Voor 2 personenquote:Op maandag 13 maart 2017 12:22 schreef anndb het volgende:
[..]
Receptje? :p
heb hier nog erg veel prei liggen waar ik vanaf moet
Er zit een braadspies in, dus daar wil ik eigenlijk nog een keer een kip aan hangen. Maar dat vind ik wel een beetje spannend om te doen.quote:Op maandag 13 maart 2017 12:57 schreef Sorella het volgende:
Lasagna, hele kip op een ovenschaal met rooster en onder het rooster aardappeltjes met teentjes knoflook en takje rozemarijnen/of tijm
Ahw.. Ik heb toen gewoon zo'n ovenschotel kookboek gekocht haha misschien een idee voor jou?quote:Op maandag 13 maart 2017 14:59 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Er zit een braadspies in, dus daar wil ik eigenlijk nog een keer een kip aan hangen. Maar dat vind ik wel een beetje spannend om te doen.
Zoete aardappelen is wel een goede, ik was ze weer een beetje vergeten maar vind ze wel lekker.
En kerrie is een van de weinige kruiden waar ik niet van hou.
Nee dat hoeft niet hoor! Ik ken een heel simpel gerechten met spinazie, kruidenkaas en zalm in een bladerdeeg rol en die is zo lekker.quote:Op maandag 13 maart 2017 18:06 schreef liedetector het volgende:
[..]
zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk
ja okay, maar wil je die aardappels gratineren is die zalm echt wel over een mooi punt heen.....nu noem je dingen die kort nodig hebbenquote:Op maandag 13 maart 2017 18:10 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Nee dat hoeft niet hoor! Ik ken een heel simpel gerechten met spinazie, kruidenkaas en zalm in een bladerdeeg rol en die is zo lekker.
Daar kan ik dan wel weer inkomen ja.quote:Op maandag 13 maart 2017 18:11 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja okay, maar wil je die aardappels gratineren is die zalm echt wel over een mooi punt heen.....nu noem je dingen die kort nodig hebben
Nee, hoor. Was erg lekker en mals door de 'saus'.quote:Op maandag 13 maart 2017 18:06 schreef liedetector het volgende:
[..]
zalm vind ik gerookt prima (zelf roken dus), maar uit de oven is dat bijna altijd droge meuk
Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?quote:Op maandag 13 maart 2017 20:37 schreef fietsmiep het volgende:
Ik heb nog wel een lekker ovenschotel-recept, australische schotel.
Zie hier op mijnreceptenboek.nl, ik heb het recept er zelf geplaatst.
https://www.mijnreceptenb(...)lische-schotel.html#
waarom niet?quote:Op maandag 13 maart 2017 22:10 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?
Eten wij ook regelmatig Tuna pastabake is hier favoriet.quote:Op maandag 13 maart 2017 11:56 schreef motorbloempje het volgende:
Een goeie pastabake is een soort guilty pleasure hier soort luie lasagne.
Hier met gehakt of chorizo en zongedroogde tomaatjes.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 00:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Eten wij ook regelmatig Tuna pastabake is hier favoriet.
Zelf ben ik best gek op een lekkere zuurkoolschotel
Oeh die zou wel eens in mijn straatje kunnen passen.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 07:44 schreef MutedFaith het volgende:
Dit: http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-chorizo-chickpea-hash
Niet moeilijk, maar facking lekker.
Nu lijkt me zuurkool met tonijn ook niet zo'n geslaagde combinatiequote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:49 schreef Fripsel het volgende:
Oeh die zou wel eens in mijn straatje kunnen passen.
Ik krijg door dit topic het gevoel dat ik weinig lust. Zuurkool, tonijn.. En dan ben ik nog wel de meest gevarieerde eter thuis.
Ohh men. Dat lijkt me pas echt vies.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nu lijkt me zuurkool met tonijn ook niet zo'n geslaagde combinatie
mals? feit blijft dat je vis te lang gegaard is geweest en dat minder lekker isquote:Op maandag 13 maart 2017 20:33 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Nee, hoor. Was erg lekker en mals door de 'saus'.
Lijkt me wel, gewoon proberen. perzik uit blik kan ook goed denk ik.quote:Op maandag 13 maart 2017 22:10 schreef Fripsel het volgende:
[..]
Zou je de ananas voor iets van appel of ander fruit kunnen vervangen denk je?
Oeh perzik uit blik it is.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 21:53 schreef fietsmiep het volgende:
[..]
Lijkt me wel, gewoon proberen. perzik uit blik kan ook goed denk ik.
Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 18:53 schreef MutedFaith het volgende:
En waarom zou die gratin niet gezond zijn? Gebruik je room op basis van ammoniak ofzo?
Heb net een nieuw boek binnen, the big fat surprise, over hoe dat niet kloptquote:Op donderdag 16 maart 2017 14:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Room is erg vet en in een westers voedingspatroon krijg je al meer dan genoeg vet binnen dus dan is het niet gezond nee.
Voor een verhongerend somalisch kindje is het wel heel gezond.
Geroosterd buikspekquote:Op maandag 13 maart 2017 19:38 schreef n0a het volgende:
Lasagne, tartiflette, geroosterd buikspek, pizza.
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurigquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.
Sja, dat was meer de conversie Fahrenheit - Celsiusquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:38 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik moest lachen om de precisie van 204 graden....volgens mij is een oven nooit op de graad nauwkeurig
De zwoerd eraf snijden?quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:32 schreef knokkels het volgende:
[..]
Geroosterd buikspek
Best. Pernil Al Horno. Ever!
Varkensschouder: Absurd goedkoop, je kunt er dagen royaal van eten, je krijgt de beste kaantjes.
En het is geen werk.
Neem wel varkensschouder MET bot, voor de smaak. laat de huid door de slager eraf snijden dat er een flap aanzit. Zo kun je zonder problemen later de kaantjes eraf halen.
Paar minuten voorbereiden, 24 uur marineren en dan 5-8 uur in de oven.
Per kilo: 90 minuten in de oven op 150 graden celsius.
Daarna gooi je de temperatuur op richting 204 graden.
En volg vooral het recept, leuk om te lezen
vergeet niet te vermelden dat je m in moet snijden...anders wordt het wel dramatisch *spuit 11quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd eraf snijden?
Neeee
Met zwoerd, deze insnijden en deze voordat hij in de oven gaat met kokend water overgieten en de laatste 5 minuten de grill aan zodat de zwoerd als popcorn oppopt en krokant knapperig wordt.
[ afbeelding ]
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgtquote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:56 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ja sorry, ik heb nog geen koffie op... Zwoerd er dus niet afsnijden, maar dat flapje dus eraan houden. en dan het zwoerd er weer opleggen.
Alhoewel jouw versie ook best goed klinkt
Okee Okee, ik heb het zelf niet gedaan, mijn slager deed het. 1x trouwens.quote:Op vrijdag 17 maart 2017 11:59 schreef liedetector het volgende:
[..]
geen idee welk flapje je bedoeld, maar onderhuids vet door het insnijden smelt gewoon weg en maakt dus juist dat je een heel fijn velletje (zwoerd dus) krijgt
Piet, heb je een korte toelichting voor mij wat jouw manier is? Zoek voor vanavond een eenvoudig recept.quote:Op maandag 13 maart 2017 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
2. Kippenvleugels en halve aardappels, jum
Heb je een goed recept?quote:Op vrijdag 17 maart 2017 12:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Bigosh (Poolse zuurkool). Maar ik krijg het niet zo lekker als mijn oma vroeger maakte. .
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |