abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 17 maart 2017 @ 11:18:42 #26
129292 LXIV
misdunker
pi_169587653
quote:
Inderdaad. En dan nagaan dat sommige FOK!ers dat ook in Nederland willen. Gelukkig steeds minder, zie het zetelaantal van de PvdA
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
pi_169587658
Broodoorlog _O-
Zonder wrijving geen glans
pi_169587676
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:19 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Broodoorlog _O-
Geef het volk brood en spelen.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 11:22:31 #29
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_169587709
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:18 schreef LXIV het volgende:

[..]

Inderdaad. En dan nagaan dat sommige FOK!ers dat ook in Nederland willen. Gelukkig steeds minder, zie het zetelaantal van de PvdA
Denk eerder SP en de Lunatic Fringe van GL.
Over een paar jaar kijken we met weemoed terug naar die "redelijke socialisten" van de PvdA.

[ Bericht 0% gewijzigd door Hyperdude op 17-03-2017 13:15:55 ]
#ivorytowerlivesmatter
pi_169587732
quote:
9s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:12 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

De wereld morgen is een extreem-linkse propagandakrantje.
Vandaar de nuance :P
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_169599828
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:12 schreef Verfassungsschutz het volgende:

[..]

[..]

Twee onderknuppels.
Jazeker. Het zou echt goed zijn voor Venezuela als iemand deze Maduro vredig af kon zetten en capabele mensen aan de macht kan brengen die het land weer op poten gaan zetten.
pi_169605557
quote:
Blokkade CNN betekent einde van vrije nieuwsvoorziening in Venezuela

20160620-VENEZUELA-slide-6HQ7-videoSixteenByNineJumbo1600-v2.jpgEen hongerig Venezolaans gezin

Het blokkeren van de Spaanstalige CNN op de televisie in Venezuela, betekent vrijwel het einde van de onafhankelijke nieuwsvoorziening in het land. De autoriteiten in Caracas kondigden donderdag aan ook de livestreaming van CNN op YouTube te willen blokkeren. Het zijn de jongste stappen van de Venezolaanse kruistocht tegen onafhankelijke media. Ook andere televisiezenders, kritische kranten en websites werden de afgelopen jaren effectief de mond gesnoerd.

'Venezuela is een zeer vijandige omgeving voor journalisten', zegt Carlos Correa, directeur van de persvrijheidsorganisatie Espacio Publico, vanuit zijn kantoor in het centrum van Caracas. 'De afgelopen jaren legde de regering de nationale media aan banden. Veel Venezolanen hebben toen hun heil gezocht bij internationale media, maar ook die zijn nu steeds vaker doelwit. Alleen al in het afgelopen jaar zijn zeventien buitenlandse verslaggevers het land uitgezet.'

President Nicolás Maduro had de blokkade van CNN zondag al aangekondigd. 'Weg met CNN, weg uit Venezuela', riep de president in zijn wekelijkse televisieprogramma. 'Laat CNN zich niet bemoeien met Venezolaanse zaken.'

Volgens Maduro verspreidt de zender nepnieuws om de regering en de socialistische revolutie in diskrediet te brengen. De directe aanleiding van zijn woede was een reportage waarin onder meer vice-president Tareck El Aissami in verband wordt gebracht met handel in valse paspoorten.

Sinds woensdagavond staat het kanaal op zwart, waarna CNN een livestream opende op YouTube. Gisteren liet Andrés Méndez, directeur van de Telecommunicatie Commissie Conatel weten dat hij bezig is ook dat kanaal te blokkeren. Journalisten togen naar het kantoor van Conatel in Caracas om te protesteren tegen de maatregel. Ze werden daar geïntimideerd door leden van colectivos, gewapende knokploegen die door de regering zijn opgericht 'om de revolutie te verdedigen'.

De blokkade van de Spaanstalige CNN is een aderlating voor de informatievoorziening in Venezuela. CNN was de enige televisiezender die nog kritisch verslag deed van de ontwikkelingen in het socialistische land.

Gedrukte pers
In 2014 haalden de autoriteiten de Colombiaanse nieuwszender NTN24 al uit de lucht, nadat de zender uitgebreid verslag had gedaan van anti-regeringsprotesten. Een jaar eerder kochten regeringsgezinde investeerders tv-kanaal Globovision. De overige zenders volgen in hun berichtgeving de lijn van de regering.

Ook de gedrukte pers heeft het moeilijk. In Venezuela wordt vrijwel niets meer geproduceerd, het land is volledig afhankelijk van de import. Door de scherp gedaalde olieprijzen is er een nijpend gebrek aan dollars, waardoor er grote schaarste is ontstaan. Papier om kranten en tijdschriften te drukken is dan ook steeds moeilijker verkrijgbaar.

De regering heeft inmiddels een monopolie op de papierverkoop. Kritische kranten hebben geen toegang, en op de zwarte markt is papier onbetaalbaar. 'Het medialandschap is heel klein geworden', aldus Correa. Hij haalt een Carabobeño uit de kast, een krant die al bijna honderd jaar bestaat. 'Dit is de Carabobeño van vorige week. Het is de laatste editie, ze kunnen geen papier meer krijgen', zegt hij met spijt in zijn stem. 'Het was een dagblad, toen werd het een weekblad, nu gaan ze online verder.'

Verschillende voorheen kritische media zijn opgekocht door aan de regering gelieerde personen of bedrijven. Daarnaast zijn alle radio- en televisiezenders verplicht regeringspropaganda uit te zenden. Maduro onderbreekt dan de reguliere programmering om live een decreet uit te vaardigen, of de bevolking te vertellen over de laatste verworvenheden van de Bolivariaanse revolutie.

'Ook zelfcensuur is een groot probleem', aldus Correa. 'Over sommige onderwerpen wordt simpelweg niet bericht, uit angst voor maatregelen.' Veel journalisten die weigeren zich aan te passen aan de nieuwe regels op de redactie zijn online actief geworden. Maar ook daar probeert het autoritaire regime in te grijpen. 'De regering heeft toegegeven duizend websites te hebben geblokkeerd', aldus Correa. 'Het gaat van kwaad tot erger.'
http://www.volkskrant.nl/(...)-venezuela~a4463471/

Nou ja Volkskrant, CNN is natuurlijk totaal niet objectief en subjectief/gekleurd als de pest. Dus wat dat betreft heeft Maduro goed gehandeld. Mogen meer landen volgen wat dat betreft. Verder maakt hij van de teringboel een nog grotere jankboel zonder einde in zicht. Joost mag weten waar het land over 10 jaar staat. Ik vrees het ergste... Wie laat dan ook een buschauffeur een land van ruim 900.000 km2 besturen. Only in Venezuela. Ik zou nog niet eens een klein supermarkt aan deze buschauffeur durven overlaten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Alexander_Zoemoe op 18-03-2017 11:39:02 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')