abonnementen ibood.com bol.com
pi_169478811
registreer om deze reclame te verbergen
Culinaire helden,

Wij gaan een nieuwe keuken kopen en staan nu voor de keuze van ovens. We willen graag een stoomoven (want groente lekkerder, minder gedoe dan steamer in pan).

Alleen heb je een stoomoven of een bakoven met stoom. En tevens willen we een magnetron. Dus we moeten nu kiezen

• Een bakoven met stoom, en een magnetron

• Een stoomoven, en een combi-magnetron

• Een stoomoven en een bakoven-met-magnetron

Jullie enig idee wat het beste idee is? Gebruiken het voor ovenschotels, groente stoven, eten opwarmen - niets spectaculairs.
  maandag 13 maart 2017 @ 10:52:28 #2
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_169478903
Als je veel wilt gaan stomen zou ik de derde optie doen. Dat hebben mijn ouders en die zijn er al 10 jaar gelukkig mee.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_169482204
En een combi-stoomoven is wel echt heel duur, zeker bij de betere merken als Siemens
pi_169482604
registreer om deze reclame te verbergen
Als ik dit zo lees zou ik voor optie twee gaan, de stoomoven ga je veel gebruiken geef je aan. De magnetron/oven enkel voor opwarmen en verder weinig speciaals, in dat geval zou een combi magnetron prima voldoen imo - maar ieder zijn eigen mening/keus natuurlijk.
pi_169504645
Heeft het eigenlijk zin om een grote (hoge) oven te nemen? Er gaan alleen maar ovenschotels etc in, maar misschien mis ik wat?
pi_169505084
Ik heb voor mijn nieuwe keuken ook 2 ovens, een met stoomofunctie en een met magnetronfunctie. Heb ook getwijfeld over 1 grote, er stond een hele mooie in de showroom :), maar zo'n grote is volgens mij alleen nodig als je iets van een gans of een kalkoen wil gaan braden en dat zie ik niet gebeuren bij ons thuis.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator dinsdag 14 maart 2017 @ 12:12:14 #7
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_169505358
registreer om deze reclame te verbergen
Optie drie zou ik doen. Combi magnetrons zijn pure aids vind ik.

Stomen is wel lekkerder, maar minder gedoe zou ik het niet willen noemen. Je hebt extra afwas (en de platen van de oven n de serveerdingen ipv een pan die je op tafel zet), je moet je serveerschalen voorwarmen (ook daarom optie 3) omdat je eten anders snel afkoelt, na de tijd moet je de oven helemaal droogmaken van binnen, en een droog programma laten draaien. Een pan smijt je in de vaatwasser en klaar.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  dinsdag 14 maart 2017 @ 20:44:44 #8
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_169515732
Ik haak even in op de wel of geen grote oven.
Wij hebben geen stoomoven maar wel een combi magnetron en een grote oven, om alles op 1 lijn te krijgen hebben we onder de magnetron een bordenwarmer laten plaatsen.
Ik wou geen kleine oven omdat het ideaal is om bv twee pizza,s tegelijk te bakken, kip op een rooster in een ovenschaal en dan aardappels eronder en op een andere blik groenten roosteren.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')