abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169593993
En dan zijn die milieuhippies :')
Nee, dan lekker aan het Arabische olie-infuus blijven hangen...
Op donderdag 6 maart 2014 15:35 schreef dreamerbulk het volgende:
ik zuig nog liever een paardenpenis leeg dan dat ik so-called "superfoods" moet gaan kopen/eten
pi_169594230
We kunnen nog veel leren van SA
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_169596391
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 16:31 schreef erodome het volgende:

[..]

Daarover moet je niet bij mij zijn, ik heb geen goed woord over voor SA en vind dat ze aangepakt moeten worden hiervoor.
Nee hoor helemaal niet. Zij mogen dat want vriend en bondgenoot, olie, geen (blanke) westerlingen en economisch belangrijk.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169596503
Dat er mensen zijn die dit ok vinden... Ongelooflijk...
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_169596670
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:49 schreef HSG het volgende:
[..]

[..]

Nee hoor helemaal niet want het is geen westers land en zij zijn niet blank.
Mensen die bijvoorbeeld aangeklaagd worden voor oorlogsmisdaden zijn inderdaad altijd blank en afkomstig uit Westerse landen. Dat zie je wel aan dit lijstje.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_169598350
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 19:04 schreef Monolith het volgende:

[..]

Mensen die bijvoorbeeld aangeklaagd worden voor oorlogsmisdaden zijn inderdaad altijd blank en afkomstig uit Westerse landen. Dat zie je wel aan dit lijstje.
Wat een fascistisch lijstje.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 21:08:04 #57
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169599126
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:11 schreef Metro2005 het volgende:
Kunnen wij niet een paar saudis op defensie zetten hier.
:') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169599732
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:50 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Misschien hebben ze daar geen vergrijzing en dus geen behoefte aan sub-sahara jongemannen die gaan werken voor hun pensioenen en oude dag.
In al die stinkend rijke oliestaten stikt het van de gastarbeiders. Dit zijn ook daadwerkelijk gastarbeiders. Zij gaan verplicht weer naar hun vaderland nadat zij klaar zijn met werken (en meestal flink uitgebuit zijn).

Daar hebben ze geen vijfde colonne blijvend binnengehaald, zoals in Nederland.
pi_169599778
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:38 schreef rutger05 het volgende:

[..]

In al die stinkend rijke oliestaten stikt het van de gastarbeiders. Dit zijn ook daadwerkelijk gastarbeiders. Zij gaan verplicht weer naar hun vaderland nadat zij klaar zijn met werken (en meestal flink uitgebuit zijn).
Wat slecht van die landen dat ze die mensen niet generaties pamperen met buurthuizen, straatcoaches en integratiecursussen. Wanbeleid!
pi_169599827
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:40 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Wat slecht van die landen dat ze die mensen niet generaties pamperen met buurthuizen, straatcoaches en integratiecursussen. Wanbeleid!
Zij hebben daar niet door wat voor multiculturele prachtmaatschappij dat kan opleveren met vele dankbare nazaten van gastarbeiders.
pi_169604815
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 21:40 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Wat slecht van die landen dat ze die mensen niet generaties pamperen met buurthuizen, straatcoaches en integratiecursussen. Wanbeleid!
Niet zo racistisch jij!!
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169604830
quote:
15s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 18:56 schreef Barbusse het volgende:
Dat er mensen zijn die dit ok vinden... Ongelooflijk...
Met open mond het topic gelezen.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_169604896
quote:
15s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:43 schreef remlof het volgende:
Schandalig, dit is een oorlogsmisdaad.
Spreek voor jezelf. Er zijn landsgrenzen en daar moeten die mensen zich aan houden. Het is geen speeltuin waar ze gewoon landsgrenzen kunnen crossen zonder punitieve sancties. SA heeft het goed gedaan. Een duidelijk signaal aan potentieel toekomstige delinquenten wat het gevolg kan zijn als ze de Saoedische soevereiniteit schenden: een bom op hun hoofd. Meerdere kan ook. Schieten en met scherp. Anders blijven ze toestromen zonder einde in zicht. De dood in het vooruitzicht en dan zul je zien dat ze niet massaal blijven toestromen. Pluim voor Saoedi-ArabiŽ. Europa mag ze hebben hoor. Saudi-ArabiŽ helpt graag mee om ze richting ItaliŽ te sturen. Dat soort zaken kunnen natuurlijk afgesproken worden in samenspraak met Koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed (Salman ibn 'Abd al-'Aziz Al Sa'ud). De Houthi-rebellen worden overigens bewapend en getraind door de Islamitische Republiek Iran. Dit is weer zo'n proxyoorlog tussen Iran en SA.

quote:
Wie zijn de Houthi-rebellen en wat willen ze precies?

4126177346_564664c62c_o.jpg

Saudi-ArabiŽ en andere Arabische landen bombarderen de rebellen die in Jemen de macht grepen. In 1931 maakte de Nederlandse diplomaat DaniŽl van der Meulen zijn opwachting bij de kroonprins van Jemen. Hoewel het nog zeventien jaar zou duren voordat Ahmed zijn vader zou opvolgen als imam en koning, was zijn naam als hardvochtig heerser al gevestigd.

Tegenstanders bedreigde hij bij voorkeur in versvorm, bijvoorbeeld met 'klappen die zo heet zijn dat ze vuur omzetten in ijs', schrijft Van der Meulen in zijn memoires Verdwijnend ArabiŽ. In de paleistuin zag hij gevangengenomen strijders van de opstandige Zaraniq-stam, ooit trots maar nu schuifelend in loodzware ketens: 'Arme drommels van de hete kust die hier hadden te sterven van de kou en het vuil in de overvolle gevangenis.'

Verdwazing
Van der Meulen ontmoette een snelsprekende man met agressieve≠ ogen die verslaafd was aan qat, de nationale drug van Jemen: 'Hij scheen naar z'n qat gehunkerd te hebben en kauwde nu met energieke haast. In het begin wordt de intellectuele activiteit erdoor aangevuurd en van die perio≠de, die overgaat in verdwazing, wilde hij goed gebruikmaken.'

Imam Ahmeds schrikbewind duurde van 1948 tot 1962. Omdat hij bang was vermoord te worden, vertrouwde hij niemand, vooral zijn leger niet. Hij kocht liever de loyaliteit van de stammen uit het noorden. In 1948 mochten ze van Ahmed de hoofdstad Sanaa plunderen als wraakneming voor de moord op zijn vader.

Ahmed was de laatste van de zaÔditische imams die Jemen meer dan duizend jaar hebben geregeerd. De zaÔdieten kwamen in het jaar 893 naar Jemen en maken tegenwoordig 35 procent uit van de bevolking.

Mandaat van God
Ze zijn een afsplitsing van de sjiieten die de meerderheid vormen in Irak en Iran. Hoewel ze vaak sjiitisch worden genoemd, staan ze in hun geloofsopvatting dichter bij de soennieten dan bij de sjiieten. Tot 1962 waren de zaÔdieten de elite van Jemen. Dat gold vooral voor de sayyids, een groep onder hen die afstamt van de Profeet. Zij waren de grootgrondbezitters en rechters. En de imams, die zich tooiden met de titel 'zwaard van de islam' en officieel regeerden met een mandaat van God. Na de revolutie van 1962 werd Jemen een republiek. In de jaren daarop verloren de zaÔdieten grotendeels hun macht. Hun stamgebieden in het noorden werden door de regering in Sanaa verwaarloosd.

Vreedzaam
De zaÔditische hoofdstad Saada verviel tot een provinciale uithoek waar stammen en smokkelaars de dienst uitmaakten. Tot enkele jaren geleden kon je in Saada op de markt kalasjnikovs kopen die je kon betalen met riyalen, kogels of zilvergeld.

Deze achterstelling vormt de voedingsbodem van de opstand van de Houthi's. Wat begon als een vreedzame protestbeweging, leidde in 2004 tot een burgeroorlog. Nu hebben de rebellen alle grote steden in handen, inclusief Sanaa.

De circa 100.000 strijders noemen zich Houthi's uit respect voor Hussein Badr al-Din al-Houthi, telg uit een voorname sayyid-familie. Hij wilde de zaÔditische tradities in ere herstellen, maar werd in 2004 gedood door regeringstroepen.

President Ali Abdullah Saleh, die in 2012 moest aftreden, liet al-Houthi's lichaam begraven op een gevangenisterrein, omdat hij vreesde dat het graf anders een bedevaartsoord zou worden. Het is inmiddels elders herbegraven.

Steun uit Teheran
Tegenstanders van de Houthi's beweren dat de zaÔdieten terugwillen naar het imamaat van voor 1962. De rebellen ontkennen. Anderen menen dat ze zich stiekem hebben bekeerd tot het officiŽle sjiisme en zich inzetten voor de geopolitieke aspiraties van Iran.

De rebellen ontkennen dat ook, maar dat ze geld, politieke en militaire steun uit Teheran krijgen, is overduidelijk. Hun slogan klinkt ook niet onbekend: 'God is groot! Dood aan Amerika! Dood aan IsraŽl! Vloek over de Joden! Overwinning aan de islam!' Een woordvoerder van de Houthi's reageerde daar echter laconiek op: 'Ach, we willen eigenlijk niemand dood. De leus slaat op de inmenging van deze landen in ons conflict.'

Opportunisten
Wat willen de Houthi's dan wel? Officieel hebben ze een liberale agenda, waarop democratie, religieuze vrijheid, uitbanning van corruptie en zelfs vrouwenrechten prijken. Dat willen veel Jemenieten, en daarom hebben de Houthi's ook aanhang buiten zaÔditische kring.

Hun militaire succes trekt echter ook opportunisten aan. Zoals ex-president Saleh, de moordenaar van Al-Houthi, wiens troepen nu ineens aan de kant van de rebellen vechten. Hoe Jemenitisch om van partij te wisselen. Imam Ahmed waarschuwde er al voor in een gedicht: 'Het ontstoken vuur dat, tenzij gedoofd door verstandig denkende mensen, gevoed zal worden door lijken en hoofden.'

Uit vrees voor Iran en Al-Qaida
Op 25 maart is een coalitie van Arabische landen onder leiding van Saudi-ArabiŽ begonnen met het bombarderen van Houthi-stellingen. Dat gebeurt op verzoek van de internationaal erkende regering van president Abd Rabbuh Mansour Hadi. Nadat de rebellen Sanaa hadden bezet, vluchtte Hadi naar de havenstad Aden, die hij uitriep tot tijdelijke hoofdstad. Inmiddels staan de Houthi's ook in Aden en is Hadi met zijn regering gevlucht naar Riyad. De Saudi's zijn in Jemen bevreesd voor zowel Iraanse invloed als Al-Qa'ida. Bij bombardementen zijn tientallen burgers gedood.
http://www.elsevier.nl/bu(...)ze-precies-1742477W/

[ Bericht 9% gewijzigd door Alexander_Zoemoe op 18-03-2017 10:50:53 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')