abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 18 maart 2017 @ 23:46:56 #51
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_169619322
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:19 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
blub ik ben een liberale vis :')
pi_169619495
Hmmm, jammer :{ Valt me wel op dat haring steeds goedkoper wordt.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  zondag 19 maart 2017 @ 07:02:21 #53
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169621593
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:28 schreef Rezania het volgende:

[..]

Kweekpaling? Ik dacht dat ze paling niet konden kweken?
http://kweekpaling.eu
pi_169629870
Zalm is inderdaad wel lekker om vanavond te eten. Bedankt voor de tip!
N A P O L I
C A M P A N I A
  zondag 19 maart 2017 @ 16:36:41 #55
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_169630863
quote:
3s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:40 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Zalm zit in rivier.
Zalm zit overal.
  zondag 19 maart 2017 @ 17:49:28 #56
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_169632637
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.

Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.

Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.

Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
pi_169635182
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 17:49 schreef RickoKun het volgende:
Je moet gezond eten maar al het gezonde eten is onbetaalbaar. Paling, garnalen en nu ook zalm.

Zelfs bij de lidl van die plakken zalm, die de helft van de tijd teringzout zijn. Ik koop geen zalm meer.

Wat ik jammer vind is dat de prijs nooit meer naar beneden gaat.

Ook al zou de wereld stoppen met vissen op zalm de komende vijf jaar, waardoor er weer genoeg vis is, gaat die prijs niet naar beneden.
De prijs gaat heus wel weer dalen als het aanbod weer zijn oude nivo bereikt

Afgelopen tijd waren er weer andere levensmiddelen duurder dan normaal.

groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169635207
quote:
7s.gif Op zondag 19 maart 2017 16:36 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Zalm zit overal.
Nee, alleen in stromend water.
pi_169635240
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:46 schreef klaasweetalles het volgende:

groente was ook een heel stuk duurder waarschijnlijk ook door het koude winter.
brocoli koop je normaal voor rond de 1 euro bij de albert heyn, was nu bijna 2 euro....
Dan schakel je over naar spruitjes.
pi_169635266
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:29 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Ik heb de laatste weken geen zalm gekocht ....

Een paar weken geleden zag ik dat die prijzen enorm gestegen waren en vroeg me al af waar dat aan lag...

zag gisteren een stuk zalm bij de AH liggen voor 17 euro, was wel wilde zalm...

kocht een paar geleden nog voor 8 euro ofzo

of die gewone kon je al voor 4 euro kopen, maar die was ook al belachelijk duur....]

jezus kunnen ze niet eens meer vis kweken.....
[ afbeelding ]
Geen zalm kunnen betalen. Pauper. :')
pi_169635269
quote:
3s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:48 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Dan schakel je over naar spruitjes.
ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169635298
Was lekker hoor.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_169635300
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
pi_169635345
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
pi_169635371
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:50 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

ik heb nog nooit van me leven spruitjes gegeten en ik ben het ook niet van plan....
Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
pi_169635401
quote:
7s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:53 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Lekker hoor, eerst even beetje koken en daarna bakken.
Bakken? In de oven?
pi_169635416
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:51 schreef Atak het volgende:
Maar wat me opviel is dat ze nu heel weinig zalm in sushi doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom.
Overgewaardeerde dure hap koude kleffe rijst.
pi_169635428
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:54 schreef Atak het volgende:

[..]

Bakken? In de oven?
Kan ook.
pi_169635454
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:52 schreef Atak het volgende:
Tonijn vind ik lekkerder maar moeilijk te krijgen. Bij de api heb ik al tijden geen tonijn gezien.
ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  zondag 19 maart 2017 @ 20:03:15 #70
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169635615
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat :9~
pi_169635703
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:03 schreef tja77 het volgende:
Tonijn is godenvoedsel, op dezelfde manier bereiden als een biefstukje. Beetje dichtschroeien en niet veel meer dan dat :9~
:')
pi_169635718
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 19:56 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

ik zag het vroeger wel liggen, maar ik denk dat mensen het niet snel kopen vanwege de prijs, en dan blijft het liggen. En dan neemt zo een filiaal manager gewoon de beslissing om het niet meer te verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.
Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
pi_169635850
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:07 schreef Atak het volgende:

[..]

Niet iedereen is toch niet arm. Ik kocht het regelmatig.
Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169636061
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:11 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Ja maar iedereen maakt zijn keuzes als die boodschappen gaat doen. En dat soort spul wordt gewoon minder verkocht. Als appie iedere keer meer weg moet gooien dan dat er verkocht wordt?
Komt door de paupers. Ze maken niet genoeg rendement van tonijn.
  zondag 19 maart 2017 @ 20:20:52 #75
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169636126
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
pi_169636557
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:20 schreef tja77 het volgende:
Sowieso koop je goede vis niet bij de Appie, dat is allemaal diepvriesmeuk.
Koop het gewoon bij de visboer, kost iets meer smaakt veel lekkerder.
De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
  zondag 19 maart 2017 @ 20:35:56 #77
389307 1marcelfilms
(permanent verbannen)
pi_169636711
wij hebben tuis goudviskes ^O^
vroeger was alles beter
ìk_vôél_më_èëñzâám_ën_ållêén_v­ándàâg_wïl_ìemånd_mêt_mê_präté­ñ
  zondag 19 maart 2017 @ 20:38:41 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169636851
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169637141
Er is genoeg betaalbare vis te vinden, heb die zalmhype sowieso nooit begrepen.
pi_169637160
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169637234
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ben je nu stiekem reclame aan het spammen?
pi_169638103
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Kweekzalm is smerige bioindustrie, vervuilend en bedreigd de natuurlijk visstand. Heb er geen enkele moeite mee als die failliet gaat.
Ze verdienen juist bakken met geld omdat de vraag groter is en dat de consument meer moet betalen. :')

Productie gaat sowieso omhoog om de vraag tegemoet te komen dus het tegenovergestelde gaat gebeuren.

Morgen lekker een dik stuk zalm halen om je te pesten. :9
pi_169638122
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:46 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

mee eens

de enige visboer die ik vertrouw is Smidt Zeevis
Ken ik niet dus vertrouw ik ook niet.
  zondag 19 maart 2017 @ 21:16:19 #84
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169638521
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:31 schreef Atak het volgende:

[..]

De "Visboer"... want elke visboer is dezelfde. :')

Ik vertrouw appie meer dan een willekeurige visboer waarvan je niks weet en wat die allemaal uitvreet wanneer de winkeldeur op slot is.
Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
  zondag 19 maart 2017 @ 21:19:46 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169638657
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169639105
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef tja77 het volgende:

[..]

Als je naar de visboer gaat, dan leer je die vanzelf kennen. Je gaat immers niet elke week naar een andere. Wat een kwats dat je niet weet wat hij uitvreet wanneer hij de deur op slot doet. Een visboer heeft passie en liefde voor het vak. Weet meer van vis dan de gemiddelde vakkenvuller bij de Appie.
Voor kwaliteitsvis ga je naar de visboer, voor vlees naar de slager en voor kip naar de poulier. Wil je weinig uitgeven en genoegen nemen met secundaire kwaliteit vlees en vis, dan koop je je bulk in de supermarkt. Of dacht jij dat restaurants van enig aanzien hun spullen bij de Appie kochten?
Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  zondag 19 maart 2017 @ 21:31:55 #87
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169639125
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn goede vishandelaren, maar ook beroerde.
Dat merk je toch direct en dan mijd je die toch?
1 blik in de toonbank en je ziet vaak al met wat voor iemand je te maken hebt.
pi_169639224
Wanneer de winkel naar vis ruikt dan moet je wegwezen.
pi_169639600
Beter gewoon in een havenstad je vis kopen ^O^
N A P O L I
C A M P A N I A
  zondag 19 maart 2017 @ 21:48:00 #90
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169639614
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:31 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Het is heel simpel: vis een heel gevoelig product.

Bij appie staat er gewoon een houdbaarheidsdatum op, en daarna gaat de vis gewoon weg.

Vis is tevens een duur product. Wat gebeurt er met de vis die bij de visboer niet verkocht wordt? heel simpel, die wordt gewoon weer in de vriezer gegooid en die wordt waarschijnlijk weer ontdooid. Dat kan je maximaal 1 keer doen en zelfs dat is niet goed.

Hoe betrouwbaar is het allemaal?
Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
pi_169639624
Zalm is altijd al duur geweest.
De Republiek
pi_169639636
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_169639642
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
  zondag 19 maart 2017 @ 21:49:29 #94
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169639665
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef stroopdoosch het volgende:
Zalm is altijd al duur geweest.
Net als saffraan
pi_169639704
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef spiritusbus het volgende:
Vanavond heerlijke scampi gegeten doordrenkt in knoflook en olijfolie :9~
Wel zelf pellen he?

Lekker als snack _O_
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_169639957
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef tja77 het volgende:

[..]

Nope, dat is niet waar. Vis wordt dus echt niet meerder malen ingevroren. Tenminste niet door de visboer die ik ken. En ik ken hem niet alleen vanwege het feit dat hij visboer is.
Als een visboer doet wat jij zegt, is hij binnen een week al zijn klanten kwijt, waarom zouden mensen dan nog een hogere prijs betalen? Zoals ik al zei, welk restaurant koopt zijn vis bij de supermarkt? Geen enkele, want je proeft gewoon het verschil. Vis die ingevroren en/of bewerkt is, smaakt gewoon anders.
Weet je waarom er bij de Appie een houdbaarheidsdatum op staat? Omdat die vis bewerkt is. Vis is in de koeling zeer beperkt houdbaar.
De kortste weg is van vangst, afslacht, groothandel, visboer (en dat gaat ECHT snel). De vis uit de supermarkt bewandelt een langere weg, en is lang niet zo vers.
Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_169640039
Nederland telt 815 viswinkels en visspeciaalzaken, Zeeland koploper
28 januari 2016 Consultancy.nl
Nederlands heeft 815 winkels die zichzelf specialiseren in visverkoop. In Zeeland zijn in verhouding de meeste visspeciaalzaken te vinden – voor iedere 11.000 inwoners heeft de provincie één viswinkel. Over de hele linie is het aantal visspeciaalzaken de afgelopen jaren harder gegroeid dan welke soort voedselspeciaalzaak dan ook.

Sinds 2007 is het aantal in vis gespecialiseerde zaken in ons land toegenomen van 650 stuks naar 815. Als zeenatie is Nederland van oudsher een land dat veel vist, en ook in de 21ste eeuw is dit nog merkbaar. Vooral in het door water omgeven Noord-Holland ligt het aantal viswinkels hoog. Een kwart van de in totaal 815 visspeciaalzaken is in Noord-Holland gevestigd.



ik vind het bar weinig, waar ik woon is geen enkele viswinkel.
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  zondag 19 maart 2017 @ 22:14:36 #98
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_169640257
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 22:00 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]

Wat doet de visboer met vis die niet verkocht wordt dan volgens jouw?

Als je bij een visboer kom dan moet je als koper gewoon een beetje kennis van verse vis hebben. De ogen, de huid, ruiken dat is nog enigszins een methode om vis te beoordelen

Er zijn relatief gezien in nederland ook niet zoveel visboeren. In principe heel erg weinig.
De vis die hij overhoudt gooit hij weg, geeft hij weg aan zijn personeel (of aan mij), ruilt hij met de bloemist of kaaskoning tegenover. Maar gericht inkopen is essentieel. En hij moet dan ook vaak genoeg "nee" verkopen als een klant om een verse vis vraagt.
Mijn opa en oom (in het verleden) en op dit moment mijn neef, doen dit al jaren op deze manier. Ze verkopen gewoon goede kwaliteit (dus bijv. kibbeling van echte kabeljauw en niet van koolvis). En tuurlijk heeft hij ook ingevroren vis (voor als hij halverwege de dag ziet dat hij door zijn voorraad verse vis raakt). Maar als een klant ziet dat er geen kabeljauw in de toonbank ligt, dan heeft hij er nog wel liggen te ontdooien. Maar dat meldt hij dat gewoon, en gaat die vis voor een zachter prijsje over de toonbank.
Alle vis die ik eet van hem heb ik gratis gekregen (werd anders toch maar weggeflikkert). En ja, ik proef wel degelijk verschil tussen zijn vis, en die uit een willekeurige supermarkt. Ik proef het niet alleen, ik zie en ruik het.
pi_169640347
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:48 schreef Aiciu het volgende:
Ik woon zelf zo'n 10km van de kust, maar als je in Gelderland woont, is je visje natuurlijk niet heel vers meer.
Hier zijn andere dingen vers zoals hoertjes. :9

Maar alle gekheid op een stokje.

Zalm wordt gewoon geïmporteerd. Dat komt niet van de Nederlandse zee. :')

En volgens mij wordt vis sowieso ingevroren om de parasieten te doden.
pi_169640460
Wordt vis niet gewoon bestraald?
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')