abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169644311
registreer om deze reclame te verbergen
I wordt juist een draak als ze wel heeft geslapen. Haha. Op het kdv doet ze nog wel middagdutjes, omdat de dagen daar vermoeiender zijn. Maar we hebben de leidsters wel gevraagd of ze haar na drie kwartier/uurtje wakker willen maken, omdat het anders 's avonds weer lastig wordt.

Razz, 😄.

I is een enorme kletser. Die begint tegen vreemden soms haar hele levensverhaal te vertellen. "Gisteren waren we naar het vakantiehuisje!" (Inmiddels al een half jaar geleden) "Mijn papa is er nu niet, die is naar z'n werk in het ziekenhuis, mijn mama werkt op school. Mijn opa is ook in het ziekenhuis die is heel oud." Etc etc. Mensen vinden het wel schattig en proberen vaak te volgen wat ze allemaal zegt, maar zonder context of uitleg erbij valt het nog niet mee en ze springt van de hak op de tak. 😀.

Heerlijk foto's, Nikki.

Bf, leuk om weer van je te vernemen. Ook alweer drie, gaat hard he. Heeft ze al in de gaten dat ze bijna jarig is?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 20 maart 2017 @ 07:38:09 #27
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_169644357
Melle slaapt nog makkelijk twee tot drie uur. Op de opvang doen ze anderhalf uur, vaak wordt hij dan wel wakker omdat andere kindjes ook wakker worden. Soms slaat hij over, en dat gaat nog niet echt lekker, dan wordt ie echt een draak.
pi_169646054
Meer kindjes die nog veel slapen dus. op het kdv is ze de enige die nog (zo lang) slaapt. De meeste ouders willen zo snel mogelijk van de middagslaap af. Maar wij zien gewoon dat het een veel leuker kind is met slaap.
  maandag 20 maart 2017 @ 09:55:26 #29
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169646123
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom zou je zsm van de middagslaap af willen? Het enige moment van rust op een dag :').
Kuiken slaapt alleen nog 1x per week bij de gastouder (daar wel ja!) en heel soms nog na een ochtendje op de psz.
KuikenGuppy
pi_169646250
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 07:28 schreef Franny_G het volgende:

Bf, leuk om weer van je te vernemen. Ook alweer drie, gaat hard he. Heeft ze al in de gaten dat ze bijna jarig is?
Gaat veel te hard!
Ze stond in december ofzo al op een stoel met een bakje op haar hoofd "ik ben jarig" te roepen _O-
Nu is het bijna elke dag wel ineens uit het niets "ik ben bijna jarig, dan word ik 3. Ik ben nu 2" inclusief aantal vingers :D
Ze had vannacht wel in bed geplast, maar was er niet wakker van geworden :') Doe haar vannacht maar weer een luier aan denk ik, als ze dat wil tenminste.

Razz _O-

Oh, en slapen tussen de middag doet ze nog wel. De ene keer wat langer dan de andere keer, maar ze kan ook heel goed zonder. Maar ik vind t wel lekker als ze nog ff wat uurtjes slaapt :P
Op kdv slaapt ze sowieso altijd nog.
Wel alleen op een kamer, want anders is het veel te gezellig met de andere 2 peuters die ook nog slapen. Dan gaan ze zingen, praten en lachen en wordt er dus niet geslapen :')
pi_169646276
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 09:55 schreef Burdie het volgende:
Waarom zou je zsm van de middagslaap af willen? Het enige moment van rust op een dag :').
Kuiken slaapt alleen nog 1x per week bij de gastouder (daar wel ja!) en heel soms nog na een ochtendje op de psz.
Dit!
Ze slapen maar gewoon tot ze naar school gaan hoor :')
pi_169646337
registreer om deze reclame te verbergen
Dat ja :D T. wil sinds een paar weken echtechtecht niet meer slapen 's middags. Prima, maar ik mis m'n Netflix uurtje 's middags :+.
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
pi_169646420
Ik snap dat dus ook niet, hoor. De meeste ouders vinden dat de kinderen dan lastig in bed te krijgen zijn. En als leidster zit ik dan met knikkebollende kinderen aan het eind van de middag. Zo sneu.

Mijn ervaring is juist dat ze makkelijker slaapt als ze overdag geslapen heeft :D En de kinderen gaan hier fulltime naar het kdv, en een hele dag zonder pauze lijkt me erg vermoeiend. En ook als ze thuis is, waardeer ik die uurtjes zelf ook erg :D
pi_169647019
Sja, kinderen verschillen nu eenmaal. W sliep ook cht beter 's avonds als ze overdag ook lekker sliep en anders was ze te moe geworden en dan sliep ze 's avonds beroerder en werd dan vaak ook nog een keer wakker..
Bij L is dat een stuk onduidelijker. Hij heeft een tijdje gehad dat hij als hij lang sliep op t KDV, hij 's avonds niet in bed te krijgen was. Hij sliep sowieso heel slecht (vaak door buikpijn achteraf). Nu is hij langzaam een echte slaper aan t worden en slaapt hij inderdaad ook beter als hij s middags goed geslapen heeft. Al is hij als enige wel een ochtendmens.. Snap niet waar dat vandaan komt want man, ik en grote zus zijn dat beslist niet (en nooit geweest ook)..
pi_169647067
Wij waren zondag op een verjaardag. L is nu helemaal weg van de aap-ijsjes!

(paaseitjes)
pi_169647202
F slaapt prima op het kdv en bij oma. Bij mij vertikt ie het :') Gelukkig lukt het vaak nog wel om hem dan een klein uurtje in z'n bed boekjes te laten lezen, kunnen we allebei toch nog wat uitrusten :+

Leuke foto's Nikki, wat een toffe taarten ook!

Welkom nog Mevr Cactus & Shop met jullie nieuwbakken peuters O+
Wat een rot tijd voor jullie Shop :*
pi_169647672
Sjaak slaapt over het algemeen niet meer op het kdv (daar ligt hij een uur in bed te praten) en bij oma, maar thuis wil hij vaak nog wel 1-1,5u slapen O+ .
Roomsnoes, 3 uur lijkt me heerlijk! Dat heb ik hier nog nooit meegemaakt. Wat een zee van tijd lijkt me dat!

[ Bericht 1% gewijzigd door MevrouwCactus op 20-03-2017 11:42:26 ]
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_169650427
I is als ik haar rond half zes ophaal van het kdv nog onvermoeibaar aan het spelen. En dan spreekt ze ook nog met haar andere peutervriendjes bij het ophalen af dat ze op elkaar wachten in de speeltuin naast het kdv. 😀. Waar wij als ouders vervolgens om 18:00 grote moeite hebben de kinderen mee naar huis te krijgen. En dan is het ook niet zo dat ze dan bij thuiskomst finaal instort. Meestal krijgt ze na het eten weer een opleving. En ze slaapt dan ergens rond 20:00- 20:30. Op vrije dagen bouw ik wel bewust rust in omdat het anders maar doordendert.

Ik verbaas me soms echt over waar I de energie vandaan haalt, vooral omdat ik nu als zwangere zo vaak juist moe ben.

Het verschilt gewoon per kind dus. Nu is I de laatste dagen fysiek niet helemaal in orde en zie ik weer eens dat ze overdag echt toe is aan een dutje.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169666827
Mijn peuter is net een maandje 2, en slaapt ook nog graag overdag. Wel met een maximum ook van 1,5-2 uur, want anders ligt hij echt pas om 21.30 in bed. Vrije tijd overdag is heel prettig, maar even een uurtje of 2 kindloos in de avond vind ik ng iets fijner, zeg maar :+. Maar als hij niet lekker is, of als we 's avonds een etentje hebben, slaapt hij soms ook nog 3 uur. Op schooldagen van kleuter sowieso geen optie, omdat we om 15 uur bij school moeten staan. Dus eigenlijk komt dat meestal wel goed uit.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_169671085
I doet nog elke dag een middagdutje van ongeveer 2,5 3 uur. 's Nachts slaapt hij van 19 tot 7.

Ik vrees het einde der middagdutten nu al met grote vreze, want dan weet ik helemaal niet hoe ik mijn werk zou moeten doen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_169671238
Ja, dat is elke keer weer de uitdaging, DAD. Al heb je ook nog redelijk lange avonden als hij om 19:00 slaapt. Ik heb om die reden toen I anderhalf was ervoor gekozen om van 0,8 fte naar 0,7 te gaan. Dus van vier dagen naar 3,5 dag. Maar ik bleef wel gewoon vier dagen werken, dus dan heb ik een halve dag 'vrij' per week om op school andere dingen te doen, zoals nakijkwerk, lesvoorbereidingen etc. Dat scheelt wel een stuk. Voor sommigen is dat een keuze die ze principieel niet willen maken (want dan ga je financieel erop achteruit terwijl je nog wel die tijd werkt), maar het kan toch echt een boel schelen. Ik moet nog steeds wel af en toe in de avond werken of in het weekend, als er een berg nakijkwerk ligt, maar het verlicht toch.

(Maar goed, verder zit ik sinds mijn zwangerschap ook weer in de twijfel modus of ik wel voor de klas wil blijven werken, want wat is dit toch soms lastig, veeleisend werk als je het moet combineren met een priv/gezinsleven en een fysiek minder goede conditie.)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169674148
Man zit ook in onderwijs, werkt drie dagen net als ik,en maakt het zichzelf makkelijk door meerkeuze toetsen te maken en in de les na te kijken
Thuis doet hij nauwelijks, maar die insteek moet je kunnen hebben, hij is er wel heel makkelijk mee hihi.

Slapen thuis ook, twee uur smiddags, op opvang niet meer. Nu op mijn schoot met krampen :') en ik heb honger. Doet me denken aan baby tijd dit haha.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_169674470
Cactus, gefeliciteerd en wat balen zeg van het ziek zijn.
Ai Franny dat klinkt pijnlijk. En naar van I zeg, het dochtertje van een goede vriendin heeft een aantal keren een aanval gehad. Naar om mee te maken lijkt me.
Wat zal jij opgelucht hebben ademgehaald Razz, chocolaaade! :)

B slaapt 's middags 9 van de 10 keer nog en dan max 1,5 uur en max tot 15:00. We hebben ervaren dat als hij langer slaapt of tot later dan 15:00 dat het 's avonds bal is. Overigens is het nu wel zo dat als hij hem overslaat omdat ie zelf niet wilt cq kan slapen het 's avonds geen drama is. Dat was een paar maanden geleden nog wel zo. Maar dat is dus overslaan omdat ie blijkbaar niet genoeg slaap heeft niet omdat wij hem niet op bed leggen :D

Sowieso is het nu een rare periode, B is echt onrustig door de verhuisperikelen. Vrijdag gaan we over....en het is enorm druk op mijn werk dus er hangt wat spanning zeg maar. Ik zal blij zijn als we over zijn en alles is ingericht.
pi_169674509
Klopt, Hilmo, ik heb ook geleerd om efficint te werken en de lat niet altijd zo hoog te leggen. Anders is het niet te doen. Je mag ook wel vertrouwen op een gegeven moment op je ervaring en expertise, je hoeft niet altijd vernieuwend bezig te zijn of jezelf maar weer te verbeteren, gewoon stap voor stap en niet alles tegelijk.

Overigens, de letterlijkheid waarmee die peuters overnemen wat je zegt, is soms wel hilarisch. Mijn vriend zei vanmorgen tegen I: Doe je de groetjes aan Rita? (Haar vaste kdv leidster). Dus I komt daar binnen, loopt naar haar toe en zegt: "Groetjes aan Rita!" :D .

Exode, verhuizen is ook echt waardeloos. Succes!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 21 maart 2017 @ 13:23:28 #45
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_169675261
Ah, de middagslaapjes. Ik zit er ook een beetje mee in m'n maag momenteel. Suus is nu 2,5 en slaapt overdag zo'n 1,5 - 2,5 uur. Die slaap heeft ze ook echt nog wel nodig, zonder slaapje komt ze de meeste dagen niet door (zoals zondag, dan valt ze rond 4 bij mij op schoot in slaap O+ ). En dan nu de 'maar'; ze slaapt 's avonds meestal niet voor half 9 en is 's ochtends echt vroeg wakker, rond kwart voor 6 meestal. Ook wordt ze 's nachts nog wel een (paar) keer wakker }:|. Ik begin me nu toch af te vragen of we niet het middagslaapje moeten gaan skippen en dan een paar dagen aankijken of de nachten beter gaan. Dat druist eigenlijk wel tegen mijn gevoel aan maar ik begin zelf ook z moe te worden van al ruim 2,5 jaar gebroken nachten :O...
pi_169675300
En afbouwen soesa? Sac mag bij de go maar een uurtje slapen. Thuis slaapt ze al bijna 2jr niet meer 's middags. En als ze wel thuis slaapt is dat in de auto of achterop de fiets in bed is een no go.
pi_169675308
TS, je kan ook het slaapje inkorten? Dus niet volledig overslaan maar na een uur wakker maken. Bij B werkt dat aardig, de ene keer wordt ie fijner wakker dan de andere x.
pi_169675568
Het wakker worden 's nachts staat wellicht los van de hoeveelheid slaap die ze overdag krijgt? Het lijkt me ook knap vermoeiend trouwens. Je hebt vast al heel veel geprobeerd he? Maar ik zie een oorzakelijk verband tussen altijd al vaak wakker worden in de nacht en minder slaap nodig hebben overdag niet zo duidelijk.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_169676164
Nog even lachen om het stoere ventje van Mabawa O+

Hoe gaat het met de zieke kindjes/mama's? Wij gaan zo ook maar weer langs de HA.. Js is al een week aan de diarree en heeft weer een heel rood oortje :'( Valt vast mee!! Slik..

Nog gefeliciteerd Nikki!! Wat zijn ze groot!

Ja Butter, ook een beetje onnozel om dat woord aan te leren :D

Js slaapt niet meer overdag... maar hij is ook wel echt vroeg. Alleen op het kdv laten ze hem nog wel slapen en dus ben ik maandagavond standaard tot half elf bezig :')
Hij heeft het ook echt niet nodig. Wel bizar dat het zo verschilt he bij kinderen...
Had ik al verteld dat hij sinds twee weken doorslaapt in z'n eigen bed :o (sorry Soes :* )

[ Bericht 0% gewijzigd door Loj op 21-03-2017 14:51:45 ]
  dinsdag 21 maart 2017 @ 15:52:38 #50
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_169677888
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 13:41 schreef Franny_G het volgende:
Het wakker worden 's nachts staat wellicht los van de hoeveelheid slaap die ze overdag krijgt? Het lijkt me ook knap vermoeiend trouwens. Je hebt vast al heel veel geprobeerd he? Maar ik zie een oorzakelijk verband tussen altijd al vaak wakker worden in de nacht en minder slaap nodig hebben overdag niet zo duidelijk.
Ze is niet altijd al vaak wakker, er zijn ook hele perioden geweest dat het wel goed ging. En jee moet iets proberen he...daarnaast valt er met een 2,5-jarige niet zoveel meer te proberen helaas. Een fles hoeft ze niet meer, warm of koud kan ze heel goed aangeven en is het ook eigenlijk nooit, ze wil soms een schone luier omdat ze een hekel heeft aan een volle plasluier maar ook dat geeft ze dan aan. Laten huilen is ook geen methode die werkt want ze huilt niet :'). Ze roept papa of mama en stopt niet totdat we langs zijn geweest :+. Ze heeft ook tijden gewoon doorgeslapen (dus no prob Loj :D )dus wellicht pakt ze nu teveel slaap overdag. Ofzo...

We maken haar, dat had ik er niet bij gezet, regelmatig wakker na 1,5 uur ja. Behalve als ze dus heel vroeg wakker was of niet lekker ofzo, dan slaapt ze wel langer. Op het KDV slaapt ze sowieso nooit langer dan 1,5 uur.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')