abonnement Unibet Coolblue
pi_169514537
op wat voor soort rasp raspen jullie verse gemberwortel? of hakken jullie het met een mes? of is er een andere methode die ik niet ken? bij mij blijft bij het raspen altijd zoveel vezels van de gember in de gaatjes zitten dat ik de rasp slecht weer schoon krijg. maar misschien heb ik het verkeerd soort rasp...
  dinsdag 14 maart 2017 @ 20:21:27 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169514711
Een microplane.
The love you take is equal to the love you make.
pi_169515441
Eens met Lienekien.
Als ik geen zin heb om een knoflookteentje te persen rasp ik die ook.
Maar ik gebruik ook weleens een mes, net hoe mijn pet er naar staat.

[ Bericht 47% gewijzigd door Sorella op 14-03-2017 20:46:01 ]
pi_169515632
Ik hak het met een mes, maar ik ben dan ook een vuig loeder wat van zeer scherp/pittig eten houdt. Lijkt mij dat een normaal persoon inderdaad zo'n rasp gebruikt.
pi_169516534
Microplane is een erg goede rasp inderdaad. Maar vaak hak ik gemberwortel ook gewoon met een mes.
pi_169518290
gewoon met een mes
  dinsdag 14 maart 2017 @ 21:41:50 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169519269
Ik snijd het meestal fijn. Eerst plakjes, dan reepjes, dan blokjes.
Raspen doe ik ook wel, maar is mij te vermoeiend.

Mijn tip: overdwars raspen. Dan rasp je door de draden heen ipv dat je de draden door de gaatjes duwt. Als je begrijpt wat ik bedoel.
pi_169520096
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
pi_169520462
Bijzonder dat TS zoiets niet zelf kan bedenken.
pi_169521823


Ik heb zo n soort ding. Die is echt ideaal en maakt pudding van een stukje gember. ^O^
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 22:47:45 #11
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_169522697
Gewoon met een scherp koksmes, eerst dunne schijfjes, dan in reepjes en fijn snijden.
Al die overbodige prullaria in de keuken zorgt alleen maar voor extra afwas en rommel.
pi_169527034
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 22:47 schreef BasEnAad het volgende:
Gewoon met een scherp koksmes, eerst dunne schijfjes, dan in reepjes en fijn snijden.
Al die overbodige prullaria in de keuken zorgt alleen maar voor extra afwas en rommel.
Hoe maak jij dan geraspte kaas?
  woensdag 15 maart 2017 @ 13:45:47 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169534743
Ik heb ook microplane, maar gember, laos en knoflook etc doe ik hiermee

heb er een stapeltje van uit china laten komen voor een habbekrats, met een merkje erop kosten ze hier in een kookwinkel tussen de 12-18 euro. Daar had ik er bijna 10 voor, leuk presentje als je bij mensen langs gaat die ook kookgek zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:40:41 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169535832
Oh, die heb ik ook, vind ik echt he-le-maal niks. :N
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:45:12 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169535941
Microplane of zelf heel fijn snijden voldoet prima hier. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:03:42 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169536338
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:40 schreef RobinOok het volgende:
Oh, die heb ik ook, vind ik echt he-le-maal niks. :N
Dan kom ik ook maar niet langs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 maart 2017 @ 15:37:31 #17
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_169537035
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 01:06 schreef Farenji het volgende:

[..]

Hoe maak jij dan geraspte kaas?
Ik heb wel een rasp als het nodig is, maar ik doe zo veel mogelijk gewoon met een mes. Even afspoelen en dan het volgende ingrediėnt snijden. Niet voor alles een ander gereedschap gebruiken en dat allemaal apart weer moeten schoonmaken. Dat wordt zo'n zooi.
  woensdag 15 maart 2017 @ 16:44:04 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169538578
Een mes én een microplane afwassen. Nou, nou, wat een werk. :o
The love you take is equal to the love you make.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 15 maart 2017 @ 16:45:39 #19
414785 sirdanilot
pi_169538608
Meestal snijd ik het gewoon maar je kunt het inderdaad ook rapsen, ja.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 15 maart 2017 @ 16:49:33 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169538696
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:45 schreef sirdanilot het volgende:
Meestal snijd ik het gewoon maar je kunt het inderdaad ook rapsen, ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169538802
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:54 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
Oh, dat is een goede tip, dat ga ik proberen
en een microplane kopen...
pi_169564021
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:54 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Mijn tip: bewaar een geschilde en in stukken gesneden gemberwortel in de vriezer. Met een bevroren stuk gember heb je helemaal geen last van draden en is zelfs raspen met de slechtste rasp van Blokker nog een eitje.
hoelang bewaar jij ze in de vriezer? gaat de smaak niet achteruit?
  donderdag 16 maart 2017 @ 11:14:20 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169566091
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan kom ik ook maar niet langs
Oh nee, ik vergiste me! Prima ding. En ik heb hem ook niet in huis. :P
pi_169569386
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 08:44 schreef Biekuh het volgende:

[..]

hoelang bewaar jij ze in de vriezer? gaat de smaak niet achteruit?
Gember blijft in de vriezer veel langer goed dan er buiten.
  donderdag 16 maart 2017 @ 15:42:16 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169570853
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:15 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Gember blijft in de vriezer veel langer goed dan er buiten.
In een bloempot met wat licht vochtige aarde nog veel langer, geeft ook een prachtige plant

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')