abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175619889
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 13:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

welke molen?
Windhond Soest
Somebody that I used to know
pi_175619998
quote:
2s.gif Op zondag 10 december 2017 13:50 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Windhond Soest
oh, die kende ik nog niet. Ik reis eens in zoveel tijd af naar de Zandhaas molen in Santpoort
pi_175620351
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 13:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

scheur is aan de kant waar het lijkt alsof er niet echt is ingesneden, mogelijk had je iets kunnen voorkomen door wat verder naar de beide zijkanten in te snijden. Andere tip is stoom waardoor korst zich pas later vormt en gist ruimte heeft om zich uit te zetten.
Zou kunnen. Ik had overigens wel stoom gebruikt.
quote:
Eigenlijk moet brood ook poos afkoelen voordat het aan te snijden is :+
Weet ik. Ik heb het aansnijden nog tien minuten weten te rekken door eerst de foto's te posten, maar daarna moest en zou ik aanvallen :+
Somebody that I used to know
pi_175620551
quote:
2s.gif Op zondag 10 december 2017 14:09 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Zou kunnen. Ik had overigens wel stoom gebruikt.

[..]


dan weet ik het ook niet, :+
pi_175702927
Semolinabrood met rozemarijn en rozijnen uit Levine 2 van afgelopen maandag


NdsgkpO.jpg
pi_175703085
Al geproeft?
pi_175703336
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 20:04 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Al geproeft?
Hij is al bijna op :')
pi_175956285
H8d5s9v.jpg

Feestbrood uit Levine2

[ Bericht 22% gewijzigd door douche-eendje op 23-12-2017 21:13:29 ]
pi_175956736
Ziet er goed uit ;)
pi_175956927
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 21:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ziet er goed uit ;)
Dankje. Met zulke lekkere broden is mijn sesamallergie een stuk minder erg ;)

Ik ben nu op zoek naar een fatsoenlijke standmixer, wat is een degelijke voor brood? Ik bak geen megagrote broden en 1 brood per keer is vaak wel genoeg.
pi_175957523
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 december 2017 21:23 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Dankje. Met zulke lekkere broden is mijn sesamallergie een stuk minder erg ;)

Ik ben nu op zoek naar een fatsoenlijke standmixer, wat is een degelijke voor brood? Ik bak geen megagrote broden en 1 brood per keer is vaak wel genoeg.
misschien kan je hier eens neuzen
https://www.broodbakforum(...)0f8e24b1f8a826c7ad66
Er zijn volgens mij zat mensen die probleemloos een kitchenaid of doorsnee kenwood gebruiken voor die hoeveelheid.

Oh en hier https://uitdekeukenvanard(...)el-2-knedertest.html
pi_175957942
Ik gebruik inderdaad gewoon een Kenwood, prima voor maximaal 1 kg meel
All my favourite singers couldn't sing
pi_175965279
Ik gebruik een Bosch, gaat ook prima!
pi_175965354
Ik heb ook een bosch, bevalt prima.
pi_175973078
tmqLPbl.jpg:D

Dank voor de tips voor de mixer, ik ga eens inlezen.
pi_175973788
Mooi geworden! Ik heb hem ook gemaakt, maar niet rond en zonder spijs. Smaak is heerlijk, structuur is niet helemaal goed.
pi_175977374
Prachtig kerstbrood! O+

Leuk recept om te maken he? :) heb hm ook een paar keer gemaakt.

Qua standmixer: hier nog steeds heel blij met mijn kitchenaid O+
pi_175981699
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Prachtig kerstbrood! O+

Leuk recept om te maken he? :) heb hm ook een paar keer gemaakt.

Qua standmixer: hier nog steeds heel blij met mijn kitchenaid O+
Ja hij is echt leuk en relatief makkelijk te maken. Wel veel, het brood weegt anderhalf kilo. Dus 1/3brood naar m'n schoonouders gebracht, wij krijgen het met zijn 2en anders echt niet op :')
pi_175991155
20171225_120357_zpscajbokfg.jpg
Fijne kerstdagen, bakkers!
All my favourite singers couldn't sing
pi_176035183
Mooie stollen! Ik heb er ook 2 gemaakt, maar heb er helaas geen foto van en nu liggen ze al in sneden in de vriezer. De mijne had naast krenten en rozijnen ook cranberries en geroosterde walnootstukjes en zelfgemaakt amandelspijs. Was de eerste keer dat ik amandelspijs heb gemaakt en dat bleek reuze simpel en is erg lekker.
pi_176120509
MeneerEend is ook besmet met het broodbakvirus :+


mAryeC4.jpg lichtbruin brood uit Levine2
pi_176274643
Ik lees hier al langer mee. Ooit begonnen met (af en toe) brood bakken in de oven, toen een broodbakmachine gekocht en daar vooral mee aan de slag gegaan. Maar nu had ik zin om weer eens wat anders te proberen. Dus gisteren voor het eerst eens geprobeerd om zachte bolletjes te maken (maar i.v.m. allergie zonder koemelk). Het resultaat kan beter (en het haalt het niet bij jullie mooie broden), maar ik was voor de eerste keer niet ontevreden.
lXPdCRv.jpg
pi_176274763
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 09:15 schreef Hupje het volgende:
Ik lees hier al langer mee. Ooit begonnen met (af en toe) brood bakken in de oven, toen een broodbakmachine gekocht en daar vooral mee aan de slag gegaan. Maar nu had ik zin om weer eens wat anders te proberen. Dus gisteren voor het eerst eens geprobeerd om zachte bolletjes te maken (maar i.v.m. allergie zonder koemelk). Het resultaat kan beter (en het haalt het niet bij jullie mooie broden), maar ik was voor de eerste keer niet ontevreden.
[ afbeelding ]
Het kan altijd beter. Ik bak nu al een aantal jaren al het brood wat er bij ons in het gezin gegeten wordt en ook die van mij kunnen ook beter. Kritisch zijn is altijd goed :)

Het is trouwens niet erg goed te zien, maar zo op de foto te zien lijkt het me dat ze nog niet helemaal gaar zijn. Zou dat kunnen? Als je brood/broodjes maakt en je klopt op de onderkant dan moet het hol klinken. Bij echt zachte broodjes lukt dat uiteraard niet, maar aan de korst te zien is die behoorlijk stevig. Ik vind zachte broodjes trouwens erg lastig. Ik ben er ook wel eens aan bezig geweest, maar echt mooi lukt dat me niet.
De structuur van deze broodjes ziet er in elk geval prima uit. En uiteraard smaakt zelfgebakken vrijwel altijd beter dan uit de winkel.
pi_176287449
De meesten waren wel gaar, niet allemaal inderdaad. Twee 'problemen': ik denk dat de gist al (te) oud is, de tweede rijs viel tegen en dus zijn ze compact gebleven. En mijn oven loopt op zijn eind en heeft dus wat... "uitdagingen".

Ik wist al dat zachte broodjes moeilijk zijn, maar ach. No knead bread lijkt me ook leuk, maar ik heb (nog) geen pan die in de oven kan.
pi_176287553
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 19:35 schreef Hupje het volgende:
De meesten waren wel gaar, niet allemaal inderdaad. Twee 'problemen': ik denk dat de gist al (te) oud is, de tweede rijs viel tegen en dus zijn ze compact gebleven. En mijn oven loopt op zijn eind en heeft dus wat... "uitdagingen".

Ik wist al dat zachte broodjes moeilijk zijn, maar ach. No knead bread lijkt me ook leuk, maar ik heb (nog) geen pan die in de oven kan.
Gaat ook prima zonder pan hoor :Y Tijdens het voorverwarmen van je oven een ovenschaaltje meeverwarmen, als je het brood erin doet even 100 ml water erin gooien.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')