http://kweekpaling.euquote:Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:
[..]
Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
De prijs gaat heus wel weer dalen als het aanbod weer zijn oude nivo bereiktquote:Op zondag 19 maart 2017 17:49 schreef RickoKun het volgende:
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.
Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.
Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.
Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
Dan schakel je over naar spruitjes.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:46 schreef klaasweetalles het volgende:
groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
Geen zalm kunnen betalen. Pauper.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....
Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag...
zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...
kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo
of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....]
jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken.....
[ afbeelding ]
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....quote:Op zondag 19 maart 2017 19:48 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Dan schakel je over naar spruitjes.
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:50 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
Bakken? In de oven?quote:Op zondag 19 maart 2017 19:53 schreef Stien_Struis het volgende:
[..]
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
Overgewaardeerde dure hap koude kleffe rijst.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:51 schreef Atak het volgende:
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:52 schreef Atak het volgende:
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
quote:Op zondag 19 maart 2017 20:03 schreef tja77 het volgende:
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.quote:Op zondag 19 maart 2017 19:56 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?quote:Op zondag 19 maart 2017 20:07 schreef Atak het volgende:
[..]
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
Komt door de paupers. Ze maken niet genoeg rendement van tonijn.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:11 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
mee eensquote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
mee eens
de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.quote:Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:
[..]
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde.
Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:
[..]
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.
Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.
Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.
Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Wel zelf pellen he?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:
[..]
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.quote:Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:
[..]
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?
Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen
Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes.quote:Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |