FOK!forum / Klaagbaak / Friet smaakt naar kip
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 15:19
Pleur net een baaltje versgesneden friettatten in de wok. Met een schuin oog de olie gecheckt die er nog in zat maar helemaal vergeten dat ik daar eergisteren kippenpootjes in had gecremeerd. Allemaal restjes aan m'n friet en een kip lucht.
Ik heb honger en heb geen zin om helemaal opnieuw friet te snijden en die wok schoon te maken. Ik ga het gewoon opvreten
Rozevlawoensdag 22 maart 2017 @ 15:24
Ja
goed_volkwoensdag 22 maart 2017 @ 15:29
Tja, dat doe je zelf, he....
Pap89woensdag 22 maart 2017 @ 15:30
Lekker toch? Kipfriet 10/10
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 15:36
Het is prima binnen te houden. Met flink wat zout en kerriesaus maakt het dus geen zak uit wat je in die wok flikkert.
Tja..1986woensdag 22 maart 2017 @ 15:40
Wacht.. Jij laat je wok 2 dagen lang vies open en bloot staan en gooit er volgens gewoon weer eten in? Bijzonder..
HSGwoensdag 22 maart 2017 @ 15:40
Het is patkip!
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:40 schreef Tja..1986 het volgende:
Wacht.. Jij laat je wok 2 dagen lang vies open en bloot staan en gooit er volgens gewoon weer eten in? Bijzonder..
Nee ik doe er een deksel op. Eigenlijk gelijk als het vuur uitgaat anders staat dat ding nog uren vet weg te dampen. Je kan in de olie gerust 3x patat bakken
CommissarisMissionariswoensdag 22 maart 2017 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:41 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nee ik doe er een deksel op. Eigenlijk gelijk als het vuur uitgaat anders staat dat ding nog uren vet weg te dampen. Je kan in de olie gerust 3x patat bakken
Smerig dit.
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:44 schreef CommissarisMissionaris het volgende:

[..]

Smerig dit.
Tuurlijk en in een patatzaak sta je te smikkelen en verversen ze voor elk portie het vet? :')
CommissarisMissionariswoensdag 22 maart 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Tuurlijk en in een patatzaak sta je te smikkelen en verversen ze voor elk portie het vet? :')
Nee, ik bak (wanneer ik eens in zo veel tijd weer patat kaan) mijn eigen patat in vers olie. Pleurt het daarna weer weg en was ik het af. Zo moeilijk is dat niet.
Geerdwoensdag 22 maart 2017 @ 15:48
Wat is friet ?
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:48 schreef CommissarisMissionaris het volgende:

[..]

Nee, ik bak (wanneer ik eens in zo veel tijd weer patat kaan) mijn eigen patat in vers olie. Pleurt het daarna weer weg en was ik het af. Zo moeilijk is dat niet.
Verspil maar hè! Kan jou het schelen
http://www.allesduurzaam.(...)lie_een_tweede_leven
Frituurolie kun je een aantal keren gebruiken en liever niet vaker dan 4 tot 5 keer.
nogeenoudebekendewoensdag 22 maart 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Tuurlijk en in een patatzaak sta je te smikkelen en verversen ze voor elk portie het vet? :')
Meeste fritures gebruiken minimaal drie bakken. Een om de friet voor te bakken, een om af te bakken en minimaal een voor snacks.

Zo niet snap ik niet waarom mensen daar hun vreten kopen. :').
CommissarisMissionariswoensdag 22 maart 2017 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:50 schreef the-eye het volgende:

[..]

Verspil maar hè! Kan jou het schelen
http://www.allesduurzaam.(...)lie_een_tweede_leven
Frituurolie kun je een aantal keren gebruiken en liever niet vaker dan 4 tot 5 keer.
Wat erg.
sjoemie1985woensdag 22 maart 2017 @ 15:53
Friet is niet lekker, Patat wel :) ^O^
Anthonie24woensdag 22 maart 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:41 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nee ik doe er een deksel op. Eigenlijk gelijk als het vuur uitgaat anders staat dat ding nog uren vet weg te dampen. Je kan in de olie gerust 3x patat bakken
dit is echt een heel slecht idee vriend. :N het gevaar voor samonela is nu aan de orde. ;(
de_boswachterwoensdag 22 maart 2017 @ 18:25
HET IS PATATES FRITES
Mr.Galaxy.woensdag 22 maart 2017 @ 18:33
Het is satésaus! :Y

Voor het geval iemand "pindasaus​" wilde gaan zeggen. :(
haan33woensdag 22 maart 2017 @ 18:41
quote:
4s.gif Op woensdag 22 maart 2017 18:33 schreef Mr.Galaxy. het volgende:
Het is satésaus! :Y

Voor het geval iemand "pindasaus​" wilde gaan zeggen. :(
wat een onzin. pindasaus is een op pinda gebaseerde saus. Satesaus is een algemeen begrip voor saus wat je op de sate doet.
Anthonie24woensdag 22 maart 2017 @ 20:06
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 18:41 schreef haan33 het volgende:

[..]

wat een onzin. pindasaus is een op pinda gebaseerde saus. Satesaus is een algemeen begrip voor saus wat je op de sate doet.
jaaa..... maar Mr.Galaxy is niet helemaal goed. :')

neem het hem maar niet kwalijk. ;) hij kan er ook niks aan doen.
Aalscholverwoensdag 22 maart 2017 @ 20:20
quote:
4s.gif Op woensdag 22 maart 2017 18:33 schreef Mr.Galaxy. het volgende:
Het is satésaus! :Y

Voor het geval iemand "pindasaus​" wilde gaan zeggen. :(
Het is pindapoep
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 21:11
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 16:27 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

dit is echt een heel slecht idee vriend. :N het gevaar voor samonela is nu aan de orde. ;(
Salmonella in zonnebloemolie? :')
(of bedoel je omdat ik er kip in had gebakken en nu opnieuw er eten in gefrituurd heb?)
Anthonie24woensdag 22 maart 2017 @ 21:51
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:11 schreef the-eye het volgende:

[..]

Salmonella in zonnebloemolie? :')
(of bedoel je omdat ik er kip in had gebakken en nu opnieuw er eten in gefrituurd heb?)
ja dat bedoel ik.
the-eyewoensdag 22 maart 2017 @ 21:56
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:51 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

ja dat bedoel ik.
Daar had ik even niet aan gedacht. Nu bak ik die kippetjes wel door en door gaar. Elke voedingswaarde en bacterie is er wel zo'n beetje uit voordat ik de pit uitdraai.
DikPropjewoensdag 22 maart 2017 @ 22:00
Zo had mijn buurman met de jaarwisseling ooit oliebollen die naar kip smaakten. Viel bij mij niet in de smaak.
Lunatiekwoensdag 22 maart 2017 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:48 schreef Geerd het volgende:
Wat is friet ?
Een kipgerecht, zie TT
Stokken_en_stenenwoensdag 22 maart 2017 @ 22:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:40 schreef HSG het volgende:
Het is patkip!
Dat maar dan anders Frikip!
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 13:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:56 schreef the-eye het volgende:

[..]

Daar had ik even niet aan gedacht. Nu bak ik die kippetjes wel door en door gaar. Elke voedingswaarde en bacterie is er wel zo'n beetje uit voordat ik de pit uitdraai.
ik hoop het maar. heb je al buikpijn?
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 13:53
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Tuurlijk en in een patatzaak sta je te smikkelen en verversen ze voor elk portie het vet? :')
Daar gebruiken ze verschillende friteuses om friet en snacks apart te bakken. Jij hebt dus standaard een pan vet op je fornuis staan waar je van alles in bakt? Dat is echt heel smerig.
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:53 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Daar gebruiken ze verschillende friteuses om friet en snacks apart te bakken. Jij hebt dus standaard een pan vet op je fornuis staan waar je van alles in bakt? Dat is echt heel smerig.
boeiend. de hele dag :') Bananen :') eten is ook niet alles he?
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:57 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

boeiend. de hele dag :') Bananen :') eten is ook niet alles he?
Jij gebruikt ze liever voor anale penetratie.
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:00
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:59 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Jij gebruikt ze liever voor anale penetratie.
vanwaar dit waardeoordeel? :')
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 14:14
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:36 schreef the-eye het volgende:
Het is prima binnen te houden. Met flink wat zout en kerriesaus maakt het dus geen zak uit wat je in die wok flikkert.
Moet ik toch maar eens een wok gaan aanschaffen.

O wacht ik had er al 1, maar ik lust geen kip dus ik verwacht niet ooit in de gelegenheid te komen jouw recept uit te proberen.

Toch maar weer een keer pannenkoek met banketbakkersroom :9
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:15
quote:
2s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:14 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Toch maar weer een keer pannenkoek met banketbakkersroom :9
jammie lekker. :9
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:00 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

vanwaar dit waardeoordeel? :')
Dat zei je moeder vannacht toen ze van mijn banaan aan het smikkelen was.

Groetjes
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:15 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Dat zei je moeder vannacht toen ze van mijn banaan aan het smikkelen was.

Groetjes
de enige plek waar jij nu een grote banaan hebt zitten is diep in je reet.

groetjes..... and have a nice day sir. :')
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:18 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

de enige plek waar jij nu een grote banaan hebt zitten is diep in je reet.

groetjes..... and have a nice day sir. :')
Nee, daar zit de tong van je zusje al.
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:26 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Nee, daar zit de tong van je zusje broertje al.
bla bla whatever man.

als jij nu voor me stond dan had ik gewoon een hele tros bananen gepakt en die met 100 km bij je naar binnen geramd.

have a nice day sir. ;)
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 14:34
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:33 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

bla bla whatever man.

als jij nu voor me stond dan had ik gewoon een hele tros bananen gepakt en die met 100 km bij je naar binnen geramd.

have a nice day sir. ;)
Ja, dat zou je wel lekker vinden he. :')
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:34 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Ja, dat zou je wel lekker vinden he. :')
nou nee niet echt. :') waarom zou ik dat lekker moeten vinden.

weetje wat...............ik heb helemaal genoeg van dit gesprek.

mag ik jou nog een hele fijne dag wensen. :W want ik wil graag vertreken.
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:36 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

nou nee niet echt. :') waarom zou ik dat lekker moeten vinden.

weetje wat...............ik heb helemaal genoeg van dit gesprek.

mag ik jou nog een hele fijne dag wensen. :W want ik wil graag vertreken.
Omdat je het zelf oppert.
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:38
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:37 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Omdat je het zelf oppert.
jij oppert ook van alles over mij. :') maar uuhm........ ik ben een beetje uitgepraat eigenlijk.
Bananenpapdonderdag 23 maart 2017 @ 14:40
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:38 schreef Anthonie24 het volgende:

[..]

jij oppert ook van alles over mij. :') maar uuhm........ ik ben een beetje uitgepraat eigenlijk.
Reageer dan niet.
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 14:42
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:40 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Reageer dan niet.
Top! ^O^
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 15:05
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:53 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Daar gebruiken ze verschillende friteuses om friet en snacks apart te bakken. Jij hebt dus standaard een pan vet op je fornuis staan waar je van alles in bakt? Dat is echt heel smerig.
Oh, oh, oh.... wat trek je nu weer voor conclusies? :')
Na 3x patat maak ik die wok schoon en gaat er de volgende keer nieuwe olie in en natuurlijk gooi ik gewoonlijk geen patat erin als ik daar iets anders in gebakken heb maar ververs dan gelijk de olie. Loempia's of naziballen maken de olie dusdanig vervuild dat het niet opnieuw te gebruiken is.
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 15:07
quote:
2s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:14 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Moet ik toch maar eens een wok gaan aanschaffen.

O wacht ik had er al 1, maar ik lust geen kip dus ik verwacht niet ooit in de gelegenheid te komen jouw recept uit te proberen.

Toch maar weer een keer pannenkoek met banketbakkersroom :9
Doe jij dat zelf maken? want dat heb ik nog nooit gedaan en zelf puddingbroodjes maken lijkt me wel te gek.
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 15:09
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:07 schreef the-eye het volgende:

[..]

Doe jij dat zelf maken? want dat heb ik nog nooit gedaan en zelf puddingbroodjes maken lijkt me wel te gek.
Ja, je kunt gewoon banketbakkersroompoeder bij de supermarkt halen en die zelf mixen (is alleen maar water toevoegen en even in de koelkast) :).

Zou bij de bak-afdeling van je supermarkt te vinden moeten zijn (waar je ook die instant pudding en amandel...schrijfjes kunt vinden enzo :P).
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:09 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja, je kunt gewoon banketbakkersroompoeder bij de supermarkt halen en die zelf mixen (is alleen maar water toevoegen en even in de koelkast) :).
Ja aah.... dat heb ik ook wel gebruikt maar als je het zelf maakt is het natuurlijk beter lekkerder en gezonder.

Ik doe wel vaak als ontbijt een banana pancake:

2 eieren
flinke schep zelfrijzendbakmeel
banaan fijn gemaakt

Effe husseklussen en bakken
Aiciudonderdag 23 maart 2017 @ 15:13
Je kip verpesten door het in de frituur te flikkeren :r zonde man.
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:10 schreef the-eye het volgende:

[..]

Ja aah.... dat heb ik ook wel gebruikt maar als je het zelf maakt is het natuurlijk beter lekkerder en gezonder.

Ik doe wel vaak als ontbijt een banana pancake:
2 eieren
flinke schep zelfrijzendbakmeel
banaan fijn gemaakt
Ik betwijfel of het wel gezonder is, de vulling van banketbakkersroom is volgens mij voornamelijk suiker :P.
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:13 schreef Aiciu het volgende:
Je kip verpesten door het in de frituur te flikkeren :r zonde man.
Gewoon op de BBQ 8-)
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:13 schreef Aiciu het volgende:
Je kip verpesten door het in de frituur te flikkeren :r zonde man.
Lekker krokant man. Als ik gehaktballetjes maak doe ik ze ook in de olie. Het is trouwens een wok met zonnebloemolie en geen frituur met frituurvet hè
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 15:16
quote:
2s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:13 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik betwijfel of het wel gezonder is, de vulling van banketbakkersroom is volgens mij voornamelijk suiker :P.
Als ik zelf koekjes maak dan gebruik ik veel minder suiker dan aangegeven wordt dus dat zal bij banketbakkersroom waarschijnlijk ook het geval worden. Het is allemaal gewenning die suiker
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:16 schreef the-eye het volgende:

[..]

Als ik zelf koekjes maak dan gebruik ik veel minder suiker dan aangegeven wordt dus dat zal bij banketbakkersroom waarschijnlijk ook het geval worden. Het is allemaal gewenning die suiker
Klopt, maar bij de mix die ik heb gevonden, voeg je dus alleen maar water toe (de suiker zit al in het banketbakkersroompoeder verwerkt).

Overigens voeg ik bij de kwarktaart minder slagroom en meer stortbetonkwart toe :P
Anthonie24donderdag 23 maart 2017 @ 18:31
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:13 schreef Aiciu het volgende:
Je kip verpesten door het in de frituur te flikkeren :r zonde man.
bij de KFC is het ook allemaal gefrituurd hoor. :')
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:19 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Klopt, maar bij de mix die ik heb gevonden, voeg je dus alleen maar water toe (de suiker zit al in het banketbakkersroompoeder verwerkt).

Overigens voeg ik bij de kwarktaart minder slagroom en meer stortbetonkwart toe :P
Ik heb het nu net zelf gemaakt, het staat af te koelen. Dan ga ik zo pancakes bakken. Ik ben benieuwd naar die combinatie ^O^
magnetronkoffiedonderdag 23 maart 2017 @ 21:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:26 schreef the-eye het volgende:

[..]

Ik heb het nu net zelf gemaakt, het staat af te koelen. Dan ga ik zo pancakes bakken. Ik ben benieuwd naar die combinatie ^O^
Top! ^O^

Laat me maar weten wat je ervan vindt :)

En pas op dat het niet van je pannenkoek glijdt :P
the-eyedonderdag 23 maart 2017 @ 22:41
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2017 21:33 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Top! ^O^

Laat me maar weten wat je ervan vindt :)

En pas op dat het niet van je pannenkoek glijdt :P
Was lekker maar het is wel zwaar man. Ik had al zuurkool op vanavond en nu nog een stuk of 5 pancakes met bakkersroom. Maar voor herhaling vatbaar. ^O^
magnetronkoffiemaandag 27 maart 2017 @ 03:32
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:41 schreef the-eye het volgende:

[..]

Was lekker maar het is wel zwaar man. Ik had al zuurkool op vanavond en nu nog een stuk of 5 pancakes met bakkersroom. Maar voor herhaling vatbaar. ^O^
Super ^O^
Ja is idd wel wat zwaar, maar de smaak is dat ook :P