FOK!forum / Culinesse à gogo / Waarom eten we alleen met Pasen en Kerst stol met spijs?
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 10:25
Want ik kan het altijd wel eten. Iemand een idee waarom specifiek dan?
Hyaenidaezondag 19 maart 2017 @ 10:26
Anders kan je spijsvertering het niet meer aan.
Dagoduckzondag 19 maart 2017 @ 10:33
Omdat het traditioneel feestvoedsel is.
Magicazondag 19 maart 2017 @ 10:49
Omdat het zo godsgruwelijk smerig is
KaBufzondag 19 maart 2017 @ 11:09
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:26 schreef Hyaenidae het volgende:
Anders kan je spijsvertering het niet meer aan.
_O-
nogeenoudebekendezondag 19 maart 2017 @ 11:14
Ligt helemaal aan jezelf natuurlijk wanneer je iets wel of niet eet. Ik maak ook gewoon erwtensoep in de zomer als ik daar zin in heb.

Veel winkels hebben ook gewoon stolletjes liggen het gehele jaar door tegenwoordig.
Charlie_Brownzondag 19 maart 2017 @ 11:22
Omdat het traditie is.
Amandelspijs was vroeger erg duur omdat amandelen weinig gekweekt werden en suiker was ook prijzig. Daarom aten we toen alleen bij feesten.
Nu is het goedkoper om te maken maar de traditie is gebleven
boriszzondag 19 maart 2017 @ 11:28
quote:
8s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:49 schreef -Magica- het volgende:
Omdat het zo godsgruwelijk smerig is
Dit.
FutureFairytalezondag 19 maart 2017 @ 11:29
Bakkers hebben vaak het jaar door krentenbrood met spijs.
Stokken_en_stenenzondag 19 maart 2017 @ 11:44
quote:
8s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:49 schreef -Magica- het volgende:
Omdat het zo godsgruwelijk smerig is
.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 11:55
quote:
14s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:14 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ligt helemaal aan jezelf natuurlijk wanneer je iets wel of niet eet. Ik maak ook gewoon erwtensoep in de zomer als ik daar zin in heb.

Veel winkels hebben ook gewoon stolletjes liggen het gehele jaar door tegenwoordig.
Maar ik wil plakken van stollen waar ik dikke lagen roomboter op kan smeren, niet die kleintjes.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:22 schreef Charlie_Brown het volgende:
Omdat het traditie is.
Amandelspijs was vroeger erg duur omdat amandelen weinig gekweekt werden en suiker was ook prijzig. Daarom aten we toen alleen bij feesten.
Nu is het goedkoper om te maken maar de traditie is gebleven
Klinkt aannemelijk. :P
Fietsertje70zondag 19 maart 2017 @ 12:13
Koop je er gewoon 10 met pasen, die krengen zijn een half jaar houdbaar.
Peterzondag 19 maart 2017 @ 12:30
Let wel op dat je amandelspijs koopt en niet de banketbakkersspijs (witte bonenprut met veel suiker)
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:30 schreef Peter het volgende:
Let wel op dat je amandelspijs koopt en niet de banketbakkersspijs (witte bonenprut met veel suiker)
Ik koop supermarktstollen :P
Peterzondag 19 maart 2017 @ 12:37
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:31 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik koop supermarktstollen :P
Daar zit bijna nooit echte amandelspijs in...
Pietverdrietzondag 19 maart 2017 @ 15:41
Als ik zin heb in lekker rozijnenbrood met spijs ga ik ff naar Bakker Bril in Voorst
nogeenoudebekendezondag 19 maart 2017 @ 15:46
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:55 schreef MCH het volgende:

[..]

Maar ik wil plakken van stollen waar ik dikke lagen roomboter op kan smeren, niet die kleintjes.
Haha lekker is dat... :9.

Die kleintjes kun je dwars doorsnijden dan lijkt het op een plak(je).
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:37 schreef Peter het volgende:

[..]

Daar zit bijna nooit echte amandelspijs in...
De Dirk is heel eerlijk. Ik was daar net en op het bordje van de gewone stol stond banketspijs en van de luxe stol amandelspijs.
Hyaenidaezondag 19 maart 2017 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik zin heb in lekker rozijnenbrood met spijs ga ik ff naar Bakker Bril in Voorst
Goede tip, laten we daar een fok!-meeting organiseren. _O_
FutureFairytalezondag 19 maart 2017 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:30 schreef Peter het volgende:
Let wel op dat je amandelspijs koopt en niet de banketbakkersspijs (witte bonenprut met veel suiker)
Wel hoor. Meestal noemen ze het 'feeststol' als er geen echte spijs in zit.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 23:27
Dat is luxe, de rest van het jaar gewoon krentenbollen.
Aphrodytemaandag 20 maart 2017 @ 15:14
Koop krentenbollen, koop een pakje amandelspijs uit het bakschap.

Voila, spijsbroodjes wanneer je het maar wil :)