad, laat staan op de manier waarop jij het stelt.

De mogelijkheid tot het nemen van kinderen ontzeggen: nooit over gehad (hoe dan????).

Kortom: eerst verzin jij wat mijn mening is en dan onderbouw je daarmee dat ik een nazi zou zijn.

What the hell is wrong with you?!
  zondag 26 maart 2017 @ 22:55:52 #134
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169803538
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:30 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dit is nazi gedachtegoed.

"Krijgen intelligente mensen slimmer nageslacht"
https://www.npo.nl/de-och(...)03389/RBX_KN_4015140

Het sociaal darwinisme, Malthus is allang ontkracht.
Godwin of niet, toch eens met deze visie. (maar ik ben dan ook maar lager opgeleid :@ )
In die "beroerde" jaren '70 kon bijv. een melkboer nog in zijn eentje een gezin met twee kinderen onderhouden en daarbij ook nog een huis kopen.
De kosten voor het levensonderhoud zijn sinds die tijd significant hoger geworden terwijl salarissen in de lagere beroepsgroepen die trend niet hebben gevolgd.
Ondertussen wordt er neergekeken op mensen die bepaalde capaciteiten niet hebben (zie de mbo - vmbo uitspraken hier op Fok) en als dan ook het leven nog te duur is geworden voor die mensen wordt de schuld bij hun neergelegd met dooddoeners als "hadden ze maar door moeten leren" of zich om moeten laten scholen voordat ze werden ontslagen.

Nu valt hier zelfs al te lezen dat mensen met een lager niveau zich maar beter niet kunnen voortplanten aangezien ze eigenlijk geen bestaansrecht hebben omdat ze toch niet genoeg bijdragen aan de maatschappij :r
Sorry hoor, maar was het streven van die man in de 2e wereldoorlog ook niet om een rijk op te zetten met alleen maar geslaagde mensen die de maatschappij niet tot last zijn.
  zondag 26 maart 2017 @ 22:57:17 #135
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169803597
ja laten die tokkies maar niet in een huurhuis gaan wonen he

eigen schuld, als jhet nu te duur is en er geen bier meer gekocht kan worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 26 maart 2017 @ 22:59:33 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169803683
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:55 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Godwin of niet, toch eens met deze visie. (maar ik ben dan ook maar lager opgeleid :@ )
In die "beroerde" jaren '70 kon bijv. een melkboer nog in zijn eentje een gezin met twee kinderen onderhouden en daarbij ook nog een huis kopen.
De kosten voor het levensonderhoud zijn sinds die tijd significant hoger geworden terwijl salarissen in de lagere beroepsgroepen die trend niet hebben gevolgd.
Ondertussen wordt er neergekeken op mensen die bepaalde capaciteiten niet hebben (zie de mbo - vmbo uitspraken hier op Fok) en als dan ook het leven nog te duur is geworden voor die mensen wordt de schuld bij hun neergelegd met dooddoeners als "hadden ze maar door moeten leren" of zich om moeten laten scholen voordat ze werden ontslagen.

Nu valt hier zelfs al te lezen dat mensen met een lager niveau zich maar beter niet kunnen voortplanten aangezien ze eigenlijk geen bestaansrecht hebben omdat ze toch niet genoeg bijdragen aan de maatschappij :r
Sorry hoor, maar was het streven van die man in de 2e wereldoorlog ook niet om een rijk op te zetten met alleen maar geslaagde mensen die de maatschappij niet tot last zijn.
Tja, die grote sociale overheid moet toch ergens zijn geld vandaan halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169803716
De VVD heeft gewonnen, dus dit topic kan voorlopig wel weer op slot. :7
pi_169803718
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:55 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Godwin of niet, toch eens met deze visie. (maar ik ben dan ook maar lager opgeleid :@ )
In die "beroerde" jaren '70 kon bijv. een melkboer nog in zijn eentje een gezin met twee kinderen onderhouden en daarbij ook nog een huis kopen.
De kosten voor het levensonderhoud zijn sinds die tijd significant hoger geworden terwijl salarissen in de lagere beroepsgroepen die trend niet hebben gevolgd.
Ondertussen wordt er neergekeken op mensen die bepaalde capaciteiten niet hebben (zie de mbo - vmbo uitspraken hier op Fok) en als dan ook het leven nog te duur is geworden voor die mensen wordt de schuld bij hun neergelegd met dooddoeners als "hadden ze maar door moeten leren" of zich om moeten laten scholen voordat ze werden ontslagen.

Nu valt hier zelfs al te lezen dat mensen met een lager niveau zich maar beter niet kunnen voortplanten aangezien ze eigenlijk geen bestaansrecht hebben omdat ze toch niet genoeg bijdragen aan de maatschappij :r
Sorry hoor, maar was het streven van die man in de 2e wereldoorlog ook niet om een rijk op te zetten met alleen maar geslaagde mensen die de maatschappij niet tot last zijn.
Toch gek dat vroeger iedereen makkelijk een eigen woning kon kopen en het eigen woningbezit gewoon fors is toegenomen...

Verder geldt ook voor jou dat je eerst mijn mening verzint en er dan pas tegenin kan gaan.
pi_169803720
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:37 schreef VEM2012 het volgende:
En kap eens met mij een nazi te noemen, hork!
Stiekem heeft Klopkoek gewoon heimwee naar de tijd van het nationaal socialisme waar de staat beloofde om voor je te zorgen van het wieg naar het graf.

Kinderbijslag, ziekenfonds, cultuursubsidies alles hadden ze.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:02:07 #140
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169803759
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, die grote sociale overheid moet toch ergens zijn geld vandaan halen.
Was die grote overheid nog maar zo sociaal, ze krijgen niet voor niets dat advies uit de OP.
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:00 schreef VEM2012 het volgende:
Verder geldt ook voor jou dat je eerst mijn mening verzint en er dan pas tegenin kan gaan.
Welke mening zou ik verzonnen hebben dan? Dat arme mensen maar geen kinderen moeten nemen?
  zondag 26 maart 2017 @ 23:06:19 #141
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169803879
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:55 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Godwin of niet, toch eens met deze visie. (maar ik ben dan ook maar lager opgeleid :@ )
In die "beroerde" jaren '70 kon bijv. een melkboer nog in zijn eentje een gezin met twee kinderen onderhouden en daarbij ook nog een huis kopen.
De kosten voor het levensonderhoud zijn sinds die tijd significant hoger geworden terwijl salarissen in de lagere beroepsgroepen die trend niet hebben gevolgd.
Ondertussen wordt er neergekeken op mensen die bepaalde capaciteiten niet hebben (zie de mbo - vmbo uitspraken hier op Fok) en als dan ook het leven nog te duur is geworden voor die mensen wordt de schuld bij hun neergelegd met dooddoeners als "hadden ze maar door moeten leren" of zich om moeten laten scholen voordat ze werden ontslagen.

Nu valt hier zelfs al te lezen dat mensen met een lager niveau zich maar beter niet kunnen voortplanten aangezien ze eigenlijk geen bestaansrecht hebben omdat ze toch niet genoeg bijdragen aan de maatschappij :r
Sorry hoor, maar was het streven van die man in de 2e wereldoorlog ook niet om een rijk op te zetten met alleen maar geslaagde mensen die de maatschappij niet tot last zijn.
Het loslaten van Malthus, Sociaal Darwinisme, Eugenetica werd niet de voorspelde ondergang maar maakte het westen rijker dan ooit. Juist omdat iedereen mee kon doen en de kans kreeg. En dus ook slim bleek te zijn ipv waanideeën zoals dat niet meer dan 30% van de bevolking in staat is om lezen en schrijven te leren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169803884
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:02 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Was die grote overheid nog maar zo sociaal, ze krijgen niet voor niets dat advies uit de OP.

[..]

Welke mening zou ik verzonnen hebben dan? Dat arme mensen maar geen kinderen moeten nemen?
Dat laatste heb ik inderdaad niet gezegd.
pi_169803911
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:06 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Het loslaten van Malthus, Sociaal Darwinisme, Eugenetica werd niet de voorspelde ondergang maar maakte het westen rijker dan ooit. Juist omdat iedereen mee kon doen en de kans kreeg. En dus ook slim bleek te zijn ipv waanideeën zoals dat niet meer dan 30% van de bevolking in staat is om lezen en schrijven te leren.
Nou ja, lezen blijk jij toch echt niet zo goed te kunnen...
  zondag 26 maart 2017 @ 23:07:49 #144
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169803922
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:55 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Jij bent top in die enkele mening kiezen die jou uitkomt en de rest te negeren. In de wetenschap geldt die 55%. Ik had ook kunnen schermen met:

https://www.google.nl/amp(...)-bepaald~a620703/amp

Je verzint dat ik de bijstand wil verlagen. Je vezint dat ik het minumumloon fors wil verlagen. Cao's afschaffen, demotie van ouderen, ik heb het hier niet eens over gehad, laat staan op de manier waarop jij het stelt.

De mogelijkheid tot het nemen van kinderen ontzeggen: nooit over gehad (hoe dan????).

Kortom: eerst verzin jij wat mijn mening is en dan onderbouw je daarmee dat ik een nazi zou zijn.

What the hell is wrong with you?!
Moet ik de posts er bij halen in NWS waar je voor verlaging van minimumloon e.d. pleit? Doe ik morgen dan wel even.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:08:49 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169803956
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:02 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Was die grote overheid nog maar zo sociaal, ze krijgen niet voor niets dat advies uit de OP.
Ik had sarcasme tags moeten plaatsen.
Mijn voorstel, alle subsidies, aftrekposten, toe en bijslagen afschaffen en dat bespaarde geld in lastenverlaging steken. Vervolgens alle overhead die nodig was voor controle, toekenning en verwerking ook afschaffen en de kosten daarvan ook in lastenverlaging steken.
De enigen die hierop achteruit gaan is die overhead, die verdwijnt namelijk. De rest gaat er op vooruit.
Zo, vervolgens de bestuurslaag provincies afschaffen, CWI, OWS, reintegratie onzin, etc etc. Heb je zo nog 20 miljard per jaar (waarschijnlijk nog veel meer) die je in lastenverlaging kan steken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:13:29 #146
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169804094
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:06 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat laatste heb ik inderdaad niet gezegd.
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 21:55 schreef VEM2012 het volgende:
Ik weet wat kinderen kosten en zo'n financiële last moet je gewoon niet willen dragen als je op het minimum hangt. En als je dan toch eigenwijs bent, dan is het laatste wat je moet doen vervolgens de overheid de schuld geven van de problemen waarmee je geconfronteerd wordt.
Dit komt toch wel over als een dwingends advies om geen kinderen te nemen. Buiten dat er legio mensen zijn die het in de eerste instantie wel konden betalen maar het geluk hebben gehad deel uit te mogen maken van de recente crisis en nu niet meer aan het werk komen.
pi_169804125
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Moet ik de posts er bij halen in NWS waar je voor verlaging van minimumloon e.d. pleit? Doe ik morgen dan wel even.
O, die is inderdaad te hoog als je het mij vraagt, maar jij maakt er meteen van dat hij fors verlaagd moet worden. En de rest heb je ook verzonnen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:15:11 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804147
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:07 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Moet ik de posts er bij halen in NWS waar je voor verlaging van minimumloon e.d. pleit? Doe ik morgen dan wel even.
Moet ik dan ook jouw posts even quoten waar je mij voor racist uitmaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169804179
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:13 schreef Woelwater het volgende:

[..]


[..]

Dit komt toch wel over als een dwingends advies om geen kinderen te nemen. Buiten dat er legio mensen zijn die het in de eerste instantie wel konden betalen maar het geluk hebben gehad deel uit te mogen maken van de recente crisis en nu niet meer aan het werk komen.
Ik kan helemaal geen dwingend advies geven hierover.

Mijn positie is duidelijk: het is onverstandig en als je die keuze bewust maakt moet je ook de consequenties bewust dragen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:16:45 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804187
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:13 schreef Woelwater het volgende:

[..]


[..]

Dit komt toch wel over als een dwingends advies om geen kinderen te nemen. Buiten dat er legio mensen zijn die het in de eerste instantie wel konden betalen maar het geluk hebben gehad deel uit te mogen maken van de recente crisis en nu niet meer aan het werk komen.
Euh, nee, het is de vaststelling dat als je niet nadenkt de consequenties moet dragen en niet moet klagen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:18:11 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804219
* Pietverdriet schenkt VEM ook een ouzo in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169804304
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet schenkt VEM ook een ouzo in
Cheers!
  zondag 26 maart 2017 @ 23:23:50 #153
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804371
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:14 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

O, die is inderdaad te hoog als je het mij vraagt, maar jij maakt er meteen van dat hij fors verlaagd moet worden. En de rest heb je ook verzonnen.
Duizenden euro's is ook fors.

Of jij weet de consequenties van al jouw standpunten bij elkaar opgeteld niet.

Of je bent werkelijk waar iemand met sociaal darwinistische en nazistische ideetjes. Een oorlogshitser pur sang.

Dat Nederland zo hoog in de ranglijst staat van kinderarmoede is een schande, en het maakt het land op de lange termijn niet rijker.

Op naar de herinvoering van kinderarbeid
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:24:11 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804381
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:21 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Cheers!
Yamas!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:25:41 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804417
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Duizenden euro's is ook fors.

Of jij weet de consequenties van al jouw standpunten bij elkaar opgeteld niet.

Of je bent werkelijk waar iemand met sociaal darwinistische en nazistische ideetjes. Een oorlogshitser pur sang.

Dat Nederland zo hoog in de ranglijst staat van kinderarmoede is een schande, en het maakt het land op de lange termijn niet rijker.

Op naar de herinvoering van kinderarbeid
De stamtafel in de SP kroeg zou hier nog van hoofdschudden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:25:58 #156
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804427
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet schenkt VEM ook een ouzo in
Na Paper Tiger een nieuwe aanwinst voor de Apartheid brigade.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:29:07 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804500
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:25 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Na Paper Tiger een nieuwe aanwinst voor de Apartheid brigade.
Jij zit aan lauw bier in je kraakpand?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:30:13 #158
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804525
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De stamtafel in de SP kroeg zou hier nog van hoofdschudden
Doe nou niet alsof jij iets tegen kinderarbeid hebt. Dat heb jij veelvuldig zitten verdedigen. Met jouw plannen beweegt Nederland vanzelf weer naar Bangladesh toe. Zeker wanneer de consequenties van kinderen volledig worden gepersonaliseerd.

Libertariers zijn sowieso pro kinderarbeid.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:30:41 #159
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169804537
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:23 schreef Klopkoek het volgende:
Op naar de herinvoering van kinderarbeid
Gewoon gratis werken voor een uitkering kan toch ook :{w
  zondag 26 maart 2017 @ 23:32:26 #160
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804575
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:30 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Gewoon gratis werken voor een uitkering kan toch ook :{w
Ja, dat kan het 'te dure' kind ook doen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:32:39 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804580
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:30 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Doe nou niet alsof jij iets tegen kinderarbeid hebt. Dat heb jij veelvuldig zitten verdedigen. Met jouw plannen beweegt Nederland vanzelf weer naar Bangladesh toe. Zeker wanneer de consequenties van kinderen volledig worden gepersonaliseerd.

Libertariers zijn sowieso pro kinderarbeid.
Schelden en beschuldigen kan je beter dan inhoudelijk een discussie voeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:36:45 #162
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804666
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schelden en beschuldigen kan je beter dan inhoudelijk een discussie voeren.
Dat is toch wat jezelf vanaf pagina één doet onder het mom van eigen verantwoordelijkheid? Schelden, beschuldigen, ontmenselijken. Logisch dat deze ideeën ook langs dezelfde meetlat worden gelegd ipv als een cultureel bepaald product.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169804722
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:23 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Duizenden euro's is ook fors.

Of jij weet de consequenties van al jouw standpunten bij elkaar opgeteld niet.

Of je bent werkelijk waar iemand met sociaal darwinistische en nazistische ideetjes. Een oorlogshitser pur sang.

Dat Nederland zo hoog in de ranglijst staat van kinderarmoede is een schande, en het maakt het land op de lange termijn niet rijker.

Op naar de herinvoering van kinderarbeid
Waar heb ik dan over duizenden euro's verlaging gesproken?

Ik werk vanuit het besef dat we onze welvaart niet meer als vanzelfsprekend kunnen achten. Dan kun je twee dingen doen: stay in denial en blijf lekker uitgeven alsof er geen einde aan komt, of (en dat is mijn keuze) je past je aan.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:41:10 #164
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804759
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:39 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Waar heb ik dan over duizenden euro's verlaging gesproken?

Ik werk vanuit het besef dat we onze welvaart niet meer als vanzelfsprekend kunnen achten. Dan kun je twee dingen doen: stay in denial en blijf lekker uitgeven alsof er geen einde aan komt, of (en dat is mijn keuze) je past je aan.
Vals dillemma. Er is geld en resources zat DS4. En los van dat het inhumaan is, wordt de koek ook niet groter van onderontwikkelde kinderen.

Kijk de recente economische groei van Zweden maar eens na sinds 2008.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169804803
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat is toch wat jezelf vanaf pagina één doet onder het mom van eigen verantwoordelijkheid? Schelden, beschuldigen, ontmenselijken. Logisch dat deze ideeën ook langs dezelfde meetlat worden gelegd ipv als een cultureel bepaald product.
Probeer eens wat minder op de man te spelen. Je mag van mij een compleet ander wereldbeeld hebben, hoe extreem jij daarmee ook de bocht uit vliegt bij tijd en wijle, maar graag wel gewoon die inhoud verdedigen, in plaats van de andere mening te proberen te censureren.
pi_169804915
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Vals dillemma. Er is geld en resources zat DS4. En los van dat het inhumaan is, wordt de koek ook niet groter van onderontwikkelde kinderen.

Kijk de recente economische groei van Zweden maar eens na sinds 2008.
Er is hoe dan ook schaarste. Nog meer van resources dan van geld (de rente is niet voor niets zo laag).

Ben je al een beetje op de hoogte van wat de onroerend goed doet in de grote steden in Zweden? Als jij het hier al zo problematisch vindt...

Maar welk punt probeerde jij eigenlijk te maken met jouw verwijzing naar Zweden?
  zondag 26 maart 2017 @ 23:47:49 #167
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804921
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:42 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Probeer eens wat minder op de man te spelen. Je mag van mij een compleet ander wereldbeeld hebben, hoe extreem jij daarmee ook de bocht uit vliegt bij tijd en wijle, maar graag wel gewoon die inhoud verdedigen, in plaats van de andere mening te proberen te censureren.
De enige die wil censureren ben jij, DS4.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:49:43 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804957
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat is toch wat jezelf vanaf pagina één doet onder het mom van eigen verantwoordelijkheid? Schelden, beschuldigen, ontmenselijken. Logisch dat deze ideeën ook langs dezelfde meetlat worden gelegd ipv als een cultureel bepaald product.
Ik mag je graag een beetje op de kast jagen met je inconsistenties en je te wijzen op je maar wat roepen, maar dat is een scheet in een storm in vergelijking tot jouw scheldkannonades.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:50:19 #169
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169804973
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:16 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is in ieder geval een slechte zaak als vooral de kansarmen zich voortplanten.

Kinderen hebben stabiliteit nodig.
Dít is pas censuur. En dan ook gaan beginnen over stabiliteit... Die er in het neoliberalisme niet meer is (zie wat woelwater zei over de melkboer).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 26 maart 2017 @ 23:52:38 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169805013
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Vals dillemma. Er is geld en resources zat DS4. En los van dat het inhumaan is, wordt de koek ook niet groter van onderontwikkelde kinderen.

Kijk de recente economische groei van Zweden maar eens na sinds 2008.
Sinds men afscheid nam van de socialistische droom, en de belastingen ging verlagen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:52:50 #171
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169805016
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:47 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Er is hoe dan ook schaarste. Nog meer van resources dan van geld (de rente is niet voor niets zo laag).
Er is geen wezenlijke schaarste. Alleen voor graaiers en machtswellustelingen is er schaarste. Iets dat hen leidt naar genocide, ethnic cleansing (de woorden van Boris Johnson) en kinderarbeid.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169805092
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:47 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De enige die wil censureren ben jij, DS4.
Wijs maar aan.
pi_169805105
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:50 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dít is pas censuur. En dan ook gaan beginnen over stabiliteit... Die er in het neoliberalisme niet meer is (zie wat woelwater zei over de melkboer).
Dit is geen censuur en het gelul over de melkboer is weerlegd.
pi_169805118
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:52 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Er is geen wezenlijke schaarste. Alleen voor graaiers en machtswellustelingen is er schaarste. Iets dat hen leidt naar genocide, ethnic cleansing (de woorden van Boris Johnson) en kinderarbeid.
Omdat jij het zegt is er geen schaarste?
  † In Memoriam † zondag 26 maart 2017 @ 23:58:20 #175
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_169805134
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:30 schreef Klopkoek het volgende:
Libertariers zijn sowieso pro kinderarbeid.
In veel gebieden is een alternatief vaak slechter.
Carpe Libertatem
pi_169805169
quote:
7s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:58 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

In veel gebieden is een alternatief vaak slechter.
Wat weer een prachtig excuus lijkt te zijn voor sommigen om uitbuiting goed te praten...
  maandag 27 maart 2017 @ 00:00:06 #177
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169805178
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:56 schreef VEM2012 het volgende:
en het gelul over de melkboer is weerlegd.
Niet echt :')

Dat er meer huizenbezitters zijn (maar ook een paar miljoen meer mensen) is geen weerleggen.
pi_169805245
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:00 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Niet echt :')

Dat er meer huizenbezitters zijn (maar ook een paar miljoen meer mensen) is geen weerleggen.
Percentueel!

Maar goed, jouw verdediging is nu dat destijds vooral de melkboeren woningen kochten in plaats van de artsen en advocaten?

Hou op, schei uit!
  maandag 27 maart 2017 @ 00:12:09 #179
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169805381
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:03 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Percentueel!

Maar goed, jouw verdediging is nu dat destijds vooral de melkboeren woningen kochten in plaats van de artsen en advocaten?

Hou op, schei uit!
Er waren wel meer arbeiders dan alleen melkboeren die een huis konden kopen. Probeer nu nog maar een huis te kopen met het salaris van een straatveger of dakdekker en daarbij een gezin te onderhouden.
Maar het is makkelijk praten vanuit een situatie waar je zelf je zaakjes voor elkaar hebt, om dan voor anderen te bepalen dat ze best wel een wat lagere uitkering kunnen krijgen, kunnen gaan werken voor een nóg lager minimumloon maar dan beter geen kinderen kunnen nemen :')

Gelukkig wordt er hier alleen maar slap geluld en geen beleid gemaakt.
  maandag 27 maart 2017 @ 00:23:04 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169805549
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:12 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Er waren wel meer arbeiders dan alleen melkboeren die een huis konden kopen. Probeer nu nog maar een huis te kopen met het salaris van een straatveger of dakdekker en daarbij een gezin te onderhouden.
Maar het is makkelijk praten vanuit een situatie waar je zelf je zaakjes voor elkaar hebt, om dan voor anderen te bepalen dat ze best wel een wat lagere uitkering kunnen krijgen, kunnen gaan werken voor een nóg lager minimumloon maar dan beter geen kinderen kunnen nemen :')

Gelukkig wordt er hier alleen maar slap geluld en geen beleid gemaakt.
Als je meer wilt verdienen zal je meer meerwaarde moeten creeren. Dat een dakdekker het niet breed heeft, heeft hij vooral te danken aan de overheid, en als het aan groen links ligt kan hij zijn auto straks ook wegdoen en een uitkering aanvragen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 07:43:48 #181
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169807470
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat een dakdekker het niet breed heeft, heeft hij vooral te danken aan de overheid, en als het aan groen links ligt kan hij zijn auto straks ook wegdoen en een uitkering aanvragen
er worden geen woningen gebouwd, men moet nu 10 jaar wachten op een huurwoning , terwijl er jaarlijks honderden boeren stoppen met hun koebeesten te melken

is toch gestoord, een modern land moet toch de bewoners van woonruimte kunnen voorzien ?/

is dat het monopolie die de politiek met de woningbouwcorporaties heeft of wat is dat nu,
Is dat de woonminister van de VVD die erachter zit en nieuwe woningbouw hindert of zijn het de provincies
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169808504
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:12 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Er waren wel meer arbeiders dan alleen melkboeren die een huis konden kopen. Probeer nu nog maar een huis te kopen met het salaris van een straatveger of dakdekker en daarbij een gezin te onderhouden.
Maar het is makkelijk praten vanuit een situatie waar je zelf je zaakjes voor elkaar hebt, om dan voor anderen te bepalen dat ze best wel een wat lagere uitkering kunnen krijgen, kunnen gaan werken voor een nóg lager minimumloon maar dan beter geen kinderen kunnen nemen :')

Gelukkig wordt er hier alleen maar slap geluld en geen beleid gemaakt.
Het is een fabel dat vroeger alle arbeiders makkelijk een huis konden kopen, net zo goed als dat het een fabel is dat nu geen enkele arbeider dat nog kan.

Het is ook helemaal geen goed idee dat iedereen maar een woning moet kunnen kopen. Dat idee lag aan de basis van de huizencrisis in de VS.

En o ja, ik ben VVD-er. En geen stilzittend lid. Dus ten aanzien van beleid heb je het niet juist. ;)
pi_169808540
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 07:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

er worden geen woningen gebouwd, men moet nu 10 jaar wachten op een huurwoning , terwijl er jaarlijks honderden boeren stoppen met hun koebeesten te melken

is toch gestoord, een modern land moet toch de bewoners van woonruimte kunnen voorzien ?/

is dat het monopolie die de politiek met de woningbouwcorporaties heeft of wat is dat nu,
Is dat de woonminister van de VVD die erachter zit en nieuwe woningbouw hindert of zijn het de provincies
Er is woonruimte genoeg. Hele gebieden in Nederland waar ze blij zijn als iemand er wil komen wonen.

In het centrum van Amsterdam sta je inderdaad in een lange wachtrij.
pi_169808628
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 09:57 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is een fabel dat vroeger alle arbeiders makkelijk een huis konden kopen, net zo goed als dat het een fabel is dat nu geen enkele arbeider dat nog kan.

Het is ook helemaal geen goed idee dat iedereen maar een woning moet kunnen kopen. Dat idee lag aan de basis van de huizencrisis in de VS.

En o ja, ik ben VVD-er. En geen stilzittend lid. Dus ten aanzien van beleid heb je het niet juist. ;)
Wat wel mist is voldoende betaalbare bouwgrond in gemeentes. Dat haalt de druk van de overspannen markt af. Mensen kunnen makkelijker doorstromen.

Hiermee haal je de kurk een beetje van de fles, zodat de druk onderop ook wat lager wordt.

Helaas zijn gemeenten hier ism ontwikkelaars hier vaak in een soort kartel beland. Vvd - ers trouwens niet zelden in een dubieuze hoofdrol hier. Waarbij men elkaar vasthoudt om de winsten te maximaliseren. Het resultaat is wijken met te dure huizen op postzegeltjes grond.

Gemeentes horen geen inkomstenbelasting maximaliseren, ze zouden het beste voor hun burgers moeten doen. Hun rol is voorkomen dat het een puinzooi wordt, maar niet de allesbepalend oekaze die er nu is.
Whatever...
  maandag 27 maart 2017 @ 10:17:26 #185
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169808819
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 09:59 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Er is woonruimte genoeg. Hele gebieden in Nederland waar ze blij zijn als iemand er wil komen wonen.

In het centrum van Amsterdam sta je inderdaad in een lange wachtrij.
in Groningen en in Roemenië ook

maar woonruimte is nodig in de randstad
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 10:18:34 #186
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169808843
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:04 schreef Spanky78 het volgende:

Gemeentes horen geen inkomstenbelasting maximaliseren, ze zouden het beste voor hun burgers moeten doen. Hun rol is voorkomen dat het een puinzooi wordt, maar niet de allesbepalend oekaze die er nu is.
Gemeentes willen graag bouwen , het zijn de provincies die de bouw van huurwoningen blokkeren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169809018
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat wel mist is voldoende betaalbare bouwgrond in gemeentes. Dat haalt de druk van de overspannen markt af. Mensen kunnen makkelijker doorstromen.

Hiermee haal je de kurk een beetje van de fles, zodat de druk onderop ook wat lager wordt.

Helaas zijn gemeenten hier ism ontwikkelaars hier vaak in een soort kartel beland. Vvd - ers trouwens niet zelden in een dubieuze hoofdrol hier. Waarbij men elkaar vasthoudt om de winsten te maximaliseren. Het resultaat is wijken met te dure huizen op postzegeltjes grond.

Gemeentes horen geen inkomstenbelasting maximaliseren, ze zouden het beste voor hun burgers moeten doen. Hun rol is voorkomen dat het een puinzooi wordt, maar niet de allesbepalend oekaze die er nu is.
Wat jij nu zegt klopt niet.

In Nederland hebben we een restrictief bouwbeleid. Op grote lijnen zitten we nog steeds te werken met ideeën die uit de koker komen van PvdA bewindslieden (tot zover de VVD de schuld geven). Ideeën die stand houden na de decentralisatie (VVD idee), omdat het prima ideeën zijn.

Er zijn hele leuke alternatieven om woonwijken te bouwen. Bijvoorbeeld CPO. Niet dat die wijken significant goedkoper zijn dan de methode waarvan jij claimt dat die is bedoeld voor winstmaximalisatie, maar je laat mensen zo wel bouwen naar hun wensen.

Het is heel simpel om te roepen dat minder, minder, minder regels en meer, meer, meer bouwen de oplossing is, maar het leidt tot onnodige verstening, milieuschade en vooral ooo kapitaalsvernietiging.

Net zo goed als je we in Nederland willen dat bestaande bedrijventerreinen gerevitaliseerd worden willen we bestaande woningbouw(-locaties) maximaal uitnutten.

Dat noemen we duurzaam. En nee, dat is niet per sé het goedkoopst op korte termijn.
pi_169809077
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

in Groningen en in Roemenië ook

maar woonruimte is nodig in de randstad
Doe niet zo idioot. Ook in Rotterdam koop je voor hele normale bedragen woningen. Het is echt niet zo dat je helemaal naar Groningen moet.

En het is leuk dat iedereen lekker in hartje amsterdam wil wonen en werken (spugend op al die kuttoeristen, want ja... die hebben er niets te zoeken...), maar dat kan nou eenmaal niet en al helemaal niet voor lekker weinig geld en het is te zot om te denken dat de overheid dat allemaal maar moet gaan subsidiëren (want gemeentes hebben momenteel al vooral rode cijfers te schrijven bij de grondbanken).
pi_169809085
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:18 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Gemeentes willen graag bouwen , het zijn de provincies die de bouw van huurwoningen blokkeren
Nee, die leggen eisen op. Onder meer een deugdelijk onderzoek over welke woonvoorraad echt benodigd is.
  maandag 27 maart 2017 @ 10:45:52 #190
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809245
Haha DS4 is van de PvdA naar VVD overgestapt. Ach, die staan ook voor socialisme voor de rijken.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 10:47:09 #191
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809257
quote:
7s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:58 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

In veel gebieden is een alternatief vaak slechter.
En daar gaat Nederland met VVD beleid ook naartoe, dat dit opeens weer een redelijke optie lijkt. Gevangen in de fuik, in de overlevingsmodus.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 10:48:23 #192
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809274
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 09:57 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het is een fabel dat vroeger alle arbeiders makkelijk een huis konden kopen, net zo goed als dat het een fabel is dat nu geen enkele arbeider dat nog kan.

Het is ook helemaal geen goed idee dat iedereen maar een woning moet kunnen kopen. Dat idee lag aan de basis van de huizencrisis in de VS.

En o ja, ik ben VVD-er. En geen stilzittend lid. Dus ten aanzien van beleid heb je het niet juist. ;)
Ah natuurlijk, nu zijn de lagere inkomens ook nog eens schuldig aan de huizencrisis.

Engerd.

Het was trouwens rechts die iedereen in een koophuis wilde hebben. Gaan ze rechtser van stemmen. Thatcher, Bush, Zalm...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169809303
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:47 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

En daar gaat Nederland met VVD beleid ook naartoe, dat dit opeens weer een redelijke optie lijkt. Gevangen in de fuik, in de overlevingsmodus.
Nederland is inderdaad nog maar een haar verwijderd van Bangladesh...

Mijn hemel zeg!
  maandag 27 maart 2017 @ 10:50:50 #194
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809318
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:49 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nederland is inderdaad nog maar een haar verwijderd van Bangladesh...

Mijn hemel zeg!
Levensverwachting Bangladesh is hoger dan in Harlem. De laatste keer dat dit gemeten is althans.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169809343
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:48 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ah natuurlijk, nu zijn de lagere inkomens ook nog eens schuldig aan de huizencrisis.

Engerd.

Het was trouwens rechts die iedereen in een koophuis wilde hebben. Gaan ze rechtser van stemmen. Thatcher, Bush, Zalm...
Waar staat dat ik de lagere inkomens de schuld geef van de huizencrisis?

Leer eens lezen zeg!

In ieder geval goed om te vernemen dat jij het ook geen goed idee vindt om iedereen in een koophuis te zetten (ik neem tenminste aan dat jij dat rechtse idee niet in jouw hoofd zou halen).
  maandag 27 maart 2017 @ 10:53:08 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169809359
Nederland dat al sinds de jaren 70 zucht onder de totalitaire dictatuur van de VVD sinds Generalissimo "que siempre tiene el poder" Wiegel in een snelle maar bloederige staatsgreep aan de macht kwam..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169809366
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:50 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Levensverwachting Bangladesh is hoger dan in Harlem. De laatste keer dat dit gemeten is althans.
Je haalt nu Haarlem en Harlem door elkaar. De laatste ligt niet in Nederland.
  maandag 27 maart 2017 @ 10:54:18 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169809372
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:50 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Levensverwachting Bangladesh is hoger dan in Harlem. De laatste keer dat dit gemeten is althans.
Harlem ligt niet in NL, dat is Haarlem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 10:57:30 #199
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809416
https://mobile.twitter.com/ewaldeng/status/846249137557385216

Maar nee, in plaats daarvan moeten de tokkies die zgn. inferieur nageslacht krijgen stoppen met kinderen krijgen. Aldus de nazi's en vieze vuile fascisten.

Sloop de middenklasse, roei de gemaakte onderklasse uit.

(ook al bestaat er een bewezen verband tussen individuele welvaart en een lager kindertal)
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 10:58:48 #200
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809449
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:53 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Je haalt nu Haarlem en Harlem door elkaar. De laatste ligt niet in Nederland.
En Nederland verschilt niet zoveel meer van het Angelsaksische voorland, rasopportunist DS4
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 11:01:15 #201
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809490
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 11:03:53 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169809523
Klopkoek, wil je deze voor je verjaardag? Dan wordt je vocabulaire wat groter dan nazi, fascist en racist
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169809526
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:57 schreef Klopkoek het volgende:
https://mobile.twitter.com/ewaldeng/status/846249137557385216

Maar nee, in plaats daarvan moeten de tokkies die zgn. inferieur nageslacht krijgen stoppen met kinderen krijgen. Aldus de nazi's en vieze vuile fascisten.

Sloop de middenklasse, roei de gemaakte onderklasse uit.

(ook al bestaat er een bewezen verband tussen individuele welvaart en een lager kindertal)
Dus het ligt aan de overheid dat Italianen gezonder eten? Toch raar aangezien ze daar zelden een serieus te nemen overheid hebben?
pi_169809549
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:58 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

En Nederland verschilt niet zoveel meer van het Angelsaksische voorland, rasopportunist DS4
In jouw hoofd niet nee.

En zou je je bij het schelden in ieder geval willen beperken tot termen die ik kan plaatsen?
pi_169809587
quote:
En het ligt zeker weer aan de overheid dat de ouders met een goed inkomen en drukke baan wel investeren in hun kinderen en de ouders die 'noodgedwongen' op de bank zitten dat niet doen?

Altijd maar weer die boze onderdrukkende overheid.
  maandag 27 maart 2017 @ 11:27:45 #206
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169809861
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Klopkoek, wil je deze voor je verjaardag? Dan wordt je vocabulaire wat groter dan nazi, fascist en racist [ afbeelding ]
Ah, je privacy afbrekende VVD usurpators hebben even doorgegeven wanneer ik jarig ben alsmede andere gegevens.

Neoliberalen en neofascisten zijn altijd zo onwaarachtig... Liegen als deugd. Dat heeft Jan Terlouw goed gezien.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 11:38:15 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169810061
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 11:27 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ah, je privacy afbrekende VVD usurpators hebben even doorgegeven wanneer ik jarig ben alsmede andere gegevens.


Nee dat staat in het grote boek van mijn meester
<O) oO/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 12:44:08 #208
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169811512
zojuist uit het 'kindpakket' van de gemeente de schoolreis, sport abonnement en een laptop laten bekostigen :7
...
  maandag 27 maart 2017 @ 13:01:00 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169811557
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2017 12:58 schreef sacha het volgende:
zojuist uit het 'kindpakket' van de gemeente de schoolreis, sport abonnement en een laptop laten bekostigen :7
Je neemt mensen wat af, geeft ze een beetje terug, en kijk hoe blij ze zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 13:12:21 #211
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169811757
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je neemt mensen wat af, geeft ze een beetje terug, en kijk hoe blij ze zijn
Je pakt 40% af (de afgelopen 30 jaar) en geeft een beetje terug.

http://www.rtlnieuws.nl/n(...)b-dankzij-kindpakket

http://mobiel.vngmagazine(...)oede-bij-de-bron-aan

De facto wordt er amper herverdeeld in Nederland volgens OESO.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169811783
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2017 12:58 schreef sacha het volgende:
zojuist uit het 'kindpakket' van de gemeente de schoolreis, sport abonnement en een laptop laten bekostigen :7
Heeft jouw kind tijd voor school? Ik had immers net begrepen van klopkoek dat arme kinderen inmiddels in de fabrieken werken. Naar goed voorbeeld uit Bangladesh, waar het beter toeven is dan hier (langere levensverwachting enzo).

Niet dat hier ook echt hier ligt...
pi_169811800
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:12 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Je pakt 40% af (de afgelopen 30 jaar) en geeft een beetje terug.

http://www.rtlnieuws.nl/n(...)b-dankzij-kindpakket

http://mobiel.vngmagazine(...)oede-bij-de-bron-aan

De facto wordt er amper herverdeeld in Nederland volgens OESO.
Jij met jouw 40%...
  maandag 27 maart 2017 @ 13:16:04 #214
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169811822
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:14 schreef VEM2012 het volgende:

[..]
inmiddels
Dat zei ik niet.

Bevestigt enkel mijn stelling trouwens.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 13:17:23 #215
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169811849
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:15 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Jij met jouw 40%...
Door voortdurende politiek gestuurde definitie aanpassingen van het CBS wordt dat verdoezeld ja, DS4.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169811917
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:16 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat zei ik niet.

Bevestigt enkel mijn stelling trouwens.
Je zei inderdaad dat we er naartoe gingen. Net zo'n idiote uitspraak.
pi_169811984
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Door voortdurende politiek gestuurde definitie aanpassingen van het CBS wordt dat verdoezeld ja, DS4.
Lezen blijft lastig voor je, zelfs namen gooi je door elkaar (Haarlem en Harlem scheelt maar één letter, VEM2012 en DS4 daarentegen heeft exact 0 overeenkomsten).

Waarom denk jij dat jij cijfers van het CBS wel kan doorgronden?
pi_169812134
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je neemt mensen wat af, geeft ze een beetje terug, en kijk hoe blij ze zijn
er is mij niets afgenomen, ik ben dankbaar voor het 'vangnet'
...
  maandag 27 maart 2017 @ 13:29:53 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169812147
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:29 schreef sacha het volgende:

[..]

er is mij niets afgenomen, ik ben dankbaar voor het 'vangnet'
BTW, Lokale Lasten, accijnzen, inkomstenbelasting, etc etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169812158
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:29 schreef sacha het volgende:

[..]

er is mij niets afgenomen, ik ben dankbaar voor het 'vangnet'
En zo hoort het. Verfrissend in plaats van al dat geklaag.
pi_169812186
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

BTW, Lokale Lasten, accijnzen, inkomstenbelasting, etc etc etc
oh, op die scooter :D
...
pi_169812188
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

BTW, Lokale Lasten, accijnzen, inkomstenbelasting, etc etc etc
Ja, zonder belastingen kan een overheid niet draaien. Natuurlijk kan je een discussie voeren over hoe hoog de overheidsfinanciën moeten zijn, maar afschaffen van belasting (hoe leuk mij dat ook lijkt als ik alleen naar dat ene aspect kijk) is net zo realistisch als klopkoeks wereldbeeld.
  maandag 27 maart 2017 @ 13:33:46 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169812220
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:14 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Heeft jouw kind tijd voor school? Ik had immers net begrepen van klopkoek dat arme kinderen inmiddels in de fabrieken werken. Naar goed voorbeeld uit Bangladesh, waar het beter toeven is dan hier (langere levensverwachting enzo).

Niet dat hier ook echt hier ligt...
Waar mijn neefjes nog geen veter kunnen strikken naait zijn leeftijdsgenootje in Nederland zo een paar Nikes in elkaar. Heeft hij er 20 gemaakt mag hij voetballen. Daar zet hij er ook zo 20 van in elkaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 13:36:16 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169812274
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:32 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ja, zonder belastingen kan een overheid niet draaien. Natuurlijk kan je een discussie voeren over hoe hoog de overheidsfinanciën moeten zijn, maar afschaffen van belasting (hoe leuk mij dat ook lijkt als ik alleen naar dat ene aspect kijk) is net zo realistisch als klopkoeks wereldbeeld.
Ik heb het ook niet over het afschaffen van belastingen, ik heb het over het afschaffen van alle subsidies, toe en bijslagen, aftrekposten etc en dan dat geld gebruiken om de lasten flink te verlagen. De overhead die voor de toekenning, administratie en controle nodig was van de subsidies, toe en bijslagen, aftrekposten etc is dan niet meer nodig, en dat geld gebruiken om de lasten verder te verlagen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 13:37:40 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169812301
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:32 schreef sacha het volgende:

[..]

oh, op die scooter :D
Jep, het is een sigaar uit eigen doos, waarbij de overheid lekker meerookt uit de doos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169812332
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar mijn neefjes nog geen veter kunnen strikken naait zijn leeftijdsgenootje in Nederland zo een paar Nikes in elkaar. Heeft hij er 20 gemaakt mag hij voetballen. Daar zet hij er ook zo 20 van in elkaar
Laat hem wel oppassen met koppen. Als je dat heel vaak doet bestaat de kans dat je onder de naam klopkoek hele rare dingen op openbare fora gaat posten.
pi_169812356
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb het ook niet over het afschaffen van belastingen, ik heb het over het afschaffen van alle subsidies, toe en bijslagen, aftrekposten etc en dan dat geld gebruiken om de lasten flink te verlagen. De overhead die voor de toekenning, administratie en controle nodig was van de subsidies, toe en bijslagen, aftrekposten etc is dan niet meer nodig, en dat geld gebruiken om de lasten verder te verlagen.
Als basisidee niet slecht. Een goede uitwerking hiervan zou ik graag eens willen zien.

Misschien iets voor het nieuwe kabinet?
pi_169812386
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, het is een sigaar uit eigen doos, waarbij de overheid lekker meerookt uit de doos
dat ben ik met je eens, de sociale dienst vroeg mij of ik niet als PGB'er voor mijn kind kon werken :Y
...
pi_169812672
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Wat jij nu zegt klopt niet.

In Nederland hebben we een restrictief bouwbeleid. Op grote lijnen zitten we nog steeds te werken met ideeën die uit de koker komen van PvdA bewindslieden (tot zover de VVD de schuld geven). Ideeën die stand houden na de decentralisatie (VVD idee), omdat het prima ideeën zijn.

Er zijn hele leuke alternatieven om woonwijken te bouwen. Bijvoorbeeld CPO. Niet dat die wijken significant goedkoper zijn dan de methode waarvan jij claimt dat die is bedoeld voor winstmaximalisatie, maar je laat mensen zo wel bouwen naar hun wensen.

Het is heel simpel om te roepen dat minder, minder, minder regels en meer, meer, meer bouwen de oplossing is, maar het leidt tot onnodige verstening, milieuschade en vooral ooo kapitaalsvernietiging.

Net zo goed als je we in Nederland willen dat bestaande bedrijventerreinen gerevitaliseerd worden willen we bestaande woningbouw(-locaties) maximaal uitnutten.

Dat noemen we duurzaam. En nee, dat is niet per sé het goedkoopst op korte termijn.
Ik ben niet tegen regels. Ik ben wel tegen het speculeren van gemeentes met bouwgrond. En die dan heel hoog in de boeken zetten. Zodat daar alleen nog maar heel dure huizen gebouwd kunnen worden. Eerst lekker een theater bouwen, daarna de rekening doorschuiven.

Liefst door het bedrijf van de bevriende vvd-er natuurlijk.... Want ja, die zijn toch al wel een paar keer betrokken geweest bij dergelijke schandaaltjes mbt belangenverstrengeling.

Ben het met je eens dat de hele situatie veroorzaakt is door de hele club die afgelopen 40 jaar heeft geregeeerd. Daar horen naast vvd het cda en PvdA zeker bij.

Huizen zijn in Nederland best duur. En dat komt door de combinatie van knellende regels van provincie en gemeenten, maar ook door de manier waarop de koek verdeeld wordt door gemeenten qua grondprijs en aannemers en projectontwikkelaars.
Whatever...
  maandag 27 maart 2017 @ 14:00:39 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169812789
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:38 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Laat hem wel oppassen met koppen. Als je dat heel vaak doet bestaat de kans dat je onder de naam klopkoek hele rare dingen op openbare fora gaat posten.
Als hij daar nog energie voor heeft verhogen we gewoon het SOLL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:12:29 #231
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_169813041
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee lagere euro koers en lagere lonen
Lagere lonen zorgt voor meer werkende armen. Daarmee gaat Ruttes adagium "Het beste middel tegen armoede is een baan" door het toilet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 27 maart 2017 @ 14:15:59 #232
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813121
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben niet tegen regels. Ik ben wel tegen het speculeren van gemeentes met bouwgrond. En die dan heel hoog in de boeken zetten. Zodat daar alleen nog maar heel dure huizen gebouwd kunnen worden. Eerst lekker een theater bouwen, daarna de rekening doorschuiven.

Liefst door het bedrijf van de bevriende vvd-er natuurlijk.... Want ja, die zijn toch al wel een paar keer betrokken geweest bij dergelijke schandaaltjes mbt belangenverstrengeling.

Ben het met je eens dat de hele situatie veroorzaakt is door de hele club die afgelopen 40 jaar heeft geregeeerd. Daar horen naast vvd het cda en PvdA zeker bij.

Huizen zijn in Nederland best duur. En dat komt door de combinatie van knellende regels van provincie en gemeenten, maar ook door de manier waarop de koek verdeeld wordt door gemeenten qua grondprijs en aannemers en projectontwikkelaars.
Hoe verklaar jij dat er voor 1990 veel meer werd gebouwd? Opeens zakte het structureel onder de 100000 per jaar.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 14:24:44 #233
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813332
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 10:34 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, die leggen eisen op. Onder meer een deugdelijk onderzoek over welke woonvoorraad echt benodigd is.
waar is nu die marktwerking die de VVD zo hoog heeft

als er te veel woningen zijn dan stopt men vanzelf wel met bouwen , wel hebben de mensen dan een woonruimte
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 14:26:41 #234
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813381
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:15 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe verklaar jij dat er voor 1990 veel meer werd gebouwd? Opeens zakte het structureel onder de 100000 per jaar.
Doordat de provincies zich ermee gingen bemoeien

De gemeenten willen wel bouwen maar de provincies liggen dwars , zelf wonen ze leuk denk ik

Het beste is emigreren als je pensioen krijgt, of een recreatie woning kopen en een postadres nemen en in de winter naar Azië, dan heb je wat aan die fictieve waarde,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813432
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben niet tegen regels. Ik ben wel tegen het speculeren van gemeentes met bouwgrond. En die dan heel hoog in de boeken zetten. Zodat daar alleen nog maar heel dure huizen gebouwd kunnen worden. Eerst lekker een theater bouwen, daarna de rekening doorschuiven.

Liefst door het bedrijf van de bevriende vvd-er natuurlijk.... Want ja, die zijn toch al wel een paar keer betrokken geweest bij dergelijke schandaaltjes mbt belangenverstrengeling.

Ben het met je eens dat de hele situatie veroorzaakt is door de hele club die afgelopen 40 jaar heeft geregeeerd. Daar horen naast vvd het cda en PvdA zeker bij.

Huizen zijn in Nederland best duur. En dat komt door de combinatie van knellende regels van provincie en gemeenten, maar ook door de manier waarop de koek verdeeld wordt door gemeenten qua grondprijs en aannemers en projectontwikkelaars.
Het beeld is toch echt genuanceerder. Veel gemeenten hebben de grondbank juist om goedkopere woningen te kunnen ontwikkelen. Dat er vlak voor de crisis in diverse gemeenten echt beleid was om geld te verdienen klopt, maar die hebben dan ook allemaal een enorme afschrijving moeten incasseren (serves them right).

Huizen zijn in Nederland helemaal niet zo duur als je kijkt naar waar de woningen staan. We hebben nu eenmaal heel veel stedelijk gebied. Veel voorzieningen. Veel kwaliteit. Daar betaal je ook veel voor in omringende landen.

Komt nog bij dat de rente een lachtertje is momenteel. Langdurig vast te zetten tegen 2,nogwat. En dat kost je maar de helft. Dat is minder dan normale geldontwaarding.

Dan heb je natuurlijk nog wat andere kosten, maar zo duur vind ik het allemaal niet.

Huren in de vrije sector, dat is pas duur. ;)
pi_169813455
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:12 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Lagere lonen zorgt voor meer werkende armen. Daarmee gaat Ruttes adagium "Het beste middel tegen armoede is een baan" door het toilet.
Dan maken we er toch 2 banen van?
  maandag 27 maart 2017 @ 14:29:44 #237
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813471
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dan maken we er toch 2 banen van?
of drie en de vrouw in de prostitutie en de kinderen in de Jumbo
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813493
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:15 schreef Klopkoek het volgende:

Hoe verklaar jij dat er voor 1990 veel meer werd gebouwd? Opeens zakte het structureel onder de 100000 per jaar.
Hoe zat het gelijktijdig met de vraagontwikkeling? En hoe wordt die verwacht voor de toekomst?

Stel jezelf eens dat soort relevante vragen.
pi_169813531
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

waar is nu die marktwerking die de VVD zo hoog heeft

als er te veel woningen zijn dan stopt men vanzelf wel met bouwen , wel hebben de mensen dan een woonruimte
Als je het milieu niet belangrijk vindt is dat een leuke optie.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:32:05 #240
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813532
Ik adviseer mensen om keuzepensioen op te nemen zodra het kan en in Italie te gaan wonen , goed betaalbaar en mooi en vrij wonen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 14:32:46 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813550
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:32 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Als je het milieu niet belangrijk vindt is dat een leuke optie.
milieu ?? , koeien dat is pas slecht voor het milieu
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813563
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

of drie en de vrouw in de prostitutie en de kinderen in de Jumbo
Niet eens in een sweatshop?
pi_169813582
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:32 schreef michaelmoore het volgende:
Ik adviseer mensen om keuzepensioen op te nemen zodra het kan en in Italie te gaan wonen , goed betaalbaar en mooi en vrij wonen
Leuk, totdat je de voorzieningen gaat missen.
pi_169813586
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

milieu ?? , koeien dat is pas slecht voor het milieu
Daarom eet ik ze ook maar snel op. Hmmmm...
  maandag 27 maart 2017 @ 14:35:05 #245
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813602
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dan maken we er toch 2 banen van?
De stop naar kinderarbeid is dan idd niet klein meer.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 14:36:27 #246
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813632
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:30 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Hoe zat het gelijktijdig met de vraagontwikkeling? En hoe wordt die verwacht voor de toekomst?

Stel jezelf eens dat soort relevante vragen.
Toon maar aan dat de vraag plotseling af nam na 1989.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 14:37:20 #247
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813649
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:33 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Leuk, totdat je de voorzieningen gaat missen.
ja de lidl en zo
en de zeeman
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 14:37:45 #248
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813661
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:34 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Daarom eet ik ze ook maar snel op. Hmmmm...
komt er dus voldoende bouwgrond vrij
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813681
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De stop naar kinderarbeid is dan idd niet klein meer.
Ik wist dat je zou happen.
pi_169813700
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:36 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Toon maar aan dat de vraag plotseling af nam na 1989.
Nee, men ging het gewoon eens veel beter meten.

En dat doet men eigenlijk nog steeds te weinig.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:40:15 #251
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813715
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:38 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik wist dat je zou happen.
dat iemand als jij die zo mooi woont , de bouw van huurwoningen voor gewone mensen wil tegenhouden is een grote schande en een beetje kleinzielig
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813741
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja de lidl en zo
en de zeeman
Kom ik nooit.

Dus die zal ik niet missen. Maar iedereen mag nu al naar Italië vertrekken. Ik zie alleen een stroom uit Afrika in gammele bootjes. Zal dus toch minder aantrekkingskracht hebben dan jij vermoedt.
pi_169813767
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

komt er dus voldoende bouwgrond vrij
Ik ben niet zo'n aanhanger van 'koe uit de wei, 20 grote flats erbij!'.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:44:35 #254
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813801
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:40 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dat iemand als jij die zo mooi woont , de bouw van huurwoningen voor gewone mensen wil tegenhouden is een grote schande en een beetje kleinzielig
Zie dit artikel en de grafiekjes
https://decorrespondent.n(...)32306617563-e1d66655



Na 1989 een explosie
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169813809
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:40 schreef michaelmoore het volgende:

dat iemand als jij die zo mooi woont , de bouw van huurwoningen voor gewone mensen wil tegenhouden is een grote schande en een beetje kleinzielig
Het spijt me voor jou, maar ik ben waarlijk voorstander van de bouw van heel veel nieuwe huurwoningen. Dat is namelijk waar ik geld mee kan verdienen en ik vind geld verdienen leuk.

Maar wel graag woningen waar vraag naar is. Leegstand is slecht voor iedereen.
pi_169813882
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:44 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zie dit artikel en de grafiekjes
https://decorrespondent.n(...)32306617563-e1d66655

[ afbeelding ]

Na 1989 een explosie
De ene onwaarheid na de andere staat in dat broddelwerkje.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:48:53 #257
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813888
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:42 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik ben niet zo'n aanhanger van 'koe uit de wei, 20 grote flats erbij!'.
100 koeien weg .100 nette huurwoningen erbij
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813905
Waarom huurwoningen ?
Vuile socialist :( ;)
  maandag 27 maart 2017 @ 14:50:20 #259
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813912
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:44 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het spijt me voor jou, maar ik ben waarlijk voorstander van de bouw van heel veel nieuwe huurwoningen. Dat is namelijk waar ik geld mee kan verdienen en ik vind geld verdienen leuk.

Maar wel graag woningen waar vraag naar is. Leegstand is slecht voor iedereen.
hier staat men 10 jaar op de wachtlijst en vrijesector kost 1200 a 1300 euro , doordat er geen aanbod is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 14:50:41 #260
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813920
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:49 schreef bluemoon23 het volgende:
Waarom huurwoningen ?
Vuile socialist :( ;)
waarom krentebrood ?/

waarom invalidewagens
waarom gele wasknijpers

waarom vloertegels?? Omdat er vraag naar is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 14:51:02 #261
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813929
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:49 schreef bluemoon23 het volgende:
Waarom huurwoningen ?
Vuile socialist :( ;)
Ow, maar net was het nog zogenaamd een fout om iedereen een woning te willen geven en een veroorzaker van de crisis...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 14:51:29 #262
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169813942
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:48 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

De ene onwaarheid na de andere staat in dat broddelwerkje.
Zegt de sector die daar patent op heeft.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169813953
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

100 koeien weg .100 nette huurwoningen erbij
Ik vind koeien leuker om naar te kijken, dus doe dat lekker in jouw achtertuin. Bouw ze zelf maar, want het kan vast supergoedkoop, dan kun je enorm veel winst maken.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:52:27 #264
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813964
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:52 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik vind koeien leuker om naar te kijken, dus doe dat lekker in jouw achtertuin. Bouw ze zelf maar, want het kan vast supergoedkoop, dan kun je enorm veel winst maken.
nee je krijgt geen toestemming van de ambtenaren

ik vind koeien niet leuk, die zijn vies in alle opzichten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169813986
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

hier staat men 10 jaar op de wachtlijst en vrijesector kost 1200 a 1300 euro , doordat er geen aanbod is
Ja, per sé in het centrum van de grote stad willen wonen en dan het gek vinden dat je de enige niet bent.

Klaag jij ook dat je naast concertjaartjes grijpt van Adele?
  maandag 27 maart 2017 @ 14:54:19 #266
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169813999
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:41 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Kom ik nooit.

Dus die zal ik niet missen. Maar iedereen mag nu al naar Italië vertrekken. Ik zie alleen een stroom uit Afrika in gammele bootjes. Zal dus toch minder aantrekkingskracht hebben dan jij vermoedt.
ik krijg over 6 maand pensioen, ik ga het toch proberen . als je het goed vind
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169814056
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zegt de sector die daar patent op heeft.
Je hebt nog niet eens door dat die koekenbakker cijfer 1 uit grafiek 1 vergelijkt met anders opgebouwd (want niet corresponderend) cijfer 2 uit grafiek 2.

Dat is wel zo overduidelijk fout!
pi_169814069
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:52 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee je krijgt geen toestemming van de ambtenaren

ik vind koeien niet leuk, die zijn vies in alle opzichten
Ik krijg weldegelijk toestemming.
pi_169814094
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik krijg over 6 maand pensioen, ik ga het toch proberen . als je het goed vind
Prima.

Ik hoop vooral dat je aldaar niet gaat blijven kankeren op Nederland. Er zijn al genoeg mafklappers die dat zo doen. En inheemse mafklappers.
  maandag 27 maart 2017 @ 14:58:31 #270
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169814099
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:57 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik krijg weldegelijk toestemming.
ikke , ikke, ikke
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 15:11:51 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169814335
Het is tekenend voor het restrictieve overheidsbeleid dat er in 2017 nog steeds een gebrek is aan woningen. In D waar in '45 geen steen meer op de andere stond is al lange tijd sprake van een woningoverschot. Duitsland is groter? Niet echt een argument. De deelstaat NRW is net zo groot als Nederland, heeft net zoveel inwoners en lijkt qua demografie erg op Nederland. Toch zijn de huizenprijzen in NRW beduidend lager dan in NL.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 maart 2017 @ 15:29:01 #272
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169814604
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is tekenend voor het restrictieve overheidsbeleid dat er in 2017 nog steeds een gebrek is aan woningen. In D waar in '45 geen steen meer op de andere stond is al lange tijd sprake van een woningoverschot. Duitsland is groter? Niet echt een argument. De deelstaat NRW is net zo groot als Nederland, heeft net zoveel inwoners en lijkt qua demografie erg op Nederland. Toch zijn de huizenprijzen in NRW beduidend lager dan in NL.
kunstmatige schaarste door lijntjes om ieder dorp te trekken door de ambtenarij

laat de gewone mens maar 10 jaar wachten op een huurwoning , teneinde de woningprijs tot onwaarschijnlijke hoogte op te krikken.

Tot men inziet dat verkassen naar het zuiden van Europa en zeer goede optie is om geld netto vrij te maken om van te leven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169814793
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:50 schreef michaelmoore het volgende:
Omdat er vraag naar is
Ja, tuurlijk is er vraag naar.
Iedereen wil wel voor een appel en een ei in een subsidiehuurwoning op een A-locatie zitten.
Maar dat is niet realistisch.
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is tekenend voor het restrictieve overheidsbeleid dat er in 2017 nog steeds een gebrek is aan woningen. In D waar in '45 geen steen meer op de andere stond is al lange tijd sprake van een woningoverschot. Duitsland is groter? Niet echt een argument. De deelstaat NRW is net zo groot als Nederland, heeft net zoveel inwoners en lijkt qua demografie erg op Nederland. Toch zijn de huizenprijzen in NRW beduidend lager dan in NL.
Ja, sommigen willen de schuld geven aan de boze banken, rechtse regeringen en de "vrije markt"
Maar provincie en gemeenten hebben de grootste vinger in de pap op de woningmarkt.
pi_169814866
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:02 schreef michaelmoore het volgende:

ik zeg dat er de laatste jaren 30.000 woningen te weinig gebouwd zijn, daarom zijn er van de enorme wachtlijsten voor een huurwoning

dat JIJ toestemming kreeg voor de bouw van JOUW woning is niet relevant, mafklapper

je bent zeker de huisjesmelker aan het uit hangen, dat je zo van stinkkoeien houdt , ik snap nog steeds niet op welke voorzieningen je doelt.

winkels ofzo??


Ik doelde helemaal niet op de bouw van mijn eigen woning.

Mits je goede plannen hebt kun je gewoon bouwen wat je wil. Zeker als jij goedkope huurwoningen wil bouwen gaan de deuren bij de gemeente wagenwijd voor je open.

De banken daarentegen houden de deur dan voor jou dicht, die houden niet zo van financieren van verliesgevende projecten.

Wat er onduidelijk is aan voorzieningen ontgaat mij. Dat is een vrij duidelijk begrip. Dat zijn inderdaad winkels in de buurt, maar ook een ziekenhuis, sportschool, kinderopvang, enz.

In Nederland noemen we die dingen ook wel voorzieningen...
  maandag 27 maart 2017 @ 15:48:29 #275
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169814970
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:43 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Mits je goede plannen hebt kun je gewoon bouwen wat je wil. Zeker als jij goedkope huurwoningen wil bouwen gaan de deuren bij de gemeente wagenwijd voor je open.
nee gemeeentes will hier heel erg graag bouwen , maar krijgen de provincie niet mee

die liggen al jaren dwars, vanwege de koeien natuur zegt men
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 27 maart 2017 @ 15:49:23 #276
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169814988
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:23 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Lezen blijft lastig voor je, zelfs namen gooi je door elkaar (Haarlem en Harlem scheelt maar één letter, VEM2012 en DS4 daarentegen heeft exact 0 overeenkomsten).

Waarom denk jij dat jij cijfers van het CBS wel kan doorgronden?
Ik denk dat jij DS4 bent. Jouw moment van opduiken (september 2015) komt ook verdacht veel overeen met zijn moment van verdwijnen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169815009
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is tekenend voor het restrictieve overheidsbeleid dat er in 2017 nog steeds een gebrek is aan woningen. In D waar in '45 geen steen meer op de andere stond is al lange tijd sprake van een woningoverschot. Duitsland is groter? Niet echt een argument. De deelstaat NRW is net zo groot als Nederland, heeft net zoveel inwoners en lijkt qua demografie erg op Nederland. Toch zijn de huizenprijzen in NRW beduidend lager dan in NL.
Ben ik het toch niet mee eens. Als je echt goed vergelijkt is Duitsland wellicht iets goedkoper, maar zo groot is het niet.

En ieder land heeft voors en tegens. Prima land, Duitsland. Maar dat geldt ook voor Nederland.
pi_169815030
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee gemeeentes will hier heel erg graag bouwen , maar krijgen de provincie niet mee

die liggen al jaren dwars, vanwege de koeien natuur zegt men
Provincies geven de ruimte aan gemeenten op basis van onderbouwde woonvisies. Die zitten echt niet over ieder woninkje mee te beslissen.
pi_169815059
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:49 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik denk dat jij DS4 bent. Jouw moment van opduiken (september 2015) komt ook verdacht veel overeen met zijn moment van verdwijnen.
Leuk voor je. Het is niet zo. En anders ga je maar klagen bij een mod dat je vermoedt dat een geband persoon hier op is gedoken. Kunnen zij dat lekker uitzoeken.

Wedden dat ik hier volgende week ook nog post?
  maandag 27 maart 2017 @ 15:54:54 #280
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_169815064
Mensen, graag hier een duidelijke discussie die het liefst ook (enigszins) on-topic blijft.
One-liners, gescheld en andere ongein wordt hier weggehaald.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  maandag 27 maart 2017 @ 15:55:17 #281
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_169815066
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:52 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Provincies geven de ruimte aan gemeenten op basis van onderbouwde woonvisies. Die zitten echt niet over ieder woninkje mee te beslissen.
er mag niet gebouwd worden buiten de rode lijnen van de provincie

http://www.binnenlandsbes(...)touren.9529796.lynkx

gemeentes willen van de contourlijnen af , maar de provincie ligt dwars
https://www.google.nl/#q=rode+contourlijnen+woningbouw&*
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_169815117
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.binnenlandsbes(...)touren.9529796.lynkx

gemeentes willen van de contourlijnen af , maar de provincie ligt dwars
Die contourlijnen is toch echt uit de koker van de PvdA.

Van mij mogen die ook best minder strak, maar dat staat los van het feit dat je binnen de contouren gewoon met een goed plan kan bouwen.

Het is ook niet alsof die contouren 'zo maar' bestaan.
  maandag 27 maart 2017 @ 16:01:44 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169815163
Jaja, die contourlijnen, hebben er de laatste 20 jaar voor gezorgd dat allerlei parken en open ruimte binnen de steden werden volgebouwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169815190
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 16:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Jaja, die contourlijnen, hebben er de laatste 20 jaar voor gezorgd dat allerlei parken en open ruimte binnen de steden werden volgebouwd.
Die krijg je van mij: het heeft inderdaad zijn nadelen. Ook parkeren in steden wordt hiermee vaak bemoeilijkt.
pi_169815242
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 15:48 schreef michaelmoore het volgende:
nee gemeeentes will hier heel erg graag bouwen , maar krijgen de provincie niet mee

die liggen al jaren dwars, vanwege de koeien natuur zegt men
Goed, dan ligt de provincie dwars, allebei overheid.
Dat heeft niks met de boze buitenwereld van banken en projectontwikkelaars te maken.
  maandag 27 maart 2017 @ 16:41:41 #286
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_169815999
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2017 14:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dan maken we er toch 2 banen van?
Anders voeren we de slavernij toch gewoon weer in? :')
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_169816157
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 16:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Anders voeren we de slavernij toch gewoon weer in? :')
Ik notuleer dat jij voor hebt gesteld om slavernij in te voeren.
  maandag 27 maart 2017 @ 17:04:50 #288
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816443
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 16:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Anders voeren we de slavernij toch gewoon weer in? :')
Via de achterdeur is die al een beetje ingevoerd.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 17:05:52 #289
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816467
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 16:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Jaja, die contourlijnen, hebben er de laatste 20 jaar voor gezorgd dat allerlei parken en open ruimte binnen de steden werden volgebouwd.
Wat de PvdA absoluut niet wilde.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 17:06:32 #290
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816477
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 16:06 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Goed, dan ligt de provincie dwars, allebei overheid.
Dat heeft niks met de boze buitenwereld van banken en projectontwikkelaars te maken.
Dat heeft er alles mee te maken
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169816642
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:04 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Via de achterdeur is die al een beetje ingevoerd.
Welja. Nu hebben we slavernij ook al in Nederland.

Nog meer nieuws?
pi_169816671
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:05 schreef Klopkoek het volgende:

Wat de PvdA absoluut niet wilde.
Het is wel een logisch gevolg van de zoektocht. Of je krijgt hele lelijke hoogbouw en daar wordt ook niemand vrolijk van.
pi_169816699
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:06 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat heeft er alles mee te maken
Het ligt immers altijd aan de neoliberalen/grootkapitaal/vul in naar believen.
  maandag 27 maart 2017 @ 17:18:53 #294
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169816704
quote:
11s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:16 schreef VEM2012 het volgende:
Welja. Nu hebben we slavernij ook al in Nederland.
Papier prikken voor een uitkering is geen slavernij?
  maandag 27 maart 2017 @ 17:20:12 #295
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816723
quote:
11s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:16 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Welja. Nu hebben we slavernij ook al in Nederland.

Nog meer nieuws?
Dat kinderen van laagopgeleiden niet intrinsiek minder intelligent zijn of slechtere genen hebben.

Ander nieuws: ben er 80% zeker van dat je DS4 bent. Vanuit zakelijke overwegingen overgestapt naar een andere partij.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 17:20:52 #296
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816740
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:18 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het ligt immers altijd aan de neoliberalen/grootkapitaal/vul in naar believen.
Ja leuke karikatuur
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 27 maart 2017 @ 17:25:42 #297
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_169816826
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:18 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Papier prikken voor een uitkering is geen slavernij?
Vaak onder de (verlaagde) bijstandsnorm, mind.

En dit houdt de druk erop.

https://www.vice.com/nl/a(...)-nederland-werken916
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_169817007
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:18 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Papier prikken voor een uitkering is geen slavernij?
Nee.
  maandag 27 maart 2017 @ 17:36:14 #299
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_169817039
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:34 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee.
Waarom verrast dit antwoord me niet :')
pi_169817046
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat kinderen van laagopgeleiden niet intrinsiek minder intelligent zijn of slechtere genen hebben.

Ander nieuws: ben er 80% zeker van dat je DS4 bent. Vanuit zakelijke overwegingen overgestapt naar een andere partij.
Jij hebt het niet zo op wetenschap merk ik.

Liever geloof jij wat je wil geloven...
pi_169817090
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 17:20 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja leuke karikatuur
Ik vrees dat jij bloedserieus bent, maar ik snap jouw verwarring.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')