Zou kunnen. Ik had overigens wel stoom gebruikt.quote:Op zondag 10 december 2017 13:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
scheur is aan de kant waar het lijkt alsof er niet echt is ingesneden, mogelijk had je iets kunnen voorkomen door wat verder naar de beide zijkanten in te snijden. Andere tip is stoom waardoor korst zich pas later vormt en gist ruimte heeft om zich uit te zetten.
Weet ik. Ik heb het aansnijden nog tien minuten weten te rekken door eerst de foto's te posten, maar daarna moest en zou ik aanvallenquote:Eigenlijk moet brood ook poos afkoelen voordat het aan te snijden is
dan weet ik het ook niet,quote:Op zondag 10 december 2017 14:09 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zou kunnen. Ik had overigens wel stoom gebruikt.
[..]
Dankje. Met zulke lekkere broden is mijn sesamallergie een stuk minder ergquote:
misschien kan je hier eens neuzenquote:Op zaterdag 23 december 2017 21:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dankje. Met zulke lekkere broden is mijn sesamallergie een stuk minder erg
Ik ben nu op zoek naar een fatsoenlijke standmixer, wat is een degelijke voor brood? Ik bak geen megagrote broden en 1 brood per keer is vaak wel genoeg.
Ja hij is echt leuk en relatief makkelijk te maken. Wel veel, het brood weegt anderhalf kilo. Dus 1/3brood naar m'n schoonouders gebracht, wij krijgen het met zijn 2en anders echt niet opquote:Op zondag 24 december 2017 19:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Prachtig kerstbrood!
Leuk recept om te maken he? heb hm ook een paar keer gemaakt.
Qua standmixer: hier nog steeds heel blij met mijn kitchenaid
Het kan altijd beter. Ik bak nu al een aantal jaren al het brood wat er bij ons in het gezin gegeten wordt en ook die van mij kunnen ook beter. Kritisch zijn is altijd goedquote:Op donderdag 4 januari 2018 09:15 schreef Hupje het volgende:
Ik lees hier al langer mee. Ooit begonnen met (af en toe) brood bakken in de oven, toen een broodbakmachine gekocht en daar vooral mee aan de slag gegaan. Maar nu had ik zin om weer eens wat anders te proberen. Dus gisteren voor het eerst eens geprobeerd om zachte bolletjes te maken (maar i.v.m. allergie zonder koemelk). Het resultaat kan beter (en het haalt het niet bij jullie mooie broden), maar ik was voor de eerste keer niet ontevreden.
[ afbeelding ]
Gaat ook prima zonder pan hoor Tijdens het voorverwarmen van je oven een ovenschaaltje meeverwarmen, als je het brood erin doet even 100 ml water erin gooien.quote:Op donderdag 4 januari 2018 19:35 schreef Hupje het volgende:
De meesten waren wel gaar, niet allemaal inderdaad. Twee 'problemen': ik denk dat de gist al (te) oud is, de tweede rijs viel tegen en dus zijn ze compact gebleven. En mijn oven loopt op zijn eind en heeft dus wat... "uitdagingen".
Ik wist al dat zachte broodjes moeilijk zijn, maar ach. No knead bread lijkt me ook leuk, maar ik heb (nog) geen pan die in de oven kan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |