abonnement Unibet Coolblue
pi_173849564
Deze link in de OP doet het niet meer:


De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
pi_173856444

Mijn desem op dag 3. Al flink aan het groeien! O+
pi_173856517
Ga zo doorrrrrrrrrrr
pi_173947455
Mijn eerste desembroodjes!

:)
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 23 september 2017 @ 15:13:36 #105
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_173947470
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 15:12 schreef cafca het volgende:
Mijn eerste desembroodjes!
[ afbeelding ]
:)
Dat ziet er goed uit!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 23 september 2017 @ 16:29:04 #106
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_173948432
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 15:12 schreef cafca het volgende:
Mijn eerste desembroodjes!
[ afbeelding ]
:)
Wow, dat ziet er beter uit dan mijn eerste desembroden. Zijn goed gerezen zo te zien.
pi_173948885

Smaakt ook heerlijk!

Dat ik dit nooit eerder heb gedaan....
pi_173949394
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2017 09:06 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Hier staat het in een aparte koeling met stokbrood kruidenboter, wraps, dat soort dingen. Ik weet niet of je wel een Turkse supermarkt in de buurt hebt? Daar ben ik het ook wel tegengekomen!
was vandaag even naar Amstelveen gefietst en onderweg bij Jumbo binnen gelopen, het was even zoeken maar ze liggen bij gekoeld afbakbrood. Heb wel al zoekende het hele assortiment van Jumbo bekeken. :P
pi_173995002
Van het weekend weer een broodje gebakken. Ik was nieuwsgierig naar Russisch brood (niet de koeken maar echt brood). Ik vond een recept van borodinsky brood. Het 1e recept klopte niet maar de 2e gelukkig wel. Het bevat meer rogge als tarwe daarnaast moest er moutstroop in.



pi_173995506
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 21:06 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend weer een broodje gebakken. Ik was nieuwsgierig naar Russisch brood (niet de koeken maar echt brood). Ik vond een recept van borodinsky brood. Het 1e recept klopte niet maar de 2e gelukkig wel. Het bevat meer rogge als tarwe daarnaast moest er moutstroop in.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Leuk om eens te proberen ja!

Iemand van m'n kookclubje heeft een Russisch menu gemaakt met gevulde broodjes, pirozhki heten die. Best wel "vloeibaar" gistdeeg dat na het rijzen maar nét handelbaar is. Vullen met gehakt, wortel en dille of paddenstoelen, room en dille :9
Ik kan het recept wel voor je opzoeken als je interesse hebt in meer Russische baksels, het staat geloof ik ergens online :)
pi_173996292
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 21:24 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Leuk om eens te proberen ja!

Iemand van m'n kookclubje heeft een Russisch menu gemaakt met gevulde broodjes, pirozhki heten die. Best wel "vloeibaar" gistdeeg dat na het rijzen maar nét handelbaar is. Vullen met gehakt, wortel en dille of paddenstoelen, room en dille :9
Ik kan het recept wel voor je opzoeken als je interesse hebt in meer Russische baksels, het staat geloof ik ergens online :)
ze zien er lekker uit. Ja die wil ik wel een keer proberen. :9~
pi_174000543
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 21:06 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend weer een broodje gebakken. Ik was nieuwsgierig naar Russisch brood (niet de koeken maar echt brood). Ik vond een recept van borodinsky brood. Het 1e recept klopte niet maar de 2e gelukkig wel. Het bevat meer rogge als tarwe daarnaast moest er moutstroop in.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!
pi_174001079
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 21:54 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ze zien er lekker uit. Ja die wil ik wel een keer proberen. :9~
Alsjeblieft :)
Pirozhki
Wat we vaak doen is op de bovenkant nog wat maanzaad of andere kleine pitjes strooien, dat ziet er leuk uit :)
pi_174222818
Ik heb vandaag het beginners recept uit de OP gemaakt. Wel het kneden overgelaten aan de broodbakmachine. En ik kwam tot de conclusie dat ik nieuwe gist moet kopen, dit pak is waarschijnlijk al te lang open.

Jaren terug heb ik een poos brood gebakken voor de leuk. Toen een BBM gekocht en daar mee gebakken. Daarna door tijdgebrek maar sporadisch een brood gebakken, maar ik heb er weer zin in!
pi_174410902
Van de week weer eens croissantdeeg gemaakt en gisteren croissants gebakken. Daarnaast heb ik ook een keer krentenbollen gemaakt. Voor beide heb ik het recept van weekendbakery gebruikt. En is het gelukt! *O*



pi_174412352
Wow, wat een mooie textuur! Complimenten! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_174417934
Prachtig inderdaad.

Ik ga eindelijk ook weer eens brood bakken. Frans landbrood van Levine. Poolish staat sinds vanochtend, straks kneden en rijzen. Dan tweede rijs in de koelkast en morgen bakken.
pi_174716607
Koste moeite om dit topic terug te vinden


Zuurdesem met zaadjes
Ik heb een nieuw rijsvorm en ben nu erg tevreden over mijn vloerbroden qua uiterlijk :)
pi_174716808
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 18:19 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Koste moeite om dit topic terug te vinden

[ afbeelding ]
Zuurdesem met zaadjes
Ik heb een nieuw rijsvorm en ben nu erg tevreden over mijn vloerbroden qua uiterlijk :)
Prachtig! O+
pi_174717911
Mooi!

Ik heb vandaag heel lekkere broodjes gebakken (zelfs het ‘lust-ik-niet’-vriendinnetje van dochter vond ze lekker!), maar zit mobiel en dan is foto plaatsen te veel gedoe.
pi_174718585
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:28 schreef Bleie het volgende:
Mooi!

Ik heb vandaag heel lekkere broodjes gebakken (zelfs het ‘lust-ik-niet’-vriendinnetje van dochter vond ze lekker!), maar zit mobiel en dan is foto plaatsen te veel gedoe.
ja sinds photobucket moeilijk doet is er weinig leven in brouwerij/bakkerij hier.
Wat was er speciaal aan de broodjes?
pi_174728576
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ja sinds photobucket moeilijk doet is er weinig leven in brouwerij/bakkerij hier.
Wat was er speciaal aan de broodjes?
Zijn de broodjes die als 'tarwe-eenkorenbroodjes' in het tweede boek van Levine staan. Eenkoren heb ik niet, dus vervangen door spelt. Zijn gewoon erg lekker.
pi_174728595
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 07:54 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zijn de broodjes die als 'tarwe-eenkorenbroodjes' in het tweede boek van Levine staan. Eenkoren heb ik niet, dus vervangen door spelt. Zijn gewoon erg lekker.
haha, die liggen bij mij nu ook standaard in de vriezer. Heb zelfs eenkoorn gekocht bij de molen maar er is qua smaak geen verschil dus daar mis je niks aan
pi_174728694
quote:
10s.gif Op zondag 29 oktober 2017 07:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

haha, die liggen bij mij nu ook standaard in de vriezer. Heb zelfs eenkoorn gekocht bij de molen maar er is qua smaak geen verschil dus daar mis je niks aan
Goed om te weten, want ik zou niet weten waar ik eenkorn moet kopen. Ik zat wel te denken, zou ik van dit deeg ook een busbrood kunnen bakken?
pi_174728827
Zou niet weten waarom niet eigenlijk, deeghoeveelheid is dacht ik wel iets hoger dan haar gewoonlijke hoeveelheid voor 1 brood. Rijst ook goed door de honing volgens mij, dus dat wordt groot brood :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')