abonnement Unibet Coolblue
pi_169847314
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 21:37 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja die gang maakt hier dus TOTAAL geen indruk. "Jaaaaaa op de gang mama! Leuk!". En dan gaat ze daar heel blij liedjes zitten zingen, of doen alsof ze een postbode is die aanbelt ("Jij moet opendoen mama! Pakketje voor jou!"). Dus dat is ook wel een beetje waar we dat toetje voor inzetten, dat maakt simpelweg meer indruk :@ .
S doet ook zoiets. Soms dreig ik met de gang en dan zegt ze daarop "mag ik op de gang?" Waarop ik zeg "maar dat hoeft nu nog niet, pas als je nou stouter gaat doen"
Wordt ze boos omdat ze niet op de gang mag :')
Het schiet zijn doel een beetje voorbij oO<
  dinsdag 28 maart 2017 @ 21:58:55 #202
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_169847437
:D peuters O+

Mooie foto Franny!

Team toetjes voor proeven *O* . Dat is inderdaad om het proeven van V begonnen. Ten minste 1 hapje en wil je dat niet krijg je ook geen toetje. Bij V zit er inmiddels een boterham stap tussen, want anders krijgt die jongen te weinig binnen naar mijn zin. V wordt trouwens inmiddels net zo goed omgekocht met zeggen dat het eten gezond is. ':o dus als ik dat eet ga ik nog sneller rennen?! '

Fransje hoeft niet omgekocht te worden. Die eet wel graag. Heeft nu een aandachtsspanne van 10 seconden, dus het is niet zo veel wat hij eet. Enige nadeel is dat alles wat broer vies vindt automagisch ook vies vindt. Maar ach hij eet genoeg. Eet het liefst paprika, daar gaat zn poep van stinken }:| .

Ik moet zeggen dat ik deze fase heerlijk vind. Eerlijk gezegd zag ik er heel erg tegenop, omdat V echt een problematich peuter geval was. Frans is echt super makkelijk! Weinig peuterbuien, erg ondeugend en vooral redelijk. Als hij iets niet mag is hij niet perse het eerste uur aan het krijsen op de grond, maar zet hij een boos gezicht op, draait zich om ' :( :( :( :( NOU ;( '.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_169848035
F draait zich ook om met een boos hoofd :')
Alleen vergeet hij dat hij bijv eerst mij iets vraagt en dan nee hoort, vervolgens zegt hij dan vraag ik papa wel, die helaas ook nee zegt en dan is papa de boeman want die zegt als laatste nee en die krijgt de rug toegekeerd :D
Lekkere knurft O+
  dinsdag 28 maart 2017 @ 22:48:31 #204
73386 Fazz
onderweg
pi_169849909
haha mooie verhalen zo. F moest vandaag ook even op de gang want hij ging mij slaan met de afstandsbediening, onderwijl heel boos kijkend, omdat hij persé een filmpje wilde kijken...

Het middagdutje was lekker maar ik zie wel een verband met de duplo-bouwende-peuter die we om half 10 aantroffen in de gang boven :')
  dinsdag 28 maart 2017 @ 23:17:31 #205
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169851249
De gang is toch waar je ongestoord vanaf een krukje je jojo tegen de hond aan kunt gooien? :+.
KuikenGuppy
pi_169854474
Hahah jullie verhalen _O-
Een toetje zou bij ons dan ook kunnen helpen tot het laten proeven van eten, maar een toetje lijkt me echt niet verstandig in R. zijn geval. Ik vind het wel inspirerend om te lezen dat een aantal van jullie vanaf 3 jaar wel meer op tafelmanieren zijn gaan letten en dat wil ik dan ook maar gaan beginnen denk ik. We laten hem nu van tafel gaan, dat werd ons zo aangeraden, omdat hij niets wou eten en er was dan alleen maar drama aan tafel, maar ik kan nu wel wat langzaam aan beginnen met aan te geven dat het netjes is naar degene die heeft gekookt om te proeven :) Al is het maar 1 hapje. Proeven wil ik sowieso graag eerst, dat aan tafel blijven en met bestek eten komt later. Al probeert hij vaak keurig met mes en vork (brood wel) maar warm eten meestal met handen.
Gister heeft hij smoothie geproefd van blauwe bessen uit de vriezer en een banaan en wat melk. :o Dat heeft hij maar weer binnen, al was het na een paar slokken wel klaar... Volgende keer dunner maken. En misschien anders fruit erbij gooien. Zijn poep is ook al dagen, zo niet weken, dunnig.
pi_169854490
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 22:11 schreef BlueEyes het volgende:
F draait zich ook om met een boos hoofd :')
Alleen vergeet hij dat hij bijv eerst mij iets vraagt en dan nee hoort, vervolgens zegt hij dan vraag ik papa wel, die helaas ook nee zegt en dan is papa de boeman want die zegt als laatste nee en die krijgt de rug toegekeerd :D
Lekkere knurft O+
O+ O+

Papa is hier ook altijd de boeman, zelfs als hij er niet is :')

*Lou mag iets niet van mij*
" :( :( NOU! IK BEN BOOS!"
-Op wie ben je boos lieverd?
"Ik ben boos op papa :( :( "
-papa is werken, dus zullen wij dan samen spelen?
"Jaaaa samen spelen *O* "

Hopelijk houdt ze dat erin als ze puber is :7
pi_169854819
Jullie peuters O+ Lucas kan ook heel goed boos kijken met pruillip _O-
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  woensdag 29 maart 2017 @ 09:01:27 #209
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_169855157
Hoe doen jullie dat eigenlijk met voedselverspilling? Ik haat het om dingen weg te gooien, maar ontkom er niet helemaal aan met de kinderen.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_169855193
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 09:01 schreef AwayTL het volgende:
Hoe doen jullie dat eigenlijk met voedselverspilling? Ik haat het om dingen weg te gooien, maar ontkom er niet helemaal aan met de kinderen.
Wij bewaren wat Sjaak niet op eet tot een andere avond, waarop we iets eten waarvan we zeker weten dat hij het niet wil. We bewaren het maar een paar dagen hoor, niet te lang. En anders gaat het helaas toch weg.
pi_169855552
Pasta maak ik sowieso een grote pan en gaat de vriezer in voor als wij wat anders willen eten waarvan ik zeker weet dat hij het niet eten wil.
En de rest kook ik gewoon zoals vroeger voor vriend en mij en eet hij nog mee, aangezien onze porties wel wat minder kunnen ;)
  woensdag 29 maart 2017 @ 11:10:25 #212
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_169857074
Zou ik jullie inzichten mogen?
Nora's wereld staat een beetje op z'n kop nu ze afgelopen vrijdag grote zus is geworden.
Ik bracht haar vrijdag nog zelf naar het kdv. Met gebroken vliezen, dus ik denk dat ze de spanning al wel merkte. Afscheid ging moeizaam en bij het zwaaien ging ze huilen. Ze heeft daarna volgens de leiding wel een leuke dag gehad en bij thuiskomst had ze een zusje.

Ze is er nog niet helemaal over uit of ze er wel blij mee is :P

Vandaag was weer haar eerste kdv dag en ging ze trakteren. Vrolijk de deur uit gegaan, maar mijn mam gaf aan dat het afscheid extreem moeilijk was. Hij had d'r eigenlijk weer mee naar huis willen nemen maar ik was bang dat het dan de volgende keer nog moeilijker gaat.

Een half uur later kregen we een berichtje dat alles goed gaat en ze plezier heeft.

Ze zegt al een paar weken dat ze niet naar het kdv wil (sinds haar vriendintjes naar school zijn), maar afscheid ging altijd nog goed als we er eenmaal waren. Ze had ook altijd een leuke dag gehad.

Vrijdag zou weer een kdv dag zijn, zouden jullie d'r thuis laten als ze aangeeft niet te willen? Of zou doorzetten, met het gegeven dat ze daarna wel naar d'r zin heeft, beter zijn?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_169857575
Probeer er achter te komen waarom ze niet wil. Wil ze niet thuis weg, of wil ze niet op het kdv zijn? Aangezien ze het er wel naar haar zin heeft, is het misschien het eerste. Voelt ze misschien dat zij weg moet en "jullie allemaal" thuis zijn? Dan snap ik namelijk haar gevoel wel. Hoe verbaal is ze, kan ze uitleggen wat ze voelt, of wil?

O wil de laatste tijd niet in haar eigen bed slapen, want "ik wil niet alleen slapen". Niet gek op zich, als broertje en haar ouders allemaal samen slapen. Zij wil dus echt heel graag bij "de groep" zijn.
  woensdag 29 maart 2017 @ 11:49:03 #214
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_169857762
Ze wil idd niet thuis weg. Ze gaf ook aan wel te willen, als papa of mama ook blijft.
Ook in haar spel, brengt ze de pop naar het kdv en zegt ze in haar rol als moeder: 'ik kan vandaag ook blijven, ik hoef niet te werken'.

Dit is al een aantal weken zo, maar ik denk dat het deze week zo extreem is vanwege de enorme verandering in haar leven.

Maar waar doen we dan goed aan?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 29 maart 2017 @ 12:24:28 #215
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_169858581
Lastig sylver. Ik zou haar denk ik toch wel gewoon brengen omdat het anders misschien nog veel erger is als het zometeen niet anders kan en ze het er wel naar dr zin heeft.
pi_169860681
Ook hier nog even, een foto van B zijn speelkamer die bijna af is:



Ik heb helaas geen tips Sylver, want geen ervaring mee.
pi_169860788
Sylver, zelf geen ervaring, maar een vriendje van W, die zelf al soms moeite had met het afscheid bij de kdv-dag, werd de eerste keer na de komst van zijn broertje heel verdrietig toen hij moest gaan. Hij dacht werkelijk dat hij ingeruild werd ;(. Ik weet niet eens meer precies hoe ze het hebben opgelost die dag, maar toen het kwartje viel dat dat niet het geval was, ging het weer goed. Hoop dat het simpel oplosbaar is voor jullie!

Exode, ga je dan zelf ook er bij zitten in die kamer? Of speelt B daar rustig in zijn eentje?
pi_169860897
Dat wisselt heel erg Crump, we wonen er dus sinds vrijdag het is nog wat aftasten. De kamer is beneden in de uitbouw, dichtbij de keuken. Vanochtend heeft ie er een tijdje alleen gespeeld en vervolgens ben ik samen met hem gaan bouwen met de duplo. Maandag deed ie de deur zelfs dicht, zo van, geen mama's naar binnen.
Ik had wel verwacht dat ie zijn speelgoed mee de woonkamer in zou slepen (wat ook prima is) maar dat is nog geen 1 keer bij hem opgekomen.
  woensdag 29 maart 2017 @ 14:51:46 #219
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_169861806
Sylver, meeste tips al gegeven maar misschien is het een idee dat als jij haar een keer gaat halen dat je E. meeneemt, zodat ze haar aan de juffies kan laten zien. Ik zag laatst een soortgelijke situatie op de peuterspeelzaal en dat kindje gaat nu weer écht met plezier.. :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_169861876
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 14:51 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Sylver, meeste tips al gegeven maar misschien is het een idee dat als jij haar een keer gaat halen dat je E. meeneemt, zodat ze haar aan de juffies kan laten zien. Ik zag laatst een soortgelijke situatie op de peuterspeelzaal en dat kindje gaat nu weer écht met plezier.. :)
Dit hielp bij Annie heel goed inderdaad! Die was ook verdrietig. Maar toen mocht ze het KDV aan haar broertje laten zien en ook haar broertje aan iedereen laten zien, en daarna was het drama ook snel weer over.
  woensdag 29 maart 2017 @ 15:02:05 #221
149959 SQ
snelle trees
pi_169862052
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 21:16 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Hoe gaat het met jullie SQ?
hi! Goed! Ik kom alleen helaas helemaal niet aangehaakt hier, dus daarom wat radiostilte. Leven is druk met twee kinderen :o
disclaimer
pi_169863084
Moeilijk is dat Sylver ;(. Hier was het de laatste maanden voor hij naar school mocht ook minder tof. Vriendjes die al weg waren en een beetje aansluiting missen met de kinderen die er nog wel waren (die waren een paar maanden jonger ook nog, en meisjes die niet zo van druk jongensspel hielden. Slechte combi :+ ). Helaas hielp daarbij alleen de tijd uitzitten. Bij komst van broertje vond hij het wel raar dat ik niet werkte maar hij toch naar het kdv ging, terwijl A. mee naar huis mocht. Ik heb toen uitgelegd dat A. nog niet naar de babygroep mocht, dat hij daar nog te klein voor is. En dat hij fijn mocht spelen de hele dag met zijn vriendjes, want mama moest heel vaak de baby voeden en dan had hij daar geen 'last' van. Dat begreep hij dan wel weer.

Als het afscheid moeilijk is, spreken wij hier trouwens van te voren af hoeveel kusjes/knuffels/high fives er gegeven moeten worden. Dan voerden we dat precies uit en was het voor hem daarna ook duidelijk dat ik weg ging. Grappig hoe simpel het soms kan zijn.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_169863184
quote:
0s.gif Op woensdag 29 maart 2017 14:08 schreef exode het volgende:
Dat wisselt heel erg Crump, we wonen er dus sinds vrijdag het is nog wat aftasten. De kamer is beneden in de uitbouw, dichtbij de keuken. Vanochtend heeft ie er een tijdje alleen gespeeld en vervolgens ben ik samen met hem gaan bouwen met de duplo. Maandag deed ie de deur zelfs dicht, zo van, geen mama's naar binnen.
Ik had wel verwacht dat ie zijn speelgoed mee de woonkamer in zou slepen (wat ook prima is) maar dat is nog geen 1 keer bij hem opgekomen.
Wauw, wat een prachtige kamer zo en wat fijn dat hij er graag (zelf) speelt O+. Zelf spelen is bij onze kleuter zelfs nog moeilijk voor hem, hij wil het liefst samen spelen. Soms als hij op de vide gaat spelen (dan kunnen we nog wel met elkaar praten en een beetje zien), zegt hij zelfs dat hij wel wil dat we mee gaan, "want anders wil ik daar niet spelen". Ik vind dat wel eens jammer, al begrijp ik het wel. Peuter is daar minder star in, spelen is leuk, ook zonder papa of mama (of broer).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_169863462
Tof zeg exode! Fijn dat hij zo goed zelf kan spelen.
pi_169863577
Goede tips hier, hoop dat er iets bijzit dat werkt sylver!
En toffe mancave voor B O+
Lucas kan soms goed zelf spelen, maar vaak moeten wij 'helpen'. Hij is verder nu wel heel lief en behulpzaam, mijn empathische kind O+ Hij aait me voortdurend, geeft man hugs, laat het lief toe dat J vrijwel alles met 'm doet qua zorg en als ik wel iets probeer maar aangeef dat hij dan wel goed moet helpen doet hij dat (en vraagt dan 'zo hoed mama?' :) ). Hij leert nu ook in sneltreinvaart zichzelf aan- en uitkleden enzo :+

Vanmorgen verschoonde ik met wat moeite z'n luier (op de grond), daarna liep hij naar J om te zeggen 'papa niet juier doen! Mama Hucas samen daan!' O+ :'( Nog maar 27 dagen..
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_169864010
Wacht, wat is er over 27 dagen?
  woensdag 29 maart 2017 @ 16:21:44 #227
149959 SQ
snelle trees
pi_169864053
Ik denk dat d'r gips er dan af mag :D
Beterschap Mariska!
disclaimer
pi_169864298
quote:
1s.gif Op woensdag 29 maart 2017 16:21 schreef Stormqueen het volgende:
Ik denk dat d'r gips er dan af mag :D
Beterschap Mariska!
Door voor de broodrooster!
Tnx SQ :*
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  woensdag 29 maart 2017 @ 18:46:46 #229
73386 Fazz
onderweg
pi_169866832
Jemig JM, wat een nare nasleep van die val :o Sterkte! Kom je nog in de knel met werk de komende weken of gaat dat wel?

Exode _O_ wat een fantastische speelkamer voor B! Zijn alle dozen al uitgepakt? Fijn dat de verhuizing er in ieder geval op zit, kan de rust langzaam weer terug komen :)

Sylver, ik lees mee voor de tips, wie weet gaat dat hier ook spelen binnenkort ;)
  woensdag 29 maart 2017 @ 20:33:00 #230
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_169869916
Bedankt voor de tips iedereen! Ik ga eens kijken of er iets bijzit voor ons dat werkt :)

Toffe speelkamer, exode!

JM, zit je in het gips? :o
Wel superlief van 'hucas' O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_169876658
Hoi :)

Hier iedere dag yoghurt als toetje.. maar dat komt omdat ik er geen melk in krijg :') Sowieso is het hier een groot eetdrama op het moment ;)

Melba :D fantastisch :D en van Razz op de gang :D
De eetdiscussies blijven hier uit hoor..... het is gewoon heel veel hard huilen omdat er een kruimel naast het bord ligt, omdat het niet snel genoeg aan z'n vork zit, omdat hij niet op z'n stoel wil zitten, omdat ik de verkeerde vork heb gepakt, omdat ik een rijstkorrel op het gezicht van het aapje op z'n bord heb gelegd of omdat ik vraag of het lekker is... :') _O-

Sylver, ik zou haar wel sturen maar desnoods eerder ophalen. Ik had Js een paar keer niet gebracht toen z'n broer net naar school ging, maar heb daar echt spijt van gehad toen hij ook echt weer moest. Ik zou denken wel sturen, eerder ophalen en dan even samen een ijsje eten... het is natuurlijk niet niets :) Oh en echt de tijd nemen, even meespelen maar ook duidelijk zijn in het daarna moeten gaan..
Oh en nog gefeliciteerd O+

Toffe kamer trouwens Exode :)

En wat lief van Lucas JM en sterkte!

Js is gisteren helaas niet goed gekeurd bij de kno arts. Hij zag nu alweer achter beide oren vocht zitten :'( .
Komt door z'n Neusamandelen dus die gaan eruit en hij krijgt ook in z'n andere oor een buisje... we zijn nog niet klaar dus... maar het is voor een goed doel. Ze willen geen risico nemen en ik ben zelf natuurlijk super nieuwsgierig hoe Js eruit ziet zonder snot uit z'n neus :') .
Als het goed is gaat het gebeuren in mei.... ben benieuwd of dit ziekenhuis wel kan plannen ;) al anderhalf jaar aan het wachten in het Sophia :') Iemand een weddenschapje of hij voor z'n derde door de orthopeed wordt geholpen ;)
pi_169878596
Exode wat een toffe kamer voor B! O+ En superfijn dat hij er ook zelf fijn kan spelen. Dat gebeurt hier ook steeds vaker, met name nu de jongens Playmobil voor hun verjaardag hebben gehad. Ze maken hele verhalen en hebben daar zichtbaar veel plezier van. Gisteren was S alleen thuis omdat hij nog een beetje ziek was en heeft hij bijna 2 uur lang non stop met de Playmobil gespeeld. :o Fijn wel, want deze mama moest eigenlijk gewoon werken gisteren. ;)

JM sterkte met je arm. Dat kun je met jouw werk niet echt gebruiken. :*
pi_169878789
Ah ik dacht al even dat smurf alweer jarig was over 27 dagen :o

:* voor het gipspootje.. das echt extreem onhandig.

Loj sterkte voor Js. Wat een gedoe zo zeg.. lijkt me naar! Heeft hij veel last?
pi_169878794
Oh en BF nog gefeliciteerd met je meisje! *O*
pi_169879310
Nikki, playmobil O+ Wat leuk dat S en T daar al zo mee bezig zijn! B heeft mijn oude playmobil en van mijn schoonmoeder grote dingen zoals een ouderwetse brandweertruck, boot en helikopter. Ik vind het zo mooi om te zien hoe hij daar in op kan gaan.

Dank jullie wel voor de reacties op B zijn kamer. Het is echt zijn plekje. Overigens staat de apenwekker nog niet op zijn slaapkamer, hij vindt hem eng....

In de woonkamer staan nog wel wat dozen en we kunnen de voorraad eetbaar nog niet in de gangkast/kelder zetten omdat mijn schoonvader morgen de gaten komt vullen naar de kruipruimte. We kwamen wat muizenkeutels tegen bij het schoonmaken namelijk. Maandag komen de nieuwe meubels, kortom, licht chaotisch, maar hij trekt zich er echt niets van aan. Kan hem die woonkamer schelen, hij heeft een playroom _O-

Wat naar zeg JM, heb je nog veel pijn?

SQ, heb ik je bevalling gewoon gemist, gefeliciteerd! *O*

Wat naar Loj, hopelijk gaat het allemaal helpen!
pi_169889389
Gips dus ja :{ Ff kort voor het overzicht: de 17e gevallen, die avond op de spoed geen breuk ontdekt en geen foto gemaakt (vroeg ik wel om, 3x, maar was niet nodig zei de arts) dus naar huis met kneuzing. Ruim een week later maakte ik me toch te veel zorgen en maandag is er alsnog een foto gemaakt: serieuze breuk in middenhandsbeentje (onderaan, bij het handwortelbeentje). Het staat scheef, maar volgens de artsen die meekeken niet té, dus mocht gewoon 4 weken in gips. Dinsdagochtend werd ik gebeld door het zkh, andere arts die mijn casus nog zag wilde aanvullende foto's. Nav die foto en scan is besloten dat het toch te scheef staat en nu mag ik komende dinsdag onder het mes -O- Daarna nog 3wk gips ;(

Pijn: valt mee inmiddels, gips voelt wel prettig stevig.
Werk: ik kan een paar foto's klikken maar niks uitgebreids doen. Ik houd het meeste werk dus af. Gelukkig ben ik lid van een broodfonds en ben ik dus een beetje gedekt O+
Frustratie: through the roof }:| Werk, thuis, Lucas, anderen; ik kan er niet goed tegen om afhankelijk te zijn en beperkt te worden :( :'(
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_169893333
Wat een gedoe, JM. Maar het klinkt ook alsof er goed voor je gezorgd wordt. *; .

De roze fase van I bereikt nieuwe hoogtepunten. Zo vindt ze dat we een nieuwe auto moeten kopen, een roze. Ze vindt ook dat papa roze haar moet krijgen. En dan standaard erachter aan: 'want dat is mijn liebelingskleur.' Joh. _O- . :D .

En gevoel voor drama speelt ook altijd zo goed op als we samen in bed liggen en ik graag wil dat ze lekker gaat slapen. Ik zei vanavond toen ze dacht ik boos op haar was: 'Nee, liefje, ik ben niet boos, Ik hou van je'. I half snikkend, beetje 'nephuilend': 'Nee mama, jij houdt niet van mij, jij houdt de hele dag alléén maar van papa.' En voordat ik dat dan weer recht heb gezet ('Ja, ook van papa, maar jij bent mijn allerliefste meisje, dat is papa niet toch?' :') ) en haar rustig heb, zijn we weer een kwartier verder. _O_ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:21:55 #238
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169893618
quote:
1s.gif Op woensdag 29 maart 2017 15:02 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

hi! Goed! Ik kom alleen helaas helemaal niet aangehaakt hier, dus daarom wat radiostilte. Leven is druk met twee kinderen :o
+1 :') en ik heb ook niet echt veel te melden over mijn peuter. Die doet lekker zijn ding. Maar ik lees nog wel mee en heb weer gelachen om jullie peuterverhalen :D Stelletje bijdehandjes! Hier ook zo eentje. Mijn man zegt vaak wijzend naar zijn horloge dat het bedtijd is. Vandaag zei Lucas toen wij over bedtijd begonnen: "Horloge spele tijd" :+

Exode wat een indrukwekkende hoeveelheid Duplo O+ Ik denk ook nog met veel liefde terug aan mijn Duplo. Moet nog bij mijn ouders liggen, zal dit weekend eens vragen om het op te graven, dan kan Lucas ermee spelen.

Over ouders gesproken en vooral over de grote enge hond. Lucas was echt enorm bang na het laatste bezoek. Afgelopen weekend waren we weer eens die kant op gegaan en ik had me ingesteld op een hoop drama. Maar binnen het uur liep Lucas rond met de hond (die even groot is als hij en 45 kilo weegt) en hadden ze samen lol :o Gewoon ineens over zijn angst heen. En mijn ouders hebben voor het eerst een knuffel van hem gehad O+ Het ging zo goed dat ik aankomend weekend alleen met twee kindjes die kant op ga en blijf slapen. Man is een weekend weg.

JM zag op facebook al je arm voorbij komen. Wat ontzettend zuur zeg. En dan ook dat ze hebben zitten slapen in het ziekenhuis :( Hopelijk herstel je snel. Wel lief dat hij zijn luier verschonen samen met jou doet O+

Loj vervelend dat jullie weer moeten. Hopelijk is het dan klaar zodra die amandelen eruit zijn.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169893988
Chanty, wat bijzonder dat Lucas ineens niet bang meer is! Moet voor jouw ouders ook fijn zijn denk ik, ineens een knuffel O+
En maf dat het van de een op de andere dag over is, die angst. Zo is O ineens niet meer bang voor de stofzuiger en wil ze nu zelfs zelf stofzuigen. Daar maak ik dus ook greig gebruik van :7 In de tunnel stofzuigen (als mijn benen op tafel liggen) is erg leuk namelijk :P

Getver JM, balen zeg. Beterschap!

O komt soms zo leuk uit de hoek.
Ik speelde vandaag dat ik haar op ging eten. Gaat ze giechelene n zegt ze: neee mamaaa, ik ben toch geen sokolaaade! _O- O+
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:41:59 #240
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169894339
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 21:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Chanty, wat bijzonder dat Lucas ineens niet bang meer is! Moet voor jouw ouders ook fijn zijn denk ik, ineens een knuffel O+
En maf dat het van de een op de andere dag over is, die angst. Zo is O ineens niet meer bang voor de stofzuiger en wil ze nu zelfs zelf stofzuigen. Daar maak ik dus ook greig gebruik van :7 In de tunnel stofzuigen (als mijn benen op tafel liggen) is erg leuk namelijk :P

Getver JM, balen zeg. Beterschap!

O komt soms zo leuk uit de hoek.
Ik speelde vandaag dat ik haar op ging eten. Gaat ze giechelene n zegt ze: neee mamaaa, ik ben toch geen sokolaaade! _O- O+
Hahaha ja bizar hé hoe ze ineens een stap zetten in hun ontwikkeling of zo. We merkten se laatste maand al dat Lucas anders reageerde. Bv praatte hij ineens tegen mensen op straat en als we ergens op visite gingen ging hij gewoon zijn gang. Maar dit hadden we echt niet verwacht. Ben er echt heel blij mee want merkte dat die hele situatie ook op de relatie met mijn ouders drukte.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169894629
Ja dat lijkt me ook, dat dat spanning oplevert. Fijn zeg! Hopelijk hebben jullie een heerlijk weekend daar :)
  zaterdag 1 april 2017 @ 08:38:23 #242
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169920337
Iemand toevallig een idee of en wat je kunt doen tegen enorme diarree bij een peuter?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169920529
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2017 08:38 schreef Chanty het volgende:
Iemand toevallig een idee of en wat je kunt doen tegen enorme diarree bij een peuter?
Zorgen dat hij vocht blijft krijgen. Ors, waterijsje of witte aquarius
  zaterdag 1 april 2017 @ 09:24:33 #244
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169920572
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 09:18 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Zorgen dat hij vocht blijft krijgen. Ors, waterijsje of witte aquarius
Ja dat is geen probleem. Maar er zijn geen htk-middeltjes dat het weer dikker wordt of minder? Het is water, mega zuur en tast direct de billen aan en hij blijft poepen. Het loopt ook gewoon uit de luier
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169922464
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 09:24 schreef Chanty het volgende:

[..]

Ja dat is geen probleem. Maar er zijn geen htk-middeltjes dat het weer dikker wordt of minder? Het is water, mega zuur en tast direct de billen aan en hij blijft poepen. Het loopt ook gewoon uit de luier
Banaan wellicht.
Krijgt hij tanden/kiezen?

Wat sneu zeg. Hopelijk snel over.
pi_169922735
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 09:24 schreef Chanty het volgende:

[..]

Ja dat is geen probleem. Maar er zijn geen htk-middeltjes dat het weer dikker wordt of minder? Het is water, mega zuur en tast direct de billen aan en hij blijft poepen. Het loopt ook gewoon uit de luier
Barrière-crème legt een laagje op de huid om het te beschermen tegen de ontlasting. Werkt echt heel goed!
pi_169923951
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 09:24 schreef Chanty het volgende:

[..]

Ja dat is geen probleem. Maar er zijn geen htk-middeltjes dat het weer dikker wordt of minder? Het is water, mega zuur en tast direct de billen aan en hij blijft poepen. Het loopt ook gewoon uit de luier
Goed vezels geven en geen vruchtensappen. En afwachten... Volgens mij is diarreeremmer nog niet echt voor kleintjes.
pi_169924045
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2017 08:38 schreef Chanty het volgende:
Iemand toevallig een idee of en wat je kunt doen tegen enorme diarree bij een peuter?
Wij kregen advies van HA toen: geen zuivel, dat prikkelt de darmen. Verder normaal blijven eten. Wel vezels, geen witbrood enzo, dat is achterhaald.

Ik smeer billen dan preventief in met vaseline of als het al open ligt met zinkolie. En schoonmaken met die oliedoekjes (Kruidvat) want dat houdt het zacht.

Sterkte hoor! Het is zo zielig -O- .
pi_169924197
Ah wat sneu Chanty. Ik heb geen tips behalve wat hier al gezegd is. Wel zorgen dat niet alleen vocht maar ook zout op niveau blijft.
pi_169927737
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2017 08:38 schreef Chanty het volgende:
Iemand toevallig een idee of en wat je kunt doen tegen enorme diarree bij een peuter?
ORS, oral rehydration solution, wordt in het ziekenhuis ook gebruikt als kinderen dreigen uit te drogen/uitgedroogd zijn (ik loop stage op een kinderafdeling, daar wordt het vaak als tip aan ouders gegeven).
Beterschap voor L. :*
Live the life you love, love the life you live.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')