abonnementen ibood.com bol.com
pi_169413593
registreer om deze reclame te verbergen
kapsalon ;)
  dinsdag 14 maart 2017 @ 20:20:24 #27
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_169514689
Rooie bieten met spekjes :9
Draadjesvlees :9
Zelfgemaakte kroketten met Doesburgse mosterd of koffiemayonaise :9
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 14 maart 2017 @ 20:22:46 #28
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_169514753
En anders gewoon piepers sperziebonen en een gehaktbal.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_169515236
registreer om deze reclame te verbergen
Rendang of kip massala met rijst

Gehaktbal met spinazi.
.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 20:38:53 #30
40500 Sorella
moggŻh,middag,avond,nacht
pi_169515403
Roti als je de surinaamse kant op zou gaan.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  dinsdag 14 maart 2017 @ 21:25:21 #31
236849 CrashO
Klapjostie oet Twente
pi_169518207
Blauwe hap O+
pi_169518391
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:25 schreef CrashO het volgende:
Blauwe hap O+
Dat kookboek (pdf) van de marine heb ik.
Zal zeer in de smaak vallen. Goede suggestie!

Vooral als ik er een verhaal bij kan vertellen.
Welke dag was dat, woensdag? Speciaal bij de Dutch Navy? Want daar zaten veel Indo's of zo?

Vertel me...
Make my day!
pi_169518943
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:16 schreef agter het volgende:

[..]

Dat kennen ze al via Oostenrijk. Van de Krauts.
Wordt redelijk vaak gegeten daar.

Maar wellicht is de NLse variant anders. Met rookworst en mosterd zullen ze het mss niet kennen?
Stamppot maken van zuurkool,creme fraiche, rozijnen, walnoten, appel. Dat met kaas bestrooien en 10 minuten in de oven zetten. Nederlands maar wat minder basic.
Good things come to those who do the wave.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 14 maart 2017 @ 21:35:52 #34
236849 CrashO
Klapjostie oet Twente
pi_169518948
De uitgebreide rijsttafel was altijd op Woensdag :Y
Oorsprong is (voor zover ik weet) niet zozeer voor de indo's op de schepen. Maar omdat het gewoon lekker was en de ingredienten allemaal in de regio te krijgen waren (uit de tijd dat onze marine nog bij Nederlands-IndiŽ rond vaarden).

En dat is aangehouden. :9
pi_169519080
Hachjee witlof uit de oven _O_
  dinsdag 14 maart 2017 @ 21:46:28 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169519572
quote:
17s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:24 schreef Copycat het volgende:
Hachee.
Dit.
pi_169519911
Twee avonden koken is ook geen probleem.
Blauwe hap en Hollandse Hachee (moet ik wel even de tijd nemen) :D

Overigens kijken die Italianen zeker niet neer op ons eten. Want dat denken NLers soms.
Ons brood vinden ze het lekkerste van de wereld! Veel soorten brood hebben wij.
De boterham is een NLse uitvinding.

En ze vinden ook dat wij eerlijk eten: veel verse producten gebruiken en ook vaak weten waar ons eten vandaan komt.

Dat in tegenstelling tot hoe wij zelf over Nederlanders en eten denken.
:P
Make my day!
pi_169520074
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 13:51 schreef agter het volgende:
Aanvulling:

Wat ik gevraagd word mee te nemen in mijn koffer is altijd:
DE koffie
Stroopwafels
Kroepoek
Satť marinade
Nasi kruiden
Rookworst

Wat is nog meer lekker?
Pindasaus
pi_169520147
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:53 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Pindasaus
En dan vers maken.
Heerlijk!
Make my day!
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:05:27 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169535158
Draadjesvlees
Hachee is al genoemd
Wild is niet het seizoen, maar wel aan te komen (Ree van de veluwe, wilde eend met jus)
Haringsalade
Gebakken kabeljauwfilet, of platvis als schol, tong, hebben ze in de middellandse zee niet
Hollandse garnalen met mayonaise
Gerookte paling
Denk bij groenten aan postelein, raapstelen
Texels lamsvlees, hoort tot de beste in zijn soort
Gelderse rookworst van een slager die deze zelf maakt
Zuivel dingen als vla
Zelf kroketten maken met rundvlees, of garnalen
Mooie boerenkazen, geitenkaas
Oosterschelde kreeft (eind maart gaat het seizoen weer van start)
Mosselen, oesters uit de Oosterschelde
NL heeft best mooie ingredienten en gerechten, dat stamppot als de enige bijdrage zien is onzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169535230
roti.
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:10:47 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169535252
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169536506
Gewoon hachee inderdaad. Aardappeltje erbij, misschien rode kool erbij, klaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_169537469
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Draadjesvlees
Hachee is al genoemd
Wild is niet het seizoen, maar wel aan te komen (Ree van de veluwe, wilde eend met jus)
Haringsalade
Gebakken kabeljauwfilet, of platvis als schol, tong, hebben ze in de middellandse zee niet
Hollandse garnalen met mayonaise
Gerookte paling
Denk bij groenten aan postelein, raapstelen
Texels lamsvlees, hoort tot de beste in zijn soort
Gelderse rookworst van een slager die deze zelf maakt
Zuivel dingen als vla
Zelf kroketten maken met rundvlees, of garnalen
Mooie boerenkazen, geitenkaas
Oosterschelde kreeft (eind maart gaat het seizoen weer van start)
Mosselen, oesters uit de Oosterschelde
NL heeft best mooie ingredienten en gerechten, dat stamppot als de enige bijdrage zien is onzin
Thanks, Piet!
Make my day!
pi_169537480
En ook iedereen die meegedacht heeft.
Bedankt!
Make my day!
pi_169537945
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:56 schreef agter het volgende:

[..]

Thanks, Piet!
Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in ItaliŽ als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.

Een rookworst nemen kan echter wel (mag officieel niet zomaar maar in de praktijk lukt dat meestal wel).

Wij probeerden ooit een rookworst mee te nemen naar BraziliŽ maar toen zaten we dus 3 uur lang vast op het vliegveld ( :') ). Dat was niet echt slim.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 15 maart 2017 @ 16:18:02 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169538005
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in ItaliŽ als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.

Een rookworst nemen kan echter wel (mag officieel niet zomaar maar in de praktijk lukt dat meestal wel).

Wij probeerden ooit een rookworst mee te nemen naar BraziliŽ maar toen zaten we dus 3 uur lang vast op het vliegveld ( :') ). Dat was niet echt slim.
Binnen de EU kan je dat prima meenemen, levende kreeft is wel wat lastig, op ijs in een styrobox in een koffer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169538039
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Binnen de EU kan je dat prima meenemen, levende kreeft is wel wat lastig, op ijs in een styrobox in een koffer.
Zou ik iig niet aan beginnen.

Houdbare dingen ok (of iig een tijdje buiten de koeling houdbaar), maar geen vers vlees of vis.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_169538093
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in ItaliŽ als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.

Een rookworst nemen kan echter wel (mag officieel niet zomaar maar in de praktijk lukt dat meestal wel).

Wij probeerden ooit een rookworst mee te nemen naar BraziliŽ maar toen zaten we dus 3 uur lang vast op het vliegveld ( :') ). Dat was niet echt slim.
Ik kook daar.
Verse producten koop ik ook daar.
Nee het wordt geen kabeljauw. Helaas.

Rookworst neem ik wel mee. Is binnen de EU. Geen problemen met invoer.

Dit is nu het gevraagde lijstje uit ItaliŽ:

Old Amsterdam kaas 4x
Amsterdamse uien
Mosterd
Stroopwafels 10x
Rookworst 5x
Erwtensoep verspakket AH.
Kroepoek 12x
Nasi mix. 4x
Appeltaartje AH 4x

Leuk hŤ, om te zien. Waar die Italianen al niet gek op zijn. :D
Make my day!
pi_169538119
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:11 schreef yosander het volgende:

[..]

Oja :'), of dit kwam ik laatst tegen in de supermarkt *brr*

[ afbeelding ]
Superhandig toch juist. Hoef je het niet meer helemaal zelf te snijden. Dat is altijd vet veel werk om netjes te snijden zonder perongeluk een sliertje te vergeten. Welke supermarkt verkoopt dit? Zeker op drukke dagen maak ik nooit paste omdat ik bang ben in de haast een sliert te vergeten te snijden. Ik wil dit graag kopen maar de supermarkt hier heeft het helaas niet.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')