Als er al zo weinig zijn dan lijkt het me erg sterk dat de buurman ook zo'n zaak heeft.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:11 schreef Joene het volgende:
Verrassend Concept. Zijn maar weinig broodjeszaken en theerooms in nederland. Wat gaat jou zaak zo bijzonder maken dat ik mijn broodje bij jou kom lunchen ipv bij je buurman ?
+1 scherpquote:Op zondag 12 maart 2017 22:14 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Als er al zo weinig zijn dan lijkt het me erg sterk dat de buurman ook zo'n zaak heeft.
Is voor geleerd.quote:
Ja, dit staat in het concept. Dus letterlijk de gast komt binnen kiest voor wit of bruin brood en kiest wat ze erop willen. (Natuurlijk wel een max aan) alleen lijkt het niet op de subwayquote:Op zondag 12 maart 2017 22:10 schreef LompeHork het volgende:
Zijn er ook opties om ingrediënten weg te laten bij een broodje? (denk aan allergieën en dergelijke, dus ook niet bereiden met mes Y wat product X heeft aangeraakt)
Zijn huisdieren toegestaan in de zaak?
Verrassend genoeg had ik deze vraag al bedachtquote:Op zondag 12 maart 2017 22:27 schreef Karina het volgende:
Ik zou ook denken aan ontbijt. Volgens mij zijn er niet heel veel zaken waar je lekker kunt ontbijten. Gewoon lekkere broodjes met goed beleg (in Duitsland paar keer gedaan, lekker hoor).
Oh je wil vragen:
- zou u ontbijt willen en wat wilt u dan als ontbijt?
En je gebruikt elke keer dus ander bestek om het brood klaar te maken? Dat is wel redelijk uniek dan. Of gebruik je ander bestek per bestanddeel? (iemand met een extreem lactose-probleem kan nog wel eens moeite hebben als een mes daarna wél mayonnaise heeft aangeraakt, bijvoorbeeld)quote:Op zondag 12 maart 2017 22:37 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ja, dit staat in het concept. Dus letterlijk de gast komt binnen kiest voor wit of bruin brood en kiest wat ze erop willen. (Natuurlijk wel een max aan) alleen lijkt het niet op de subway
Ik snap je punt.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:11 schreef Joene het volgende:
Verrassend Concept. Zijn maar weinig broodjeszaken en theerooms in nederland. Wat gaat jou zaak zo bijzonder maken dat ik mijn broodje bij jou kom lunchen ipv bij je buurman ?
Wij ook.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:20 schreef Mr.Ping het volgende:
Ik vind service erg belangrijk!
[ afbeelding ]
Er is vanaf nu een half jaar uitgetrokken. Dus om alles te leren, deals te maken, pand vinden en huren, financieren, opbouw e.c.t.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef Mr.Ping het volgende:
Wanneer ga je open?
En wat doe je met de broodjes die overblijven elke dag?
Het is wel de bedoeling ja. Voor elke klant willen we er zijn. En vooral mensen met allergieën en dat soort zijn er nu wel erg weinig zaken. Bij de Hema bijvoorbeeld heb je hier een probleem mee.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef LompeHork het volgende:
[..]
En je gebruikt elke keer dus ander bestek om het brood klaar te maken? Dat is wel redelijk uniek dan. Of gebruik je ander bestek per bestanddeel? (iemand met een extreem lactose-probleem kan nog wel eens moeite hebben als een mes daarna wél mayonnaise heeft aangeraakt, bijvoorbeeld)
En wat betreft huisdieren?
En heb je al onderzocht of die combinatie überhaupt haalbaar is? Kwaliteit en flexibel maar toch goedkoop.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ik snap je punt.
Het is de flexibiliteit, de prijs en dat alles vers is. Dus we gaan geen afbakprul inkopen.
[..]
Wij ook.
(voor beide punten, zie het vaak helaas anders)quote:Op zondag 12 maart 2017 22:47 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Het is wel de bedoeling ja. Voor elke klant willen we er zijn. En vooral mensen met allergieën en dat soort zijn er nu wel erg weinig zaken. Bij de Hema bijvoorbeeld heb je hier een probleem mee.
Huisdieren mogen niet, maar een blindengeleidehond is natuurlijk altijd welkom.
Ja, maar het is nog afhankelijk van de huur en de mensenloop naar de zaak toe.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
En heb je al onderzocht of die combinatie überhaupt haalbaar is? Kwaliteit en flexibel maar toch goedkoop.
De koffie en de thee zijn het hoofd idee. (De rest is er omheen bij bedacht) Dus we gaan niet met DE koffie aankomen en zakjes thee van de pickwick. Doen we dus nog goed onderzoek naar.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:49 schreef LompeHork het volgende:
[..]
(voor beide punten, zie het vaak helaas anders)
Wat onderscheidt je van andere broodjeszaken/lunchrooms/theezaken? Misschien ook al eens gedacht om verschillende koffiesoorten aan te bieden? High Tea's zijn natuurlijk populair, maar er zijn in Nederland ook zat koffieliefhebbers. Bij uitstek zijn de koffiezaken hier niet bezig met het serveren van eten, maar lijkt me wel interessant eigenlijk
Schoot even zomaar door me heen
Afgerond ¤20.000quote:
Zijn wel dingen waar je goed over na moet denken natuurlijk, als de combinatie niet mogelijk is zal er toch een keuze gemaakt moeten worden wat veel impact kan hebben.quote:Op zondag 12 maart 2017 23:04 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ja, maar het is nog afhankelijk van de huur en de mensenloop naar de zaak toe.
Het zal in het begin altijd even nagelbijten zijn natuurlijk.
[..]
De koffie en de thee zijn het hoofd idee. (De rest is er omheen bij bedacht) Dus we gaan niet met DE koffie aankomen en zakjes thee van de pickwick. Doen we dus nog goed onderzoek naar.
Voordeel is we hebben een banketbakker en iemand die de horeca opleiding heeft gedaan.
[..]
Afgerond ¤20.000
Crowdfunding zit ook in gedachten.
Nog altijd beter dan met een dom plan een zaak starten en er na 2 manden achter komen dat je geen klanten trektquote:Op zondag 12 maart 2017 23:49 schreef golfer het volgende:
Dus via een soort GeenPeil-vragenlijst moeten wij voor jou een businessplan gaan bedenken?
Misschien is het toch nog slimmer om zelf je enquête en businessplan te bedenken en te schrijven?quote:Op maandag 13 maart 2017 00:06 schreef Ferdii het volgende:
Nog altijd beter dan met een dom plan een zaak starten en er na 2 manden achter komen dat je geen klanten trekt
Die bestaan al, truckerscafe's.quote:Op zondag 12 maart 2017 23:49 schreef Ferdii het volgende:
Ik wil een zaak waar je een goede uitsmijter kan krijgen en waar met de koffiekan wordt rondgegaan
Geen hip geneuzel, maar authentieke gezelligheid. Beetjezos de Amerikaanse coffee shops, maar dan zonder voedsel vergiftiging
Herkenbaar ja, 12 in een dozijn broodjes zaken met allemaal hetzelfde toeristen menuquote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Heb je horeca ervaring? Een opleiding in die richting?quote:Op zondag 12 maart 2017 22:09 schreef Zelfscanner het volgende:
Hallo Fokkers
Misschien niet iets wat je van zelfscanner zou verwachten, maar met een aantal mensen om mij heen kwamen we op het idee om een eigen zaak te willen beginnen.
Samen willen we een broodjeszaak/Theeroom beginnen ergens in Nederland. Natuurlijk is daar een onderzoekje voor nodig. Hopelijk zijn er wat culinaire fokkers die mij hierbij willen helpen.
Ik ben nu bezig met het maken van een enquête/vragenlijst zodat ik die kan delen met de rest van Nederland. Alleen, wat voor vragen zal ik hierin zetten? Vragen zoals 'wilt u gratis wifi' of 'aan wat voor gebak denkt u?' (Deze staan er al in) Denk groot en gooi elk idee eruit.
Natuurlijk google ik ook, maar wie weet komen er wel leuke vragen en ideeën hier langs.
Vragen, heel graag stellen hier.
Yes, ervaring.quote:Op maandag 13 maart 2017 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je horeca ervaring? Een opleiding in die richting?
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?)quote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame.quote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Wil je geld verdienen of wil je af een toe een broodje smeren?quote:Op maandag 13 maart 2017 19:20 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?)
Doelgroep ligt voornamelijk nog op de consumenten. Bezorgen is een toekomst idee. Maar op bestelling iets maken hebben we geen probleem mee.
Liever een dubbele boterham met boter en goed beleg van echt goed brood dan zo een bakeoff pistoletje met margarine en hotelblok kaas die je overal krijgt, denk aan delifrancequote:Op maandag 13 maart 2017 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame.
En het is altijd druk bij dat delifrance Zag laatst nog hoe hun een smoothie maken.. Met goedkope jus de orange uit pak.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Liever een dubbele boterham met boter en goed beleg van echt goed brood dan zo een bakeoff pistoletje met margarine en hotelblok kaas die je overal krijgt, denk aan delifrance
Iedereen wilt geld verdienen Wij ook. Broodjes smeren willen we volop doen.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je geld verdienen of wil je af een toe een broodje smeren?
Je kan ook een delifrance franchise nemer worden, of wil je je onderscheiden?quote:Op maandag 13 maart 2017 19:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
En het is altijd druk bij dat delifrance Zag laatst nog hoe hun een smoothie maken.. Met goedkope jus de orange uit pak.
Onderscheiden natuurlijkquote:Op maandag 13 maart 2017 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ook een delifrance franchise nemer worden, of wil je je onderscheiden?
Hier kon ik op wachten.quote:
Ga ik doen. Daar ben ik nog niet zo gek ver vandaan.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens kijken bij slagerij meester in de amsterdamse poort, dat is een slager die zijn vleeswaren en kaas op broodjes is gaan verkopen. Stond toen ik nog daar in de buurt werkte altijd een enorme rij buiten voor de broodjes
Leer vooral heel goed rekenen. Zal je zien waar je op verdient. Levensmiddelen als vleeswaren moet je altijd vers hebben, maar ze bederven, sla loopt weg waar je bij staat als het warm is.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:43 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Onderscheiden natuurlijk
En het scheelt je waarschijnlijk ook nog een bak geld.
[..]
Hier kon ik op wachten.
Maar er zullen natuurlijk wel aanbiedingen en combideals komen.
Kwam dat niet ergens dit jaar naar NL?quote:Op maandag 13 maart 2017 20:06 schreef Sigaartje het volgende:
Begin een goede hamburgerzaak om af te halen, daar zit volgens mij een gat in de markt.
Zoiets als deze http://www.fiveguys.com/
Dat missen we echt in Nederland. Gewoon een kwaliteitshamburger die je heel gemakkelijk ophaalt.
eh jaa..quote:Op maandag 13 maart 2017 20:07 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Kwam dat niet ergens dit jaar naar NL?
Ik moet wel eerlijk zijn dat ik afgelopen week zelf een testje heb gedaan met kleine hamburgerbroodjes te maken. En dat ging echt goed en ook onderscheidend.
Maar we denken even groot natuurlijk op dit moment. Je kan nu eenmaal niet alles (in 1x) doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |