abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176634229
Ik wacht op de eerste rijs van een zuurdesem met wat haver erdoor
pi_176646617
budWoF4.jpg De levientjes :9
pi_176648130
Goed gelukt :Y
pi_176648904
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 08:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Goed gelukt :Y
Yes zeker :Y

njGqSZC.jpg

Hoe is het met jouw brood?
pi_176649107
Die ligt al in plakjes in de vriezer, was prima gelukt alleen geen foto gemaakt
pi_176649722
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
pi_176650583
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Zaterdag avond deeg maken en de eerste rijs in de koelkast doen. Zondagochtend vormen en 2e rijs doen tijdens yoga, en dan afbakken als je terug komt😉
pi_176659102
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:00 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden douche-eendje!

Ik vind bij zelf bakken de timing vaak lastig. Ik zou echt vaker op zondag vers gebakken brood(jes) bij de lunch wille, maar ik ga ook van 9.10 - 10.45 naar yoga. Dat is net onhandig met rijzen, maar het lijkt me ook wat kort om deeg in de koelkast te zetten. Iemand een idee?
Je zou vooral bij zuurdesem kunnen kijken of je de 2e rijs voor een groot deel overnacht in de koelkast kan doen. Bij mij leverde dat destijds met de norwich sourdough alleen maar een beter resultaat op. Daarbij ging je van 2,5 uur rijsen in de 2e rijs naar 1,5 uur op kamertemperatuur en 2-16 uur in de koelkast.

Ik zou gewoon eens wat gaan experimenteren :)
pi_176663265
Dank! Zaterdagavond deeg maken vergeet ik vaak, maar dat is wel de makkelijkste oplossing.
pi_176676184
HBG31T3.jpg

Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
pi_176678730
quote:
17s.gif Op maandag 22 januari 2018 16:39 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Meer lees en bakvoer werd net bezorgd :9. Ik kwam er pas na het bestellen achter dat er ook een Nederlandse versie is, maar ach :')
De Nederlands heb ik, tof boek! Veel bak plezier *O*
pi_176823150
hP2C0qy.jpg

Krentenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.

[ Bericht 1% gewijzigd door douche-eendje op 29-01-2018 20:45:29 ]
pi_176823268
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 18:35 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Rozijnenbrood uit Levine2 :). Ik bak nu zo'n 2-3 broden in de week inmiddels. Vandaag dus ook maar eens begonnen met het maken van een nieuwe zuurdesemstarter.
^O^
All my favourite singers couldn't sing
pi_176877458
Ik ben 2 dagen geleden gestart met het maken van een nieuwe desem starter. Dit was net:
nrsabdw.jpg Vanavond tarwebloem er nog door en dan is hij klaar voor gebruik.
pi_176878003
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
pi_176878141
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 08:40 schreef Bleie het volgende:
Huh, duurt toch zeker een week voordat een starter klaar is om te gebruiken?

Ik heb vorig weekend van Levine een brood met gruyere en gedroogde tomaat gebakken. Heerlijk borrelbrood!
Ik gebruik het recept van Eric Kayser, volgens hem is het morgen al te gebruiken.
pi_176886222
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
pi_176888462
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:29 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Interessant, ik had na een week nog nauwelijks beweging dacht ik.
Of ben je begonnen met beetje (gedroogde) desem van iemand anders?
Ik ben op dag 1 begonnen met 10 gram roggebloem, 10 gram water en 5 gram honing.
Dag 2 20 gram roggebloem, 20 gram water en 5 gram honing erbij.
Dag 3 40 gram roggebloem en 40 gram water.
En straks (dag 4) 100 gram tarwebloem en 100 gram water, volgens het recept zou hij dan gelijk gebruikt moeten kunnen worden.

Mijn vorige is nooit zo actief geweest als deze, ik vind het zelf ook bijzonder om tenzien.
pi_176897925
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
pi_176906689
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 07:22 schreef Bleie het volgende:
Grappig. Ik heb twee keer een starter gemaskt, steds volgens Levine, en dan duurt het een week, of langer.
Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
All my favourite singers couldn't sing
pi_176909270
Methode van levine kan t op dag3 ook al verdubbeld zijn. Betekend alleen niet dat je er al mee kan bakken, omdat kans groot is dat je nog niet de juiste micro organismen te pakken hebt.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 09:06:39 #222
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176921874
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

agrieuro_1501_1.jpg

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176975970
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 16:04 schreef cafca het volgende:

[..]

Klopt, maar die is zonder honing.

Ik neem aan dat je biologische, onverhitte honing hebt gebruikt?
Bio. Verhit zal het vast wel zijn.

Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
pi_176975985
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:
Ik heb in het verleden 1 keer een starter proberen te maken, deze is toen mislukt (tenminste ik vond qua geur dat ik hem niet kon gebruiken) Ik zou het echter nog wel eens willen proberen, is er echter een soort foolproof plan?

Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

[ afbeelding ]

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Een spiraalkneder, daar kan je mij niet tegenop hoor :D veel plezier ermee!
  maandag 5 februari 2018 @ 18:23:12 #225
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_176976037
Ja, het zal nog wel even duren. Maar dat is al een tijdje een wens van me en de MUM doet het nog goed maar lijkt het af en toe toch zwaar te hebben. Deze kreeg goede reviews en was nog enigszins betaalbaar. Ik ben benieuwd naar de resultaten iig.
Drop you like an ill, bad habit
pi_176976902
quote:
14s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:19 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bio. Verhit zal het vast wel zijn.

Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
^O^

Succes!
All my favourite singers couldn't sing
pi_176997491
Dankje :)

Ik bouw eerst even een tijdmachine; in 2013 ben ik begonnen met brood bakken en een desem maken. Dat mooie avontuur is hier terug te vinden, met hulp van onze lieve MaximusTG O+. Van hem kreeg ik de Norwich Sourdough toen geadviseerd als eerste test om je desem mee te proberen, dus kon ik natuurlijk niet anders dan dit met mijn nieuwe desem weer te doen.

Vrijdag mislukte het volledig. Vandaag rees er een mooi brood in mijn oven (dat het deeg gigantisch in mijn rijsmandje bleef plakken en er niet uit wou komen vergeten we maar even :P )

cDvAEgy.jpg

Hij is weer goedgekeurd. Zaterdag is meneerEend ook weer even naar de molen geweest om 10 kilo tarwebloem en 1 kilo roggebloem te halen, dus ik kan voorlopig weer goed vooruit.
pi_176997611
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:26 schreef douche-eendje het volgende:
Dankje :)

Ik bouw eerst even een tijdmachine; in 2013 ben ik begonnen met brood bakken en een desem maken. Dat mooie avontuur is hier terug te vinden, met hulp van onze lieve MaximusTG O+. Van hem kreeg ik de Norwich Sourdough toen geadviseerd als eerste test om je desem mee te proberen, dus kon ik natuurlijk niet anders dan dit met mijn nieuwe desem weer te doen.

Vrijdag mislukte het volledig. Vandaag rees er een mooi brood in mijn oven (dat het deeg gigantisch in mijn rijsmandje bleef plakken en er niet uit wou komen vergeten we maar even :P )

[ afbeelding ]

Hij is weer goedgekeurd. Zaterdag is meneerEend ook weer even naar de molen geweest om 10 kilo tarwebloem en 1 kilo roggebloem te halen, dus ik kan voorlopig weer goed vooruit.
Hij ziet er mooi uit!

Ik heb het 2x geprobeerd, maar desem en ik zijn geen vrienden, geloof ik.. Beide keren is het... tja, mislukt.. Als in, ik had wel een brood, maar het rees enorm slecht. Het smaakte trouwens wel goed.

Ik heb deze week trouwens wel een poging gedaan om crackers te maken. het behoeft nog wat verbetering, maar de eerste resultaten waren niet slecht.
pi_176997707
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze

[ afbeelding ]

Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Ik heb stiekem even op de bestelpagina gekeken en dat ziet er goed uit. Je krijgt vast veel plezier van dat apparaat.
pi_176997751
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:31 schreef qltel het volgende:

[..]

Hij ziet er mooi uit!

Ik heb het 2x geprobeerd, maar desem en ik zijn geen vrienden, geloof ik.. Beide keren is het... tja, mislukt.. Als in, ik had wel een brood, maar het rees enorm slecht. Het smaakte trouwens wel goed.

Ik heb deze week trouwens wel een poging gedaan om crackers te maken. het behoeft nog wat verbetering, maar de eerste resultaten waren niet slecht.
Ik ben ook nog een beetje zoekende, maar ik denk dat ik er - met wat hulp van mijn boeken - het nu wel aan durf om met desem aan de slag te gaan. Het is zoveel smaakvoller dan gistbroden.

Tof, crackers :D Heb je daar ook wat nuttige recepten voor?
pi_176997833
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:35 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tof, crackers :D Heb je daar ook wat nuttige recepten voor?
Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.
pi_176998070
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:38 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.
Ah tof, zelf experimenteren :D Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat. Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.
Afgelopen zomer in Noorwegen/Zweden veel flatbrod/thunnbrod als crackers gebruikt (en wat meegenomen naar huis), die zien er niet zo lastig uit om zelf te maken dus wellicht dat ik die zondag eens ga proberen te maken.
pi_176998217
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:45 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ah tof, zelf experimenteren :D Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat.
Klopt. Zo ben ik ook al tot een redelijk Waldkorn-brood gekomen. De ingrediëntenverklaring lezen en dan gewoon proberen.. :)

quote:
Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.
Afgelopen zomer in Noorwegen/Zweden veel flatbrod/thunnbrod als crackers gebruikt (en wat meegenomen naar huis), die zien er niet zo lastig uit om zelf te maken dus wellicht dat ik die zondag eens ga proberen te maken.
In de crackers die ik heb gemaakt zat sesam, maar dat was vooral omdat dat klein is. Nu ik de zaden die ik erin gooi kleiner kan malen kan ik er ook andere dingen in gooien. Nu denk ik niet dat de soort zaad die erin gaat erg belangrijk is, maar wel de verhouding meel / zaden / water en de dikte / baktijd van de cracker.
pi_177061444
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 19:50 schreef qltel het volgende:

[..]


verstehen sie dass?
https://www.ploetzblog.de/2017/12/16/alm-rezepte-raurisrustis/
Den Teig in 45 g-Teiglinge portionieren. Je zwei Teiglinge aufeinander legen, bemehlen, mittig der Länge nach eindrücken und länglich ausrollen, sodass der Schluss offen bleibt.
pi_177061993
Heb vandaag erg goedkoop een pizzasteen kunnen scoren. Hebben jullie goede ervaringen ermee om hier brood op te bakken?
pi_177074774
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 17:57 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

verstehen sie dass?
https://www.ploetzblog.de/2017/12/16/alm-rezepte-raurisrustis/
Den Teig in 45 g-Teiglinge portionieren. Je zwei Teiglinge aufeinander legen, bemehlen, mittig der Länge nach eindrücken und länglich ausrollen, sodass der Schluss offen bleibt.
Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
pi_177074831
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 18:28 schreef Queenshore het volgende:
Heb vandaag erg goedkoop een pizzasteen kunnen scoren. Hebben jullie goede ervaringen ermee om hier brood op te bakken?
Ik heb er standaard 1 onderin mijn oven liggen. Die stenen houden de warmte goed vast wat erg nuttig is als je de ovendeur opendoet om het brood erin te leggen.

Ik heb gisteren toevallig een tweede gekocht (kosten hier maar 6,95) voor bovenin de oven. Dan wordt de bovenwarmte ook goed vastgehouden en ik hoop ook dat die steen de stralingswarmte tegenhoud zodat de bovenkant van mijn brood minder donker wordt.
pi_177076778
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:

[..]

Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.
Ik zie het vormen van die broodjes nog steeds niet voor me :@ ze gaan wel goed smaken denk ik ondanks het niet lijkt op voorbeeld
pi_177076818
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 11:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.
Ik zie het vormen van die broodjes nog steeds niet voor me :@ ze gaan wel goed smaken denk ik ondanks het niet lijkt op voorbeeld
Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.

Het vormen zie ik ook niet voor me. Ik vind het vreemd om 2 helften op elkaar te leggen, ik zou gewoon 90-gram porties nemen en die insnijden, als ik het plaatje zo zie.
pi_177077907
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 11:40 schreef qltel het volgende:

[..]

Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.

Het vormen zie ik ook niet voor me. Ik vind het vreemd om 2 helften op elkaar te leggen, ik zou gewoon 90-gram porties nemen en die insnijden, als ik het plaatje zo zie.
bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijn
Vond het wel interessant recept vanwege de combinatie van drie soorten ‘langzaam ‘ deeg. En smaak is prima
pi_177078734
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 12:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijn
Vond het wel interessant recept vanwege de combinatie van drie soorten ‘langzaam ‘ deeg. En smaak is prima
De smaak is het belangrijkste. ^O^

Ik denk dat het de bedoeling is om die 2 deegstukken tegen elkaar te duwen en dan aan 1 kant een inkeping over te houden, maar zeker weten doe ik het ook niet.
pi_177259901
bhjc3q.jpg

Zoutloos volkoren brood gebakken, gelukkig niet voor mezelf maar het is het allereerste brood voor mijn zoontje! O+
pi_177259935
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
pi_177259964
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
Ik ook, omdat ik vergeten was de zout toe te voegen. Nou, de zout vergeet ik voortaan niet meer. Niet te eten inderdaad :D :X
Somebody that I used to know
  zaterdag 17 februari 2018 @ 18:41:25 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177259968
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:

[..]

Hallo,

Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen :)

Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)

Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.

Viel glück mit backen :Y)
https://www.amazon.de/Mal(...)300_QL70_&dpSrc=srch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177260010
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar :) het heeft echt heeeeel veel minder smaak :o
  zaterdag 17 februari 2018 @ 18:44:59 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177260019
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker :D
Om medische reden?
In de Toscane wordt het brood altijd zonder zout gegeten, is traditie daar sinds ze in de middeleeuwen geen zoutbelasting wilden betalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177260061
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:44 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar :) het heeft echt heeeeel veel minder smaak :o
oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen dan :D
pi_177260111
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen dan :D
Hij krijgt een korstje om op te sabbelen :Y) wat ie dan binnen krijgt is mooi mee genomen
  zaterdag 17 februari 2018 @ 20:29:21 #250
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177262107
Ik ga morgen deze eens proberen https://uitdekeukenvanard(...)loembrood-bruin.html

Nu heb ik een groot bakblik dus ik heb het recept omgezet naar een recept wat ongeveer uitkomt op 1,5 kg deeg. Maar nu vroeg ik me af, moet ik dan de baktijden/temperaturen ook aanpassen?
Drop you like an ill, bad habit
pi_177262187
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hij krijgt een korstje om op te sabbelen :Y) wat ie dan binnen krijgt is mooi mee genomen
Dat is zo weinig, daar zou ik niet apart zoutloos brood voor bakken...
pi_177263459
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 20:31 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dat is zo weinig, daar zou ik niet apart zoutloos brood voor bakken...
Ik wel! Heel erg leuk om zijn eerste brood zelf te bakken :D O+ Het zit in sneetjes in de vriezer dus we kunnen nog even voorruit :Y)
  zondag 18 februari 2018 @ 14:50:23 #253
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177277872
Zo dat is een heerlijk brood geworden!

in de oven
2eeeqtw.jpg

Uit de oven
2cpaxqh.jpg

aangesneden
v6j592.jpg
Drop you like an ill, bad habit
pi_177278024
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:50 schreef pmponer het volgende:
Zo dat is een heerlijk brood geworden!

in de oven
[ afbeelding ]

Uit de oven
[ afbeelding ]

aangesneden
[ afbeelding ]
^O^ :9 ziet er goed uit! :*
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_177278123
Hmmm, moet ik ook maar eens maken!
  zondag 18 februari 2018 @ 15:03:03 #256
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177278216
Ja ze zijn hier erg enthousiast.
Nu staat deeg voor 2 x 1 kaas/ui stokbrood te rijzen (die heeft nog meer fans). En dan zit het bakweekendje er weer op
Drop you like an ill, bad habit
pi_177279571
Mooi geworden pmponer!

Gisteren was mijn vriend jarig en naast taart had ik ook wat lekker brood gemaakt voor bij de borrel 's avonds, met kaas en zongedroogde tomaten uit Levine2
a6tdiE0.jpg
Erg veel complmenten op gehad, het brood was ook bijzonder zacht aan de binnenkant en superlekker O+

En eerder deze week maakte ik ook het pistache-abrikozenbrood uit haar boek:
sXo9lUc.jpg
  zondag 18 februari 2018 @ 19:21:21 #258
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177284079
Oeh dat ziet er ook lekker uit. Helaas ligt dat boek hier niet in de bibliotheek, dus ik doe het met recepten die ik op internet zie.
Drop you like an ill, bad habit
pi_177284811
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:21 schreef pmponer het volgende:
Oeh dat ziet er ook lekker uit. Helaas ligt dat boek hier niet in de bibliotheek, dus ik doe het met recepten die ik op internet zie.
Voor je verjaardag vragen *O*
Tenminste dat ga ik iig wel doen.

Alle broden zien er weer fantastisch uit! Mijn complimenten O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  zondag 18 februari 2018 @ 19:59:03 #260
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177284859
Ja dat kan maar ik twijfel dan altijd over welk boek hahaha (ik heb meesterlijk brood ook eens kort mogen lenen). Mijn verjaardag duurt nog lang, en ik kies dan vaak eerder voor praktische dingen.
Drop you like an ill, bad habit
pi_177285901
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:59 schreef pmponer het volgende:
Ja dat kan maar ik twijfel dan altijd over welk boek hahaha (ik heb meesterlijk brood ook eens kort mogen lenen). Mijn verjaardag duurt nog lang, en ik kies dan vaak eerder voor praktische dingen.
Ik zoek intussen overal naar broodbakboeken. Ik heb intussen al een aardige collectie opgebouwd en vrijwel allemaal heb ik ze gevonden in kringloopwinkels. Kook/recepten/bakboeken zijn kennelijk niet populair, want die winkels staan er vol mee.. Zijn misschien niet zo fancy als de bekende broodboeken, maar staan toch vaak leuke dingen in en kosten vrijwel niets.

Ik heb er trouwens ook 1 gekocht in Estland waar ik vorig jaar mei ben geweest. Ze hebben een nationaal brood, een zwaar soort donker roggebrood en die wil ik zeker eens gaan proberen te maken.
pi_177287011
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:59 schreef pmponer het volgende:
Ja dat kan maar ik twijfel dan altijd over welk boek hahaha (ik heb meesterlijk brood ook eens kort mogen lenen). Mijn verjaardag duurt nog lang, en ik kies dan vaak eerder voor praktische dingen.
Ik vier het eigenlijk nooit. Dit jaar wel icm met housewarmingparty en ga gewoon iris-cheques vragen.
Dan sowieso 1 boek van Levine scoren of toch alles voor een KitchenAid gebruiken zodat ik daar niet zo veel meer voor bij hoef te leggen.
Keuzes, keuzes, keuzes :+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_177290895
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 21:33 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik vier het eigenlijk nooit. Dit jaar wel icm met housewarmingparty en ga gewoon iris-cheques vragen.
Dan sowieso 1 boek van Levine scoren of toch alles voor een KitchenAid gebruiken zodat ik daar niet zo veel meer voor bij hoef te leggen.
Keuzes, keuzes, keuzes :+
Of een goedkopere machine én het boek van Levine. :+
pi_177293229
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 07:32 schreef Bleie het volgende:

[..]

Of een goedkopere machine én het boek van Levine. :+
Mwah ligt eraan he, als ze dezelfde kitchenaid wilt als die ik heb snap ik het wel :+ De heavy duty is wel een iets andere machine dan een artisan.

Ik vraag zulke boeken altijd voor verjaardag/sinterklaas/wanneer er wat te vragen valt, want verder weet ik toch niet echt meer wat ik wil.
pi_177293282
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:21 schreef pmponer het volgende:
Oeh dat ziet er ook lekker uit. Helaas ligt dat boek hier niet in de bibliotheek, dus ik doe het met recepten die ik op internet zie.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/recepten-index.html

Een aantal van de recepten uit het boek staan ook op haar blog. :)
pi_177293301
Ik ga geloof ik toch echt voor een KA.
Ik had een Kenwood Patissier maar die heb ik aan een vriendin gegeven en dat model is dus niet meer te koop anders had ik die weer genomen.
Kenwood Kmix is evt ooknog een optie maar volgens mij ook net zo in de prijsklasse vd KA.

Zie het over een maand of 4 wel ;)

Edit: zie dat de Patissier weer te bestellen valt dus dan is mijn keuze gemaakt :7

[ Bericht 18% gewijzigd door mascara-klodder op 19-02-2018 10:29:06 ]
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_177293427
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 10:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ga geloof ik toch echt voor een KA.
Ik had een Kenwood Patissier maar die heb ik aan een vriendin gegeven en dat model is dus niet meer te koop anders had ik die weer genomen.
Kenwood Kmix is evt ooknog een optie maar volgens mij ook net zo in de prijsklasse vd KA.

Zie het over een maand of 4 wel ;)
De keuze is reuze :P Ik ben heel blij met mijn KA, maar ook nogsteeds blij met mijn keuze voor de heavy duty. Hij heeft geen moeite met brooddeeg, over de artisan hoorde ik andere verhalen.
pi_177293480
quote:
17s.gif Op maandag 19 februari 2018 10:28 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

De keuze is reuze :P Ik ben heel blij met mijn KA, maar ook nogsteeds blij met mijn keuze voor de heavy duty. Hij heeft geen moeite met brooddeeg, over de artisan hoorde ik andere verhalen.
Zie edit ;)
Heb zelf zeker zonder problemen 2 jaar de Patissier gehad. Enige reden waarom ik ‘m weg heb gegeven was omdat ik niks meer wilde wat ik van mijn ex gekregen had :+
En deze vriendin verdiende ook gewoon een mooi apparaat
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_177293541
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 10:31 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zie edit ;)
Heb zelf zeker zonder problemen 2 jaar de Patissier gehad. Enige reden waarom ik ‘m weg heb gegeven was omdat ik niks meer wilde wat ik van mijn ex gekregen had :+
En deze vriendin verdiende ook gewoon een mooi apparaat
Ah kijk. Iets met never change a winning team ;)

Ik ga zo maar eens aan de slag met wat brood. Kaasbroodjes voor de leuk en een ander brood voor de rest van de week.
pi_177304568
zDp0rUM.jpg
2x levientjes (waarvan er 1 niet echt lekker wou rijzen in de oven }:| ) en 12 kaasbroodjes :9
  maandag 19 februari 2018 @ 18:30:29 #271
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177304695
Net uit de bieb de La Rousse Brood gehaald, dat ziet eruit als een leuk en bruikbaar boek

Het receptenblok van Levine had ik inderdaad gevonden, en ook gebruikt voor het zonnebloempitten brood.
Als kneder gebruik ik de pas aangeschafte famag grilletta 5 kg. Nu een aantal keer gebruikt, en er erg blij mee. Het schoonmaken is wel wat lastig maar wel te doen, maar als kneder beter dan mijn bosch mum, maar die heb ik nog gebruikt voor deegjes van 500 gram meel. Dat zou de Famag wel moeten kunnen maar het lijkt mij wat weinig.
Drop you like an ill, bad habit
pi_177304986
quote:
17s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:23 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
2x levientjes (waarvan er 1 niet echt lekker wou rijzen in de oven }:| ) en 12 kaasbroodjes :9
oh, die kaasdingen heb ik ook eens gemaakt maar stuk minder mooi gelukt.
pi_177305756
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:30 schreef pmponer het volgende:
Net uit de bieb de La Rousse Brood gehaald, dat ziet eruit als een leuk en bruikbaar boek

Het receptenblok van Levine had ik inderdaad gevonden, en ook gebruikt voor het zonnebloempitten brood.
Als kneder gebruik ik de pas aangeschafte famag grilletta 5 kg. Nu een aantal keer gebruikt, en er erg blij mee. Het schoonmaken is wel wat lastig maar wel te doen, maar als kneder beter dan mijn bosch mum, maar die heb ik nog gebruikt voor deegjes van 500 gram meel. Dat zou de Famag wel moeten kunnen maar het lijkt mij wat weinig.
La Rousse heb ik hier ook liggen, moet ik nog aan beginnen. Heb wel al een desem staan, maar niet altijd de tijd en het geduld om ermee te bakken. Gist gaat dan zoveel sneller :D
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:42 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

oh, die kaasdingen heb ik ook eens gemaakt maar stuk minder mooi gelukt.
Alleen de mooie staan op de foto :+ Het duurde een broodje of 3 voordat ik door had hoe ik ze het beste kon rollen.
  maandag 19 februari 2018 @ 19:54:44 #274
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177306447
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.

Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
Drop you like an ill, bad habit
pi_177306955
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.

Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebt ^O^
  maandag 19 februari 2018 @ 20:19:11 #276
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177307015
phoe een uur meeverwarmen, onze oven heeft voor bakken iig 3 standen

- boven en onder warmte (dat heb ik de laatste keer gebruikt)
- Hete lucht met stoom (maar dat is gewoon water in de uitsparing gieten (oven moet daarvoor open))
- Hete lucht.

Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Drop you like an ill, bad habit
pi_177307261
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebt ^O^
Dit is inderdaad exact zoals ik het doe. Alleen geen uur, maar zolang als de oven nodig heeft om op te warmen. Daarna bakblik op de steen en water op de onderste bakplaat en deur van de oven voorzichtig dicht.
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:19 schreef pmponer het volgende:
Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Die steen wordt 250 graden, ik zou die niet graag oppakken.. Of begrijp ik je niet goed? Ik gebruik trouwens boven en onderwarmte.

Ik heb trouwens nog een tweede steen die ik wil gebruiken voor boven het brood. Mijn brood wordt nu nogal eens erg donker door de directe stralingswarmte, de steen houd dat dan tegen en houd gelijk de oven goed op temperatuur. Ik moet alleen nog even verzinnen of en hoe dat past. De oven is niet zo groot namelijk.. :)
pi_177307308
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.

Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
ik heb geen steen maar een pizzasteel (https://pizzasteel.nl) dat is zware stalen rechthoekige plaat.
Die gaat bij mij iets onder het middel op rooster in de oven, 30 a 45 minuten vooorverwarmen
Als je denkt dat je steen vlak onder de grill kan verwarmen moet je ook even voorstellen hoe je bloedhete zware steen dan op goede bakhoogte voor een brood krijgt. :D
  maandag 19 februari 2018 @ 21:05:51 #279
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177308284
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.

pizzasteel, ja ken ik, ik heb eens een geregeld voor een collega. kost ca 25 euro aan materiaal bij een staalbedrijf.

Ik ga wel een beetje experimenteren.
Drop you like an ill, bad habit
pi_177309855
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:05 schreef pmponer het volgende:
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.
Als dat kan zou ik dat gewoon doen. Het idee is dat die steen heet is en hoe je dat doet, maakt verder niet uit.
  woensdag 21 februari 2018 @ 20:00:33 #281
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177352225
De La Rousse vind ik wel ok, maar ik ga hem niet vragen/houden.
Ik zoek een zelfde soort boek, dus met technieken en uitleg maar dan met het merendeel gistdeeg.
Simpelweg omdat ik het niet zie zitten om voor langere tijd een desem te bewaren/onderhouden.

Iemand tips daarvoor? (ik zag dat ik via de bieb zonder extra kostten meesterlijk brood en meer meesterlijk brood van Robert van Beckhoven zou kunnen reserveren, iemand ervaring met die boeken?)
Drop you like an ill, bad habit
pi_177361641
Het 2e deel van Levine ;)
  vrijdag 23 februari 2018 @ 07:55:42 #283
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177383979
Ja die hebben ze hier niet in de bieb, erg jammer maar goed anders maar gewoon eens een keer bestellen, want ik heb daar veel goede verhalen over gehoord.
Kan je toevallig ook aangeven wat bijvoorbeeld het verschil (in grote lijnen) is tussen Levine 1 en Levine 2 ?
Drop you like an ill, bad habit
pi_177384015
In deel 2 hebben groot deel vannde recepten 3 versies, zodat je kan kiezen of je met gist, poolish of desem wilt bakken. En ze gebruikt in sommige recepten minder gebruikelijke meelsoorten zoals eenkoorn.
  vrijdag 23 februari 2018 @ 08:20:35 #285
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177384208
Ok, dan denk ik dat ik die gewoon ga bestellen, bedankt voor de tip(s)
Drop you like an ill, bad habit
pi_177395071
In deel 1 staat dan weer wel meer theorie over brood bakken. Vind ik ook heel prettig. Maar de varianten in boek 2 zijn heel fijn inderdaad.
  vrijdag 23 februari 2018 @ 19:04:17 #287
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177398098
Misschien bestel/vraag ik ze later wel allebei, heb nu de beide boeken van meesterlijk brood via de bieb gereserveerd.

Verder op dit moment 2 busbroden aan het bakken, volkoren (fijn) 1 door de zonnebloempitten gerold,.

Ben benieuwd wat het wordt.(hmm worden broden met problemen.)
Hij scheurt bij de korst zijkant, iemand weet hoe dat kan? Wat ik niet goed heb gedaan?

ah het volgende gevonden https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=4307

jammer
iwrarq.jpg

na bakken
2cqo3yt.jpg

2wp76sl.jpg

[ Bericht 15% gewijzigd door pmponer op 24-02-2018 19:50:05 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_177400151
Heb ik ook altijd bij busbrood, geen idee waarom. Misschien dat meer stoom het kan voorkomen. En insnijden voorkomt het ook natuurlijk
pi_177400534
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Misschien bestel/vraag ik ze later wel allebei, heb nu de beide boeken van meesterlijk brood via de bieb gereserveerd.

Verder op dit moment 2 busbroden aan het bakken, volkoren (fijn) 1 door de zonnebloempitten gerold,.

Ben benieuwd wat het wordt.(hmm worden broden met problemen.)
Hij scheurt bij de korst zijkant, iemand weet hoe dat kan? Wat ik niet goed heb gedaan?

ah het volgende gevonden https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=4307

jammer
Hoezo jammer? Mooi broodje toch? Goede ovenrijs ook. Te goed :)
  zaterdag 24 februari 2018 @ 19:47:01 #290
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177422204
ach ja, het is geen showroom model hahaha
Maar de smaak is erg goed! Dus wij kunnen er weer een paar dagen tegen.

Verder net met mijn oudste dochter deze gebakken:

znwgu1.jpg

Wilde alleen lastig uit de vorm vandaar dat hij wat "aangepakt" is.

De jongste wil graag een rozijnenbrood iemand daar nog het beste recept voor?
Deze heb ik volgens mij ooit eens gebakken https://uitdekeukenvanard(...)t-kaneelspiraal.html

[ Bericht 16% gewijzigd door pmponer op 24-02-2018 19:54:45 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_177431333
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 19:47 schreef pmponer het volgende:
ach ja, het is geen showroom model hahaha
Maar de smaak is erg goed! Dus wij kunnen er weer een paar dagen tegen.

Verder net met mijn oudste dochter deze gebakken:

[ afbeelding ]

Wilde alleen lastig uit de vorm vandaar dat hij wat "aangepakt" is.

De jongste wil graag een rozijnenbrood iemand daar nog het beste recept voor?
Deze heb ik volgens mij ooit eens gebakken https://uitdekeukenvanard(...)t-kaneelspiraal.html

https://www.rutgerbakt.nl(...)n-notenbrood-recept/

Deze is geniaal.
pi_177431536
quote:
ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekker
pi_177431564
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 09:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekker
Klopt. Levientjes O+
  zondag 25 februari 2018 @ 16:46:52 #294
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177441567
Ah die bewaar ik voor een andere keer, mijn jongste wil er geen noten/kruiden in
Of ik doe deze zonder de kruiden en noten
Drop you like an ill, bad habit
pi_177443124
Ik heb gsteren trouwens dat pompoenbrood gebakken, maar dan helemaal volkoren. Lekker zeg!
pi_177443183
Ik heb vanmiddag Robért van Beckhoven's Bierbrood gebakken. Mix in een kom, bier erbij, 2 minuten roeren en de oven in. En het rees nog ook. Zit ongetwijfeld bakpoeder in.. :)

x9tWhCr.jpg
pi_177443288
Cool!
pi_177443692
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:05 schreef Bleie het volgende:
Cool!
Gek genoeg, het is nog lekker ook.. :Y)
pi_177444150
Ik ken wel bierbostelbrood van horen zeggen, dan gebruik je een ‘afval’ produkt van thuisbrouwers.
pi_177444450
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ken wel bierbostelbrood van horen zeggen, dan gebruik je een ‘afval’ produkt van thuisbrouwers.
Dit is gewoon een broodmix waar je in plaats van water bier doorheen mengt. Ach, ik kreeg 'm en het is weer eens een nieuwe ervaring.

Dat bierbostelbrood klinkt ook wel interessant, maar geen idee waar je dat bostel vandaan moet halen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')