Heb net een nieuw boek binnen, the big fat surprise, over hoe dat niet kloptquote:Op donderdag 16 maart 2017 14:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee.
Voor een verhongerend somalisch kindje is het wel heel gezond.
Geroosterd buikspekquote:Op maandag 13 maart 2017 19:38 schreef n0a het volgende:
Lasagne, tartiflette, geroosterd buikspek, pizza.
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurigquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.
Sja, dat was meer de conversie Fahrenheit - Celsiusquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:38 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurig
De zwoerd eraf snijden?quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:
[..]
Geroosterd buikspek
Best. Pernil Al Horno. Ever!
Varkensschouder: Absurd goedkoop, je kunt er dagen royaal van eten, je krijgt de beste kaantjes.
En het is geen werk.
Neem wel varkensschouder MET bot, voor de smaak. laat de huid door de slager eraf snijden dat er een flap aanzit. Zo kun je zonder problemen later de kaantjes eraf halen.
Paar minuten voorbereiden, 24 uur marineren en dan 5-8 uur in de oven.
Per kilo: 90 minuten in de oven op 150 graden celsius.
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.
En volg vooral het recept, leuk om te lezen
vergeet niet te vermelden dat je m in moet snijden...anders wordt het wel dramatisch *spuit 11quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd, deze insnijden en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgtquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:56 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.
Alhoewel jouw versie ook best goed klinkt
Okee Okee, ik heb het zelf niet gedaan, mijn slager deed het. 1x trouwens.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:59 schreef liedetector het volgende:
[..]
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgt
Piet, heb je een korte toelichting voor mij wat jouw manier is? Zoek voor vanavond een eenvoudig recept.quote:Op maandag 13 maart 2017 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
2. Kippenvleugels en halve aardappels, jum
Heb je een goed recept?quote:Op vrijdag 17 maart 2017 12:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Bigosh (Poolse zuurkool). Maar ik krijg het niet zo lekker als mijn oma vroeger maakte. .
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |