FOK!forum / Klaagbaak / Zalm wordt onbetaalbaar...
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 21:29
quote:
Zalm wordt onbetaalbaar'
1 uur geleden DFT
Grote visleveranciers waarschuwen dat het tekort aan zalm zal oplopen. Komende tijd moet de consument daarom meer betalen, maar die haakt volgens experts af.

Zakenbank Nordea meldt dat de zalmprijzen komende kwartalen in heel Europa niet anders dan stevig omhoog zullen gaan, vanwege de tekorten.


Tijdens een conferentie van visserijbedrijven is volgens de Financial Times echter gewaarschuwd dat het tekort in de groothandel nu zichtbaar wordt in de winkels en grote gevolgen voor de zalmvissers krijgt.

De branchevereniging Aquimer ziet in Frankrijk een afname van zalminkopen vanwege de te vette prijzen.

Bacterie
Vorig jaar ging Noorse zalm, de meest gekochte, naar een recordprijs van $9,50 per kilo. Noorwegen kampt echter al langer met de gevolgen van een bacterie in zijn zalm; ook reinigingsmethoden hebben voor sterfte gezocht.

Omdat de tweede producent, Chili, werd getroffen door algenplagen in zijn wateren, konden vissers niet leveren.

Rond kerst moesten consumenten door de schaafste 20% extra afrekenen voor een moot zalm.

Luxeproduct
Het is naast andere vis vooral een luxeproduct geworden. Vooral Amerikanen zijn liefhebbers van zalm en hebben met hun vraag naar Europese zalm de prijs opgedreven.

Dat kan niet eeuwig doorgaan, waarschuwen de leveranciers. Consultant Kontali verwacht daarom dit jaar bijna geen omzetgroei meer.
Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....

Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag...

zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...

kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo

of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....]

jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken.....
c8c93f2ecf30053b2e27a0912e212922.jpg
Speedwavezaterdag 18 maart 2017 @ 21:32
medium_HH_01052647_half.jpg
Pharkuszaterdag 18 maart 2017 @ 21:39
Ik wilde toevallig wat gerookte zalm halen vandaag maar zag ik inderdaad iets van 4.89 voor 100 gram heb ik toedeledokie gezwaaid.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:40
Het zal me worst wezen.
Pharkuszaterdag 18 maart 2017 @ 21:40
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:40 schreef Stien_Struis het volgende:
Het zalme worst wezen.
padumts
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:43
Gerookte makreel.
Rozevlazaterdag 18 maart 2017 @ 21:47
:')


Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro.

Gelul allemaal
GrumpyCatzaterdag 18 maart 2017 @ 21:49
Ik kocht eens zalm voor 450 euro
GGMMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:49
quote:
3s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:43 schreef Stien_Struis het volgende:
Gerookte makreel.
Je bent zelf een gerookte makreel.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:50
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:47 schreef Rozevla het volgende:
:')

Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro.

Gelul allemaal
Gekweekte nepzalm.
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 21:50
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:47 schreef Rozevla het volgende:
:')

Ik koop bij mijn vis en vlees leverancier gewoon een kilo Noorse zalm op hoor voor 23 euro.

Gelul allemaal
misschien heeft die nog een hele partij gekocht voor die crisis....

die slachthuizen hebben grote vriezers als je begrijp wat ik bedoel....

geen verse zalm dus denk ik zo

Ik denk dat je ingevroren zalm van iglo ofzo ook nog steeds voor de normale prijs kan kopen...
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:49 schreef GGMM het volgende:

[..]

Je bent zelf een gerookte makreel.
Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief?
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:54
Vleestax kom er maar in.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 18-03-2017 21:54:26 ]
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 21:56
quote:
5s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:52 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief?
effe serieus makreel vergelijken met zalm........ 8)7

quote:
Deze olie-achtige omega-3 rijke vis staat vooral bekend om de bescherming die het biedt aan onze gewrichten, ons haar, onze huid en nagels en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Zalm eten oefent ook invloed uit op de afscheiding van het hormoon dopamine in je brein, waardoor je het vermogen krijgt om je zware dag achter je te laten om ook daadwerkelijk te genieten van sex.

Daarbij, het hoge eiwitgehalte in zalm, zorgt er ook nog eens voor dat je sessies langer volhoudt.

Dus waar je ook naar op zoek bent; een oppeppertje voor je libido, hogere vruchtbaarheid: met deze voedingskeuzes kun je niet de fout in gaan. Probeer een paar van deze ingrediënten te combineren op een date-avond en zie wat er gebeurt.

Maar vergeet niet: Rome is niet in een dag gebouwd. Het is altijd het beste om deze natuurproducten regelmatig te eten. De meeste effecten zul je dan na een tijd nog meer merken. Toch kan een keer soms al wonderen doen!
Flitskikkerzaterdag 18 maart 2017 @ 21:56
Toch niet te vreten
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:56 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

effe serieus makreel vergelijken met zalm........ 8)7

[..]

Makreel is ook vette vis .
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 21:59
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:59 schreef JimmyDean het volgende:
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven.
Dat zijn de gekweekte.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:00
quote:
3s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:00 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Dat zijn de gekweekte.
Enige die in de winkel/op de markt te koop zijn in Nederland.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:01
Kogelvis een optie?
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 22:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:59 schreef JimmyDean het volgende:
Wist je dat zalmen chronisch ziek zijn en in hun eigen diarree zwemmen? Enkel met antibiotica blijven ze nog in leven.
je overdrijft ..ik heb weles gezien hoe ze gekweekt worden

kippen lopen ook in hun eigen troep rond, geld voor alle dieren die in gevangschap leven voor consumptie....
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:00 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Enige die in de winkel/op de markt te koop zijn in Nederland.
Daarom ook liever makreel.
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 22:04
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter...

Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:04 schreef klaasweetalles het volgende:
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter...

Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt.
Rotte vis uit de grond schijnt een delicatesse te zijn in bepaalde landen.
nogeenoudebekendezaterdag 18 maart 2017 @ 22:14
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:07 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Rotte vis uit de grond schijnt een delicatesse te zijn in bepaalde landen.
Klinkt een beetje als het duizendjarige ei...
Woestijnvoszaterdag 18 maart 2017 @ 22:17
Dan koop je toch Tonijn.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:17
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:14 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Klinkt een beetje als het duizendjarige ei...
Dat schijnt inderdaad ook erg bijzonder te zijn.
DikPropjezaterdag 18 maart 2017 @ 22:17
Zelf vangen of zelf kweken. Of je temt een beer.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:18
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:17 schreef Woestijnvos het volgende:
Dan koop je toch Tonijn.
Da's zielig voor die arme dolfijnen.
Rezaniazaterdag 18 maart 2017 @ 22:19
Nou, geen zalm dus meer voor mij. Jammer, maar ja.
GGMMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:20
quote:
5s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:52 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Vanwaar die persoonlijke aanval door een zeer betaalbaar alternatief?
Noem je mij nou een een zeer betaalbaar alternatief?
tja77zaterdag 18 maart 2017 @ 22:22
Zalm duur?
Wat dacht je van een sliptongetje? Is nog vele malen lekkerder dan zalm.

[ Bericht 1% gewijzigd door tja77 op 19-03-2017 09:14:59 ]
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 22:22
Die prijzen gaan heus wel weer dalen als ze het weer onder controle hebben.

De kwekerijen zullen het straks wel weer onder controle krijgen en dan gaan die prijzen vanzelf wel weer dalen. De vraag is alleen wanneer dat gaat gebeuren
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 22:23
kabeljauw is ook lekker, of forel. Zijn zat alternatieven.

Maar al die vissen zijn duur tegenwoordig.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:20 schreef GGMM het volgende:

[..]

Noem je mij nou een een zeer betaalbaar alternatief?
Ik stel een vraag.
tja77zaterdag 18 maart 2017 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:22 schreef klaasweetalles het volgende:
Die prijzen gaan heus wel weer dalen als ze het weer onder controle hebben.

De kwekerijen zullen het straks wel weer onder controle krijgen en dan gaan die prijzen vanzelf wel weer dalen. De vraag is alleen wanneer dat gaat gebeuren
Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.
Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi.
Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten.
Rozevlazaterdag 18 maart 2017 @ 22:28
quote:
13s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:50 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Gekweekte nepzalm.
Ja je moeder is een gekweekte nepzalm!!!!

:B
Rezaniazaterdag 18 maart 2017 @ 22:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:27 schreef tja77 het volgende:

[..]

Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.
Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi.
Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten.
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 22:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:

[..]

Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
Ze kweken jonge aaltjes op.
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 22:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:27 schreef tja77 het volgende:

[..]

Kweekvis zit vaak ramvol met hormonen.
Tilapia is zo'n typische kweekvis, grote rotzooi gewoon mijden die zooi.
Kweekzalm en kweekpaling kan niet tippen aan de wilde varianten.
klopt helemaal wat je zegt
ik koop ook de wilde variant altijd

Het probleem is alleen nu dat door kweekzalm problemen de prijzen van de wilde zalm gigantische zijn gestegen. Die gaan alleen maar weer dalen als de kweekzalm weer op het normale niveau zit.....

ik kocht de wilde variant altijd rond de 7 tot 9 euro...nu is dat minimaal 17 euro, dat vind ik te gortig eerlijk gezegd....
Hallmarkzaterdag 18 maart 2017 @ 23:03
Ik zie het probleem eerlijk gezegd niet. Uit milieu-technisch oogpunt is het misschien geen gek idee als we wat minder zalm eten.

Ik ben helemaal geen natuur-gekkie (ik stem rechts van het midden), maar het is mij overduidelijk dat de vis in de hoek zit waar de klappen vallen.

Laat maar lekker duur worden, dan wordt het wat minder gekocht en gevangen.
Kiyoakizaterdag 18 maart 2017 @ 23:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:04 schreef klaasweetalles het volgende:
in principe is alle vis wat niet gekweekt wordt en rechtstreeks uit de zee komt beter...

Maar niet gekweekt is gewoon duurder, het is de keuze die je zelf maakt.
In zeevis zitten vaker parasieten.

Duizendjarig ei is berelekker met een biertje.
klaasweetalleszaterdag 18 maart 2017 @ 23:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:06 schreef Kiyoaki het volgende:

[..]

In zeevis zitten vaker parasieten.
klopt

In principe is vis die op zee gevangen wordt en direct ingevroren wordt op de boot de beste en meest gezonde vis. Alle parasieten gaan dood als de vis bevroren is.
Rezaniazaterdag 18 maart 2017 @ 23:14
Gewoon lekker bestralen.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 23:17
Voor 8 ton per jaar is -ie van jou, TS
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:17 schreef Elfletterig het volgende:
Voor 8 ton per jaar is -ie van jou, TS
medium_HH_01052647_half.jpg
Duveldrinkerzaterdag 18 maart 2017 @ 23:23
Zo duur is zalm toch niet, broodje Schotse zalm bij Schimdt is slechts 4,95 euro , ik vind dat prima voor kwaliteit vis.
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 23:32
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje
#ANONIEMzaterdag 18 maart 2017 @ 23:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:32 schreef Azpilicueta het volgende:
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje
Zalm zit in rivier.
Duveldrinkerzaterdag 18 maart 2017 @ 23:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:32 schreef Azpilicueta het volgende:
Daarom vang ik ze altijd zelf hier in het meertje
Godsamme,... ik g zo boven verder slapen
bijstandboyzaterdag 18 maart 2017 @ 23:46
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:19 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
blub ik ben een liberale vis :')
Hallojozaterdag 18 maart 2017 @ 23:53
Hmmm, jammer :{ Valt me wel op dat haring steeds goedkoper wordt.
tja77zondag 19 maart 2017 @ 07:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:

[..]

Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
http://kweekpaling.eu
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 16:12
Zalm is inderdaad wel lekker om vanavond te eten. Bedankt voor de tip!
Twiitchzondag 19 maart 2017 @ 16:36
quote:
3s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:40 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Zalm zit in rivier.
Zalm zit overal.
Rickocumzondag 19 maart 2017 @ 17:49
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.

Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.

Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.

Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 17:49 schreef RickoKun het volgende:
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.

Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.

Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.

Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
De prijs gaat heus wel weer dalen als het aanbod weer zijn oude nivo bereikt

Afgelopen tijd waren er weer andere levensmiddelen duurder dan normaal.

groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 19:47
quote:
7s.gif Op zondag 19 maart 2017 16:36 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Zalm zit overal.
Nee, alleen in stromend water.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:46 schreef klaasweetalles het volgende:

groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
Dan schakel je over naar spruitjes.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....

Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag...

zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...

kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo

of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....]

jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken.....
[ afbeelding ]
Geen zalm kunnen betalen. Pauper. :')
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 19:50
quote:
3s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:48 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Dan schakel je over naar spruitjes.
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 19:51
Was lekker hoor.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 19:51
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 19:52
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:50 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 19:54
quote:
7s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:53 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
Bakken? In de oven?
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:51 schreef Atak het volgende:
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
Overgewaardeerde dure hap koude kleffe rijst.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 19:55
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:54 schreef Atak het volgende:

[..]

Bakken? In de oven?
Kan ook.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:52 schreef Atak het volgende:
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
tja77zondag 19 maart 2017 @ 20:03
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat :9~
Atakzondag 19 maart 2017 @ 20:06
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:03 schreef tja77 het volgende:
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat :9~
:')
Atakzondag 19 maart 2017 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:56 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 20:11
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:07 schreef Atak het volgende:

[..]

Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
Atakzondag 19 maart 2017 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:11 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
Komt door de paupers. Ze maken niet genoeg rendement van tonijn.
tja77zondag 19 maart 2017 @ 20:20
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 20:31
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
1marcelfilmszondag 19 maart 2017 @ 20:35
wij hebben tuis goudviskes ^O^
Pietverdrietzondag 19 maart 2017 @ 20:38
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 20:45
Er is genoeg betaalbare vis te vinden, heb die zalmhype sowieso nooit begrepen.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 20:46
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?
Atakzondag 19 maart 2017 @ 21:07
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen. :')

Productie gaat sowieso omhoog om de vraag tegemoet te komen dus het tegenovergestelde gaat gebeuren.

Morgen lekker een dik stuk zalm halen om je te pesten. :9
Atakzondag 19 maart 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.
tja77zondag 19 maart 2017 @ 21:16
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Pietverdrietzondag 19 maart 2017 @ 21:19
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
tja77zondag 19 maart 2017 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?
1 blik in de toonbank en je ziet vaak al met wat voor iemand je te maken hebt.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 21:34
Wanneer de winkel naar vis ruikt dan moet je wegwezen.
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 21:47
Beter gewoon in een havenstad je vis kopen ^O^
tja77zondag 19 maart 2017 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
stroopdooschzondag 19 maart 2017 @ 21:48
Zalm is altijd al duur geweest.
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 21:48
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 21:48
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
tja77zondag 19 maart 2017 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef stroopdoosch het volgende:
Zalm is altijd al duur geweest.
Net als saffraan
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 21:50
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
Wel zelf pellen he?

Lekker als snack _O_
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 22:00
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:

[..]

Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
klaasweetalleszondag 19 maart 2017 @ 22:03
Nederland telt 815 viswinkels en visspeciaalzaken, Zeeland koploper
28 januari 2016 Consultancy.nl
Nederlands heeft 815 winkels die zichzelf specialiseren in visverkoop. In Zeeland zijn in verhouding de meeste visspeciaalzaken te vinden – voor iedere 11.000 inwoners heeft de provincie één viswinkel. Over de hele linie is het aantal visspeciaalzaken de afgelopen jaren harder gegroeid dan welke soort voedselspeciaalzaak dan ook.

Sinds 2007 is het aantal in vis gespecialiseerde zaken in ons land toegenomen van 650 stuks naar 815. Als zeenatie is Nederland van oudsher een land dat veel vist, en ook in de 21ste eeuw is dit nog merkbaar. Vooral in het door water omgeven Noord-Holland ligt het aantal viswinkels hoog. Een kwart van de in totaal 815 visspeciaalzaken is in Noord-Holland gevestigd.

1453381041717_Aantal-inwoners-per-visspeciaalzaak.jpg

ik vind het bar weinig, waar ik woon is geen enkele viswinkel.
tja77zondag 19 maart 2017 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.
Mijn opa en oom (in het verleden) en op dit moment mijn neef, doen dit al jaren op deze manier. Ze verkopen gewoon goede kwaliteit (dus bijv. kibbeling van echte kabeljauw en niet van koolvis). En tuurlijk heeft hij ook ingevroren vis (voor als hij halverwege de dag ziet dat hij door zijn voorraad verse vis raakt). Maar als een klant ziet dat er geen kabeljauw in de toonbank ligt, dan heeft hij er nog wel liggen te ontdooien. Maar dat meldt hij dat gewoon, en gaat die vis voor een zachter prijsje over de toonbank.
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
Atakzondag 19 maart 2017 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. :9

Maar alle gekheid op een stokje.

Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. :')

En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Rezaniazondag 19 maart 2017 @ 22:22
Wordt vis niet gewoon bestraald?
tja77zondag 19 maart 2017 @ 22:25
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. :9

Maar alle gekheid op een stokje.

Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. :')

En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Sommige vissoorten moeten worden ingevroren. Haring en Tilapia oa. Maar niet alle gevangen vissen worden ingevroren. Soms worden ze gewoon op ijs gezet zodat ze gekoeld blijven.
nogeenoudebekendezondag 19 maart 2017 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:

[..]

Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.

Dit ja, als ik om vier uur s'middags kom aankakken bij de visboer heb ik kans om gewoon met lege handen naar huis te gaan.
capuchon_jongenzondag 19 maart 2017 @ 22:41
net zoals garnalen

:'(
Aiciuzondag 19 maart 2017 @ 22:57
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. :9

Maar alle gekheid op een stokje.

Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. :')

En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Noorwegen en Schotland volgens mij.
Pizza_Boomzondag 19 maart 2017 @ 23:50
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
Vis vers van de afslag of nog beter, vers van het schip _O_
Dr_g0nz0maandag 20 maart 2017 @ 00:11
Fvandercraatsmaandag 20 maart 2017 @ 03:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]
zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.
Blijkt dat het gewoon gefokt/gehouden/whatever vlees te zijn, maar ze geven het wel het label 'wild', inclusief de bijbehorende prijs.
klaasweetallesmaandag 20 maart 2017 @ 06:08
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 03:12 schreef Fvandercraats het volgende:

[..]

AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.
Blijkt dat het gewoon gefokt/gehouden/whatever vlees te zijn, maar ze geven het wel het label 'wild', inclusief de bijbehorende prijs.
het zal wel het verhaal zijn net zoals biologische vlees en niet biologische vlees

de vis zal wat meer ruimte krijgen enzovoorts....
Twiitchmaandag 20 maart 2017 @ 09:59
quote:
2s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:47 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Nee, alleen in stromend water.
Veel zalmsoorten leven vooral in zout water en komen alleen de rivieren op om eieren te leggen.
klaasweetallesmaandag 20 maart 2017 @ 19:28
voor de liefhebbers :P