abonnement Unibet Coolblue
  maandag 19 februari 2018 @ 20:19:11 #276
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177307015
phoe een uur meeverwarmen, onze oven heeft voor bakken iig 3 standen

- boven en onder warmte (dat heb ik de laatste keer gebruikt)
- Hete lucht met stoom (maar dat is gewoon water in de uitsparing gieten (oven moet daarvoor open))
- Hete lucht.

Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 februari 2018 @ 20:29:54 #277
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177307261
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebt ^O^
Dit is inderdaad exact zoals ik het doe. Alleen geen uur, maar zolang als de oven nodig heeft om op te warmen. Daarna bakblik op de steen en water op de onderste bakplaat en deur van de oven voorzichtig dicht.
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:19 schreef pmponer het volgende:
Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Die steen wordt 250 graden, ik zou die niet graag oppakken.. Of begrijp ik je niet goed? Ik gebruik trouwens boven en onderwarmte.

Ik heb trouwens nog een tweede steen die ik wil gebruiken voor boven het brood. Mijn brood wordt nu nogal eens erg donker door de directe stralingswarmte, de steen houd dat dan tegen en houd gelijk de oven goed op temperatuur. Ik moet alleen nog even verzinnen of en hoe dat past. De oven is niet zo groot namelijk.. :)
pi_177307308
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.

Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
ik heb geen steen maar een pizzasteel (https://pizzasteel.nl) dat is zware stalen rechthoekige plaat.
Die gaat bij mij iets onder het middel op rooster in de oven, 30 a 45 minuten vooorverwarmen
Als je denkt dat je steen vlak onder de grill kan verwarmen moet je ook even voorstellen hoe je bloedhete zware steen dan op goede bakhoogte voor een brood krijgt. :D
  maandag 19 februari 2018 @ 21:05:51 #279
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177308284
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.

pizzasteel, ja ken ik, ik heb eens een geregeld voor een collega. kost ca 25 euro aan materiaal bij een staalbedrijf.

Ik ga wel een beetje experimenteren.
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 februari 2018 @ 22:04:11 #280
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177309855
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:05 schreef pmponer het volgende:
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.
Als dat kan zou ik dat gewoon doen. Het idee is dat die steen heet is en hoe je dat doet, maakt verder niet uit.
  woensdag 21 februari 2018 @ 20:00:33 #281
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177352225
De La Rousse vind ik wel ok, maar ik ga hem niet vragen/houden.
Ik zoek een zelfde soort boek, dus met technieken en uitleg maar dan met het merendeel gistdeeg.
Simpelweg omdat ik het niet zie zitten om voor langere tijd een desem te bewaren/onderhouden.

Iemand tips daarvoor? (ik zag dat ik via de bieb zonder extra kostten meesterlijk brood en meer meesterlijk brood van Robert van Beckhoven zou kunnen reserveren, iemand ervaring met die boeken?)
Drop you like an ill, bad habit
pi_177361641
Het 2e deel van Levine ;)
  vrijdag 23 februari 2018 @ 07:55:42 #283
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177383979
Ja die hebben ze hier niet in de bieb, erg jammer maar goed anders maar gewoon eens een keer bestellen, want ik heb daar veel goede verhalen over gehoord.
Kan je toevallig ook aangeven wat bijvoorbeeld het verschil (in grote lijnen) is tussen Levine 1 en Levine 2 ?
Drop you like an ill, bad habit
pi_177384015
In deel 2 hebben groot deel vannde recepten 3 versies, zodat je kan kiezen of je met gist, poolish of desem wilt bakken. En ze gebruikt in sommige recepten minder gebruikelijke meelsoorten zoals eenkoorn.
  vrijdag 23 februari 2018 @ 08:20:35 #285
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177384208
Ok, dan denk ik dat ik die gewoon ga bestellen, bedankt voor de tip(s)
Drop you like an ill, bad habit
pi_177395071
In deel 1 staat dan weer wel meer theorie over brood bakken. Vind ik ook heel prettig. Maar de varianten in boek 2 zijn heel fijn inderdaad.
  vrijdag 23 februari 2018 @ 19:04:17 #287
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177398098
Misschien bestel/vraag ik ze later wel allebei, heb nu de beide boeken van meesterlijk brood via de bieb gereserveerd.

Verder op dit moment 2 busbroden aan het bakken, volkoren (fijn) 1 door de zonnebloempitten gerold,.

Ben benieuwd wat het wordt.(hmm worden broden met problemen.)
Hij scheurt bij de korst zijkant, iemand weet hoe dat kan? Wat ik niet goed heb gedaan?

ah het volgende gevonden https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=4307

jammer


na bakken




[ Bericht 15% gewijzigd door pmponer op 24-02-2018 19:50:05 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_177400151
Heb ik ook altijd bij busbrood, geen idee waarom. Misschien dat meer stoom het kan voorkomen. En insnijden voorkomt het ook natuurlijk
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 23 februari 2018 @ 21:02:53 #289
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177400534
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 19:04 schreef pmponer het volgende:
Misschien bestel/vraag ik ze later wel allebei, heb nu de beide boeken van meesterlijk brood via de bieb gereserveerd.

Verder op dit moment 2 busbroden aan het bakken, volkoren (fijn) 1 door de zonnebloempitten gerold,.

Ben benieuwd wat het wordt.(hmm worden broden met problemen.)
Hij scheurt bij de korst zijkant, iemand weet hoe dat kan? Wat ik niet goed heb gedaan?

ah het volgende gevonden https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=4307

jammer
Hoezo jammer? Mooi broodje toch? Goede ovenrijs ook. Te goed :)
  zaterdag 24 februari 2018 @ 19:47:01 #290
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177422204
ach ja, het is geen showroom model hahaha
Maar de smaak is erg goed! Dus wij kunnen er weer een paar dagen tegen.

Verder net met mijn oudste dochter deze gebakken:



Wilde alleen lastig uit de vorm vandaar dat hij wat "aangepakt" is.

De jongste wil graag een rozijnenbrood iemand daar nog het beste recept voor?
Deze heb ik volgens mij ooit eens gebakken https://uitdekeukenvanard(...)t-kaneelspiraal.html

[ Bericht 16% gewijzigd door pmponer op 24-02-2018 19:54:45 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_177431333
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 19:47 schreef pmponer het volgende:
ach ja, het is geen showroom model hahaha
Maar de smaak is erg goed! Dus wij kunnen er weer een paar dagen tegen.

Verder net met mijn oudste dochter deze gebakken:

[ afbeelding ]

Wilde alleen lastig uit de vorm vandaar dat hij wat "aangepakt" is.

De jongste wil graag een rozijnenbrood iemand daar nog het beste recept voor?
Deze heb ik volgens mij ooit eens gebakken https://uitdekeukenvanard(...)t-kaneelspiraal.html

https://www.rutgerbakt.nl(...)n-notenbrood-recept/

Deze is geniaal.
pi_177431536
quote:
ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekker
pi_177431564
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 09:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik krijg een leeg scherm maar aan de titel is dit een recept uit Levine deel 2. Die heb ik gister nog gemaakt en is idd heel lekker
Klopt. Levientjes O+
  zondag 25 februari 2018 @ 16:46:52 #294
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177441567
Ah die bewaar ik voor een andere keer, mijn jongste wil er geen noten/kruiden in
Of ik doe deze zonder de kruiden en noten
Drop you like an ill, bad habit
pi_177443124
Ik heb gsteren trouwens dat pompoenbrood gebakken, maar dan helemaal volkoren. Lekker zeg!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 25 februari 2018 @ 17:59:54 #296
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177443183
Ik heb vanmiddag Robért van Beckhoven's Bierbrood gebakken. Mix in een kom, bier erbij, 2 minuten roeren en de oven in. En het rees nog ook. Zit ongetwijfeld bakpoeder in.. :)

pi_177443288
Cool!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 25 februari 2018 @ 18:27:55 #298
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177443692
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:05 schreef Bleie het volgende:
Cool!
Gek genoeg, het is nog lekker ook.. :Y)
pi_177444150
Ik ken wel bierbostelbrood van horen zeggen, dan gebruik je een ‘afval’ produkt van thuisbrouwers.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 25 februari 2018 @ 19:06:58 #300
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_177444450
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ken wel bierbostelbrood van horen zeggen, dan gebruik je een ‘afval’ produkt van thuisbrouwers.
Dit is gewoon een broodmix waar je in plaats van water bier doorheen mengt. Ach, ik kreeg 'm en het is weer eens een nieuwe ervaring.

Dat bierbostelbrood klinkt ook wel interessant, maar geen idee waar je dat bostel vandaan moet halen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')