abonnement Unibet Coolblue
pi_169492911
Ik heb het GS splinter debat gezien tussen jou en Hiddema
Hieruit bleek dat Hiddema een volslagen digibeet was
Hoe willen jullie de algemene kennis binnen onze volksvertegenwoordiging over I.T. verder verbeteren ?

In het verlengde daarvan

Mag Hiddema aankloppen bij jullie ( :D )
pi_169492925
Lieve lieve mevrouw van der Leest,

Hoe staat de PP op dit moment in het Snowden verhaal? Is daar in het afgelopen jaar nog iets in veranderd?
  maandag 13 maart 2017 @ 20:37:30 #103
279824 Mansjester
City>United
pi_169492966
Wat vind je van al die mensen die op je stemmen omdat ze je lekker vinden en niet vanwege de standpunten?
pi_169492970
Ancilla, ga je in navolging van Marianne Thieme (mocht je een zetel bemachtigen) elk spreekmoment afsluiten met een variant van 'en voorts ben ik van mening dat..' Zo ja, heb je al een dergelijke slotzin in gedachten? En hoe luidt die zin?
mag het weten
pi_169492973
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:34 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ik begrijp dat PP dus staat voor dingen lokaal laten regelen. Maar op sommige gebieden, waaronder zorg vooral, hebben de mensen lokaal (de gemeentes) nauwelijks benul van hoe het werkt. Daardoor duurt het vaak lang voordat ze een reactie op kunnen geven en dan wordt die vaak ook nog eens gecorrigeerd omdat het achteraf toch anders blijkt te zitten.

Is het op dit gebied dan niet verstandiger om het centraal te laten regelen?
Of zorgen dat die kennis ook lokaal beschikbaar komt door het aantrekken van deskundigen.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_169492974
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:35 schreef Martinovibes het volgende:
Ik heb het GS splinter debat gezien tussen jou en Hiddema
Hieruit bleek dat Hiddema een volslagen digibeet was
Hoe willen jullie de algemene kennis binnen onze volksvertegenwoordiging over I.T. verder verbeteren ?

In het verlengde daarvan

Mag Hiddema aankloppen bij jullie ( :D )
Ze heeft kamerleden al eens hierover voorlichtigen gegeven, de opkomst liet te wensen over... dat zegt genoeg over de noodzaak van de PP
  maandag 13 maart 2017 @ 20:38:15 #107
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_169492983
Mevrouw van der Leest waarom kiest u juist voor de positie van lijsttrekker?
Fade to Black
pi_169492988
Als de PP geen zetel behaalt, stap je dan over naar PvdD? En anders; waarom fuseren jullie sowieso niet gewoon? Op de belangrijkste punten lijken jullie naadloos aan te sluiten.
  maandag 13 maart 2017 @ 20:38:30 #109
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_169492991
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:37 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Of zorgen dat die kennis ook lokaal beschikbaar komt door het aantrekken van deskundigen.
Dat kan, maar als je dat bij elk gemeente voor elk wissewasje moet gaan doen dan gaat dat in papieren lopen lijkt me.
  maandag 13 maart 2017 @ 20:38:34 #110
177940 Tunafish
met staart
pi_169492994
Ik quote mezelf even uit het vorige topic, waar ik al vragen had achtergelaten.
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:56 schreef Tunafish het volgende:

Een hele discussie over het statement aangaande al het gedoe met Turkijke afgelopen weekend

Vandaar dat ik ook zo benieuwd ben naar hoe men bij dit standpunt is gekomen; komt dat uit de hele partij en de liquid democracy, of is dit door de top opgesteld en naar buiten gebracht? Ik kan me niet voorstellen dat de hele partij het eens is met zo'n sterk standpunt.
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:24 schreef Tunafish het volgende:
Mijn stem hebben jullie al vanaf de eerste keer dat ik op jullie kon stemmen, dus geen vraag over of ik op jullie of een ander moet stemmen, maar wel over wat er gaat gebeuren wanneer we een of meerdere zetels krijgen. Hoe gaat de Piratenpartij er voor zorgen dat de plannen daadwerkelijk onder de aandacht komen in de Tweede Kamer? Wordt het een spamfest van moties en wetvoorstellen, wordt iedere spreektijd afgesloten met 'Tevens vind ik dat Nederlanders geen privacy meer hebben', of bijvoorbeeld gezellig naar partijen als D66 lopen en samen met hen het een en ander bewerkstelligen?

Ik verdedig mijn stem op de PP al jaren (dat moet blijkbaar, want mensen ziens ons nog steeds als een stel nerds die willen downloaden) met het feit dat we niet hoeven mee te regeren, maar net als de Partij voor de Dieren continu privacy en burgerrechten onder de aandacht brengen.
I'm sorry, you must be confusing me with someone who gives a shit.
pi_169493006
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:29 schreef Ancilla_van_de_Leest het volgende:

[.afschaffen zomertijd.]

Dit is niet iets waar wij met de Piratenpartij al een standpunt over hebben, maar wel een onderwerp wat ik met interesse volg. Wanneer wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het de mens meer kwaad dan goed doet, zal dit zeker iets zijn waar de PPNL zich tegenaan zal bemoeien. Ik begrijp dat veel mensen een soort jetlag ervaren van het wisselen van tijden en dat is iets wat we serieus moeten nemen, gezien steeds meer mensen last lijken te hebben van burn-outs, slaapproblemen en overmatige stress.
De voorstanders mogen mijn poezen eens komen uitleggen waarom ze in het najaar een uur later te eten krijgen.
Overigens mijn complimenten dat u in Nazomergasten die Holman zo lang heeft kunnen verdragen. Wat was die vent vervelend.
Succes woensdag!
Farts are jazz to assholes
pi_169493022
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:24 schreef Rossdale het volgende:
Dag Ancilla, ook de Piratenpartij is net als sommige andere kleinschalige partijen een voorstander van het basisinkomen.

Met een basisinkomen laat je mensen vrijer, maar de motivatie om te werken lijkt mij weg te ebben. Mensen zullen eerder alleen doen wat strikt noodzakelijk is. Dit doet mij denken aan het basisconcept van communisme, waarvan uit het verleden wel blijkt dat dit in praktijk niet bepaald succesvol is (zie bijvoorbeeld het geisoleerde Cuba).

Hoe zie je de werking hiervan voor je en waarom zou dit een verbetering zijn voor Nederland?
Ik begrijp je punt over communisme, maar basisinkomen is echt wat anders. De Piratenpartij voorziet in de toekomst een hoop sociale onrust op het moment dat steeds meer banen verdwijnen dmv automatisering, digitalisering en robotisering. De mensheid raakt steeds meer vestrikt in zogenaamde "bullshit jobs", die niks wezenlijk toevoegen aan de maatschappij. Schrijver David Graeber heeft hier interessante dingen over gezegd die de moeite waard zijn om te checken. Op dit moment hebben we een heleboel ingewikkelde bureaucratische structuren gecreeerd als sociaal vangnet, die vatbaar zijn voor misbruik. Dit kost ook waanzinnig veel tijd, geld, en mankracht, die beter besteed zou kunnen worden. Je ziet dat oppas-oma's financieel worden afgestraft voor het oppassen op hun kleinkinderen. Dit is een ontzettend zorgwekkende ontwikkeling, gemotiveerd door economisme in plaats van humanisme. Bovenop het basisinkomen kun je gewoon werken en bijverdienen, zonder er financieel op achteruit te gaan. Een groot verschil met het uitkeringssysteem van nu. En dus motiverender om te gaan werken. Verder zien we dat de meeste mensen wel degelijk iets nuttigs willen bijdragen aan hun gemeenschap. Aan de andere kant: als we het basisinkomen , of een heel erg goed alternatief voor massale werkloosheid niet serieus nemen, zij de kosten van gezondheidszorg , criminaliteit en andere sociaal-maatschappelijke problemen niet te overzien. In dat licht is het onvoorwaardelijke basisinkomen ontzettend goedkoop en noodzakelijk. De basis moet nu gelegd worden.
  maandag 13 maart 2017 @ 20:40:09 #113
238641 Hondenbrokken
Ik ga echt geen katten voeren.
pi_169493038
In jullie verkiezingsprogramma staat dat jullie de duurzaamheid van de maatschappij willen bevorderen door "te investeren in een lokale, veerkrachtige maatschappij"? Hoe willen jullie dit bewerkstelligen?
Jesus hates you.
pi_169493062
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:21 schreef HAWjunior4 het volgende:
Treed je af als partijleider van de Piratenpartij als je niet in de 2e kamer komt....Ik hoop van niet!
Ik zie mijzelf niet als "partijleider". Een mooi Engels woord voor mijn functie is "front runner". En ik ga er zeker niet vanuit dat ik niet in de Tweede Kamer kom ;-)
pi_169493073
Hallo Ancilla,

Hierbij mijn vragen:

quote:
Ik hoop dat jullie minstens 1 zetel krijgen, zodat er over ICT projecten, privacy en security gedebatteerd kan worden.

Ik vind namelijk dat elke site verantwoordelijk is over wat ze vergaren van hun bezoekers, dus als er een hack plaatsvindt ze ook gestraft moeten worden. Elke website vraagt namelijk té veel gegevens tegenwoordig en de veiligheid is ver te zoeken...

Ook privacy is een ding tegenwoordig. Ik zou graag, misschien namens de overheid, een project willen zien waar burgergegevens decentralized en encrypted opgeslagen worden. Zo kunnen wij van dat DigiD af. Als het het OAuth spec geimplementeerd heeft, kunnen websites wereldwijd dit makkelijk implementeren en kan men zelf beheren welke website, app, of instelling (bijv huisarts) wat voor informatie hij krijgt van jou. (zie bijv. https://vimeo.com/190855745)

Ook wil ik zien dat het volk bewust wordt (door middel van voorlichting) over privacy, trackers, cookies en encryptie en zo...

Wat vind je hiervan?
En

quote:
Wat is jullie standpunt met betrekking tot consumenten- en professioneel vuurwerk? Men pleegt vandalisme met illegaal vuurwerk en zodoende worden er maatregelen getroffen op legaal consumentenvuurwerk.

Stel als het afgeschaft wordt, is dan jullie standpunt dat voor de echte liefhebbers (lees: ik) wat makkelijker wordt gemaakt om jezelf te certificeren? Het is namelijk nu onmogelijk om iedere grote gemeente te voorzien van een professionele vuurwerkshow. Er zijn maar 100+ mensen die in Nederland dat mogen doen en deze opleiding is vrijwel onmogelijk aangezien het een kleine ons-kent-ons wereldje is waar niet naar een buitenstaander wordt omgekeken. Het is namelijk verplicht om mee te draaien met shows alvoorens je examen mag doen. Elk vuurwerkschietbedrijf wil dit niet zomaar doen want zo creëeren ze concurentie voor zichzelf.

Als een verbod komt, wat doen jullie dan aan de misgelopen winsten op vuurwerk bij importeurs, controleurs die hun banen kwijtraken, bunker/sprinkler installateurs die geen vuurwerkbunker verkopen aan verkooppunten, etc?
Alvast bedankt.
pi_169493093
Inhoudelijk weet ik weinig van de Piratenpartij helaas, net zoals heel veel Nederlanders met mij.
Het eerste waar de naam Ancilla mij aan doet denken is niet de politiek.
In medialand zal die schijnwerper nog feller schijnen op je wanneer er uiteindelijk een zetel gehaald wordt door de Piratenpartij. Partijen als de SGP en andere conservatievelingen gaan steigeren zo gauw de kans hierop bestaat.
Je zult keihard moeten werken om serieuzer genomen door jouw geschiedenis als fetishmodel. Heb je hiervoor een aanpak paraat? De oneerlijkheid aanvechten is nodig, maar gaat dit niet in de weg staan van de belangen van je partij?
Excuses voor de cynische invalshoek, maar hier heb je vast zelf ook over nagedacht....
  maandag 13 maart 2017 @ 20:42:11 #117
32618 Landgraaf
A BYTE EVIL
pi_169493099
wat ga je doen , als je niet in de tweedekamer komt ?
pi_169493115
Wat zien jullie in kernfusie en thorium?
  maandag 13 maart 2017 @ 20:43:51 #119
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_169493148
Ik vind dat de uitrol van glasvezel in Nederland op een laag pitje is komen te staan nadat KPN Reggefiber heeft overgenomen. Vind je de overname wel zuivere koffie en had de ACM dit niet moeten tegenhouden? Zou telecominfrastructuur niet genationaliseerd moeten worden net zoals weginfrastructuur? Indien ja, hoe zou de PP hier vorm aan willen geven nu er ook een tweede commerciële partij is als CIF.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_169493182
Hoe staan jullie tegenover Kerk van vliegend spagettie monster?
pi_169493184
Ancilla, kan je 3 partijen geven waarmee jij het liefst mee zou samen willen werken?
pi_169493187
quote:
14s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:40 schreef Hondenbrokken het volgende:
In jullie verkiezingsprogramma staat dat jullie de duurzaamheid van de maatschappij willen bevorderen door "te investeren in een lokale, veerkrachtige maatschappij"? Hoe willen jullie dit bewerkstelligen?
Dat klopt! Duurzaamheid is zeker iets wat heel erg leeft binnen de Piratenpartij. Je kan denken aan lokale landbouw of stadstuinen. Meer vrijheid op het gebied van zelf dingen ondernemen. Lokale ondernemers krijgen voorrand op multinationals en franchises. Je kan bijvoorbeeld ook denken aan het delen van kennis, bottom-up bewegingen, "Commons", sociale cohesie, bewustwording. Er is zo ontzettend veel mogelijk dat de maatschappij verder helpt, lokale bevolking verbind en op een harmonische manier met onze planeet omgaat. De ideeen zijn eigenlijk eindeloos.
pi_169493229
Ik copy/paste mijn vraag uit het andere topic ook even:


Ik heb een vraag over de cookiewet. Het idee achter deze wet is mijns inziens prima en het lijkt me belangrijk mensen bewust te maken van de hoeveelheid third party cookies die ze binnenhalen. De manier echter waarop websites deze meldingen en waarschuwingen implementeren laat weinig keus over aan de bezoeker (en dit is ook redelijk onmogelijk).
Wat vindt de piratenpartij van deze wet en hoe zou het beter kunnen?

(ik heb dit trouwens 4 jaar geleden ook aan Dirk Poot gevraagd hier op FOK!, ben vooral benieuwd of er iets veranderd is)
pi_169493245
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:42 schreef 6star6lord6 het volgende:
Wat zien jullie in kernfusie en thorium?
Zeker Thorium heeft onze aandacht en staat ook vermeld in ons partijprogramma. Wij gaan niet dogmatisch om met innovatie.
pi_169493264
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 20:45 schreef tailfox het volgende:
Hoe staan jullie tegenover Kerk van vliegend spagettie monster?
In mijn optreden op de Vlaamse tv-show De Ideale Wereld, gaf ik onlangs toe zelf heimelijk pastafari te zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')