abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169570867
Die mafketels maken wel optimaal gebruik van elke kans om dom te doen :')

Ze gaan dit vast helemaal uitmelken ):O
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :') en nu ABO-loos :{
pi_169570966
quote:
_O- _O- , perfecte weergave van het intelligentie van de gemiddelde Turk. En dat is zo te lezen niet bijster hoog
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_169584891
De koeien worden niet uitgezet:

Invoer koeien uit Turkije niet mogelijk
Binnen bestaande regelgeving is het niet mogelijk rundvee vanuit Turkije naar Nederland te brengen.

Dat laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) desgevraagd weten. Ook de export van Nederlandse runderen naar Turkije is niet mogelijk.

Verschillende media brengen het nieuws dat Turkije 40 uit Nederland geïmporteerde Holstein-runderen wil terugsturen naar het land van herkomst. De aankondiging lijkt vooral voor de bühne en volgt op de politieke rel die is ontstaan nadat Den Haag Turkse bewindslieden heeft belet om Turkse Nederlanders toe te spreken.

‘In de toekomst willen we geen dierlijke producten meer uit Nederland’

Geciteerd wordt Bülent Tunç, voorzitter van een Turkse rundveeorganisatie: “In de toekomst willen we geen dierlijke producten meer uit Nederland. De eerste lading van deze runderen is geladen. We gaan ze terugsturen.” De koeien zouden afkomstig zijn van zuivelbedrijf Biga, in de westelijke provincie Çanakkale. “Als Nederland de dieren niet terugneemt, gaan ze weg voor de slacht”, zo probeert Tunç zijn daad kracht bij te zetten. Gezien de reactie van de NVWA lijkt dit voor de Turken de enig overgebleven mogelijkheid.
Al bijna twee jaar geen melkkoe meer naar Turkije

Ook veterinair directeur Vee & Logistiek Erik Gosteli verbaast zich over het Turkse nieuws. Er mogen vanuit Nederland tot grote ergernis van Nederlandse exporteurs al bijna twee jaar geen melkkoeien naar Turkije worden geëxporteerd. Turkije eist een preventieve behandeling met antibiotica en dat is in Nederland verboden. Het zou volgens hem hoogstens zo kunnen zijn dat de dieren na een tussenstop van 30 dagen, bijvoorbeeld in Duitsland, naar Turkije zijn gebracht. In Duitsland mogen de dieren wel preventief worden behandeld met antibiotica. Achter de schermen werkt Vee & Logistiek er trouwens hard aan om de export van Nederlands fokvee naar Turkije wel mogelijk te maken.

Lees ook: Agrarische export naar Turkije relatief gering

Financieel lijkt deze Turkse actie voor Nederlandse exporteurs voorlopig geen gevolgen te hebben. Exporteurs stellen bij export naar verre bestemmingen in de regels strenge eisen wat betreft de financiering. Het lijkt dus niet waarschijnlijk dat betreffende dieren nog niet betaald zijn. Wat wel een feit is, is dat Turkije een grote importeur is van slachtrunderen. Vanuit de EU importeerde het land afgelopen jaar meer dan 300.000 slachtrunderen. Ook de export van slachtrunderen vanuit Nederland naar Turkije is volgens de NVWA echter niet mogelijk.

http://www.boerderij.nl/R(...)et-mogelijk-107837E/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')