abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 26 maart 2017 @ 20:07:54 #301
181124 chufi
mas o menos
pi_169797563
Ik lees ook weinig meer
Cuando haya sol, hay <a href="https://i.imgur.com/90AYp0D.jpg" target="_blank" rel="nofollow">CHUFI</a>
Muziek, Music y Musica
Proud to be 40+
<a href="https://youtu.be/NOawBNIy224" target="_blank" rel="nofollow">Come On</a>
pi_169797628
lezen Mo! :Y

Samenvatting
Verhalen over drama's achter de voordeur. Henk Plenter heeft meer dan veertig jaar woningen opgeruimd voor de GGD Amsterdam. In dit boek vertelt hij met wijsheid en humor wat hij allemaal mee heeft gemaakt: ernstig vervuilde mensen, psychiatrische probleemgevallen, eenzaam overledenen, doorgeschoten dierenliefhebbers en andere drama's achter de voordeur.

Coauteur van dit boek is journaliste Annemiek van Kessel. Het woord vooraf is van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.
Recensie(s)
Henk Plenter, inspecteur HygiŰnisch Woningtoezicht van de Amsterdamse GGD, ruimde in 44 jaar ruim zestienhonderd ernstig vervuilde woningen op van eenzaam overledenen, dwangmatige verzamelaars, extreme dierenliefhebbers, alcoholisten, verslaafden, psychisch zieke mensen en asocialen. Hij is zozeer een begrip dat het werkwoord 'plenteren' in het woordenboek daardoor een tweede betekenis heeft gekregen. In dit boek staan zijn ervaringen met de soms onbeschrijflijke chaos en vervuiling, eenzaamheid en ontluistering die achter sommige voordeuren te vinden is. Zoals de ex-verslaggever met een huis vol kranten tot het plafond, het extreem vervuilde huis van een moeder met jonge kinderen, de jonge verslaafde vrouw met vijfhonderd tamme ratten en de vele totaal vereenzaamde oude mensen verkommerend of al maanden dood in het vuil. Plenter treedt de mensen altijd respectvol tegemoet, hij zorgde er ook voor dat de hulp aan deze mensen beter werd geco÷rdineerd en vlugger kon verlopen. Een boeiend, soms schokkend en onthutsend, maar ook met humor en mededogen geschreven portret van het leven van een groep mensen dat meestal voor ons verborgen blijft. Met een voorwoord van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Geert Mak wijdde een hoofdstuk aan Plenter in 'De engel van Amsterdam'.
...
pi_169797675
quote:
2s.gif Op zondag 26 maart 2017 20:07 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Engelse aflevering, het gekke is dat het vrij normale mensen waren, niet echt extreem, behalve dan in het verzamelen.
_O- leer mij de gekkies kennen!
...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')