abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 19 februari 2018 @ 20:19:11 #276
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177307015
phoe een uur meeverwarmen, onze oven heeft voor bakken iig 3 standen

- boven en onder warmte (dat heb ik de laatste keer gebruikt)
- Hete lucht met stoom (maar dat is gewoon water in de uitsparing gieten (oven moet daarvoor open))
- Hete lucht.

Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Drop you like an ill, bad habit
pi_177307261
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De steen op de plek in de oven waar je t brood gaat bakken en dan een uur mee voorverwarmen in de oven, het mooist is als onder de steen een tweede bakplaat zit waar je kokend water op kan gieten bij het in de oven doen van het brood, zodat je ook nog stoom hebt ^O^
Dit is inderdaad exact zoals ik het doe. Alleen geen uur, maar zolang als de oven nodig heeft om op te warmen. Daarna bakblik op de steen en water op de onderste bakplaat en deur van de oven voorzichtig dicht.
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:19 schreef pmponer het volgende:
Waarom het rek met de steen niet onder de grill voor de snelheid (of bespaart dat geen stroom).
Die steen wordt 250 graden, ik zou die niet graag oppakken.. Of begrijp ik je niet goed? Ik gebruik trouwens boven en onderwarmte.

Ik heb trouwens nog een tweede steen die ik wil gebruiken voor boven het brood. Mijn brood wordt nu nogal eens erg donker door de directe stralingswarmte, de steen houd dat dan tegen en houd gelijk de oven goed op temperatuur. Ik moet alleen nog even verzinnen of en hoe dat past. De oven is niet zo groot namelijk.. :)
pi_177307308
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:54 schreef pmponer het volgende:
Desem heb ik 1 keer geprobeerd een jaar of 5 geleden, die mislukte totaal.
Maar toch zou ik er wel mee willen bakken, dus ik denk nog een keer een poging te gaan doen.

Verder heb ik ook nog een pizza steen liggen, ik bak nu de "ronde" broden vaak in een gietijzeren pan. Maar wil het ook eens op de pizza steen proberen. Wie gebruikt dat nog meer? En hoe verwarm je de steen voor? Gewoon vlak onder de grill?
ik heb geen steen maar een pizzasteel (https://pizzasteel.nl) dat is zware stalen rechthoekige plaat.
Die gaat bij mij iets onder het middel op rooster in de oven, 30 a 45 minuten vooorverwarmen
Als je denkt dat je steen vlak onder de grill kan verwarmen moet je ook even voorstellen hoe je bloedhete zware steen dan op goede bakhoogte voor een brood krijgt. :D
  maandag 19 februari 2018 @ 21:05:51 #279
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177308284
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.

pizzasteel, ja ken ik, ik heb eens een geregeld voor een collega. kost ca 25 euro aan materiaal bij een staalbedrijf.

Ik ga wel een beetje experimenteren.
Drop you like an ill, bad habit
pi_177309855
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:05 schreef pmponer het volgende:
Ik dacht bakplaatje optillen en naar beneden verhuizen, ik heb goede ovenwanten en kan (korte tijd) wel 250 graden hebben.

mijn steen is niet zo zwaar, die komt uit een oude pizzaoven alfredo, die zou ik dan in een bakplaatje leggen en 5 posities naar beneden brengen.
Als dat kan zou ik dat gewoon doen. Het idee is dat die steen heet is en hoe je dat doet, maakt verder niet uit.
  woensdag 21 februari 2018 @ 20:00:33 #281
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_177352225
De La Rousse vind ik wel ok, maar ik ga hem niet vragen/houden.
Ik zoek een zelfde soort boek, dus met technieken en uitleg maar dan met het merendeel gistdeeg.
Simpelweg omdat ik het niet zie zitten om voor langere tijd een desem te bewaren/onderhouden.

Iemand tips daarvoor? (ik zag dat ik via de bieb zonder extra kostten meesterlijk brood en meer meesterlijk brood van Robert van Beckhoven zou kunnen reserveren, iemand ervaring met die boeken?)
Drop you like an ill, bad habit
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')