FOK!forum / Culinesse ŗ gogo / gember raspen
kipje123dinsdag 14 maart 2017 @ 20:15
op wat voor soort rasp raspen jullie verse gemberwortel? of hakken jullie het met een mes? of is er een andere methode die ik niet ken? bij mij blijft bij het raspen altijd zoveel vezels van de gember in de gaatjes zitten dat ik de rasp slecht weer schoon krijg. maar misschien heb ik het verkeerd soort rasp...
Lienekiendinsdag 14 maart 2017 @ 20:21
Een microplane.
9200000009577502.jpg
Sorelladinsdag 14 maart 2017 @ 20:39
Eens met Lienekien.
Als ik geen zin heb om een knoflookteentje te persen rasp ik die ook.
Maar ik gebruik ook weleens een mes, net hoe mijn pet er naar staat.

[ Bericht 47% gewijzigd door Sorella op 14-03-2017 20:46:01 ]
LompeHorkdinsdag 14 maart 2017 @ 20:42
Ik hak het met een mes, maar ik ben dan ook een vuig loeder wat van zeer scherp/pittig eten houdt. Lijkt mij dat een normaal persoon inderdaad zo'n rasp gebruikt.
Farenjidinsdag 14 maart 2017 @ 20:58
Microplane is een erg goede rasp inderdaad. Maar vaak hak ik gemberwortel ook gewoon met een mes.
realAIVDdinsdag 14 maart 2017 @ 21:26
gewoon met een mes
RobinOokdinsdag 14 maart 2017 @ 21:41
Ik snijd het meestal fijn. Eerst plakjes, dan reepjes, dan blokjes.
Raspen doe ik ook wel, maar is mij te vermoeiend.

Mijn tip: overdwars raspen. Dan rasp je door de draden heen ipv dat je de draden door de gaatjes duwt. Als je begrijpt wat ik bedoel.
..-._---_-.-dinsdag 14 maart 2017 @ 21:54
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
MCHdinsdag 14 maart 2017 @ 22:00
Bijzonder dat TS zoiets niet zelf kan bedenken.
valentijn101dinsdag 14 maart 2017 @ 22:23
product-hero.png

Ik heb zo n soort ding. Die is echt ideaal en maakt pudding van een stukje gember. ^O^
BasEnAaddinsdag 14 maart 2017 @ 22:47
Gewoon met een scherp koksmes, eerst dunne schijfjes, dan in reepjes en fijn snijden.
Al die overbodige prullaria in de keuken zorgt alleen maar voor extra afwas en rommel.
Farenjiwoensdag 15 maart 2017 @ 01:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 22:47 schreef BasEnAad het volgende:
Gewoon met een scherp koksmes, eerst dunne schijfjes, dan in reepjes en fijn snijden.
Al die overbodige prullaria in de keuken zorgt alleen maar voor extra afwas en rommel.
Hoe maak jij dan geraspte kaas?
Pietverdrietwoensdag 15 maart 2017 @ 13:45
Ik heb ook microplane, maar gember, laos en knoflook etc doe ik hiermee
HTB12fvtJVXXXXaDXXXXq6xXFXXXz.jpg
heb er een stapeltje van uit china laten komen voor een habbekrats, met een merkje erop kosten ze hier in een kookwinkel tussen de 12-18 euro. Daar had ik er bijna 10 voor, leuk presentje als je bij mensen langs gaat die ook kookgek zijn
RobinOokwoensdag 15 maart 2017 @ 14:40
Oh, die heb ik ook, vind ik echt he-le-maal niks. :N
golferwoensdag 15 maart 2017 @ 14:45
Microplane of zelf heel fijn snijden voldoet prima hier. ^O^
Pietverdrietwoensdag 15 maart 2017 @ 15:03
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:40 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die heb ik ook, vind ik echt he-le-maal niks. :N
Dan kom ik ook maar niet langs
BasEnAadwoensdag 15 maart 2017 @ 15:37
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 01:06 schreef Farenji het volgende:

[..]

Hoe maak jij dan geraspte kaas?
Ik heb wel een rasp als het nodig is, maar ik doe zo veel mogelijk gewoon met een mes. Even afspoelen en dan het volgende ingrediŽnt snijden. Niet voor alles een ander gereedschap gebruiken en dat allemaal apart weer moeten schoonmaken. Dat wordt zo'n zooi.
Lienekienwoensdag 15 maart 2017 @ 16:44
Een mes ťn een microplane afwassen. Nou, nou, wat een werk. :o
sirdanilotwoensdag 15 maart 2017 @ 16:45
Meestal snijd ik het gewoon maar je kunt het inderdaad ook rapsen, ja.
Pietverdrietwoensdag 15 maart 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:45 schreef sirdanilot het volgende:
Meestal snijd ik het gewoon maar je kunt het inderdaad ook rapsen, ja.
kipje123woensdag 15 maart 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:54 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
Oh, dat is een goede tip, dat ga ik proberen
en een microplane kopen...
Biekuhdonderdag 16 maart 2017 @ 08:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:54 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
hoelang bewaar jij ze in de vriezer? gaat de smaak niet achteruit?
RobinOokdonderdag 16 maart 2017 @ 11:14
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan kom ik ook maar niet langs
Oh nee, ik vergiste me! Prima ding. En ik heb hem ook niet in huis. :P
..-._---_-.-donderdag 16 maart 2017 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 08:44 schreef Biekuh het volgende:

[..]

hoelang bewaar jij ze in de vriezer? gaat de smaak niet achteruit?
Gember blijft in de vriezer veel langer goed dan er buiten.
Pietverdrietdonderdag 16 maart 2017 @ 15:42
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:15 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Gember blijft in de vriezer veel langer goed dan er buiten.
In een bloempot met wat licht vochtige aarde nog veel langer, geeft ook een prachtige plant

Hedychium%20coccineum%20in%20bloei%20GROOT%20copyright%20www.PerkGroen.jpg
Spanky78donderdag 16 maart 2017 @ 15:43
Microplane FTW!
Helsinkidonderdag 16 maart 2017 @ 23:39
Microplane inderdaad en ik vries gember graag in stukjes van 1 - 2 cm in en dat gaat dan heel erg makkelijk!