klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:29 |
Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht .... Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag... zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm... kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....] jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken..... | |
Speedwave | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:32 |
Pharkus | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:39 |
Ik wilde toevallig wat gerookte zalm halen vandaag maar zag ik inderdaad iets van 4.89 voor 100 gram heb ik toedeledokie gezwaaid. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:40 |
Het zal me worst wezen. | |
Pharkus | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:40 |
padumts | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:43 |
Gerookte makreel. | |
Rozevla | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:47 |
Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro. Gelul allemaal | |
GrumpyCat | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:49 |
Ik kocht eens zalm voor 450 euro | |
GGMM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:49 |
Je bent zelf een gerookte makreel. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:50 |
Gekweekte nepzalm. | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:50 |
misschien heeft die nog een hele partij gekocht voor die crisis.... die slachthuizen hebben grote vriezers als je begrijp wat ik bedoel.... geen verse zalm dus denk ik zo Ik denk dat je ingevroren zalm van iglo ofzo ook nog steeds voor de normale prijs kan kopen... | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:52 |
Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief? | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:54 |
Vleestax kom er maar in. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 18-03-2017 21:54:26 ] | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:56 |
effe serieus makreel vergelijken met zalm........
| |
Flitskikker | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:56 |
Toch niet te vreten | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:58 |
Makreel is ook vette vis . | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 21:59 |
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:00 |
Dat zijn de gekweekte. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:00 |
Enige die in de winkel/op de markt te koop zijn in Nederland. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:01 |
Kogelvis een optie? | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:01 |
je overdrijft ..ik heb weles gezien hoe ze gekweekt worden kippen lopen ook in hun eigen troep rond, geld voor alle dieren die in gevangschap leven voor consumptie.... | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:02 |
Daarom ook liever makreel. | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:04 |
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter... Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:07 |
Rotte vis uit de grond schijnt een delicatesse te zijn in bepaalde landen. | |
nogeenoudebekende | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:14 |
Klinkt een beetje als het duizendjarige ei... | |
Woestijnvos | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:17 |
Dan koop je toch Tonijn. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:17 |
Dat schijnt inderdaad ook erg bijzonder te zijn. | |
DikPropje | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:17 |
Zelf vangen of zelf kweken. Of je temt een beer. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:18 |
Da's zielig voor die arme dolfijnen. | |
Rezania | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:19 |
Nou, geen zalm dus meer voor mij. Jammer, maar ja. | |
GGMM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:20 |
Noem je mij nou een een zeer betaalbaar alternatief? | |
tja77 | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:22 |
Zalm duur? Wat dacht je van een sliptongetje? Is nog vele malen lekkerder dan zalm. [ Bericht 1% gewijzigd door tja77 op 19-03-2017 09:14:59 ] | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:22 |
Die prijzen gaan heus wel weer dalen als ze het weer onder controle hebben. De kwekerijen zullen het straks wel weer onder controle krijgen en dan gaan die prijzen vanzelf wel weer dalen. De vraag is alleen wanneer dat gaat gebeuren | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:23 |
kabeljauw is ook lekker, of forel. Zijn zat alternatieven. Maar al die vissen zijn duur tegenwoordig. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:25 |
Ik stel een vraag. | |
tja77 | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:27 |
Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen. Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi. Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten. | |
Rozevla | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:28 |
Ja je moeder is een gekweekte nepzalm!!!! | |
Rezania | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:28 |
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken? | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:30 |
Ze kweken jonge aaltjes op. | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 22:54 |
klopt helemaal wat je zegt ik koop ook de wilde variant altijd Het probleem is alleen nu dat door kweekzalm problemen de prijzen van de wilde zalm gigantische zijn gestegen. Die gaan alleen maar weer dalen als de kweekzalm weer op het normale niveau zit..... ik kocht de wilde variant altijd rond de 7 tot 9 euro...nu is dat minimaal 17 euro, dat vind ik te gortig eerlijk gezegd.... | |
Hallmark | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:03 |
Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet. Uit milieu-technisch oogpunt is het misschien geen gek idee als we wat minder zalm eten. Ik ben helemaal geen natuur-gekkie (ik stem rechts van het midden), maar het is mij overduidelijk dat de vis in de hoek zit waar de klappen vallen. Laat maar lekker duur worden, dan wordt het wat minder gekocht en gevangen. | |
Kiyoaki | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:06 |
In zeevis zitten vaker parasieten. Duizendjarig ei is berelekker met een biertje. | |
klaasweetalles | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:08 |
klopt In principe is vis die op zee gevangen wordt en direct ingevroren wordt op de boot de beste en meest gezonde vis. Alle parasieten gaan dood als de vis bevroren is. | |
Rezania | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:14 |
Gewoon lekker bestralen. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:17 |
Voor 8 ton per jaar is -ie van jou, TS | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:19 |
| |
Duveldrinker | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:23 |
Zo duur is zalm toch niet, broodje Schotse zalm bij Schimdt is slechts 4,95 euro , ik vind dat prima voor kwaliteit vis. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:32 |
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje | |
#ANONIEM | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:40 |
Zalm zit in rivier. | |
Duveldrinker | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:43 |
Godsamme,... ik g zo boven verder slapen | |
bijstandboy | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:46 |
blub ik ben een liberale vis | |
Hallojo | zaterdag 18 maart 2017 @ 23:53 |
Hmmm, jammer Valt me wel op dat haring steeds goedkoper wordt. | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 07:02 |
http://kweekpaling.eu | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 16:12 |
Zalm is inderdaad wel lekker om vanavond te eten. Bedankt voor de tip! | |
Twiitch | zondag 19 maart 2017 @ 16:36 |
Zalm zit overal. | |
Rickocum | zondag 19 maart 2017 @ 17:49 |
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm. Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer. Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat. Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 19:46 |
De prijs gaat heus wel weer dalen als het aanbod weer zijn oude nivo bereikt Afgelopen tijd waren er weer andere levensmiddelen duurder dan normaal. groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter. brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro.... | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 19:47 |
Nee, alleen in stromend water. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 19:48 |
Dan schakel je over naar spruitjes. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 19:49 |
Geen zalm kunnen betalen. Pauper. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 19:50 |
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan.... | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 19:51 |
Was lekker hoor. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 19:51 |
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 19:52 |
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 19:53 |
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 19:54 |
Bakken? In de oven? | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 19:55 |
Overgewaardeerde dure hap koude kleffe rijst. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 19:55 |
Kan ook. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 19:56 |
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal. | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 20:03 |
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 20:06 |
| |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 20:07 |
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 20:11 |
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt? | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 20:18 |
Komt door de paupers. Ze maken niet genoeg rendement van tonijn. | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 20:20 |
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk. Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 20:31 |
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is. | |
1marcelfilms | zondag 19 maart 2017 @ 20:35 |
wij hebben tuis goudviskes | |
Pietverdriet | zondag 19 maart 2017 @ 20:38 |
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 20:45 |
Er is genoeg betaalbare vis te vinden, heb die zalmhype sowieso nooit begrepen. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 20:46 |
mee eens de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 20:48 |
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen? | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 21:07 |
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen. Productie gaat sowieso omhoog om de vraag tegemoet te komen dus het tegenovergestelde gaat gebeuren. Morgen lekker een dik stuk zalm halen om je te pesten. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 21:07 |
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet. | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 21:16 |
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie. Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten? | |
Pietverdriet | zondag 19 maart 2017 @ 21:19 |
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 21:31 |
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product. Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg. Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed. Hoe betrouwbaar is het allemaal? | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 21:31 |
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch? 1 blik in de toonbank en je ziet vaak al met wat voor iemand je te maken hebt. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 21:34 |
Wanneer de winkel naar vis ruikt dan moet je wegwezen. | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 21:47 |
Beter gewoon in een havenstad je vis kopen | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 21:48 |
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is. Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders. Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar. De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers. | |
stroopdoosch | zondag 19 maart 2017 @ 21:48 |
Zalm is altijd al duur geweest. | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 21:48 |
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 21:48 |
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 21:49 |
Net als saffraan | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 21:50 |
Wel zelf pellen he? Lekker als snack | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 22:00 |
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw? Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig. | |
klaasweetalles | zondag 19 maart 2017 @ 22:03 |
Nederland telt 815 viswinkels en visspeciaalzaken, Zeeland koploper 28 januari 2016 Consultancy.nl Nederlands heeft 815 winkels die zichzelf specialiseren in visverkoop. In Zeeland zijn in verhouding de meeste visspeciaalzaken te vinden – voor iedere 11.000 inwoners heeft de provincie één viswinkel. Over de hele linie is het aantal visspeciaalzaken de afgelopen jaren harder gegroeid dan welke soort voedselspeciaalzaak dan ook. Sinds 2007 is het aantal in vis gespecialiseerde zaken in ons land toegenomen van 650 stuks naar 815. Als zeenatie is Nederland van oudsher een land dat veel vist, en ook in de 21ste eeuw is dit nog merkbaar. Vooral in het door water omgeven Noord-Holland ligt het aantal viswinkels hoog. Een kwart van de in totaal 815 visspeciaalzaken is in Noord-Holland gevestigd. ik vind het bar weinig, waar ik woon is geen enkele viswinkel. | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 22:14 |
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt. Mijn opa en oom (in het verleden) en op dit moment mijn neef, doen dit al jaren op deze manier. Ze verkopen gewoon goede kwaliteit (dus bijv. kibbeling van echte kabeljauw en niet van koolvis). En tuurlijk heeft hij ook ingevroren vis (voor als hij halverwege de dag ziet dat hij door zijn voorraad verse vis raakt). Maar als een klant ziet dat er geen kabeljauw in de toonbank ligt, dan heeft hij er nog wel liggen te ontdooien. Maar dat meldt hij dat gewoon, en gaat die vis voor een zachter prijsje over de toonbank. Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het. | |
Atak | zondag 19 maart 2017 @ 22:18 |
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. Maar alle gekheid op een stokje. Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden. | |
Rezania | zondag 19 maart 2017 @ 22:22 |
Wordt vis niet gewoon bestraald? | |
tja77 | zondag 19 maart 2017 @ 22:25 |
Sommige vissoorten moeten worden ingevroren. Haring en Tilapia oa. Maar niet alle gevangen vissen worden ingevroren. Soms worden ze gewoon op ijs gezet zodat ze gekoeld blijven. | |
nogeenoudebekende | zondag 19 maart 2017 @ 22:26 |
Dit ja, als ik om vier uur s'middags kom aankakken bij de visboer heb ik kans om gewoon met lege handen naar huis te gaan. | |
capuchon_jongen | zondag 19 maart 2017 @ 22:41 |
net zoals garnalen | |
Aiciu | zondag 19 maart 2017 @ 22:57 |
Noorwegen en Schotland volgens mij. | |
Pizza_Boom | zondag 19 maart 2017 @ 23:50 |
Vis vers van de afslag of nog beter, vers van het schip | |
Dr_g0nz0 | maandag 20 maart 2017 @ 00:11 |
Fvandercraats | maandag 20 maart 2017 @ 03:12 |
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen. Blijkt dat het gewoon gefokt/gehouden/whatever vlees te zijn, maar ze geven het wel het label 'wild', inclusief de bijbehorende prijs. | |
klaasweetalles | maandag 20 maart 2017 @ 06:08 |
het zal wel het verhaal zijn net zoals biologische vlees en niet biologische vlees de vis zal wat meer ruimte krijgen enzovoorts.... | |
Twiitch | maandag 20 maart 2017 @ 09:59 |
Veel zalmsoorten leven vooral in zout water en komen alleen de rivieren op om eieren te leggen. | |
klaasweetalles | maandag 20 maart 2017 @ 19:28 |
voor de liefhebbers |