abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:19:07 #26
456432 Kamina
Tenacious!
pi_169503450
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:17 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Bachelor. Ik ben nu aan het kijken of ik in aanmerking kom voor een premaster en master of hbo-master.
Maak het gewoon af, want het schaadt sowieso niet. Ik was zelf een langstudeerder, maar ben hartstikke blij dat ik het heb afgemaakt. Nu heb ik heel leuk werk daardoor.

quote:
[..]

Klopt, ik ben het sowieso van plan, ik weet alleen nog niet echt in wat voor vorm. Punt is dat ik het laatste jaar al flink aan het werken ben en mijn studentenleventje een beetje is verdoezeld. Ik vind het ergens toch wel fijn om geld op mijn rekening te hebben. Fulltime studeren is toch weer een stapje terug gaan in luxe vermoed ik. :P
Zie het als een investering. :)
1 + 1 = blauw
pi_169503467
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:19 schreef Kamina het volgende:

[..]

Maak het gewoon af, want het schaadt sowieso niet. Ik was zelf een langstudeerder, maar ben hartstikke blij dat ik het heb afgemaakt. Nu heb ik heel leuk werk daardoor.

[..]

Zie het als een investering. :)
Bedankt! Je hebt wel gelijk. En je kunt het zo studentikoos maken zoals jezelf wilt natuurlijk.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:22:06 #28
456432 Kamina
Tenacious!
pi_169503497
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:20 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Bedankt! Je hebt wel gelijk. En je kunt het zo studentikoos maken zoals jezelf wilt natuurlijk.
Graag gedaan. :) En inderdaad, je kan het zien als een een tijdje brallen en zuipen, of je gaat op een professionele wijze aan je studie. Iets dat extra makkelijk is als je stage moet doen.
1 + 1 = blauw
pi_169503987
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:00 schreef naoomx het volgende:
Op kosten van de staat tien jaar studeren en dan nog twee jaar daarna.. Jezus. :r

Als je er vier a vijf jaar over doet en je het niet erg vindt om te settelen voor zessen, omdat je een beetje rustig aan wilt doen, prima. Maar neem anders gewoon een tussenjaar voor/na je studie, of meerdere. Kun je dan lekker feesten.
Daarna mag je nog 50 jaar aftikken als belastingslaaf, niet zo moeilijk doen dus.
pi_169504154
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:53 schreef Grems het volgende:

[..]

Daarna mag je nog 50 jaar aftikken als belastingslaaf, niet zo moeilijk doen dus.
Hm ja, ik had het ook meer over studenten in de tijd van TS. Maargoed, zo zit het nu natuurlijk niet meer. Dus je hebt wel gelijk.

Beetje slechte post was dat. :@
  dinsdag 14 maart 2017 @ 11:05:08 #31
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169504208
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 10:00 schreef naoomx het volgende:
Op kosten van de staat tien jaar studeren en dan nog twee jaar daarna.. Jezus. :r

Als je er vier a vijf jaar over doet en je het niet erg vindt om te settelen voor zessen, omdat je een beetje rustig aan wilt doen, prima. Maar neem anders gewoon een tussenjaar voor/na je studie, of meerdere. Kun je dan lekker feesten.

EDIT: ik had het over studenten in de tijd van studiefinanciering zonder leenstelsel enzo. Nu mag je er wat mij betreft zo lang over doen als je wilt natuurlijk. *O*
In de tijd van TS ging de geldkraan na zes jaar ook dicht.
The love you take is equal to the love you make.
pi_169506406
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:25 schreef oudstudent het volgende:
In reactie op dit verhaal waarop ik niet kan reageren??
R&P / Eeuwig student #2

Hier een ex-eeuwig student.

Ik ben in 1989, op 18-jarige leeftijd, begonnen met studeren en heb die studie uiteindelijk in 2001 kunnen afronden. Toen ik aan mijn studie begon stond de Berlijnse Muur nog fier overeind en Internet was nog toekomstmuziek. :')

Het studeren was enkel een alibi om de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Het merendeel van die twaalf jaar stonden dan ook geheel in het teken van feesten, beesten, zuipen en (uit)slapen. Ik heb mij met volle overgave gestort op het verenigingsleven, en ach.. die studie was slechts bijzaak. Doordeweeks liep ik alle feestjes af om door te gaan tot diep in de nacht. Niet zelden werd ik dan ook wakker om een uurtje of 4 of 5 's middags, om vervolgens brak de hele nacht televisie te kijken, zuipen en een beetje te lummelen tot weer het volgende feestje zich aandiende. Dit heb ik vele jaren kunnen volhouden.

Uiteindelijk begon dit vrije leven me toch wel een beetje op te breken... Afgezien van het feit dat ik op de uni qua leeftijd een soort bezienswaardigheid begon te worden. Men beschouwde mij als een mastodont. :') De jonge garde studenten keken me vaak meewarig aan als ik weer eens brak de collegezaal kwam binnen waggelen. Ook het feit dat studiegenoten en huisgenoten inmiddels rond de 20 waren (en ik bijna dertiger) werd op den duur een vrij pijnlijk gegeven. Het roer ging dan ook volledig om en ik heb de studie in sneltreinvaart voltooid.

Terugkijkend heb ik nergens spijt van; het vrije en onbezonnen studentenleven was geweldig. Medelijden voel ik voor types die in vier jaar hun studie doen en al op hun 21e settelen voor een huisje,boompje,beestje-bestaan.

Tot slot ben ik razend nieuwsgierig hoe het Appelboom1983 is vergaan! :)
Laat mij raden, Nederlands Recht gestudeerd?
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_169511841
Ik zal uiteindelijk ongeveer 7 jaar gestudeerd hebben. Dan vind ik het ook wel genoeg geweest trouwens, tijd voor iets nieuws.
Provocatief en controversieel
pi_169542056
Hier ook eeuwig student. Nu even doorbikkelen om het af te maken. Daarna het echte leven. Wat ik deels al ken, omdat ik ook al tig keer gestopt ben en al gewerkt heb.

Moet wel zeggen dat dat werkende leven helpt met mijn discipline. Het scheelt een stuk om niet meer in een studentenflat te zitten, maar in een gewoon huis, met een fulltime werkende partner. Elke dag om half negen achter de studie, ik heb het ritme al helemaal te pakken.

Heb ook niet het idee dat ik helemaal geen leven heb, wat nog wel eens voorkomt als mensen van het studentenritme overschakelen van negen-tot-vijf. Niet elke dag bier meer, geen hele nachten doorhalen. Gezellige avondjes zijn nu echt avondjes. Geen hele nachten meer doorhalen. Drie wijntjes in plaats van vijftien bier. Maar het voelt nog steeds net zo gezellig.

Heb een mooie tijd gehad, maar achteraf denk ik ook wel dat ik stil stond. Die mooie 'vormende' periode had ook vijf jaar korter kunnen zijn, zullen we maar zeggen.

[ Bericht 11% gewijzigd door TripleSec op 15-03-2017 19:17:38 ]
pi_169584354
Wel opvallend dat mensen die lang over een universitaire studie gedaan hebben, daarop worden aangekeken. Of in ieder geval als iets negatiefs zien. Ik heb zelf 5 jaar mbo gedaan en 4 jaar hbo. Wel 3 studies waarvan 2 afgemaakt, maar het is in totaal toch 9 jaar waarvan 7 jaar studiefinanciering.
ROBODEMONS..................|:(
pi_169599234
Ik studeer over een half jaar hopelijk af en heb er dan 7 studentenjaren op zitten, wat in mijn geval een vertraging van 3 jaar is. Heb er veel naast gedaan en ben van mening dat je niet te snel moet willen. Werken kan je je hele leven nog, en er valt zoveel meer uit het studentenleven te halen als je je ontwikkelt.

12 jaar is natuurlijk wel extreem. Ik ken iemand van 30 die een jaar geleden is afgestudeerd (bijna 10 jaar over 1 studie gedaan en het was geen lastige studie) en nauwelijks werkervaring heeft. Dat moet je ook niet willen denk ik.

Dus een mooie middenweg tussen nominaal studeren en een echte eeuwige student die er 12 jaar over doet lijkt mij een mooi streven. ;)
pi_169757967
12 jaar studeren. _O_

TS. _O_
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_169772156
Je IQ toen je begon met studeren: 120
Je IQ toen je afstudeerde: 90
Puntjes.
pi_169774288
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 19:48 schreef Pg_up het volgende:
Je IQ toen je begon met studeren: 120
Je IQ toen je afstudeerde: 90
Maar wel een sixpack fust :D
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_169780097
Wat is dit toch een goeie post.

quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2008 17:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Jawel, als je slim bent, gedreven bent en creatief of kritisch bent dan kom je daar op de universiteit niet snel mee aan je trekken. Als je een diploma wilt kun je gewoon het beste je kalm de stof laten voorkauwen op een college om die te reproduceren op het tentamen. De universiteit bereidt studenten ook vooral voor op hun eerste werkgever, niet op het echte professionele succes. Maar veel mensen die echt wat in hun mars hebben worden daar vaak doodongelukkig van, in wezen niet anders als kleine kinderen die een klas moeten overslaan omdat ze anders onhandelbaar worden. Als je echt wat wilt en kan met je hersens dan is een grote studie op de universiteit voor het grootste gedeelte gewoon niet interessant maar heel irritant. En voor mijn generatie (begin jaren 90) ook niet wat ze zich ervan voorgesteld hadden.

Inhoudelijk is de motivatie dan al snel weg, discipline hebben ze nooit nodig gehad op school en nu ook niet, en als ze dan ook nog sociaal zijn, ook niet onbelangrijk voor professioneel succes later, gloren er allerlei verleidingen. Zo iemand heeft na een paar maanden zijn studie al gedegradeerd tot een bijzaak in zijn leven waarvan het hooguit geinig is om te kijken met hoe weinig tijd je nog een vak kan halen, het zal immers niet zelden een eigenwijs iemand betreffen. Dan ben je zo iemand als 'goede student' eigenlijk al kwijt lang voordat de inhoudelijk leukere dingen van de studie beginnen. Dan heb je ze die op zoek gaan naar de studie die ze inhoudelijk wel bevredigend vinden, maar zo makkelijk is dat niet en als je twee of drie keert bent geswitched wordt je niet alsnog een snelle afstudeerder. Je hebt ze die het heel zakelijk gaan benaderen als uitsluitend een trucje doen voor het papiertje maar wel goed in de gaten houden wat nodig is, die zijn dan ook redelijk vlot klaar, en je hebt degenen die zich in wezen mentaal afgekeerd hebben van de studie maar zo blijven doormodderen, en dan kan het een lang verhaal worden, als het al afloopt met een diploma.

Mensen die wat minder in hun mars hebben of wat minder willen zijn daar vaak veel makkelijker in: De professor zegt het, dus is het zo, het stond allemaal al in het boek maar dankzij dit college weet ik tenminste hoe het tentamen eruit zal zien. Die beginnen vaak ook al met een andere houding: Zou ik het kunnen halen? Het is belangrijk dat ik goede cijfers haal, als ik achterstand oploop haal ik dat nooit meer in, netjes de stof bijhouden, goed plannen en gedisciplineerd werken, zoals op school. Die mensen veilig naar de arbeidsmarkt leiden, dat is waar de universiteit goed in is. De universiteit is heel slecht in het ontplooien van nieuwsgierige, leergierige, ambitieuze talenten, op wat kleine studies na.
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
pi_169780504
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Als je vroeger je studie niet afmaakte, faalde je net zo goed. Dan was je een gesjeesde student.
Maar vroeger kon je gewoon lekker ingeschreven blijven staan, was je student en zat het wel goed. Nu ben je de grootste uitvreter die er rondloopt als je het niet binnen 4 jaar afrondt.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 23:24:39 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169780870
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:14 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Maar vroeger kon je gewoon lekker ingeschreven blijven staan, was je student en zat het wel goed. Nu ben je de grootste uitvreter die er rondloopt als je het niet binnen 4 jaar afrondt.
Nee? De studiefinanciering was toen ook eindig. En om ingeschreven te blijven staan moest je gewoon collegegeld ophoesten.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 23:27:21 #43
456432 Kamina
Tenacious!
pi_169780936
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:03 schreef Puntenjager het volgende:
Wat is dit toch een goeie post.

[..]

Het valt al met de bewering dat universiteiten voorbereiden op werken; niet voor niets moeten universiteiten dat juist meer gaan stimuleren, na oproepen vanuit de studentenpopulatie.
1 + 1 = blauw
pi_169787475
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:03 schreef Puntenjager het volgende:
Wat is dit toch een goeie post.

[..]

Niet herkenbaar.

De meeste studies leiden sowieso niet op voor een reguliere baan, maar voor wetenschappelijk onderzoeker.

Degene met hersens die discussiëren vaak met een prof (na het college), en socialiseren ook met zo iemand. Uiteindelijk levert dat ze een student-assistent schap op.

Meestal beginnen ze dan een onderzoek nog tijdens de studie en gaan hier op promoveren. Aanname voor een AIO schap is eigenlijk een formaliteit en een verlenging van hun student-assistentschap. Na promotie blijven ze dan hangen als universitair docent. Degene die er echt zin in hebben en fanatiek onderzoeken opzetten nemen dan na tien jaar een hoogleraarstoel aan.

Een deel heeft na promotie het gezien en gaat alsnog een gewone baan aan nemen.

Er zijn maar een paar universitaire studies die opleiden tot een beroep: geneeskunde (arts) en rechten (jurist). Psychologie, theologie en pedagogiek leiden je ook op tot wetenschapper, de post-doc opleidingen leiden je pas op tot bv ggz-psycholoog.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_169787583
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 23:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee? De studiefinanciering was toen ook eindig. En om ingeschreven te blijven staan moest je gewoon collegegeld ophoesten.
Ik heb het over de opvatting ervan onder de bevolking (en in de politiek). Dat je geld moest betalen moge duidelijk zijn (al betaal je nu natuurlijk meer), maar het was veel meer geaccepteerd om een langstudeerder te zijn.
pi_169787652
quote:
10s.gif Op zondag 26 maart 2017 11:52 schreef Godshand het volgende:

[..]

Niet herkenbaar.

De meeste studies leiden sowieso niet op voor een reguliere baan, maar voor wetenschappelijk onderzoeker.

Degene met hersens die discussiëren vaak met een prof (na het college), en socialiseren ook met zo iemand. Uiteindelijk levert dat ze een student-assistent schap op.

Meestal beginnen ze dan een onderzoek nog tijdens de studie en gaan hier op promoveren. Aanname voor een AIO schap is eigenlijk een formaliteit en een verlenging van hun student-assistentschap. Na promotie blijven ze dan hangen als universitair docent. Degene die er echt zin in hebben en fanatiek onderzoeken opzetten nemen dan na tien jaar een hoogleraarstoel aan.

Een deel heeft na promotie het gezien en gaat alsnog een gewone baan aan nemen.

Er zijn maar een paar universitaire studies die opleiden tot een beroep: geneeskunde (arts) en rechten (jurist). Psychologie, theologie en pedagogiek leiden je ook op tot wetenschapper, de post-doc opleidingen leiden je pas op tot bv ggz-psycholoog.
Dit. De nadruk ligt op wetenschap, de specialisatie komt pas later.
pi_169794490
De waarheid ligt wat mij betreft toch een stuk meer in het midden. Universiteiten worden bijvoorbeeld gedwongen om kwantitatief steeds meer te onderbouwen hoe hun studies aansluiten op de arbeidsmarkt.

Met een MSc ben je m.i. nog geen wetenschapper, althans niet in staat zelfstandig in staat wetenschappelijk onderzoek te doen. Het aantal wetenschappelijke artikelen geschreven door mensen die niet in een promotietraject zitten of al gepromoveerd zijn is relatief heel laag. Ik ken tig mensen in de alfa-hoek die wel wilden promoveren (al was het maar om een baan te hebben voor een aantal jaren), maar die simpelweg niet aan de vereisten voor het traject voldeden. In de basis wel goed genoeg voor een MSc, maar niet voor een Phd. Bij bepaalde bètastudies is die verhouding anders, daar word je soms met vlag en wimpel binnengehaald als je door wil voor je dr. titel.
pi_169803192
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 17:51 schreef Harmankardon het volgende:
De waarheid ligt wat mij betreft toch een stuk meer in het midden. Universiteiten worden bijvoorbeeld gedwongen om kwantitatief steeds meer te onderbouwen hoe hun studies aansluiten op de arbeidsmarkt.

Ja, helaas door deze kortzichtige VVD kabinetten wel.

Terwijl een ander kortzichtig land, het wat fundamentele wetenschap het wel allemaal voor elkaar heeft (de universiteiten in de Verenigde Staten bieden allemaal vakken als Physics, Astronomy, Mathematics, Chemistry en Philosophy aan. Sterker nog, een filosofie titel maakt je in de US of A heel geliefd bij bedrijven, terwijl werkgevers hier beginnen te proesten :') (.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_169804620
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:46 schreef Godshand het volgende:

[..]

Ja, helaas door deze kortzichtige VVD kabinetten wel.

Terwijl een ander kortzichtig land, het wat fundamentele wetenschap het wel allemaal voor elkaar heeft (de universiteiten in de Verenigde Staten bieden allemaal vakken als Physics, Astronomy, Mathematics, Chemistry en Philosophy aan. Sterker nog, een filosofie titel maakt je in de US of A heel geliefd bij bedrijven, terwijl werkgevers hier beginnen te proesten :') (.
Ja, een filosofietitel maakt je in de VS heel erg geliefd.

Proest.
pi_169872834
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 17:51 schreef Harmankardon het volgende:
In de basis wel goed genoeg voor een MSc, maar niet voor een Phd. Bij bepaalde bètastudies is die verhouding anders, daar word je soms met vlag en wimpel binnengehaald als je door wil voor je dr. titel.
Inderdaad. Bij mij op de alfa faculteit is een PhD alleen iets voor de absolute toppers. Die mogen zich dan in de handjes knijpen dat ze het voorrecht genieten om zich 60+ uur per week af te beulen voor de faculteit. Want dat wordt dan van ze verwacht.

Bij mijn betavrienden lijken de PhD wel bij een pakje boter weggegeven te worden. Hey, zin in PhD? Ach ja, waarom ook niet hé? Om vervolgens 4 jaar een beetje chill koffie te leuten met de B-keuze van het bedrijfsleven.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')