abonnementen ibood.com bol.com
pi_169636557
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
  zondag 19 maart 2017 @ 20:35:56 #77
389307 1marcelfilms
(permanent verbannen)
pi_169636711
wij hebben tuis goudviskes ^O^
vroeger was alles beter
k_vl_m_zm_n_lln_vndg_wl_emnd_mt_m_prt
  zondag 19 maart 2017 @ 20:38:41 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169636851
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169637141
Er is genoeg betaalbare vis te vinden, heb die zalmhype sowieso nooit begrepen.
pi_169637160
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Martin van Geel donder aub op!
pi_169637234
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?
pi_169638103
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen. :')

Productie gaat sowieso omhoog om de vraag tegemoet te komen dus het tegenovergestelde gaat gebeuren.

Morgen lekker een dik stuk zalm halen om je te pesten. :9
pi_169638122
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.
pi_169638521
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
  zondag 19 maart 2017 @ 21:19:46 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169638657
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169639105
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Martin van Geel donder aub op!
pi_169639125
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?
1 blik in de toonbank en je ziet vaak al met wat voor iemand je te maken hebt.
pi_169639224
Wanneer de winkel naar vis ruikt dan moet je wegwezen.
pi_169639600
Beter gewoon in een havenstad je vis kopen ^O^
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_169639614
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
pi_169639624
Zalm is altijd al duur geweest.
Op maandag 27 juni 2011 16:41 schreef Micson het volgende:
Stroopdoosch _O_
pi_169639636
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
N A P O L I
C A M P A N I A
  zondag 19 maart 2017 @ 21:48:55 #93
415174 spiritusbus
licht ontvlambaar
pi_169639642
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
pi_169639665
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef stroopdoosch het volgende:
Zalm is altijd al duur geweest.
Net als saffraan
pi_169639704
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
Wel zelf pellen he?

Lekker als snack _O_
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_169639957
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:

[..]

Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
Martin van Geel donder aub op!
pi_169640039
Nederland telt 815 viswinkels en visspeciaalzaken, Zeeland koploper
28 januari 2016 Consultancy.nl
Nederlands heeft 815 winkels die zichzelf specialiseren in visverkoop. In Zeeland zijn in verhouding de meeste visspeciaalzaken te vinden – voor iedere 11.000 inwoners heeft de provincie n viswinkel. Over de hele linie is het aantal visspeciaalzaken de afgelopen jaren harder gegroeid dan welke soort voedselspeciaalzaak dan ook.

Sinds 2007 is het aantal in vis gespecialiseerde zaken in ons land toegenomen van 650 stuks naar 815. Als zeenatie is Nederland van oudsher een land dat veel vist, en ook in de 21ste eeuw is dit nog merkbaar. Vooral in het door water omgeven Noord-Holland ligt het aantal viswinkels hoog. Een kwart van de in totaal 815 visspeciaalzaken is in Noord-Holland gevestigd.

1453381041717_Aantal-inwoners-per-visspeciaalzaak.jpg

ik vind het bar weinig, waar ik woon is geen enkele viswinkel.
Martin van Geel donder aub op!
pi_169640257
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.
Mijn opa en oom (in het verleden) en op dit moment mijn neef, doen dit al jaren op deze manier. Ze verkopen gewoon goede kwaliteit (dus bijv. kibbeling van echte kabeljauw en niet van koolvis). En tuurlijk heeft hij ook ingevroren vis (voor als hij halverwege de dag ziet dat hij door zijn voorraad verse vis raakt). Maar als een klant ziet dat er geen kabeljauw in de toonbank ligt, dan heeft hij er nog wel liggen te ontdooien. Maar dat meldt hij dat gewoon, en gaat die vis voor een zachter prijsje over de toonbank.
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
pi_169640347
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. :9

Maar alle gekheid op een stokje.

Zalm wordt gewoon gemporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. :')

En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
pi_169640460
Wordt vis niet gewoon bestraald?
Gist is liefde, gist is leven, vooral in een vagijn.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')