abonnement Unibet Coolblue
pi_169412439
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 11:11 schreef Hiddendoe het volgende:
Korte verklaring: Nederlanders zijn geen gastronomen.
Nederlanders eten omdat het moet, niet omdat het lekker is.
Als je kijkt naar de originele Nederlandse keuken, dan snap je het wat beter.

:Y) c_/
Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.
pi_169412494
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:40 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Kort gezegd: De Nederlandse keuken: stamppot, pannekoeken, appeltaart.
sja 40 jaar geleden misschien
pi_169412544
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:43 schreef liedetector het volgende:

[..]

sja 40 jaar geleden misschien
Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.
En Uncle Sam met zijn McBroodjes hamburger met sla tomaten en weetikveel.
pi_169412563
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:45 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Ja klopt. Inmiddels is de Chinees in onze keuken gekomen.
En Uncle Sam met zijn McBroodjes hamburger met sla tomaten en weetikveel.
dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen idee
pi_169412591
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:46 schreef liedetector het volgende:

[..]

dan heb je wel een erg beperkte blik.... of ik ken gewoon veelal mensen die echt geen instant noodles of pakjes meuk willen...geen idee
We hebben het over de Nederlandse keuken.
Dat wil dus zeggen, geen buitenlandse invloeden van de laatste 30 of 40 jaar.
pi_169412617
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:48 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

We hebben het over de Nederlandse keuken.
Dat wil dus zeggen, geen buitenlandse invloeden van de laatste 30 of 40 jaar.
ahhhh ja, nou ja die ken ik niet zo goed, mijn moeder kookte 40 jaar geleden ook al indonesisch met het beperkte aanbod wat hier te krijgen was, en in de jaren 80 ook al chinees hoe lastig je sommige dingen ook kon krijgen, etc, etc.... kortom geen idee hoe dat in andere gezinnen ging in die tijd
pi_169412717
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
pi_169412752
Ik moet eerlijk zeggen... In geval van friet maak ik graag mijn handen vies, maar met ander eten vind ik het niet echt fris. En graat ergens uit pielen met een vork werkt gewoon niet, dus dan hoeft het al niet meer.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_169412800
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 14:54 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
precies sinds de VOC is er al geen sprake meer van "orginele" Hollandse keuken, de vraag is dus wat is nu gewoon? Ik denk dat het echt van alles kan zijn.....
pi_169412859
Kippenpoten en spareribs eet ik graag. Dat van dat laurierblad vind ik vooral slordig. Dat kun je makkelijk uit je stoofvlees/van iemands bord vissen voor je het serveert, want zoals je zelf zegt: je hoort het niet op te eten. Een kippoot zonder bot is geen kippenpoot meer.. dus dat vind ik anders.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2017 15:02:26 ]
pi_169413714
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 11:52 schreef Hiddendoe het volgende:

[..]

Nee, dat zie jij heel goed.
Eens, toen ik nog werkte, werd ik uitgenodigd door een collega die van boerenafkomst was, om te komen eten.
Leuk, ik kocht een mooie fles wijn en bloemen voor de gastvrouw (leuke vrouw overigens, die ik leerde kennen tijdens de personeelsfeesten) en op de afgesproken tijd bel ik aan.

Er was dus helemaal niks speciaals gedaan. We aten gewoon in de keuken en (horror) al het eten werd van hetzelfde bord gegeten. Eerst soep, daarna aardappels, groenten en vlees (tussen de soepresten) en als nagerecht chocoladevla met slagroom, ja ook op hetzelfde bord.
Naar de wijn werd niet omgekeken, we dronken water bij het eten.
De bloemen werden in de gootsteen gekwakt en dat was het.

Het meest bizarre: na het eten, zaten ze me gewoon de deur uit te kijken.
Lol
pi_169413754
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten _O-
  vrijdag 10 maart 2017 @ 15:49:19 #63
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_169413764
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten _O-
Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_169413778
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
pi_169413782
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:

[..]

Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
en sowieso...doen WAT precies?
pi_169413790
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:49 schreef Copycat het volgende:

[..]

Wie doen dat dan hetzelfde bij andere nationaliteiten?
Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 15:51:08 #67
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_169413794
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef liedetector het volgende:

en sowieso...doen WAT precies?
Ook!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_169413804
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
Wat?
Make my day!
pi_169413810
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
en nu een keer een begrijpelijke zin?
pi_169413854
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
nee
  vrijdag 10 maart 2017 @ 15:54:53 #71
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_169413863
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:

Door namen te noemen wordt een discussies. jij hoeft je iig niet aangesproken te voelen.
Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_169413870
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:51 schreef agter het volgende:

[..]

Wat?
Ik word helemaal para van mijn toetsenbord. Verandert alles automatisch.
pi_169413886
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:54 schreef Copycat het volgende:

[..]

Veralgemeniseer het eens. Wat doen Nederlanders ook precies hetzelfde?
Niet alle Nederlanders eten zo en waarom scheer je iedereen over een kam etc meer van die bull.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 15:56:22 #74
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_169413889
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:50 schreef Stimorol- het volgende:
Kan iemand mij meteen uitleggen waarom men brood eet mbv mes en vork?
Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_169413905
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:56 schreef Copycat het volgende:

[..]

Als ik een lunch eet met brood en daarbovenop beleg en een flinke hoeveelheid sla, zijn mes en vork wel handig. Maar verder eet brood uit het vuistje een stuk lekkerder.
Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.
pi_169413963
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:57 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zie het op werk vaak. Kantine vol met mensen die een sneetje volkoren met kaas eten met mes en vork. Ik begrijp dat niet zo.
etiquete?
pi_169414071
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:01 schreef liedetector het volgende:

[..]

etiquete?
Dus niet?

Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php

Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
pi_169414086
Wat fijn dat ik blijkbaar volgens etiquette eet O~)
Ik snijd brood altijd in stukken en eet het dan op.
pi_169414168
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Dus niet?

Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php

Het is de warme maaltijd die vraagt om het hanteren van mes en vork. Maar brood geldt als zo’n elementair voedingsmiddel dat het met de hand mag worden gegeten. Mensen mogen hun eigen brood aanraken. Voor sneetjes brood bij ontbijt of lunch worden geen vorken ingezet, tenzij er iets warms op ligt dat eraf kan druipen: kroketten, gebakken eieren of iets dergelijks. Een simpele boterham met kaas of jam wordt met een mes in twee of vier stukken gesneden en vervolgens met de hand naar de mond gebracht. Betreft het broodjes, dan wordt daar van afgehapt (de broodjes worden dus niet eerst in stukken gesneden). De praktijk aan tafel is om geen dubbele – die zijn inderdaad voor buitenshuis – maar enkele boterhammen te beleggen. Tenzij iemand een sandwich met diverse ingrediënten maakt (blaadje sla, laagje kaas, laagje tomaat). Dan is het wel een dubbele boterham, die in tweeën wordt gesneden en daarna afgehapt. Ook tosti’s en worstenbroodjes mogen met de hand worden gegeten, omdat het warme beleg ingeklemd zit tussen het brood. Servetje erbij is altijd handig.http://www.beatrijs.com/eist-brood-een-vork/
misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
pi_169414212
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
pi_169414248
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:14 schreef liedetector het volgende:

[..]

misschien wassen ze dan gewoon hun handen niet na een wc bezoek en is het veiliger het met mes en vork te eten?
Het valt mij wel op dat men aan alles en nog wat zit en vervolgens lekker gaat eten zonder even de handen te wassen. Maar de eerste keer dat ik dit zag dacht ik wtf.
pi_169414255
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:17 schreef HarveySpecter het volgende:
Ik haalde afgelopen woensdag een gebakken visje bij de visboer op de markt.
Dat ding zat zo ontzettend vol met graat, dan kan ik het toch niet met plezier eten. Hoe goed de smaak ook is.
als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
pi_169414271
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:21 schreef liedetector het volgende:

[..]

als het als filet is verkocht heb je een punt, anders zeur je
Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:24:23 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414297
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 15:48 schreef Stimorol- het volgende:
Al die Nederlanders die zich beledigd voelen maar wel hetzelfde doen bij andere nationaliteiten _O-
Ik voel me niet beledigd. Ik zou niet weten waarom.
The love you take is equal to the love you make.
pi_169414303
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
dan is de vraag natuurlijk of je het wel met je handen eet?
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:24:40 #86
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_169414304
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:25:02 #87
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414311
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:22 schreef HarveySpecter het volgende:

[..]

Ik weet dat ik zeur. En ik weet ook dat er graat in zo'n gebakken vis zit. Toch belemmert het mij om het (vaker) te eten.
Daarom: kibbeling! :9
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:25:57 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_169414330
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
Het ligt toch gewoon met bot in de supermarkt?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 16:26:37 #89
391904 dexamfetamine
Om te studeren
pi_169414345
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.

Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
pi_169414346
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:24 schreef Nobu het volgende:
We zijn hier in het westen gewoon niet meer zo in touch met de buitenwereld is in dergelijke gebieden. Als je de kip toch niet zelf uit elkaar hoeft te slopen is er ook weinig reden meer om hem dan toch met een stuk bot op je bord te leggen.
smaaktechnisch gezien zeker wel!!! snap kipfilet ook werkelijk niet
pi_169414373
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.

De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
Make my day!
pi_169414397
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:28 schreef agter het volgende:
Toch verandert het wel.
Als je kijkt in de supermarkt.
Vroeger hadden we meer rundertong, bloedworst maar ook paard als vlees.

De diversiteit lijkt minder te zijn geworden.
ben nog steeds blij met paard en gelukkig nog een van de weinige paardenslagers om de hoek zitten
pi_169414400
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Daarom: kibbeling! :9
Toevallig vandaag nog gehad. Met remoulade O+
pi_169414555
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.

Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.


Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht :D
pi_169414662
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht :D
wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
pi_169414682
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:42 schreef liedetector het volgende:

[..]

wat heeft dat met pakjes knor te maken? *vind je echt zooooo vaag*
Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
pi_169414747
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:44 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Ik reageer dan ook niet op jou, vage.
nee maar ik lees wat je qoute....
pi_169414986
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 16:46 schreef liedetector het volgende:

[..]

nee maar ik lees wat je qoute....
Beter lezen
pi_169415031
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:00 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Beter lezen
t ging nergens over zelf je kip slachten....
pi_169415639
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 17:02 schreef liedetector het volgende:

[..]

t ging nergens over zelf je kip slachten....
-zucht-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')