abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169670253
LONDEN - Bij een wereldwijd netwerk voor het witwassen van geld van Russische criminelen zijn vele grote banken al dan niet bewust betrokken geweest, meldt The Guardian.

647169990.JPG

De Britse krant baseert zich op documenten van een groep samenwerkende onderzoeksjournalisten, de Organized Crime & Corruption Reporting Project (OCCRP). Dezelfde groep publiceerde ook de Panama Papers. Uit de bestanden blijken dat tussen 2010 en 2014 via ongeveer 70.000 transacties ten minste $20 miljard vanuit Rusland werd witgewassen via accounts van buitenlandse banken.

De geldstromen worden gelinkt aan een netwerk genaamd 'Global Laundromat' ofwel de 'wereldwijde wasmachine'. Volgens the Guardian werd de grote Britse bank HSBC gebruikt voor 545 miljoen dollar via een tak van de bank in Hong Kong. Ook ING Groep NV wordt genoemd, 2,4 miljoen dollar zou via de ING zijn witgewassen. Ook the Amsterdam Trade Bank wordt volgens de onderzoekers genoemd.

Grote sommen geld gingen via Britse en Amerikaanse banken. Volgens de OCCRP zijn de grootste bedragen witgewassen via de Danske Bank (Denemarken, $1,2 miljard) en de Bank of China (ruim 700 miljoen).

Een belangrijk tussenstation bij die transacties zou een Moldavische bank zijn, om later geld naar banken en brievenbusfirma’s te sluizen, aldus the Guardian. Volgens de OCCRP zijn 500 mensen verdacht van betrokkenheid, waaronder bankiers en medewerkers van de Rusissche geheime dienst. Ook zou Igor Poetin, een neef van de Rusissche president, een rol spelen in de fraude, vanaf een bank in Moskou.

http://www.telegraaf.nl/b(...)n_witgewassen__.html

Poetin on a Ritz......

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169670690
Ja waarom denk je dat de huizenprijzen in Amsterdam Londen en Parijs zo gestegen zijn?

Zeer veel dure panden staan leeg omdat ze puur als witwas investering aangekocht zijn.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_169670905
Who cares..
Zonder wrijving geen glans
pi_169679991
Oud nieuws. Dit heeft een jaar terug al enorme ophef veroorzaakt in Moldavie. Dit is sowieso eerder het Moldavische rechtssysteem en de daarbinnen heersende corruptie aan te rekenen, dan de westerse banken die in overeenstemming met Internationale Wetgeving hebben gehandeld.

Wel vervelend dat Nederlandse banken zo moeilijk doen over dienstverlening aan niet-ingezetene particuliere staatsburgers, maar het tegelijkertijd minder nauw nemen met het know-your-customer van de benificairen van wat beter gevulde bankrekeningen.
pi_169681618
De betrokken bankiers zullen wel weer lange gevangenisstraffen tegemoet zien.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 22:35:02 #6
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_169688477
De Normaal Doen campagne heeft aangeslagen bij de vrienden.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  woensdag 22 maart 2017 @ 00:40:37 #7
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_169692107
Het bekende gebeuren van grote getallen. Steel 4 en krijgt een aantekening, steel 400 en je krijg een taakstraf, druk 4000 achter en je draait de bak in.

Neuh... wanneer je 4 Miljard uit de pensioenpot haalt of beter 40 miljard investeert in een kreupel land, laat staan 400 miljard virtualiseert in een kansloze EU hegemonie, heet dat verantwoord investeren in de toekomst.

De mensen die nu witwassen hebben daar technisch gesproken prima faciliteiten voor. Helaas liggen die ratios buiten bereik van het spaarzame klootjesvolk dat het nu moet doen van 0% rente en fiscaal wordt aangeslagen voor 4% rendement.
Geluk verdien je niet maar dat krijg je
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')