abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 maart 2017 @ 13:01:59 #151
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_169834200
Uit bed ploffers... :o

Dames, hoe denken jullie over het volgende: met het eetpatroon van mijn dame heb ik eigenlijk weinig klagen momenteel. Behalve dat veel groente momenteel vrij moeizaam gaat.. de rest eromheen zoals aardappeltjes en vlees gaan prima zelfs.

Ik ben een beetje van mening dat je een 'lekker' toetje moet verdienen. Onder lekker versta ik een toetje met smarties of chocoladevla oid. Als het eten niet zo heel best gaat, (1 of 2 hapjes oid), dan ook geen lekker toetje (want dát gaat er dan nml wel in), maar wel een kommetje witte of Griekse yoghurt. Mijn man is echter van, niet goed gegeten dan helemaal geen toetje...

Dus ideetjes/meningen oid graag.. :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_169834338
Rijst ik ben aanhanger van team 'gewone toetje'
Maar hier gaat dat er niet in en is het een bakje fruit.
Gelukkig staan vriend en ik er wel hetzelfde in, ben wel af en toe van het omkopen geworden ipv meteen bord opzij schuiven en roepen lustikniet :(
Want bij de opmerking eerst proeven en dan pas fruit gaat er soms ongemerkt meer in dan hij wil.
pi_169834464
Wij doen ook een gewoon toetje, dus yoghurt met soms wat fruit. En ze moet wel tenminste drie hapjes van haar eten ophebben, anders geen toetje. (Tenzij echt kokhalzen want vies, dan is één hapje proeven genoeg). Dat onpedagogische omkopen werkt zo goed dat ze sinds een week ineens gewoon aan haar groente begint :o .

En bij een extra lekker toetje geldt hetzelfde trouwens, maar die hebben we gewoon niet zo vaak. Gek genoeg is dat pak vla er alleen in het weekend. Heel bijzonder O-) .
pi_169834499
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 12:12 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Jij bruut!

Gisteravond in huize Crump;

'Kijk schat, hij gaat zo uit bed vallen '

*PLOF*

'Zei het je toch, loop jij even?'
:D :')

Relaxed parenting heet dat toch.
"Ach, hij slaapt wel verder op de grond" :7 .
pi_169834501
Sjaak is natuurlijk een stukje jonger, maar die krijgt alleen nog maar Griekse yoghurt als toetje, die heeft nog nooit wat anders op...
Ergens heb ik een artikel gelezen waarin stond dat het logisch is dat kleine kinderen geen groenten eten, ik zal eens kijken of ik dat nog kan vinden.

EDIT:
https://kiind.nl/waarom-kinderen-geen-groente-lusten-en-prima-is/
Dit artikel :)
pi_169834643
Ik maak me verre van zorgen om het een groente eteb gelukkig.
Want de komkommer en tomaatjes zijn niet aan te slepen en fruit kopen kost me ook een rib uit mn lijf.
In de winkel hoef ik ook niet bang te zijn dat zijn eigen karretje vol geladen wordt met snoep. Ik moet eerder zorgen dat we niet en mandarijnen en sinaasappels en citroenen en appels en druifjes en komkommer en tomaten en courgette en ananas en weet ik wat allemaal erin zien verdwijnen.
pi_169835421
Goed punt wel. Wij hebben nooit toetjes want eten zelf geen yoghurt en R. luste het de vorige keer ook niet dus dat kopen we niet meer. Ook geen Griekse of wat voor variant toetje dan ook. Chocoladetoetje blijkt wel een grote hit, maar wil ik niet dat man dat vaker gaat kopen want R. is gewoon flink aan het formaat en dan moet je dat soort spul niet willen, is echt niet nodig in zijn geval. Toen we dat lekkere toetje hadden, heb ik er niet mee gedreigd, had gehoord dat dat niet goed is, maar ik had het beter wel kunnen doen denk ik, want dan had hij ook van zijn groente gegeten en nu at hij niks en later wel toetje... Normaal doen we zo van uitnodigen om te eten, en 's avonds is altijd standaard een peer (ook het enige fruit wat hij altijd at zo'n beetje, maar aardbei en banaan komt nu ook weer wat,eindelijk). Bij lekker toetje zou ik consequentie aan koppelen ja, helemaal als hij ander toetje dan wel gewoon mag. Als je dat normaal ook doet, dat als eer niks wordt gegeten, er toch gezond toetje mag worden gegeten, zou ik dat zo aanhouden. Helemaal niks eten vind ik soms nog steeds lastig, maar ik denk dan in ons geval ook maar meteen, is niet erg qua gewicht ;) toch zou ik willen dat hij lekker van groente ging eten, maar goed, komt over paar jaar wel hopelijk.
pi_169835774
Mijn vriend heeft wel de neiging om te zeggen dat ze geen toetje krijgt als ze niet eet, maar hij stelt dat altijd bij als ik hem eraan herinner dat we dat niet zouden doen. :+ . Eten als beloning of straf vind ik een slecht idee. Dus of we nu een 'speciaal toetje' hebben (bij ons is dat soms ijs of chocolade vla) of een 'gewoon toetje', dat maakt voor het eten zelf niet uit.

Het gaat mij vooral om 'tafelmanieren' en eten als een sociale bezigheid waarbij je dus meedoet. I heeft de neiging om het eten direct weg te schuiven en te zeggen dat het 'bah' of 'jakkes' is. Dat mag dus niet, omdat het ook niet aardig is voor degene die heeft gekookt. Ze wil ook wel eens dan direct van tafel gaan en ook dat mag niet. Dus we houden voet bij stuk: je blijft aan tafel en je proeft in ieder geval één hapje. Vaak genoeg blijkt dan dat ze het wel lekker vindt.

Als ze dat toch allemaal niet wil doen, zetten we haar op de gang. Als je niet aardig/netjes kunt doen aan tafel dan willen we je ook niet bij ons hebben, dan eten wij wel gezellig samen, is het idee. Dat is wel vervelend maar het werkt ook. Want na het nodige drama eindigt het er toch altijd mee dat ze weer aan tafel komt en meedoet. Dan prijzen we haar en laten we duidelijk blijken dat we het heel fijn vinden dat ze bij ons is en een hapje proeft. *; .

We zijn hier trouwens strenger in geworden sinds haar derde verjaardag. Daarvoor lieten we het meer gaan, nu vinden we dat ze wel toe is aan meer opvoeding op dit gebied. :P .

Wat groenten betreft: het werkt het beste om haar dat tussendoor te geven. Dus een schaaltje reepjes paprika, komkommer, tomaatjes etc.

Ik zag net de foto die ze van I vorige week gemaakt hebben op het kdv. Hij is heel leuk geworden; ze staat er echt helemaal op zoals ze is. O+ . De krentenbaard op haar kin hebben ze netjes weggepoetst. :+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 28 maart 2017 @ 14:57:23 #159
149959 SQ
snelle trees
pi_169836102
Wij hebben geen standaard toetje. Een of twee keer in de week is dat maar. En dan of een danoontje of gewoon kale yoghurt.
Ik wil ook pertinent niet dat het een beloning is, omdat ik mijn kind niet wil leren dat je alleen maar goed bezig bent als je je bord leeg vreet. Maar ik worstel daar zelf ook al mijn hele leven mee :@
Ze krijgt dus ook geen snoep voor goed gedrag ofzo.
disclaimer
pi_169836203
Ik kan zelf prima mijn eten laten staan als ik vol zit, en ik wil I inderdaad ook leren te luisteren naar haar buik. Als je vol zit, hoef je niet je bord leeg te eten. Maar mijn vriend heeft dat dus ook erg van huis uit meegekregen, en als I en ik ons bord niet leeg hebben gegeten, gaat hij dat alsnog zitten doen. _O- . Beetje tegenstrijdige voorbeelden krijgt ze zo, dat zal ook wel niet goed zijn. :D . 8)7 .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 28 maart 2017 @ 15:03:32 #161
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_169836217
Wij hebben standaard een toetje na het eten, ongeacht ze wel of niet goed eet. Wel is er pas toetje nadat iedereen klaar is met eten en krijgt ze een half vleesje om mee te beginnen en als ze meer vlees wil moet ze eerst nog wat aardappelen of groente eten.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 15:19:58 #162
149959 SQ
snelle trees
pi_169836602
Ik maak sowieso vooral eenpansgerechten. Dan is ze vaak te lui om picky te zijn :')
disclaimer
pi_169836843
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 15:02 schreef Franny_G het volgende:
Ik kan zelf prima mijn eten laten staan als ik vol zit, en ik wil I inderdaad ook leren te luisteren naar haar buik. Als je vol zit, hoef je niet je bord leeg te eten. Maar mijn vriend heeft dat dus ook erg van huis uit meegekregen, en als I en ik ons bord niet leeg hebben gegeten, gaat hij dat alsnog zitten doen. _O- . Beetje tegenstrijdige voorbeelden krijgt ze zo, dat zal ook wel niet goed zijn. :D . 8)7 .
+1, mijn vriend eet echt alles leeg. Als ik een grote schaal lasagne voor 6 personen maak zodat ik de andere helft kan invriezen, vreet 'ie nog alles op :X

Ook heel lastig is dat hij Lou dingen te eten geef (banaan, boterham) omdat híj honger heeft en zij dan ook wil. En het dan gek vinden dat ze niks wil eten 20 minuten later. Zucht :')
pi_169837193
Hier ook altijd een toetje als ik die in huis heb. Belonen of straffen met eten vind ik niet ok. Ze eet meestal wel een paar happen, soms als ze iets heel lekker vindt eet ze haar bord leeg.
Ik ga nu ook wat meer op de tafelmanieren letten. S eet vaak nog met haar handen :') Maar nu ze 3 is wordt het wel tijd dat daar verandering in komt.

Ja mensen, ik heb sinds gister een 3-jarig meisje O+
's Ochtends werd ze wakker met de woorden "ik ben jarig!"
Ze mocht trakteren op het kdv, al haar vriendjes en vriendinnetjes daar hebben voor haar gezongen, ze heeft de hele dag met haar feestmuts op gelopen en 's avonds zijn we pannenkoeken gaan eten.
Zaterdag is haar echte feestje!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 15:51:06 #165
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_169837212
Dat bord leeg vreten= goed gedrag

Is dat iets van vroeger of zo? Mijn ouders (en hun ouders) zijn echt net zo.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_169837213
Dot, nog gefeliciteerd met Stip *O*
pi_169837247
Wij eten altijd toetje en dat is meestal vla. Sinds L niet tegen melk bleek te kunnen krijgt hij sojavla (die sojayoghurt vind hij smerig en ik ook) en dus wil zuslief ook geen yoghurt meer als toetje. Nu inmiddels blijkt dat L yoghurt wel aardig verdraagt zijn we niet terug geswitched. Overigens eten ze nu wel allebei heel soms muesli met yoghurt bij t ontbijt.
Toetje krijgen ze hier altijd, ongeacht hoe goed ze eten. Bij L probeer ik er wel altijd extra hapjes eten in te smokkelen, bij W niet, maar met haar is wel de afspraak dat ze van alle soorten* dingen op haar bord in ieder geval 1 hapje moet proberen.. (*muv van rood gekleurde dingen). L laat trouwens regelmatig zijn toetje (half) staan, W echt nooit.

en hiephiep hoera! Hier is zomaar van de een op de andere dag W's angst voor rood eten verdwenen. Tot nu toe weigerde ze alles wat rood was (aardbeien, tomaat, paprika, ketchup, aardbeisnoepjes, rode limonade enz..). Ze werd daar echt panisch van en rood hoefde ze van ons dus ook niet persé te proeven. Maar vorige week probeerde ze ineens uit zichzelf zoete paprika en sindsdien is de angst over en proeft ze alles! (conclusie: paprika is lekker, tomaat vind ze vies, aardbei heel lekker en limonade ook). En ik ben heel blij met mijn wel gewoon aanbieden maar niet pushen tactiek..
  dinsdag 28 maart 2017 @ 15:54:53 #168
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_169837293
Ik hoop dat N en L meer op hun vader gaan kijken met eten enzo. Ik ben een heel moeilijke eter geweest en ben pas meer gaan eten sinds ik ben gaan samenwonen. Nog steeds eet ik niet alles. J eet bijna alles. Ik ben dan ook zo'n 35 kilo te zwaar, hij niet. Ik vind eten weggooien zonde en eet mijn bord leeg, ook al zit ik vol. Hij kan gerust 3 hapjes laten staan of een half bord.
Ik probeer me ook zo min mogelijk druk te maken om hun eetgedrag. De ene avond leven ze van lucht, de andere avond gaat alles er in. Vleeseters zijn het niet (lusten geen kip etc). Pasta pesto vinden ze heerlijk. De broccoli en kip laten ze liggen 😂.
pi_169837594
Bf, gefeliciteerd met je vrolijke meisje! Leuk is dat he, dat ze het echt samen beleven op het kdv! I was ook zo trots dat zij nu degene was die jarig was en mocht uitdelen etc.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169838117
Het toetje van B is yoghurt doordeweeks en in het weekend gaan daar vlokken doorheen. Altijd, dus ook als hij niet goed gegeten heeft. Overigens heeft ie zelf niet altijd zin in een toetje.
Avondeten gaat in pieken en dalen, wij dringen eigenlijk nooit echt aan. Eten moet iets fijns zijn vind ik.
pi_169839265
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 16:38 schreef exode het volgende:
Het toetje van B is yoghurt doordeweeks en in het weekend gaan daar vlokken doorheen. Altijd, dus ook als hij niet goed gegeten heeft. Overigens heeft ie zelf niet altijd zin in een toetje.
Avondeten gaat in pieken en dalen, wij dringen eigenlijk nooit echt aan. Eten moet iets fijns zijn vind ik.
Dat vind ik ook. Eet ze niet, dan niet. Natuurlijk spoor ik wel aan om wat happen te eten, maar als ze dat niet wilt dan volgende dag beter hoor. Overdag eet ze best goed met elke dag een stuk fruit, dus een avondje weinig eten zal dan wel loslopen. Toetje is hier niet elke avond, maar soms een danoontje of iets in die strekking.

Hoe slapen jullie peuters? De mijne van 2,5 momenteel ruk:') Tot voor kort sliep ze nog in haar ledikant en daar wilde ze opeens pertinent niet meer in liggen 's avonds. Wij dachten dat het aan het ledikant lag, dus wij een meegroeibed gekocht, inclusief supercoole bedovertrekken van paw patrol. Het mag niet baten, ze wil niet naar haar eigen bed. We leggen haar nu in ons bed en één van ons blijft erbij liggen tot ze slaapt en dan wordt ze naar haar eigen bed gebracht. In de nacht gaat het wisselend. Al een paar keer gehad dat ze wakker wordt en niet meer in haar eigen bed wil slapen. Dan komt ze dus ook weer bij ons in bed. Heeft iemand zijn uk hier dit ook?
Tips?
pi_169839275
Hee hoi, peuters. Daar heb ik er ook één van tegenwoordig.

De zijkant gaat hier binnenkort ook uit het bed, want ik moet het peutersjouwen ook wat gaan afbouwen.
Ik vind het wel spannend eerlijk gezegd. Hangt ze zich niet op aan gordijnen oid?

Toetje = vlametjoggggg! Nu ja mag wel Joos ja!! (Vla met yoghurt dus). En krijgt ze standaard wel ongeacht 2 happen of heel bord eten op.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:57:31 #173
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169839634
Bf gefeliciteerd met je mooie lieve meisje O+ *O*.
KuikenGuppy
pi_169840163
Oh gefeliciteerd Butterfly! Even wat anders, heb jij niet dat die kleertjes van z8 na wat wasbeurten er hopeloos uitzien/aanvoelen?
pi_169840188
Bf gefeliciteerd

*O* sac fietst los *O*
pi_169841364
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 18:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Oh gefeliciteerd Butterfly! Even wat anders, heb jij niet dat die kleertjes van z8 na wat wasbeurten er hopeloos uitzien/aanvoelen?
Het pilt snel vind ik, kleuren blijven wel oke.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 19:29:56 #177
73386 Fazz
onderweg
pi_169841729
Mooie party girl BF *O*

Hier zelden toetjes ala yoghurt ofzo, eten we zelf weinig en F blieft geen yoghurt (behalve chocolade vla vertelde hij me in de supermarkt :') :') ) Wel doen we nu soms fruit na het eten.

Vanmiddag is het dutje weer gelukt, heerlijk! Z'n eerste woorden na dit slaapje waren 'mama, ik vind je lief'. Betere start dus O+ Hij is nu met vriend nog even naar de lammetjes kijken hier achter, het is weer echt voorjaar zo O+
pi_169842120
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 19:17 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Het pilt snel vind ik, kleuren blijven wel oke.
Vind ik ook. Haal er niks meer van. Vind het er veel te duur voor. Zeeman blijft nog veel langer mooi :D
pi_169842273
Ik wil van eten ook geen beloning maken. I mag altijd een toetje, ongeacht of hij goed of slecht gegeten heeft (zijn bord hoeft niet leeg). En de ene keer is dat toetje yoghurt, en de andere keer ijs (als Baard boodschappen heeft gedaan, voornamelijk :') ). Hij hoeft niet elke avond een toetje. Wij eten zelf ook soms wel en soms niet nog iets na het eten. Ik zeg dan ook gewoon dat mijn buik al vol zit en dat ik daarom geen toetje meer eet, bijvoorbeeld.
I. eet over het algemeen wel goed, geloof ik. Bij het avondeten voornamelijk van de aardappelen/pasta/rijst, maar ik denk dan maar dat dat blijkbaar is waar hij behoefte aan heeft. Broccoli, paprika en sperziebonen gaan er altijd wel goed in, dus dat eten we wat vaker dan gemiddeld.
Van ongezond eten op zijn tijd maken we overigens ook geen probleem. Afgelopen zondag gingen we zwemmen (met JM en haar mannen O+) en dat moest natuurlijk afgesloten worden met patatjes. :Y) . Zolang de balans nog de goede kant uitslaat...

Lastig, Sunshine! Het ging van de een op de andere dag niet meer goed?

Bf, van harte met je dametje! *O*.

En oh ja, ik moest heel hard lachen om het beeld van W van Crumpette. :D. :@. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 19:50:33 #180
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169842299
Ik heb voor de baby een pakje van Z8 dat aan zijn tweede ronde bezig is en er nog altijd als nieuw uit ziet. Helaas groeit hij er nu toch echt uit ;(.
KuikenGuppy
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')