Als er al zo weinig zijn dan lijkt het me erg sterk dat de buurman ook zo'n zaak heeft.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:11 schreef Joene het volgende:
Verrassend Concept. Zijn maar weinig broodjeszaken en theerooms in nederland. Wat gaat jou zaak zo bijzonder maken dat ik mijn broodje bij jou kom lunchen ipv bij je buurman ?
+1 scherpquote:Op zondag 12 maart 2017 22:14 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Als er al zo weinig zijn dan lijkt het me erg sterk dat de buurman ook zo'n zaak heeft.
Is voor geleerd.quote:
Ja, dit staat in het concept. Dus letterlijk de gast komt binnen kiest voor wit of bruin brood en kiest wat ze erop willen. (Natuurlijk wel een max aan) alleen lijkt het niet op de subwayquote:Op zondag 12 maart 2017 22:10 schreef LompeHork het volgende:
Zijn er ook opties om ingrediënten weg te laten bij een broodje? (denk aan allergieën en dergelijke, dus ook niet bereiden met mes Y wat product X heeft aangeraakt)
Zijn huisdieren toegestaan in de zaak?
Verrassend genoeg had ik deze vraag al bedachtquote:Op zondag 12 maart 2017 22:27 schreef Karina het volgende:
Ik zou ook denken aan ontbijt. Volgens mij zijn er niet heel veel zaken waar je lekker kunt ontbijten. Gewoon lekkere broodjes met goed beleg (in Duitsland paar keer gedaan, lekker hoor).
Oh je wil vragen:
- zou u ontbijt willen en wat wilt u dan als ontbijt?
En je gebruikt elke keer dus ander bestek om het brood klaar te maken? Dat is wel redelijk uniek dan. Of gebruik je ander bestek per bestanddeel? (iemand met een extreem lactose-probleem kan nog wel eens moeite hebben als een mes daarna wél mayonnaise heeft aangeraakt, bijvoorbeeld)quote:Op zondag 12 maart 2017 22:37 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ja, dit staat in het concept. Dus letterlijk de gast komt binnen kiest voor wit of bruin brood en kiest wat ze erop willen. (Natuurlijk wel een max aan) alleen lijkt het niet op de subway
Ik snap je punt.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:11 schreef Joene het volgende:
Verrassend Concept. Zijn maar weinig broodjeszaken en theerooms in nederland. Wat gaat jou zaak zo bijzonder maken dat ik mijn broodje bij jou kom lunchen ipv bij je buurman ?
Wij ook.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:20 schreef Mr.Ping het volgende:
Ik vind service erg belangrijk!
[ afbeelding ]
Er is vanaf nu een half jaar uitgetrokken. Dus om alles te leren, deals te maken, pand vinden en huren, financieren, opbouw e.c.t.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef Mr.Ping het volgende:
Wanneer ga je open?
En wat doe je met de broodjes die overblijven elke dag?
Het is wel de bedoeling ja. Voor elke klant willen we er zijn. En vooral mensen met allergieën en dat soort zijn er nu wel erg weinig zaken. Bij de Hema bijvoorbeeld heb je hier een probleem mee.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef LompeHork het volgende:
[..]
En je gebruikt elke keer dus ander bestek om het brood klaar te maken? Dat is wel redelijk uniek dan. Of gebruik je ander bestek per bestanddeel? (iemand met een extreem lactose-probleem kan nog wel eens moeite hebben als een mes daarna wél mayonnaise heeft aangeraakt, bijvoorbeeld)
En wat betreft huisdieren?
En heb je al onderzocht of die combinatie überhaupt haalbaar is? Kwaliteit en flexibel maar toch goedkoop.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ik snap je punt.
Het is de flexibiliteit, de prijs en dat alles vers is. Dus we gaan geen afbakprul inkopen.
[..]
Wij ook.
(voor beide punten, zie het vaak helaas anders)quote:Op zondag 12 maart 2017 22:47 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Het is wel de bedoeling ja. Voor elke klant willen we er zijn. En vooral mensen met allergieën en dat soort zijn er nu wel erg weinig zaken. Bij de Hema bijvoorbeeld heb je hier een probleem mee.
Huisdieren mogen niet, maar een blindengeleidehond is natuurlijk altijd welkom.
Ja, maar het is nog afhankelijk van de huur en de mensenloop naar de zaak toe.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
En heb je al onderzocht of die combinatie überhaupt haalbaar is? Kwaliteit en flexibel maar toch goedkoop.
De koffie en de thee zijn het hoofd idee. (De rest is er omheen bij bedacht) Dus we gaan niet met DE koffie aankomen en zakjes thee van de pickwick. Doen we dus nog goed onderzoek naar.quote:Op zondag 12 maart 2017 22:49 schreef LompeHork het volgende:
[..]
(voor beide punten, zie het vaak helaas anders)
Wat onderscheidt je van andere broodjeszaken/lunchrooms/theezaken? Misschien ook al eens gedacht om verschillende koffiesoorten aan te bieden? High Tea's zijn natuurlijk populair, maar er zijn in Nederland ook zat koffieliefhebbers. Bij uitstek zijn de koffiezaken hier niet bezig met het serveren van eten, maar lijkt me wel interessant eigenlijk
Schoot even zomaar door me heen
Afgerond ¤20.000quote:
Zijn wel dingen waar je goed over na moet denken natuurlijk, als de combinatie niet mogelijk is zal er toch een keuze gemaakt moeten worden wat veel impact kan hebben.quote:Op zondag 12 maart 2017 23:04 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Ja, maar het is nog afhankelijk van de huur en de mensenloop naar de zaak toe.
Het zal in het begin altijd even nagelbijten zijn natuurlijk.
[..]
De koffie en de thee zijn het hoofd idee. (De rest is er omheen bij bedacht) Dus we gaan niet met DE koffie aankomen en zakjes thee van de pickwick. Doen we dus nog goed onderzoek naar.
Voordeel is we hebben een banketbakker en iemand die de horeca opleiding heeft gedaan.
[..]
Afgerond ¤20.000
Crowdfunding zit ook in gedachten.
Nog altijd beter dan met een dom plan een zaak starten en er na 2 manden achter komen dat je geen klanten trektquote:Op zondag 12 maart 2017 23:49 schreef golfer het volgende:
Dus via een soort GeenPeil-vragenlijst moeten wij voor jou een businessplan gaan bedenken?
Misschien is het toch nog slimmer om zelf je enquête en businessplan te bedenken en te schrijven?quote:Op maandag 13 maart 2017 00:06 schreef Ferdii het volgende:
Nog altijd beter dan met een dom plan een zaak starten en er na 2 manden achter komen dat je geen klanten trekt
Die bestaan al, truckerscafe's.quote:Op zondag 12 maart 2017 23:49 schreef Ferdii het volgende:
Ik wil een zaak waar je een goede uitsmijter kan krijgen en waar met de koffiekan wordt rondgegaan
Geen hip geneuzel, maar authentieke gezelligheid. Beetjezos de Amerikaanse coffee shops, maar dan zonder voedsel vergiftiging
Herkenbaar ja, 12 in een dozijn broodjes zaken met allemaal hetzelfde toeristen menuquote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Heb je horeca ervaring? Een opleiding in die richting?quote:Op zondag 12 maart 2017 22:09 schreef Zelfscanner het volgende:
Hallo Fokkers
Misschien niet iets wat je van zelfscanner zou verwachten, maar met een aantal mensen om mij heen kwamen we op het idee om een eigen zaak te willen beginnen.
Samen willen we een broodjeszaak/Theeroom beginnen ergens in Nederland. Natuurlijk is daar een onderzoekje voor nodig. Hopelijk zijn er wat culinaire fokkers die mij hierbij willen helpen.
Ik ben nu bezig met het maken van een enquête/vragenlijst zodat ik die kan delen met de rest van Nederland. Alleen, wat voor vragen zal ik hierin zetten? Vragen zoals 'wilt u gratis wifi' of 'aan wat voor gebak denkt u?' (Deze staan er al in) Denk groot en gooi elk idee eruit.
Natuurlijk google ik ook, maar wie weet komen er wel leuke vragen en ideeën hier langs.
Vragen, heel graag stellen hier.
Yes, ervaring.quote:Op maandag 13 maart 2017 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je horeca ervaring? Een opleiding in die richting?
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?)quote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame.quote:Op maandag 13 maart 2017 11:03 schreef Molleman het volgende:
Wat ik mis in Nederland zijn broodjeszaken waar ze gewoon een paar dingen heel goed kunnen. Kijk in New York bijvoorbeeld naar die broodjeszaken waar ze geweldige pastrami kunnen maken, of kies voor goede Nederlandse charcuterie en kazen in plaats van het standaard groothandelspul, maak eigen gehaktballen en worsten die je serveert op je broodjes. Wees creatief.
Zo veel tenten die de standaard kaas, vlees, broodje gezond en groothandel salades serveren. Dan kan ik ook naar de supermarkt en zelf broodjes smeren. Wat is jullie doelgroep? Consumenten of bijvoorbeeld zakelijk. Heleboel zaken die in de buurt van een industrieterrein of in de buurt van bedrijven geweldige zaken doen. Zorg ervoor dat je ook bezorgt en maak kenbaar bij bedrijven dat jullie een mooi product hebben.
Zoveel mogelijkheden. Maar het is de vraag wat je wilt.
Wil je geld verdienen of wil je af een toe een broodje smeren?quote:Op maandag 13 maart 2017 19:20 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?)
Doelgroep ligt voornamelijk nog op de consumenten. Bezorgen is een toekomst idee. Maar op bestelling iets maken hebben we geen probleem mee.
Liever een dubbele boterham met boter en goed beleg van echt goed brood dan zo een bakeoff pistoletje met margarine en hotelblok kaas die je overal krijgt, denk aan delifrancequote:Op maandag 13 maart 2017 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame.
En het is altijd druk bij dat delifrance Zag laatst nog hoe hun een smoothie maken.. Met goedkope jus de orange uit pak.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Liever een dubbele boterham met boter en goed beleg van echt goed brood dan zo een bakeoff pistoletje met margarine en hotelblok kaas die je overal krijgt, denk aan delifrance
Iedereen wilt geld verdienen Wij ook. Broodjes smeren willen we volop doen.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je geld verdienen of wil je af een toe een broodje smeren?
Je kan ook een delifrance franchise nemer worden, of wil je je onderscheiden?quote:Op maandag 13 maart 2017 19:39 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
En het is altijd druk bij dat delifrance Zag laatst nog hoe hun een smoothie maken.. Met goedkope jus de orange uit pak.
Onderscheiden natuurlijkquote:Op maandag 13 maart 2017 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ook een delifrance franchise nemer worden, of wil je je onderscheiden?
Hier kon ik op wachten.quote:
Ga ik doen. Daar ben ik nog niet zo gek ver vandaan.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens kijken bij slagerij meester in de amsterdamse poort, dat is een slager die zijn vleeswaren en kaas op broodjes is gaan verkopen. Stond toen ik nog daar in de buurt werkte altijd een enorme rij buiten voor de broodjes
Leer vooral heel goed rekenen. Zal je zien waar je op verdient. Levensmiddelen als vleeswaren moet je altijd vers hebben, maar ze bederven, sla loopt weg waar je bij staat als het warm is.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:43 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Onderscheiden natuurlijk
En het scheelt je waarschijnlijk ook nog een bak geld.
[..]
Hier kon ik op wachten.
Maar er zullen natuurlijk wel aanbiedingen en combideals komen.
Kwam dat niet ergens dit jaar naar NL?quote:Op maandag 13 maart 2017 20:06 schreef Sigaartje het volgende:
Begin een goede hamburgerzaak om af te halen, daar zit volgens mij een gat in de markt.
Zoiets als deze http://www.fiveguys.com/
Dat missen we echt in Nederland. Gewoon een kwaliteitshamburger die je heel gemakkelijk ophaalt.
eh jaa..quote:Op maandag 13 maart 2017 20:07 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Kwam dat niet ergens dit jaar naar NL?
Ik moet wel eerlijk zijn dat ik afgelopen week zelf een testje heb gedaan met kleine hamburgerbroodjes te maken. En dat ging echt goed en ook onderscheidend.
Maar we denken even groot natuurlijk op dit moment. Je kan nu eenmaal niet alles (in 1x) doen.
Lijkt mij erg weinig als startkapitaal, ga je ook geen crowdfunding voor krijgen als dat je enige zekerheidsstelling gaat zijn. Die 20k is er zo door gejast. Überhaupt al eens doorgerekend wat je kwijt bent aan interieur, 1e maand huur zonder inkomsten (ivm inrichten), borgsom huur, koeling, voorraad aanschaffen etc etcquote:Op zondag 12 maart 2017 23:04 schreef Zelfscanner het volgende:
Afgerond ¤20.000
Crowdfunding zit ook in gedachten.
We moeten ergens beginnen natuurlijk. Ik snap dat 20.000 misschien wat weinig is, echter hebben we een groot bereik achter ons staan die heel graag een handje helpen. Zo hoeven er geen werklui aan de slag en kunnen we goedkoper aan materialen komen.quote:Op maandag 13 maart 2017 20:43 schreef edraket31 het volgende:
[..]
Lijkt mij erg weinig als startkapitaal, ga je ook geen crowdfunding voor krijgen als dat je enige zekerheidsstelling gaat zijn. Die 20k is er zo door gejast. Überhaupt al eens doorgerekend wat je kwijt bent aan interieur, 1e maand huur zonder inkomsten (ivm inrichten), borgsom huur, koeling, voorraad aanschaffen etc etc
Crowdfunding lijkt heel leuk, maar hou je ook even rekening met een fors rentepercentage van al snel 7-8%? Zou je al een funding kunnen krijgen, dan nog moet je heel wat broodjes smeren om de rente op te brengen.
Witte chocolade melk staat op de lijst. Ben ik ook gek op namelijk.quote:Op maandag 13 maart 2017 20:53 schreef Nitzer het volgende:
Ik mis vaak andere lekkere warme dranken i.p.v. thee en koffie, zoals chai tea varianten en witte chocolade melk. En wat doe je met kinderen in je toko?
Ik dacht dat jij machinist wilde worden?quote:Op zondag 12 maart 2017 22:09 schreef Zelfscanner het volgende:
Hallo Fokkers
Misschien niet iets wat je van zelfscanner zou verwachten, maar met een aantal mensen om mij heen kwamen we op het idee om een eigen zaak te willen beginnen.
Samen willen we een broodjeszaak/Theeroom beginnen ergens in Nederland. Natuurlijk is daar een onderzoekje voor nodig. Hopelijk zijn er wat culinaire fokkers die mij hierbij willen helpen.
Ik ben nu bezig met het maken van een enquête/vragenlijst zodat ik die kan delen met de rest van Nederland. Alleen, wat voor vragen zal ik hierin zetten? Vragen zoals 'wilt u gratis wifi' of 'aan wat voor gebak denkt u?' (Deze staan er al in) Denk groot en gooi elk idee eruit.
Natuurlijk google ik ook, maar wie weet komen er wel leuke vragen en ideeën hier langs.
Vragen, heel graag stellen hier.
Ja ssst. Dat wil ik ook nog steeds. Zowel dit als machinist kan de soep invallen hequote:Op maandag 13 maart 2017 21:04 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik dacht dat jij machinist wilde worden?
Dat eerste, kost 50 euro en je hebt een leerzame ochtend.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:59 schreef gargamelnl het volgende:
Ga eens naar een starters bijeenkomst van de kvk. Schrijf een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan waaruit blijkt dat je concept niet haalbaar is, hoeft niet perse een slecht ondernemingsplan te zijn!
bijv.
https://www.kvk.nl/evenementen/ondernemingsplan-schrijven/
Ik zie 300 euro staan?quote:Op maandag 13 maart 2017 21:09 schreef Droopie het volgende:
[..]
Dat eerste, kost 50 euro en je hebt een leerzame ochtend.
https://www.kvk.nl/evenementen/een-eigen-bedrijf-starten/quote:
Als ze echt welkom zijn, doe je er iets mee: kinderstoelen, kleurplaten, speelhoek, aangepast menu, mogelijkheid om babyhapjes op te warmen, speciaal toilet/verluierruimte. Als mams met vriendinnen uren wil theeleuten is zoiets wel belangrijk.quote:Op maandag 13 maart 2017 20:59 schreef Zelfscanner het volgende:
Kinderen? Als ze maar stil zijn Nee, gewoon welkom hoor. Iedereen is kind geweest.
Voor de lunch geldt dat de dichtstbij zijnde lunchroom altijd het beste is. Gewoon omdat de meeste mensen beperkt tijd hebben in de lunchpauze en dus niet te veraf willen eten, gedoe met auto parkeren willen ze ook niet. Locatie is alles, wat dat betreft. Zit je te veraf, dan komen ze niet, hoe onderscheidend je ook bent. Zit je dichtbij en is er geen concurrentie, dan is onderscheidend zijn ook niet interessant.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Iedereen wilt geld verdienen Wij ook. Broodjes smeren willen we volop doen.
Je moet je wel afvragen of dat zakelijk een verstandige keuze is.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 05:51 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Als ze echt welkom zijn, doe je er iets mee: kinderstoelen, kleurplaten, speelhoek, aangepast menu, mogelijkheid om babyhapjes op te warmen, speciaal toilet/verluierruimte. Als mams met vriendinnen uren wil theeleuten is zoiets wel belangrijk.
Er zijn zoveel goede kleine ondernemers in Nederland te vinden die geweldige producten maken. Maak gebruik van kaas van de lokale boer. Gebruik de varkens van lokale boeren om eigen bacon of worst te maken. Haal eieren en groente bij boer om de hoek. Haal je mayonaise niet in de winkel maar maak hem zelf en geef er een eigen twist aan. Maak je eigen baconquote:Op maandag 13 maart 2017 19:20 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Het is de bedoeling dat niks uit een pakje gaat komen. Goede tip om een beetje opzoek te gaan naar goede kaas. (Zoals bij de boer om de hoek?)
Doelgroep ligt voornamelijk nog op de consumenten. Bezorgen is een toekomst idee. Maar op bestelling iets maken hebben we geen probleem mee.
Goed punt!quote:Op zondag 12 maart 2017 22:27 schreef Karina het volgende:
Ik zou ook denken aan ontbijt. Volgens mij zijn er niet heel veel zaken waar je lekker kunt ontbijten. Gewoon lekkere broodjes met goed beleg (in Duitsland paar keer gedaan, lekker hoor).
Oh je wil vragen:
- zou u ontbijt willen en wat wilt u dan als ontbijt?
Daarom. Kinderen welkom is niet heel eenvoudig. Als ze zich gaan vervelen, kunnen andere klanten er last van krijgen. Die zie je dan niet meer zo snel terug.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 07:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet je wel afvragen of dat zakelijk een verstandige keuze is.
Ik heb echt nog nooit een restaurant de schuld gegeven van vervelende kinderen...quote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:35 schreef Lunatiek het volgende:
Daarom. Kinderen welkom is niet heel eenvoudig. Als ze zich gaan vervelen, kunnen andere klanten er last van krijgen. Die zie je dan niet meer zo snel terug.
Nee, dat doe je niet. Maar als je elke keer dat je er komt eten tussen dreinende kinderen zit, is een alternatief snel gevonden. "De sfeer is minder" zeg je dan. Zoals mensen ook wegblijven als je de verkeerde muziek hebt.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb echt nog nooit een restaurant de schuld gegeven van vervelende kinderen...
Als ouder van 2 kinderen vind ik het toch altijd wel een pluspunt als een zaak iets voor kinderen te doen heeft anders worden ze vervelend, daar heeft iedereen last van. Het hoeft maar een kleurplaat te zijn.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb echt nog nooit een restaurant de schuld gegeven van vervelende kinderen...
Inderdaad zeker niet met standaard Delifrance broodjes bakken. Leer zelf goed brood te bakken. Zo heb ik een boek van Tartine thuis, die gasten maken geweldig zuurdesembrood. 's Morgens staan mensen daar in de rij om een brood te kunnen bemachtigen. Liever een kleiner en zeer goed assortiment dan een heleboel met matige kwaliteit. Die tenten hebben we al genoeg in Nederland.quote:Op maandag 13 maart 2017 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Inderdaad. En vergeet het brood ook niet, echt lekker brood kom ik niet zo vaak tegen maar echt lekker brood met echt lekkere kaas en gewoon lekkere boter maakt mij erg blij. Idem voor vleeswaren. Als je zelf bakt heb je de geur (als de vergunning het toelaat) als uitstekende reclame.
Een zaak waar kinderen rond rennen? Dan vertrek ik direct.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 09:35 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Daarom. Kinderen welkom is niet heel eenvoudig. Als ze zich gaan vervelen, kunnen andere klanten er last van krijgen. Die zie je dan niet meer zo snel terug.
Deze man heeft de wijsheid in pacht, wat een god.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
1. Denk aan een goede locatie waar veel mensen werken, die tussen de middag een heerlijk broodje willen. Zo zou je b.v. dicht bij een universiteit kunnen gaan zitten. Er zit een bakkertje dicht bij onze uni die ook heerlijke belegde broodjes heeft en er wordt regelmatig in bulk afgehaald door de uni daar, zaakje draait als een tierelier.
2. Denk aan hoe groot je pand is, en of je uitsluitend wil laten afhalen of ook mensen daar wil gaan laten zitten. Als er bankjes of een parkje in de buurt is waar mensen kunnen zitten, is uitsluitend afhalen al haalbaarder dan als mensen ver terug moeten lopen om hun broodje op te eten. Je wil ook goede koffie gaan doen dus wellicht zul je dan toch zitplaatsen moeten gaan aanbieden.
3. Denk aan je inkoop. Lokale versinkoop (vis, kaas, eieren, vleesproducten etc.) is helemaal hip en hoeft niet per se onbetaalbaar te zijn, en je kunt er mee marketen. En wat ga je doen met je brood, zelf bakken, of inkopen bij een lokale bakkerij?
Denk aan wat je zelf maakt en wat niet (liefst zo veel mogelijk wél zelf maken, uiteraard).
4. Denk aan je marges en prijzen in verhouding tot het publiek wat er rondloopt. Hoe heerlijk je broodje zalm à 4,80 euro ook is, een arme student kan dat simpelweg niet betalen.
5. Denk aan je marketing op social media, lokale marketing etc.
6. Schoenmaker. houd je bij je leest. Je wil broodjes en goede koffie gaan doen. Ga dan niet in de valkuil trappen van ook nog ijsjes, hamburgers, cocktails, smoothies, frituur etc. te gaan willen doen. Liever gewoon heel erg goed in één bepaald product, en zeker broodjes zijn dusdanig breed dat er voor iedereen wel wat tussen zit.
Kan de rest ook weer rustig etenquote:Op dinsdag 14 maart 2017 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een zaak waar kinderen rond rennen? Dan vertrek ik direct.
Ik weet zelf wel een hele leuke locatie voor een broodjeszaak. Saampjes eentje beginnen?quote:Op dinsdag 14 maart 2017 18:59 schreef MCH het volgende:
[..]
Deze man heeft de wijsheid in pacht, wat een god.
Leuk maar dan zou ik het wel combineren met wat andere dingen, want van alleen milkshakes ga je denk ik niet je brood verdienen.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 19:18 schreef Meike26 het volgende:
Wat ik in Nederland mis zijn goeie milkshakes in de zomer. Tot een aantal jaar (10-15) geleden waren de shakes van de Mac nog wel oké, dik maar vloeibaar, goede smaak en niet van die shakes zoals nu wat gewoon verdunde vla is door een smal rietje. Goede shakes dus in voorjaar tot najaar waar je mogelijk een goede klantenbinding mee kan krijgen.
In de VS is het heel normaal om te vragen om een double shake, 2 smaken naar keuze. Vraag je hier in NL of dat kan, is het 70% kans dat ze nee zeggen omdat de apparaten staan geprogrammeerd op een hele beker.
quote:Op dinsdag 14 maart 2017 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik weet zelf wel een hele leuke locatie voor een broodjeszaak. Saampjes eentje beginnen?
Alleen als je startkapitaal hebt, want ik ben een blutte student met studieschuld.quote:
Mee eens, maar verse broodjes met vlees, vis of kaas gaan denk ik goed samen met milkshakes. Een kalfs of lamsburger-menu (van lokale boer) met een medium milkshake naar keuze kan ook een goede trigger zijn.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 19:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Leuk maar dan zou ik het wel combineren met wat andere dingen, want van alleen milkshakes ga je denk ik niet je brood verdienen.
Industrieterrein? Ik zou juist gaan voor iets dicht bij b.v. een hogeschool of universiteit, iets meer in de stad dus.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 19:37 schreef Meike26 het volgende:
[..]
Mee eens, maar verse broodjes met vlees, vis of kaas gaan denk ik goed samen met milkshakes. Een kalfs of lamsburger-menu (van lokale boer) met een medium milkshake naar keuze kan ook een goede trigger zijn.
Zelf zou ik qua locatie gaan voor iets wat dicht bij industrie terrein zit én langs een populaire fiets of wandelroute zit.
Als ik zie hoeveel kantoor mensen elke dag tijdens lunchtijd over het industrie/business terrein lopen, ja, dan kan je daar een vaste klantenkring mee opbouwen + je toekomstige bezorgservice rijdt hoofdzakelijk kleine afstanden voor een goed tarief. Een electrisch bestelkarretje kan dan ook weer bijdragen aan het groene hippe karakter.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 19:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Industrieterrein? Ik zou juist gaan voor iets dicht bij b.v. een hogeschool of universiteit, iets meer in de stad dus.
Maar goed je locatie bepaalt dus ook je product. Als je in de stad zit zul je wat meer hipperdepippe achtige dingen moeten hebben.
Die zitten er altijd tussen ja, maar nog niet zo lang geleden even moeten wachten bij de Mac in Rotterdam Alexander, rond lunchtijd. Niet normaal hoeveel stropdasjes en mantelpakjes je daar kan tellen. Op 1 middag. En elke stropdas en elk mantelpakje heeft weer familie en vrienden. Heb je een goede zaak, goede prijs kwaliteit verhouding, dan heb je in het voorjaar zowel doordeweeks als in het weekend gewoon een zaak met top omzet.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 20:00 schreef RobinOok het volgende:
De mensen die bij ons kantoor een rondje lopen zijn nu juist de mensen die hun eigen bammetje meenemen.
Dit jaquote:Op maandag 20 maart 2017 22:05 schreef dave7070 het volgende:
Ga voor kwaliteit en fuck de allergiemaffia, aan die uitzonderingen verdien je niks.
Dat zie je veel ja, de kunst is dus om ze te verleiden om toch iets bij je te kopen.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 20:00 schreef RobinOok het volgende:
De mensen die bij ons kantoor een rondje lopen zijn nu juist de mensen die hun eigen bammetje meenemen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |