abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169411798
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 09:05 schreef Igen het volgende:

[..]

Waar het voor mij ook een beetje wringt, is op het punt waar die Turkse ministers zich beroepen op hun burgerrechten, terwijl ze in feite niet als gewone burger maar in functie willen optreden. Dan zouden ze eigenlijk het diplomatieke kanaal moeten kiezen.

Binnenlands mag de overheid bijv. ook geen gebruik maken van het privaatrecht als er voor dezelfde doelstelling ook al een publiekrechtelijke regeling is (arrest Staat/Windmill).
Blijkbaar een minder gekke gedachtegang dan ik op dat moment dacht. Want het Duitse constitutionele hof heeft vandaag een beslissing gepubliceerd waarin min of meer hetzelfde staat.
quote:
Turkse politici kunnen bij afzeggingen in de verkiezingscampagne geen beroep op grondrechten doen

(..)
In de strijd om campagne-optredens van Turkse politici in Duitsland neemt het constitutionele hof het woord. Na afzeggingen van meerdere zulke optredens hadden Turkse politici telkens weer een beroep gedaan op de vrijheid van meningsuiting.

Uit een beslissing van 8 maart, die het hoogste Duitse rechtsorgaan nu gepubliceerd heeft, blijkt, dat zulke argumentatie ongeldig is. "Voor zover buitenlandse staatshoofden of leden van buitenlandse regeringen in ambtelijke hoedanigheid of met beroep op het gezag van hun ambt in Duitsland optreden, kunnen ze geen beroep op grondrechten doen", stelt het besluit.

Als onderbouwing: Als zulke optredens worden afgezegd, gaat het uiteindelijk "niet om de beslissing van een Duits overheidsorgaan tegenover een buitenlandse burger". Veeleer zijn de afzeggingen van campage-optredens beslissingen "in het bereik van het buitenlands beleid". De Duitse en Turkse regering verhouden zich daarom tot elkaar "op basis van het principe van de soevereine gelijkwaardigheid van de landen".

http://www.sueddeutsche.d(...)te-berufen-1.3413520
Hoe denken jullie over dit argument?

[ Bericht 0% gewijzigd door Igen op 10-03-2017 14:12:25 ]
  vrijdag 10 maart 2017 @ 14:08:48 #2
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_169411975
Ik vind het wel een goed argument. Diplomatie is er niet voor niets.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_169411983
Eens. Want anders kan elke idiote despoot zich hier democratisch laten gelden.
En alleen met het doel om zijn dictatorschap te kunnen versterken.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')