FOK!forum / Culinesse à gogo / Stoomoven of bakoven met stoom?
BrrrKoudmaandag 13 maart 2017 @ 10:46
Culinaire helden,

Wij gaan een nieuwe keuken kopen en staan nu voor de keuze van ovens. We willen graag een stoomoven (want groente lekkerder, minder gedoe dan steamer in pan).

Alleen heb je een stoomoven of een bakoven met stoom. En tevens willen we een magnetron. Dus we moeten nu kiezen

• Een bakoven met stoom, en een magnetron

• Een stoomoven, en een combi-magnetron

• Een stoomoven en een bakoven-met-magnetron

Jullie enig idee wat het beste idee is? Gebruiken het voor ovenschotels, groente stoven, eten opwarmen - niets spectaculairs.
kanovinniemaandag 13 maart 2017 @ 10:52
Als je veel wilt gaan stomen zou ik de derde optie doen. Dat hebben mijn ouders en die zijn er al 10 jaar gelukkig mee.
BrrrKoudmaandag 13 maart 2017 @ 13:52
En een combi-stoomoven is wel echt heel duur, zeker bij de betere merken als Siemens
anndbmaandag 13 maart 2017 @ 14:08
Als ik dit zo lees zou ik voor optie twee gaan, de stoomoven ga je veel gebruiken geef je aan. De magnetron/oven enkel voor opwarmen en verder weinig speciaals, in dat geval zou een combi magnetron prima voldoen imo - maar ieder zijn eigen mening/keus natuurlijk.
BrrrKouddinsdag 14 maart 2017 @ 11:28
Heeft het eigenlijk zin om een grote (hoge) oven te nemen? Er gaan alleen maar ovenschotels etc in, maar misschien mis ik wat?
Karstmandinsdag 14 maart 2017 @ 11:58
Ik heb voor mijn nieuwe keuken ook 2 ovens, een met stoomofunctie en een met magnetronfunctie. Heb ook getwijfeld over 1 grote, er stond een hele mooie in de showroom :), maar zo'n grote is volgens mij alleen nodig als je iets van een gans of een kalkoen wil gaan braden en dat zie ik niet gebeuren bij ons thuis.
derLudolfdinsdag 14 maart 2017 @ 12:12
Optie drie zou ik doen. Combi magnetrons zijn pure aids vind ik.

Stomen is wel lekkerder, maar minder gedoe zou ik het niet willen noemen. Je hebt extra afwas (en de platen van de oven én de serveerdingen ipv een pan die je op tafel zet), je moet je serveerschalen voorwarmen (ook daarom optie 3) omdat je eten anders snel afkoelt, na de tijd moet je de oven helemaal droogmaken van binnen, en een droog programma laten draaien. Een pan smijt je in de vaatwasser en klaar.
Sorelladinsdag 14 maart 2017 @ 20:44
Ik haak even in op de wel of geen grote oven.
Wij hebben geen stoomoven maar wel een combi magnetron en een grote oven, om alles op 1 lijn te krijgen hebben we onder de magnetron een bordenwarmer laten plaatsen.
Ik wou geen kleine oven omdat het ideaal is om bv twee pizza,s tegelijk te bakken, kip op een rooster in een ovenschaal en dan aardappels eronder en op een andere blik groenten roosteren.
icecreamfarmer_NLdinsdag 15 mei 2018 @ 11:55
Optie 1, heb ik zelf ook en het geeft je meer mogelijkheden qua bereidingen.
Zeker als je er ook 1 met een vleesthermometer hebt.

Droog maken doet hij automatisch wat wel een nadeel is is dat de schalen best groot zijn en idd een halve vaatwasser innemen. Qua serveren serveer ik altijd rechtstreeks op een bord vanuit de stoompan.