quote:Op maandag 5 februari 2018 18:19 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bio. Verhit zal het vast wel zijn.
Anyway, het eerste brood lukte (zoals verwacht) niet. Desem dagelijks blijven voeren, hij ruikt nu ook beter en blijft goed actief dus ik ben nu bezig met poging 2 van een desem brood.
Hij ziet er mooi uit!quote:Op dinsdag 6 februari 2018 19:26 schreef douche-eendje het volgende:
Dankje
Ik bouw eerst even een tijdmachine; in 2013 ben ik begonnen met brood bakken en een desem maken. Dat mooie avontuur is hier terug te vinden, met hulp van onze lieve MaximusTG . Van hem kreeg ik de Norwich Sourdough toen geadviseerd als eerste test om je desem mee te proberen, dus kon ik natuurlijk niet anders dan dit met mijn nieuwe desem weer te doen.
Vrijdag mislukte het volledig. Vandaag rees er een mooi brood in mijn oven (dat het deeg gigantisch in mijn rijsmandje bleef plakken en er niet uit wou komen vergeten we maar even )
[ afbeelding ]
Hij is weer goedgekeurd. Zaterdag is meneerEend ook weer even naar de molen geweest om 10 kilo tarwebloem en 1 kilo roggebloem te halen, dus ik kan voorlopig weer goed vooruit.
Ik heb stiekem even op de bestelpagina gekeken en dat ziet er goed uit. Je krijgt vast veel plezier van dat apparaat.quote:Op zaterdag 3 februari 2018 09:06 schreef pmponer het volgende:Verder heb ik mezelf verwend met iets wat al jaren op mijn verlanglijst staat, maar er steeds niet van kwam. Maar als het goed is krijg ik volgende week deze
[ afbeelding ]
Als aanvulling/vervanging van/op onze bosch mum 5 serie.
Ik ben ook nog een beetje zoekende, maar ik denk dat ik er - met wat hulp van mijn boeken - het nu wel aan durf om met desem aan de slag te gaan. Het is zoveel smaakvoller dan gistbroden.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 19:31 schreef qltel het volgende:
[..]
Hij ziet er mooi uit!
Ik heb het 2x geprobeerd, maar desem en ik zijn geen vrienden, geloof ik.. Beide keren is het... tja, mislukt.. Als in, ik had wel een brood, maar het rees enorm slecht. Het smaakte trouwens wel goed.
Ik heb deze week trouwens wel een poging gedaan om crackers te maken. het behoeft nog wat verbetering, maar de eerste resultaten waren niet slecht.
Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 19:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tof, crackers Heb je daar ook wat nuttige recepten voor?
Ah tof, zelf experimenteren Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat. Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 19:38 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb maar wat geprobeerd. Veel zaden, met tarwemeel en roggemeel en een hoeveelheid water. Het moet allemaal nog wel wat gefinetuned worden,maar experimenteren vind ik juist leuk. Intussen heb ik wel een koffiemolen geregeld om de zaden wat kleiner te kunnen maken, in mijn eerste crackers gingen de zaden nog heel in, zodat ik alleen maar kleine dingen kon nemen.
Klopt. Zo ben ik ook al tot een redelijk Waldkorn-brood gekomen. De ingrediëntenverklaring lezen en dan gewoon proberen..quote:Op dinsdag 6 februari 2018 19:45 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ah tof, zelf experimenteren Uiteindelijk kom je een keer uit bij het gewenste resultaat.
In de crackers die ik heb gemaakt zat sesam, maar dat was vooral omdat dat klein is. Nu ik de zaden die ik erin gooi kleiner kan malen kan ik er ook andere dingen in gooien. Nu denk ik niet dat de soort zaad die erin gaat erg belangrijk is, maar wel de verhouding meel / zaden / water en de dikte / baktijd van de cracker.quote:Crackers staan hier echt hoog op mijn lijstje, door mijn stomme sesamallergie kan ik ze ook nergens kopen en ik mis het echt wel.
Afgelopen zomer in Noorwegen/Zweden veel flatbrod/thunnbrod als crackers gebruikt (en wat meegenomen naar huis), die zien er niet zo lastig uit om zelf te maken dus wellicht dat ik die zondag eens ga proberen te maken.
verstehen sie dass?quote:
Hallo,quote:Op vrijdag 9 februari 2018 17:57 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
verstehen sie dass?
https://www.ploetzblog.de/2017/12/16/alm-rezepte-raurisrustis/
Den Teig in 45 g-Teiglinge portionieren. Je zwei Teiglinge aufeinander legen, bemehlen, mittig der Länge nach eindrücken und länglich ausrollen, sodass der Schluss offen bleibt.
Ik heb er standaard 1 onderin mijn oven liggen. Die stenen houden de warmte goed vast wat erg nuttig is als je de ovendeur opendoet om het brood erin te leggen.quote:Op vrijdag 9 februari 2018 18:28 schreef Queenshore het volgende:
Heb vandaag erg goedkoop een pizzasteen kunnen scoren. Hebben jullie goede ervaringen ermee om hier brood op te bakken?
volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.quote:Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:
[..]
Hallo,
Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen
Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)
Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.
Viel glück mit backen
Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.quote:Op zaterdag 10 februari 2018 11:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
volgens mij is dat moutsiroop, wel eens gezien bij biowinkel.
Ik zie het vormen van die broodjes nog steeds niet voor me ze gaan wel goed smaken denk ik ondanks het niet lijkt op voorbeeld
bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijnquote:Op zaterdag 10 februari 2018 11:40 schreef qltel het volgende:
[..]
Okee, dat zou kunnen. Het gekke is, meestal vind ik dit soort dingen wel op Ebay, maar ook daar is het niet te vinden.
Het vormen zie ik ook niet voor me. Ik vind het vreemd om 2 helften op elkaar te leggen, ik zou gewoon 90-gram porties nemen en die insnijden, als ik het plaatje zo zie.
De smaak is het belangrijkste.quote:Op zaterdag 10 februari 2018 12:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
bij twee gestapelde ronde dingen in de lengte een inkeping maken, dat is wat ik niet volg maar dat zal gebruik aan ruimtelijk inzicht zijn
Vond het wel interessant recept vanwege de combinatie van drie soorten ‘langzaam ‘ deeg. En smaak is prima
Ik ook, omdat ik vergeten was de zout toe te voegen. Nou, de zout vergeet ik voortaan niet meer. Niet te eten inderdaadquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker
Om medische reden?
https://www.amazon.de/Mal(...)300_QL70_&dpSrc=srchquote:Op zaterdag 10 februari 2018 09:53 schreef qltel het volgende:
[..]
Hallo,
Selbsteverständlich verstehe ich das. Und ich kann das auch übersetzen
Het deeg in 45-gram porties verdelen. Deze per 2 op elkaar leggen, met meel bestrooien, in het midden over de gehele lengte indrukken en in de lengte uitrollen, zodat de naad open blijft. Zoiets.:)
Ik zag in het recept Flüssigmalz staan, maar dat zegt me niets. Ik ken wel backmalz, dat is moutmeel in het Nederlands en dat zorgt ervoor dat brood goed blijft rijzen.Dit schijnt net zoiets te zijn, als ik Google moet geloven.
Viel glück mit backen
Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar het heeft echt heeeeel veel minder smaakquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker
Om medische reden?
In de Toscane wordt het brood altijd zonder zout gegeten, is traditie daar sinds ze in de middeleeuwen geen zoutbelasting wilden betalenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb een keer zoutloos brood gegeten (door fout van de bakker) en dat was echt niet lekker
Om medische reden?
oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen danquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Baby’s tot 1 jaar laat je het liefst zo zoutloos mogelijk eten vandaar het heeft echt heeeeel veel minder smaak
Hij krijgt een korstje om op te sabbelen wat ie dan binnen krijgt is mooi mee genomenquote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
oh wist ik niet. Kan hij dan wel op volkorenbrood kauwen dan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |