abonnement Unibet Coolblue
pi_172846912
Als jullie last van je piep ervaren, waar uit deze last zich dan vervolgens in?
pi_172849092
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 09:20 schreef Mus9 het volgende:
Als jullie last van je piep ervaren, waar uit deze last zich dan vervolgens in?
voortdurend afgeleid, teringherrie in je oor
Tap tap tap
pi_172849314
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 09:20 schreef Mus9 het volgende:
Als jullie last van je piep ervaren, waar uit deze last zich dan vervolgens in?
Ik hoor mijn piep niet meer sinds ik door medicijngebruik vervolgens wel continu mijn bloed door m'n lichaam hoor pompen.

;(
pi_172853109
Leuk om te lezen dat hier ook een topic over is. Ik heb sinds ongeveer 8 jaar problemen met mijn gehoord. Dit begon nadat ik steeds erg verkouden was en hierdoor nauwelijks nog wat hoorde. Ik was er zelf al aan gewend maar blijkbaar was mijn gehoor in de tussentijd al achteruit gegaan.

Na een medische keuring voor een beroep wat ik graag wilde uitoefenen kwam ik erachter dat er stront aan de knikker was. Meteen richting de KNO-arts welke aangaf dat ik gehoorbeschadiging had (zit in de familie, net als T) en dat hij wel een buisje kon plaatsen om ervoor te zorgen dat de doorluchting beter zou zijn in mijn oor. Mijn buis van eustachius is namelijk vernauwd, waardoor het vocht niet goed afgevoerd kan worden.

Op een gegeven moment begon ik ook een piep te krijgen in mijn rechteroor. Dit bleek ook schade te zijn die helaas niet meer weg zou gaan, maar door middel van een nieuw buisje minder zou worden (buisje zat niet goed meer in mijn oor).
Toen ik wakker werd uit de narcose schreeuwde ik dat de piep ondragelijk was en 10 keer harder dan deze hiervoor was. Daarna erg slecht geïnformeerd over de oorzaak en of het beter zou worden. Na enkele dagen nog net niet het treinspoor opgezocht te hebben weer naar de arts voor controle. Het bleek dat mijn trommelvlies verder gescheurd was tijdens de operatie omdat het buisje zo goed vast zat (risico van de operatie blijkbaar). Dit scheen de arts me ook verteld te hebben na de operatie.
Heb aangegeven dat als iemand uit narcose komt deze daarna niet zoveel meer herinnerd. Hierna heb ik gekozen voor een andere KNO-arts in het UMCG. Hierdoor erg fijn en goed geholpen, maar helaas moeten we het ermee doen en is de kans erg groot dat mijn andere oor ook steeds harder gaat piepen aangezien ik hier al een zachte piep in heb.

Ik heb ook erg veel last van gehoorverlies aan de rechterkant. Indien ik telefoneer heb ik het geluid maximaal staan, en kan nog niets verstaan aan de rechterkant.

Het is lastig soms om mee om te gaan, voornamelijk als de piep(en) erg aanwezig zijn aangezien ik me dan ook 'raar' in mijn hoofd voel. Is dit herkenbaar voor iemand hier?

quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 11:26 schreef Beelzebufo het volgende:
Inmiddels heb ik een paar maanden 'ruisende' gehoorapparaten. De theorie hierachter is dat het gehoorcentrum in de hersenen door het continue aanbod van geluid geen noodzaak meer heeft om zelf geluid te verzinnen (wat in feite de basis van tinnitus is)

Ik heb er érg aan moeten wennen, ook omdat de gehoorapparaten het verlies in hoge tonen compenseren. Dodelijk vermoeiend in het begin, ik hoorde weer van alles dat ik in geen jaren gehoord had.
Ik heb deze op advies van de KNO arts destijds ook geprobeerd. Totale mislukking helaas, de ruis was te hard en het geluid wat ik binnen kreeg via de apparaten was veel te hard en blikkerig. Op de 1 of andere manier kon deze niet goed afgesteld worden. Volgens de KNO arts hebben sommige mensen hier nou eenmaal geen baat bij en werkt dit niet goed voor ze.. helaas.

quote:
2s.gif Op woensdag 7 juni 2017 21:07 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Goed voor jou dat het heeft geholpen, maar die AD is ook eigenlijk geen best spul.
Dat vlakt toch vooral je emoties heel erg af?

Ik probeer ook alles te doen, drink geen cafeïne houdende dranken meer maar dat heeft andere redenen.
Ik ga verder wel gewoon naar festivals (wel gehoorbescherming) en ben vaak aan het klussen e.d.
Ik lees ook wel dat mensen met oordoppen door de stad fietsen maar ik denk dat je dan juist alles erger maakt.

Heb jij ook H of alleen T?
Ik heb ook H maar heb daar gelukkig niet heel veel last van.

Ik wil binnenkort wel weer gaan sporten en ben benieuwd hoe mijn T daar nu op gaat reageren.
Weet nog wel van voorheen dat als ik intensief had gesport de piep wel luider was.
Volgende dag was dat wel weer altijd bijgetrokken.

Ik sport 4 dagen in de week en had het vorige week wel extreem erg te pakken na het sporten.
Erg fanatiek aan het sporten geweest tot ik niet meer kon, met als resultaat dat ook mijn andere oor extreem hard begon te piepen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 19:43 schreef Mr.Jorn. het volgende:

[..]

In Groningen zijn ze nog 'minder ver'. Je kan daar alleen cognitieve gedragstherapie doen (wel gericht op Tinnitus), maar is nog niet zo uitgebreid als in Limburg. Ik ben nu 'binnen' bij Limburg, dus ik heb de tijdsinvestering er wel voor over. Sterker nog, ik moet vanuit Groningen komen...
Heb ik daar ook gehad, 2 keer heen geweest en daarna niet meer. Boodschap was me duidelijk na 2 keer. Het geluid proberen te negeren en doorgaan inderdaad..
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:03:53 #55
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_172996694
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 14:13 schreef CrushNdie het volgende:
[...]
Ik heb deze op advies van de KNO arts destijds ook geprobeerd. Totale mislukking helaas, de ruis was te hard en het geluid wat ik binnen kreeg via de apparaten was veel te hard en blikkerig. Op de 1 of andere manier kon deze niet goed afgesteld worden. Volgens de KNO arts hebben sommige mensen hier nou eenmaal geen baat bij en werkt dit niet goed voor ze.. helaas.
[...]
Dat verhaal hebben 'ze' me van te voren verteld. Er is ongeveer 50% kans dat het werkt.
Blijkbaar was ik een van de gelukkigen! Ik kan zowel de ruis als de versterking instellen, raar dat dat bij jou niet kon?? Dat blikkerige herken ik wel, was een kwestie van wennen (voor mij, dan)
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_173014464
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 15:03 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Dat verhaal hebben 'ze' me van te voren verteld. Er is ongeveer 50% kans dat het werkt.
Blijkbaar was ik een van de gelukkigen! Ik kan zowel de ruis als de versterking instellen, raar dat dat bij jou niet kon?? Dat blikkerige herken ik wel, was een kwestie van wennen (voor mij, dan)
Fijn om te horen, bij welke hoorzaak ben je geweest? In hoeverre werkt die ruisonderdrukking dan aangezien ik alleen maar meer ruis hoorde bovenop mijn eigen piep. En heb je inwendige of uitwendige apparaten?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 11:58:48 #57
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_173015909
Ik ben een keer flink duizelig/draaierig geworden op mijn werk, incl. hoge hartslag en koortsig gevoel. Ik kon niet meer zitten/staan door de draaierigheid en had hartkloppingen. Dat was eenmalig. Ben kort daarna door een huisarts gecheckt op bloedwaardes e.d.: niks aan de hand.

Het gebouw op mijn werk (ik werk er inmiddels niet meer) was slecht qua luchtvochtigheid en veel mensen hadden er last van droge ogen en hoofdpijn. Ook was het een volledig open ruimte. Bij veel geroezemoes en conference calls op de vloer merkte ik ook dat mijn oren dichtsloegen. Het was qua gebouw sowieso een slechte atmosfeer om te werken dus.

Sinds ik er niet meer werk heb ik geen last meer van die duizeligheid. Ik heb echter ook sinds die keer een milde piep in mijn linkeroor (wel permanent). Bij stress wordt-ie luider. Ik heb nog volledig gehoor in beide oren en wil dat zo houden.

Ik twijfel nu of dit een geval van menière was of misschien een teken van stress. Ik heb in het verleden een burnout gehad. Mijn linkeroor is nu een soort graadmeter geworden voor mijn gesteldheid. Ga ik of gaan mijn werkzaamheden over mijn grenzen heen, dan wordt de piep erger. Nu ik in een relatief stressvrije periode zit, is de piep ook een stuk minder en niet meer hinderlijk.

Misschien aan de ene kant een soort zegen dat ik nu een oor heb dat mij aangeeft dat ik over mijn eigen grenzen heenga. Ik hoop alleen dat ik 't gehoor in beide oren blijf horen.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_173253507
Vraag:

weet iemand of chlooramfenicol oogdruppels tinnitus kunnen verergeren? Dus niet de OORdruppels. Ik weet dat chlooramfenicol ototoxisch is, maar vraag me af of dit ook bij de oogdruppels het geval is. Ik moet ze twee weken gebruiken, evenals dexamethason, na een oogoperatie. Nu druk ik maar steeds de traanbuis goed dicht na het druppelen maar ik heb geen idee of dat afdoende is.

Verder heb ik een verwijzing naar het UMCG, tinnituspoli. Niet dat ik daar heel veel vertrouwen in heb maar ik wil toch eens uit laten zoeken welke vorm van tinnitus ik heb. En daarna maar weer gauw zo veel mogelijk negeren....
pi_173259611
Ik heb soms 's avonds last van lichte tinnitus. Maar niet altijd.

Een tijdje luisterde ik vaak harde muziek, maar tegenwoordig kijk ik wat meer uit. Denk dat ik binnenkort toch maar beter wel naar de audicien kan gaan. Ik heb ook redelijk vaak moeite om mensen van een afstand te verstaan, maar het valt nog mee. Ik heb dat probleem wel vaker dan de meeste mensen, maar aan de andere kant heb ik een keer een test gedaan; ik kon mijn moeder van een hele verre afstand nog verstaan. Ook heb ik via internet meerdere malen een gehoortest gedaan (met koptelefoon op) en daaruit kwam dat mijn oren nog perfect zijn. Denken jullie dan dat ik gehoorschade heb opgelopen? Ik betwijfel het zelf, maar het laten testen bij de audicien is altijd verstandig.
pi_173259635
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 10:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

voortdurend afgeleid, teringherrie in je oor
Hoor je dan echt zo'n piep als wanneer je terugkomt van een disco/concert of alleen een zachte ruis? Ik heb eerder last van dat laatste en dan alleen als het helemaal stil is, daarom twijfel ik of het wel echt tinnitus is.
pi_173259733
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 18:22 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Hoor je dan echt zo'n piep als wanneer je terugkomt van een disco/concert of alleen een zachte ruis? Ik heb eerder last van dat laatste en dan alleen als het helemaal stil is, daarom twijfel ik of het wel echt tinnitus is.
Ik heb dat eerste, in 1 oor. Soms met een tuut erbij.
Tap tap tap
pi_173260479
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 18:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb dat eerste, in 1 oor. Soms met een tuut erbij.
Wat bedoel je met "tuut"?
pi_173260862
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 18:52 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Wat bedoel je met "tuut"?
Gewoon. Een tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut.
Tap tap tap
pi_173261359
Niet bij de speakers gaan staan en elk uur moet je even uit de herrie. De stapedius spier die aan je ovale venster vast zit houdt het niet langer vol. Harde pulsgeluiden zijn de grootste boosdoeners omdat de stapedius dan net even te laat is en jij de volle laag krijg. Bij mij neemt de tinnitus af als ik een paar dagen geen herrie hoor.
pi_173262620
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 19:21 schreef Pinkman het volgende:
Niet bij de speakers gaan staan en elk uur moet je even uit de herrie. De stapedius spier die aan je ovale venster vast zit houdt het niet langer vol. Harde pulsgeluiden zijn de grootste boosdoeners omdat de stapedius dan net even te laat is en jij de volle laag krijg. Bij mij neemt de tinnitus af als ik een paar dagen geen herrie hoor.
Oordopjes gebruiken is een betere optie. Dan hoef je niet uit de herrie.

Ik stond een keer tijdens een disco met keiharde muziek (in de brugklas) dichtbij de boxen. Denk je dat ik daardoor permanente schade opgelopen kan hebben? Ik had achteraf een flinke piep in mijn oren, en tegenwoordig heb ik nog wel eens last van een ruis in mijn oren, en ik versta iets vaker dan gemiddeld mensen niet als ze iets zeggen.

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2017 20:04:32 ]
pi_173265996
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 20:03 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Oordopjes gebruiken is een betere optie. Dan hoef je niet uit de herrie.

Ik stond een keer tijdens een disco met keiharde muziek (in de brugklas) dichtbij de boxen. Denk je dat ik daardoor permanente schade opgelopen kan hebben? Ik had achteraf een flinke piep in mijn oren, en tegenwoordig heb ik nog wel eens last van een ruis in mijn oren, en ik versta iets vaker dan gemiddeld mensen niet als ze iets zeggen.
Met doppen in hoor je nog steeds meer dan 80db. Dus ook met oordoppen in moet je je oren elk uur rust geven.
Als 1 gehoorhaartje breekt is het al permanente gehoorschade. Nu heb je daar gelukkig heel veel van, maar elke keer 1 is uiteindelijk toch te veel.
Het is niet te zeggen zo of je schade hebt, het kan, hoeft niet. Als je muziek hard staat de hele dag, dan wel. Maar je kan ook van andere dingen een piep hebben.

Het volgende zijn mijn bevindingen en wat ik opmaak uit veel leeswerk. Dus misschien heb ik het mis.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Pinkman op 20-08-2017 01:34:51 ]
pi_173266038
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:10 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Met doppen in hoor je nog steeds meer dan 80db. Dus ook met oordoppen in moeten je je oren elk uur rust geven.
Als 1 gehoorhaartje breekt is het al permanente gehoorschade. Nu heb je daar gelukkig heel veel van, maar elke keer 1 is uiteindelijk toch te veel.
Het is niet te zeggen zo of je schade hebt, het kan, hoeft niet. Als je muziek hard staat de hele dag, dan wel. Maar je kan ook van andere dingen een piep hebben.

Het volgende zijn mijn bevindingen en wat ik opmaak uit veel leeswerk. Dus misschien heb ik het mis.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zet vaak mijn muziek hard (rond de 80 db) maar niet de hele dag. Miss 1 - 2 uur als ik het doe, en dat is niet elke dag.

Met oordoppen in is het ongeveer 85 DB, ja. Dat kun je wel aan als het concert ongeveer 4 uur lang is. Als ie 12 uur lang is zou het zelfs nog een probleem kunnen worden.

Maar als je niet vaker dan 1 keer per maand gaat zou het geen probleem moeten zijn. Alleen als je elke dag uren lang muziek op dat volume luistert wordt het schadelijk.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2017 22:13:02 ]
pi_173266259
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:11 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ik zet vaak mijn muziek hard (rond de 80 db) maar niet de hele dag. Miss 1 - 2 uur als ik het doe, en dat is niet elke dag.
Ik denk dat het meevalt. Gewoon even naar de KNO.
pi_173266328
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:19 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Ik denk dat het meevalt. Gewoon even naar de KNO.
Ik ga naar de audicien. Ik ging een keer naar de KNO omdat ik last van mijn keel had, en hij deed toen zo'n apparaat diep in mijn keel :( :(
Dat deed pijn aan mijn keel. Ik hoop dat hij bij je oor niet iets vergelijkbaars doet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2017 22:21:33 ]
pi_173266657
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:21 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ik ga naar de audicien. Ik ging een keer naar de KNO omdat ik last van mijn keel had, en hij deed toen zo'n apparaat diep in mijn keel :( :(
Dat deed pijn aan mijn keel. Ik hoop dat hij bij je oor niet iets vergelijkbaars doet.
Ik haat die stofzuiger om je oren uit te zuigen. Die dingen kunnen nooit goed zijn, zo wat hard.
Ken je dat als je met een stofzuigersteel een hoek uitzuigt? dat maakt herrie en dat in je oor.
Niet doen, gewoon lauw water spuit, op de ouderwetse manier.
Voor de rest valt het wel mee bij de kno.
pi_173266966
Hij heeft bij mij een beetje rotzooi weggeschraapt. Was een bizar en vreemd genoeg je bevredigend gevoel.
Tap tap tap
pi_173267541
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:31 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Ik haat die stofzuiger om je oren uit te zuigen. Die dingen kunnen nooit goed zijn, zo wat hard.
Ken je dat als je met een stofzuigersteel een hoek uitzuigt? dat maakt herrie en dat in je oor.
Niet doen, gewoon lauw water spuit, op de ouderwetse manier.
Voor de rest valt het wel mee bij de kno.
Die stofzuiger om je oren uit te zuigen ken ik niet. Gebruikt de KNO die? En waarvoor dan?

Ik heb bij de arts een keer mijn oren uit laten spuiten met zo'n lauw water spuit.
pi_173267761
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 22:59 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Die stofzuiger om je oren uit te zuigen ken ik niet. Gebruikt de KNO die? En waarvoor dan?

Ik heb bij de arts een keer mijn oren uit laten spuiten met zo'n lauw water spuit.
Ja. Om overtollig oorsmeer uit te zuigen.
pi_173268004
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:07 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Ja. Om overtollig oorsmeer uit te zuigen.
Je kan beter je oren uitspuiten. Vreemd dat de KNO arts zo'n ding gebruikt. Dat is voor mij al een reden om niet naar de KNO arts te gaan, en wel naar de audicien. Ik hoef alleen te weten of ik gehoorschade heb opgelopen, meer niet.
pi_173268625
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:16 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Je kan beter je oren uitspuiten. Vreemd dat de KNO arts zo'n ding gebruikt. Dat is voor mij al een reden om niet naar de KNO arts te gaan, en wel naar de audicien. Ik hoef alleen te weten of ik gehoorschade heb opgelopen, meer niet.
Juist. Een audiologisch centrum is misschien beter. Volgens mij zijn audiciens mbo'ers met een cursus audicien. Audiologen en KNO-ers hebben 6 jaar moeten blokken.

En je mag gewoon zeggen dat je niet gezogen wilt worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Pinkman op 19-08-2017 23:40:34 ]
pi_173268886
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:35 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Juist. Een audiologisch centrum is misschien beter. Volgens mij zijn audiciens mbo'ers met een cursus audicien. Audiologen en KNO-ers hebben 6 jaar moeten blokken.

En je mag gewoon zeggen dat je niet gezogen wilt worden.
Is een test bij een audiologisch centrum ook gratis? Ik denk dat een audicien voldoende is, want ik hoef alleen te testen of ik geen gehoorschade heb op gelopen. Met een test via internet krijg ik daar zelfs een idee van.

Ik zou het ook handig vinden als ik een decibelmeter kan lenen om te checken hoeveel DB mijn muziek meestal staat. Ik weet niet of die mogelijkheid er is, dat kan ik dan wel bij de audicien/audioloog vragen.
pi_173269225
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:43 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Is een test bij een audiologisch centrum ook gratis? Ik denk dat een audicien voldoende is, want ik hoef alleen te testen of ik geen gehoorschade heb op gelopen. Met een test via internet krijg ik daar zelfs een idee van.

Ik zou het ook handig vinden als ik een decibelmeter kan lenen om te checken hoeveel DB mijn muziek meestal staat. Ik weet niet of die mogelijkheid er is, dat kan ik dan wel bij de audicien/audioloog vragen.
Niet gratis, zorgverzekering.
Als het je om de audiogram gaat, want daar maken ze het grotendeels uit op, dan is dat voldoende voorlopig.
Denk niet dat ze dat hebben en uitlenen.
pi_173269265
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:55 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Niet gratis, zorgverzekering.
Als het je om de audiogram gaat, want daar maken ze het grotendeels uit op, dan is dat voldoende voorlopig.
Denk niet dat ze dat hebben en uitlenen.
De audicien is wel 100% gratis toch? Ongeacht bij welke verzekering je zit.
pi_173269502
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:57 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

De audicien is wel 100% gratis toch? Ongeacht bij welke verzekering je zit.
Weet ik niet. Ik laat me altijd doorverwijzen door mijn huisarts en ik betaal zorg en ik merk er niks van. Maar ik ben daar ook te makkelijk in.
Volgens mij kost het zonder verwijzing altijd geld. geen idee, check de site.

Welke audicien?

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinkman op 20-08-2017 00:15:19 ]
pi_173269607
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:50 schreef Mr.Jorn. het volgende:
Blijf zoveel mogelijk weg bij tinnitus fora
Ok doei.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173270263
NOISE CANCELLING !!!!!!!!!!

Wat is de beste noise cancelling headphone ....
pi_173270302
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:37 schreef Pinkman het volgende:
NOISE CANCELLING !!!!!!!!!!

Wat is de beste noise cancelling headphone ....

Dat werkt alleen voor geluid van buitenaf en niet voor geluid van in je oor!!!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_173270365
quote:
7s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:38 schreef Geralt het volgende:

[..]

Dat werkt alleen voor geluid van buitenaf en niet voor geluid van in je oor!!!
Ik heb hyperacusis. Ik wil van die herrie buiten af zodat geen herrie in mijn oor krijg.
Ik krijg altijd de piep als ik een hard geluid heb gehoord.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinkman op 20-08-2017 01:48:22 ]
pi_173270572
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:06 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Weet ik niet. Ik laat me altijd doorverwijzen door mijn huisarts en ik betaal zorg en ik merk er niks van. Maar ik ben daar ook te makkelijk in.
Volgens mij kost het zonder verwijzing altijd geld. geen idee, check de site.

Welke audicien?
Specsavers.

Hier staat dat het gratis is: https://www.specsavers.nl/horen/hoortest
pi_173270609
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:37 schreef Pinkman het volgende:
NOISE CANCELLING !!!!!!!!!!

Wat is de beste noise cancelling headphone ....

Bose Soundtrue Around-Ear II is een goede optie als je een noise cancelling koptelefoon zoekt om muziek te luisteren. Die hebben ze bij de mediamarkt bij jou in de buurt wss ook wel, en daar kun je hem testen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2017 00:55:22 ]
pi_173270823
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:52 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Specsavers.

Hier staat dat het gratis is: https://www.specsavers.nl/horen/hoortest
Je gaat dus voor, copy paste van de site;
Gehoorscreening voor het bepalen van eventueel gehoorverlies
Onze audicien test uw gehoor in een aparte ruimte, vooral op de voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon onderzoeken we uw gehoor, simpelweg doordat u op een knop drukt wanneer u het geluid hoort. De tonen verschillen in hoogte en volume en worden afwisselend voor uw linker- en rechteroor afgespeeld.

Maar niet......
Botgeleiding test en de luchtdruk test en de stapedius test.
Die krijg je ,zoals op de site vermeld, bij het aanmeten van een gehoortoestel.
Maar die drie dingen zijn wel belangrijk als je het echt goed wilt weten.
Ga naar een echte arts.
pi_173270856
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 01:12 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Je gaat dus voor, copy paste van de site;
Gehoorscreening voor het bepalen van eventueel gehoorverlies
Onze audicien test uw gehoor in een aparte ruimte, vooral op de voor spraak belangrijke toonhoogten. Via een hoofdtelefoon onderzoeken we uw gehoor, simpelweg doordat u op een knop drukt wanneer u het geluid hoort. De tonen verschillen in hoogte en volume en worden afwisselend voor uw linker- en rechteroor afgespeeld.

Maar niet......
Botgeleiding test en de luchtdruk test en de stapedius test.
Die krijg je ,zoals op de site vermeld, bij het aanmeten van een gehoortoestel.
Maar die drie dingen zijn wel belangrijk als je het echt goed wilt weten.
Ga naar een echte arts.
De audicien is voldoende, ik heb die overige testen die je opnoemde wss niet nodig. Ik heb waarschijnlijk geen gehoorschade o.i.d, maar ik wil het zeker weten. Er is zelfs een kans dat ik een bezoek aan de audicien niet nodig acht.

Toch bedankt voor je advies :) .
pi_173271020
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 01:15 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

De audicien is voldoende, ik heb die overige testen die je opnoemde wss niet nodig. Ik heb waarschijnlijk geen gehoorschade o.i.d, maar ik wil het zeker weten. Er is zelfs een kans dat ik een bezoek aan de audicien niet nodig acht.

Toch bedankt voor je advies :) .
Graag gedaan.

Bose, daar zat ik al naar te kijken.
pi_173271859
Ik heb me ooit eens laten vertellen dat als je harde geluiden niet trotseert dat je de drempel naar hard steeds lager legt.
Dus je wordt gevoeliger als je herrie mijdt.
Ook heb ik me laten vertellen dat als je alledaagse geluiden ontwijkt je juist slechter gaat horen.
In hoe verre is dat waar? Geen idee, niet te googelen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pinkman op 20-08-2017 02:55:09 ]
pi_173274138
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 23:16 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Je kan beter je oren uitspuiten. Vreemd dat de KNO arts zo'n ding gebruikt. Dat is voor mij al een reden om niet naar de KNO arts te gaan, en wel naar de audicien. Ik hoef alleen te weten of ik gehoorschade heb opgelopen, meer niet.
Zo vreemd is dat niet. Mijn oren mogen niet met water worden uitgespoten.
De herrie is vervelend, maar het doet absoluut geen pijn.
pi_173274218
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 02:26 schreef Pinkman het volgende:
Ik heb me ooit eens laten vertellen dat als je harde geluiden niet trotseert dat je de drempel naar hard steeds lager legt.
Dus je wordt gevoeliger als je herrie mijdt.
Ook heb ik me laten vertellen dat als je alledaagse geluiden ontwijkt je juist slechter gaat horen.
In hoe verre is dat waar? Geen idee, niet te googelen.

Als het niet te googelen is, kun je dan zelf niet een conclusie trekken??
pi_173278221
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 02:26 schreef Pinkman het volgende:
Ik heb me ooit eens laten vertellen dat als je harde geluiden niet trotseert dat je de drempel naar hard steeds lager legt.
Dus je wordt gevoeliger als je herrie mijdt.
Ook heb ik me laten vertellen dat als je alledaagse geluiden ontwijkt je juist slechter gaat horen.
In hoe verre is dat waar? Geen idee, niet te googelen.

Bijna goed.. Als je normale geluiden gaat mijden als je bijvoorbeeld Hyperacusis hebt dan (kan/gaat) je grens steeds lager liggen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging hier 3x het brand alarm spontaan af.. Piep was ff flink luider na de eerste keer. Tijdens het zoeken welke rookmelder het probleem was m'n oren niet beschermd en dat vond m'n T niet zo leuk was 10x zo hard :P.

Bij de 3e spontane keer ding van plafond gerost :P
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_173282827
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 10:46 schreef Persefoneia het volgende:

[..]

Zo vreemd is dat niet. Mijn oren mogen niet met water worden uitgespoten.
De herrie is vervelend, maar het doet absoluut geen pijn.
Waarom mogen je oren niet met water worden uitgespoten?
pi_173294268
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 17:15 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Waarom mogen je oren niet met water worden uitgespoten?
Vanwege operaties. (cholesteatoom)
pi_173294324
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 01:25 schreef Pinkman het volgende:

[..]

Graag gedaan.

Bose, daar zat ik al naar te kijken.
Let op dat noise cancelling alleen werkt bij hetzelfde monotone (achtergrond) geluid (bijvoorbeeld als je in het vliegtuig zit en niet bij plotselinge geluiden of mensen die opeens beginnen te praten, het dempt wel wat meer je kunt dat wel nog horen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_173294668
• Een erg veelbelovend middel tegen tinnitus is de Neurostimulator uit duitsland. Momenteel is deze nog vrij expirimenteel, maar er nu al een hoop mensen die na jaren helemaal van hun tinnitus af zijn na het gebruik van dit apparaat. Het is momenteel alleen nog in duitsland te krijgen, kost ongeveer 2500 euro en wordt, zover ik weet, nog niet vergoed door de nederlandse verzekeringen.

een ander heeft t weer over 10K
maar hoe dan ook weer niet verbaasd dat de verzekering t niet dekt...
ik heb in mijn leven al zoveel kwaaltjes gehad en verschillende chronische
betaal klauwen met geld... maar van de verzekering krijg ik geen ene moer!
pi_173294871
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 08:30 schreef Bloemkool het volgende:

[..]

Let op dat noise cancelling alleen werkt bij hetzelfde monotone (achtergrond) geluid (bijvoorbeeld als je in het vliegtuig zit en niet bij plotselinge geluiden of mensen die opeens beginnen te praten, het dempt wel wat meer je kunt dat wel nog horen.
Nou, had hem toen op in de MediaMarkt en hoorde die gillende kinderen niet meer O+
Tap tap tap
  maandag 21 augustus 2017 @ 10:30:52 #98
141593 GTIMk1
Wauw! Ik hier
pi_173296117
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 09:07 schreef g60forced het volgende:
• Een erg veelbelovend middel tegen tinnitus is de Neurostimulator uit duitsland. Momenteel is deze nog vrij expirimenteel, maar er nu al een hoop mensen die na jaren helemaal van hun tinnitus af zijn na het gebruik van dit apparaat. Het is momenteel alleen nog in duitsland te krijgen, kost ongeveer 2500 euro en wordt, zover ik weet, nog niet vergoed door de nederlandse verzekeringen.

een ander heeft t weer over 10K
maar hoe dan ook weer niet verbaasd dat de verzekering t niet dekt...
ik heb in mijn leven al zoveel kwaaltjes gehad en verschillende chronische
betaal klauwen met geld... maar van de verzekering krijg ik geen ene moer!
Mwah, nog niet echt hoopvol hoor

https://www.hoorzaken.nl/(...)s-bewezen-effectief/
pi_173297538
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 10:30 schreef GTIMk1 het volgende:

[..]

Mwah, nog niet echt hoopvol hoor

https://www.hoorzaken.nl/(...)s-bewezen-effectief/
Nee, zeker nog niet hoopvol. Bovendien, áls het al zou werken, is het alleen voor mensen met een tonale tinnitus. Als je dus meerdere tonen/geluiden hoort heb je er sowieso niets aan.
pi_173302072
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2017 11:58 schreef Septinus het volgende:

[..]

Nee, zeker nog niet hoopvol. Bovendien, áls het al zou werken, is het alleen voor mensen met een tonale tinnitus. Als je dus meerdere tonen/geluiden hoort heb je er sowieso niets aan.
helaas ik dus met beide oren, meerdere type/soorten geluiden... shit happens
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')