Heb je het zo zwaar, meid.quote:
hier vanavond lamsbiefstuk...maar zou er bijna botjes in willen plantenquote:Op vrijdag 10 maart 2017 18:18 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ben in vertwijfeling door dit topic. Ik ben op zoek gegaan naar mijn paspoort (en gevonden), die zegt toch echt Nederlands. Voor de zekerheid mijn ouder gebeld, die snapten de vraag niet maar na wat uitleg kwamen zij ook tot de conclusie, Nederlands. Opa en oma kan ik helaas niets meer vragen.
Toen de vriendenkring maar eens nagelopen en ook daar zat eigenlijk geen mensen tussen die voldoen aan de beschrijving in de OP. Kortom die Nederlanders die ken ik niet.
Dit allen is wel een opluchting want anders zou ik de kipdrumsticks die nu in de oven liggen toch niet helemaal kunnen opsmikkelen.
Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:26 schreef dexamfetamine het volgende:
Valt mij ook op wat TS omschrijft in de OP. Nederlandse keuken is van zichzelf best saai en mensen komen vaak niet verder dan een pakje van de knor of honig.
Verder houden ze er niet echt van om hun handen vies te maken dus eten ze niet al het vlees van het bot. Voedselverspilling als je het mij vraagt. Maar ik zie ze vaak hun handen niet wassen, bijvoorbeeld na de wc of als ze een kroketje met hun handen gegeten hebben. En mij wel later een vettige hand geven, gadverdamme.
Heel herkenbaarquote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb de laatste tijd vaak gemerkt dat Nederlanders vaak heel erg veel moeite hebben aan eten met botjes en dergelijke erin. Denk bijvoorbeeld aan:
- Mensen die zeuren over een kippenpoot
- Mensen die de helft van het vlees aan een kippenpoot of spare rib laten zitten (kunnen ze niet eten of zo? vind dat altijd echt heel erg raar, en ook disrespectvol naar het dier dat voor jou gestorven is toe)
- Mensen die absoluut geen vis op de graat willen eten, of als ze het dan op vakantie een keer krijgen helemaal gaan lopen pielen en dan alsnog half stikken in een graat. Kunnen sommige mensen niet eten of zo?
- Mensen die niet weten hoe je mosselen eet en ze b.v. proberen met een te grote vork uit de schelp te pielen, ipv gewoon pakken met een lege schelp
- Mensen die, als ik b.v. een stoofpotje heb gemaakt of zo, zich murw stikken in jeneverbesjes of laurierblaadjes erin ik zeg tegenwoordig meestal expliciet dat je die niet op moet eten
- Mensen die b.v. geen zonnebloempitten met schil kunnen eten (die zit ik nu lekker weg te kauwen, heerlijke en gezonde goedkope snack). Of ze zuigen alleen het zout eraf en spugen de rest uit
- Mensen die geen garnalen kunnen pellen, of b.v. eerst heel erg langzaam alle garnalen op hun bord gaan lopen pellen en het dan pas opeten als het koud is. Je pelt toch gewoon terwijl je eet? Is dat echt zo een moeilijk concept? Of je vreet gewoon de hele garnaal op, inclusief schaal en poepkanaal, daar doen we in brazilie iig niet moeilijk over als het goede garnalen zijn.
Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom 'pure' Nederlanders zo ontzettend veel moeite hebben met dit eten? Bij ons wordt kip en vis en dergelijke meestal met bot/graat geserveerd. Maar we hadden b.v. een keer Nederlandse familie mee naar brazilie en het was echt ÉÉN GROOT DRAMA elke keer dat we gingen eten.
Ik kan de volgende verklaringen bedenken maar het is me echt een raadsel:
- Nederlanders vinden het vies om met hun handen aan hun eten te zitten (waarom? je eet het toch ook op? )
- Nederlanders zijn gewoon lui en willen alles binnen 10 minuten opeten (waarom? zo veel haast?)
- Nederlanders verwachten dat overal waar ze eten een 3 sterrenrestaurant is waar de kok tijd/zin/geld heeft om alle vis en dergelijke voor ze te fileren (waarom zou je? bovendien is op de graat/bot vaak zelfs lékkerder !)
- Nederlanders weten simpelweg niet hoe ze vis/kip/etc. met graat/bot moeten eten (waarom? zijn het nog kindjes van 5 waar pappa de vis voor moet fileren? want ja, toen ik 5 was deed mijn vader dat voor mij ja )
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heel herkenbaar
Botjes in eten is eng, jammer, huil. Kleuters zijn het.
Captain Lienekien to the rescue!quote:Op vrijdag 10 maart 2017 21:22 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik dacht al, waar blijft Piet. Piet kent ook alle Nederlanders.
quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je bent zelf een Nederlander, man.
quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:22 schreef sirdanilot het volgende:
kneusje
[..]
Ja, maar niet een pure. Ik ben half nederlands en half braziliaans.
Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 18:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eeeehm,de jaren 90 zijn al even voorbij. Inmiddels wordt er in Nederland op veel plekken uitstekend gekookt en gegeten. Ook in veel huishoudens.
De laatste jaren is de eetcultuur enorm vooruit gegaan (vind ik). Veel goed bereid en vers eten. Vaak ook nog met veel groenten. Prima.
Ramon Beuk, Cas Spijkers, Herman den Blijker, Julius Jaspers, Robert Kranenborg, Rudolf van Veen, Pierre Wind, Caspar Burgi. Om maar een paar te noemen. Genoeg anderen nog op 24 Kitchen.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 01:05 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Zal ook te maken hebben met de enorme populariteit van kookprogramma's.
Begon volgens mij met Joop Braakhekke, nou alleen de naam al, deed mij m'n eetlust verliezen, en die andere man (beetje enge vent vind ik) die je ook ziet in de AH commercial met zijn overdreven harde PPPPPPure ...
O ja, we hadden ook Martine Bijl met haar bakuurtje.
Of er nog meer Nederlandse tv-koks zijn, geen idee.
In argrarisch gebied is dat doodnormaal hoor.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:38 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zie je je buren al kijken als je een kip in de tuin slacht
de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 16:08 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dus niet?
Broodjes geroosterd en belegd met kaas, hard ei, ansjovis e.d. worden met de vingers gegeten vóór tafel in den salon bij de cocktail, maar dezelfde of dergelijke broodjes behoorend bij de hors d'oeuvre worden aan tafel met mes en vork genuttigd. http://www.dbnl.org/tekst(...)06hoeh01_01_0109.php
Huh nee?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.
Boterhammen eten met mes en vork valt gewoon onder 'netjes eten'
pffffff.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Huh nee?
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
Idd.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:26 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Huh nee?
Voor zover ik weet is met mes en vork eten voor het gros van de mensen onlogisch en overdreven.
Welnee.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:31 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
pffffff.
Ik heb het niet over jou.
De mensen die met mes en vork in kantine hun brood eten (en daar zijn er heel veel van als je verder kijkt dan de gemiddelde fabriekskantine) hebben thuis geleerd dat dat netjes is, ongeacht wat er in officiele etiquette staat
Dat je in eetgelegenheden bestek bij je broodje krijgt is ook om het voor te kunnen snijden zodat niet alles er tussenuitvalt als je een hap uit goed belegd broodje neemt.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:32 schreef agter het volgende:
[..]
Idd.
Het makkelijke van brood is nu juist dat je het met je handen kunt eten.
Ik zie Fransen ook geen stokbrood met mes en vork eten.
dat toch exact wat ik zeg?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:33 schreef agter het volgende:
[..]
Welnee.
Die doen dat om 'netjes' over te komen.
Lees die post voor de mijne ookquote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
de gemiddelde nederlander heeft zijn manieren (voor zover aanwezig) geleerd van moeders en niet van Amy Groskamp-Ten Have.
Boterhammen eten met mes en vork valt gewoon onder 'netjes eten'
Voor mij is het ook normaal hoor. Al woon ik niet in agrarisch gebied. ik word alleen misselijk bij het slachten van een groter beest.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:15 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
In argrarisch gebied is dat doodnormaal hoor.
Nee, Nederlanders zijn niet te lui. Ze hebben alleen nooit geleerd hoe ze met dat eten om moeten gaan. Simpelweg omdat hun ouders dat eten niet kenden en ze het van hen niet konden leren en elders leer je het niet zo makkelijk. Wel leerde je:quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb de laatste tijd vaak gemerkt dat Nederlanders vaak heel erg veel moeite hebben aan eten met botjes en dergelijke erin. Denk bijvoorbeeld aan:
[...]
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Je hebt een beperkte kijk. Hoe verder je teruggaat, hoe meer holbewonersvoer het is. Maar er zijn historische kookboeken waarmee je een breder beeld kunt krijgen. Elk contact met handelaren gaf nieuwe mogelijkheden tot de import van nieuwe voedingsmiddelen, dat was al vóór de VOC. Daarna werd de Nederlandse keuken nog uitgebreider en gevarieerder als de exotische planten hier konden groeien. Let wel dat sommige vormen van eten alleen door de rijkere klassen gegeten werden.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 14:54 schreef Hiddendoe het volgende:
Ik probeer gewoon de oorspronkelijke Nederlandse keuken te verbeelden.
Hoewel aardappels ook uit het buitenland afkomstig zijn.
De echte en originele Nederlandse keuken is bijzonder schraal en eenzijdig.
Brood, bier en jenever was het in de middeleeuwen. Soms wat jenever.
Melk natuurlijk en fruit zoals appels en peren, bessen en bramen.
En dan had je het wel gehad wat betreft de Nederlandse keuken.
Veel kool- en knolgewassen.
Geen zout of andere specerijen.
Ah kijk, jij bent een échte Nederlandsequote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:16 schreef RobinOok het volgende:
Mensen moeten eens niet zo zeiken. Over elkaarr. Laat iedereen lekker eten wa of hoe hij zelf wil.
Ik hield als kind ook niet van botjes (het gaat trouwens helemaal niet om de botjes, maat om de vieze drellen en zeentjes en stukjes kraakbeen) en de anderen in ons gezin wel. Nou, mooi toch, ik de filet, zij de poten. Maar nee, zo werkte dat dan ook weer niet. Ha
Ik ben nog steeds niet dol op kippenpoten. Ik maak ze wel eens, maar pluk ze dan voor ze op tafel gaan.
Kluiven doe ik niet. Nooit. Hele kip eten we wel, ik pluis de kip dan kaal, maar kluiven die ik nog steeds niet en een hongerig afrikaantje zou er vast nog van kunnen eten. Jammer dan.
Hele vis klaarmaken is wel leuk, maar op je bord krijgen niet. Het eet niet relaxt.
Dus uit gemakszucht fileer ik steeds vaker. Meer werk vooraf, minder werk tijdens het eten.
Oh, afwassen is wel een goed idee ja als je het toetje aangeboden krijgt op een vies bord. Niet aan gedacht.quote:Toetje krijgen op een vies bord heb ik wel eens meegemaakt, vroeger. Maar dat hield ik gewoon tegen en ging dan eerst mijn bord afwassen. Probleem opgelost.
Mosselen met een vork eten gaat volgens mij prima, dus je daar druk over maken slaat nergens op. Laat iemand lekker op zijn eigen manier eten. Ik eet heel veel/vaak met mijn handen, mijn lief nooit. Laat ons.
Als je in een restaurant in NL een filet krijgt is ie 95% van de tijd zo gekocht, als filet in een diepvries pak.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
Dat je je eigen vis fileert in de keuken vind ik meer dan bewonderenswaardig, zelf kan ik dat niet. Echter zou ik niet verwachten dat je gastheer/vrouw dat ook altijd voor je gaat doen. Niet iedereen kan fileren, en als je het al kan kost het nu eenmaal een hoop werk. Ik zou zoiets alleen verwachten in een luxer restaurant, in het buitenland (in nederland is het meestal wel gefileerd maar tenzij het een luxer restaurant is moet je je ook vaak afvragen of de vis wel vers is !).
Volgens mij gaat het met een vork niet moeilijker maar kan jij het gewoon niet uitstaan dat iemand het anders doet dan dat jij denkt hoe het hoort.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
En mosselen eet je met een lege mosselschelp waarmee je de mosselen uit de schelp pielt. Waarom zou je moeilijk doen met een vork?
waar maak je je druk om?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
En mosselen eet je met een lege mosselschelp waarmee je de mosselen uit de schelp pielt. Waarom zou je moeilijk doen met een vork? Hooguit de eerste mossel pak je met de vork, of wellicht wat stukjes van de groente.
Nou, de vork is nog niet zo heel erg oud als eetgerei, dus kun je eigenlijk zeggen dat dat geëvolueerd is uit het vreten met een ouwe schelp zoals in de prehistorie. Een vork houdt een stuk makkelijker vast en geeft een beter gevoel als je de mossel in je mond steekt.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
En mosselen eet je met een lege mosselschelp waarmee je de mosselen uit de schelp pielt. Waarom zou je moeilijk doen met een vork? Hooguit de eerste mossel pak je met de vork, of wellicht wat stukjes van de groente.
Mosselen eet je gewoon met een lege schelp, zo hoort het gewoon, het is de meest logische manier om het te eten en ook de makkelijkste.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:18 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Nou, de vork is nog niet zo heel erg oud als eetgerei, dus kun je eigenlijk zeggen dat dat geëvolueerd is uit het vreten met een ouwe schelp zoals in de prehistorie. Een vork houdt een stuk makkelijker vast en geeft een beter gevoel als je de mossel in je mond steekt.
Wat je ziet is dat bepaalde mensen aan dat eten met de mosselschelp vasthouden omdat het zo heurt en omdat ze daarmee laten zien dat ze verheven zijn boven het onopgevoede gepeupel. Waarmee ze met hun geklaag over dat gepeupel duidelijk laten zien dat ze minstens even onopgevoed zijn.
Overigens net als allerlei andere obscure wtf etiquette een signaal is dat "wij weten hoe het heurt". Het zijn gewoon manieren om "ons soort mensen" te onderscheiden van "het gepeupel". Andersom is het gniffelen als "dat seurt mensen" bij een boerengezin komen en daar ineens niet weten hoe het heurt. Toetje op je vieze bord? Had je het maar schoon moeten likken, sukkel.
nogmaals, waar maak je je druk om?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mosselen eet je gewoon met een lege schelp, zo hoort het gewoon, het is de meest logische manier om het te eten en ook de makkelijkste.
Sommige mensen leven niet meer in de prehistorie.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mosselen eet je gewoon met een lege schelp, zo hoort het gewoon, het is de meest logische manier om het te eten en ook de makkelijkste.
Verse makreel is ook heerlijk en de Noordzee zit er vol mee.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je in een restaurant in NL een filet krijgt is ie 95% van de tijd zo gekocht, als filet in een diepvries pak.
Bied gegrillde hele sardines aan (imho zo'n beetje de lekkerste vis die er is) en je zal er nauwelijks iets van verkopen.
Bied een stukje kweekzalmfilet (huiver) aan met een sausje ze rennen je tent plat
Nee, het is een van vader op zoon en van moeder op dochter jarenlang overgeleverde traditie om het zo te eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:22 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
nogmaals, waar maak je je druk om?
Staat dit in de bijbel? In wetboek van strafrecht?
Je zit een beetje in een identiteitscrisis hè? In de ene post ben je Braziliaans en in de andere Zeeuws.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 12:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee, het is een van vader op zoon en van moeder op dochter jarenlang overgeleverde traditie om het zo te eten.
Bedenk dat ik uit Zeeland kom en dus heus wel weet hoe je mosselen hoort te eten.
Hij is echt niet Zeeuws. Die zijn een heel stuk bescheidener.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 12:04 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Je zit een beetje in een identiteitscrisis hè? In de ene post ben je Braziliaans en in de andere Zeeuws.
Is het ook Zeeuws om zo rigide te zijn? Of is dat je Braziliaanse bloed?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 12:02 schreef sirdanilot het volgende:
Nee, het is een van vader op zoon en van moeder op dochter jarenlang overgeleverde traditie om het zo te eten.
Bedenk dat ik uit Zeeland kom en dus heus wel weet hoe je mosselen hoort te eten.
Heerlijk, helaas verdraag ik makreel slecht.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Verse makreel is ook heerlijk en de Noordzee zit er vol mee.
Een hele provincie te arm voor fatsoenlijk bestek, man man man...quote:Op zaterdag 11 maart 2017 12:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee, het is een van vader op zoon en van moeder op dochter jarenlang overgeleverde traditie om het zo te eten.
Bedenk dat ik uit Zeeland kom en dus heus wel weet hoe je mosselen hoort te eten.
Ja.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 11:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb de laatste tijd vaak gemerkt dat Nederlanders vaak heel erg veel moeite hebben aan eten met botjes en dergelijke erin. Denk bijvoorbeeld aan:
- Mensen die zeuren over een kippenpoot
- Mensen die de helft van het vlees aan een kippenpoot of spare rib laten zitten (kunnen ze niet eten of zo? vind dat altijd echt heel erg raar, en ook disrespectvol naar het dier dat voor jou gestorven is toe)
- Mensen die absoluut geen vis op de graat willen eten, of als ze het dan op vakantie een keer krijgen helemaal gaan lopen pielen en dan alsnog half stikken in een graat. Kunnen sommige mensen niet eten of zo?
- Mensen die niet weten hoe je mosselen eet en ze b.v. proberen met een te grote vork uit de schelp te pielen, ipv gewoon pakken met een lege schelp
- Mensen die, als ik b.v. een stoofpotje heb gemaakt of zo, zich murw stikken in jeneverbesjes of laurierblaadjes erin ik zeg tegenwoordig meestal expliciet dat je die niet op moet eten
- Mensen die b.v. geen zonnebloempitten met schil kunnen eten (die zit ik nu lekker weg te kauwen, heerlijke en gezonde goedkope snack). Of ze zuigen alleen het zout eraf en spugen de rest uit
- Mensen die geen garnalen kunnen pellen, of b.v. eerst heel erg langzaam alle garnalen op hun bord gaan lopen pellen en het dan pas opeten als het koud is. Je pelt toch gewoon terwijl je eet? Is dat echt zo een moeilijk concept? Of je vreet gewoon de hele garnaal op, inclusief schaal en poepkanaal, daar doen we in brazilie iig niet moeilijk over als het goede garnalen zijn.
Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom 'pure' Nederlanders zo ontzettend veel moeite hebben met dit eten? Bij ons wordt kip en vis en dergelijke meestal met bot/graat geserveerd. Maar we hadden b.v. een keer Nederlandse familie mee naar brazilie en het was echt ÉÉN GROOT DRAMA elke keer dat we gingen eten.
Ik kan de volgende verklaringen bedenken maar het is me echt een raadsel:
- Nederlanders vinden het vies om met hun handen aan hun eten te zitten (waarom? je eet het toch ook op? )
- Nederlanders zijn gewoon lui en willen alles binnen 10 minuten opeten (waarom? zo veel haast?)
- Nederlanders verwachten dat overal waar ze eten een 3 sterrenrestaurant is waar de kok tijd/zin/geld heeft om alle vis en dergelijke voor ze te fileren (waarom zou je? bovendien is op de graat/bot vaak zelfs lékkerder !)
- Nederlanders weten simpelweg niet hoe ze vis/kip/etc. met graat/bot moeten eten (waarom? zijn het nog kindjes van 5 waar pappa de vis voor moet fileren? want ja, toen ik 5 was deed mijn vader dat voor mij ja )
Zou iemand mij dit kunnen uitleggen? Bij voorkeur 'pure' Nederladners die zelf ook geen dingen lusten met botten/graten en zo erin. Bij voorbaat dank.
Ik eet, ook in huiselijke kring, regelmatig met behulp van een mes en een vork. Noem me een snob, maar ik vind dat prettiger dan alles met een schelp eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 12:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee, het is een van vader op zoon en van moeder op dochter jarenlang overgeleverde traditie om het zo te eten.
Bedenk dat ik uit Zeeland kom en dus heus wel weet hoe je mosselen hoort te eten.
Al mensen er desondanks voor kiezen dat liever met een vork te eten, kiezen ze in jouw ogen dus niet voor de gemakkelijkste weg. En mag je ze dus eigenlijk ook niet lui noemen. Toch?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mosselen eet je gewoon met een lege schelp, zo hoort het gewoon, het is de meest logische manier om het te eten en ook de makkelijkste.
Je voorouders deden het al met de Oud-Hollandsche blenderquote:Op zaterdag 11 maart 2017 17:37 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik ben Nederlander en ik haat botten en graatjes. Sterker nog, ik haat stevig voedsel. Als een echte Nederlander gooi ik al mijn eten in de blender en drink het lekker op, is minder moeite.
De ouders van mijn ex doen het nog steedsquote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:24 schreef Copycat het volgende:
[..]
Ik vraag me af waar? Ik heb het sinds 1975 nergens meer meegemaakt.
Ik noem toch niemand lui hier?quote:Op zaterdag 11 maart 2017 18:21 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Al mensen er desondanks voor kiezen dat liever met een vork te eten, kiezen ze in jouw ogen dus niet voor de gemakkelijkste weg. En mag je ze dus eigenlijk ook niet lui noemen. Toch?
Eeh, in de topictitel al meteen?quote:
Forget it Cynix ®, it's Chinatown.quote:
Mits ze de kans krijgen te leren. Thuis in alle privacy -waar jij niks van weet- zullen ze avontuurlijker zijn dan in gezelschap, omdat ze daar de druk van "hoe hoort het?" niet kennen.quote:Op maandag 13 maart 2017 13:56 schreef klaarover het volgende:
Het is al eerder gezegd dat een afkeer van botjes/graatjes hoort bij de kindertijd.
Dat mag. De arme schatjes zijn bijzonder onhandig, en hebben geen kennis van de anatomie van een vis of dier.
Maar van volwassen mensen mag je toch wel verwachten dat ze verder komen in het leven.
Fis een optie?quote:Op dinsdag 14 maart 2017 14:53 schreef aquawoman het volgende:
Fis fileren hebben mijn ouders me al jong geleerd, dus daar ben ik ook aan gewend.
Ik weet uiteraard wel hoe je vis schrijft - geen idee hoe ik bij die typo ben gekomenquote:
Dat had niet te maken met mensen die geen mosselen op de juiste wijze kunnen eten.quote:
Echt? Bij Nederlanders gegeten? Jij durft.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 00:32 schreef Aiciu het volgende:
Ik heb een keer bij Nederlanders gegeten en dacht meteen van dit doe ik nooit meer.
Mensen mogen volgens mij helemaal zelf weten hoe ze iets eten. Als ze het maar lekker vinden.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dat had niet te maken met mensen die geen mosselen op de juiste wijze kunnen eten.
Hier is alles mee gezegd. Met verbazing heb ik dit topic doorgenomen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:23 schreef Lienekien het volgende:
Weer van die belachelijke algemene conclusies op basis van een paar waarnemingen. Man, man, man. De honden lusten er geen brood van.
In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 08:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ze hebben niet eens meer linnen op tafel liggen in veel gevallen.
Te weinig graatjes voor jouw smaak?quote:Op zaterdag 18 maart 2017 00:32 schreef Aiciu het volgende:
Ik heb een keer bij Nederlanders gegeten en dacht meteen van dit doe ik nooit meer.
Ik ben niet in 100 procent geweest, dus ik weet het niet exact. Maar 1x lag er linnen op tafel. De rest niet. Ik ga een paar keer per jaar naar zo'n restaurant, dus het is ook weer niet dat ik vaste gast was bij oud sluijs. Maar zeker bij 1* kom je amper nog dat hele stijve tegen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 08:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In veel gevallen? Ja, echt? Wat zal het zijn, 80% van de sterrenzaken?
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:00 schreef Dven het volgende:
Ik kan me overigens wel voorstellen dat buitenlanders een hartaanval krijgen als ze bij een nederlands gezin gaan eten en iedereen begint ineens als een malle dat eten te prakken
Denk dat er nog genoeg mensen in NL zijn die dat doen. Net als bammetjes mee naar je werk.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Nee. Aardappels en groenten met een vork platdrukken zodat je het makkelijk kunt eten.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:00 schreef Aventura het volgende:
Ik ben een totale kaaskop, maar heb nog nooit meegemaakt dat iemand al het eten op zijn bord vermengde en fijnprakte. Hoezo is dat dan typisch Nederlands? Bedoelen jullie misschien met stamppot ofzo?
Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtraumaquote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Mensen die eerst hun karbonaadje aan stukjes snijden en dat vervolgens met de aardappelen en groenten die op hun bord liggen door elkaar gaan prakken met nog een soeplepel jus erdoor. Dat is een Nederlandse traditie die nog steeds leeft. Mensen doen dat. Ongeacht het soort groenten of het soort vlees. Gewoon, prakken. En daarna naar binnen lepelen.
Leef jij onder een steen of zo dat je dat niet weet?
Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wow hier spreekt een stuk frustratie en jeugdtrauma
zou ik ook doen aangezien ik alledrie niet te vreten vind.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, helemaal niet. Gewoon echt niet.
Ik snap zelfs dat het lekker is/kan zijn. Ik doe dat met aardappel, spinazie en ei.
Sowieso lust ik bijna alles dat met zorg en goede bereiding is gemaakt. Rijst of aardappelen, alles prima. Als er maar moeite en liefde in zit, er van geproefd en en op smaak gemaakt.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik de keuze heb eet ik trouwens liever een goede traditonele stamppot dan snelkookrijst met prut bestaande uit wat kip, een zak roerbakgroente en een pakje conimex. Of pasta met tomaten en groentenprut a la unileveritaliaans
Ik denk niet dat er statistieken zijn maar er zullen er genoeg zijn die het doen. Niet alleen in Nederland overigens, in België kennen ze het ook.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 11:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ook. Alleen weet ik niet hoeveel mensen dat doen. Hebben wij thuis nooit gedaan en doen we nog steeds niet.
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 12:08 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Echt gebeurd. Mijn punt is dus dat de Nederlander eten als iets noodzakelijks ziet en het zinloos vindt om er iets feestelijks van te maken.
Niet typisch Nederlands denk ik, maar je moet er wel een enigszins individualistische cultuur voor hebben. Want het feit dat je tijdens zo een dag naar een restaurant kan betekent dat er personeel is, dat met die dagen niet bij hun eigen familie zit. Er zijn veel landen waar dat onvoorstelbaar is.quote:Op zaterdag 18 maart 2017 17:21 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Herinner me nu ook hoe wij vroeger Kerst vierden. Erwtensoep. En dat was je kerstdiner.
Misschien ook typisch Nederlands: Tijdens hoogtijdagen niet zelf de keuken induiken maar naar een restaurant gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |