De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
mee eensquote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.
Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.
Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.
Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Wel zelf pellen he?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:
[..]
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?
Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen
Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
Sommige vissoorten moeten worden ingevroren. Haring en Tilapia oa. Maar niet alle gevangen vissen worden ingevroren. Soms worden ze gewoon op ijs gezet zodat ze gekoeld blijven.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:
[..]
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.
Maar alle gekheid op een stokje.
Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee.
En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Dit ja, als ik om vier uur s'middags kom aankakken bij de visboer heb ik kans om gewoon met lege handen naar huis te gaan.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:
[..]
Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.
Noorwegen en Schotland volgens mij.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:18 schreef Atak het volgende:
[..]
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.
Maar alle gekheid op een stokje.
Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee.
En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
Vis vers van de afslag of nog beter, vers van het schipquote:Op zondag 19 maart 2017 22:14 schreef tja77 het volgende:
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...
het zal wel het verhaal zijn net zoals biologische vlees en niet biologische vleesquote:Op maandag 20 maart 2017 03:12 schreef Fvandercraats het volgende:
[..]
AH verkoopt geen echt wild vlees. Is tijd geleden een artikel over verschenen.
Blijkt dat het gewoon gefokt/gehouden/whatever vlees te zijn, maar ze geven het wel het label 'wild', inclusief de bijbehorende prijs.
Veel zalmsoorten leven vooral in zout water en komen alleen de rivieren op om eieren te leggen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |