abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169509146
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 15:41:19 #2
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169509236
http://www.reuters.com/ar(...)alysis-idUSKBN16G1JS

Net begonnen nu alle momentum al kwijt, drie meter buiten Turks grondgebied. Niet gek dat Erdogan alle mogelijke retoriek moet gebruiken om steun te krijgen, er is voor de rest niets waar Turkije in uitblinkt.

En in dezelfde trant maar dan inzake Rusland: http://www.al-monitor.com(...)gan-putin-syria.html

[ Bericht 24% gewijzigd door Verfassungsschutz op 14-03-2017 15:53:11 ]
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplštze
  dinsdag 14 maart 2017 @ 17:28:54 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169511198
West-Europese mores zijn alles waar Erdogan voor staat maar dan 180 graden anders.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 19:51:24 #4
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169513929
CivilWarMap twitterde op dinsdag 14-03-2017 om 13:40:21 Syrian Democratic Forces captured Khass Hibal and Al Kulayb Grain Silos from #ISIS - 43km east of #RaqqaMap: http://syriancivilwarmap.com/ https://t.co/7Hi4tIcORw reageer retweet
Say what?
pi_169513992
FB_IMG_1438245546581.jpg
pi_169517899
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 15:41 schreef Verfassungsschutz het volgende:
http://www.reuters.com/ar(...)alysis-idUSKBN16G1JS

Net begonnen nu alle momentum al kwijt, drie meter buiten Turks grondgebied. Niet gek dat Erdogan alle mogelijke retoriek moet gebruiken om steun te krijgen, er is voor de rest niets waar Turkije in uitblinkt.

En in dezelfde trant maar dan inzake Rusland: http://www.al-monitor.com(...)gan-putin-syria.html
Tegenwoordig valt het niet mee om een Mehmet te zijn. Ook geen Fatma trouwens.
pi_169517911
Schiet niet echt op in Damascusregio hť
pi_169527675
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:53 schreef fukforce het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb m'n vakantie omgeboekt van Turkije naar Hurghada in Egypte
Ik wou eigenlijk niet meer naar Egypte, je kan niet eens je hotel complex uitlopen zonder dat je word lastiggevallen door mannen met kamelen, taxi chauffeurs, verkopers, bedelaars e.d..

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.

weg met Turkije en zijn leiders
pi_169527681
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:20 schreef BEFEM het volgende:
Schiet niet echt op in Damascusregio hť
Wordt volgens mij ook niet echt gepushed zoals dat wel in Aleppo het geval was.
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:34:35 #10
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528107
quote:
BEIRUT, LEBANON (5:35 A.M.) – A new report by U.N. Independent International Commission of Inquiry has refuted claims by Amnesty International and Turkey that the Kurdish militias, primarily the People’s Protection Units (YPG), are engaging in ethnic cleansing in areas of its control in northern Syria.

“Though allegations of ‘ethnic cleansing’ continued to be received during the period under review, the Commission found no evidence to substantiate claims that the YPG or the SDF [Syrian Democratic Forces] ever targeted Arab communities on the basis of ethnicity, nor that YPG cantonal authorities systematically sought to change the demographic composition of territories under their control through the commission of violations directed against any particular ethnic group,” the UN said.

The United Nations explained that there was a necessity for the displacements of people, and not for reasons of ethnic cleansing.

“Across northern Syria, SDF or YPG forces displaced communities in order to clear areas mined by ISIS during their withdrawal,” the UN report said.

The report was critical of the YPG however, by highlighting forced conscription into their ranks.

“In some cases, SDF or YPG forces did not provide adequate humanitarian aid such as tents or water to displaced communities. YPG forces further continue to forcibly conscript men and boys for military service.”

Kurdish groups are using this report to dispel the claims made by Turkey and militant groups that they were engaging in ethnic cleansing.
https://www.almasdarnews.(...)-cleansing-in-syria/
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:42:08 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528156
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:20 schreef BEFEM het volgende:
Schiet niet echt op in Damascusregio hť
https://www.almasdarnews.(...)ct-eastern-damascus/
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:42:57 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528161
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:36 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wordt volgens mij ook niet echt gepushed zoals dat wel in Aleppo het geval was.
Aleppo had dan ook veel meer strategische waarde. Het is niet alsof die gasten in Ghouta iets kunnen doen. Ze zitten compleet geÔsoleerd en ze slaan elkaar ook regelmatig de kop in. Langzaam opeten die pocket.
  woensdag 15 maart 2017 @ 08:26:07 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169528523
quote:
Erdogan en z'n parallelle universum :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169528722
Nog maar 40/50 km totdat SDF bij DeizEzzor is?!
pi_169529237
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:47 schreef no1uknow het volgende:
Nog maar 40/50 km totdat SDF bij DeizEzzor is?!
SDF heeft volgens mij niet echt de neiging om richting DeirEzzor te stormen, is toch eerder in functie van Raqqa.
pi_169529811
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 09:21 schreef Bieselke het volgende:

[..]

SDF heeft volgens mij niet echt de neiging om richting DeirEzzor te stormen, is toch eerder in functie van Raqqa.
het is wel een mogelijkheid. wie had bv gedacht dat het SDF gewoon ff grondgebied zou weggeven aan de assadisten, maar kennelijk kon dat gewoon. als de russen/assadisten met een goede deal komen zou het SDF ook richting deir kunnen gaan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169529826
worldonalert twitterde op dinsdag 14-03-2017 om 22:31:34 #Aleppo: Video shows #ISIS storming #Assad regime positions near #Kuweires Airbase. https://t.co/YCmhVNX14L reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 10:18:08 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169530323


[ Bericht 100% gewijzigd door Richestorags op 15-03-2017 10:18:44 ]
  woensdag 15 maart 2017 @ 10:19:00 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169530340
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Erdogan en z'n parallelle universum :').
Het verschil tussen Nederland en Turkije briljant samengevat:

https://twitter.com/Matthijs85/status/840976796841578497
pi_169531155
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:32 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik heb m'n vakantie omgeboekt van Turkije naar Hurghada in Egypte
Ik wou eigenlijk niet meer naar Egypte, je kan niet eens je hotel complex uitlopen zonder dat je word lastiggevallen door mannen met kamelen, taxi chauffeurs, verkopers, bedelaars e.d..

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.

weg met Turkije en zijn leiders
Dus op naar een land, dat vrouwen onderdrukt, verkracht en westerse vrouwen voor hoer uitmaakt?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531208
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:02 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dus op naar een land, dat vrouwen onderdrukt, verkracht en westerse vrouwen voor hoer uitmaakt?
Het ene moslimland voor het andere inruilen lost inderdaad niet zoveel op.
pi_169531217
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:32 schreef Zalmplaat010 het volgende:

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.
is erdo een land?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531243
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

is erdo een land?
#Erdoganli #jwz #TurkishThirdReich
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531261
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:06 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Erdoganli #jwz #TurkishThirdReich
als je het zo bekijkt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531269
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531281
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:07 schreef Slayage het volgende:
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
Was al een tijdje aan de gang.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531494
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:07 schreef Slayage het volgende:
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
de Turken willen nu ook een Nederlands toestel neerhalen dus winnen ze advies in bij de Russen
  woensdag 15 maart 2017 @ 11:22:19 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169531570
Dat is onzin volgens deze Rusland-watcher.

@russia_mideast
No. He only confirmed that Putin and Erdogan discussed the issue in Moscow and agreed to continue the talks
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169531583
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:22 schreef Szura het volgende:
Dat is onzin volgens deze Rusland-watcher.

@russia_mideast
No. He only confirmed that Putin and Erdogan discussed the issue in Moscow and agreed to continue the talks
gevalletje lost in translation dan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 11:43:33 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169531942
Oost-Palmyra:

@TheDaneChris
Very impressive gains. SAA just liberated Mustadira Gas Fields which has been under ISIS control for two years.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169532993
AmichaiStein1 twitterde op woensdag 15-03-2017 om 12:26:59 #BREAKING: Suicide bombing in palace of justice in city center of #Damascus. #Syria; Reports many dead & injured https://t.co/ur3xTd35U2 reageer retweet
Conflicts twitterde op woensdag 15-03-2017 om 12:27:30 UPDATE: Explosion caused by a suicide bomber who targeted Damascus Justice palace. Multiple casualties reported: State TV - Reuters reageer retweet
pi_169533512
opvallend veel van dit soort aanslagen in damascus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 13:05:27 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169533797
Walgelijk. Zullen het weer die 'rebellen' zijn geweest of ISIS?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169534076
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:05 schreef Szura het volgende:
Walgelijk. Zullen het weer die 'rebellen' zijn geweest of ISIS?
de laatste aanslagen kwamen vanuit nusra meen ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169535627
RT_com twitterde op woensdag 15-03-2017 om 14:26:30 BREAKING: Second suicide bombing hits Damascus after earlier court attack – local media https://t.co/dTkq0C90A1 reageer retweet
pi_169538962
de asssadisten hebben kennelijk een wervingscampagne gehouden in bejaardencentra _O-

C656uX0WkAQl9eM.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169539046
ze hebben een gezamenlijk vijand een gezamenlijke bondgenoot, maar spreken elkaar niet. uhu...


paulmcleary twitterde op woensdag 15-03-2017 om 16:39:25 US and Russian troops in Syria can "see each other" but "not hanging out together" military spox says in brief from Baghdad @ForeignPolicy reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 18:16:18 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169540719
Ondertussen begint die frontlijn rond Palmyra er zelfs beter uit te zien dan in december. Waarom kon dat dan niet eerder, zou je zeggen... Had weer wat levens en verwoesting gescheeld...

C69whRXWwAABJKx?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 15 maart 2017 @ 18:18:07 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169540755
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:16 schreef Szura het volgende:
Ondertussen begint die frontlijn rond Palmyra er zelfs beter uit te zien dan in december. Waarom kon dat dan niet eerder, zou je zeggen... Had weer wat levens en verwoesting gescheeld...

[ afbeelding ]
IS heeft veel soldaten uit die regio naar Al-Bab, Deir-Ezzor en Raqqa gestuurd.
  donderdag 16 maart 2017 @ 07:36:02 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169563401
quote:
DAMASCUS, SYRIA (1:10 A.M.) – Over the past 48 hours, elements of the Syrian Arab Army (SAA) have liberated a number of sites on the outskirts of Palmyra, thereby establishing a buffer zone around the ancient city.

Following the capture of the Palmyra Silos, the Mustadirah Mountains, Wadi Al-Ahmar area, Sabhkat Al-Muh groves, Electrical Grid Station and Mustadirah Gas Fields, the SAA has now reached the Talilah Crossroad which is expected to fall shortly.

Momentarily, SAA forward units east of Palmyra are roughly 157 kilometers from linking up with Deir Ezzor. However, one must take into consideration that the SAA has advanced 70 kilometers since being pushed back to Tiyas (T4) Airbase two months ago.

In addition, the eastern Homs region is composed of sparsely populated ISIS-held desert territory. With little to no civilians in the way, Russian warplanes are able to strike ISIS insurgents without worrying about collateral damage in the process.

Leading this daunting task of an offensive is the newly formed Russian-trained 5th Legion, elements of the 18th Tank Division, Military Shield Forces, Al-Badia branch, National Defence Forces, Shaitat tribesmen, a unit of Hezbollah fighters and some pro-government Iraqi paramilitary contingents.

However, with a massive government salient running along the Homs-Palmyra highway and soon extending even further eastwards, the SAA must pursue moves to safeguard its flanks, possibly with a simultaneous eastern Hama offensive.

For the Deir Ezzor liberation offensive to succeed, Kurdish forces are also required to speed up their offensive towards Raqqa, thereby forcing the Islamic State to relocate militants from eastern Homs to the defense of its capital.

Next up, Syrian government forces will try to capture Arak, a key town along the M-20 highway between Palmyra and Deir Ezzor.

Deir Ezzor is split in two government pockets, one around the city’s western neighborhoods and another at Deir Ezzor Airbase. The eastern city has been under siege for the past three years; recently, ISIS has intensified its attacks on the embattled city in a bid to free up jihadist troops for collapsing frontlines elsewhere.

Al-Masdar News cannot confirm whether the SAA’s Military High Command has given the green light to embark upon a campaign to liberate beleaguered Deir Ezzor or not. Historically, Long-term SAA plans have often changed in reaction to other events.

A larger HD map can be found here.
https://www.almasdarnews.(...)-palmyra-map-update/
pi_169564421
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

IS heeft veel soldaten uit die regio naar Al-Bab, Deir-Ezzor en Raqqa gestuurd.
Ze houden ook niet veel meer over aangezien ze overal met bosjes afgemaakt worden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169567038
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 11:58 schreef HSG het volgende:

[..]

Met andere woorden... de Turken zijn op dat punt slim bezig door ze b.v. irisscans en vingerafdrukken te registreren.
de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169567267
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Waarom zouden ze dat doen?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 16 maart 2017 @ 12:52:33 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169567995
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 09:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze houden ook niet veel meer over aangezien ze overal met bosjes afgemaakt worden.
Klopt, maar Deir-Ezzor loopt nog wel een reŽel gevaar. Er gaan geruchten dat IS van Deir-Ezzor hun nieuwe hoofdstad wil maken en dat er vechters uit Raqqa richting Deir-Ezzor kunnen gaan als de druk toeneemt. Zaak om de verbindsroute zo snel mogelijk af te sluiten voor het SDF. IS kan zo nog een paar duizend man richting Deir-Ezzor sturen en ik vrees dat de SAA daar niet tegen bestand is.
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:36:35 #47
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169569695
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, maar Deir-Ezzor loopt nog wel een reŽel gevaar. Er gaan geruchten dat IS van Deir-Ezzor hun nieuwe hoofdstad wil maken en dat er vechters uit Raqqa richting Deir-Ezzor kunnen gaan als de druk toeneemt. Zaak om de verbindsroute zo snel mogelijk af te sluiten voor het SDF. IS kan zo nog een paar duizend man richting Deir-Ezzor sturen en ik vrees dat de SAA daar niet tegen bestand is.
Stuur aub Iraakse milities de grens over. Als er met bombarderen samengewerkt kan worden, dan ook met troepen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:54:28 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169570049
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Stuur aub Iraakse milities de grens over. Als er met bombarderen samengewerkt kan worden, dan ook met troepen.
Dat ook. En stop die megalomane Turkse dictator per vandaag. Zijn gekut weerhoudt de Koerden van een effectief offensief.
pi_169571374
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Erdogan heeft een hekel aan seculisme, SyriŽrs zijn veel radicaler in het geloof, dit zou wel de hoofdreden zijn voor Erdogan om ze het Turkse staatsburgerschap te geven, het vernietigen van het seculiere Turkije is zijn belangrijkste doel
  donderdag 16 maart 2017 @ 17:57:45 #50
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169572819
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Erdogan heeft een hekel aan seculisme, SyriŽrs zijn veel radicaler in het geloof, dit zou wel de hoofdreden zijn voor Erdogan om ze het Turkse staatsburgerschap te geven, het vernietigen van het seculiere Turkije is zijn belangrijkste doel
3 miljoen stemvee erbij.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')