abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 12 maart 2017 @ 22:03:17 #1
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_169472721
registreer om deze reclame te verbergen
Dag R&P-mensen,

Gaarne had ik wat advies gevraagd. Momenteel zit ik in een relatie, en dat ging altijd prima. Veel leuke dingen samen doen, maar ook ons eigen leven & niet te veel op elkaars lip zitten. Goede en vaak genoeg seks, dus dat zat naar mijn gevoel allemaal wel snor. Ik en m'n vriendin zijn overigens allebei 20 voor als die vraag voorbij zal komen.

Wel nu...

Sinds iets meer dan een week had ik gemerkt dat m'n vriendin wat afstandelijker deed, als in weinig zin in seks, niet meer uit zichzelf komen kussen, kortaf reageren. Nu hoeft dat niet veel voor te stellen maar ik vond het vreemd aangezien ze wel het aanhankelijke type is. Knuffelen bleef ze wel veel doen. Ik heb het een paar dagen laten gebeuren, in de hoop dat het misschien een tijdelijke bui was, maar nadat ze vanmorgen wegkroop toen ik een kus wou geven heb ik op de vrouw af gevraagd of er wat mis was.

Duurde even voor er iets uitkwam maar komt er dus op neer dat ze zich niet meer echt verliefd voelt. Verliefdheid verdwijnt meestal wel, en bij mij zijn de ergste uitspattingen ook wel voorbij, maar ze ervaart het dus wel degelijk als een"leegte" (geciteerd). Nou ja, ze vindt intiem zijn dus wat awkward geworden, zoals ze het noemde. Met knuffelen heeft ze daar geen last van, maar van zodra het verder gaat wel.

Nu vatte ik dat op als de vrouwelijke verdekte versie van "ik dump je", dus ik vroeg maar of ze daarmee bedoelde dat onze relatie over was. Ze zei van niet, en pakte me dan ineens heel stevig vast en begon te huilen ( :? ). Dat ze me niet kwijt wilt en zichzelf niet begrijpt en dat ze me nog steeds heel graag ziet.

Het kan aan mij liggen maar ik vind beide zaken heel contradictorisch. Komt erop neer dat ze graag wilt dat haar gevoel terugkomt. Ik ben zelf nog helemaal gek op haar dus ik heb dat idee niet meteen afgeschoten. Maar hoe langer ik erover nadenk hoe stommer het lijkt. Ik weet dat ze oprecht meent dat ze me niet kwijt wilt, maar ik vraag me af of zoiets uberhaupt mogelijk is, die gevoelens terug krijgen :{

Ik heb geen zin om mezelf en/of haar voor de gek te houden. Iemand tips wat ik hier het beste mee doe? Ik kan wel een tijdje een seks en intimiteit-loze relatie aan, maar dat moet ook geen tijden gaan duren, en ik heb schrik dat het daar uiteindelijk wel eens in zou kunnen verzanden.

Alvast bedankt :)
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  zondag 12 maart 2017 @ 22:07:20 #2
420575 VAS
En daar is alles mee gezegd
pi_169472847
Samenvatting? :')
't gaat
pi_169472890
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 22:07 schreef VAS het volgende:
Samenvatting? :')
TS zit even in de friendzone, en hoopt dat hij er snel weer op mag.
  zondag 12 maart 2017 @ 22:15:02 #4
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_169473041
registreer om deze reclame te verbergen
Zij verwacht dat zij de hele relatie verliefd blijft?
  zondag 12 maart 2017 @ 22:17:20 #5
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_169473106
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 22:15 schreef Jinkx het volgende:
Zij verwacht dat zij de hele relatie verliefd blijft?
Wel, ze beschreef verliefd als zijnde zin in intimiteit. Ik ben niet zo verliefd meer als eerst maar ben wel nog steeds erg graag intiem. Dus voor mij staan die los van elkaar, ik beschrijf het maar zoals zij het me verteld heeft.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_169473189
Is dat van het een op andere moment gebeurd of is het er langzaam ingeslopen zonder dat je je er nog iets bij voorstelde?
  zondag 12 maart 2017 @ 22:30:18 #7
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_169473565
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 22:20 schreef Vliegbaard het volgende:
Is dat van het een op andere moment gebeurd of is het er langzaam ingeslopen zonder dat je je er nog iets bij voorstelde?
Volgens haar is het een 2-tal weken begonnen, maar gaf ze er pas de laatste paar dagen uiting aan. Ik kan het me moeilijk voorstellen want heb het helemaal niet gemerkt eerder ;(
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_169473712
Ik wil je niet gelijk bang maken maar zoals ik je OP lees is er een goede mogelijkheid dat "ze niet helemaal open en eerlijk is".
  zondag 12 maart 2017 @ 22:47:22 #9
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_169474080
Probeer er je niet in te verdiepen en doe gewoon leuk tegen haar zoals voorheen. Het zijn vrouwen, zul je (en geen enkele man en ook de meeste vrouwen en zelfs vaak zichzelf) nooit kunnen begrijpen. Hoeft ook helemaal niet, als ze zich maar geliefd voelt.
Het zijn de hormonen, de menstruatie, de overgang, de volle maan-periode, het voorjaar, het najjaar, de donkere periodes, een dipje of wat dan ook. Dadelijk is het weer gewoon over en dan ben jij extra haar schat omdat je zo lief was en haar "zo goed begreep".
Meestal kort voor de menstruatie komt dat wel weer goed is mijn ervaring. Dus niet panieken maar even aanzien en gewoon niet teveel er over praten maar daar, bij haar zijn. En gewoon lief en gezellig zijn voor en met haar.

^O^ ^O^
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
pi_169476283
Extreem typisch vrouwending weer dit :') hoe vaak zien we dit niet gebeuren.
pi_169482986
Ik zal proberen een licht te schijnen op de situatie OP.

quote:
Veel leuke dingen samen doen, maar ook ons eigen leven & niet te veel op elkaars lip zitten.
Dit is op het eerste gezicht een sterke indicatie dat jullie een goede balans hebben tussen 'zelf' en de relatie, maar ik pik dingen op die toch sterk daarvan afwijken.

Je bent er misschien niet bewust van maar vriendin is waarschijnlijk onzeker over zichzelf, en dat is wat nu tot uiting komt in jullie relatie.

Onzekere mensen zoeken vaak externe bevestiging om zich goed te voelen over zichzelf, omdat deze stem intern niet hard genoeg klinkt.

Vaak grijpen ze daarom vast aan relaties, omdat de intensiteit die relaties met zich meebrengt meerdere positieve invloeden op ze hebben, vaak gieten ze zichzelf volledig in zo'n relatie, maar sommigen hebben met hun onzekerheid leren omgaan en hebben gemerkt dat het vastklampen aan een partner mensen wegdrijft, en uit angst om de ander kwijt te raken houden proberen ze hun afhankelijke gedrag te onderdrukken.

Ze heeft moeite om efficient met je te communiceren, maar wat ze met je heeft gedeeld is noemenswaardig wat betreft inzicht en communicatie, enkel is de context naar mijn inzicht iets anders.

n van de positieve invloeden van relaties voor onzekere mensen is de verdovende werking die relaties hebben, vooral in de begin periode. De cocktail van neurotransmitters en hormonen (oxytocine, dopamine, serotonine, etc.) die vrijkomen in de beginperiode van een relatie zijn zeer intens. Het zijn dezelfde hormonen die geprikkeld worden door drugs, gokken, en andere substanties en activiteiten die emotionele pijn zoals een interne leegte kunnen verdoven.

Maar dit effect blijft niet, de 'honeymoon phase' van romantische relaties duurt vaak maar 6-18 maanden, waarna de intens verliefdheid om hoort te slaan in stabiele liefde, maar dat gebeurt alleen bij mensen die stabiliteit in zichzelf hebben.

Je vriendin heeft die stabiliteit nog niet gevonden voor zichzelf, en ze wankelt. Haar gedrag is hier een uitkomst van, ze heeft iets met je gedeeld wat ze zelf niet begrijpt en haar heel kwetsbaar maakt, maar wat wel van belang is voor jou. Ze begrijpt het niet omdat het een emotioneel probleem is, een probleem dat cognitief moeilijk te benaderen is en eigenlijk enkel met emotioneel inzicht ontleedt kan worden. Emotioneel inzicht is wat zij nodig heeft.

Misschien begrijp je nu dat de 'leegte' die ze voelt waarvan ze denkt dat het door het afnemen van de verliefdheid komt niet het gevolg is van het afnemen van de verliefdheid maar dat deze interne leegte altijd al aanwezig is geweest, ze heeft een tijd deze leegte kunnen opvullen met de intensiteit van de relatie met jou, maar dat kan nu niet meer.

Er is niets wat je kunt doen om die leegte bij haar op te vullen, niets externs is sterk genoeg om een interne leegte op te vullen. Dat komt niet omdat jij tekort schiet, of omdat de liefde die je geeft niet toereikend genoeg is. Maar omdat haar interne fundering (nog) niet goed is voor een relatie, en dat gaat het voorlopig ook niet zijn. Zelfs als ze er nu effectief ermee aan de gang zou gaan is ze waarschijnlijk een jaar vanaf nu nog niet toe aan een emotioneel stabiele relatie.

De intensiteit van verliefdheid is voor haar een tegengif voor haar leegte, en jij was voor haar meer dan enkel een goed passende partner, jij was het tegengif waar ze nu resistent voor is geworden, en er is weinig wat je kan doen om het tij te keren.

De reden dat ze je niet kwijt wilt is omdat naast dat ze gehecht aan je is en je een tegengif was voor haar interne conflict, je een belangrijke emotionele steunpilaar voor haar bent je bent ook nog eens de reddingsboei waar ze aan vastgrijpt terwijl ze midden op de oceaan drijft, trek je die reddingsboei weg dan verdrinkt ze in haar eigen onzekerheid. Een ervaring die wellicht nodig is om haar te confronteren met haar interne strijd.

Hoe dan ook, ik denk dat je er goed aan doet om je leven en je relaties buiten deze relatie wat meer uit te diepen en rekening te houden met het gegeven dat de kans aanwezig is dat je relatie met haar het einde van 2017 niet zal halen. Ik denk namelijk dat haar interne emotionele drijfveren zo sterk zijn dat ze zich op termijn gaat overspringen naar een nieuwe reddingsboei waarvan de EHBO doos met tegengif nog intact is, totdat ook deze weer leeg is en ze weer verder moet. Zodra mensen deze manier van verdoving hebben ontdekt stappen ze vaak dit patroon in (tenzij ze aan een controller/abuser gehecht raken, deze relaties zijn zeer intens en kunnen lang stand houden terwijl ze dysfunctioneel zijn), haar relatiegeschiedenis kan je wellicht meer duidelijkheid geven.

Je kunt onmogelijk haar interne conflict voor haar oplossen, dit kan alleen zij zelf doen, en dat heeft tijd nodig en om dat te doen moet ze op haar eigen benen staan, bij voorkeur buiten een relatie waar ze emotioneel op steunt.

[ Bericht 0% gewijzigd door SFProphecy op 13-03-2017 14:30:58 ]
pi_169483561
Hoe lang zijn jullie samen?
Quod licet Iovi, non licet bovi
pi_169483811
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 22:34 schreef Vliegbaard het volgende:
Ik wil je niet gelijk bang maken maar zoals ik je OP lees is er een goede mogelijkheid dat "ze niet helemaal open en eerlijk is".
Inderdaad geen goed teken. Zeker weten doe je het nooit et vrouwen... Maar dit lijkt erop of ze gevoelens voor een ander heeft oid...

Vooral dat gebrek aan sex opeens... Dat is in mijn omgeving vaak een teken van vreemdgaan of verliefd op een ander geweest.
Whatever...
pi_169483944
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Inderdaad geen goed teken. Zeker weten doe je het nooit et vrouwen... Maar dit lijkt erop of ze gevoelens voor een ander heeft oid...

Vooral dat gebrek aan sex opeens... Dat is in mijn omgeving vaak een teken van vreemdgaan of verliefd op een ander geweest.

Juist, dat zou ik haar maar eens op de vrouw af vragen TS
pi_169485084
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 14:23 schreef SFProphecy het volgende:
Ik zal proberen een licht te schijnen op de situatie OP.

[..]

Dit is op het eerste gezicht een sterke indicatie dat jullie een goede balans hebben tussen 'zelf' en de relatie, maar ik pik dingen op die toch sterk daarvan afwijken.

Je bent er misschien niet bewust van maar vriendin is waarschijnlijk onzeker over zichzelf, en dat is wat nu tot uiting komt in jullie relatie.

Onzekere mensen zoeken vaak externe bevestiging om zich goed te voelen over zichzelf, omdat deze stem intern niet hard genoeg klinkt.

Vaak grijpen ze daarom vast aan relaties, omdat de intensiteit die relaties met zich meebrengt meerdere positieve invloeden op ze hebben, vaak gieten ze zichzelf volledig in zo'n relatie, maar sommigen hebben met hun onzekerheid leren omgaan en hebben gemerkt dat het vastklampen aan een partner mensen wegdrijft, en uit angst om de ander kwijt te raken houden proberen ze hun afhankelijke gedrag te onderdrukken.

Ze heeft moeite om efficient met je te communiceren, maar wat ze met je heeft gedeeld is noemenswaardig wat betreft inzicht en communicatie, enkel is de context naar mijn inzicht iets anders.

n van de positieve invloeden van relaties voor onzekere mensen is de verdovende werking die relaties hebben, vooral in de begin periode. De cocktail van neurotransmitters en hormonen (oxytocine, dopamine, serotonine, etc.) die vrijkomen in de beginperiode van een relatie zijn zeer intens. Het zijn dezelfde hormonen die geprikkeld worden door drugs, gokken, en andere substanties en activiteiten die emotionele pijn zoals een interne leegte kunnen verdoven.

Maar dit effect blijft niet, de 'honeymoon phase' van romantische relaties duurt vaak maar 6-18 maanden, waarna de intens verliefdheid om hoort te slaan in stabiele liefde, maar dat gebeurt alleen bij mensen die stabiliteit in zichzelf hebben.

Je vriendin heeft die stabiliteit nog niet gevonden voor zichzelf, en ze wankelt. Haar gedrag is hier een uitkomst van, ze heeft iets met je gedeeld wat ze zelf niet begrijpt en haar heel kwetsbaar maakt, maar wat wel van belang is voor jou. Ze begrijpt het niet omdat het een emotioneel probleem is, een probleem dat cognitief moeilijk te benaderen is en eigenlijk enkel met emotioneel inzicht ontleedt kan worden. Emotioneel inzicht is wat zij nodig heeft.

Misschien begrijp je nu dat de 'leegte' die ze voelt waarvan ze denkt dat het door het afnemen van de verliefdheid komt niet het gevolg is van het afnemen van de verliefdheid maar dat deze interne leegte altijd al aanwezig is geweest, ze heeft een tijd deze leegte kunnen opvullen met de intensiteit van de relatie met jou, maar dat kan nu niet meer.

Er is niets wat je kunt doen om die leegte bij haar op te vullen, niets externs is sterk genoeg om een interne leegte op te vullen. Dat komt niet omdat jij tekort schiet, of omdat de liefde die je geeft niet toereikend genoeg is. Maar omdat haar interne fundering (nog) niet goed is voor een relatie, en dat gaat het voorlopig ook niet zijn. Zelfs als ze er nu effectief ermee aan de gang zou gaan is ze waarschijnlijk een jaar vanaf nu nog niet toe aan een emotioneel stabiele relatie.

De intensiteit van verliefdheid is voor haar een tegengif voor haar leegte, en jij was voor haar meer dan enkel een goed passende partner, jij was het tegengif waar ze nu resistent voor is geworden, en er is weinig wat je kan doen om het tij te keren.

De reden dat ze je niet kwijt wilt is omdat naast dat ze gehecht aan je is en je een tegengif was voor haar interne conflict, je een belangrijke emotionele steunpilaar voor haar bent je bent ook nog eens de reddingsboei waar ze aan vastgrijpt terwijl ze midden op de oceaan drijft, trek je die reddingsboei weg dan verdrinkt ze in haar eigen onzekerheid. Een ervaring die wellicht nodig is om haar te confronteren met haar interne strijd.

Hoe dan ook, ik denk dat je er goed aan doet om je leven en je relaties buiten deze relatie wat meer uit te diepen en rekening te houden met het gegeven dat de kans aanwezig is dat je relatie met haar het einde van 2017 niet zal halen. Ik denk namelijk dat haar interne emotionele drijfveren zo sterk zijn dat ze zich op termijn gaat overspringen naar een nieuwe reddingsboei waarvan de EHBO doos met tegengif nog intact is, totdat ook deze weer leeg is en ze weer verder moet. Zodra mensen deze manier van verdoving hebben ontdekt stappen ze vaak dit patroon in (tenzij ze aan een controller/abuser gehecht raken, deze relaties zijn zeer intens en kunnen lang stand houden terwijl ze dysfunctioneel zijn), haar relatiegeschiedenis kan je wellicht meer duidelijkheid geven.

Je kunt onmogelijk haar interne conflict voor haar oplossen, dit kan alleen zij zelf doen, en dat heeft tijd nodig en om dat te doen moet ze op haar eigen benen staan, bij voorkeur buiten een relatie waar ze emotioneel op steunt.
Deze man/vrouw. _O_
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  maandag 13 maart 2017 @ 16:43:19 #16
355592 Djurres
Knowledge, Fuck it.
pi_169486012
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 14:23 schreef SFProphecy het volgende:
Ik zal proberen een licht te schijnen op de situatie OP.

[..]

Dit is op het eerste gezicht een sterke indicatie dat jullie een goede balans hebben tussen 'zelf' en de relatie, maar ik pik dingen op die toch sterk daarvan afwijken.

Je bent er misschien niet bewust van maar vriendin is waarschijnlijk onzeker over zichzelf, en dat is wat nu tot uiting komt in jullie relatie.

Onzekere mensen zoeken vaak externe bevestiging om zich goed te voelen over zichzelf, omdat deze stem intern niet hard genoeg klinkt.

Vaak grijpen ze daarom vast aan relaties, omdat de intensiteit die relaties met zich meebrengt meerdere positieve invloeden op ze hebben, vaak gieten ze zichzelf volledig in zo'n relatie, maar sommigen hebben met hun onzekerheid leren omgaan en hebben gemerkt dat het vastklampen aan een partner mensen wegdrijft, en uit angst om de ander kwijt te raken houden proberen ze hun afhankelijke gedrag te onderdrukken.

Ze heeft moeite om efficient met je te communiceren, maar wat ze met je heeft gedeeld is noemenswaardig wat betreft inzicht en communicatie, enkel is de context naar mijn inzicht iets anders.

n van de positieve invloeden van relaties voor onzekere mensen is de verdovende werking die relaties hebben, vooral in de begin periode. De cocktail van neurotransmitters en hormonen (oxytocine, dopamine, serotonine, etc.) die vrijkomen in de beginperiode van een relatie zijn zeer intens. Het zijn dezelfde hormonen die geprikkeld worden door drugs, gokken, en andere substanties en activiteiten die emotionele pijn zoals een interne leegte kunnen verdoven.

Maar dit effect blijft niet, de 'honeymoon phase' van romantische relaties duurt vaak maar 6-18 maanden, waarna de intens verliefdheid om hoort te slaan in stabiele liefde, maar dat gebeurt alleen bij mensen die stabiliteit in zichzelf hebben.

Je vriendin heeft die stabiliteit nog niet gevonden voor zichzelf, en ze wankelt. Haar gedrag is hier een uitkomst van, ze heeft iets met je gedeeld wat ze zelf niet begrijpt en haar heel kwetsbaar maakt, maar wat wel van belang is voor jou. Ze begrijpt het niet omdat het een emotioneel probleem is, een probleem dat cognitief moeilijk te benaderen is en eigenlijk enkel met emotioneel inzicht ontleedt kan worden. Emotioneel inzicht is wat zij nodig heeft.

Misschien begrijp je nu dat de 'leegte' die ze voelt waarvan ze denkt dat het door het afnemen van de verliefdheid komt niet het gevolg is van het afnemen van de verliefdheid maar dat deze interne leegte altijd al aanwezig is geweest, ze heeft een tijd deze leegte kunnen opvullen met de intensiteit van de relatie met jou, maar dat kan nu niet meer.

Er is niets wat je kunt doen om die leegte bij haar op te vullen, niets externs is sterk genoeg om een interne leegte op te vullen. Dat komt niet omdat jij tekort schiet, of omdat de liefde die je geeft niet toereikend genoeg is. Maar omdat haar interne fundering (nog) niet goed is voor een relatie, en dat gaat het voorlopig ook niet zijn. Zelfs als ze er nu effectief ermee aan de gang zou gaan is ze waarschijnlijk een jaar vanaf nu nog niet toe aan een emotioneel stabiele relatie.

De intensiteit van verliefdheid is voor haar een tegengif voor haar leegte, en jij was voor haar meer dan enkel een goed passende partner, jij was het tegengif waar ze nu resistent voor is geworden, en er is weinig wat je kan doen om het tij te keren.

De reden dat ze je niet kwijt wilt is omdat naast dat ze gehecht aan je is en je een tegengif was voor haar interne conflict, je een belangrijke emotionele steunpilaar voor haar bent je bent ook nog eens de reddingsboei waar ze aan vastgrijpt terwijl ze midden op de oceaan drijft, trek je die reddingsboei weg dan verdrinkt ze in haar eigen onzekerheid. Een ervaring die wellicht nodig is om haar te confronteren met haar interne strijd.

Hoe dan ook, ik denk dat je er goed aan doet om je leven en je relaties buiten deze relatie wat meer uit te diepen en rekening te houden met het gegeven dat de kans aanwezig is dat je relatie met haar het einde van 2017 niet zal halen. Ik denk namelijk dat haar interne emotionele drijfveren zo sterk zijn dat ze zich op termijn gaat overspringen naar een nieuwe reddingsboei waarvan de EHBO doos met tegengif nog intact is, totdat ook deze weer leeg is en ze weer verder moet. Zodra mensen deze manier van verdoving hebben ontdekt stappen ze vaak dit patroon in (tenzij ze aan een controller/abuser gehecht raken, deze relaties zijn zeer intens en kunnen lang stand houden terwijl ze dysfunctioneel zijn), haar relatiegeschiedenis kan je wellicht meer duidelijkheid geven.

Je kunt onmogelijk haar interne conflict voor haar oplossen, dit kan alleen zij zelf doen, en dat heeft tijd nodig en om dat te doen moet ze op haar eigen benen staan, bij voorkeur buiten een relatie waar ze emotioneel op steunt.
Ik heb hier zeer weinig aan toe te voegen.
Tadumtiedum.
pi_169487089
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 22:03 schreef Lothiriel het volgende:
Ik weet dat ze oprecht meent dat ze me niet kwijt wilt
Bullshit. Die bitch begon te janken omdat ze het vervelend vindt om je pijn te doen en omdat ze nog geen manier heeft bedacht om je te dumpen.

Ophoeren met deze bullshit; trap dat wijf je kooi uit.

Geen dank.

:)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_169487108
Owja en ze heeft zich waarschijnlijk ook vol laten pompen door een ander.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_169487621
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 14:23 schreef SFProphecy het volgende:
Ik zal proberen een licht te schijnen op de situatie OP.

[..]

Dit is op het eerste gezicht een sterke indicatie dat jullie een goede balans hebben tussen 'zelf' en de relatie, maar ik pik dingen op die toch sterk daarvan afwijken.

Je bent er misschien niet bewust van maar vriendin is waarschijnlijk onzeker over zichzelf, en dat is wat nu tot uiting komt in jullie relatie.

Onzekere mensen zoeken vaak externe bevestiging om zich goed te voelen over zichzelf, omdat deze stem intern niet hard genoeg klinkt.

Vaak grijpen ze daarom vast aan relaties, omdat de intensiteit die relaties met zich meebrengt meerdere positieve invloeden op ze hebben, vaak gieten ze zichzelf volledig in zo'n relatie, maar sommigen hebben met hun onzekerheid leren omgaan en hebben gemerkt dat het vastklampen aan een partner mensen wegdrijft, en uit angst om de ander kwijt te raken houden proberen ze hun afhankelijke gedrag te onderdrukken.

Ze heeft moeite om efficient met je te communiceren, maar wat ze met je heeft gedeeld is noemenswaardig wat betreft inzicht en communicatie, enkel is de context naar mijn inzicht iets anders.

n van de positieve invloeden van relaties voor onzekere mensen is de verdovende werking die relaties hebben, vooral in de begin periode. De cocktail van neurotransmitters en hormonen (oxytocine, dopamine, serotonine, etc.) die vrijkomen in de beginperiode van een relatie zijn zeer intens. Het zijn dezelfde hormonen die geprikkeld worden door drugs, gokken, en andere substanties en activiteiten die emotionele pijn zoals een interne leegte kunnen verdoven.

Maar dit effect blijft niet, de 'honeymoon phase' van romantische relaties duurt vaak maar 6-18 maanden, waarna de intens verliefdheid om hoort te slaan in stabiele liefde, maar dat gebeurt alleen bij mensen die stabiliteit in zichzelf hebben.

Je vriendin heeft die stabiliteit nog niet gevonden voor zichzelf, en ze wankelt. Haar gedrag is hier een uitkomst van, ze heeft iets met je gedeeld wat ze zelf niet begrijpt en haar heel kwetsbaar maakt, maar wat wel van belang is voor jou. Ze begrijpt het niet omdat het een emotioneel probleem is, een probleem dat cognitief moeilijk te benaderen is en eigenlijk enkel met emotioneel inzicht ontleedt kan worden. Emotioneel inzicht is wat zij nodig heeft.

Misschien begrijp je nu dat de 'leegte' die ze voelt waarvan ze denkt dat het door het afnemen van de verliefdheid komt niet het gevolg is van het afnemen van de verliefdheid maar dat deze interne leegte altijd al aanwezig is geweest, ze heeft een tijd deze leegte kunnen opvullen met de intensiteit van de relatie met jou, maar dat kan nu niet meer.

Er is niets wat je kunt doen om die leegte bij haar op te vullen, niets externs is sterk genoeg om een interne leegte op te vullen. Dat komt niet omdat jij tekort schiet, of omdat de liefde die je geeft niet toereikend genoeg is. Maar omdat haar interne fundering (nog) niet goed is voor een relatie, en dat gaat het voorlopig ook niet zijn. Zelfs als ze er nu effectief ermee aan de gang zou gaan is ze waarschijnlijk een jaar vanaf nu nog niet toe aan een emotioneel stabiele relatie.

De intensiteit van verliefdheid is voor haar een tegengif voor haar leegte, en jij was voor haar meer dan enkel een goed passende partner, jij was het tegengif waar ze nu resistent voor is geworden, en er is weinig wat je kan doen om het tij te keren.

De reden dat ze je niet kwijt wilt is omdat naast dat ze gehecht aan je is en je een tegengif was voor haar interne conflict, je een belangrijke emotionele steunpilaar voor haar bent je bent ook nog eens de reddingsboei waar ze aan vastgrijpt terwijl ze midden op de oceaan drijft, trek je die reddingsboei weg dan verdrinkt ze in haar eigen onzekerheid. Een ervaring die wellicht nodig is om haar te confronteren met haar interne strijd.

Hoe dan ook, ik denk dat je er goed aan doet om je leven en je relaties buiten deze relatie wat meer uit te diepen en rekening te houden met het gegeven dat de kans aanwezig is dat je relatie met haar het einde van 2017 niet zal halen. Ik denk namelijk dat haar interne emotionele drijfveren zo sterk zijn dat ze zich op termijn gaat overspringen naar een nieuwe reddingsboei waarvan de EHBO doos met tegengif nog intact is, totdat ook deze weer leeg is en ze weer verder moet. Zodra mensen deze manier van verdoving hebben ontdekt stappen ze vaak dit patroon in (tenzij ze aan een controller/abuser gehecht raken, deze relaties zijn zeer intens en kunnen lang stand houden terwijl ze dysfunctioneel zijn), haar relatiegeschiedenis kan je wellicht meer duidelijkheid geven.

Je kunt onmogelijk haar interne conflict voor haar oplossen, dit kan alleen zij zelf doen, en dat heeft tijd nodig en om dat te doen moet ze op haar eigen benen staan, bij voorkeur buiten een relatie waar ze emotioneel op steunt.
Prolactine, dat is de sleutel.

Verder vind ik dat je veel te ver gaat in je conclusie. Misschien is ze verliefd op een ander en komt straks het : 'het ligt niet aan jou, het ligt aan mij verhaal'. Maar in combinatie met ineens weinig sex is vreemdgaan een reele optie.

Er zijn namelijk veel mensen die na die eerste 1-2 jaar de spanning van iets nieuws willen. Die zijn toch iets minder gebonden dan ze zich voordoen. Er wordt bovendien enorm veel buiten de deur geneukt, dus Tsja.
Whatever...
pi_169487845
Wellicht "gewoon" verliefd op een ander en hoopt ze dat het over gaat. Kan iedereen overkomen. En hoeft niet het einde van een relatie te betekenen.
Maar meestal wel.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:10:46 #21
122053 Stoney3K
Flatsehats!
pi_169503319
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Inderdaad geen goed teken. Zeker weten doe je het nooit et vrouwen... Maar dit lijkt erop of ze gevoelens voor een ander heeft oid.
Mensen die gelijk de conclusie trekken dat ze een ander neukt zijn zelf vaak bekrompen, onzeker en claimerig. Iets met je eigen angsten op de situatie van een ander projecteren. (Nog even afgezien van het feit dat dat niet in elke relatie een dealbreaker hoeft te zijn.)

Je hebt geen glazen bol, dus ga dan ook niet gelijk speculeren over dingen waar je niks vanaf weet. Tenzij je er natuurlijk zelf bij bent geweest.

Het kan net zo goed zijn dat haar gevoelens voor jou een beetje zijn weggezakt of dat jullie geen aandacht meer hebben voor elkaars gevoelens door de dagelijkse stress en beslommeringen.

En zelfs ls ze geen (liefdes) gevoelens meer voor je heeft dan is er weinig wat je daar aan kan doen. Dan is het zelfs heel verstandig van haar om nu de boel af te kappen voordat het straks helemaal hard klapt en jullie met slaande ruzie uit elkaar gaan, in plaats van de vriendschap in stand te houden die je nu hebt.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  dinsdag 14 maart 2017 @ 10:14:05 #22
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_169503373
Heb je haar gevraagd waarom haar gevoel weg is?
Pain is temporary, Pride is forever.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 13:38:50 #23
443601 Sonaa88
Nazdrovje!
pi_169506872
quote:
3s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

Bullshit. Die bitch begon te janken omdat ze het vervelend vindt om je pijn te doen en omdat ze nog geen manier heeft bedacht om je te dumpen.

Ophoeren met deze bullshit; trap dat wijf je kooi uit.

Geen dank.

:)
quote:
7s.gif Op maandag 13 maart 2017 17:49 schreef Geralt het volgende:
Owja en ze heeft zich waarschijnlijk ook vol laten pompen door een ander.
Dat laatste trapje na deed het hem _O-
pi_169507040
helemaal mee eens. Wie wilt er nou op zijn 21e al klaar zijn en dan zeker kinderen krijgen bah, dan kun je beter doorstuderen word je ook nog is slimmer van
pi_169530226
Dat ze al geneukt is door een ander hoeft nog niet per se.

Maar wel dat deze dame aan het twijfelen is over van alles dat is juist.

Als ik topic starter was zou ik heel goed uitkijken dat je niet te soft en te makkelijk gaat overkomen. Bereid jezelf aub mentaal goed voor dat ze in haar gedachtens al met een ander gast bezig is.

Een vroegere kameraad van mij die had dezelfde ervaring. Achteraf bleek zijn ex al meer dan een jaar geneukt te worden door haar huidige partner zonder dat mijn kameraad ervan afwist. Ze durfde het toen ook niet uit te maken met mijn kameraad.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')