the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 15:19 |
Pleur net een baaltje versgesneden friettatten in de wok. Met een schuin oog de olie gecheckt die er nog in zat maar helemaal vergeten dat ik daar eergisteren kippenpootjes in had gecremeerd. Allemaal restjes aan m'n friet en een kip lucht. Ik heb honger en heb geen zin om helemaal opnieuw friet te snijden en die wok schoon te maken. Ik ga het gewoon opvreten | |
Rozevla | woensdag 22 maart 2017 @ 15:24 |
Ja | |
goed_volk | woensdag 22 maart 2017 @ 15:29 |
Tja, dat doe je zelf, he.... | |
Pap89 | woensdag 22 maart 2017 @ 15:30 |
Lekker toch? Kipfriet 10/10 | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 15:36 |
Het is prima binnen te houden. Met flink wat zout en kerriesaus maakt het dus geen zak uit wat je in die wok flikkert. | |
Tja..1986 | woensdag 22 maart 2017 @ 15:40 |
Wacht.. Jij laat je wok 2 dagen lang vies open en bloot staan en gooit er volgens gewoon weer eten in? Bijzonder.. | |
HSG | woensdag 22 maart 2017 @ 15:40 |
Het is patkip! | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 15:41 |
Nee ik doe er een deksel op. Eigenlijk gelijk als het vuur uitgaat anders staat dat ding nog uren vet weg te dampen. Je kan in de olie gerust 3x patat bakken | |
CommissarisMissionaris | woensdag 22 maart 2017 @ 15:44 |
Smerig dit. | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 15:47 |
Tuurlijk en in een patatzaak sta je te smikkelen en verversen ze voor elk portie het vet? | |
CommissarisMissionaris | woensdag 22 maart 2017 @ 15:48 |
Nee, ik bak (wanneer ik eens in zo veel tijd weer patat kaan) mijn eigen patat in vers olie. Pleurt het daarna weer weg en was ik het af. Zo moeilijk is dat niet. | |
Geerd | woensdag 22 maart 2017 @ 15:48 |
Wat is friet ? | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 15:50 |
Verspil maar hè! Kan jou het schelen http://www.allesduurzaam.(...)lie_een_tweede_leven Frituurolie kun je een aantal keren gebruiken en liever niet vaker dan 4 tot 5 keer. | |
nogeenoudebekende | woensdag 22 maart 2017 @ 15:50 |
Meeste fritures gebruiken minimaal drie bakken. Een om de friet voor te bakken, een om af te bakken en minimaal een voor snacks. Zo niet snap ik niet waarom mensen daar hun vreten kopen. . | |
CommissarisMissionaris | woensdag 22 maart 2017 @ 15:51 |
Wat erg. | |
sjoemie1985 | woensdag 22 maart 2017 @ 15:53 |
Friet is niet lekker, Patat wel | |
Anthonie24 | woensdag 22 maart 2017 @ 16:27 |
dit is echt een heel slecht idee vriend. het gevaar voor samonela is nu aan de orde. | |
de_boswachter | woensdag 22 maart 2017 @ 18:25 |
HET IS PATATES FRITES | |
Mr.Galaxy. | woensdag 22 maart 2017 @ 18:33 |
Het is satésaus! Voor het geval iemand "pindasaus" wilde gaan zeggen. | |
haan33 | woensdag 22 maart 2017 @ 18:41 |
wat een onzin. pindasaus is een op pinda gebaseerde saus. Satesaus is een algemeen begrip voor saus wat je op de sate doet. | |
Anthonie24 | woensdag 22 maart 2017 @ 20:06 |
jaaa..... maar Mr.Galaxy is niet helemaal goed. neem het hem maar niet kwalijk. hij kan er ook niks aan doen. | |
Aalscholver | woensdag 22 maart 2017 @ 20:20 |
Het is pindapoep | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 21:11 |
Salmonella in zonnebloemolie? (of bedoel je omdat ik er kip in had gebakken en nu opnieuw er eten in gefrituurd heb?) | |
Anthonie24 | woensdag 22 maart 2017 @ 21:51 |
ja dat bedoel ik. | |
the-eye | woensdag 22 maart 2017 @ 21:56 |
Daar had ik even niet aan gedacht. Nu bak ik die kippetjes wel door en door gaar. Elke voedingswaarde en bacterie is er wel zo'n beetje uit voordat ik de pit uitdraai. | |
DikPropje | woensdag 22 maart 2017 @ 22:00 |
Zo had mijn buurman met de jaarwisseling ooit oliebollen die naar kip smaakten. Viel bij mij niet in de smaak. | |
Lunatiek | woensdag 22 maart 2017 @ 22:08 |
Een kipgerecht, zie TT | |
Stokken_en_stenen | woensdag 22 maart 2017 @ 22:24 |
Dat maar dan anders Frikip! | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 13:50 |
ik hoop het maar. heb je al buikpijn? | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 13:53 |
Daar gebruiken ze verschillende friteuses om friet en snacks apart te bakken. Jij hebt dus standaard een pan vet op je fornuis staan waar je van alles in bakt? Dat is echt heel smerig. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 13:57 |
boeiend. de hele dag Bananen eten is ook niet alles he? | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 13:59 |
Jij gebruikt ze liever voor anale penetratie. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:00 |
vanwaar dit waardeoordeel? | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 14:14 |
Moet ik toch maar eens een wok gaan aanschaffen. O wacht ik had er al 1, maar ik lust geen kip dus ik verwacht niet ooit in de gelegenheid te komen jouw recept uit te proberen. Toch maar weer een keer pannenkoek met banketbakkersroom | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:15 |
jammie lekker. | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 14:15 |
Dat zei je moeder vannacht toen ze van mijn banaan aan het smikkelen was. Groetjes | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:18 |
de enige plek waar jij nu een grote banaan hebt zitten is diep in je reet. groetjes..... and have a nice day sir. | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 14:26 |
Nee, daar zit de tong van je zusje al. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:33 |
bla bla whatever man. als jij nu voor me stond dan had ik gewoon een hele tros bananen gepakt en die met 100 km bij je naar binnen geramd. have a nice day sir. | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 14:34 |
Ja, dat zou je wel lekker vinden he. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:36 |
nou nee niet echt. waarom zou ik dat lekker moeten vinden. weetje wat...............ik heb helemaal genoeg van dit gesprek. mag ik jou nog een hele fijne dag wensen. want ik wil graag vertreken. | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 14:37 |
Omdat je het zelf oppert. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:38 |
jij oppert ook van alles over mij. maar uuhm........ ik ben een beetje uitgepraat eigenlijk. | |
Bananenpap | donderdag 23 maart 2017 @ 14:40 |
Reageer dan niet. | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 14:42 |
Top! | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 15:05 |
Oh, oh, oh.... wat trek je nu weer voor conclusies? Na 3x patat maak ik die wok schoon en gaat er de volgende keer nieuwe olie in en natuurlijk gooi ik gewoonlijk geen patat erin als ik daar iets anders in gebakken heb maar ververs dan gelijk de olie. Loempia's of naziballen maken de olie dusdanig vervuild dat het niet opnieuw te gebruiken is. | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 15:07 |
Doe jij dat zelf maken? want dat heb ik nog nooit gedaan en zelf puddingbroodjes maken lijkt me wel te gek. | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 15:09 |
Ja, je kunt gewoon banketbakkersroompoeder bij de supermarkt halen en die zelf mixen (is alleen maar water toevoegen en even in de koelkast) . Zou bij de bak-afdeling van je supermarkt te vinden moeten zijn (waar je ook die instant pudding en amandel...schrijfjes kunt vinden enzo ). | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 15:10 |
Ja aah.... dat heb ik ook wel gebruikt maar als je het zelf maakt is het natuurlijk beter lekkerder en gezonder. Ik doe wel vaak als ontbijt een banana pancake: 2 eieren flinke schep zelfrijzendbakmeel banaan fijn gemaakt Effe husseklussen en bakken | |
Aiciu | donderdag 23 maart 2017 @ 15:13 |
Je kip verpesten door het in de frituur te flikkeren zonde man. | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 15:13 |
Ik betwijfel of het wel gezonder is, de vulling van banketbakkersroom is volgens mij voornamelijk suiker . | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 15:14 |
Gewoon op de BBQ | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 15:14 |
Lekker krokant man. Als ik gehaktballetjes maak doe ik ze ook in de olie. Het is trouwens een wok met zonnebloemolie en geen frituur met frituurvet hè | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 15:16 |
Als ik zelf koekjes maak dan gebruik ik veel minder suiker dan aangegeven wordt dus dat zal bij banketbakkersroom waarschijnlijk ook het geval worden. Het is allemaal gewenning die suiker | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 15:19 |
Klopt, maar bij de mix die ik heb gevonden, voeg je dus alleen maar water toe (de suiker zit al in het banketbakkersroompoeder verwerkt). Overigens voeg ik bij de kwarktaart minder slagroom en meer stortbetonkwart toe | |
Anthonie24 | donderdag 23 maart 2017 @ 18:31 |
bij de KFC is het ook allemaal gefrituurd hoor. | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 21:26 |
Ik heb het nu net zelf gemaakt, het staat af te koelen. Dan ga ik zo pancakes bakken. Ik ben benieuwd naar die combinatie | |
magnetronkoffie | donderdag 23 maart 2017 @ 21:33 |
Top! Laat me maar weten wat je ervan vindt En pas op dat het niet van je pannenkoek glijdt | |
the-eye | donderdag 23 maart 2017 @ 22:41 |
Was lekker maar het is wel zwaar man. Ik had al zuurkool op vanavond en nu nog een stuk of 5 pancakes met bakkersroom. Maar voor herhaling vatbaar. | |
magnetronkoffie | maandag 27 maart 2017 @ 03:32 |
Super Ja is idd wel wat zwaar, maar de smaak is dat ook |