Echt, authentiek, traditioneel Nederlands voedsel.quote:
Ja mooi hè.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Echt, authentiek, traditioneel Nederlands voedsel.
Nee, macaroni. Dat is pas Nederlands.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:05 schreef yosander het volgende:
Spaghetti bolognese (kapotgekookte pasta in tomatensaus met geraspte jonge kaas).
Spaghetti Olandaise noemen ze dat. Vooral omdat wij er groente doorheen doen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:05 schreef yosander het volgende:
Spaghetti bolognese (kapotgekookte pasta in tomatensaus met geraspte jonge kaas).
Oja , of dit kwam ik laatst tegen in de supermarkt *brr*quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, macaroni. Dat is pas Nederlands.
Haha wel waar jaquote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:10 schreef agter het volgende:
[..]
Spaghetti Olandaise noemen ze dat. Vooral omdat wij er groente doorheen doen.
Dat kennen ze al via Oostenrijk. Van de Krauts.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:13 schreef yosander het volgende:
Ik zou zuurkoolstampot maken, maar dat is mijn favoriet
Kennen ze door heel Italië met Cavolo Nero en spek.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:15 schreef RedFever007 het volgende:
boerenkool, dikke rookworst en gebakken spekjes
Het is toch ook Nederlands?quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:03 schreef agter het volgende:
[..]
Ja mooi hè.
Ze willen hier altijd in een 'Chin.Ind.' restaurant eten.
Voor hun is dat ook de Hollandse smaak.
Maar als je door buitenlandse ogen kijkt, snap ik dat wel.
Ja daarom.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:17 schreef Baconbus het volgende:
[..]
Het is toch ook Nederlands?
Dat wat je hier kan bestellen eten die Chinezen en Indonesiërs echt niet.
Met die geliefde rode kool erbij!quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:33 schreef agter het volgende:
De Hollandse variant van een runderstoofpotje.. ja dat is wel een idee.
Ja!quote:
Dat kookboek (pdf) van de marine heb ik.quote:
Stamppot maken van zuurkool,creme fraiche, rozijnen, walnoten, appel. Dat met kaas bestrooien en 10 minuten in de oven zetten. Nederlands maar wat minder basic.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:16 schreef agter het volgende:
[..]
Dat kennen ze al via Oostenrijk. Van de Krauts.
Wordt redelijk vaak gegeten daar.
Maar wellicht is de NLse variant anders. Met rookworst en mosterd zullen ze het mss niet kennen?
Pindasausquote:Op vrijdag 10 maart 2017 13:51 schreef agter het volgende:
Aanvulling:
Wat ik gevraagd word mee te nemen in mijn koffer is altijd:
DE koffie
Stroopwafels
Kroepoek
Saté marinade
Nasi kruiden
Rookworst
Wat is nog meer lekker?
Thanks, Piet!quote:Op woensdag 15 maart 2017 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Draadjesvlees
Hachee is al genoemd
Wild is niet het seizoen, maar wel aan te komen (Ree van de veluwe, wilde eend met jus)
Haringsalade
Gebakken kabeljauwfilet, of platvis als schol, tong, hebben ze in de middellandse zee niet
Hollandse garnalen met mayonaise
Gerookte paling
Denk bij groenten aan postelein, raapstelen
Texels lamsvlees, hoort tot de beste in zijn soort
Gelderse rookworst van een slager die deze zelf maakt
Zuivel dingen als vla
Zelf kroketten maken met rundvlees, of garnalen
Mooie boerenkazen, geitenkaas
Oosterschelde kreeft (eind maart gaat het seizoen weer van start)
Mosselen, oesters uit de Oosterschelde
NL heeft best mooie ingredienten en gerechten, dat stamppot als de enige bijdrage zien is onzin
Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in Italië als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.quote:
Binnen de EU kan je dat prima meenemen, levende kreeft is wel wat lastig, op ijs in een styrobox in een koffer.quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in Italië als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.
Een rookworst nemen kan echter wel (mag officieel niet zomaar maar in de praktijk lukt dat meestal wel).
Wij probeerden ooit een rookworst mee te nemen naar Brazilië maar toen zaten we dus 3 uur lang vast op het vliegveld ( ). Dat was niet echt slim.
Zou ik iig niet aan beginnen.quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Binnen de EU kan je dat prima meenemen, levende kreeft is wel wat lastig, op ijs in een styrobox in een koffer.
Ik kook daar.quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar ga je het in Nederland voor ze koken of in Italië als je op bezoek gaat. Want je kunt b.v. verse vis niet zomaar meenemen uiteraard.
Een rookworst nemen kan echter wel (mag officieel niet zomaar maar in de praktijk lukt dat meestal wel).
Wij probeerden ooit een rookworst mee te nemen naar Brazilië maar toen zaten we dus 3 uur lang vast op het vliegveld ( ). Dat was niet echt slim.
Superhandig toch juist. Hoef je het niet meer helemaal zelf te snijden. Dat is altijd vet veel werk om netjes te snijden zonder perongeluk een sliertje te vergeten. Welke supermarkt verkoopt dit? Zeker op drukke dagen maak ik nooit paste omdat ik bang ben in de haast een sliert te vergeten te snijden. Ik wil dit graag kopen maar de supermarkt hier heeft het helaas niet.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:11 schreef yosander het volgende:
[..]
Oja , of dit kwam ik laatst tegen in de supermarkt *brr*
[ afbeelding ]
Waarom zou je spaghetti uberhaupt snijden?quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:22 schreef autoknutselaar het volgende:
[..]
Superhandig toch juist. Hoef je het niet meer helemaal zelf te snijden. Dat is altijd vet veel werk om netjes te snijden zonder perongeluk een sliertje te vergeten. Welke supermarkt verkoopt dit? Zeker op drukke dagen maak ik nooit paste omdat ik bang ben in de haast een sliert te vergeten te snijden. Ik wil dit graag kopen maar de supermarkt hier heeft het helaas niet.
duurt megalang zonder snij. kans op verstiking is ook groter. zonder snijde mot je sliertje voor sliertje opsleurpen waardor risico op verstiking nog meer toenemtquote:Op woensdag 15 maart 2017 16:27 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Waarom zou je spaghetti uberhaupt snijden?
Ik vreet het gewoon zo op.
Ok leuk, en ga nu maar weer terug naar KLB.quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:32 schreef autoknutselaar het volgende:
[..]
duurt megalang zonder snij. kans op verstiking is ook groter. zonder snijde mot je sliertje voor sliertje opsleurpen waardor risico op verstiking nog meer toenemt
Neem je er geld voor aan?quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:21 schreef agter het volgende:
[..]
Ik kook daar.
Verse producten koop ik ook daar.
Nee het wordt geen kabeljauw. Helaas.
Rookworst neem ik wel mee. Is binnen de EU. Geen problemen met invoer.
Dit is nu het gevraagde lijstje uit Italië:
Old Amsterdam kaas 4x
Amsterdamse uien
Mosterd
Stroopwafels 10x
Rookworst 5x
Erwtensoep verspakket AH.
Kroepoek 12x
Nasi mix. 4x
Appeltaartje AH 4x
Leuk hè, om te zien. Waar die Italianen al niet gek op zijn.
Je kunt spaghetti toch gewoon oprollen met je vork? Desnoods gebruik je er een lepel bij. Of gebruik gewoon andere pasta .quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:22 schreef autoknutselaar het volgende:
[..]
Superhandig toch juist. Hoef je het niet meer helemaal zelf te snijden. Dat is altijd vet veel werk om netjes te snijden zonder perongeluk een sliertje te vergeten. Welke supermarkt verkoopt dit? Zeker op drukke dagen maak ik nooit paste omdat ik bang ben in de haast een sliert te vergeten te snijden. Ik wil dit graag kopen maar de supermarkt hier heeft het helaas niet.
Huh? Nee. Natuurlijk niet.quote:
Ja maar dan heb je misschien wel meerdere slierten tegelijkertijd in je mond. Dan is het risico op stikken helemaal groot. Als ik sterf is het tot daar aan toe. Maar ik heb ook kinderen en ben daar verantwoordelijk voor. Daarom ga ik niet het risico nemen.quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:53 schreef yosander het volgende:
[..]
Je kunt spaghetti toch gewoon oprollen met je vork? Desnoods gebruik je er een lepel bij. Of gebruik gewoon andere pasta .
Ik heb het in de AH zien staan.
not sure if trol.... maar stikken in een spaghetti sliert lijkt me schier onmogelijk, hoe gaat dat je luchtpijp blokkeren dan? hoogstens moet je ff braken omdat ie half in je strot hangtquote:Op woensdag 15 maart 2017 17:11 schreef autoknutselaar het volgende:
[..]
Ja maar dan heb je misschien wel meerdere slierten tegelijkertijd in je mond. Dan is het risico op stikken helemaal groot. Als ik sterf is het tot daar aan toe. Maar ik heb ook kinderen en ben daar verantwoordelijk voor. Daarom ga ik niet het risico nemen.
Als die slierten in de knoop komen? Waarom denk je dat in pasta soorten als pene en macaroni lucht pijpjes zitten?quote:Op woensdag 15 maart 2017 17:20 schreef liedetector het volgende:
[..]
not sure if trol.... maar stikken in een spaghetti sliert lijkt me schier onmogelijk, hoe gaat dat je luchtpijp blokkeren dan? hoogstens moet je ff braken omdat ie half in je strot hangt
och je kinderen leren kauwen misschien geen slecht plan dan.....meest debiele reclame die ik de afgelopen jaren gezien heb iks wel de voorgesneden "spaghetti"quote:Op woensdag 15 maart 2017 17:35 schreef autoknutselaar het volgende:
[..]
Als die slierten in de knoop komen? Waarom denk je dat in pasta soorten als pene en macaroni lucht pijpjes zitten?
Hagelslag kokenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:24 schreef Hiddendoe het volgende:
Typisch Nederlands en lekker?
Hagelslag. (plus alle variaties zoals vlokken, muisjes enz.)
Pindakaas.
Kaas.
Bier- of knakworst.
Mosterd en mayonaise.
Appelmoes.
Vla en pudding met of zonder slagroom
Pap.
Brood. In alle variaties: Bruin, wit, krenten, peperkoek, roggebrood...
Don't feed the troll, alsjeblieft.... Laten we de kwaliteit hier een beetje hoog houden en niet op dit soort KLB trolletjes reageren.quote:Op woensdag 15 maart 2017 17:39 schreef liedetector het volgende:
[..]
och je kinderen leren kauwen misschien geen slecht plan dan.....meest debiele reclame die ik de afgelopen jaren gezien heb iks wel de voorgesneden "spaghetti"
je kent m?quote:Op woensdag 15 maart 2017 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Don't feed the troll, alsjeblieft.... Laten we de kwaliteit hier een beetje hoog houden en niet op dit soort KLB trolletjes reageren.
Na drie posts zie je toch al dat het een KLB trolletje is? Is echt geen rocket science.quote:
Sorry.. ben niet heel bekend met gulle gevers bij mensen zonder migratieachtergrond als het om grote hoeveelheden gaat.quote:Op woensdag 15 maart 2017 17:07 schreef agter het volgende:
[..]
Huh? Nee. Natuurlijk niet.
Het zijn vrienden.
De eerste avond de locale carne salada (Trentino regio) eten.
Ik neem enkele liters (handgeplukte) olijfolie mee terug naar huis. Van de oogst van afgelopen november. En natuurlijk wijn.
Goed inpakken en zo in mijn koffer.
Ik vind dat juist leuk. Zo over en weer eten voor elkaar meebrengen.
Nou zeg, niet álle Nederlanders zijn krenten hoor. Dat vind ik wel een beetje stigmatiserend.quote:Op woensdag 15 maart 2017 19:14 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Sorry.. ben niet heel bekend met gulle gevers bij mensen zonder migratieachtergrond als het om grote hoeveelheden gaat.
Ja natuurlijk geef ik. Graag zelfs. Ik vind dat leuk.quote:Op woensdag 15 maart 2017 19:14 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Sorry.. ben niet heel bekend met gulle gevers bij mensen zonder migratieachtergrond als het om grote hoeveelheden gaat.
wat een kutverhaal dit , de tering..quote:Op woensdag 15 maart 2017 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar buiten de EU is lastiger.
Ik ging naar NieuwZeeland en een vriendin van me daar vroeg me OB XL tampons mee te nemen, die zijn daar niet verkrijgbaar.
Goed, ik loop bij de groothandel, hebben ze toevallig een megapak in de aanbieding.
Neem die mee.
Koffers door de scanner bij aankomst in Auckland.
You have sausages in you suitcase! Snauwde de dame van de douane.
Ik leg haar zeer beleefd in zeer bekakt engels uit dat dit ietwat pijnlijk is, maar dat dit tampons zijn
No these are sausages, You cannot bring sausages!
Ik bied haar aan dat ik mijn koffer graag wil openmaken om haar te laten zien dat het tampons zijn. Ik maak mijn koffer open en zij er direct graait in. Komt een mega pak tampons tegen.
Ik zeg dat het me spijt dat dit tot een vergissing leide
Open! Krijsde ze histeries
Ik bleef zeer kalm, gruwelijk beleefd en vroeg welke? Een sample of allemaal? Het is en blijft een hygiene artikel.
Een doosje werd aangewezen en maakte deze open, tampons
You see, tampons zei ik
Haar collega op de achtergrond lag dubbel van het lachen.
Geen worst meenemen naar nieuw zeeland
Ik ken ook gulle gevers Maar ik ben gastvrijheid gewend dus bij mij is iets al snel gierigquote:Op woensdag 15 maart 2017 19:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou zeg, niet álle Nederlanders zijn krenten hoor. Dat vind ik wel een beetje stigmatiserend.
Al zijn de krenten die ik ken, wel overwegend pure nederlanders (of 'zonder migratieachtergrond' zo je wil).
kan wel hoor..quote:Op woensdag 15 maart 2017 19:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Na drie posts zie je toch al dat het een KLB trolletje is? Is echt geen rocket science.
En als hij zo dom is dat hij echt denkt dat je kunt stikken in spaghetti, dan is hij het al helemaal niet waard om meer aandacht te geven.
Olandesequote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:10 schreef agter het volgende:
[..]
Spaghetti Olandaise noemen ze dat. Vooral omdat wij er groente doorheen doen.
Dat is nogal wat hea? Zou dat maar achterwege laten.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:22 schreef agter het volgende:
En aangezien wij wel koloniën hebben gehad en zij niet (Nah ja, Etiopie dan), dacht ik aan iets van surinaams?
Iets Surinaams qua eten maken?
Macaroni met Smacquote:Op vrijdag 10 maart 2017 15:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, macaroni. Dat is pas Nederlands.
Jus voor arme lui.. Maar superlekkerquote:
Sowieso dit.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |