abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 21 maart 2017 @ 00:04:25 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_169669360
Schippers spreekt morgen verder met 'motorblok' en Klaver

quote:
Verkenner Edith Schippers praat morgen met de partijleiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks door over de vorming van een nieuwe regering. "Het zijn de eerste stappen in een lang onderhandelingsspel", zegt politiek verslaggever Fons Lambie.

ANP-50293681.jpg?itok=CIWQMFwF
Mark Rutte (VVD) voor aanvang van zijn gesprek met Edith Schippers. © ANP

De fractievoorzitters kwamen vandaag één voor één op bezoek bij verkenner Edith Schippers. Zo zei VVD-leider Mark Rutte dat zijn partij met D66 en het CDA de kern van een nieuw kabinet gaat vormen. "Deze drie partijen worden in Den Haag gezien als het motorblok van de nieuwe coalitie," zegt Lambie.

'Het motorblok' heeft nog geen meerderheid in de Tweede Kamer. Er moet dus nog een partij bij. Rutte liet in het midden welke vierde partij erbij moet. Dat zouden wat hem betreft SP, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA kunnen zijn.

GroenLinks logische optie?

Het CDA-leider Sybrand van Haersma Buma hield zich na afloop van zijn gesprek met Schipper meer op de vlakte. Hij zei wel dat een nieuw kabinet 'absoluut een meerderheid in beide Kamers moet hebben.

D66'er Alexander Pechtold is enthousiast over de combinatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. "Ik wil heel graag met GroenLinks." Hij zei 'overtuigd te zijn dat deze optie haalbaar is'.

'Lastig om verschil te overbruggen'

D66 is misschien enthousiast over samenwerking met GroenLinks, maar bij VVD en het CDA is dat minder, zegt Lambie. "Omdat GroenLinks het meeste heeft gewonnen ligt deze optie als eerste op tafel, maar tussen VVD, CDA en GroenLinks zijn de verschillen groot. Denk bijvoorbeeld aan hoe ze denken over klimaat, belastingen en asielzoekers. Je hoort hier in de wandelgangen dat het heel lastig wordt om dat te overbruggen."

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zei dat bij de zoektocht voorrang moet worden gegeven aan de VVD en de winnaars CDA, D66 en GroenLinks. Als de ChristenUnie toch aanschuift is dat vooral voor D66 moeilijk, zegt Lambie. "Die verschillen nogal met de ChristenUnie als het gaat om bijvoorbeeld de wietteelt en voltooid leven, een wet waarmee ouderen hun leven kunnen beëindigen als ze vinden dat hun leven voltooid is."

De optie met de PvdA is onwaarschijnlijk. "Wat de PvdA betreft: ons past nu bescheidenheid," herhaalde Lodewijk Ascher vandaag.

Andere opties

Jesse Klaver van GroenLinks is voorstander van een christelijk progressief kabinet. Maar het CDA voelt hier helemaal niets voor. "Buitengewoon onlogisch", zei Buma over dit plan van Klaver.

Emile Roemer van de SP wil het liefst een centrumlinks kabinet, hoewel hij ook wel begrijpt dat dit er waarschijnlijk niet komt. "Het is niet de eerste optie van een heleboel partijen", erkende hij. De SP heeft de VVD en PVV uitgesloten als coalitiepartner.

'Plan voor rechts kabinet kansloos'

Een rechts kabinet van VVD, PVV, CDA, 50Plus, SGP en Forum voor Democratie moet volgens Geert Wilders (PVV) onderzocht worden. Hij vindt dat er in elk geval met zijn partij moet worden gesproken. Deze optie is kansloos, zegt Lambie. "VVD en CDA hebben Wilders uitgesloten dus dat gaat niet gebeuren."

Hoe het nieuwe kabinet eruit komt te zien, is dus lang niet duidelijk, concludeert Lambie. "Wat je vandaag zag zijn allemaal eerste zetten in onderhandelingsspel dat maandenlang gaat duren."

RTL Nieuws
Dames & heren op FOK!,

Hier zat de stemming er afgelopen weekeinde goed in, nadat Nederland vorige week tijdens lenteachtige taferelen en vogelgezang in grote getale gekozen heeft. Het was bovendien best 'n klein feestje waard, waarop wij gezamenlijk de glazen hebben geheven in 'n luxe Haerlemsche gelegenheid in het centrum. drinky.gif :Y) Wij proostten erop dat 'n groeiend aantal burgers in onze stad de VVD verkiest boven een linkse partij, en er steeds meer plaatsen in NL zijn waar die 'linkse wind' :o ook steeds meer is gaan liggen. smokey2.gif

Landelijk was er veel om te doen, en dat was goed merkbaar. :o ''Behalve in de betere kringen waar wij deel van uitmaken :Y) :9 , rekenden velen anderen uiteraard ook al op een nieuwe kans voor de VVD. 14.gif Vooral de laatste zenuwslopende weken voor de verkiezingen waren er veel zwevende kiezers. Heel begrijpelijk allemaal, maar het doet de liberale mens uiteindelijk opnieuw deugd dat evenals in 2012 wederom 'n groot deel van NL op de valreep toch dé juiste keuze maakte'', mij dunkt. o|O

Met het aantal stemmen op het CDA en D66, beide geëindigd met een respectabele 19 zetels, is de kans geboren om uiteindelijk gezamenlijk de politieke lakens uit te gaan delen onder leiding van Rutte III. De onderhandelingen, onder leiding van niemand minder dan gewaardeerd VVD'er Edith Schippers, zijn voorlopig in volle gang. Ondanks 20 zetels wordt deelname van de PVV aan 'n toekomstige formatie door Rutte stellig uitgesloten. :W

Enfin, GroenLinks, onder leiding van een vrij sympathieke Jesse Klaver en tevens winnaar van één van de debatten enkele weken terug, zou mijn voorkeur niet hebben als 'vierde partij'. Wat u? Linkse partijen passen naar mijn idee en goeddunken niet echt thuis bij het volgen van 'n gedegen rechtse koers. smokey2.gif

Hoogstpersoonlijk lijkt het mij 'n voortvarend goed voor ons land zoals de klok er thans voor staat. ''In goed overleg met haar coalitiepartners kan rechts-liberaal straks doorgaan met 'n koers die vrijwel iedereen uit de crisis geholpen heeft, uitzonderingen daargelaten.'' ;( :o Hoogstpersoonlijk neigen wij Haerlemmers in ons milieu eerder naar de ChristenUnie als vierde partij.

Den Haag laat vooralsnog andere opties open, zolang de onderhandelingen door een gewaardeerde E. Schippers met de reeds genoemde partijen nog in volle gang zijn. :s) :s) :s) Volledige onpartijdigheid, een luisterend oor en gevoel voor politiek van de verkenner is vereist. Hieraan voldoet Schippers, die in deze mijn volledige vertrouwen verdient. Mijn partner en ik zien het uiteraard niet somber in en wachten geduldig af. smokey2.gif

Tot slot: om de meest uiteenlopende redenen is het wellicht niet voor iedereen even gemakkelijk afwachten. Deze bijzondere puzzel zou best nog even kunnen gaan duren, dus houd u daar alstublieft rekening mee! ;)

Gegroet,
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_169669753
JESSE DOE HET NIET !!

(OP verder niet gelezen. Duh.)
"Pools are perfect for holding water"
pi_169669770
Kijk je wilt niet dat die gl krakers en antifas gaan rellen, dus moet je doen alsof... En dan na een tijdje zeggen dat de verschillen te groot zijn. Anders gaan de bloemenmeisjes en bijstandstrekkers op tilt.
<hr>
pi_169669971
Het populistische GL gaat zonder een linkse meerderheid nooit meeregeren. Daarvoor hebben ze een te radicaal programma.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_169670090
Ze moeten wel met GL om tafel, gewoon een spelletje.
Persoonlijk vind ik GL een heel eng clubje.
pi_169670207
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 01:13 schreef Vliegbaard het volgende:
Ze moeten wel met GL om tafel, gewoon een spelletje.
Persoonlijk vind ik GL een heel eng clubje.
Ze 'moeten' natuurlijk helemaal niks, de PVV word ook bij voorbaat uitgesloten, dus dat kun je met de boomknuffelaars evengoed doen. VVD-CDA-D66-GL is gewoon geen logische optie.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 02:52:33 #7
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_169670228
Dit is de reinste vorm van sabotage. Als 1,3 miljoen Nederlanders een stem uitbrengen op de pvv maar deze groep wordt gewoon uitgesloten door liberalen omdat ze deze personen zien als bedreiging :')

Ondertussen is de grootste bedreiging als een trojaans paard binnengehaald |:(
pi_169670288
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 02:52 schreef bijstandboy het volgende:
Dit is de reinste vorm van sabotage. Als 1,3 miljoen Nederlanders een stem uitbrengen op de pvv maar deze groep wordt gewoon uitgesloten door liberalen omdat ze deze personen zien als bedreiging :')

Ondertussen is de grootste bedreiging als een trojaans paard binnengehaald |:(
De meerderheid beslist, dus niet 1,3 miljoen mensen die op gert hebben gestemd :)
  Moderator dinsdag 21 maart 2017 @ 05:27:53 #9
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_169670328
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 04:37 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

De meerderheid beslist, dus niet 1,3 miljoen mensen die op gert hebben gestemd :)
En volgens mij worden er gewoon gesprekken gevoerd met de PVV hoor. Niet dat daar wat uit gaat komen, maar hey. Dat hebben ze dan weer aan zichzelf te danken.

Maar dat de meerderheid beslist, nee. Zo werkt het niet. In een democratie heb je als meerderheid ook rekening te houden met de minderheid.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  dinsdag 21 maart 2017 @ 06:17:19 #10
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_169670364
Een motorblok :|W , ja een versleten motorblok die Glibberige Rutte als glijmiddel met veel moeite wel op gang kan brengen maar die halverwege de reis toch echt met pech aan de kant belandt.
pi_169670407
Alsjeblieft GroenLinks niet..
pi_169670485
Tja, het land moet bestuurd worden, maar we moeten goed op het stuur letten, anders wordt het stuur gepikt door een van de inmiddels vele grote dieven. Dan zitten we te kijken met een auto zonder stuur. En daar kan men niet mee de weg op. Toch.?
pi_169670504
Ja het land moet bestuurd worden maar liever niet door Jesse Klaver.
pi_169670520
Prachtig, deze paniek hier
pi_169670546
GL. _O_
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_169670552
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 07:21 schreef wolkentoetje het volgende:
Ja het land moet bestuurd worden maar liever niet door Jesse Klaver.
Maar ook niet door een van de inmiddels vele grote dieven. Want die maken van achter de schermen van het land al jaren een puinhoop.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 07:40:11 #17
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_169670584
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 02:52 schreef bijstandboy het volgende:
Dit is de reinste vorm van sabotage. Als 1,3 miljoen Nederlanders een stem uitbrengen op de pvv maar deze groep wordt gewoon uitgesloten door liberalen omdat ze deze personen zien als bedreiging :')

Ondertussen is de grootste bedreiging als een trojaans paard binnengehaald |:(
Geert had op voorhand zelf de VVD met Rutte al uitgesloten.
Maar goed, PVV-stemmers zijn natuurlijk wel gewend dat hij z'n uitspraken direct na de verkiezingen overboord gooit.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 21 maart 2017 @ 07:51:59 #18
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169670660
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 06:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Een motorblok :|W , ja een versleten motorblok die Glibberige Rutte als glijmiddel met veel moeite wel op gang kan brengen maar die halverwege de reis toch echt met pech aan de kant belandt.
Het blokje van Geert is te klein.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
pi_169672195
Tja, dit gaat denk ik een lastige worden. Jesse moet wel voldoende progressieve punten uit het vuur slepen wil hij na 4 jaar geen PvdAtje doen. Als hij verstandig is gaat hij niet in zee met Rutte :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')